GallasZidis

Hej på dig, te karvaiset Goonerit.. Erm, tai mistä tiedän millaisia metroseksuaaleja säärikarvojen ajelijoita lukijoideni joukkoon kuuluukaan. Stop muka hauskat jutut välittömästi sillä en ole lainkaan huumorituulella, päinvastoin. Viikon viimeisen yön kunniaksi yksi kapistus täällä konttorilla haluaa väkisin pilata bloggaajan.. Niin, viimeisen yön fiilistä. Olen korviani myöden liemessä, hukun tekemisen paljouteen.

En ole lainkaan yllättynyt että Mr. Ivan Gazidis lukee tätä blogia mutta olin aavistuksen yllättynyt että hän vastasi huutoon niin pian. Vakavista asioista kun on kyse niin hyvä niin ja epäilemättä tämä ajatus palkkakatosta on muhinut miehen mielessä jo pitkään. Allekirjoittaneen korvaan ajatus kuulostaa enemmän kuin harkitsemisen, ellei peräti toteuttamisen arvoiselta.

Käytetään jälleen esimerkkinä NHL:ää missä asetetut raamit ovat toimineet hienosti. Seurat joissa tehdään hyvää työtä pärjäävät kulukatosta huolimatta mutta sarja kokonaisuudessaan on mennyt oikeaan suuntaan, tasoittunut ja mikä tärkeintä, NHL on oikeasti mielenkiintoisempi tuote kuin kenties koskaan. No h*lvettiin jääkiekko, tai kendo kuten täällä teillä on tapana kommentoida mutta ymmärsitte yskän.

Palaan kenties aiheeseen myöhemmin mutta nyt ei ole yksinkertasiesti aikaa tai palan h*lvetin tulessa. Gazidis oli muutenkin juttutuulella ja se on ehdottomasti yksi asia miksi miehestä pidän. Gazidis on ehdottomasti tuonut avoimuutta reilussa puolessa vuodessa mitä on seuran palveluksessa ollut, avoimuutta kabinettikeskusteluihin ja raottanut edes aavistuksen ovea seuran salamyhkäisen hallituksen toimintaan.

Kaveri uskaltaa sanoa mielipiteensä muttei silti vaikuta siltä että haluaisi sotkeutua liikaa pelilliseen puoleen. Kuten nyt vaikka tämä mitä hän juttelee seuran tulevaisuudesta ja meidän (managerin) valitsemasta tiestä miten menestyä nyt ja tulevaisuudessa. Kaiken puheen päätteeksi hän kuitenkin uskaltaa sanoa ääneen:

”Certainly the team needs to turn potential into real results; they know it is time to step up.”

Mr. Gazidis, I like you more and more day after day. Ja kiirettä hänellä pitää kun nimiä satelee uusiin sopimuksiin. Nyt en kuitenkaan voi välttyä ajatukselta että onko nyt lähdetty väärästä päästä liikkeelle? En missään tapauksessa näe pahana että toissapäivänä tyytyväinen (miksei olisi?) Aaron Ramsey ja eilen Jack LB Wilshire ovat molemmat raapustaneet nimensä sopimuksiin jotka pitävät heillä meillä pitkään mutta..

Näiden kahden nuorukaisen rooli tai tehtävä tuskin kuitenkaan on olla vielä ensi kaudella pokaalien takeena ja nyt olisi syytä keskittyä jo valmiiksi meidän pelaajiin ja niihin jotka tulevat ja täydentävät materiaalin voittavaksi joukkueeksi. Samalla en voi välttyä ajatukselta että miten näitä sopimuksia meillä oikein tehdään, tai minkälaisia.

Ramsey siirtyi meille vuosi sitten ja nyt palkintona uusi sopimus ja Jacky boy hyvänen aika kirjoitti ammattilaissopimuksensa noin puoli vuotta takaperin tammikuussa täytettyään sääntöjen vaatimat 17 vuotta. Minkä ihmeen sopimuksen Wilshire tammikuussa kirjoitti jos sitä piti käytännössä välittömästi muuttaa?

Takasiko yksi esiintyminen vaihdosta Valioliigakentillä (joskin kaikkien aikojen nuorimpana Tykkimiehenä) uuden muhkean sopimuksen vai oliko tammikuussa kirjoitettu sopimus niin hanurista? Tiedän että Wengerin näkemys on pitää palkkaerot joukkueen sisällä niin pienenä kuin mahdollista ja välttää näin ylimääräiset mahdolliset ristiriidat ja näin ylläpitää joukkuehenkeä mutta on selvä että tämä johtaa kohtuuttoman suuriin ansioihin pelaajilla jotka eivät todellisuudessa ole sitä ansainneet. Vai pelataanko tässä sikäli upporikasta ja rutiköyhää että näin varmistetaan ettei Sheikki Ali Hassanit tule ja houkuttele meidän superlupauksia pois tarjoamalla tikkaria, ilmaista viinaa ja alastomia naisia.

Lucky me.. Olen pakotettu jättämään teidät nyt mutta eipä siinä, eilinen oli varsin hiljainen päivä. Kapteenimme oli ilmeisesti ollut lasten tentattavana tai jotain ja nähtäväksi jää mitä otsikoita vastauksista media tällä kertaa keksii, epäilemättä jotain joka ei yllätä enää ketään.

Tapauksesta William Gallas tahdon sanoa vielä sen että oltiin mitä mieltä tahansa Jose Mouninhosta, kyllä hän pelaajien päälle ymmärtää. Kaikesta mitä pelaajan ja managerin välillä tapahtuikaan Chelseassa, Mouninho haluaisi mitä ilmeisimmin Gallas’n Interiin ja se kertoo paljon. Josec*nt tietää millaisesta pelimiehestä on kyse ja näkee tässä kenties tilaisuuden hankkia halvalla loistava puolustaja, toivon todella ettemme lankea ansaan ja päästä parasta puolustajaamme pois.

Kokemus, kokemus ja kokemus.. Jokainen Gooneri peräänkuuluttaa kokemusta joukkueeseen ja sen lisäksi että Gallas on paras puolustajamme, hän on takuulla eniten nähnyt ja kokenut. Ei nyt h*lvetti tehdä tässä mitään Gilbertoja Arsene, eihän?! Minä sanon että olkaamme tyytyväisiä siihen mitä Gallas sanoi, ura jatkuu Grovella, piste. Muutamat kannattajat puhuvat jostain riskistä kun Ranskalaisen sopimus päättyy vuoden kuluttua mutta h*lvetti minä sanon että tämä riski pitää ottaa jos asiassa nyt ylipäätään mitään riskiä on, tuskin.

Ensi kesänä pelataan taas jostain turhasta pokaalista ja voiko kukaan edes kuvitella että Gallas löisi hommaa läskiksi kun kyse on jalkpallon pelaamisesta. Jos joukkueessamme on joku tai jopa useampi joka ei ole Billyn paras kaveri, on syytä katsoa peiliin ja miettiä mitä topparimme on saavuttanut urallaan. Ajatelkaa mitä Thomas Vermaelen voi oppia ja tulee oppimaan kollegaltaan?

Tässä kun tätä kirjoitan törmäsin juuri netissä leviävään Arsenen ranskalaismedialle antamaan haastatteluun, muka antamaan täytyy sanoa. Managerin vastaukset kuulostavat niin ei Arsenelta etten ota niihin lainkaan kantaa. Nyt.. Nyt jään odottamaan oliko haastattelussa perää ja se selviää allekirjoittaneelle sitten joskus myöhemmin päivällä kun palaan ihmettelemään mitä pikkutunnit ja aamun otsikot Englannissa tietävät kertoa.

Enjoy your weekend Arsemates! Minä lähden nyt sheivaamaan sääreni jotta rusketuksesta tulisi tasaisempi ja näin yöaikaan täällä töissä käytän ja voin lämpimästi suosittella näitä itseruskettavia voiteita, upea keksintö. H*lvetti, nenäkarvatrimmeristäni loppui patterit..

PS. Tapsa, Karleby jag menar nu, laittaisitko sähköpostiosoitteesi vaikka kommentissa (ei näy julkisena) tai suoraan meiliin afscblog[miumau]hotmail.com

0 thoughts on “GallasZidis

 1. Ja mitäpä tuumii monsieur Platini tästä erään espanjalaisseuran ostovimmasta. ”Jos seuroilla on rahaa, mitä minä sille voin”…

  Meille se on kuitenkin jatkuvasti kitisemässä pelaajapolitiikastamme. Ettei vaan Platinilla olis jotain hlökohtaista Wengeriä kohtaan? Tainnut Wenkku käydä Ranskan lomillaan sipasemassa aurinkorasvat Michelin böönalle ja nyt Micheliä ottaa raskaasti päähän. Tiedä häntä?

  http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1706868

  Goonereille pieni tietoisku: Espanjassa on vain yksi Real ja se on baskimaasta tuleva Real Sociedad (näin minua sivisti eräs espanjalaista jalkapalloa hyvin tunteva tuttavani). Niin ja Alf Inge Hålandia mukaillen: There is only one United, Leeds United. Nuo ”terveiset” nosrski lähetti kostoa vannoen eräälle Roy Keanelle sairaalan pedistä. Sääri- ja pohjeluu katkenneena. Off topic!

 2. nyt alkaa olla hetket hankkia se puolustava keskikenttä!! koskas alkaa Arsenalin reenit tai kyllähän jotkut on jo alottanu mut….reeni pelithän alkaa puolesvälii kuuta??

 3. Barnet ottelu avaa perinteisesti kauden 18. päivä ja suurin osa pelaajista aloittaa harjoittelun nyt tulevana maanantaina. Kuten bloggaajakin on useaan otteesen sanonut, olisi hyvä jos joukkue olisi kasassa mahdollisimman pian. Unelmatilanteessa tämä tarkoittaisi että joukkue olisi valmis maanantaina mutta näin tuskin on. Ei varmasti ole!

 4. Pari viikkoa ekaan harjoitusmatsiin, menee liian äkkiä nää kesät, toivottavasti on tulossa edes pahimpiin ongelmakohtiin (keskikenttä) pelaaja. Vai mennäänkö viimevuotiseen tapaan, katsellaan nyt mihin tarvitaan pelaaja tammikuussa -tyylillä. Viime kauden yksi tyyli oli kyllä ylitse muiden, jos pelaat hyvin niin aloitat penkiltä, kuten Songille kävi.

  Oikeastaan tässä rupeaa jo odottaa kauden alkua, vaikkei valmiina ollakkaan.

 5. Manu hankki sitten Owenin. Eipä ois ekana tullu Manu mieleen Owenin uutena osoitteena. No ehkä Manun jenkkiomistajat ovat laittaneet shekkivihkon kiinni ja maksavat lähes miljardin velkojaan Ronaldosta saaduilla rahoilla. Toivottavasti näin..

  Kyllähän tässä alkaa (taas) hiipiä pelko puseroon, että Vermaelen jää ainoaksi todelliseksi hankinnaksi tämän kesän aikana. No toisaalta onhan tuota aikaa vielä lähes kaksi kuukautta.

 6. Luulis vaan että jokainen pelimies haluis olla uuden jengin mukana jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua eikä liittyä porukkaan vasta sitten ku on liigasta jo muutama peli pelattu… eli kyl ne toiveet uusista miehistä hiipuu päivä päivältä ei auta mikään!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s