Palapeli alkaa hahmottua

Huhuilin eilen managerin perään ja simsalabim, Goal.com tiesi kertoa Arsenen puhuneen eilen. Artikkelissa Wenger kertoo perusteluitaan miksei UnRealin tarjous häntä kiinnosta. No ei tietenkään kiinnosta ja muistelisin että nämä kommentit ovat jo muutaman viikon takaa. Ja vaikkeivat olisikaan, tämä ei yhtä kaikki olisi sitä mitä peräänkuulutin.

Odotan että Arsene tulee superlatautuneena salaperäisestä lomapaikastaan julkisuuteen suorastaan raivoa puhkuen ja nyrkkiä pöytään lyöden. ’Olkaa huoleti, me hankimme vielä kaksi kokenutta vahvistusta ja me aiomme voittaa kaiken mitä on tarjolla, h*lvetti kaiken’. Odotan että Arsene tulee ja tekee selväksi että me voitamme ensi kaudella. Odotan sellaista viestiä kilpailijoille että Fergusonilla, Ancelottilla ja kumppaneilla menee löysät housuun. Odotan verta, raivoa, uhoa…

Ai ei, haha!

Siirtomarkkinoilla palaset alkavat loksahtaa kohdalleen ja pian huomaamme että olisi ollut paljon helpompaa vain odottaa kaiken menevän omalla painollaan ja nauttia kesästä turhia stressaamatta ja unohtaa turha nimillä spekuloiminen. Tuskin ehdittiin kunnolla edes lämmetä ajatukselle ja Italiasta kaadettiin kylmää vettä niskaan. Felipe Melo juhlisti ConStupid Cupin voittoa laittamalla nimen Fiorentinan tarjoamaan jatkosopimukseen, oh bollocks!

Ei auttanut Gilberton kehut ja voinemme laittaa Melon nimen Ö-mappiin niin monen muun lisäksi. Tuleeko tästä jälleen yksi klassinen esimerkki? Meillä oli ’aseemme’ (Senderos) ja hyvä tarjous hyvissä ajoin ja tilanne voisi olla toinen. Kristallipallo kertoo että Melo vaihtaa seuraa vuoden kuluttua mutta silloin puhutaan sellaisista summista että voimme vain muistella tämän kesän spekulaatioita.

Mutta mutta, ei syytä vaipua synkkyyteen, päinvastoin. Kristallipallo kertoo edelleen että näinhän sen pitikin mennä. Edin Dzeko jatkaa ’varmuudella’ Wolfsburgin paidassa, tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä että kunhan muutama päivä hierotaan kauppoja ja oikea summa löydetään, Adebayor on pian AC Milanin pelaaja. Ja ystävät Goonerit, tämä tarkoittaa tottakai sitä että kaupassa toiseen suuntaan siirtyy.. tadaa, aivan oikein, Mathieu Flamini! On tämä helppoa, ihmettelen vain miksi ratkaisua pitää niin usein hakea vaikeimman kautta.

Seuraavaksi seuraa vaihe jota voisi hyvin kuvata kolmella kirjaimella: LOL! Nimittäin jos se ei sittenkään ole Flamster, sen täytyy olla Lorik Cana. Täytyy tunnustaa etten tiedä tästä Marseillen pelaajasta käytännössä mitään, vain sen mitä olen mediasta lukenut. Saamani informaation perusteella kyseessä on ehdottomasti pelaaja joka sopii hyvin kuvaan ja liikekannalla tämä ainakin on. Pelaaja itse vihjaa vahvasti siihen suuntaan ja Marseillen urheilutoimenjohtaja Jose Anigo puolestaan kommentoi huhuja eilen seuraavasti:

”It’s not that he expressed his desire to leave, it is simply that at the moment, Lorik, who’s been here for four years, is entitled to try and discover something else. Today the door is open. If there’s an offer, we’ll listen.”

Tämäkin uutinen on syytä huomioida tässä yhteydessä. Jos on Cana vapaa siirtymään kun hinnasta sovitaan, niin on myös Karim Benzema. Pysyn aiemmassa kannassani, eli mikä sitten Benzeman hinta lopulta onkaan, on se takuulla niin paljon että Tykkipaidassa hyökkääjää ei ensi kaudella nähdä. Sitä paitsi le legioonastamme huolimatta Benzema siirtyy ManUun. ManU jonka ensimmäistä siirtoa olikin jo odoteltu.

Aah, tekee melkein mieli sanoa että tätä uutista ehdin odottaa kovin hartaasti, eli au revoir Amaury Sinebrychoff vai mikä multikansalainen tämä nyt ikinä olikaan.. Adeus, auf wiedersehen.. f*ckin’ whatever. Ensi hetkestä lähtien olen arvostellut koko hankintaa ja kauden mittaan olen kaveria niin paljon parjannut että olisihan se ollut jo lähes noloa jos kaverille olisi tarjottu jatkosopimusta. Haha, sen lupaan että kun pääsen aamuyöstä kotiin, otan Amauryn muistolle yhden tumman Nikolain a’la Koff.

Junioripuolella tapahtunut pieni tuuletus oli muutenkin mielestäni virkistävä uutinen ja jos (kun) lähdetään siitä että se yksi (kaksikin kelpaa) kokeneempi vahvistus vielä hankitaan, tuuletusta voisi tapahtua ykkösjoukkueessakin. Mikael Silvestreä tuskin tarvitsisi erikseen edes mainita mutta tämän lisäksi uusien haasteiden pariin joutaisi vallan mainiosti Emmanuel Eboue ja vaikka miten kovaa lihaskuntotreeniä vetääkin, myös Abou Diaby.

Annettaisiin ne mahdollisuudet mitä Diaby tulisi jatkaessaan saamaan Aaron Ramseylle ja olettaen että Ebouen saama peliaika tulisi kaiketi olemaan enimmäkseen keskikentän oikealla, tämän ajan soisin puolestaan Jack Wilsherelle.

Adebayorista vielä.. Olen tainnut aiemmin olla hieman liian luottavainen siihen että tulivoimamme olisi riittävä vaikka Togolainen lähteekin, vai onko se johtunut vain puhtaasti vankkumattomasta rakkaudestani Nicklas Bendtneriin, haha. Taitaa kuitenkin olla niin että kyllä Ade pitää jossain määrin korvata, eli suomeksi hankkia tämän tilalle uusi hyökkääjä, puhdas kärki.

Materiaali vaikuttaa ilman Aden nimeä rosterissa kovin kapealta. Robin van Persie pelasi vihdoin varsin ehjän kauden mutta voimmeko luottaa täysin siihen että näin on myös ensi kaudella. Lisäksi Eduardon kohdalle täytyy edelleen laittaa omat kysymysmerkit. Jay Simpson pelasi muutaman kelpo ottelun West Bromissa lainalla ja sai varmasti arvokasta kokemusta Valioliigasta mutta on ehdottomasti raakile kun puhutaan meidän asettamista tavoitteista taas tulevalle kaudelle, ei voitane pitää realistisena Simpsonin kantavan vielä vastuuta isoissa peleissä.

Meiltä löytyy kyllä pelaajia jotka tietävät missä maali on mutta todellisen strikerin mentävä aukko kokoonpanoomme mielestäni jää jos Adebayor lähtee ja tilanteeseen ei reagoida. Tiedämme kokemuksesta että vaikka van Persien polvet pysyisivätkin kunnossa, kahden ottelun viikkotahti ei sovi Hollantilaiselle ja Dudun kohdalla pätenee sama vielä hyvän tovin kaikkien vaikeuksien jälkeen.

Vaikka uskon (olen täysin varma) että palvomani Juutti iskee 20 maalin rajan rikki tulevalla kaudella, riittäisikö sekään pitkässä, h*lvetin pitkässä juoksussa kun otteluita kertyy taas maaottelut mukaanlukien kymmeniä ja taas kymmeniä. Paljon on tosin spekuloitu josko Wenger tähtää hankinnoillaan siihen että tulevaisuudessa meidänkin taktiikka tulee olemaan tuo Barcelonan ja itse asiassa kovin monen muunkin suosima 433. Jos nykyistä kalustoa arvioi, tämä voisi olla mikä ettei viisaintakin.. vain Flamster puuttuisi.

Tällaisin öisin ajatuksin tällä kertaa täältä konttorilta. Mitä päivän otsikot tänään tuovat tullessaan, niitä odotellessa, over & out and cheers Amaury!

PS. Now I really have to say that I’m totally fed up with this f*ckin’ kit parade! Me maksamme jo nyt ylivertaisia hintoja ottelulipuista mutta rajansa kaikella, meillä on varmasti v*tun kolminkertainen määrä erilaisia pelipaitoja viimeisen viiden vuoden aikana verrattiin sitä mihin muuhun joukkueeseen tahansa.

Joskus kymmenen vuotta takaperin saattoi olla ’gooneria’ kun omisti kaikki mahdolliset paidat mutta nyt tekisi mieli sanoa todella rumasti. Jätän sanomatta mutta nyt mopo on karannut täysin käsistä, naurettavaa! En v*ttu aio maksaa enää yhdenkään Sinebrychoffin palkkaa elvistelemällä kauden kaikki v*tun kahdeksan eri paitavariaatiota ylläni.

Ai v*tun niin, kaksi uutta paitaa.. värit sininen ja v*tun Sp*rs! What the f*ck is going on?!

0 thoughts on “Palapeli alkaa hahmottua

 1. Mahtava Kit Parade ja mahtava Spuds-asu, heh… Huomasitteko, että kenellä oli kapteeninnauha?

  Ei tule Yayaa, ei tule Meloa, ei tullut Barrya, ei tule näköjään ketään pelaajaa sinne kriittisimmälle paikalle, keskikentän pohjalle. Wenger näköjään jatkaa venkoilujaan. Toki mulle(kin) kelpais Henten skenaario Ade-Flamster-vaihdosta.

 2. Ade-Flamster vaihto kieltämättä olisi herkkua. Benzemasta en jaksa uskoa, vaikka kuinka hän Wengeriä arvostaakin.

  Jotain erilaista tänä kesänä siirtohuhuissa viime kesään verrattuna on. Nyt ainakin vaikuttaa siltä että verkot on tosissaan vesillä.

  Vähän off-topic, mutta kaikista kokoonpanopäiväunistä/-hahmotelmista puuttuu herra nimeltä Wilshere. Ensi kausi voisi olla hyvinkin hänen. Olisi muuten vahvistanut Englannin U21-jengiä..

 3. Melo oli ihan ok Conf. cupissa, mutta kuitenkin takana yksi ”edes vähän parempi” kausi. Kaveri on Wengerin hankinnaksi ”vanha”, tänä vuonna 26, eikä tasosta ole kovinkaan suurta taetta olemassa. Toisekseen huhuissa olleet hinnat olivat päättömiä, samalla rahallahan saisi varmaan Flaminin takaisin. Cana palasi huhuihin Melon sovittua jatkosta Fiorentinan kanssa. Itse alan jo henkisesti valmistatua siihen, että Wenger koettaa vielä kolmannen kerran tarjota Fabregasin siipimiehen roolia Diabylle. Jos tämä vaikka tällä kertaa pysyisi terveenä kauden avaukseen asti. Taustalla on sitten Denilson ja Song, joiden taso riittää pitämään nykyiset sijoitukset.

  Ebouen tilanne on mielenkiintoinen, huhut ovat loppuneet viime viikkoina. Olisi Henten tapaan valmis antamaan noita minuutteja junnuille. Samalla kuitenkin täytyy huomoioida, että Eboue on ainoa edes vähän säällinen tuuraaja Sagnalle. Hoyte ja Gilbert eivät tunnu kovin hyviltä vaihtoehdoilta jos mestaruuksia pitäisi voittaa. Jos siis Sagna sattuisi loukkaantumaan.

 4. Kolmos-kitin värityksellä halutaan ilmeisesti jatkaa valkoisten paitojen myyntiennätyksiä. Chapman-paitahan oli menestys, toisin kuin monet muut viritykset.

 5. Niin vain myös Karim Benzema meni UnRealiin. Mistä vittu niin velkainen seura kaivaa riihikuivaa rekka-autolasteittain näiden huippujen siirtokorvauksiin? Manu jäi nuolemaan näppejään ranskalaisen suhteen enkä koskaan ajatellutkaan, että me oltais tosiasiassa kilpailussa Benzemasta vaikka mies olis meille kelvannutkin. Enkä kyllä ymmärrä Felipe Melon ratkaisuakaan. Arsenal on seurana ihan eri luokkaa kuin Viola ja Valioliiga parempi sarja kuin Serie A, mutta silti brassi raapustaa nimensä Fiorentiinan tarjoamaan jatkopahviin. Olikohan ratkaisussa mukana joitakin kentän ulkopuolisia asioita??? No, Melo ei siis tullut vaikka olis ollut meille sopiva kaveri. Tää Lorik Cana vois olla keskikentän pohjalle oivallinen taistelija, mutta on kaveri ottanut urallaan aika perkeleellisen paljon kortteja. Toki Canan pelitapa on sellainen että rapatessa joskus vähän roiskuu, mutta jos sellainen ihme nähdään että kaveri pukee tykkipaidan ylleen niin kortteja ei saa enää tulla aiempaan tahtiin. Flamini olis tuttu ja turvallisempi vaihtoehto ja varmasti kannattajien suosikki mahdollisesti palatessaan, mutta pikku hiljaa pitäis alkaa jotain tapahtumaan. Nyt mennään jo heinäkuuta ja vaikka huhupuheita velloo jatkuvasti niin totuss on, että me ollaan hankittu vasta yksi peluri ja sekin suurelle yleisölle melko tuntematon Vermaelen. Rehellisesti sanottuna mulla on pikkaisen pelko persuuksissa että jääköhän näissä siirtokekkereissä meille luu kouraan. Nykymiehistöllä me ei ensi kauden Valioliigaa voiteta, joten laittakoon AW vauhtia töppösiin siirtomarkkinoilla!

 6. Rupee tosiaan aikuisten oikeesti pelottamaan että AW antaa Diabylle vielä ”uudelle Vieirallle” jälleen uuden mahdollisuuden….
  Itse olen ainakin jo uskoni Diabyyn menettänyt,lisäksi mies on varsinainen lasijalka.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s