Darra!

Nyt se krapula tuli.. Ei, ei alkoholista vaan kun kuuntelin managerin jutustelua eilisessä lehdistötilaisuudessa. Nyt pitää olla varovainen, ettei ammu yli koska olen todella turhautunut, vaivautunut ja vihainen. Ehkä parasta vetää tämä kahdella lauseella näin viikonlopun kunniaksi eikä antaa tunteille valtaa.

En ole edes täysin varma mistä se krapula konkreettisesti tuli mutta tähän lauseeseen se kiteytyi kun manageri muisteli vielä välieriä ManUa vastaan. Tai ainakin silloin olo meni niin vaikeaksi että piti pitää tauko Arsenea kuunnellessa.

”I know by experience that afterwards people always take definite conclusions but I believe the distance between the two teams is not as big as people make out today.”

Lisätään tähän taas tarinat ja kertomukset kuinka joukkueen keski-ikä oli 22, how we JUST have to believe in ourselves tai kuinka se h*lvetin tulevaisuus näyttää valoisalta. Minä en elä menneisyyttä, en tulevaisuutta, minä elän p*rkele tätä päivää, tätä hetkeä. Ja tällä hetkellä olen juuri saanut todistaa kuinka joudun kirmata kesälaitumille tyhjin käsin, neljättä vuotta peräjälkeen.

Olen saanut todistaa sen tavalla joka ei jättänyt mitään epäselvää, ManU oli kyllä sanoi manageri mitä tahansa paljon parempi joukkue ja eteni finaaliin enemmän kuin ansaitusti. En h*lvetti jaksa linkittää mitään managerin sanomisia, käykää itse lukemassa. Mutta käykää lukemassa ne jostain muualta (vaikkapa nyt Sunista) kuin virallisilta sivuilta sillä sensuuri on jälleen vahvistanut otettaan siellä, kaiketi vahingossa.

Nyt on hyvin lähellä että mopo karkaa käsistä. On tämä ihmeellinen tilanne, miten voi olla samaan aikaan edelleen vahvasti sitä mieltä että Wenger on oikea mies tehtävään mutta silti tekisi mieli avautua oikein kunnolla? Käsittämätön tilanne.

Muistan kuinka muutama kuukaisi takaperin Arsene sanoi että odotetaan toukokuulle ja arvostelkaa sitten. En muista lupasinko tuolloin odottaa mutta lähdetään siitä että lupasin, joten odotetaan. Toki nyt on jo toukokuu mutta epäilemättä Wenger tarkoitti sitä kun pelit on loppu tältä kaudelta. Odotetaan..

Vaikka kyllä tekisi mieli..

On se itsepäinen kaveri..

***

Eilisen nimi oli toki Theo Walcott. Kaikki on loistavaa, manageri on maailman paras, stadion on huikea, henkilökunta on upeaa, kaikki, ihan kaikki on mahtavaa. Niin, ja mittarissa 20 vuotta ja takataskussa pitkä sopimus joka takaa 60000 puntaa viikossa. Voi voi, on se ankaraa kirjoittaa täällä blogia ja tietää että kaveri käärii viikossa yli tuplaten sen mitä itse vuodessa, pfff.

Ovatko nämä kaverit tosiaan niin hyviä ja palkkansa arvoisia, voittaisivat edes niitä pokaaleita meille kannattajillekin jaettavaksi. Auts, en uskalla edes miettiä AC Adebayoria tämän keskustelun yhteydessä.

Yhtä kaikki, tottakai Theon sopimus oli hyvä uutinen, vai oliko? Asian nimittäin voi nähdä näinkin, ainakin kun juuri nyt nyppii tämä lehdistötilaisuus.

’Walcott had to stay. He is with the manager who puts his faith in youth and  will develop the England winger. Wenger will probably not give him medals but, like Cesc Fabregas, he can always leave when he is older to win trophies…’

Tottakai Arsenelta kysyttiin Theon allekirjoitettua sopimuksen mikä on tilanne Robin van Persien kohdalla. Vastaus jätti kysymysmerkkejä. Se on nyt prioriteetti toki mutta samalla kun Arsene kertoo kuinka Robin rakastaa seuraa, eikä näe mitään syytä miksei sopimus synny, samalla hän sanoo kuinka paljon kovaa työtä se vaatii.

Ensinnäkin, jos Robin rakastaa seuraa niin pirusti eikä hänellä ole mitään syytä haikailla muualle, miksei sitä jatkosopimusta ole tehty hyvissä ajoin jo kauan sitten ettei asialla tarvitsisi edes spekuloida nyt kun vanhaa on enää ensi kauden verran jäljellä. Hyvä on, Robin todennäköisesti rakastaa seuraa on true Gooner mutta ehkäpä Hollantilainenkin miettii vielä suuria asioita kun katsoo televisiosta Mestareiden liigan finaalia ManU – Barca. Minä sanon että pelottava ajatus kuvitella Robin silloin television ääressä jos sopimusta ei siihen mennessä ole syntynyt.

***

Mitä sitten tulee huomiseen Chelsea otteluun. Niin, Andrei Arshavinilta jää tämäkin sinisten kohtaaminen väliin, tuskin toipuu flunssastaan ainakaan aloituskokoonpanoon. Uusia loukkaantumisia ei ole mikä tarkoittaa että van Persie olisi kuin olisin käytettävissä, ihmeellistä.

Itse vastustajasta ei tarvitse sanoa mitään, eikä siitä pienen pienestä panoksesta ja oljenkorresta mikä meillä otteluun on, kaikki on jo kerrottu. Kuinka tosissaan Arsene tähän oljenkorteen tarttuu, vaikea sanoa mutta sellainen kutina on että tarttuu, muttei ihan täysin. Eli veikkaisin sellaista sekoitusta ManU ja Pompey pelien kokoonpanoista.

Samalla tekee mieli sanoa että joukkue on kannattajille velkaa sen että pelataan niin täysillä kuin kyseessä olisi mikä tahansa finaali. Sama koskee manageria siinä mielessä että valitsee sellaisen joukkue joka haastaa Chelsean tosissaan eli ehkei ihan puhdasta uhkapeliä reservipitoisella kokoonpanolla. Ei sillä etteikö meidän reservit ole hyvänä päivänä täysin kilpailukykyisiä huonolla moraalilla pelaaville ykkösen kavereille.

Kahta asiaa pidän selvänä, siis toivon. Nicklas Bendtner (v*ttu mikä farssi, haloo!) ehdottomasti Emmanuel Rossonerin tilalle ja Carlos Vela avaukseen. Meksikolainen vasempaan laitaan mikäli van Persie pelaa Nicky B:n parina ylhäällä, tämä siis siitä olettamuksesta että Arshavin on korkeintaan penkillä. Niin ja lienee turha edes sanoa, 442 no matter what or who.

***

Manu Petit joins the chorus.

Otetaan vielä kommentti kapteenilta vain siksi..

”It has been a difficult season. For a young squad like ours we did quite well. It is tough, but you have to stand up and look for the future. If we keep going and keep the team together, I am sure this team will have a lot to say in the future.”

..että vaikka yleensä tykkään sanasta tulevaisuus, nyt se alkaa kuulostaa sanalta jota en halua kuulla hetkeen.

Tällaisia ajatuksia perjantaina alkuillasta kirjoitettuna. Nyt suuntaan.. Erm, taidatte tietää kertomattakin haha! Se on kuitenkin uutta illan suunnitelmissa että pyrin tekemään kaikkeni että löydän itseni Vaasankadulta, Hesarilta, Flemarilta.. ihan sama, jostain housut kintuissa. Jättäisinkö vyön pois? Saako siitä sakot jos hoipertelee kadulla housut kintuissa, Nicky Blinder ainakin sai. Olen oikeasti vihainen, siis krapulassa.

Sekunnin verran vielä. Muistin yhden syyn, itse asiassa oman spekuloinnin mikä auttaa suunnistaessani kohti kaljanhöyryistä Kallion yötä. Näin kirjoitin helmikuussa Sp*rsin kanssa pelatun tasapelin jälkeen:

’Peilaten siis nykykuntoon, voisi ajatella että jäljellä olevat 13 ottelua tuottaisivat näin saldon 6 voittoa ja 7 tasapeliä. Mutta koska haluan ihan oman mielenterveyden kannalta olla vieläkin positiivisempi, lasken mm Andrei Arshavinin, Cesc Fabregas’n, Eduardon ja Theo Walcottin kääntävän edellä mainituista tasapeleistä kaksi voitoiksi.

Näin saisimme saldon 8 voittoa, 5 tasapeliä ja pisteitä kertyisi 29. Kuulostaa äkkiseltään vähintäänkin kelpo suoritukselta minkä luulisi kelpaavan vallan mainiosti. Lähden edelleen siitä että kaikista Chelsean murheista huolimatta kisa paikasta auringossa käydään Aston Villaa vastaan.

Ja nyt hyvät ystävät tulemme kylmään totuuteen. Ero Villaan on venähtänyt jo seitsemään pisteeseen eli Birminghamilaisten pitäisi kompuroida loppukausi niin että he keräisivät meidän lailla tarjolla olevista 39 pisteestä vain 21 jotta ohittaisimme Villan taulukossa. Suomeksi tämä tarkoittaa että Villa keräisi 1,6 pistettä per ottelu. Otetaan vertailun vuoksi Villan 13 edellistä ottelua, eli saman verran mitä on jäljellä ja huomaamme että näistä Villa on saldonnut 9 voittoa ja neljä tasapeliä pistekeskiarvon muodostuessa näin lukemiin 2,4!

Tämän lyhyen spekuloinnin perusteella uskalla todeta meidän olevan liemessä, eikä vähiten sen vuoksi että laskin meidän pelaavan tappioitta loppukauden ja voittaen kahdeksan kertaa.’

Niin, tällä hetkellä kun jäljellä on kolme ottelua tuo saldo on 7 voittoa ja 3 tasapeliä. Vaikka tämä eräänlainen ennustus kävisikin toteen, sillä ei ole mitään merkitystä. Sen sijaan on hyvä muistaa että tuolloin helmikuun alussa tuska oli valtava. Valtavampi kuin nyt, en tiedä mutta lohdutusta krapulaan tästäkin. Thank you Aston Villa vaikka onkin aavistuksen arveluttavaa ’kiittää’ omaa tilannetta kaverin romahduksen varjolla.

Cheeeeers mates!

PS. Tuttavani (Everton) kysyi bloggaajalta että mitä se tarkoittaa tai mitä se kertoo meidän ’nuorisoprojektista’ kun tammikuussa hankittu Arshavin on kertaheitolla uudessa sarjassa ja uudessa kulttuurissa meidän paras pelaaja? Nikottelin hetken ja mumisin jotain Cescistä mutta en voi väittää etteikö kylmänväreet olisi käyneet läpi kehon kun yritin hakea niin hyvää vastausta kuin mahdollista. Mitä sinä vastaisit kysymykseen? Oh, I have one tip, future is the word! Oh bollocks! Tai sitten managerin analyyttisempi, ei niin tunteikas näkemys.

0 thoughts on “Darra!

 1. Se kertoo sitä että 10 pientä neekeri poikaa on tullut tiensä päähän.Nyt tarvitaan vahvistuksia jo vihdoinkin.

 2. As usual, Wenger stated his first job was to keep the existing squad together. And he added, if he does dip into the market, it will not be to make wholesale changes.

  “I’m not chasing any player at the moment,” he said. “I believe my priority is to stay with the squad we have.

  “We will try of course to bring in one or two players to strengthen the squad but we have plenty of strikers.

  “And if we buy, it certainly won’t be players who lack experience. We have enough of those.”

 3. Se kertoo myös siitä, että menestyvä joukkue on muutakin kuin joukko potentiaalisia nuoria, joilla suuria haaveita. Joukkueessa pitäisi maksimissaan olla yksikaksi nuorta, jotka ovat omilla avuillaan raivanneet tien edustusjoukkueeseen. Lisäksi vaihdossa voisi olla muutama muu nuori odottamassa mahdollisuuttaan.

 4. Valitettavasti wenger hokee samoja asioita kuin viime kesänä. Ja jos omistajat eivät ryhdy toimiin, kamppailemme jälleen neljännestä sijasta. Uskon kuitenkin, että kesällä tapahtuu.

 5. AA valittiin valkun kuukauden pelaajaksi,hienoa! Olu kyllä aivan uskomattoman hyvä hankinta.
  Uskon että johdattaa meidät ensi kaudella kunnian kukkuloille. Taas vaan tässä miettii että olisiko johdattanut FA-cupinkin voittoon jos olisi saanut pelata välierässä alusta pitäen?

  AW tosiaan hokee samoja liirunlaarumeita kuin aina ennenkin,itse kuitenkin Issen tavoin uskon että kesällä saadaan hyviä uutisia .

 6. Tottahan tuo on, AA:n tulo piristi joukkuetta kunnolla ja esim. poolia vastaan mies taistelee vaikka yksin. Hienoa että valittiin kuukauden pelaajaksi, kyllä näytötkin ovat antaneet aihetta.

  Itse myös kesää odottelen ja muutamaa oikeata vahvistusta, toivottavasti rohkeammin kesällä niitä hankintoja hommataan eikä kuukausi tolkulla vatvota pienestä erimielisyydestä palkasta, hyvät vain maksaa ja kuten näkyy niin AA on palkkansa ansainnut.

  Muistan tuon helmikuun tekstin, itse olin jo silloin lähes toivoni heittänyt neljänteen sijaan, on tuo jalkapallo ihmeellinen peli ja meidän tiimi ihmeellinen joukkue.

 7. Joo kyllä tosiaaan tilanne näytti helmikuussa vaikealta neljännen sijan suhteen. Mut sit villan joulu loppui ja pallot ei pomppineetkaan enään vastustajasta omiin viime hetkillä ja syöksy alkoi. Joukkue on kuntopuntarin pohjilla yhdessä hullin wankereiden kanssa jotka toivottavasti tänään häviävät stokelle.
  Kevättä pelastaisi paljon jos hull tippuisi. Saisi brownin rakkikoira räksytellä ens kaudella kerrosta alempana ; )

 8. Puoliaika ja hävettää!
  Meidän keskikenttä (Cesc, Nasri, Diaby, Song) on aivan käsittämättömän hidas. Mitä piditte Nasrin ns puolustamisesta kun Anelkalle rakennettiin kunniakujaa. Prkle! Kaikki nuo em pelaajat kertovat sellaisesta pelaajatyypistä jota Wenger varauksetta ihailee. Taitavia teputtelijoita jotka pyörivät ja hierovat saamatta aikaiseksi mitään uhkaa vastustajan maalille ja tuon tyyppisillä pelaajilla ei voi koko keskikenttää täyttää. Theo on ollut piristävä poikkeus, mutta sihti vielä hakusessa. AA on jotain muuta kuin mihin olemme tottuneet, mutta valitettavsti flunssa vei miehen tästä pelistä.
  Diaby on ollut niin kertakaikkisen huono, että kaverin vois mun mielestä pistää samantien lihoiks. Ja kauas! Aivan kuraa!! Kyllä meitä taas koitellaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s