BBC ja Afrikan tähdet

Kannattajien keskuudessa saarilla eniten porua näytti syntyneen Farhad Moshirin BBC:lle antamasta (järjestetystä?) haastattelusta. Nyt, en ole vaivautunut kuuntelemaan kyseistä haastattelua mutta jotenkin minulle tuli olo että kummasta koko asiassa oli lopulta enemmän kyse, itse asiasta vai siitä että BBC on toiminut hyvien tapojen vastaisesti.

Kuunnelkoon ken tahtoo, linkki ja ajatuksia asiasta Arsebloggerin blogista.

Kaiken kaikkiaan hyvin hiljaista vaikka kuten olen jo kyllästymiseen asti saanut kirjoittaa, nyt alkaisi olla aika toimia. Tämä oli jälleen kesä jolloin joukkuetta piti vahvistaa parilla valmiilla ja kokeneella pelaajalla. Adebayor on jo mennyt ja en ihmettelisi jos pian ’exit doorin’ läpi seuraavat perässä Afrikkalaiset kaverinsa Toure ja Eboue.

Minä sanon taas suoraan.. Minä en suuremmin itke kolmikon perään, en varsinkaan kun vuodenvaihteen jälkeen pelataan Afrikan mestaruudesta. Adebayor oli täysin oma lukunsa, Ebouea en ole koskaan pitänyt riittävän hyvänä pelaajana meidän vaatimustasolla ja niin surullista kuin se on sanoa, Kolon sädekehä allekirjoittaneen silmissä himmeni suuresti kun Norsunluurannikon mies kiikutti siirtoanomuksen mangerin pöydälle viime talvena.

Puhumattakaan tietenkään summista mistä trion kohdalla puhutaan. 25m£ Adesta, noin 12m£ Kolosta ja vielä noin 10m£ Ebouesta, se on h*lvetin paljon rahaa mistä päästäänkin olennaiseen. En siis itke jos kolmikko meidät jättää mutta sanomattakin selvää että saadut rahat pitää sijoittaa uusiin kasvoihin.

Uudet kasvot.. Luin jostain ja allekirjoitan jokseenkin täysin että muutamat uudet kasvot ovat juuri nyt sitä me kannattajat tarvitsemme. Me tarvitsemme jotain tuoretta ilmettä kirjaimellisesti, uusia tuulia ja piristystä tulevaan kauteen. Pieni kierrätys on aina paikallaan ja vaikka tiedän että kannattajien joukossa on todellisia hardcore Kolo faneja, aika parantaa haavat.

Jos lähtisimme kauteen samoilla naamoilla, epävarmuus menestysmahdollisuuksista olisi takuulla suuri mutta uudet kasvot antavat aina jotain erilaista toivontunnetta vaikka emme välttämättä olisikaan täysin vakuuttuneita uusien kasvojen pelikyvyistä. Tätä tunnetta kaipaan ja jos se vaatii kovinkin pidetyn pelaajan korvaamista toisella, sitten niin. Sitä paitsi olkoon kuinka hyvä toppari tahansa, Kolo siis, ei hän missään tapauksessa ole korvaamaton, ei ollenkaan. Cesc voi olla jokseenkin korvaamaton (lopulta kukaan ei ole, kukaan ei ole suurempi kuin joukkue) mutta Kolo ei ole.

Voimme vain odottaa ja toivoa. Sellainen kutina heräsi taas että tällä viikolla tapahtuu. Valitettavasti se vain voi tarkoittaa että ovi käy väärään suuntaan ja oikeaan suuntaan tapahtuvaa liikennettä saamme odottaa vielä tovin kun Arsene saa elokuun lopussa käsiinsä listan niistä rippeistä mitä markkinoilla on vielä jäljellä mutta toivottavasti ei tilanteessa missä meillä on kaksi tappiota liigassa ja paikka Eurooppa liigassa.

PS. Olette kenties panneet merkille etten ole juuri isoon ääneen puhunut Klaas-Jan Huntelaarista. Syy on/oli se etten koskaan edes kuvitellut siirron olevan mahdollista, niin suurista summista puhuttiin. Jotain kummaa on kuitenkin tapahtunut ja Hollantilaisen hinta on laskenut lehmänhännän lailla. Totta h*lvetissä toivotan van Persien kaverin tervetulleeksi jos niikseen tulee ja hei, Stuttgart!? Luulisi meidän olevan vahvoilla jos nämä kaksi ovat ne jotka hyökkääjän allekirjoituksesta kisaa käyvät.

0 thoughts on “BBC ja Afrikan tähdet

 1. vähän muuta:

  ILTAPÄIVÄLEHDEN LÖÖPPI; PELAAJA HAISTATTELI VALMENTAJALLEEN VITTUA!
  Share
  Today at 15:16
  PELAAJA HAISTATTELI VALMENTAJALLEEN VITTUA!

  Niin…pä. Tällaisen lööpin voisimme löytää iltapäivälehdestä. Ja tarina on ihan tosi. Kun kuppi palaa ja kiehuu, ei sanansäilää ole helppo suodattaa. Sen tunnustan. Valmentajankin. Omaa peliuraa vahingoittivat ylimieliset kommentit joukkuetovereitani kohtaan, joiden taito ei omasta mielestäni riittänyt pelaamiseen. Siis siihen peliin, jota itse halusin pelata. He loistivat muilla osaamisellaan kuin pallon käsittelytaidolla, se myönnettäköön n 30 vuotta myöhemmin.

  Valmentajana aikuistasolla muistuttaa joskus pikkulasten ohjaamista. Jokaisesta asiasta urputetaan, ollaan olevinaan niin hyviä pelaajia, pelataan väärällä taktiikalla ja kokoonpanolla. Sen sain kokea jälleen viime viikonloppuna. Nyt jo voin hiukan hymyillä, mutta pelin päätyttyä, kun olimme hävinneet selittelemättä paremmillemme 5-0, muuankin pelimies tuli raivona huutamaan, että mitä vittua pitää joka peliin vaihtaa porukkaa. No totuudellisuus on, että jouduin vaihtamaan 2 pelaajaa yhdestätoista, kun toinen oli loukkaantunut ja toinen pelannut helvetin huonosti edellisen pelin, eikä ollut kuin kerran harjoituksissa viikon sisällä!

  Pelikauden päättyessä odotukset seuraavaan kauteen ovat aina suuremmat. Oli sijoitus mikä tahansa. Kun valmistelukauden aikana tekee monia virheitä, niiden paikkaaminen ei käy hetkessä. Silloin joukkueesta mitataan todellinen henki. ” Vahvistuksilta” odottaa aina ratkaisevaa panosta. Heihin pitää luottaa, mutta minkäs teet, jos heistä ole kertakaikkiaan pelaajiksi, johtuen vaikkapa loukkaantumista, ylimielisistä asenteista, joskus jopa osaamttomuudesta, ja vaikkapa työkiireistä. Niinhän se yleensä on, että nämä taitamattomammat sitten ovat niitä todellisen hengen luojia ja työn sankareita.

  Lööppiin; Suivaannuin pelaajan otteeseen, kun hän syötti pallon vastustajalle. Tokaisin sanatarkasti, että ”pane ees yksi syöttö omille, kun olet 20 vuotta tätä lajia harrastanut.” Huuto oli ehkä tarpeeton, mutta kuvaa kuitenkin omaa suhtautumistani jalkapalloiluun, siis siihen, että 5 metrin syöttö täytyy löytää tiensä perille. No, tähän sitten se pelaajaa, ” Haista sinä Vittu!”

  Nyt olen odotellut toista päivää anteeksipyyntöä, se on kai minun oikeuteni. Vai onko? Pitääkö kaikki ottaa vastaan ja kohauttaa olkapäitä. Haista vittu Pelaaja!

  ATIK ISMAIL

 2. Onko Gallaskin pyytänyt jo siirtoa ja uhannut lähteä sitten viimeistään ensi kesänä ilmaiseksi kun soppari loppuu?

 3. Näyttäis tosiaan siltä, että Koloa ollaan todellakin viemässä vauhdilla Cityyn. Niin moni eri media tuntuu asiaa hehkuttavan, että siinä täytyy olla jotain totuuspohjaakin. Ja palkka olis tuplaten parempi kuin tykkipaidassa. Henkilökohtaisesti toivoisin Kolon kohdalla, että siirto ei toteutuis, koska A pidän Koloa todellisena Tykkimiehenä viime tammikuisesta episodista huolimatta ja B kaveri on mielestäni tarpeeksi hyvä toppari joukkueeseemme menestyksen saavuttamiseksi. Kololla on rutkasti kokemusta kovista peleistä ja toisaalta myös loppukausi 08/09 sujui varsin mallikkaasti koko meidän puolustuslinjalta lukuunottammatta sitä helv*etin liukastumista, joka Gibbsille sattui pahaan paikkaan. No anyway, Hente on todellakin oikeassa siinä että joukkue tarvitsee uudistumista ja jokaiselle pelurille Arsenalissakin koittaa joskus se viimeinen päivä seurassa. Nyt voisi olla sopivin tilaisuus Kolon kohdalla siirto kun Cityn arabimiljonäärit haluavat väkisin tuputtaa meille rahojaan suurina summina ja toisaalta Kolo itsekin olisi rahallisesti varmasti tyytyväinen siirtoon. Eri aisa on, miten hän suhatutuu asiaan tunnetasolla. Jos siirto toteutuu niin kauden alussa pelattava City-peli on aika tunteikas monelle Goonerille…Kolo on antanut usean kauden aikana paljon itsestään meidän seuralle ja onhan siellä sinipaidassa myös Mr Offside. Rahan perässä juoksija, mutta ex-tykkimies hänkin. Kyllä tällaiset seurasta lähdöt ainakin mua jonkin verran kirpaisee tiettyjen pelaajien kohdalla. Kun Henry ja Vieira aikanaan siirtyivät muualle niin tuntui, että tulevaisuus on täysin hämärän peitossa. Suurten pelimiesten aukkoja on niin vaikea paikata ja toisaalta tuon kaltaiset herrat on jo usein saavuttaneet legendan aseman seurassa eikä sellaisista haluais koskaan päästää irti. Kolon kohdalla on vähän sama juttu, mutta ehkä hieman pienemmässä mittakaavassa. Se tässä tuntuu myös niin ikävältä, että Kolo on tulevaisuudessa meitä vastassa vihollispaidassa. Useimmat seurasta lähteneet legendat ovat suunnanneet saarivaltiosta mantereelle tai ovat ripustaneet nappikset lopullisesti naulaan tyyliin Bergkamp ja Adams. Sellainen on helpompaa sulattaa.

  Perkele. Tunteilut sikseen. Myydään Kolo ja Ebola eniten tarjoaville ja hankitaan mitat täyttävät seuraajat tilalle.

  Tässä on vähän mallia siitä, mitä tarkoittaa oikeasti olla sielultaan Gooner:

  http://www.arsenal.vitalfootball.co.uk/article.asp?a=515392

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s