Come on, close the deal and let’s f*ckin move on!

Voitte olla varmoja että kääntäisin kovin mielelläni selkäni töille ja jaarittelisin niitä näitä mutta.. Pahoittelut ’epänormaalista’ palvelusta tänään (ja ainakin vielä huomenna), konttorilla on oikeasti h*lvetin kiire. Erm, sikäli kuin allekirjoittaneen ajatuksia joku normaalina pitää.

Yksi plus yksi ja voinemme pitää Emmanuel Adebayorin siirtoa Cityn siniseen varmana. Hughesy vahvisti että seurat neuvottelevat ja koska emme ole kuulleet ensimmäistäkään kommenttia meidän leiristä, ei managerilta, pelaajalta tai keltään muultakaan, kaikki täsmää täydellisesti siihen miten meillä kauppoja yleensä hierotaan. Odotan että Togolainen käy tänään läpi lääkärintarkastuksen ja viimeistään huomenna asia on virallisestikin selvä, undisclosed of course.

Mitä tästä sitten seuraa? Henkilökohtaisesti pidän täysin selvänä että oli Adesta saatu summa sitten 20 tai 25 miljoonaa puntaa, ainakin osa tästä pitää käyttää joukkueen vahvistamiseen. Liki mahdotonta kuvitella että edes Wenger olisi niin kylmäpäinen (itsepäinen.. tyhmä?) että myy 30 maalia kaudessa aikoinaan iskeneen vielä nuoren hyökkääjän joukkueeseen, kilpailijaan jota meidän on takuulla syytä pitää silmällä ensi kaudella ilman että vahvistaa omaa joukkuetta.

Sir Alex voi ja saa sanoa mitä tahansa siitä että ManU on tällä erää valmis paketti tulevaa kautta varten mutta heillä on kuitenkin pohjalla joukkue joka on pyyhkinyt pöytää muilla Valioliigassa viimeisinä vuosina, sille pohjalle on kovasti helpompi rakentaa ja yhtä kaikki, en usko sekuntiakaan ettäkö Ferguson lähtisi kauteen kokoonpanolla jota pitää heikompana kuin aiempaa, ei takuulla.

Chelsean ja Poolin osalta näkisin tilanteen pitkälle samoin kuin ManUn, molemmilla on jo nyt sellainen runko ettei se tarvitse kuin hienosäätöä ollakseen vähintään yhtä hyvä kuin viime kaudella. Sanon vielä uudemman kerran, kylmä, h*lvetin kylmä ratkaisu Arsenelta jos uskoo Vermaelenilla vahvistetun nykyisen rosterin olevan nyt valmis pitämään Cityn takana ja nostamaan tasoa siinä määrin että edellä mainitut kolme suurta pystytään ohittamaan, mestaruushan tässä pitää joka tapauksessa olla tavoite, eikö niin Arsene?

Kuvitellaan että Adesta saadaan 22,5 miljoonaa puntaa, summa jolla vaikkapa Felipe Melo olisi ollut pala kakkua. No kukaan ei tietenkään edes kuvittele että Arsene menee ja laittaa koko summan yhteen pelaajaan. Mistä pääsemmekin näppärästi siihen tarvitsemmeko me yhden vai peräti kaksi uutta pelaajaa.

Siinä kuulun takuulla enemmistöön että sen YHDEN pitää olla puolustava keskikenttäpelaaja, siitä ei liene kahta sanaa. Siinä taasen saatan kuulua jopa vähemmistöön kun sanon että näkisin mielelläni Aden korvattavan uudella hyökkääjällä. Ja että saisin jossitella oikein kunnolla, en minä maatani myy mikäli Wenger hankkii sen tärkeimmän ja jättää hyökkääjän hankkimatta vaikka Ade maisemaa vaihtaakin.

Kirjoitin tästä samasta asiasta tasan kaksi viikkoa sitten, eli riittääkö meidän tulivoima jos ja kun Togonaattori on kadonnut kuin tuhka tuuleen ja savuna ilmaan. Kaiken osuessa kohdalleen (kirjaimellisesti) riittää mutta onko epävarmuustekijöitä kuitenkin liikaa? Robin van Persie pelasi vihdoin suhteellisen ehjän kauden ja iski siinä sivussa 20 maalia mutta voidaanko nyt luottaa siihen että sama tahti jatkuu ja loukkaantumiset ovat taakse jäänyttä elämää? Lisäisin vielä että kunnossaan ollessaankin Robin ei ole totaalinen week in week out pelaaja vaan häntä on aina käytetty hieman ’säästeliäästi’.

Jokainen on tottakai oikeutettu omaan mielipiteeseensä mutta bloggaaja näkee Eduardon kysymysmerkkinä. En uskalla olla täysin vakuuttunut siitä että Dudu on takuulla sama pelaaja kuin oli ennen loukkaantumistaan, saati entistä ehompi vaikka niin sydämestäni toivonkin. Yhtä lailla uskallan kysyä ehtikö Krosilialainen vakuuttaa ennen tuota loukkaantumistaan olevansa ’proven goalscorer’ Valioliigassa?

Eduardon ohella toinen varsinainen kärki meillä onkin sitten bloggaajan palvoma Juutti Bendtner jolta odotan suuria tulevalla kaudella, varsinkin jos Arsene päättää ettei Adea ole tarvetta korvata. Jos Nicky B saa vastuuta, en näe mitään syytä miksei hän voi hyvinkin olla 20 maalin nuori mies mutta edelleen, unproven. Kuten ovat Vela ja Walcott, joista varsinkin jälkimmäinen saa kyllä luvan nostaa tasoaan huikeasti palkkansa eteen.

Kyllä kyllä, Andrei Arshavin. Venäläinen on ehdottomasti pelaaja joka tietää missä maali on mutta onko se jostain pois jos joudumme käyttämään Tsaaria ylimpänä hyökkääjänä, minä väitän että on ja väitän myös ettei se ole lainkaan optimaalinen rooli hänelle, kuten ei ole van Persiellekään.

Ja ennen kuin alatte osoittamaan sormella ja kysymään että onko muka esimerkiksi Marouane Chamakh sitten ’proven striker’, vastaan ettei ole, ainakaan Valioliigassa. Chamakh on kuitenkin puhdas kärki ja oikeastaan ainoa mihin voin pohjata on se että Arsene on hänestä kiinnostunut. Ja ettei tule väärinkäsitystä, en mesoa tässä nyt Chamakhin nimeen, joka olisi sitä paitsi tovin poissa vahvuudesta kun talvella pelataan Afrikan mestaruudesta.

Summa summarum, näen kokoonpanossa puhtaan kärkipelaajan mentävän aukon sikäli kun Adebayor paidan väriä vaihtaa. Ei vara venettä kaada sanotaan ja olisi vain jotenkin turvallisempi olo jos materiaalissa on särkymävaraa or if, just if unproven stays unproven it would be nice to have more options, think about that. Täysin selvää edelleen ettei mestaruutta voiteta syksyllä mutta hävitä sen voi ja jos joudumme tammikuussa haikailemaan maalintekijöiden perään, silloin on helppo arvata mistä sijoituksista olemme jälleen kerran taistelemassa and that’s an idea I don’t want to talk about.

Ouh, mainitaan nyt tapauksesta Chamakh vielä se että onko nyt todella niin että me kävisimme jonkinlaista kisaa Marokkolaisen palveluksista.. Sunderlandin kanssa?!! Oh dear.

Jäikö tämä talousanalyysi joltain lukematta? Jos jäi niin kannattaa lukea. En vieläkään ole kääntämässä takkiani mutta sen myönnän että kovasti kiinnostuneempi olen tätä nykyä seuran taloudenpidosta kuin kenties koskaan aiemmin. Se on varmaa että mikäli Emmanuel Adebayor myydään 20+ miljoonalla punnalla ja tästä ei senttiäkään käytetä joukkueen vahvistamiseen, äänet kellossa alkavat takuulla muuttua, kuka tietää allekirjoittaneenkin.

Togolaisen myynti, Alisher Usmanovin ehdotus osakkeiden uusmerkinnästä.. Tekisi mieli sanoa että tämän jälkeen managerin tai seuran johdosta kenenkään ei kannata kovin isoon ääneen väittää etteikö joukkueen vahvistamiseen ole tarvittaessa varaa. No hölmöintä kai tilanteessa on ne niin ristiriitaiset uutiset mitä olemme tästä saaneet lukea. Taitaa tämä meidän rakkaan seuran koko h*lvetin talous olla ’undisclosed’, eli business as usual.

Haha, Paddy to Sp*rs! How about Francis Jeffers back to Gunners or let’s swap Arshavin to Keane?!

Olkoon sitten vaikka päivän sitaatti mutta lopetan siihen ennen kuin uskallan katsoa selkäni taakse, tästä tulee pitkä yö.

’Rumours abound that Adebayor has become a disruptive influence in the Arsenal dressing room. His only real allies are believed to be Kolo Toure and Emmanuel Eboue’.

Kesän viimeinen(?) haamulista on kutistunut päivän uutisten jälkeen näin:

– Mathieu (I just won’t give up!)

– Kenwyne Jones!!! (Jos Sunderland kuvittelee villeimmissäkään unelmissa kisaavansa meidän kanssa, kisataan vastaan. Ja tietäkää, tämä oli ehdottomasti ’exclusive’ a’la AFSCblog ja odottakaa vain niin saatte lukea tästä lisää..)

Take care Arsemates, I’ll try. We’re the best and we know that, oh yes we do.

0 thoughts on “Come on, close the deal and let’s f*ckin move on!

  1. Kyllä Arsenella pokkaa on ja sanansakin pitää kun myy Citylle, jonka odotetaan olevan suurin uhka neljän suuren hajottamisessa. Toisaalta tuo hinta on sellainen, että kannattaa myydä ja Ade taas saisi huhujen mukaan sellaista palkkaa, että kannattaa lähteä. Pieni haikeus kuitenkin iskee jos/kun 46 maalia kahden kauden aikana tehnyt kaveri lähtee. Jäähän noita hyökkääjiä senkin jälkeen aika liuta ja itsellä löytyy myös kova luotto Bendtnerin hyvään kauteen.

    Chamakh ei kyllä iske. Varmaan ihan ok pelaaja, mutta jostain syystä en innostu ajatuksesta. Jäi kyllä hämäämään Wengerin kommentti muutamien viikkojen takaa, jolloin sanoi olevansa kiinnostunut marokkolaisesta jos joku (Ade) lähtee. Eipä Wenger usein ole julkisesti esitellyt ketä tahtoo ja siksi epäilen, että Chamakhia ei Arsenalissa nähdä.

  2. Aden siirtyminen Cityyn on itselleni pettymys. Toissakauden huikean kauden jälkeen aloin pitämään Togonaattorista.. Sitä tunnetta kyllä söi vaikea viimekausi. En ole pettynyt niinkään siitä, että Ade myydään vaan siitä, että Ade itse haluaa lähteä rahan perässä. Alan vissiin itsekkin ymmärtämään sitä miksi Adebayorista on puhuttu niin paljon negatiiviseen sävyyn. En kyllä itsekkään innostu Chamakhista.. Mutta kuten niin usein ennenkin pitää sanoa, että en tiedä Chamakhin pelityylistä yhtään mitään. Tilasta Ranskassa ei sinäänsä säväytä. Kuitenkin on muistettava, että jos Wenger jonkun ostaa, niin poikkeuksetta kyseessä on lupaava pelaaja, jolta voi odottaa ihmeitä valioliigassa. Kuitenkin tuntuu, että viimeaikoina tämäkin taika on vähitellen alkanut murentua. Saa nyh nährä..

  3. Niin, toi Kenwyne Jones on aika mielenkiintoinen heppu. Sehän on tyyliltään tosi paljon samanlainen kuin Ade (ei pelkästään ihonvärinsä ja juoksutyylinsä puolesta). Se on ihan ok target-pelaaja eikä varmasti olisi niin paljon paitsiossa kuin Ade, mutta silti mielummin näkisin Adebayorin korvaajana jonkun takuu varman viimeistelijän, jolla tästä on näyttöjä. Meikäläisen vaaka kyllä vahvasti kääntyy Klaas-Jan Huntelaariin. Se on todellinen goal scorer ja muodostais varmasti RvP:n kanssa jotain todella vaarallista hyökkäyspäässä. Vois irrota kohtuullisella summalla Realista, koska ne siitä haluaa eroon. Luin eilen jostain muka ”varman huhun”, että keskikentän pohjalle on tulossa Realista Mahamadou Diarra. Saas nyt sitten nähdä olisko kerrankin olemassa yksi huhu joka oikeesti toteutuis.

  4. Jones, Huntelaar, Chamakh. Periaatteessa turhaa spekulointia, koska meillä on riittävästi hyökkääviä pelaajia. Jos nyt joku Huntelaar väkisin halutaan niin miksei ja kolossi-Joneskin ehkä, mutta tuo Chamakh on täysi jokerikortti. Adesta saatavat rahat voisi käyttää järkevämminkin, esim kk:lle.
    Tuo Gunnerin mainitsema huhu Diarrasta sen sijaan voisi olla sellainen toivottava siirto. Ukolla taitaa tosin olla pitkä topilaskausi takana. Artetaa ja Wengerin tähän päivään orientoitumista odotellessa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s