Päivä päivältä huonompia uutisia

Kauden alkuun on enää reilu viikko, mutta tunnelmat kannattajien keskuudessa tuntuvat laskevan koko ajan ja rehellisesti sanottuna aiheesta. Niin ennen kuin unohtuu niin varabloggaaja on tänään kirjoitusvuorossa.

Tämä uutinen tuskin yllätä ketään. Rehellisesti sanottu tuo oli vain ajan kysymys ja tietenkin se sitten tapahtui jo ennen ensimmäistäkään tosipeliä. Olen varmaan ennenkin sanonut, että Rosickyn ura on ollut jo ohi mutta viimeistään nyt se on varmaa.

Eikö olisi kaikkien kannalta parasta maksaa Rosickylle jokin korvaus ja päästää mies uusiin maisemiin vielä tämän siirtoikkunan aikana. Ainakin omasta puolestani olen täysin kyllästynyt toivomaan, että ihme tapahtuisi ja mies nähtäisiin vielä kentällä. Parhaillaan loistava pelaaja, mutta yksi pelaajan tärkeimmistä ominaisuuksista eli kunnossa pysyminen puuttuu täysin. Kiitokset niistä muutamista peleistä, mutta itse en enää koskaan tule laskemaan mitään miehen varaan enkä myöskään usko Rosickyn koskaan enää pelaavan meidän punavalkoisessa paidassa.

Nyt laituriosasto alkaa näyttää viime kauden tyyliin katastrofaaliselta. Ollaan tilanteessa, jossa Arshavinin on pakko pelata laituria ja Walcott on toinen ainoa todellinen vaihtoehto. Ja Theon loukkaantumisherkkyyden tietäen ollaan hyvin nopeasti tilanteessa, jossa Eboue on jälleen kerran Diabyn, Denilsonin ja Bendtnerin kanssa avauksen vakiolaituri. Ja tämän taas tapahtuessa voidaan lopettaa puheet kaikista pokaaleista, kun keskikentän keskusta on myös retuperällä ja puolustuksen keskusta on Gallasin loukkaantumista vaille samassa pisteessä. Nykyään alkaakin olla helpompi laskea osa-alueita, jotka ovat suurin piirtein kunnossa. Näitä ovat Almunia ykkösmaalivahtina sekä molemmat laitapuolustajat ja Fabregas ja Arshavin yksilöinä.

Niin ja Wengerin puheet mahdollisista hankinnoista kruunasivat oikein v*tutuksen tätä kirjoittaessa. Kuten Tapsa eilen hyvin kommentoi, ehkä ostetaan ehkä ei. Vieira ei siis ainakaan ole tulossa ja haussa näyttäisivät ainakin puheiden perusteella olevan hyökkääjä ja puolustaja. Ei voi todellakaan käsittää. Hyökkääjä on vihoviimeinen paikka vasemman pakin lisäksi minne hankintoja tarvitaan. Keskikenttä ensin ja siihen perään toppari ja laituri ihan sama kummassa järjestyksessä.

Vaikea uskoa, että Wenger on niin sokea tai jääräpäinen ettei muka näe asioita mitä suurin osa kannattajistakin näkee. Kuinka heikossa tilassa seuran talous on ja mikä on se todellinen budjetti minkä Wenger saa vuosittain käyttöönsä. Tällä hetkellä tähän kysymykseen tuskin mistään löytyy varmaa vastausta, mutta ainakin itse odotan hyvin mielenkiinnolla sitä päivää, että Wenger manageriuransa jälkeen kertoo totuuden asiasta. Kaikesta huolimatta täytyy sanoa, että en edelleenkään toivo Arsenen manageriuran kuitenkaan olevan lähelläkään loppua meidän peräsimessä.

Ristiriitaiset tunnelmat alkavan kauden suhteen. Toisaalta on yrittänyt pysyä optimistisena, koska Arshavin pelaa kauden alusta asti, Bendner on nostanut tasoaan, Eduardo on tehnyt paluun (varmaan tosin loukkaantuu vielä ennen kauden alkua) ja Wilshere saattaa olla melkoinen jokerikortti. Toisaalta taas Kolon myynti, perinteiset loukkaantumiset jo ennen kauden alkua ja hankintojen jättämättä tekeminen taas kerran kaatavat vaakaa pahasti negatiivisen suuntaan.

Hyvä alku on ehdottomasti mitä tarvitaan ja juuri se saattaisi saada joukkueen itseluottamuksen uudelle tasolle ja sitä kautta kaudesta saattaisi tulla menestys. Tällä hetkellä, ilman uusia hankintoja kuitenkin mieliala on melko alhaalla ja vaikea alkuohjelma saattaa lopettaa kauden jo ennen kuin se edes todella ehtii alkamaan. Joka tapauksessa kohta nähdään miten käy.

Hente palaa huomenna takaisin eli ei muuta kuin kiitokset tästä päivästä ja hyvää alkavaa viikonloppua.

0 thoughts on “Päivä päivältä huonompia uutisia

 1. http://www.tribalfootball.com/arsenal-boss-wenger-expects-big-roles-rosicky-eduardo-261848

  Ensinnäkin mulla ei fiilis oo laskenu ollenkaan ja toiseksi kyllä se pikku mozart tulee vielä….pitkä loukkaantuminen takana joten kroppa ei vielä ole tottunut mutta kyllä se siitä.
  tämähän on kun siitä leffasta missä se Arsenal kannattaja ei usko millään omaan joukkueeseensa ja lopulta Arsenal voittaa poolin 2-0 ja voittaa mestaruuden(ja peli piti voittaa kahella maalilla =) joten ryhdistäytykäänyt kun kausi ei oo ees alkanu jengi on ”ei me voiteta mitään mentaliteetilla” suoraan sanottuna vi#### tommonen! ei muuta kun kannatus laulut raikamaan We love you Arsenal We love you VIERA =)

 2. Tuohon eiliseen keskusteluun taloudellisesta tilanteesta. Saattaapa hyvinkin olla, että seuran tilanne on hankala. Noita myynneistä saatavia varoja ehkä joudutaan käyttämään johonkin muualle. Kiinteistöbisneksen myötä sen voisi jopa ymmärtää mutta onhan se silti itse aiheutettua. Kaikki jutut eivät kuitenkaan tue ihan täysin tuota tiukkaa talouslinjaa. Van Persien ja Walcottin kohdalla uudet sopimukset olivat varmasti tarpeellisia jos vanhat alkoivat olemaan jo lopussa. Gibbsistä on vaikea mennä sanomaan. Enemmän jäi mietityttämään Ramsey ja Wilshere. Kummallakin on ilman muuta potentiaa nousta edustukseen ja avaukseen joidenkin vuosien päästä. Molemmat ovat hyvä pitää organisaatiossa. Mutta siltikin, Ramsey teki sopimuksen vuosi sitten, jota nyt paranneltiin. Wilshere teki sopparin tammikuussa, jota nyt sitten kesällä paranneltiin. Jos resurssit ovat vähissä niin miten ne sitten kannattaa suunnata?

 3. Muista seuroista kantautuu uutisia uusista pelaajahankinnoista, joilla vahvistetaan joukkuetta. Meidän tän kesän pääuutiset ovat olleet Aden ja Kolon myynti sekä Nasrin ja RoSICKyn loukkaantumiset. Kannattajien turhautuminen ja jopa pieni epätoivo ovat kyllä täysin oikeutettuja. Ikäviä uutisia on valitettavasti ollut paljon enemmän kuin hyviä, vaikka tälle kesälle oli aika suuria odotusarvoja pelaajamarkkinoiden suhteen.

 4. Muutama sana vain lisää.
  Taloustilanne. Jos se seurajohtoa huolestuttaa, niin eivätkö herrat todellakaan huomanneet, että viime kaudella oli jo muutamia tyhjiä paikkoja stadionilla kun AW söi sanojaan, suorastaan valehteli faneille ja jätti hankinnat tekemättä. Joukkue kompasteli, henki haisi ja ensimmäistä kertaa tuli lippuja yleiseen myyntiin ja jäi vielä myymättäkin. Sanomattakin on selvää, että JOS Arsene kerrankin tekisi poikkeuksen omissa säännöissään ja ottaisi takaisin vanhan pelaajasta, josta ei hyvänen aika tarvitse maksaa edes siirtokorvauksia, niin eiköhän se olisi jo ihan bisneksenkin kannalta järkevä ratkaisu??? Eihän Paddyn tarvi joka peliä pelata.
  Sitten noihin loukkaantumisiin. En tiedä onko minulla joku harhakuva asiasta, mutta minusta vaikuttaa siltä, että joka helvetin kausi meidän loukkaantumistilanne on likipitäen sarjan pahin. Ainakin ollaan joka kausi siellä loukkaantumistilanteen top 3:ssa. Eikö tästä opita mitään? Jotain tehdään seurassa joko harjoituksissa, palautteluissa, lihashuollossa tai jossain muussa jatkuvasti väärin. Vai mistä se johtuu? Paha karma? Just joo.
  Noh.. Pidetään lippu korkealla, vaikka miehiä menee ja hankinnoista vodaan vain haaveilla. Yhtään peliähän ei ole vielä pelattu.

 5. ei se nyt kyllä noin yksinkertasta ole…..ja markkinoilla on 2 joukkuetta tehny merkittäviä ostoksia ja silti en usko niitten pärjäävän!! kattokaa vaan =) ketä shelski muna ja pooli on ostanu ei juuri ketään ja ei kyllä kiinnostakkaan…..Arshavin kauppakin venytettiin hyvin viimesille minuuteille kun vaativat oliko 30 miltsiä ja saatiin 16 miltsillä!! JA Rosicky tulee vielä ja sillon ei pauku reidet vaan vastustajan maali verkot!!!!! Arsene…Arshavin….KING FABREGAS….ARSENAL!!!! ps.ja virheitä sattuu Flaminiita ei ois pitäny päästää mut en tiedä mitä siihen liittyi???

 6. Tänään arvotaan meille ensimmäinen CL-vastustaja. Arvontatilaisuus Sveitsissä alkaa klo 14 Suomen aikaa. UEFAn sivuilta arvontaa saattaa voida seurata suorana lähetyksenä. Ainakin viime vuosina group stage-arvontaa on voinut seurata netistä uefa.com-sivuilta. Meidän tuleva vastustaja löytyy viisikosta ACF Fiorentina (ITA), Club Atlético de Madrid (ESP), Celtic FC (SCO), RSC Anderlecht (BEL) ja FC Timişoara (ROU). Etukäteen ajateltuna jos Viola ja Atlético pystytään välttämään niin pullat on aika hyvin uunissa. Toki työ täytyy tehdä jokaista vastaan, että jatkoon mennään.

 7. 🙂

  Ei tosiaan paras, mut ei kyl pahinkaan. Mut eipä tuu ainakaan pitkä reissu ja Bergkampkin pääsee helposti vieraspeliin.

  Eiku…

 8. Itse asiassa kävi hyvä tuuri. Ehkä Anderlecht ois ollut vielä sopivampi mut hyvä näinkin. Tää uus systeemi on kyllä aika mielenkiintoinen: on täysin mahdollista, että lohkovaiheeseen pääsee joukkue Moldoviasta (joka pudotti Interin – siis Turun sellaisen).

 9. Celtic pitäisi hoitua perussuorituksella. Kotonaan pistävät meidät varmasti hurmoksessaan tiukoille. Materiaaliero meille selvä. Tasollisesti Celticin joukkue menee varmaankin noille Hull-Stoke-B`ham-linjoille. Kunhan pysytään nöyrinä niin jatkopaikka on selviö. AA ja Cesc ovat liian kova kaksikko skoteille.

  Mahtavaa lukea, että joiltakin täältä löytyy uskoa Rosickyn palaamiseen. Itse olen asian suhteen realistisen skeptinen. Mun lapset tais lopettaa Joulupukkiin uskomisen joskus 5-6-vuoden iässä… Ei auttanut vaikka partaa kuinka liimattiin leukaan yms kikkoja kokeiltiin.

 10. Meillä lapset uskoi joulupukkiin vielä 7-8v silloin kun se tuli ovesta ssiään paikalle muuten koko vuosi epäiltiin eikä heppuun uskottu…ja kamoon…pitkä pelaamattomuus näkyy varmasti, avauskokoonpanon miehiä??Nyt wenkku tekee viimeisen virheen jos taas lupaa että voin hankkia pari pelaajaa ja ketään ei sitten tule.Tämäkin paskanjauhaminen on kyllä jo pari kertaa nähty aiempina vuosina!Meidän joukkue on niin hauras tällä hetkellä että kun tulee ne normaalit 3-5 loukkaantumista..huh huh..

 11. Wenger, who has guided the Gunners to Champions League qualification in each of the last 10 years, would not be surprised if the Big Four’s dominance is broken sooner rather than later.

  ”I have never felt the top four is set forever,” the manager declared at Thursday’s press conference at Great Ormond Street Hospital.

  ”Over the past 10 seasons, only two teams were always in there – Arsenal and Manchester United. Liverpool were out of it and Chelsea were out of it.

  ”When I arrived here, you had Newcastle in the top four, then you had Leeds. It is not always the same teams. It is not set forever.

  “We have some clubs, in the last 10 years, who invested more money than Arsenal. It is just maybe because you are bored with Arsenal that you want someone else to come in.”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s