Tunnetta ennen totuutta

Cheers Ville! En voi kyllä välttyä ajatukselta että allekirjoittaneen kannattaisi kenties yhteisen hyvän vuoksi kokeilla pysymistä poissa internetin ihmeellisestä maailmasta pidempäänkin. Reilu vuorokausi ja saamme lukea spekulaatioita niin Felipe Melon haudasta nousemisesta höystettynä Emmanuel Ebouella kuin ennen kaikkea toisen Emmanuelin, Adebayorin siirrosta Milaniin kaupassa missä toiseen suuntaan siirtyisi ei enempää eikä vähempää kuin Mathieu Flamini.

Kyllä kyllä, pelkkää spekulaatiota tottakai mutta yhtä kaikki uutisia jotka tuovat hymyn kasvoille. Ja ettäkö bloggaajan pysymisellä pois koneen ääreltä voisi mitenkään olla mitään tekemistä asiayhteydessä, no ei h*lvetissä ole mutta kuten sanoin, yhteisen hyvän vuoksi olen valmis tekemään lähes mitä tahansa, lähes.

Toisaalta tiedämme senkin että itse olen uskonut vakaasti jo kauan sitten että oikeat asiat tulevat tapahtumaan, ennemmin tai myöhemmin ja tällä viittaan tottakai uskooni Flaminin paluusta Grovelle. Ei näistä asioista kannata tehdä liian vaikeita, Flamster takaisin, Ade Italiaan ja sitten Wenger käyttää kaupasta saadut n. 15m puntaa parhaakseen katsomaan hyökkääjään, simple as that really.

Haha, artikkelissa käytettiin hauskasti sanamuotoa että Milan toivoo Flaminin helpottavan Aden siirtoa, LOL! Mitä h*lvetin helpotusta Aden siirtoon kukaan voi edes kuvitella tarvittavan, rahat tilille ja olkaa hyvä, ottakaa, viekää, heti. En toki pane yhtään vastaan jos Italiassa kuvitellaan Flamsteria tarvittavan jossain määrin vielä voiteluöljyksi kaupoille, f*ckin’ brilliant!

Suurella todennäköisyydellä koko uutinen oli päätetty kirjoittaa lukemalla mm tätä blogia ja peilata kannattajien tuntoja muuten kovin kovin hiljaisesen viikonlopun merkeissä. Mathieu Flamini kuuluu Grovelle, hän tietää sen itse, Italia piti kenties kokeilla, nyt se on nähty ja huonoksi havaittu korostamatta edelleen että Flamster oli Carlo Ancelottin hankinta ja tiedämme kaikki missä Ancelotti nyttemmin vaikuttaa. Please Flamster, come home, home of football, I know you want to, I know you miss us as much as we miss you.

Melosta puheen ollen, vain Jumala tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Juuri nyt olen kuitenkin henkilökohtaisella tripillä, täysin ’flamstereissa’ edes ajattelemaan Meloa. Omasta puolestani molemmat Emmanuelit saisivat pakata laukkunsa mutta jos toisessa kaupassa köyhtyisimme pelaajan lisäksi n. 15m£? ja saisimme Melon ja toisessa nettoaisimme sen lisäksi että saisimme Flaminin, ei tarvitse miettiä kahdesti valintaa.

Flamini tuntee ’talon’, hän tuntee managerin, hän tuntee pelaajat. Ranskalainen tuntee Valioliigan, me tiedämme kuinka hyvä pelaaja hän on ja me tiedämme että Flamini ja Cesc Fabregas ovat suuret ystävykset kentällä ja sen ulkopuolella. Minä tiedän että Flamini haluaa takaisin, eh, no ainakin tiedän että Cesc haluaa ja me kannattajat haluamme, uskon että Arsenekin haluaa. Arsenal tarvitsee Flaminin takaisin! Monsieur Wenger and Mr. Gazidis, act now, now FFS! Odotan seuran vahvistavan Flamsterin paluun tänään.

Lueskelin mielenkiinnolla, kuten aina tottakai teidän kommentteja eiliseltä. Ihan kaikki eivät ole vakuuttuneita Flamsterista mutta jos joskus niin tässä kohtaa syytän pelaajan lähdöstä vahvasti seuraa, en itse pelaajaa. Ennen täysosumakautta kaveri laskettiin jossain määrin ylijäämäpelaajaksi ja muistaakseni Flamsteria kaupattiin jopa Birminghamiin.

Enkä missään tapauksessa yritä olla tuolloista ’yleistä mielipidettä’ lainkaan viisaampi tai parempi, olin yksi niistä jotka eivät laskeneet juurikaan Ranskalaisen varaan, enkä varmasti osannut edes kuvitella minkälainen tämän (toistaiseksi) viimeinen kausi Tykkipaidassa tulisi olemaan.

Flamini päätti näyttää kuuluisat närhen munat kaikille, kääri hihat ja pelasi kauden jota kukaan ei koskaan unohda. Ja mikä oli palkinto?! Seura ei ymmärtänyt pelaajan arvoa, ainakaan siinä määrin kuin olisi v*ttu pitänyt. Sopimusneuvottelut venyivät venymistään ja lopulta kyse taisi olla jostain noin kymmenestä tuhannesta punnasta miehen viikkopalkassa. Pelaaja teki omat johtopäätöksensä ja siitä on häntä kovin vaikea syyttää. Lisäksi olen ymmärtänyt että puoliverinen Italialainen tunsi halua ainakin kokeilla Serie A:ta ja pelata maassa jossä hänellä on paljon sukulaisia.

Moniko olisi ollut valmis ottamaan Thierry Henryn takaisin kun tämän ensimmäinen kausi Espanjassa ei takuulla sujunut kuten ainakin Titi itse oletti? Flaminin lähdössä en näe yhtään sen enempää pahaa pelaajaa kohtaan kuin Titinkään, itse asiassa jopa vähemmän. Aivan mahdoton sanoa millaisia täydellisyyksiä (tai floppeja) Felipe Melo tai Lorik Cana voisivat olla Cescin rinnalla mutta turvallisin (ja edullisin) vaihtoehto on Flamini.

Ebouen suhteen uskallan olla jopa vahvasti eri mieltä kuin toiset ja edelleen väheksymättä kenenkään mielipidettä, kaikki ovat yhtä arvokkaita ajatuksia. Itse en ainakaan ole ’lämmennyt’ Ebouen suhteen kuin korkeintaan siinä että pysyköön Bacary Sagnan mahdollisena tuuraajana sikäli kun parempaa vaihtoehtoa ei kenties ole.

Ja tähänkin pieni varaus sikäli että jos Eboue lähtee, en takuulla itke vaikka korvaaja on sitten Gavin Hoyte joka kuka tietää tekee Gibbsit ja ymmärtääkseni myös lupaavia otteita esittänyt Francis Coquelin on hänkin vaihtoehto tarvittaessa. Tai mitä tekee lopulta Kolo Toure? Ei Kolo toki oikea puolustaja ole mutta kun tässä puhuttiin nyt pelaajasta joka voisi tarvittaessa tuurata ykkösvaihtoehtoa.

Kenties eniten tässä huolestuttaa Ebouen jostain ihmeestä hankkima ihmeellisen suuri ego. En takuulla kaipaa mitään ylimääräisiä ongelmia (lue peliaikaa keskikentän laidalla) vain siksi että Ebouelle on pakko järjestää sitä, peliaikaa. En kyllä hyvällä tahdollakaan ole vakuuttunut kun luen juttuja Ebouen leiristä siitä kuinka vain AC Milan, Inter tai Juventus ovat pelaajan tasoon sopivia vaihtoehtoja ja mm Atletico Madrid tai Villarreal on syytä siksi unohtaa.

Minä en unohda Ebouen punaista korttia Sp*rsia vastaan (vain kirsikka koristeena), enkä aio ’lämmetä’ sanan varsinaisessa merkityksessä kun puhutaan pelaajasta joka on parhaimmillaan hyvä varamies. Varamiehiä voi korvata, keskitytään aloituskokoonpanoon. Ja siinä missä Eboue pelasi loppukaudesta pari kelvollista peliä, kehoittaisin niin meitä kannattajia kuin pelaajaa itseään katsomaan ottelun joka ei sujunut aivan niin hyvin. Se saattoi olla ’one off’, eikä tässä ole syytä kääntää veistä haavassa mutta silti se on syytä muistaa ennen kuin kovin isoon ääneen puhuu vain Interin tai Milanin vastaavan omaa tasoa.

Tulipas tunteella.. ja tuntui hyvältä.. ja toiveikkaalta, haha! Nyt on takki tyhjä ei pelkästään edellisen vuoksi vaan siksikin että takana jälleen loistava viikonloppu ja arki töissä koittaa, pfff. Tuokoon tämä viikko hyviä uutisia, suurin osa pelaajista aloittaa tänään valmistautumisen uuteen kauteen, nyt pitää alkaa tapahtua.

Ai niin, yksi ongelma meillä on.. Minkä numeron annamme Flaminille? Luopuuko Aaron Ramsey suosiolla numerosta 16? Isompi ongelma voikin olla tulevaisuudessa kuka haluaa kantaa joskus numeroita 25 tai 27, LOL! Siinä sitä olisi painolastia kerrakseen kenelle tahansa. Silvestren 18.. Senderosin (?) 6.. on tässä muutamia vaihtoehtoja.. Minkä Thomas Vermaelen ottaa?

Niin, periaatteensa kullakin, omasta elämästäni voin kertoa tällaisen tarinan.. Televisiossani äänenvoimakkuus vaihtelee riippuen tilanteessa noin välillä 15 – 35, mutta koskaan ääni ole lukemissa 25 tai 27. Kertooko tämä enemmän Adesta ja Ebouesta vai allekirjoittaneen paranoiasta? Veikkaisin jälkimmäistä sillä elän ongelman kanssa lähes päivittäin ja olen vakuuttunut että televisioni syttyy palamaan ja polttaa samalla koko asunnon jos äänenvoimakkuus on asetettu ’väärin’.

Have a great week mates, ARSEmates!

0 thoughts on “Tunnetta ennen totuutta

  1. Hyvä bloggaus, sait kyllä vakuuttuneeksi että Flamini on paras vaihtoehto pelaajaksi joka tarvitaan. Mikäli spekulointi pitää paikkaansa ja saisi Adesta vielä noin hyvät rahat Flaminin päälle niin ei kyllä tarvitse kahdesti edes miettiä. Luulisi melkein että Arsenal joutuisi maksamaan kyseisen summan Aden ja Flaminin vaihdosta. Kauppaa odotellessa huomiseen…

  2. Kyllähän tämä Flamini-Ade kuvio tuntuu liian hyvältä ollakseen totta……taitaa jäädä vain märäksi päiväuneksi,ikävä kyllä.

  3. Historia ei ainakaan puolla Flaminin paluuta. Ainakaan oman muistini mukaan Wenger ei ole koskaan ostanut takaisin aiemmin seurasta myytyä/lähtenyttä pelaajaa. Toivottavasti tässä kohtaa tulisi poikkeus..

  4. Toivottavasti nyt on tullut käsille case joka on historiallinen… 20 miltsiä + Flamster. Äkkiä lihoiks. Tää hoituu!!

  5. aivan loistava blogi…..ei voi muuta sanoo! olen itsekkin vähän hämilläni, et joku ei halua ebolan lähtevän?? no joo…ymmärsin kyl yskän, sagnan varamies…eli muutama peli, mut vittu sillä ehdolla et pitää turpansa kii koko kauden! jos menee vaihdossa meloon, ni heti vaan. EE on nähty ja koettu, ei ois mitään hävittävää, ”hyviä” varamiehiä saa aina!
    tää on kyl uskomattoman hyvä tää blogi, helvetti……kiitos 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s