Kolmen kohdan ohjelma

Haha, jos NewsNow’sta olisi karsittu otsikot ensi kauden otteluohjelmasta kävisi ’kylmä’ tuuli, h*lvetin kylmä, kylmä kuin Juhannustuuli Suomessa, kylmä ja sateinen.. Höpinät sikseen, allekirjoittaneella on tällä kertaa sylillinen muita kiireitä joten pedaali pohjaan ja nollasta sataan pikavauhtia, wrooom!

Eilen julkaistu ensi kauden otteluohjelma oli siis puheenaihe numero uno. Epäilemättä ohjelmaan tulee muutamia muutoksia matkan varrella mutta runko on selvä ja bloggaajan silmissä nousee esiin kolme pointtia mainittavaksi. Jokaisella on varmasti oma näkemys siitä onko ohjelma hyvä, huono vai kenties neutraali. Itse kallistuisin pienellä varauksella hyvän puolelle.

Ensimmäisenä tulee mieleen erittäin haastava, vaikea alku joka on kaksiteräinen miekka mutta hyvin mennessään takaa loistavan lähtökohdan kauteen. Bolton ottelun väistyessä Mestareiden liigan karsinnan vuoksi neljästä ensimmäisestä liigaottelusta kolme on vieraissa ja ei takuulla sieltä helpoimmasta päästä eli Everton, ManU ja ManCity. Hallitseva mestari ja kaksi jotka ovat takuulla aikeissa ottaa kenties juuri meiltä paikan neljän joukkoon ja sitä kautta Mestareiden liigaan.

Tässä vaiheessa on ilman muuta täysin turha spekuloida näillä otteluilla sen enempää koska meillä ei ole vielä mitään tietoa millaisilla pelaajilla tuossa vaiheessa mennään. Epäilemättä tai sanotaan h*lvetti toivottavasti Arsene Wenger ymmärtää että tulevalle kaudelle pakan olisi syytä olla valmis hyvissä ajoin, ei elokuun lopussa. Manageri tuskin haluaa toistaa päättynyttä kautta jolloin Mestaruus oli hävitty jo hyvissä ajoin syyskaudella.

Kauden ensimmäinen ottelun olisi suonut osuvan Grovelle mutta minkäs teet ja tekisi mieli sanoa että Evertonin vieraana kelpaa kaikki muu paitsi tappio, eli suomeksi tasapelikin lienee hyväksyttävissä. Phil Neville:

”The opening fixture of a new season is always an exciting one anyway, but the fact that we are playing a side like Arsenal adds even more spice to the occasion. A full house at Goodison on day one is always something special and we will be looking to get off to a good start.”

Fingers crossed we get a result from Goodison. Foorumeilla, täälläkin eniten keskustelua aiheutti tammi- helmikuun vaihde ensi vuoden puolella. Vajaan kahden viikon sisään kalenterissa lukee vastustajat Villa, ManU, Chelsea ja Pool. Niin, olennaista lienee että jos tässä vaiheessa useampi avainpelaaja sattuu olemaan loukkaantuneena niin ei hyvää lupaa.

Jakke otti esiin toisen olennaisen pointin, Afrikan mestaruusturnauksen. Kyseinen turnaus ajoittuu ajalle 10-31. tammikuuta ja tällä on varmasti omat vaikutuksensa. Edelleen tässä on varmasti viesti seurajohdon suuntaan, uskaltaisimmeko olettaa että Afrikkalaiset pelaajat eivät ole tämän jälkeen kovin korkealla Arsenen toivelistalla tänä kesänä?

Allekirjoittanut laajentaa tämän pariviikkoisen keskellä kautta toisena pointtina hieman laajemmaksi, eli vajaaksi kahdeksi kuukaudeksi. Välillä 12.12. – 9.2. vastaan asettuvat Pool ja Villa molemmat kahdesti plus mainitut ManU ja Chelsea ja vielä Everton. Karkeasti ottaen kohtaamme siis vakavasti otettavan ja potentiaalisen top neljä joukkueen kerran viikossa.

Summa summarum, jos olemme mukana karkeloissa (lue taistelussa mestaruudesta) tammi -helmikuun vaihteessa, olemme Valioliigan mestareita toukokuussa 2010. Näin ollen kolmas pointti on ehdottomasti kauden viimeiset reilut kolme kuukautta. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, helmikuun alun Liverpool ottelun jälkeen lista on seuraava: Sunderland, Stoke, Burnley, Hull, West Ham, Birmingham, Wolves, Sp*rs, Wigan, ManCity, Blackburn ja Fulham.

Unfuckinbelievable!

Tulin jo maininneeksi pariinkiin otteeseen.. Arsenen on pakko ymmärtää että tänä kesänä joukkue pitää saada valmiiksi sotaan hyvissä ajoin. Ironista kyllä, viikot vierivät hurjaa vauhtia, Juhannusta jo pukkaa ja harjoituskauden alkuun on enää kolmisen viikkoa. Tätä en haluaisi edes kirjoittaa mutta ohjelma ja jääminen päättyneellä kaudella neljänneksi tarjoaa kaikki katastrofin ainekset. Pahimmassa tapauksessa (unohdetaan Pompey välissä) tulevaa kautta olisi takana noin kaksi viikkoa, elettäisiin vielä elokuuta ja tuloksena liigatappiot ManUlle ja Evertonille, sekä tippuminen Mestareiden liigasta ja paikka unelmien Eurooppaliigassa, anyone?

Arsene, pidä huoli etten edes hirveimmässä krapulassa ja Buranapilvessä näe hallusinaatioita tai painajaisia tällaisesta mahdollisuudesta! Kuuntele vaikka mitä kapteeni sanoo taas kerran ja pidä huoli siitäkin ettei meidän tarvitse pohtia uutta kapteenia vuoden kuluttua. We f*ckin’ luv’ya Cesc and Arsene, we trust you.. for now but don’t count on that too much.

Ja etten vain jättäisi väärää mielikuvaa, vajaan kahden viikon jälkeen uutta kautta elokuun lopussa meillä voi olla päällä sellainen tappajan ote ja katse että varokaa.

Emmanuel Eboue.. tai agenttinsa suulla, erm? Haha, hilarious really. En minä sitä epäile etteikö Arsene olisi tarjonnut kaverille uutta sopimusta, varmasti onkin mutta ettei mopo nyt vain meinaa karata käsistä ja pahasti. Taisinpa eilen tuntea peräti jonkin asteen sympatiaa mutta Fiorentina tai Roma.. ääh, nuo seurat eivät ole ’Ebouen tasolla’. LOL!!

Hahahaaa! En muista milloin olisin nauranut yhtä makeasti. Olisinhan minäkin voinut pelata Suomen A-maajoukkueessa mutta kun yksi mies nyt ei vain voi viedä joukkuetta lopputurnaukseen niin päätin jättää väliin. Olen kyllä harkinnut Espanjan kansalaisuutta ja Fabregas’n kanssa jutellaan usein kuinka olisi mukava pelata yhdessä.

Se jäi hieman epäselväksi mikä on itse asiassa Ebouen nykyinen sopimustilanne. Ja jos nyt ymmärsin oikein, sopimusta on kyllä jäljellä vielä vuosi mutta nykysääntöjen puitteissa Ebouella (mahdollisella uudella seuralla) on mahdollisuus ostaa oma sopimus ’ulos’. Eli Ebouen lähtiessä emme kostuisi puntaakaan.

Nyt en ole enää lainkaan varma kuka tässä vedättää, mitä ilmeisimmin Ebouen agentti hakee win/win tilannetta. Vielä parempaa tarjousta Arsenalilta ja turvatut eläkepäivät rahakkaalla sopimuksella kunnes mies on jo 30 tai sitten urheilullisesti ajatellen uutta uraa huippujoukkueessa Italiassa joka sekään tuskin olisi huono sopimus sikäli että agentti kauppaa asiakastaan ’ilmaiseksi’. Jos ymmärsin sopimus tai ylipäätään koko asian väärin, erm, v*ttu ihan sama.

Mene Eboue ja ota kaimasi Adebayor mukaan.

Mutta nyt SuomiGoonerit, me kruunaamattomat (hahaahaa!) kuninkaat, bloggaajan on pakko hoitaa muita askareita. Sen ehdin vielä sanoa että Stuart Pearce sanoo ja uskoo takuulla Theo Walcottin olevan mentaalisesti härkääkin vahvempi mutta minä kysyn, minä kysyn Theo.. Jos nyt päädyt lämmittämään penkkiä Ruotsissa, olisiko sittenkin ollut parempi vaihtoehto olla nyt lomalla lataamassa akkuja tulevaan kauteen? Voit vielä nousta kisojen sankariksi, kuka tietää mutta epäilemättä sädekehä on jo nyt saanut särön loistoonsa. Minä pelkään aidosti että tällä voi olla kiusallisen haitallisia vaikutuksia nuoren miehen itsetunnolle. Mutta mikä ei tapa, se vahvistaa?

Vielä senkin ehdin sanoa että uusi ja tuore otteluohjelma saa aina aikaan ihanaa kutinaa. V*ttu kun alkaisi jo kausi, ihanaaaaa! Ebouella tai ilman p*rkele. Teille jotka riennätte jo tänään Juhannuksen viettoon, nauttikaa elämstä mutta tulkaa hengissä takaisin ja unohtakaa teltassa grillaaminen. Tiedän että on jokseenkin täysin turha edes ajatella kirjoittaa tulevana viikonloppuna ’tyhjille katsomoille’ mutta katsotaan, itse olen ainakin vielä aaton täysin täysipainoisesti sorvin ääressä töissä.

PS. (ja vain Juhannuksen kevennykseksi) Vakituiset lukijani tietävät mistä bloggaaja on joskus ammoisina aikoina maailmalle ponnistanut ja koen edelleen kotiseuturakkautta, joihin kuuluu myös naapuripitäjä Kalajoen huikeat yleisömassat ja muistot jostain elämästä suuremmasta Juhannusjuhlilla 80- ja 90 luvulla.

Muistan todistaneeni livenä kun Kalajoen Hiekkasärkeillä on ihmetelty mm Kauniita ja Rohkeita.. siis oikeasti, niitä v*tun näyttelijöitä heiluttamassa kättä ja sanomalla ’terrrrve soomi’. Paljon olen nähnyt ja kokenut siis takuulla mutta vuoden 2009 Juhannus Kalajoella… Scooter, Pandora, Popeda, Frederik, Movetron, Waldo’s People, v*ttu Hausmylly ja eilisen tuorein kiinnitys Johanna Tukiainen!!!

Ei h*lvetti, tämä harva partani on ihan turha, se pitää ajaa pois ja mennä pelkällä ylähuulen karvoituksella. Kyllä.. ja sen lisäksi tarvitaan vain muutama tilkka moottoriöljyä käsiin ja poskipäihin. Nyt salihousua ja tennissukkaa (pitääkö väri mainita?) jalkaan, lippa takaraivolle, Lapin Kultaa sekä t-paitana että nesteenä ja eläköön Kalajoen Juhannus. Autostereot hervottomine vahvistimineen ja lärpättävine bassokartioineen kunniaan..

Hyvää Juhannusta!

0 thoughts on “Kolmen kohdan ohjelma

  1. Jos Manu menettää Tevezin ja Ronaldon samana kesänä niin varmasti siellä tutkitaan laajasti korvaavia vaihtoehtoja. Van Persie on kertonut, että jatkosopparin kanssa kysymys on enemmän enää pelikavereista kuin rahasta. Tavallaan aika loogista että Sun saa aikaan tällaisen huhun. Enpä nyt sitten tiedä onko tuleva Manu ihan niin mediaseksikäs mitä se viime vuosina on ollut, Scholes ja Giggs pelaavat viimeisiä kausiaan ja yllämainitut kaksi ovat lähtökuopissa. Saattaa punanenän joukoille tulla muutama vaisumpi kausi, jolloin olisi taas Arsenalin paikka iskeä. Toivotaan tuon pysyvän huhuasteella.

    Oikein hyvät jussit kaikille!

  2. Kyllähän se näyttää siltä, että Vermaelen tulee. Yhtä varmasti joku lähtee… Toi Sunin RvP-juttu oli peruskamaa: ”lähde” on myynyt ”tietonsa” Sunille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s