HOOPS-ista Bhoys!

Ei se tainnutkaan olla niin paha teidän Parkhead kuin meidän annettiin ymmärtää, vai? Mitä pidemmälle mentiin, vain toisen joukkueen kannattajien laulu raikasi Celtic Parkilla, ja he eivät olleet määrällisesti enemmistö.

Tyhmästä päästä saa kärsiä.. Niin, tyhmä pää. Tiesin kyllä että parikin kuppilaa täällä Helsingissä näytti ottelun eilen mutta kuvittelin liian optimistisesti että kun kyseessä nyt kuitenkin on vain karsinta Mestareiden liigan lohkovaiheeseen, löytäisin laadukkaan striimin. Kuinka väärässä olinkaan.

On turhauttavaa ja jossain määrin hyödytöntä yrittää kirjoittaa analyysia ottelusta josta noin puoli tuntia jäi näkemättä, noin vartti puoliajan molemmin puolin. Yritän saada lyhyesti edes jotain ajatuksia nähdystä.

On mahdotonta olla toteamatta että 0-2 tulos kelpaa meille Goonereille loistavasti ja jos lehmät eivät viikossa opi lentämään, me olemme jälleen tällä kaudella mukana Mestareiden liigassa, tottakai olemme. On selvä että saamme lukea ja kuulla pitkiä tarinoita siitä kuinka olemme vasta puolivälissä mutta yhtä lailla kuin viime lauantaina Evertonia vastaan puoliajalla 0-3 tilanteessa, sitä ei voinut hävitä eikä voi tätäkään.

Totta h*lvetissä se vaatii ensi viikon keskiviikkona täydellisen valmistautumisen ettei asioita tarvitse tehdä tyhmyyttään vaikeaksi mutta mitä se kertoisi vaikkapa nyt sitten allekirjoittaneen luottamuksesta omaan joukkueeseen jos epäilisin kuka tästä parista selvittää tien lohkovaiheeseen. Pelaajilla asia voi olla hieman eri mutta kyllä heilläkin täytyy olla asian suhteen terve itseluottamus, joskaan se ei saa mennä ylimielisyyden puolelle. No se on Arsenen huoli se.

Aloitimme eilen samalla kokoonpanolla ja taktiikalla kuin kauden avauksen Goodisonilla ja miksipä emme olisi aloittaneet. Julkisuudessa liikkui joitain epäilyitä muutamista kolhuista ennen ottelua mutta mm Cescin kohdalla kyse taisi olla enemmän hieman vastustajan kiusaamisesta tai jotain.

Olen itse asiassa yllättynyt että niin Fabregas, van Persie kuin ennen kaikkea Sagna pelasivat eilen täydet minuutit. Ehkä tämä kertoo hyvin sen kuinka tärkeä, ellei peräti elintärkeä seuralle ja Wengerille tämä kilpailu on. Onko se tärkeämpi taloudellisesti vai onko se ennen kaikkea tärkeä siksi että saamme pidettyä kiinni pelaajista jotka ovat elintärkeitä meidän organisaatiolle kokonaisvaltaisesti. Jokainen voi vain kuvitella mitä mm Cescin ympärillä tapahtuisi jos vajoaisimme B-luokkaan pelaamaan Eurooppa Liigaa.

Kun nyt kapteenin nimi tuli esille heti kättelyssä, uskallan korostaa entistä vahvemmin että Cescin pysyminen terveenä on ratkaisevaa meidän menestykselle, tai menestymättömyydelle. Ei Espanjalainen eilen maalinteossa onnistunut mutta syöttösarakkeeseen saatiin jälleen merkintä, mikä sekään ei ole koko totuus. Totuus on että Cesc on se joka pitää meidän pelissä temmon, pallon kanssa ja ilman.

Kahden pelin perusteella Arsene on vihdoinkin löytänyt toimivan konseptin ja kertokaa minulle jos joku muistaa milloin olemme viimeksi pelanneet kaksi ottelua samalla avauskokoonpanolla ja taktiikalla. Ties kuinka monta vuotta olen kritisoinut managerin tapaa peluuttaa pelaajia milloin missäkin, jolloin siitä kärsii niin yksilö kuin joukkuekin.

Varmasti tulemme näkemään kauden mittaan jälleen erikoisia ratkaisuja ja erilaisia taktiikoita mutta toivon todella että nämä kaksi voittoa kertovat jotain Arsenelle viitaten edelliseen menneiltä vuosilta tuttuun kritiikkiin.

Eihän meidän tarvitse kuin katsoa Alex Songia tai Denilsonia. Kertaalleen Kamerunilainen nukahti omassa boxissa pahemman kerran mutta kaiken kaikkiaan jo toinen vahva esitys keskikentän pohjalla peräjälkeen. Alex tuntee kaiketi löytäneen paikkansa ja se näkyy itseluottamuksessa. Se näkyy jopa siinä että Song uskaltaa pelata paljon rohkeammin ylöspäin eikä ole ’jarruna’ meidän pelissä. Denilsonin kohdalla pätee jokseenkin samat sanat.

Omat odotukseni Andrei Arshavinin suhteen saattavat olla jopa ylimitoitetut mutta vaikka Venäläinen ei ole kahdessa pelissä kerännyt huikeita tehoja, katselin eilen huippuhetkiä jälkikäteen ja totesin että tavalla tai toisella Arshavin on kuitenkin lähes aina mukana siellä missä tapahtuu hyökkäyssuuntaan. Kyllä aktiivisuus tullaan takuulla palkitsemaan pian myös tehojen muodossa, ihan takuulla.

0-2 ja kaksi upeaa maalia, heh! Itse asiassa kääntelin ja vääntelin hidastusta William Gallas’n ensimmäisestä maalista moneen kertaan ja jos Ranskalainen tulisi ja sanoisi että se oli tarkoituksella tehty, h*lvetti minä uskoisin ja hymyilisin kauniisti.

Gallas on liekeissä ja jos ennätin sanoa että Cescin pysyminen kunnossa on tärkeää, sitä on takuulla ex-kapteeninkin pysyminen. Yhtä lailla kuin uskoisin Billyn tienneen mitä tekee johtomaalissa, uskon että hän tiesi tasan tarkkaan mihin ohjasi pallon omassa boxissa kun liukui estämään lähes varmalta näyttäneen tasoituksen. En takuulla hae mitään tyydytystä siitä että olin alusta asti Gallas’n kannalla jos valinta piti tehdä hänen ja Touren välillä mutta olen entistäkin vakuuttuneempi että valinta oli oikea.

Näin että ensimmäinen puoliaika oli eilen meidän, ainakin meidän kontrollissa joskaan ihan ratkaiseviin tilanteisiin ei päästy, ellei sellaiseksi lasketa Arshavinin tekemää maalia joka tuomittiin paitsiotilanteeksi. Muistutin jo eilen taannoisesta Turkin vierailusta ja eilen se palveli varmasti tarkoitusta. Pelaajat olivat kuin eivät olisi kuulleetkaan mistään yli-inhimillisestä Parkheadin tunnelmasta. Pidimme palloa, kontrolloimme ja pelasimme omaa peliä ja ansaitsimme johtomme.

Toisen puoliajan alkuun tarvitsin Jallusnapsin. Kuten sanoin, striimi katosi ja sitä etsiessä laitoin taustalle Sunderlandin ja Chelsean Valioliigaottelun. Wow, yllätys muhi kun Steve Brucen miehistö johti ottelua. Mutta samalla kun olo striimiä metsästäessä kävi joka minuutti tukalammaksi, h*lvetin Chavspellet tulivat tasoihin ja menivät ohi.. V*ttu että tunsin vihaa joka suuntaan mihin mahdollista, siksi Jallusnapsi.

Lopulta striimi jälleen löytyi ja hyvissä ajoin ennen toista maaliamme. Pistin merkille että Celticin pelaajat tulivat enemmän sukille ja ajoittain täysin myöhässä liekö sitten turhautumistaan. Oliko sitten sovittu taktiikka mutta annoimme myös suosiolla (siltä se näytti) enemmän pallonhallintaa kotijoukkueelle samalla kun keskityimme kontraamaan.

Alla oli toki jo yksi tehty vierasmaali ja kuka tietää jos pallonhallinta annettiinkin suosiolla kaverille ja odotimme että se aukaisee meille tilanteen tehdä toinen ja käytännössä ratkaista ottelu. Jos näin, riskikö, en tiedä.. Eli pelata jollain tapaa upporikasta ja rutiköyhää mutta sieltä se toinen maali meille lopulta tuli.

Jos oli komea ensimmäinen, niin oli toinenkin. Arshavinin tilalle vain hetkeä aiemmin vaihdettu Abou Diaby sai pallon keskellä ja jakoi sen laitaan Gael Clichylle jolla oli helppo työ sijoittaa pallo Gary Caldwellin jalan kautta omaan maaliin, LOL!

H*lvetti tämän homman täytyy olla paketissa. Kuten jo alussa sanoin, olin yllättynyt lähinnä muutamien pelaajien täysistä minuuteista mutta että Arsene teki vain yhden vaihdon vaikka toisen maalin jälkeen homma pysyi täysin meidän kontrollissa.. Tai ehkä juuri siksi pysyikin. Kahteen seuraavaan, eli tulevan lauantain Pompey otteluun ja viikon päästä toiseen Celtic otteluun on luvassa takuulla muutoksia, enkä olisi yllättynyt vaikka melko suuriakin.

Itse lähtisin siitä että vaikka tiedän miten tärkeä Mestareiden liiga onkin monessa suhteessa, meidän täytyy pystyä luottamaan siihen että jatkoonpääsyyn ei vaadita kaikkia parhaita voimia jos sellaisia nyt haluaa edes määritellä. Allekirjoittaneelle Valioliiga on aina oleva se tärkein, puuttui CL sitten CV:stä tai ei ja siksi toivon että Pompeya vastaan ei oteta pienintäkään riskiä. En h*lvetti kaipaa mitään viime kauden kokemusta a’la Hull f*ckin’ City.

Managerin ajatukset kamppailusta ilmestyivät juuri Arsenal.comiin. Ei mitään yllättävää paitsi ehkä se että allekirjoitan tällä kertaa lähes kaiken paitsi sen että tekemämme maalit olivat harjoiteltuja kuvioita eikä onnella ollut mitään tekemistä asian kanssa (Robin, älä sinäkin!).

Tässä noin samat äänen kera BBC:n haastattelussa.

Stop ja auts! Yöradio on kuulunut taustalla jo aivan liian kauan. Sairaslomasta huolimatta bloggaajan kalenterissa on merkintöjä huomiselle mitä pitää hoitaa. Monta asiaa jää sanomatta.. Itse asiassa kuten yleensäkin. Minulla homma menee nimittäin aina niin että kun kirjoitan kahdella sormella hitaammin kuin kukaan voi edes kuvitella, samalla päässä pyörii yhtä ja toista mitä unohdan mainita ja samalla se mitä hitaasti kirjoitan, sekin menee enemmän ja vähemmän puuroksi. Ei ole helppoa ei, haha!

0 thoughts on “HOOPS-ista Bhoys!

 1. Hip hei ja hieno vierasvoitto! Sanonta että hyvällä joukkueella on myös tuuria, sopii meille : )
  Kyllähän yleisön mylvintä oli varsinkin eka jaksolla aikamoista, hyvä tunnelma. Mitä pidemmälle ottelu sitten eteni alkoi punavalkoisten laulu saada yliotteen. Taktisesti kypsä esitys, fiksua pelaamista.
  Cesc sai muutaman kerran tosiaan pahasti sukille, pelotti että vielä loukkaantuu.
  Kahden ottelun jälkeen on ainakin sanottava että sekä Song ja Denilson ovat täyttäneet paikkansa paremmin kuin hyvin,toivottavasti tahti jatkuu samana.
  Nostaisin vielä esille uuden belgitopparimme, joka on osoittanut todellista jäätävyyttä kauden alussa. Vaikuttaa huippuhankinnalta!

 2. Hyvä tulos ja jatkopaikan pitäisi irrota melko varmasti. Nyt on jopa mahdollisuus kierrättää hiukan ennen vieraspeliä Manua vastaan. Ainakin Fabregas, Arshavin, RvP, Clichy ja Sagna ovat pelaajia, joille voisi antaa lepoa. No tuskin kuitenkaan kaikille, mutta ainakin muutamalle. Eduardo on huhujen mukaan hajonnut taas. Itse en saanut varmuutta, että oliko penkillä kuten kokoonpanon mukaan piti olla. Penkillä kuitenkin näytti olevan Wilshere kokoonpanosta poiketen, joten pahasti näyttää että loukkaantumishuhu pitää paikkansa. Kaksi peliä takana ja loukkaantumislista on jo aivan karmea. Fabianski, Djourou, Nasri, Walcott, Eduardo ja lisäksi pahoin pelkään, että tänään vielä tulee jotain uusia tietoja loukkaantumisista eilen pelanneiden kohdalla. Pahasti näyttää siltä, että vaikka taso riittäisikin (ja tätäkään ei ole vielä todistettu) niin loukkaantumiset saattavat hyvinkin pilata tämän(kin) kauden melko totaalisesti. Muutama hankinta nyt kun CL-paikka on melkein varma ja homma näyttäisi huomattavasti paremmalta.

 3. Kyllä se ikävä kyllä on niin että Dudu on taas loukkaantunut, vielä ei oo tosin informoitu kuinka vakavasta vammasta on kysymys.
  Taitaa olla kylmä totuus että mies ei enää kestä vaan kasassa. Todella harmi sillä Duduhan on todella kliininen viimeistelijä joita ei koskaan ole liikaa.
  Kuten Ville tossa edellä jo kirjoitteli, alkaa loukkaantuneiden lista olla turhan pitkä jo kahden pelin jälkeen. Toivottavasti nyt saataisiin vähän leveyttä lisää parin täsmävahvistuksen muodossa.

 4. Harmillinen homma tämä case-Dudu. Sääri- ja pohjeluun yhtäaikainen katkeaminen on sen verta kovaa hommaa, että se on näköjään jättänyt jälkensä kehoon. Kuntotusrumba on aikanaan ollut todella kova ja vaikka meillä on minkälaiset ammattilaiset asiaa hoitaneet niin ihmiskroppa on vaan sen verran kummallinen kapistus, että kun toinen paikka saadaan kovalla työllä kuntoon niin samantien jossain toisaalla ”repeää”. Dudun kaltaisesta vammasta on minun tietääkseni täysin toipunut muuan Henke Larsson. Muita ei tule mieleen. Tuleeko jollain muulla? Nuo em toipumisjutut pätevät myös Mozartiimme. Ihme on jos vielä joskus täysipainoisia kausia pelaa. Ainakaan valioliigassa. Harmi molempien puolesta.

  Vahvistuksia tarvitaan…

 5. Eräänä joulupäivänähän huippuvireeseen päässyt Rami Shaaban katkaisi sääriluunsa eikä koskaan palannut gunners-veskariksi. Vuosia myöhemmin nousi mm. Svedujen maajoukkueeseen.

 6. Ihan kiusallani tulin taas kommentoimaan. Joo kiinnostaa varmaan 🙂 Mut oikeasti, onnittelut CL paikasta jo ennakkoon, jos ei nyt emäkusentaa tule kotipelissä nii eiköhän tuo ole plakkarissa. Ja let’s face it, ehkä Celticin paikka ei kuitenkaan ole edes mestareiden liigassa, ainakaan tällä hetkellä.

  Chelsean pelistä kommenttina vain että vaikka pelin alku meni kuten avausmatsissakin -flipperipallo omiin ensin- ei Sunderlandilla ollut pelissä mitään jakoa. Ehkä hallinta 75%-25% kertoo jotain tai kulmat 14-1. Noh, statistiikkaa on turha kerrata, mutta käytännössä peli oli Sunderlandin vinkkelistä aika hirveän näköstä. Kaikki kunnia silti Bentin hankkimisesta, mies oli hyvä ostos raitapaitoihin. No joo, mut turhaa jaarittelen tässä. Piti vaan tulla sanoon että streameja jos etit niin Veetle on hemmetin hyvä laadultaan ja pesee kaikenmaailman sopcastit. Voimia sinne sairastuvalle!

 7. Hienosti on kausi alkanut,hyvä!Se vaan on niin pirun pitkä että edelleen olen sitä mieltä jotta niitä vahvistuksia…niitä tarvittaisiin,aikuisten oikeesti..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s