Lightning.. or not

Tähdenlennon nopeudella koska bloggaajalla on treffit Jari Sillanpään kanssa..

Erm, ehkäpä unohdamme edellisen. Palataan perjantaiseen lehdistötilaisuuteen vielä sen verran että tässä BBC:n muutaman minuutin kooste missä kaikki oleellinen mm tämä otsikoita aikaansaanut ’shut the f*ck up board and everybody about the money’. Niin ikää palataan perjantaihin ja tässä puolestaan Youth Cupin maalit kelpo kuvanlaadulla, cheers Arsenalhighlights.com. Mitä voi sanoa, Jack Brady.. siis Wilshire on oleva jotain, jotain jumalaista. On se hurjaa miten paljon tämä(kin) laji lähtee sieltä jostain pään sisältä.

Tänään se sitten loppuu virallisesti vaikka henkilökohtaisesti se loppui jo hyvä tovi sitten, kausi 2008/2009. En tiedä miten te muut mutta itselläni on sellainen olo että edellisestä ottelusta on paljon enemmän kuin vain reilu viikko, aivan kuin edellinen rekisteröity muisto olisi vajaan kolmen viikon takaa Mestareiden liigan välierästä.

Yhtä kaikki, tämän sunnuntain jälkeen seuraavaa saadaan odottaakin sitten aivan liian pitkään. Niinpä on ikävä ettei illan ottelu kuulu (c)Analin ohjelmistoon ja epäilen suuresti josko edes striimiä löytyy. Olkoonkin ’vain’ Stoke mutta mukava olisi nähdä miten kausi päättyy ja ennen kaikkea millä ilmeellä. Henkilökohtaisesti häiritsee sekin ja olisi kiusallista että mikäli ottelu jää näkemättä, se olisi ensimmäinen ja ainoa tälle kaudelle kaikki kilpailut mukaanlukien, damn!

Täysin selvää että kausi on mukavampi lopettaa hyvissä tunnelmissa kuin lähteä kesälaitumille tappio niskassa. Siksikin olisi mukava nähdä ottelu että mihin pojat pystyvät kun pelaavat täysin vapautuneesti, puhumattakaan siitä että kotikentällä ja minkälaisen kiitoksen he haluavat antaa kannattajille, erm, p*skaksi haukutulle kotiyleisölle.

Voi ottelussa olla jotain pientä ylimääräistä latausta kauden aiemmasta joukkueiden kohtaamisesta Britannia Stadiumilla, kuka tietää. Tuolloin marraskuun alussa elettiin synkkiä Punavalkoisia aikoja ja Stoke voitti kamppailun 2-1 Gael Clichyn tehtyä lohdutusmaalin yliajalla. Tappion lisäksi ottelu jäi muistiin Robin van Persien täydellisestä turhautumisesta ja Hollantilainen näkikin punaista karatepotkittuaan kaverin maalivahtia. Kaiken kruunasi Arsenen kommentit kotijoukkueen fyysisestä pelitavasta.

”I read that my team were not brave. All I can say is they are brave and, for me, you need to have more courage to play football when you know that someone is tackling you from behind without any intention to play the ball.”

”The only intention is to hurt you and I can show some tackles where I can prove what I say. The one who is tackling is not the brave one. For me the brave one is the player who is trying to play football.”

Stoke manageri Tony Pulis vaikuttaa kuitenkin varsin rehdiltä kaverilta ja sotakirveet ainakin managerien välillä on ilmeisesti haudattu (oli pakko käyttää Pulisista termiä rehti sillä on tämä nyt jotain aivan eri maata kuin joku Mr. Brown.. Brown who’s going doooown).

”He said what he had to say at the time was protecting Arsenal, which you’d expect him to do. When it happened it was disappointing, but I will certainly have a glass of wine with Mr Wenger after the game.”

Tiedä sitten minkä verran muistot Britannialta ovat pelaajien mielessä mutta luulisi olevan varmaa ettei jätkät halua antaa tuplaa Stokelle, h*lvetti STOKE CITYLLE! Lähden siitä että manageri valitsee kentälle parhaan mahdollisen kokoonpanon ja loukkaantumiset huomioiden hankala kuvitella että kokoonpano olisi jotain muuta kuin seuraava, ja v*ttu sanon minä jos tänään ei ole kahta hyökkääjää.. siis hyökkäyksessä, ei laidoilla tai jossain.

Robin – Nicky B

Andrei – Song – Cescy Boy – Theo

Gibbsy – DJ – Kolo – Bacary Cola

Not that FAB

Atria mainostaa ’hyvä ruoka – parempi mieli’ ja minä sanon ’hyvä peli – parempi mieli’. Hoidetaan kauden viimeinen ottelu tyylillä ja lähdetään se fiilis mukana kesälomille. Se mitä sitten, sitä on aikaa pohtia aivan riittävästi. Lyhyesti se tarkoittaa että kasataan tulevan kauden joukkue niin nopeasti kuin mahdollista. Robinille jatkosopimus, Ade v*****n ja valtit eli vahvistukset pöytään niin ettei muut joukkueet ehdi edes huomata. Amaury Sinebrychoffin tulevaisuus tosin huolestut…

*SLÄP*

Te lukijat tiedätte takuulla paremmin kuin hyvin etten juuri piittaa muiden tekemisistä, en seuraa lajia patrioottisesta näkökulmasta ja että inhoan maaotteluita ja -joukkueita. Se miten maajoukkueet tähän liittyvät, erm..?

Teen kuitenkin sellaisen pienen poikkeuksen että kiitän tässä nyt julkisesti Sami Hyppiää.. Hyvä on, Hyypiää jonka nimen Englantilaisetkin ovat oppineet kirjoittamaan kymmenen vuoden aikana pikkuhiljaa oikein, mikä lieneekin Voikkaalaisen suurin saavutus..

*SLÄP*

Kiitos Sami Hyypiä! Miehen ura Liverpoolissa ja Valioliigassa päättyy tänään ja näin bloggaajan näkökulmasta sitä voisi enemmän kuin kernaasti juhlistaa maalilla Sp*rsin verkkoon, vai mitä Sami? Olen ymmärtänyt että Hyypiä saa kapteeninnauhan otteluun, hienoa.

Heille jotka eivät seuraa jalkapalloa Suomessa on mahdoton ymmärtää minkälainen ikoni Hyypiä Englannissa on. Meille jalkapalloa seuraaville tämä on selvää mutta minä kiitän Hyypiää siitä mitä Sami henkilökohtaisesti on tehnyt sen eteen että jalkapallo lajina on taatusti suositumpaa tänä päivänä Suomessa kuin mitä se oli vaikkapa nyt 10 vuotta sitten, etenkin Valioliiga.

Tässä vielä muutama artikkeli Suomalaistopparista a’la Norman Hubbard, Andy Hunter ja BBC:n juttu. Cheers mate.. you damn scouser, haha.

Takaisin tähän päivään ja että tähdenlennon nopeudella? V*ttu mihin sitä koira karvoistaan pääsee, ei v*tun mihinkään ja Sillanpää ruutupaidassaan saa nyt odottaa pisteiden julkaisuaan. I just love this football club of ours, oh yes I do. Jäljellä enää..

COME ON ARSENAL!!!

PS. Harvoin kritisoin sitä (ai harvoin?) sitä propagandaa mitä virallisilla sivuilla meille tarjotaan mutta johonkin viiva pitää vetää. Nyt yöaikaaan julkaistut voittajajutut eivät palvele tarkoitusta jos ymmärrätte mitä haluan sanoa. Ei nyt vedetä kokonaan mattoa alta siltä kritiikiltä mille on perustelut. Joku kutsuu asiaa termillä perspektiivi, ok, olkoon niin ja hyvä niin mutta säilytettäköön se objektiivisesti (puhe näistä kahdesta viimeisestä, tästä ja tästä).

0 thoughts on “Lightning.. or not

  1. Ainakin monilla striimisaiteilla Stoke-matsi on listoilla, joten saas nähdä.

    Pakkohan se on myöntää, että Hyypiä on lisännyt suomalaisten kiinnostusta valioliigaa kohtaan. Ja tähän on pakko myös mainita: kun aikanaan Hyypiän sopimus julkistettiin ja siitä Suomessa kohistiin, työkaverin englantilaisen puolison veli ihmetteli: ”Mitä hienoa siinä, että joku pääsee pelaamaan Liverpoolissa?” Öh, tämän todennut henkilö sattuu olemaan Arsenalin kausikortin onnellinen omistaja…

  2. No niin, kausi paketissa – ja sääliksi käy Newcastlea, joka lähti valioliigasta omalla maalilla. Hull ois ansainnut sen kohtalon.

  3. Ja vielä täsmennys: sääliksi käy Newcastlen faneja, ei Mike Ashleytä, joka on pääsyyllinen seuransa kohtaloon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s