Keskiviikko, lauantai jne

Juha Koo, spot on, haha! Ja Sky Blue, pahoillani aiheuttamastani mielipahasta. Laitatko linkin teidän leirin Suomiblogiin niin yritän hyvittää tekemisiäni vierailemalla siellä, kiitos.

Tiedättekkö, olen joskus aiemminkin pohtinut omien sekoilujeni editoimista kun pulssi on tasaantunut mutta eikö se olisi lopulta tylsää, ellei peräti huijaamista? On oikeastaan ihan hauska ajatus, vain henkilökohtaisella tasolla toki, että kun jossain vaiheessa lopetan tämän harrastuksen (eli saan Villen ylipuhutuksi), niin lukea sitten läpi mitä h*lvettiä pian kolmeen vuoteen onkin voinut mahtua. Tulipahan vain mieleen..

Lupasinhan eilen lyhyttä päivitystä, siitä pidin kiinni, sisällöllinen funktio lienee parempi unohtaa, siis funktio jota ei ollut. [Joko voitaisiin siirtyä asiaan?]

Aah, asiaan.. Ja jokainen tulkitkoon ’asian’ kuten haluaa. Vaikka ottelut jatkuvat jo heti huomenna, lienee syytä palata vielä keskiviikon otteluun lyhyesti, se kun osaltani jäi kovin vajaaksi. Ensimmäinen huomio kiinnittyy meihin kannattajiin jotka tuntuvat olevan suurissa määrin tyytymättömiä voittoon. No hyvä on, tapaan, tyyliin ja peliin miten se lopulta tuli.

Pj Tommin ilme oli näkemisen arvoinen keskiviikkoiltana kun hän saapui Painobaariin kuinkas ollakaan noin kuusi minuuttia myöhässä, haha! Totta puhuen meidän kaikkien ilme oli takuulla näkemisen arvoinen siinä vaiheessa ja itse en muista juoneeni olutta yhtä nopeasti pitkään aikaan.

Voitto kelpasi, siitä tuskin tarvitsee keskustella mutta kuten suuri enemmistö, minäkään en pitänyt näkemästäni. Itse olen kaikkein eniten huolestunut kapteenistamme, useammastakin syystä pakko myöntää. Kaikille sattuu joskus huonoja pelejä mutta Cescin kehonkieli on juuri nyt sellainen että olen huolestunut, ikään kuin juuri nyt koko touhu ei kiinnostaisi, syystä tai toisesta.

Olenko sitten asettanut riman liian korkealle Espanjalaisen kohdalla, en tiedä mutta minusta Fabregas ei ollut keskiviikkona ’kapteeni’, pelaaja jota olisimme kipeästi tarvinneet ja liekö sitten flegmaattisuus tarttunut muihinkin pelaajiin paitsi Billyyn joka on (taannoisesta Birmingham ottelusta huolimatta) täysiverinen ammattilainen, Vermaeleniin joka on uusi, Rosickyyn joka on niinikää ’uusi’ vahvistus ja Nicky B:hen joka on jollain tapaa omien polkujen tallaaja.

Eli jos Cescillä on nyt oli se syy sitten mikä tahansa jokin asia joka mieltä (tai kehoa) painaa niin se ei saisi vaikuttaa kapteenin tehtäviin. Olen muistaakseni joskus aiemminkin kirjoittanut että toivoisin enemmän Cesciltä sellaista ihan perinteistä tsemppausta ja en näkisi lainkaan pahana jos hän käyttäisi ääntäänkin enemmän.

Mitä sitten Cescin peliesitykseen tulee niin se oli kyllä korkeintaan keskinkertainen jos sitäkään ja huolestuttavaa että se oli nyt toinen peräjälkeen. Kärsiikö hän kenties jostain pikkuvammasta vai onko maaottelutauolla juteltu jotain mitä me emme halua tietää? Ottelun jälkeen Cesc totesi:

”Every three days when we play, it is always like a Final for Arsenal because we want to be at the top and that’s it.”

Jos kapteeni ja koko joukkue pelasi keskiviikkona kuin finaalissa…

Jotain Cescin esityksestä kertoo mielestäni sekin että 46 vuoden sairaslomalta juuri palannnut ja ensimmäistä kertaa avauksessa pelannut Rosicky oli meidän kapelimestari, Tsekki joka on kaukana huippukunnostaan. Mutta koska allekirjoittanut on edelleen vain C-tason nojatuolikoutsi, voi hyvin olla että etten näe jotain taktista detaljia josta löytyy syy Cescin heikkoihin esityksiin? Yhtä kaikki, aion seurata tarkasti kapteenia huomenna ja uskon että Grovella nähdään taas se pelaaja minkä haluamme nähdä.

Tulikin jo edellä mainittua he joille annoin puhtaat paperit. Vermaelen on huikea, työmoraali on mahtava, eikä Belgialainen pelkää mitään, siltä se ainakin näyttää. Kun tähän lisätään että vain 168 senttinen toppari voittaa pelkäämättömällä asenteellaan ja hyvällä ajoituksellaan useimmiten pääpallotaistelut.. Olen mykistynyt kuinka nopeasti Thomas on sopeutunut Gallas’n rinnalle ja kuinka hyvän topparin Arsene onnistui löytämään. I salute you Thomas, please stay fit, please.

Mainitsen vielä (oman suosikkini) Bendtnerin. Tanskalaisen työmoraali on aina ollut hyvä, ellei peräti kiitettävä ja loistavaa että Juutti onnistui maalinteossa heti kun pelasi keskellä, siellä missä hän haluaa pelata, siellä missä haluan hänen pelaavan ja väitän että useimmat meistä kannattajista haluavat hänen pelaavan.

Paitsi että Arsene ei taida sitä ’haluta’ ja tästä pääsenkin siihen mitä keskiviikkona baarissa aiheesta juttelimme, tai yhteen teoriaan. Ilmoille heitettiin nimittäin sellainen teoria että juuri työmoraalin vuoksi Bendtner laidalla pelaa, eikä van Persie. Muistanko nyt oikein mutta taisi olla Elmo joka epäili että Hollantilaisen työmäärä ei ehkä riittäisi laidalle ja varsinkin taktiikka jota nyt olemme ajaneet sisään, siinä laitahyökkääjän rooli myös puolustussuuntaan korostuu.

Ei lainkaan hassumpi teoria joka voi hyvinkin pitää paikkansa. Tämän jälkeen jäisikin jäljelle vain yksi kysymys; kumpi tuottaisi lopulta paremman tuloksen, Nicky keskellä jota Robin tehokkaasti tukee eli parempi tulos hyökkäyssuuntaan vai riski että Robinin kenties vajavaisempi osallistuminen puolustamiseen joka sitten kostautuisi omassa päässä?

Jos olen huolestunut Cescistä, sitä olen myös kolmikosta Diaby, Song ja Clichy. Viimeisen kohdalla olen siksi huolestunut että me kaikki tiedämme että Gael on h*lvetin paljon parempi pelaaja kuin se mikä kentällä nyt nähdään. Vastustaja on kuitenkin rokottanut meitä ja luonut vaarallisia tilanteita aivan liian usein tällä kaudella Clichyn tontilta. Kovin monet haluavat nyt Kieran Gibbsin avaukseen ja Clichyn (ainakin) hetkeksi huilaamaan.

Onko Clichy menneen talven lumia, tuskin nyt sentään. Olisiko Gibbs kuitenkin tällä haavaa parempi ratkaisu, en tiedä. Pitäisikö Clichy ottaa hetkeksi ’jäähylle’ ja antaa Gibbsille mahdollisuus, kenties. Miten vain mutta jotain pitää tapahtua jotta laita saadaan tukittua tehokkaammin, joko ryhtiliike tai kokeilla toista vaihtoehtoa.

Abou Diaby, abua. Lienee turhaa kertoa mitä mieltä (jälleen kerran) olin Ranskalaisen esityksestä. Minulle voi ja saa sanoa että syötti maalin tai että teki parikin aiemmin kaudella, ei riitä jos taso kokonaisuudessaan on mitä on. Onko Diaby muuten jotenkin vahvemman oloinen, hänhän treenasi massaa jossain tehovalmennuksessa kesällä. Kysyn vain montako maalia tai syöttöä (Aboun pelipaikasta riippuen) Ramseyllä tai Wilshirellä olisi jos he olisivat saaneet samat minuutit? Ei se ainakaan huonommin voisi mennä ja palvelisi vaikka sitten paremmin project youthia.

Alex Songista.. Onko hän oikeasti niin hyvä kuin innostuimme kuvittelemaan, ei. Kehittynyt Kamerunilainen on varmasti, siitä ei ole kysymys mutta olennainen kysymys on että onko hän kehittynyt tarpeeksi kuuluakseen Arsenal FC:n avaukseen, mielestäni ei. Puolustussuuntaan homma toimii kelvollisesti mutta toiseen suuntaan ei sitten lainkaan ja vaikka manageri on kertonut että olet puolustava keskikenttäpelaaja, se ei tarkoita etteikö hyökätäkin voi kun siihen mahdollisuus tulee.

Tämän päivän jalkapallossa puolustavankin pelaajan pitää osata myös hyökätä, no tiedätte mitä tarkoitan takuulla ja varsinkin meillä missä peli perustuu hyvin paljon luovaan ja hyökkäävään peliin. Minusta Song toimii jarruna meidän hyökkäämiselle ja keskiviikkonakin ajattelin että Song ikään kuin puolustaa, on puolustusasemissa vaikka me hyökätään.

Hmm, onpas vaikea yrittää sanoa mitä ajan takaa ja edellinen taisi kuulostaa jokseenkin hölmöltä. Jotenkin niin että kun pallo on meidän puolustajilla, Song seisoo ja nimenomaa seisoo selkä ja kasvot tiukasti omaa maalia kohti vailla mitään aikomustakaan tehdä itseään pelattavaksi liikkumalla hieman.

En tiedä, onkohan toimittaja joka otsikoi juttunsa ottelusta otsikolla ’Eduardo Stars In Arsenal Win’ katsonut koko ottelua?

Ei h*mmetti, se saa luvan riittää keskiviikosta, tikulla silmään joka vanhoja muistelee tai jotain. Me voitettiin, hyvä niin ja toivotaan että tapa millä se tuli on analysoitu tarkasti ja jokainen pelaaja on katsonut pelin jälkeen peiliin ja kysynyt itseltään pelasinko hyvin, mitä tein oikein ja mitä väärin, mitä voin tehdä paremmin ja annoinko tänään kaikkeni joukkueelle. Paljon pitää otteiden parantua, se on selvää, heti huomenna.

Toivottavasti se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun pelasimme valkoisissa.

***

Wigan, V-Gun! Erm, no joka tapauksessa. Roberto Martinez on ainakin allekirjoittaneelle varsin vieras tuttavuus mutta Wigan manageri on nyt vajaan viikon jutellut kuinka he tulevat Grovelle hyökkäämään, voittamaan. Nähtäväksi jää kuten jää nähtäväksi myös van Persien ja Arshavinin pelaaminen. Tiedämme nyt myös sen että Vito Mannonen jatkaa tolppien välissä ja toivottavasti alku on huomenna parempi kuin viimeksi.

Walcott, Nasri, Vela.. mikä kestää? Theon on ollut lähellä, niin lähellä jo pitkään ja mikäli olen lainkaan laskenut viikkoja oikein, Nasrin pitäisi olla jo täydessä kunnossa, siis pelejäkin alla ja täydessä kunnossa. Tunnustan etten edes muista Velan nilkan analyysia, muistaako joku? Yhtä kaikki, kovin mieleläni kuulisin jotain konkreettisempaa kolmikon tilanteesta sen sijaan että saamme kuulla vain etteivät ole kunnossa. Onko tullut takapakkia, mitä? Arsene!

Tässä on nyt tullut kirjoitettua jo sen verran ettei virta riitä spekuloimaan huomisella juurikaan tämän enempää. Olen h*lvetin tyytyväinen että keskiviikon ottelu kääntyi lopulta meidän eduksi sillä kahden Manchesterin tappion jälkeen kolmas olisi voinut tehdä niin pahaa itseluottamukselle että huominen olisi herättänyt todella isoja kysymysmerkkejä.

Kysymysmerkkejä on tottakai edelleen mutta jos voitto nyt edes toimi eräänlaisena rentouttavana hierontana kavereiden lihaksissa ja kaikkein suurin kiristys ja puristus laukesi ja paineet hellittivät siinä määrin että ennakonsuosikin asema osataan käsitellä niin kuin se pitää. Me olemme parempi joukkue, ylivertainen joku voisi sanoa mutta kuten jo tuli kirjoitettua, paljon pitää parantaa.

Lienee turha lähteä vertaamaan Standard Liegeä ja Wigania mutta sillä pelillä mitä keskiviikkona meiltä nähtiin, en uskalla edes ajatella kuinka vaikea lauantai meillä voisi olla tiedossa, joskin meillä on yksi ässä hihassa, Titus Bramble voi nimittäin pelastaa pisteet meille hetkenä minä hyvänsä.

Kävin juuri läpi Martinezin pelaajat, erm, miten tämä joukkue pelaa Valioliigassa. Kärjistin tottakai edellisen eikä pelejä ole koskaan pelattu paperilla, ei Hull Cityä vastaan viime kaudella eikä huomenna Wigania vastaan. Psykologialla on kuitenkin ihmeellinen vaikutus ihmisen käyttäytymiseen, tässä tapauksessa asenteeseen ja suorittamiseen.

Jos asennetta voitaisiin mitata jollain koneella, mittarilla, voisi hyvin käydä niin että kun nämä kaksi joukkuetta kävisivät vastustajan nimilistan paperilla läpi, asennemittarin lukemat ennakoisivat vierasvoittoa. Ja tämä ansa tai miksi sitä haluaakaan kutsua meidän pitää pystyä välttämään. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, Wigan haki kauden avauksessa täydet pisteet Villa Parkilta 2-0 voitolla, pitäkää se mielessä herrat Fabregas & co, ei anneta toista kertaa niin paljon eteen kuin keskiviikkona, ei tehdä tästä vaikeaa koska siitä voidaan tehdä helppoa jos niin halutaan ja se on h*lvetti paljon mukavampaa kaikille.

Ennen huomista meidän kannattaa myös muistaa laittaa asiat perspektiiviin vaikka vastassa on ’vain’ Wigan. Ilman mitään ilkeyttä äänessä.. me hävisimme Valioliigassa molemmille Manchesterin joukkueille, kaksi voittoamme ovat sarjajumbosta ja toiseksi viimeisestä. Me hävisimme kauden viimeisen ja tärkeimmän harjoitusottelun Valencialle 2-0 ja numerot olisivat hyvin voineet olla 5-0.

Voittoja on toki muitakin kuin Valioliigan kahta viimeistä vastaan. Voitimme Mestareiden liigan karsinnassa Celticin kahteen otteeseen, Celticin joka hävisi eilen Hapoel Tel Aviville ja nuo Celtic voitot muistamme mm Gallas’n erikoisesta ja Caldwellin omasta maalista Glasgow’ssa ja Grovella pelatun toisen jostain rangaistuspotkusta jota en juuri nyt muista.

Viimeisenä listalla on sitten neljä pelattua minuuttia Belgiassa Standard Liegen vieraana ja taululla kotijoukkueen johto 2-0. Kutsuimme apuun korkeampia voimia tasoitukseen ja Dudun polven ja pääsimme kuin pääsimmekin kuin koira veräjästä, enkä ole näin sanottuani ottamassa edelleen mitään pois siitä tosiasiasta että voitimme.

Haluan vain kertoa että Wigan huomenna ei ole ’vain’ Wigan, ainakaan siitä lähtökohdasta millä tasolla meidän peli juuri nyt on, tai on ollut jo pidempään. Tiedän että poissa on taas tukku pelaajia mutta näin on aina. En voi sanoa että tiedän mutta epäilen että avauksessa saa vastuuta jälleen huomenna Diaby, eikä minun tarvitse kertoa tässä yhteydessä nimistä Ramsey tai Wilshire, enää, taas, toistamiseen.

Tämän lopun tylyn, korjaan realistisen ajatuksenvirran tarkoitus oli yrittää kertoa että Wigan huomenna ei siis todellakaan ole ’vain’ Wigan. Edelleen meillä on ylivertainen materiaali mutta siitä pitää saada kaikki irti. Päästetään Rambo ja Jacky Boy irti ja tiedämme varmuudella että taidon lisäksi meillä on takuulla kentällä myös tahtoa.

***

Vieläkö jotain? Kuten kaikki nyt takuulla tiedätte, SE sai tuomionsa. Itse olisin jo halunnut unohtaa SEN kokonaan sikälikin ettei asia meitä enää koske mutta on naurettavaa, jopa loukkaavaa että vielä ennen tuomion julkistamista seura syöttää tällaista sontaa virallisesti ja kirkkain silmin.

’Manchester City announce that both the club and Emmanuel Adebayor have reluctantly accepted the violent conduct charge laid by the Football Association in the wake of the victory over Arsenal. The player strongly maintains that he did not intend to act in a violent manner.’

Oikeasti, tämä on jotain samaa kuin minä vakuuttaisin että eilinen blogi oli takuulla paras koskaan kirjoittamani eikä siinä ollut mitään epäilyttävää, päinvastoin se oli täyttä asiaa joka sana, piste, vakuutan! Pfff.. F*ck Citeh, f*ck IT, f*ck ’Sky Blue’, laita se linkki p*rkele.

The Sun on ottanut asian omakseen, lisää aiheesta tästä, tästä ja tästä.

Ääni ’haudan takaa’, Philippe Senderos. Olen kyllä nähnyt kuvia sinusta harjoittelemassa ja kuulin että pelasit peräti ottelun reserveissä mutta juuri muuta ei sitten ole kuultukaan kunnes eilen jysähti. Pahoittelut Big Phil tai te lukijat jos kuulostin negatiiviselta, ymmärsitte väärin.

Te jotka olette bloggaajan tarinoita pitkään seuranneet, tiedätte varsin hyvin että Sveitsiläinen on yksi suurimmista suosikeistani, no ainakin pelaaja jolla on jostain syystä ’soft’ spot’ sisälläni. Hmm, Senderos, Bendtner, Reyes, Cygan.. Onko nyt viimeistään todistettu että allekirjoittaneessa on jotain omituista?

So Phil, fight back, do it, you can, I really believe you can. Ja vaikka paikka avaukseen kuulostaa juuri nyt käytännössä mahdottomalta vuorelta kiivettäväksi, ei liene lainkaan häpeä olla Arsenal Football Clubin kolmostoppari ja se ei sitten olekaan enää lainkaan mahdoton tehtävä, päinv*tunvastoin. Jotain hämärää tässä koko Senderos jupakassa on tai ainakin oli mutta nyt kääritään hihat, tehdään töitä ja unohdetaan hämäryydet, ainakin tällä erää.

Managerit ovat managereita, se on selvää mutta olen aina kuvitellut että niinkin aitiopaikalta jalkapalloa seuraavat henkilöt tietäisivät jotain myös kannattajista tai siitä mitä on olla kannattaja. Olenko ollut täysin väärässä? Mitä ilmeisimmin ainakin jos Harry Redknappista puhutaan. Well, we knew it really, Redknapp, tw*t!

Loppuun näkemys a’la Norman Hubbard, hienosti sanottu moraalisesta voittamisesta.

’Wenger is one of the sport’s romantics, but he is pragmatic enough to be worried about the scoreline. The notion of art for art’s sake on a footballing field, the idea that it is better to entertain than succeed, belongs to an extremist branch of idealists, some of whom are adherents of total football. They may occasionally suggest it is better to win ugly than lose beautifully, but what they tend to mean is that their stylish brand of football merits a moral victory.’

No h*lvetti, voitte olla varmoja että tässä se torstai-ilta sitten vierähti kahden sormen kuuluisan hitaalla tahdilla. Nyt on aika ristiä sormet ja todeta että ollaan perjantain puolella, splendid, splendid indeed! Marja Hintikan halausta odotellessa, loistavaa viikonloppua!

0 thoughts on “Keskiviikko, lauantai jne

 1. Massiivinen blogi, Hente!
  Redknapp näköjään yrittää saada huomion pois omasta joukkueestaan, kannattais ehkä se energia keskittää omaan joukkueeseen.

  Arsenal on kyllä kuumaa kamaa mediassa, ennen kautta isoja kirjoituksia Suomessakin Urheilulehdessä (ylläri,ylläri) ja Veikkaajassa. Nyt oli torstain Hesarissa kaksi uutista Arsenalia koskien urheilusivuilla, toinen SEn keissistä ja toinen meidön Mestarien Liigan pelistä.

  Is it All against us? Tottakai !!

  Come on you REDS!!!

 2. Noniin, Hentekin on taas löytänyt oikean lääkepurkin… 😉

  SIITÄ ja SEN aiheuttamasta vielä. ManC ei ole koskaan kuulunut minun listalla vihatuimpiin joukkueisiin (paitsi nyt) ja en ole koskaan tuntenut vihaa ex-tykkimiehiin (paitsi tietysti Ca$hleyhin ja nyt vielä enemmän SIIHEN). Olinkin loppukesästä lähtien odottanut innolla tulevaa matkaa Grovelle ja samaan yhteyteen olimme suunnitelleet vierailua myös Manchesteriin. Joukossamme on yksi Cityn kannattaja, joka on hankimassa lippuja Cityn peliin ja loppukesästä se tuntui minustakin hyvältä ajatukselta. Olisihan se mukava nähdä kaksi liigapeliä peräkkäisiä päivinä ja käydä katsastamassa Cityn miljoona, anteeksi triljoonaryhmä ja stadion, jossa en ole koskaan vieraillut. Olisinpa jopa voinut hillityn sivistyneesti taputtaa Tourelle. Nyt, juuri nyt tämä junamatka Manchesteriin ei kiinnosta paskan vertaa. JOS käteen lyödään lippu Cityn peliin, taidan juoda itsenin niin jurriin ennen sitä, että olen täysin turta. Comfortably Numb, kuten laulussa sanotaan. No ehkä tässä pulssi tasaantuu vielä ennen reissua . Siihen on vielä pari kk aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s