Puheet on pidetty – tekojen aika

Hrrr, huh, grrr ja pfiuf! Tässä on nyt allekirjoittaneella sellainen olo että kaikki on sanottu. Eilinen lehdistötilaisuus ei juuri uutta tarjonnut ja kuten otsikossa yritin kiteyttää, nyt on tekojen aika. Arsene puhuu ja lupaa ’mahtavaa’ esitystä ja rinnalla kapteeni komppasi parhaansa mukaan.

Molemmat herrat korostivat että joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään, vanha viisaus joka pitää taatusti paikkansa. Joukkue koostuu kuitenkin yksilöistä ja mitä parempia yksilöitä, sitä parempi joukkue. Niinpä tieto Robin van Persien kuntoutumisesta otetaan vastaan varmasti eilisen parhaana uutisena.

Missä kunnossa Hollantilainen sitten todella on, en tiedä mutta sen tiedän että Robin on pelaaja joka hyvänä päivänä voittaa otteluita. Lienee turha enää puhua siitä mitä se tarkoittaa käytännössä taktisella puolella, tai mitä toivon sen tarkoittavan.

Olen jokseenkin varma että van Persien rinnalla nähdään Emmanuel Adebayor joka on ja pysyy suuren osan kannattajien hampaissa, syystä. Itse olen puolustanut Togolaista kuten muitakin yksinäisenä hyökkääjänä pelanneita ja voitaneen sanoa että illalla nähdään miten Adebayor huutoon vastaa kun saa tutun kaverin tai ylipäätään kaverin rinnalle.

Moni voisi olla jo valmis antamaan vastuun Nicklas Bendtnerille ja vaikken siis usko että manageri tähän päätyisi, kehotan jokaista seuraamaan haukansilmällä Togonaattorin esitystä ja ennen kaikkea asennetta. Kovin usein sanonta ’ei savua ilman tulta’ ei ole tuulesta temmattu ja Adebayorin jatkuvat ’kontaktit’ Italiaan nyppivät bloggaaja, puhumattakaan viime aikojen, itse asiassa koko kauden panoksesta. Jos joskus yhden pelin perusteella voi ja kannattaa vetää johtopäätöksiä, tänään on takuulla se ilta.

”Now it is up to me and all the Arsenal players who were brought here when they were young to achieve things for the club who believed in you and the fans who supported you. Now it is up to us to pay them back.”

Mieti tarkkaan näitä kapteenin sanoja Emmanuel, kuten toki joka ikinen joka illalla kokoonpanoon nimetään. Cesc tekli kyllä parhaansa luodakseen henkeä ja uskoa joukkueeseen ja kuten aina, sanavalinnat tuskin parempia voisivat olla. Nuori kipparimme toisti jälleen voimakkain sanoin ettei ole missään tapauksessa siirtymässä lähitulevaisuudessa muualle ja tämä on hyvää psyykkausta, johtaja ei haikaile muualle. Tiedä sitten minkä verran kaverin leirissä kuunnellaan mitä meillä puhutaan mutta Cescin viittaus siirtokorvauksiin oli mielestäni loistava veto.

Samalla kun nuori joukkueemme tarvitsee kaiken mahdollisen psyykkauksen, en voi välttyä ajatukselta että meidän leirissä puhutaan enemmän uskosta, halusta ja toivosta kuin ManUn leirissä, missä keskitytään enemmän tekemiseen. Phil McNulty viittaa blogissaan hieman tähän. Se lieneekin asetelma, uskolla omiin kykyihin meillä on mahdollista jatkaa kohti Rooman finaalia. Saanko sitten sapiskaa jos sanon että kyllä kaveri on ennakkosuosikki jo pelkästään ensimmäisen osaottelun perusteella.

Sekin on varmaa että kotiyleisön merkitys on tänään suuri. Seurahan julkaisi oikein virallisilla sivuilla pyynnön kannattajille saapua hyvissä ajoin paikalle jotta katsomo on viimeistä paikkaa myöden täynnä heti alkuvihellyksestä ja ääntä, sitä tarvitaan. En laittaisi lainkaan pahakseni jos REDactionin johdolla kotiyleisö keksisi jotain hieman aavistuksen provosoivaakin sillä ManUn riveistä löytyy pelaajia kuten Shrek ja Cristina joiden tasoon sopiva v*ttuilu voi hyvinkin tehdä oleellisen eron.

Yksi asia mitä media on takuulla jaksanut rummuttaa on managerimme paineet, vai onko niitä? Toimittajat jaksavat kirjoittaa kuinka Arsene Wenger ei koskaan tule olemaan suurten joukossa mikäli menestystä ei tule Euroopan kentillä. Heh, olenko jäävi sanomaan että Arsene on suurin vaikka laittaisi hanskat tiskiin illan ottelun jälkeen?

Totta on se että menestys Euroopassa on vältellyt Ranskalaismanageria. Kysymys kuuluukin että onko tästä muodostunut riippakivi tai se kuuluisa apina harteille Arsenelle jopa siinä määrin että se johtaa pahimmillaan ratkaisuihin jotka eivät enää palvele joukkuetta? Tällä voisin tarkoittaa esimerkiksi sitä että lähdemme liian varovaisilla taktiikoilla ratkaiseviin peleihin, ajatuksena ottaa varman päälle ja lopulta se ei sitten johda hyvään tulokseen.

Professori itse on halunnut vetäytyä hieman pois tästä koko keskustelusta sanomalla mm ennen ensimmäistä välierää ettei hän enää tässä iässä ajattele niinkään omia meriittejä tai omaa CV:tä vaan hommaa tehdään pelaajille itselleen. Ehkäpä näin mutta toivon todella että jokainen ukko illalla (Adebayor haloo!) muistaa mitä Arsene on kaikkien meidän pelaajien uralla aikaan saanut.

Patrick Vieira, Robert Pires, Dennis Bergkamp… Tuskin löytyy vastaavaa tilannetta missä niin moni legenda maisemaa vaihdettuaankin tai uran lopetettuaan toivoo jollekin managerille kutsutaan sitä sitten kruunuksi saavutuksilleen. H*lvetti minä väitän että Thierry Henry on yhtä hymyä vaikka Arsenal murskaa aikanaan Rooman illassa Barcelonan. Arsene on ansainnut tämän pokaalin, tehkää te jotka paidan päälle tänään puette osanne.

Tässäpä vielä mielenkiinnosta tilasto Arsene vs Whiskeyface:

Played 38
Manchester United – 15 wins (including penalty shoot-outs)
Arsenal – 15 wins (including penalty shoot-outs)
Draws – 8 (not including games decided on penalties)

Ja kun Viskinaama tuli puheeksi, tässä hänen terveiset:

”The pressure is on Arsenal now, they are at home and will have to come out and win the match. They must be worried about us scoring. Any team who goes to play the second leg at home when they haven’t scored in the first must worry about losing that goal. That’s a fact of life.”

Nyt olen sanonut sanottavani. Jos oli sekavaa (tunteikasta?) niin sekava (tunteikas takuulla) alkaa olla olokin ja mies. Ottakaa sitten mallia vaikka naisistamme jotka lisäsivät jälleen yhden pokaalin palkintokaappiin. Katsokaa vaikka 20 vuoden takainen ottelu Anfieldillä missä tarvitsimme kahden maalin voiton. Tehkää h*lvetti mitä vain mutta voittakaa tänään ottelu lukemilla jotka vie meidät Mestareiden liigan finaaliin. Tämä on yksi suurimmista otteluista seuran historiassa, tämä on suurin ottelu valtaosalle pelaajistamme urallaan toistaiseksi, tämä on suurin ottelu Emiratesilla koskaan. Adebayor, unohda Beyonce, silmät kiinni ja tussu kuin tussu.. Argh, tehkää se!

WE ARE ARSENAL.. COME ON YOU PROUD RED & WHITE LADS!!!!!

0 thoughts on “Puheet on pidetty – tekojen aika

 1. Jeps,olet jäävi..illasta huolimatta..kyllä sir Alex on ja tulee olemaan pitkäaikaisin sekä menestynein manageri koskaan.Pienet mahikset on vielä meidän AW:lla jos tulevaisuus olisi suotuinen.Silti,tänään on jännitystä ilmassa jo näin aamusta asti.Vittu Arsenal..nyt jos koskaan tehkää se,voitetaan ja pudotetaan manu!!!

 2. Kaikki olennainen on kai jo sanottu iltaa varten. Nyt on todellakin aika siirtyä sanoista tekoihin. Pahin pelko on, että Manu onnistuu heti alkuun maalinteossa ja homma olis sitä myöten siinä. Ja ehkä vielä hirveämpi tilanne olisi jos onnistuttaisiin pääsemään 2-0 johtoon ja sitten Manu tekisi sen vierasmaalin. Veikataan siis pessimistisesti 2-1..

 3. Tänään pitää näyttää mistä kana kusee.PERKELE!!! Kyllä osaa jännittää,aamusta asti saanu kuunnella manu fanien paskan jauhantaa(töissä 2kpl sellasta).Olis niin mahtaavaa kuittailla huomenna 🙂 Mutta illalla näkää. COME ON GUNNERS!!!!!!

 4. pahinta mitä on, työkaverit jotka kannattaa manua. voi sitä ihanuutta jos / kun pääsee kuittaileen niille. perkele vie.. voitetaan tää, come on ARSENAL!!!

 5. Daada daada daadaa.. Töihin käy duunarin tie, fingers crossed mates! Kiinnostaa takuulla jokaista että jouduin käydä kutsuttakoon sitä nyt sitten hätäpaskaksi ennen töihin lähtöä. Tämä puolestaan tarkoitti että jouduin ottamaan rituaaleihini kuuluvan suihkun uusiksi viime hetkellä. Ja ei, se ei puolestaan tarkoita että tapoihini kuuluu paskoa pitkin seiniä mutta you know what I mean.

  Pokaalia tänä iltana ei vielä voiteta mutta niin isosta ottelusta on kyse että laitoin kuitenkin kuohuviinin jääkaappiin odottamaan aamuyön ihania hetkiä.

  Vielä kerran.. COME ON YOU REEEEEDS!!!

  PS. Onneksi allekirjoittaneen työyhteisö on niin pieni ettei siihen joukkoon kuulu ManU -faneja.

 6. Todellakin 2 kaveria muna-faneja, porukalla baariin katsomaan peliä. Onneks myös arsenalin tukijoita sekä manun vihaajia löytyy. Voi tulla aikamoinen taistelu.

 7. Arsene Wenger in 4-4-2 shock:

  Arsenal

  * 1 Manuel Almunia
  * 3 Bacary Sagna
  * 4 Cesc Fàbregas
  * 5 Kolo Touré
  * 8 Samir Nasri
  * 11 Robin van Persie
  * 14 Theo Walcott
  * 17 Alexandre Song
  * 20 Johan Djourou
  * 25 Emmanuel Adebayor
  * 40 Kieran Gibbs

  Substitutes

  * 21 Łukasz Fabiański
  * 2 Abou Diaby
  * 12 Carlos Vela
  * 15 Denilson
  * 18 Mikaël Silvestre
  * 26 Nicklas Bendtner
  * 27 Emmanuel Eboué

  Man. United

  * 1 Edwin van der Sar
  * 3 Patrice Evra
  * 5 Rio Ferdinand
  * 7 Cristiano Ronaldo
  * 8 Anderson
  * 10 Wayne Rooney
  * 13 Ji-Sung Park
  * 15 Nemanja Vidić
  * 16 Michael Carrick
  * 22 John O’Shea
  * 24 Darren Fletcher

  Substitutes

  * 29 Tomasz Kuszczak
  * 9 Dimitar Berbatov
  * 11 Ryan Giggs
  * 18 Paul Scholes
  * 21 Rafael
  * 23 Jonny Evans
  * 32 Carlos Tévez

 8. Kokoonpano näyttää hyvältä ; )
  Me teemme sen ja menemme finaaliin!!!!

  COME ON YOU REDS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 9. Nyt Arsene on valinnut parhaan mahdollisen avauksen!!! Terveistä ja pelikelpoisista pelureista tää on parasta mitä meillä on heittää tuleen ja mikä hienointa…näillä kavereilla me voidaan hoitaa itsemme Rooman finaaliin. Toivotaan nyt vaan, että kavereilla kantti kestää ja ollaan rohkeita. Turha pelko pois ja tehdään tarvittava. COME ON YOU NORTH LONDON KINGS!

 10. Monen påivän odotus ja into………7 minuuttia hyvää peliä……….
  sitten shokki………….11 minuuttia ja ei ole kuin tyhjyys ja epäusko……….

 11. onko ollu yhtään vitun maalipaikkaa koko vitun pelissä… ja toi hujoppi tuolta kärjestä lihoiksi välittömästi!!!

 12. Se kausi olikin sitten siinä. Ei taaskaan minkäänlaista pokaalia. Ainoa ”saavutus” tällä kaudella oli että oltiin luonnollisesti Spu*sin edellä sarjataulukossa. Kyllä panee vituttaan ja rankasti. Kauden jälkeen tullaan näkemään kuinka suurta tuhoa jatkoa ajatellen tää menestymättömyys aiheuttaa. Tarkoitan, että jos Cesc, RvP ja ehkä joku muu oikea tähti lähtee niin kusessa ollaan jatkossakin. Kärjessä koikkelehtiva hirvi täytyy myydä välittömästi jos italialaiset siitä oikeasti jotain maksavat. Samoin mun usko esimerkiks Sagnaan on hiipunut kauden edetessä. Jopa YPAn laitapuolustajat osaavat keskitykset maalille sata kertaa paremmin. Toki kausi on ollut loukkaantumisten sävyttämä ja oikeasti niiden piikkiin voidaan jotain laittaa kun suunnilleen kaikki avainpelaajat Denilsonia lukuunottamatta ovat olleet jossain vaiheessa sairastuvalla. Mutta tämä ei saa hämärtää todellisuutta. Jotain konkreettista on tehtävä kautta linjan paremmin että perkele mekin nostellaan jotain pyttyä ensi kaudella. Toisella jaksolla täytyis tehdä neljä maalia ja mulla on herätys aamulla klo 4.00 joten taidanpa painua pehkuihin tässä vaiheessa. Usko ei oikein riitä kun katsoi ton ekan jakson. Oliko taas yks vitun laukaus vaikka pallonhallinta oli lievästi meillä. Tulee todella valju loppukausi. Sunnuntain Chelsea kohtaaminen olis tärkeä, kun halutaan vielä tavoittaa ne sarjassa mutta mistä Arsene löytää ne pelaajat kentällä joilla on oikeasti motivaatiota tän jättimäisen pettymyksen jäkeen???

 13. Ai s-tana, ei päättynytkään 4-2… Neljäs kuiva kausi on sit tosiasia. Christina forsell totesi aika osuvasti: onko wengerin pelikäsitys vähän vanhanaikainen? Puuttuuko joukkueesta kovuus, jota myös nykyfutiksessa tarvitaan.

 14. Olo on turta ja tyhjä.
  Tässäkö se nyt oli?
  Päällimmäisenä tuntemus että joukkue petti meidät kannattajat. Paljon puheetta ennen peliä mut ei sitten tekoja.

  Sääli että se oli juuri Gibbs joka liukastui, nuorukaiselle kova paikka.

  Ja tässä vitutuksen ja epäuskon keskellä palaa vaan kummasti mieleen se vitun fa-cuppi josta se pytty ois pitänyt ottaa mut ku se oli vasta ”kolmanneksi tärkein”
  Nyt ollaaan sitten luu kädessä

  Gunnerin kaa samaa mieltä et togolainen pipomalli lihoiksi jos makaronit siitä vielä jotain maksaa. Olen vakuuttunut että esim. Simpson antaa meille aivan yhtä paljon kuin tämä nykyinen Ade.
  Ja Sagna voi harjoitella koko kesän tosiaan niitä keskityksiä.

  Ja toivon todella että aamulla ensimmäinen vastaantuleva munafani tajuaa pitää lärvinsä kiinni.

 15. En oikeasti tiedä mikä ois oikea sana kuvaamaan esitystä. No Wenger on koko kauden sanonut ja halunnut, että joukkue arvioidaan vasta toukokuussa. Sitä saa mitä tilaa.

  Viime kauden mestaruustaiston jälkeen joukkue oli tarkoitus pitää kasassa ja hankkia muutama kokenut vahvistus. Tämä olisikin antanut loistavat mahdollisuudet taistella tosissaan mestaruudesta ja muista pokaaleista tällä kaudella. Todellisuus oli kuitenkin täysin toinen, kuten jokainen kannattaja tietää aivan liian hyvin. Jo pitämällä Flaminin, Gilberton ja Hlebin sekä ostamalla Arshavinin jo kesällä kausi olisi saattanut näyttää aivan erilaiselta.

  Nyt kuitenkin menetykset korvattiin pelkästään Nasrilla, joka oli tosin hyvä hankinta mutta aivan liian vähän menetyksiin nähden. Kauden aloittaminen keskikentän keskustalla, jossa Denilson, Diaby tai Song on avauksen vakiopelaaja oli silkkaa hulluutta. Ja tämä ei ole silkkaa jälkiviisautta, sillä kirjoitin täsmälleen saman jo syyskuun alussa siirtoikkunan sulkeutuessa. Lisäksi joukkueen ainoat laiturit kauteen lähdettäessä olivat Walcott ja uusi tulokas Nasri, ja jos tarkkoja ollaan niin kumpikaan ei ole edes todellinen laituri. Kaiken kaikiaan voi sanoa, että tämä saavutettu neljäs sija oli se maksimi saavutus ja mistään pokaaleista oli edes turha haaveilla kesän suurten virheiden jälkeen.

  Saa nähdä ymmärtääkö Wenger vihdoin, että junnuilla ei yksinkertaisesti tulla koskaan voittamaan yhtään mitään. Pahasti pelkään, että ei ymmärrä. Tosin Arshavinin osto oli korjausliike parempaan suuntaan. Tosin se saattoi olla vain pakon sanelema, kun CL-paikka näytti siihen aikaan olevan menossa sivu suun. Nykyään tuntuu, että seuralle (myös Wengerille?) riittää nelossija ja pääsy Mestareiden liigaan ja useiden miljoonien voitollinen tulos vuodessa. Tämä ei vain ole tarpeeksi hyvä kannattajille, koska Wenger itse on nostanut riman niin korkealle ensimmäisenä kymmenenä managerivuotenaan. Tuleva kesä ja siirtoikkuna tulee näyttämään hyvin pitkälle suunnan tulevaisuuteen. Pystyykä Wenger vielä kokoamaan kolmannen menestyvän joukkueen vai onko ensi kausi junnupolitiikan jatkumista ja ehkäpä näin ollen lopun alkua Wengerin Arsenal ajalle?

  Tällä hetkellä tuntuu, että joukkueessa ei ole juuri ollenkaan todellisia voittajatyyppejä. Ennen näitä oli koko puolustus maalivahtia myöten Adamsin johdolla. Myöhemmin Campbell, Vieira, Pires, Henry ja Bergkamp tulevat ainakin päällimmäisinä mieleen. Nykyjoukkueessa ei oikein tunnu olevan ketään selkeää johtajaa ja voittajatyyppiä, ehkä Fabregas ja Arshavin mutta toisaalta kapteenin näytöt ovat jääneet melko heppoisiksi kovissa peleissä ja Arshavinia ei vielä olla edes kunnolla testattu.

  Nyt alkaa olla tankki tyhjä tämän illan (kauden) osalta, joten jatketaan toinen kerta. Ja eihän tässä ole enää kuin kolme ja puoli kuukautta uuden kauden alkuun..

 16. Kyllä todella syö. Ei VITTU. Oikeasti. Vähän on kyllä kerennyt jo rauhoittua mutta paskempaa synttärilahjaa saa hakea. Ei sitä Arsenal tarjonnut. Toivon vaan että ensi kaudella todella pystyttäisiiin näyttämään jotain, voittamaan jotain. Ja todellakin ekaa kertaa ikinä olen nyt sitä mieltä että Adebayor rahoiksi. Eduardo kuntoon ja 1-2 kunnon hankintaa + täytyy pitää RvP:n ja Fabregasin kaltaiset pelaajat tiimissä. Vaikka mikä on, itse olen sitä mieltä että In Arsene We Still Trust. Harmillinen tosiaan tuo Gibbsin juttu, oli kyllä tosi hienoa Robinilta mennä heti Gibbsin luo maalin jälkee. Ja jos jotain positiivista niin Nasri on kyllä todella tärkeä pelaaja sekä RvP:n pilkku, sitä ei olisi pysäyttänyt kukaan. Saa nähdä mitkä fiilikset huomenna. Kausi ohi, kyllä oli muuan Arshavinia ikävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s