One star, one mystery and two.. I don’t know

Neljä nimeä ylitse muiden eiliseltä, kentältä kaksi ja kentän ulkopuolelta toiset kaksi; Robin van Persie, Felipe Melo, Ivan Gazidis ja Alisher Usmanov (Red & White Holdings). Yritän tiivistää uutisista joitain ajatuksia ja poimia kommenteista mielenkiintoisimmat ja oleelliset, korostettakoon toki että vain ja ainoastaan allekirjoittaneen näkemyksen mukaan kuten aina.

Voi olla että isossa kuvassa Gazidisin sanoilla ja teoilla on suurin merkitys mutta näin kannattajan näkökulmasta se mitä kentällä tapahtuu on oleellisinta ja niinhän sen pitää olla. Robinin jatkosopimus lämmittää mieltä valtavasti ja antaa koko seuralle ison piristysruiskeen vaikka miltä kantilta asioita haluaa tarkastella.

En voi kuin toivoa että Robin edustaa pelaajien tuntoja joukkueessa laajemminkin sillä Hollantilainen puhui sydämestä ja ainakin bloggaaja tuli vakuuttuneeksi että lopulta jatkosopimus Arsenalin kanssa oli itsestään selvää. Tämä ei tarkoita etteikö Robin olisi jossain määrin ’kuunnellut’ spekulaatioita, tottakai on kuunnellut mutta lopulta valinta oli helppo, näin haluan uskoa ja uskon.

”I can’t picture myself in a different shirt, I just can’t see it as I love this club so much. My heart was and is with Arsenal. I gave my best years to Arsenal basically, this is how I feel it and this is how I want it. If you look at the last couple of years, I needed to do that because lots of people gave me so much love from the club. This is the small thing I have to do to pay them back.”

Haastattelussa käy selväksi kuinka paljon, h*lvetin paljon van Persie haluaa voittaa jotain. Pokaaleista puhuttaessa järjestys on tottakai selvä mutta jopa Carling Cup nousee esiin ja nyt Arsene tarkkana, ei pelkästään Robin vaan koko joukkue huutaa palkintoa tehdylle työlle. Arsenella on valta ja avaimet tehdä tarvitta jotta tämä joukkue juhlii pokaalia ensi kaudella.

Robin allekirjoitti jatkosopimuksen ja sitoutui näin projektiin. Jos tämä kesä ’selvittiinkin’ tai ulottui Cescin sopimus kuinka pitkälle tahansa, joukkue ja sen avainpelaajat ja kirkkaimmat tähdet janoavat menestystä. Yksikin(?) kuiva kausi lisää ja meillä on takuulla ongelmia. Sitä paitsi lopulta van Persien tuoreella sopimuksella ei ole mitään käytännön merkitystä jos halu ja jano menestyä Tykkipaidassa muuttuu epätoivoksi tai epäuskoksi.

Yhdestä asiasta pitää Robinia moittia.. Oi miksi sanot ettet ole enää nuori? Hyvänen aika kuinka vanhaksi tunsinkaan itseni tämän jälkeen, haha! Loistavaa Robin että haluat jatkaa uraa Grovella, loistavaa että sekä sinä että perheesi viihdytte Lontoossa, loistavaa että sanot olevan ’takaisin maksun aika’ meille kannattajille ja epäilemättä rakkaus on molemmin puolista kun Arsenal.com julkistaa sinut ensi viikolla kauden pelaajaksi kannattajien äänestyksessä.

***

Jos sanoin että Felipe Melo oli yksi nimi eilen ylitse muiden, juttua en Brasilialaisesta keksi enempää kuin mitä olen jo aiemmin sanonut tai pohtinut. Fiorentinan helmen tilanne elää ja liikkuu nyt jopa vuorokauden sisällä sinne tänne ja edestakaisin, niin että vähemmästäkin tässä on hämillään missä mennään, sitä ei taida tietää juuri nyt kukaan.

Melo, Fiorentina, Arsenal, Juventus, Eboue, Senderos, Gallas, Marchionni… Jokainen voi vain kuvitella kun tähän lisätään seuroista ne jotka mahdollisesta siirrosta neuvottelevat puhumattakaan kaikkien edellä mainittujen agentit, tädit, veljet ja enot niin soppa on sellainen että suolan makua siitä on mahdotonta erottaa.

Koska minulla on kaikkien tietämä ’soft spot’ Senderosin suhteen, eikö sovita että Eboue, Silvestre ja laitetaan kaupan päälle vielä Diaby ja kättä päälle! Ja ettei kenellekään jää edelleenkään epäselväksi, unohdetaan Melo ja keskitytään Adebayorin ja Flaminin vaihtokauppaan.

LOL! Mitä torstai tuokaan tullessaan? En nähnyt järkeväksi laittaa mitään linkkiä tästä aiheesta sillä se olisi kaiketi vanhentunutta ’tietoa’ heti kättelyssä.. No hyvä on, tämä on viimeisin tieto vuorokauden vaihtuessa täällä Suomessa.

***

Mr. Wenger on takuulla helpottunut mies sillä mangeri on menestyksekkäästi luovuttanut viestikapulan Ivan Gazidisille joka on ollut nyt äänessä päivittäin samalla kun Arsene saa keskittyä joukkueen parissa työskentelyyn, hyvä niin.

Olen ehtinyt täällä ylistää Gazidisia useampaan otteeseen, tosin muistan ainakin kerran moittineeni häntä varsin (liian) nopeasti oppimisesta talon tavoille, eli jaarittelemaan asiasta asian vierestä puhumalla paljon muttei käytännössä mitään. Joillakin sekin taito on ja vaikka se kuulostaa maallikosta helpolta, se ei takuulla sitä ole. Voi kuinka toivoisin itsekin pystyväni samaan, tuskin tekisin työkseni sitä mitä teen.

Viime päivinä Ivan on siis saanut allekirjoittaneelta vilpitöntä kiitosta mutta eilen särähti kuitenkin korvaan.

”Sometimes, understandably, the public focus is on new signings. But, especially as the football world becomes more and more competitive for the best talent, re-signing a current member of the squad is as important as – actually, usually more important than – making a new signing.”

Olin jo unohtanut kuinka meillä on, tai piti olla näitä uusia vahvistuksia ihan omasta takaa. Muistatteko.. Eduardo, Rosicky, jopa Cesc ja Walcott, kaikki uusia vahvistuksia kun palasivat (palaavat) tositoimiin loukkaantumisten jälkeen. Ja eilen en voinut välttyä vertaamasta näitä edellä mainittuja ’vahvistuksia’ näihin jälleen uusiin vahvistuksiin omasta takaa.

Ystävät Goonerit, tottakai ymmärrän, erm.. haluan ymmärtää mitä Gazidis haluaa sanoa kertomalla kuinka jatkosopimusten tekeminen ja pelaajien pitäminen seurassa on yhtä tärkeää, ellei peräti tärkeämpää kuin joukkueen vahvistaminen uusilla kasvoilla.

Tai siis.. valitettavasti ei mene läpi tällä kertaa. Mr. Gazidis jatkoi:

”We have developed some of the best young players in the world, as they showed by advancing to the last four in the Champions League. Simply spending money in the transfer market does not make a team or guarantee success. The Club, supported by the talents of Arsène Wenger, has embarked on a longer-term strategy of building its team rather than buying it.”

Rohkenen olla eri mieltä. Kuten Ivan toteaa; raha (kuluttaminen, ellei peräti tuhlaaminen) ei tietenkään takaa hyvää joukkuetta tai menestystä mutta h*lvetti, kyllä se helpottaa asiaa huomattavasti. Tottakai minä haluan luottaa niihin nuoriin keitä meillä on ja siihen kuinka he ovat jälleen vuoden kokeneempia jne ja tottakai haluan ja pidän järkevänä että meillä katsotaan MYÖS pidemmälle tulevaisuuteen.

Mutta en aio langeta tähän ansaan että vastikään solmitut jatkosopimukset korvaisivat mitenkään niitä vahvistuksia tai edes sitä yhtä mistä on nyt vuosi puhuttu. Kuten jo Robinin kohdalla tulin maininneeksi, loppupeleissä sopimuksilla ei ole mitään merkitystä vaikka ulottuisivat vuoteen 3000 jos joukkue ei voita mitään. Jos Cesc marssii managerin toimistoon ja kertoo että nyt riittää, haluan Barcelonaan.. voittamaan, se on kiitos ja kumarrus ja näkemiin, ei pelaajia voi käytännössä pitää vasten tahtoaan.

Edelleen haluan vilpittömästi uskoa että niin Arsene, Ivan kuin koko seurajohto haluaa menestystä ja pokaaleita mutta siltäkin uskolta katoaa jossain vaiheessa pohja kun oli se sitten mikä lie puolittainen saavutus jolla meitä lohdutetaan tai muistutetaan kuinka moni muu joukkue olisi äärimmäisen tyytyväinen saavutettuun.

Sanoinko edellisen epäselvästi, haha, todennäköisesti. Eli jos meille yritetään vakuuttaa kuinka hieno saavutus oli olla kahdessa välierässä ja kuinka upea saavutus neljäs sija lopulta oli liigassa kun Aston Villa näytti ottavan ’paikkamme’. Niin, paikkamme, neljäntenä!!! Kaikella kunnioituksella Ramseyä, Gibbsiä ja Wilshireä kohtaan, Arsenalin tehtävä ei ole tarjota heille sellaisia sopimuksia että nämä ovat tyytyväisiä ja niin kalliita sopimuksia ettei ManUt tai muut uskalla tulla apajille.

Mr. Gazidis ja koko seurajohto. Jos meillä on varaa tarjota vuosi sitten tai jopa vain puoli vuotta sitten pitkän sopimuksen tehneille tulevaisuuden Tykkimiehille välittömästi uusi ja entistä rahakkaampi sopimus, meillä on takuulla vara vahvistaa joukkuetta oikeilla uusilla vahvistuksilla, pelaajilla jotka auttavat meitä menestymään välittömästi.

Vielä varmempi olen tästä jos ja kun meillä on vara kertoa seuraavaa:

”The board, with its financial advisers Rothschild, considered thoroughly the proposal to use permanent equity capital either to pay down debt or to add to the club’s spending in the transfer market. With regard to debt, the conclusion reached is that the club has a very efficient capital structure with long-term debt on attractive interest rates.

We can comfortably afford to meet the annual costs of this debt while at the same time generating surplus funds to invest in the club. Using permanent capital to pay down debt would not, therefore, radically transform the annual cash flow of the club.”

Taisin todetakin jokunen päivä sitten että uskon Arsenella olevan tarvittavat varat vahvistaa joukkuetta mikäli hän sitä haluaa ja kokee tarpeelliseksi, olisi syytä. Nyt olen siitä entistäkin vakuuttuneempi, ei vallitsevassa tilanteessa voisi muuten olla varaa antaa tällaisia lausuntoja ja ettei kukaan ymmärrä allekirjoittanutta väärin, hyvä niin, h*lvetin hyvä.

Joskus.. Haha, joskus? On kiusallista että meillä otsikoita hallitsevat niin vahvasti nämä taloudelliset asiat. Kuinka paljon velkaa on tai kuinka paljon Arsenella on rahaa käytössä vai onko hänellä rahaa käytössä. Olen tottakai ihan v*tun ylpeä siitä miten meidän seura tekee tulosta ja on näin tervettä liiketoimintaa siinä missä joidenkin muiden seurojen tuotto ei riitä kattamaan edes lainojen korkomenoja.

Mutta niin kauan kuin tässä kuitenkin pelataan ilman sääntöjä tai rajoituksia samassa sarjassa ja samoista pokaaleista, tämä ei menestystä janoavaa kannattajaa silti lohduta, vielä vähemmän kannattajaa joka maksaa lipuista huikeita hintoja ja jolle tyrkytetään kahdeksan erilaista pelipaitaa ostettavaksi joka kausi, jopa valkoista paitaa.

Minä olen ja pysyn edelleen nykyisen mallin kannattajana enkä halua varmasti epäilyttävillä ehdoilla ulkopuolista rahaa, ehdoilla joiden lopullista merkitystä kukaan ei voi taata ja tilannetta jossa homma ei olisi enää ’omissa käsissä’.

Niin, Red & White Holdingsin vastausta päätettyyn ei tarvinnut pitkään odottaa ja vaikka haluan kyseisen yhtiön pitävän näppinsä erossa meistä, ensimmäistä kertaa heidän vastineensa kuulosti ainakin näin tavallisen kaduntallaajan näkökulmasta hyvinkin korrektilta, jossain määrin jopa sovittelevalta. En ylläty lainkaan jos monen fanin mielessä herää uusia ajatuksia tai visioita siitä mikä meidän seuralle olisi parasta. Red & Whitessa on epäilemättä mietitty asiaa, siinä määrin vastine kuulostaa tarkkaan mietityltä, vaikka nopeasti julkaistiinkin.

Vielä kerran.. En kaipaa Usmanovin enkä kenenkään muunkaan oligarkin tai sheikin rahoja sillä sen jälkeen seura ei olisi enää itsenäinen toimija joka voi tilanteessa kuin tilanteessa toimia vain ja ainoastaan itselleen. Mietin vain miksei seuran nykyjohdossa nähdä tai haluta nähdä ongelmaa. Ongelmaa että minäkin joka en takuulla ymmärrä taloudesta tuon taivaallista joudun tällaiseen tilanteeseen, pohtimaan sitä p*rkeleen taloutta.

Arsene, Ivan, Peter, Stan (joka on ollut yllättävän hiljaa viime aikoina)… Kaksi vahvistusta, kaksi kokenutta ja valmista pelimiestä, niin helppoa on rauhoittaa tilanne. Sillä jos joukkuetta vahvistetaan kokemuksella, eikä menestystä siitä huolimatta tulisikaan, kellään ei ainakaan olisi varaa kritisoida tilannetta niin kuin nyt, olisi ainakin hemmetti soikoon yritetty.

Arsene voi uskoa Alex Songiin, Denilsoniin ja kumppaneihin mutta käy tavallaan sääliksi näiden poikien puolesta kun asiat eivät sitten suju suunnitelmien mukaan ja kannattajat alkavat (taas) osoittaa sormella näitä pelaajia vaikka sormen pitäisi osoittaa muualle. Ja kyllä, myönnän syyllistyneeni tähän itsekin, ei sitä ole syytä peitellä. Ei se ole Songin vika jos hän ei ole tarpeeksi nopea tai ylipäätään tarpeeksi hyvä Arsenalin avaukseen. Ja jos olen rehellinen, en usko että on sitä tulevallakaan kaudella vuoden kokeneempana. Tai Diaby, tai Eboue, tai h*lvetin Silvestre.

Phuh! Jaksoiko joku lukea loppuun? Tällä viikolla on todella ollut tunnetta pelissä ja vaikka on vasta torstai, aion hellittää tahtia, pakko. Tässä meni nimittäin jälleen koko h*lvetin ilta eilen ja näin kesällä olisi.. on mukava tehdä muutakin, satoi tai paistoi. Niin, sadepäivinä voisi ehtiä vaikka pesemään pyykkiä tai imuroimaan, pari rasittavaa mutta kuitenkin oleellista asiaa mitä ihmisen on pakko silloin tällöin jaksaa tehdä ja asioita jotka ovat bloggaajalla pahasti retuperällä. Jätän teidät lukemaan Sulmaan Ahmadin kolumnia Goal.comissa. Cheers mates!

PS. Isse, pahoillani mutta allekirjoittaneella ei ole uutta tietoa tai kokemusta edellisen moderaattorilta saamani vastauksen jälkeen. Kokeilen vknloppuna kaverin mobiililla (muistaakseni N95), onko sinulla mahdollisuutta kokeilla jotain toista kapulaa? Jos palvelussa jotain häikkää niin olisi hyvä saada faktaa.

0 thoughts on “One star, one mystery and two.. I don’t know

 1. Hieno ja asiallinen blogi jälleen. Itse en ole kyllä niin luottavainen ja toiveikas Flaminin ja Adebayorin diilistä kuin Hente jaksaa edelleen olla. Viimeistään tuonne Itävallan turneelle toivoisi uudet vahvistukset jos sellaisia on tullakseen. Nämä matkat hitsaavat joukkuetta yhteen sekä pelillisesti että henkisesti.

  Suosittelisin vieläkin kirjoittamista englanniksi jos vain rahkeet riittää. Mukavia imurointeja!

 2. Nyt kantautuu netin syövereistä huhuja, joiden mukaan Rosicky olisi pelikunnossa aikasintaan lokakuussa. Toivottavasti kyseessä on typerä väärinkäsitys, mutta harvemmin savua ilman tulta.

 3. Ikävä olla kyyninen mutta Rociskyn suhteen kaikki on mahdollista. Niin monta kertaa on jo paluu siirtyny ettei mikään enään yllätä.
  Se yllättää jos vielä hänet punavalkoisessa paidassa tositoimissa näkee…

 4. se tarkottanee että avaus kokoonpanossa …..kun ei oo pelannu niin vaihdosta sisään ja pelejä alle….kaveri paremmassa kunnossa kun tullessaan Arsenaliin

 5. Jep, kokeilen. Tää ongelmahan oli täällä jollain muullakin ja meillä molemmilla on N95 ja Soneran liittymä. Palaan asiaan.

 6. No niin, palaankin asiaan samantien: saunalahden liittymällä rokkaa, tosin eri puhelinmallikin, mutta sillä tuskin on merkitystä. Eli Soneralla on nyt jokin spurs-fanin asettama bugi, joka blokkaa tämän saitin pois. Ja siis tällainen herja tulee: the request your client sent was not indentified by the gateway. Ja tää herja tulee jostain googleads.g.doubleclick.net/pagea… -osoitteesta.

  Laitan itsekin soneralle vidduiluviestin. On duuninkin puolesta kokemusta, että nimeomaan soneran kanssa on välillä ongelmia erilaisten mobiilipalvelujen kanssa.

 7. Ja sori, menee yksinpuheluksi: on se ongelma kaiketi sittenkin puhelimessa, ehkä. Soneran heppu väitti, että pitäisi tehdä ohjelmistopäivitys. Tää on sikäli mielenkiintoista, jos tosiaan tälle saitille ei oile tehty mitään, pieniäkään, muutoksia aikoihin ja ennen toimi, mutta nyt ei.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s