Askel oikeaan suuntaan

ARSENAL – Wigan  4 – 0  (1-0)

Oli pakko laittaa alkuun tulos koska tarvitsen tällaista silmilleni. Lyhyehkösti tänään sillä bloggaaja toki kuluttaa aikaa viikonloppuisin jalkapallon katsomiseen ruhtinaallisesti mutta (vaikkei sitä uskoisi) on olemassa muutakin elämää jota niin ikää tarvitsen henkisen tasapainon ylläpitämiseksi, pahoittelut.

Omituinen olo, olemme juuri voittaneet Wiganin 4-0 ja kasvoilla ei silti ole mikään massiivinen hymy tai ylipäätään mikään spesiaali hyvä olo, pelottavaa. Olenko se sitten vain minä, mitä se kertoo vai onko jollain muulla vastaavia tunnelmia? Kertooko se vain että olen paha ihminen vai onko tunne Goonereiden keskuudessa yleisempikin ja jos näin, mitä se kertoo meistä Tykkimiehistä.

Olen ainakin rehellinen kun edellisen tunnustuksen tein. En tiedä, varmasti useimman meistä puserossa oli vain ja ainoastaan yksi vaihtoehto, voitto. Loistavaa että se tuli ja loistavaa että ilme oli verrattuna nyt ainakin keskiviikkoon muuttunut jokseenkin täysin ja joukkue latoi taululle komeat lukemat. Ehkä se on vain niin että pidin voittoa kaikista varoitteluista huolimatta kuitenkin itsestäänselvyytenä, Wigan ei ole mittari ja takaraivossa mieltä painaa edelleen tappiot Manchesterissä niitä joukkueita vastaan jotka mittareita ovat.

Ei oteta mitään pois eilisestä, nämäkin ottelut Wiganeita, Hulleja ja Stokeja vastaan pitää voittaa ja eilen teimme sen lopulta tyylikkäästi ja eikö se ollut juuri se mitä halusimme, toivoimme ja mihin pyrimme, oli, juuri sitä se oli.

Kysyn ensimmäiseksi ja taas, miksi Abou Diaby pelaa avauksessa? Jos jokin tai joku tässä tapauksessa aiheutti allekirjoittaneelle eilen mutruisia ilmeitä, se oli meidän huikea Ranskalainen, Ranskan maajoukkueen kantava voima jota ei voi ’tappaa’ hankkimalla oikeita pelimiehiä. Ja kun ei hankittu, peluutettaisiin sitten niitä mitä reservistä löytyy, kuten aiemmin sanoin, riippuen pelipaikasta eli eilen Aaron Ramseyä.

Rambo näytti reilussa 20 minuutissa miksi hänen olisi pitänyt olla avauksessa. Peliminuutteja ehti kertyä nuorelle Walesiläiselle vain neljä kun jopa Skyn selostajat olivat ennättäneet todeta kahteen kertaan; Ramsey does well there. Eikö olisi aika hyväksyä että Diabysta ei ole ratkaisuksi, yksi hyvä syöttö tai maali silloin tällöin noin 500 minuuttia kohti ei yksinkertaisesti riitä.

Hyvä on, Diaby on toki edelleen nuori mutta jos ja kun löytyy nuorempi, potentiaalisempi ja hyvänen aika, ennen kaikkea parempi vaihtoehto, miksei peluuttaa häntä? En minä ilkeyttäni Diabya soimaa, miksi niin tekisin, kommentoin vain mitä näen ja näen että Diaby ei ole ratkaisu ja pelkään ettei tule koskaan olemaan.

Täälläkin on käytetty termiä suojatyöpaikka tai vapaamatkustaja ja molemmat jotenkin sopivat Diabyhin, valitettavasti. Harhasyöttöjen määrä on huolestuttava, hyökkäys katkesi eilenkin lukuisia kertoja Diabyn koskiessa viimeisenä palloon ja en yksinkertaisesti näe mitään mitä Diaby meille tarjoaa pelillisesti. On selvää että Diaby kärsii siitä että lottokone arpoo hänen pelipaikan jokaiseen otteluun mutta sekään ei riitä perusteluksi peluuttaa häntä, hyvä tahto ja usko tai jotain. Jos ainoa perustelu on Diabyn tuoma pituus, ei ei ei. Kyllä tällä tasolla pelaajan pitää tuoda joukkueeseen muutakin kuin pituutta.

Kyllä, uskon nyt että olen paha ihminen, haha. 4-0 ja aloitin soimaamalla Diabya. H*lvetti, se nyt vain häiritsi kokemustani pelistä. Onneksi meillä on Thomas Vermaelen jota ilman olisin kirjoittanut kirjan Diabysta ja hänen peluutuksesta. Erm, en olisi, olen lähdössä ylläpitämään sosiaalisia suhteitani Kallion yöhön kuten alussa totesin, enkä aio puhua Diabysta.

Vermaelen, maalipörssimme ykkösnimi, LOL! Tämä kaveri on niin huikea että taisi katsomossa Stan Kroenkeltakin mennä viski väärään kurkkuun ja Peter Hill-Wood joutui taputtamaan selkään. Kahden maalin johdosta ottelun parhaan pelaajan palkinnon täytyy mennä Belgialaiselle, ei kahta sanaa.

Tai kaksi sanaa sikäli että jos Robin van Persie olisi jotenkin onnistunut tekemään myös maaleja, palkinto olisi voinut mennä yhtä lailla Hollantilaiselle. Tehottomuutta lukuunottamatta myös van Persie oli hyvä. Itse asiassa meidän tärkeimmät avainpelaajat olivat eilen positiivisella ilmeellä liikenteessä ja se takasi lopulta hyvän tuloksen.

Robin, Fabregas, Gallas, Clichy.. Kaikille hyvä iltapuhde ja Wigan oli ihan paria tilannetta lukuunottamatta aseeton, voittajasta nyt ei ainakaan ollut koskaan epäselvyyttä. Varsinkin kapteenin liike, asenne jne ilahdutti mieltä. Gallas on johtaja aina, oli käsivarressa nauha tai ei ja Clichy oli mitä ilmeisimmin katsonut peiliin ja kysynyt itseltään muutaman kysymyksen. Tosin Clichyn kohdalla mitään lopullista johtopäätöstä ei kannata tehdä, niin heikko vastustaja oli eilen.

Entäpä sitten vanha kunnon Eboue! Eikö joku voisi oikeasti sanoa Norsunluurannikon miehelle että jätä nyt hyvä mies ne ylimnääräiset hölmöilyt ja kaatumiset pois niin et jakaisi niin paljon mielipiteitä muuten onnistuneen iltapäivän jälkeen. Emmanuel, miksi h*lvetissä menit nyrkkeilemään palloa kädellä josta seurauksena päivänselvä varoitus ja vielä ottelussa joka palautti monen mieleen viime kauden vastaavan pelin?! Oikeasti, pitääkö sitä väkisin hakea vaikeuksia?

Kiitos kaunis että Eboue oli niin täynnä energiaa ja itse asiassa pelasi vahvan pelin että tuo hölmö käsivirhe ja ne muutama kompurointi ei jäänyt päällimmäisenä mieleen. Miehelle komeasti tehot 1+1 ja montako vapaapotkua hän ehtikään hankkia. Aah, vapaapotkua, en muista milloin viimeksi kaveri on rikkonut niin paljon kuin Wigan eilen rikkoi, käsittämättömän paljon. Voi Robin kun toivon että se yksi menee pian sisään, itse asiassa olen varma että kun se tapahtuu, niitä alkaa syntyä liukuhihnalta ja ei pelkästään vapaapotkuista vaan ylipäätään.

Nyt kun ajattelen edelleen eilistä peliä, Diabya lukuunottamatta kaikilta kelpo suoritus vaikka sitten jossain määrin vastustajan heikkouden kustannuksella. Kun katson papereitani mihin tapaan merkkailla plussia, miinuksia ja mitä tahansa kommentteja, huomaan että Alex Song on tehnyt paljonkin oikein.

Songin kohdalla jos missä vastustajan taso näkyy varmasti mutta pidän siitä että Kamerunilainen on oppinut lukemaan peliä ja hän tekee koko ajan paremmin usein ratkaisevan hyviä ’järkeviä’ rikkeitä jotka estävät kaverin vastahyökkäykset. Yhdestä karmeasta virheestä huolimatta josta ’isot pojat’ olisivat voineet rangaista Songille eilenkin sattui mutta nyt haluan unohtaa sen ja annan pojalle puhtaat paperit, eniten siksi että näen koko ajan kehitystä ja eteenpäinmenoa, toisin kuin Diabyn kohdalla.

Tämä on oleellisen tärkeää koska meidän hyökkäävässä pelissä näitä tilanteita tulee paljon missä kaverille aukeaa mahdollisuus kontrata ja päästä vaaralliseen vastahyökkäykseen. Songin nopeus ei edelleenkään eikä koskaan tule häikäisemään mutta aivan takuulla tämä pelinluku on asia mitä Song on opetellut johtuen kaiketi siitä että nyt vihdoin hänellä on selkeä rooli. Voi kun Arsene ymmärtäisi roolittaa kaikkia pelaajia paremmin, että kaikilla olisi selkeä rooli, niinkin yksinkertaisella asialla voisi saada paljon hyvää aikaan.

Kuten viimeistään tässä vaiheessa on selvää, tämä ei ole mikään otteluraportti eikä sen ollut tarkoituskaan olla. Media on pullollaan otteluraportteja joita kirjoittavat varmasti paremmin lajia ymmärtävät kuin tämä sohvamanageri.

Eduardosta ja itse asiassa koko hyökkäyksestä.. Ensinnäkin Dudun pitää pystyä parantamaan peliään kokonaisuudessa. Mitä yritän sanoa? Yritän sanoa että Krosilialainen ei vieläkään tee mielestäni tarpeeksi töitä vaan väilillä menee liian pitkiä aikoja että Eduardo vain on jossain, jossain sen sijaan että olisi aktiivisempi. Onko se sitten pelipaikasta johtuva asia, hieman samahan on ollut tilanne mitä tulee Arshaviniin.

Hyökkäyksestä.. Olen höpöttänyt jo varmaan liiaksi turhautumisestani siitä että Nicklas Bendtner pelaa oikealla sen sijaan että Robin pelaisi siellä ja B52 keskellä. Ja kun puhutaan Eduardosta, fox in the box sanovat, miksei hän voisi olla yhtä lailla se kärkipelaaja Robinin sijaan kun Bendtner ei pelaa avauksessa. Mikä on se Arsenen pakottava syy peluuttaa van Persietä keskellä kun kuvittelen että sekä Nick että Dudu olisivat luonnollisempia vaihtoehtoja. Kertokaa ihmeessä jos ja kun jollain on näkemys asiaan.

Kiitos pojat pisteistä, nyt kun olen tähän asti päässyt, hymykin ja tyytyväisyys tuli jostain esiin (oluella ei ole mitään tekemistä asian kanssa, ei). Nolla omassa päässä joka vaati nuorelta Mannonelta yhden hienon torjunna lämmittää mieltä. Niin lämmittää myös mieltä Tomas Rosicky, voisiko todella olla mahdollista että Tsekki on tulossa takaisin, ryminällä. Ei täysiä minuutteja mutta eilinen oli Rosickyn neljäs ottelu vajaaseen kahteen viikkoon kun mukaan lasketaan maajoukkue. Ei pikkuvammoja eikä mitään pelaamista estävää ylimääräistä takareiden kireyttä, loistavaa, aivan loistavaa!

Auts.. paljon jäi sanomatta mutta nyt pitää mennä. Olen varma että kirjoitin jotain vähän miten sattuu sillä tämä meni sellaisella turbovaihteella että ajatusten nopeus ja kulku suhteessa kahden sormen legendaariseen tekniikkaan eivät mitenkään kohdanneet, älkää tuomitko.. erm, tuomitkaa vapaasti, h*lvetin vapaasti, haha. Seuraava tavoite? Rikkoa 49 ottelun tappioton putki, oh yes. Nimittäin pitkää tappiotonta putkea tässä tarvitaan (voittoja) jotta olemme vuodenvaihteessa kisassa mukana (ja fyysisesti kunnossa) edelleen.

Yhden asian unohdin mainita lehdistötilaisuudesta ennen peliä mikä jäi vaivamaan. Arsene nimittäin laittoi kovin vahvasti kauden tappioita väsymyksen piikkiin, niin henkisen kuin fyysisen. Hetkinen, mitä henkistä kärsimystä me oltiin koettu paitsi muutamat avainpelaajat jotka olivat toivoneet vahvistusta jotta usko menestykseen vahvistuisi. Mutta fyysistä? Toki tahti oli ja on ollut kova mutta tässä vaiheessa kautta fyysistä väsymystä! Jos näin, en halua juuri nyt pohtia ajatusta vuodenvaihteen otteluruuhkasta.

Off!

0 thoughts on “Askel oikeaan suuntaan

 1. yhdyn edelliseen puhujaan!! Vermaelen on taas yks näistä wengerin ihme löydöistä josta moni sano liian lyhyt liian kokematon(adams) mut kaveri purkaa päällä ja tekee päällä!! loisto hankinta =)

 2. Vermaelen oli ennen kauden alkua meille kaikille täydellinen arvoitus, mutta eipä ole enää. Täytyy toivoa, että Vermaelen & Gallas-kaksikko selviää kaudesta vähillä loukkaantumisilla ja että Billylle sorvataan pikaisesti jatkopahvi.

  Muuten tuosta meidän rosterista sen verran, että toivottavasti AA, Nasri ja Walcott (ja jopa Vela) palaavat pikaisesti pelaavaan kokoonpanoon. Ennen kaikkea Samirin panos olisi ratkaisevan tärkeä kk-peliimme. Cesc, AA, Samir ja Rosicky olisi joskus mahtavaa nähdä samaan aikaan kentällä! Taitoa, liikettä, vauhtia & vaarallisia tilanteita vastustajan maalilla. Ja sitten mä heräsin hiki otsalla todellisuuteen: (keski)kentällä pelaavatkin Diaby, Denilson, Song ja Eboue…

 3. Kuten Tapsa tuossa edellä haaveilee, olisi todella mielenkiintoista nähdä nelikko Cesc,AA,Pikku-Mozart ja Samir samaan aikaan kentällä. Kyllä ainakin luovuutta riittäisi!
  Toivotaan että joskus vielä toteutuisi vaikka meidän loukkaantumisprosenteilla taitaa olla epätodennäköistä.

  Verminaattorista alkaa ylistyssanat kohta loppua, uskomattoman hieno scouttaus taas Arsenelta. On kaveria varmaan seurattu suurennuslasilla ja tiedetty mitä tilatessa saadaan jota suuri yleisö ei vielä kesällä tiennyt.

  Onko muuten kipparimme loppupelin tuskaisten ilmeiden syy jo selvinnyt?

 4. Ei tosiaan ole kuulunut mitään Fabregasin tilanteesta. Ilme oli kyllä paha eikä jaksanut edes tuulettaa maalia. Meidän loukkaantumisherkkyyden tuntien sitä aina pelkää pahinta. Toivottavasti ei tule pitkää huilia.

  Olipa taas perustuomarointia Old Traffordilla. Neljäs erotuomari näyttää lisäajaksi neljä minuuttia, mutta yllättäen pelataan kuusi ja Manu tietenkin tekee maalin viiden ja puolen minuutin kohdalla. Varmaan ois pelattu niin kauan, että se maali tulee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s