Laput silmillä kohti huomista ym

Aikainen herätys eilen, sairaalapäivä kontrollin merkeissä jne.. olen väsynyt. Tuomio oli tyly joskin myös positiivinen. Olkapää ei vaadi leikkausta mutta töihin ei ole asiaa ainakaan kolmeen viikkoon. Jos joku kuvittelee että vaikka sitten puistossa saakin istua, ristikoiden täyttäminen puuduttaa ja surkastuttaa viimeisetkin voimanrippeet.

Ja jos olen väsynyt koska nukkuminen on mitä on kivun takia, olen myös omituisella tavalla väsynyt koko h*lvetin kesästä. Eilen, toissapäivänä, viime viikolla, viime kuussa, kesäkuussa.. Onhan tämä ollut vaikea kesä meille Goonereille joskin varsin tuttu kun Arsene on uistellut meidät nalkkiin kommenteillaan ja uskomattomalla uskollaan.

Tuskin muistan kuinka monesti olen joutunut toteamaan että olo on tyhjä ja sitä se on edelleen kun kausi starttaa huomenna Goodison Parkilla. Ne minuutit mitä harjoitusotteluita seurasin, Song on edelleen Song, Denilson on edelleen Denilson.. Vaikea nähdä nähdyn perusteella tai raporttien perusteella että jotain mullistavaa olisi tapahtunut.

Lisätään siihen se kylmä ja v*tun tuttu tosiasia että ennen kuin ensimmäistä peliä olemme pelanneet, meillä on yllätys yllätys loukkaantumishuolia. Tekisi mieli sanoa ainakin omasta puolestani että huomiseen otteluun lähdetään täydellisenä kysymysmerkkinä. Yritän sanoa että vaikka toiveet ovat aina korkealla, jollain tapaa allekirjoittaneella ei ole hajuakaan mitä odottaa.

Arsene puhui eilen jälleen kerran jossain määrin legendaarisessa haastattelussa prosenteista, siitä miten 28-29 vuotiailla on viiden prosentin kehitysmahdollisuus ja meillä noin 22-vuotiailla jos luoja suo jopa 30 prosentin. Todellakin, vain ’luoja’ sen tietää, minä en. Everton.. keski-ikä 26?, ei hajuakaan mutta ovatko he kehittyneet 10%, en tiedä ja olemmeko me lähelläkään tuota maagista 30 prosenttia.

Huolestuttavinta tuossa managerin prosenttivertailussa oli se että ymmärsin hänen tarkoittaneen meillä olevan mahdollisuus kehittyä tuon 30% kauden mittaan. En edelleenkään kykene purematta nielemään sitä että Wenger sanoo tarvitsevansa nähdä harjoituskauden jotta tietää missä mennään. Luulisi viime kauden kertoneen missä mennään, tai sitä edellisen, tai sitä edellisen.. En minä osaa kuvitella että kesällä, siis kun pelaajat viettävät lyhyen lomansa, sen aikana olisi tapahtunut jotain ratkaisevaa.

Nyt tässä kiusaa se että ohjelma julkaistiin jo hyvissä ajoin ja on helppo sanoa että meillä tuo ohjelma on sellainen että mitään ei takuulla voiteta parin ensimmäisen kuukauden aikana mutta päinvastoin, tiedätte kyllä. Jos löydän syyn nostaa Arsenelle hattua, en voi kuin kumartaa kaupanpäälle siitä kylmäpäisyydestä mitä hän osoittaa.. and I just loved the kick he gave to Monsieur Platini’s Arse, awesome. Tämäkin kannattaa lukea.

Summa summarum, bloggaajalla ei ole hajuakaan.. ainakaan suhteessa muihin mistä asetelmista me kautemme huomenna potkaisemme käyntiin. Mikä on tuo maaginen 30 prosenttia, onko se kauden tavoite ja riittääkö se vai olemmeko jo valmiiksi takaa-ajajia ja menettäneet Valioliigamestaruuden kuten viime kaudella ja manageri on tyytyväinen jos otamme muita kiinni sen verran loppukaudesta että kehitystä kyllä tapahtuu ja luovimme pitkään tappioitta mutta edelleen mestaruus jo käsistä karanneena?

H*lvetin helvetti, minä en edes tiedä kuka on meidän paras vaihtoehto puolustavaksi keskikenttäpelaajaksi kapteenin rinnalle. Onko se Song vai onko hän toppari? Anteeksi voimasanat mutta h*lvetti eihän sitä tiedä managerikaan joten miten minä voisin sitä tietää! Pelaako Denilson tai Diaby laidalla, h*lvetti pelaako Nicklas Bendtner laidalla, meillä on ystävät sellainen pakka joka on takuulla niin sekaisin että huijareille ei tässä pöydässä ole panostettavaa.

En muista kirjoitinko tästä itse asiassa koko kesän aikana, sen verran varma olin (olen, haha) Mathieu Flaminin paluusta mutta Samir Nasri. Muistamme kuinka hän kokeili loppukaudesta muutamaan otteeseen puolustavaa keskikentän roolia ja kuinka hän puhui varsin avoimesti itsekin tuosta roolista.

Olen kyllä pohtinut aihetta omissa ajatuksissani useampaankin otteeseen ja nyt Nasrin loukkaantuminen vaivaa allekirjoittanutta ihan pirusti sillä jos Flamini ei sitten p*rkele tule takaisin kotiin, näen Nasrin kenties parhaana, tai potentiaalisimpana vaihtoehtona uudeksi maanmiehensä saappaiden täyttäjäksi.

Menikö kahvit väärään kurkkuun? Tiedän kyllä että Samir on hyökkäysorientoitunut pelaaja mutta lähtökohtaisestihan sen voi nähdä myös plussana, vai? Nimittäin asenteella mitattuna Nasri on omissa papereissa aivan toista maata kuin Song, Denilson tai Diaby. Voi olla että niissä muutamissa peleissä mitä Nasri puolustavassa roolissa kokeili, hän unohti silloin tällöin miehensä mutta tämän tajutessaan hän ainakin teki kaikkensa korjatakseen virheensä vaikka se olisi ollut jo lähes mahdotonta (koskaan ei ole).

Minun silmissä Samir on aina tehnyt töitä hartiavoimin, eikä Ranskalainen ole pelännyt mennä tilanteeseen tai taklata. Jos Marseillessa ennemmin kymmpipaikalla viihtynyt pelaaja lyhyellä kokemuksella tekee vähuntään saman kuin topparinakin viihtynyt Song puolustusorientoituneesti, minä väitän että Samir olisi hyvinkin voinut olla vastaus huutoon.. jos parempaa ei vain saada hankituksi, siis Flamsteria kotiin.

Voi olla että hehkutan asiaa siinä määrin väärinkin perustein jos sanon että osasyy tähän on se puhdas tosiseikka että hyökkäyssuuntaan meillä riittää pelaajia ilman Nasrinkin panosta ja siksikin Samir olisi optimaalisin tai järkevin vaihtoehto ’kouluttaa’ uusiksi. Jos Flamini teki huikean työn ensin laitapuolustajana ja sitten kaikkien yllätykseksi jyräsi Gilberton, miksei Nasri voisi tehdä samaa? Ja korostan vielä, jokainen verratkoon niitä kertoja mitä Nasri roolia kokeili suhteessa niihin kertoihin kun samaa on kokeillut Song, Denilson ja Diaby, miettikääpä sitä.

LOL! Kaikki edellinenkin spekulointi Nasrista, vielä useita viikkoja loukkaantuneesta Nasrista kertoo varsin hyvin siitä missä tunnelmissa bloggaaja kauteen lähtee, täysin ’en v*ttu tiedä missä mennään’ ajatuksista. Olen tottakai toiveikas mutta kaikkea muuta kuin luottavainen ja kaikkea soppaa hämmentää Arsenen jääräpäinen luottamuslauseiden kirjo ja jos manageri sanoo, miksi väittäisin vastaan.

Miksi väittäisin vastaan miehelle joka tekee päivittäin töitä joukkueen kanssa ja miehelle jonka haluan uskoa olevan se joka näkee missä mennään, varsinkin jos käytössä on vaikka sitten 50 miljoonaa puntaa vahvistuksiin mutta joka sanoo ettei markkinoilla ole parempia pelaajia kuin mitä meillä on jo valmiiksi. Uskokaa hyvät SuomiGoonerit että ottaisin huomenna kupin teetä ja croissantin ennen ottelua ja nauttisin pikkusormi pystyssä calvadosin, yhden calvadosin ottelun tiimellyksessä vain koska olen tyytyväinen ja rauhallisin mielin. Valitettavasti tankkaan todennäköisesti vähintään mäyräkoiran jotain mautonta kotimaista lageria jotta uskalla heiluttaa nyrkkiä ’terve’ uho päällä.. ja olla luottavainen.

Tunnustan etten ole nähnyt Thomas Vermaelenin (meidän oma ja uusi Hyppiä?) pelaavan minuuttiakaan rakkaassa Tykkipaidassamme mutta muistan lukeneeni kuinka hän hävisi pääpallon jollekin 40-vuotiaalle Jallu Rantaselle (ei mitään henkilökohtaista). Belgialainen on sentään omien sanojensa mukaan ehkei niin pitkä kuin olisimme toivoneet uudelta toppariltamme, mutta sijoittuu oikein, uskaltaa ja teknisesti ylivertainen. Nostan kaverille hattua ja epäilemättä Ajaxin kapteenina hän on oppinut jotain vastuusta ja asenteesta, siitä on sentään hyvä, erm, ponnistaa korkealle.

En takuulla aikonut kirjoittaa sanaakaan yhä typerämpinä käyvistä otsikoista koskien Cesciä mutta mutta.. En tiedä miksi mutta jopa seuran viralliset sivut reagoivat jatkuviin p*skapuheisiin julkaisemalla vanhaakin vanhemman uutisen, miksi?

Hyvänen aika en tarkoita tällä että epäilisin mitään kamalaa mutta nämä typerät spekulaatiot eivät kaipaa mitään vastineita, ei mitään. Ehkä eniten koko touhussa ihmetyttää Brittimedian toiminta, lähinnä ah niin ystävämme Daily Mailin. Ymmärrän, enkä oikeastaan voi kritisoida jos Espanjalaismedia jauhaa yhtä jos toista.. siis media, täysin tuomittavaa se mitä seuroista kommentoidaan.

Mutta miksi Mail alentuu tekemään kaikkensa jotta otsikot olisivat vieläkin dramaattisempia?! En jaksa uskoa että Mail on kovin myyty lehti Espanjassa ja luulisi että on kaikkien etu että pelaajat kuten Fabregas ovat, pysyvät ja voivat hyvin Valioliigassa, miksi hämmentää soppaa? Olisiko viisaampaa ottaa yhteen Espanjalaisten kanssa kuten sodassa joskus v*tun 1500-luvulla ja näyttää mistä kana pissii? Eikö Mailin tai minkä tahansa median kannattaisi vaihtaa taktiikkaa ja alkaa kirjoittaa mitä ihmeellisimpiä juttuja Lionel Messin siirrosta Cityyn, joka päivä viikosta toiseen? Voisi saada jopa julkisuutta ja kasvattaa myyntiä Espanjassa.

[Tapaukseen Cesc, ei linkkejä, tarkoituksella.]

Nyt kiitti mulle riitti, eh. Loistavaa viikonloppua.. siis LOISTAVAA viikonloppua indeed meille. Voi olla että huominen jää väliin mutta palvelkoon siinä tapauksessa tämän päivän ajatukset niitä tunnelmia missä kohti kauden avausta ’arvuuttelen’, tuskin ne vuorokaudessa miksikään muuttuvat. Hahahaa, yhtä lailla voi todeta että älkää odottako liikoja myöskään sunnuntailta koska meidän kauden avaus on lauantaina illalla alkaen klo19.30 ja.. LOL, tiedätte kyllä.

Kauden kotiavaukseen Grovelle? Kts. keskiviikon blogi.

PS. Erik ja Riitta, olette ihania ihmisiä ja toivottavasti saan kutsun teille uudestaan mahdollisimman pian, luv’ ya both!

0 thoughts on “Laput silmillä kohti huomista ym

 1. Cesc ei lähe ens kesänä huhhu mitä puheita =) ja nekatiivisuudet nurkkaan kun kausi ei oo alkanutkaan ja sitten jos HUOM jos tulee joku huono peli niin valitetaan yhessä miks se flaminiin piti lähtee ok =) ja tää on meijän kausi pojat ja tytöt =) shelski ei vaan pärjää valmentaja huono…..manure ei ilman itkupilliä…..poolin tsäänssi meni jo….ja manc kaverin joukkue mut en voi muuta kun nauraa =) WE ARE ARSENAL!!!!! COME ON GOONERS!!!

 2. Lämpö nousee ja usko omiin kasvaa hetki hetkeltä. Kieltämättä nuo loukkaantumiset kaventavat ryhmää mutta onhan siellä edelleen paljon laadukkaita pelaajia. Tärkeää olisi saada huomena alle hyvä peli ja mieluusti voitto. Sitten olisi helpompi lähteä murskaamaan Celtic heti ekassa matsissa.

  Saapa nähdä reagoidaanko Fabianskin muutaman kuukauden saikkuun hankkimalla uutta miestä Almunian kakkoseksi. Vai uskaltaako Wenger luottaa Szczesnyyn tai Mannoneen tuon ajan.

 3. Tiedä sitten ihmeellistä vai kovin pikainen aikataulu mutta kukaan ei tällä päivämäärällä ja minuutilla ollut ilmoittanut kiinnostuksesta kauden kotiavaukseen. Koska sääntömme kieltävät trokaamasta lippua tuntemattomalle, lippu on nyt myyty tutulle ja turvalliselle vaihtoehdolle. En voinut venyttää asiaa enempää, case closed!

 4. huomenna alkaa……jees jihuu! arsenal ottaa 4 mestaruutta 🙂

  kokoonpano veikkaus. 4-”3-3″…totuus 451..ikävä kyllä

  almunia
  sagna-gallas-silvestre-clichy
  bendtner-delinson-song-fabregas-arshavin
  rvp

  tulos 0-1 (0-0)
  maali: rvp

  oma toive…pakko ottaa 442 (ei denilson fani)

  almunia
  sagna-gallas-vermaelen-clichy
  vela/wilshere-song-fabregas-arshavin
  rvp-eduardo

  tulos. 0-3 (0-1)
  maalit: vela/wilshere….rvp…ja supersub 52

  🙂 …..hyvää viikonloppua! ARSENAL

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s