Who’s the boss?

Tänään sillä kuuluisalla vasemmalla kädellä (ei, en tarkoita ’sitä’), bloggaajalla on oikeasti tekemistä ja kiire. Voitteko kuvitella, päiviini kuuluu todella muutakin kuin Arsenal, ihmeellistä. Normaalin palkkatyön ohella kalenteria täyttää juuri nyt taloyhtiön tärkeät asiat. Pahoittelut, olen hieman ulkona Groven uutisista.

Kausi ei ole edes loppu mutta suruaika on alkanut, kuinka masentavaa. Oma veikkaukseni on ettei suruaika ole vielä edes saavuttanut, erm, huippuaan? Vielä masentavampi ajatus. Tänään masennuin erityisesti siitä että lauantaina on ohjelmassa Manchester United – Arsenal ja vielä mitä, kukaan puhuu tuskin mitään tästä vaan keskustelu painottuu jo tulevaan kesään ja tulevaan kauteen.

H*lvetin masentavaa! Voin vain toivoa että näkisin edes unta tilanteesta missä edellä mainitut joukkueet lähtisivät otteluun tasapisteissä sarjataulukon sijoilta yksi ja kaksi. Media kävisi kuumaakin kuumempana, molempien joukkueiden kannattajat eläisivät tulisilla hiilillä ja solvaisivat toisiaan töissä, koulussa, baareissa, blogeissa, foorumeilla, kaikkialla. Edessä olisi THE ottelu ja Arsene sekä Sir Whiskey kävisivät omaa verbaalisotaa lehtien palstoilla. Kaikki olisi hyvin, kaikki olisi niin kuin vanhoina hyvinä aikoina..

Oh dream on, pfff. Pilataan nyt p*rkele edes lauantain suunnitellut bileet kaverilta.

Ei, sen sijaan saamme lukea virallisten sivujen paria artikkelia missä on yritetty referoida Ivan Gazidisin ajatuksia tämän tavattua aiemmin viikolla Arsenal Supporters Trustin edustajia. Allekirjoittaneella on äärimmäisen kovat (takuulla liian kovat) odotukset kaikesta siitä hyvästä mitä toivon Gazidisin tuovan meille.

Nyt olen rehellinen.. Ainahan minä olen, tosin joskus ihan kaikkea ei kannata sanoa ’ääneen’ julkisesti vaan pitää kaikkein radikaaleimmat mielipiteet omana tietona (harvoin). Niin, en voinut välttyä ajatukselta että se otti sitten vain reilut neljä kuukautta kun Arsene on saanut jo Gazidisinkin talutusnuoraansa.

”There are other clubs who would feel this is a good position.. We have a team with an average age of 23 or 24.. It is a very, very promising situation for the next four or five years..

The idea that Arsène Wenger is some stubborn guy who is not open to having his ideas challenged just isn’t true. He is not going to go out and say ‘this guy is not good enough’ or ‘this is where we are weak’. He protects and supports the players he has.”

Plaa, plaa, plaa.. Gazidis on Arsenen esimies, Peter Hill-Wood on takuulla managerin esimies ja silti kun nämä herrat puhuvat, kuulostaa siltä kuin Arsene Wenger on oikeasti seuran pomo, ellei peräti diktaattori. On kaiketi epäolennaista verrata mutta jokainen voi tahollaan pohtia mitä tapahtuisi jos Sir Whiskey In The Jar ’johdattaisi’ ManUn neljänteen perättäiseen kauteen ilman pokaalin pokaalia.

Minua on turha muistuttaa siitä kuinka Fergusonillakin otti oman aikansa ennen kuin menstystä alkoi tulla, Skottihan oli joidenkin tietojen mukaan aikanaan jopa yhden ottelun päässä potkuista. Kysymys ei ole siitä, kysymys on siitä kun menestys alkaa kadota savuna ilmaan ja pettymykset alkavat seurata toinen toistaan.

Tilanne on oikeastaan hieman (liian lievä termi?) absurdi. Samalla kun kuulostan mitä ilmeisimmin hyvin kriittiseltä, olen sanonut kuinka pidän Arsenea edelleen oikeana miehenä managerin tehtävään. Ongelma lienee siinä että tältä planeetalta tuskin löytyy manageria joka olisi pystynyt parempaan näillä pelimerkeillä ja tällä materiaalilla.

Koska minä en tiedä paljonko seuralla on todellisuudessa rahaa käytettävissä pelaajahankintoihin, en voi lähteä huutelemaan että Arsene ulos, uusi mies tilalle ja Visa vinkumaan. Yhtä lailla olen jääräpäisen ylpeä siitä miten Arsenal on poikkeuksellinen seura terveestä taloudestaan johtuen, enkä halua mitään Ali Baboja mustaamaan sitä ylpeyttä. Tosin se että Arsenalin pelaajilleen maksamat palkkakustannukset ovat samalla viivalla ManUn kanssa ja enemmän kuin Liverpoolilla, se pysyy mysteerinä, epäkohtana missä jokin on pielessä.

En sitten tiedä, kuvittelisin edustavani enemmistöä kannattajien keskuudessa, ensi kesä ja ensi kausi tulee olemaan monella tapaa ratkaiseva, onko Arsenen tullut aika väistyä?

Mistä äskeinen tunteiden purkautuminen? Niin, sehän ei lähtenyt lainkaan managerin itsensä sanomisista, vaan Ivan Gazidisin kommenteista. Hörppäsin vain kahvia väärään kurkkuun närkästyksissäni kun tämä mainitsemani Gazidisin nopea talutusnuorateoria juolahti mieleen.

Hieman kovuutta, hieman avointa kriittisyyttä lisää seuran johtoon, sen tekemisiin ja joukkueen menestykseen viheriöllä. Tätä kriittisyyttä ja tuoreita ideoita ja ajatuksia Gazidislta toivon, en sitä samaa liturgiaa joukkueen keski-iästä mistä Arsene meitä muistuttaa noin 60 kertaa kauden aikana jokaisen ottelun jälkeen.

Talossa talon tavoilla, toivottavasti ei ihan kirjaimellisesti.

Tänään ohjelmassa on osakkeenomistajien ’kyselytunti’ ja täytyy sanoa että odotan suurella mielenkiinnolla tämän session antia. Wenger ainakin on tentattavana, kaiketi Hill-Wood ja Gazidis ja eiköhän Stan Kroenkekin siellä ole. Haha, Lady Nina grillaamassa seuran johtoa ja manageria, se voisi olisi hauskaa.

Niin, kuka edustaa Alisher Usmanovia tilaisuudessa vai raahaako herra peräti oman lihav.. lihaksikkaan takapuolensa takariviin? LOL! Vielä herkullisempi kuin ajatus Lady Nina, Usmanov huutelemassa takarivistä kysymyksiä Kroenkelle.

No niin, otetaan rauhallisesti. Kaikki varmasti luittekin eilen kun oma oligarkkimme hämmensi soppaa tahollaan tarjoamalla hanhenmaksaa ja kaviaaria, ilmaiseksi. Stay away you c*nt! Hyvä on, kantani on jyrkkä tässäkin suhteessa mutta niillä vähäisillä tiedoilla minkä kanssa tässä asiassa elän ja mieleipiteeni kerron, näin olkoon.

Ilmaisia lounaita ei yksinkertaisesti ole ja se on fakta. Jos Usmanov haluaa maksaa seuran velkaa omasta pussistaan, tahtoisinpa nähdä mitä siihen paperin alareunaan pienellä präntättäisiin. Isse on jälleen oikea mies korjaamaan kaikkea roskaa mitä bloggaaja kirjoittaa kun ei näistä asioista mitään ymmärrä ja hyvä niin. Hmm, Carlos Tevezinhän omistaa jokin yksityinen taho, eikö näin. Ostakoon Usmanov pelaajan itselleen ja vuokraa tämän sitten meille nimellistä korvausta vastaan tai jotain.

Hei, Usmanov voisi ostaa vaikkapa Emmanuel Rossonerin 50 miljoonalla punnalla, maksaa tämän palkan ja sitten sorvattaisiin jokin 10 vuoden oppisopimus tai työharjoittelu missä me voisimme käyttää ’harjoittelijaa’ tarpeidemme mukaan ja parhaaksi katsomallamme tavalla.

Kaikki olisivat tyytyväisiä, Ade saisi palkkansa, kannattajat lämpenisivät aavistuksen Usmanoville ja me saisimme käyttää tai olla käyttämättä Aden palveluksia, loistavaa! Ja kun palataan takaisin maan pinnalle ilmaisten lounaiden ihmeellisestä maailmasta, alan päivä päivältä olla vakuuttuneempi siitä että Togolaisen ura jatkukoon jossain muualla kuin Grovella.

Huhut Pat Ricen eläkkeelle jäämisestä osoittautuivat sitten ankaksi. Onnittelut jos niin voi sanoa vain sille joka tämän laittoi liikkeelle ja joka johti siihen että peräti The Times uutisoi asiasta. Eikös se ollut juuri Rice joka joutui ilkeiden huhujen kohteeksi viime keväänäkin? Oliko niin että vaimo olisi niin vakavasti sairas että Pat jättäisi tehtävänsä tämän vuoksi. Joku ei ilmeisesti todellakaan pidä Ricesta tai sitten kakkosemme on suututtanut pahasti jonkun.

Pitää muuten taas olla rehellinen. Kun tämä huhu kantautui korviini aiemmin, myönnän ajatelleeni että kenties hyvä jos näin käy. Rice on legenda, siitä ei ole pienintäkään epäilystä mutta samalla ajattelin että tämä tuulettaisi väistämättä tilannetta omalta osaltaan. Niin paljon on ollut puhetta tuoreista ajatuksista valmennuspuolelle ja eniten on kaiketi puhuttu apulaismanagerista joka tulisi ja auttaisi Arsenea saamaan puolustuspelaamisen kuntoon.

Taisin myös pohtia jotain kunniakkaasta lähdöstä, sankari statuksesta.. No sankari ja legenda Rice on mutta kuten olemme huomanneet viime aikojen keskusteluista, hänkin on saanut oman osansa yhä kasvavasta kritiikistä. Toisaalta osoittaa myös suuruutta ettei hyppää (uppoavasta?) laivasta kun kaikki ei suju niin hyvin kuin me kaikki varmasti toivomme.

Ok, Rice stays, fair enough. But bring in Keown to help us sort out our defence!

Puolustuksesta puheenollen, Tony Cascarino oli sitä mieltä että meidän olisi pitänyt hankkia Sami Hyppiä. Siinä sitä olisikin ollut, toppariparina Silvestre / Hyppiä, haha! Kyllä olisi ollut hienoa mennä Sporttiin katsomaan matseja ManUa ja Poolia vastaan ja vaihtamaan kuulumiset Suomalaisten Mancsien ja Scousereiden kanssa. Toisaalta mahdollisuudet siihen että olisimme YLEn TV-peli olisivat kasvaneet huomattavasti! Josko Litmasesta olisi vielä?

Hemmetti, taas tämä meni näin, vai että vasemmalla kädellä. Tähän se aika sitten taas meni, aika jonka olin suunnitellut käyttäväni urakkaohjelman ja työselvityksen läpikäymiseen. Noh, huomenna on päivä uusi, jep jep.

PS. Tony, valehtelisin jos väittäisin etteikö ajatus olisi joskus käynyt mielessä. Ehkei kuitenkaan parista syystä. Kun tämä vaatii näin kotimaisellakin niin h*lvetisti aikaa ja välillä todellista tahdonvoimaa, pelkään että vieraalla kielellä siihen menisi vielä enemmän, niin paljon että kaatuisi omaan mahdottomuuteen.

Sitä kuvittelee kyllä osaavansa kielen kohtuullisesti mutta pelkään että aina ne muutamat yksittäiset hukassa olevat sanat johatisivat siihen että aika tuhraantuu sanakirjan selaamiseen. Ja tästä toiseen syyhyn. Nimittäin jos sitten yrittää oikoa käyttämällä jotain ’korvaavaa’ sanaa, se mitä oikeasti haluaa sanoa ei ehkä kuulostakaan siltä.

But who knows, never say never.. kiehtova ajatus ja kiitos!

0 thoughts on “Who’s the boss?

  1. No, kommentoidaan Usmanovin kädenojennusta: eiköhän bloggaaja osunut aika hyvin maaliin. Tuskinpa heppu rahojaan tarjoaa pelkästä rakkaudesta punavalkoisiin. Varojen luovuttamiseen varmasti liittyisi jokin kiva ehto tyyliin 30 prosentin osuus osakkeista tiettyyn päivämäärään mennessä ja sen jälkeen lunastusoikeus loppuihin osakkeisiin sovitulla (alihintaisella) summalla. Tai miniminä hallituspaikka Arsenalissa.

  2. Rocisky on tehnyt paluun täysipainoisiin joukkueharjoituksiin!
    Melkein uskaltaisin lyödä vetoa että ehtii vielä loukkaantumaan loppukauden treeneissä ? ; )

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s