Otsikoiden metsästystä

En missään tapauksessa voi väittää että olisi ikävä mm kahta Manchesterin vierailua ja varsinkaan jälkimmäisen ottelun tapahtumia tai Eduardon ympärillä pitkään pyörinyttä kohua mutta näissä tapauksissa NewsNow suorastaan ratkeili liitoksistaan, artikkelia artikkelin perään, kolumneja, mielipiteitä jne. Jutuista ei ollut pulaa toisin kuin nyt. Kirjoittaisinko viiltävän blogin Sol Campbellin temppuilusta vai peräti syväluotaavan analyysini kotimaassamme vellovasta vaalirahajupakasta?

Anyway, tämä on taas yksi niistä illoista kun sitä miettii josko olisi viisaampaa jättää kirjoittamatta tai ainakin pohdin ajatusta harventaa päivitysten väliä. Tai ehkäpä aiheita onkin mutta ’glamourissaan’ ne eivät yllä jo edellä mainittujen tapausten tasolle. Haha, parhaiten se kertonee kaiketi vain ja ainoastaan bloggaajan lahjakkuudesta ’nyhjätä tyhjästä’.

Kokeillaan.. taas. Ensialkuun Kaitsu ja Kif, kiitos! Kiinnitin huomiota, kuten kiinnitin monessa muussakin arviossa siihen että nimet Coquelin ja Szczesny (edelleen, hemmetti mikä nimi, ZZzzz?) nousivat esiin. Itse olen ollut ja olen sitä mieltä edelleen että tiistaina pelannut Puolalaisvahti on meidän kakkosvahti. Lupaavat otteet harjoituskaudella ja se yksi reservipeli minkä sain paikanpäällä todistaa, ei hän ainakaan kovin paljon huonompi vaihtoehto ole kuin vanhempi maanmiehensä, saati Mannone mutta takuulla lupaavampi kuin kaksi muuta.

Francis Coquelin, edelleen tuossa edelläkin mainitussa reservipelissä loistanut ja itse asiassa jo koko viime kaudenkin reserveissä loistanut Ranskalainen on aivan varmasti yksi niistä jotka lähimpänä paikkaa ykkösjoukkueessa, Valioliigassa. En oikein saanut selvyyttä sille miksi hänet vaihdettiin kentältä niinkin varhain toissapäivänä mutta monissa raporteissa tätä hämmästeltiin, liekö sitten väsymys yksinkertainen syy tai kuka tietää, Arsene näki tarpeeksi ja päätti ottaa pojan pois koska suunnittelee tälle suurempaa roolia ja päätti säästellä kaveria.

Minä väitän että ottaen huomioon käytettävissä olevat vaihtoehdot, varsinkin kun Denilson on nyt loukkaantuneena sivussa eikä Samir Nasrista ole edelleenkään kuultu mitään, Coquelin on ansainnut paikkansa vaihtopenkille lauantain Fulham vierailulle. Ansainnut ei pelkästään siksi että on hyvä pelaaja, vaan myös siksi että me yksinkertaisesti tarvimme hänen kaltaisen pelaajan penkille. Toivottavasti Alex Song ymmärtää olla varuillaan, eli tekee hartiavoimin töitä harjoituksissa, kilpailu, sitä Song tarvitsee.

Oliko sitten meidän onni että tilanteessa mistä Jerome Thomas ajettiin ulos, toisena osapuolena oli Jack Wilshire. Voin vain kuvitella jos se olisi ollut Jackyn sijaan joku ’nobody’ Ranskalainen, media olisi kaiketi keksinyt kääntää tämänkin meitä vastaan. Roberto di Matteo voi puhua mitä haluaa mutta c’mon you ex-Chav scum, jos Thomasia v*tuttaa se tosiasia että pelaa nyt West Bromissa ja nuori Jack jolla on edessä häikäisevä tulevaisuus Grovella.. Niin, se syö miestä mutta Roberto, älä viitsi osoittaa sormella Wilshireä tilanteesta, tw*t!

Haha, nauroin niin makeasti Arsenen kommentille, awesome!

”I don’t know. My eyes are not great and my ears are even worse! You have to control your nerves. Have you any excuses?”

Sana vielä Senderosista. Sveitsiläinen oli ilmeisesti jopa lähellä maalintekoa mutta yleisin arvio taisi kuulua; sama vanha Big Phil. Nyt, jos ja kun tämä oli Philille ensimmäinen peli Tykkipaidassa noin kahdeksaan vuoteen, minulle kelpaa loistavasti että Senderos oli sama tuttu oma itsensä, kuvitelkaa paineet tauon jälkeen kaikkien kesän spekulaatioiden jälkeen kotiyleisön edessä. Well done Phil ja nollan pitäminen, vieläpä Silvestre vierellä, tästä on varmasti helpompi jatkaa henkisesti eteenpäin kohti uusia haasteita ja mahdollisuuksia.

Mainitsinkin jo tulevan lauantain vierailun Craven Cottagelle ja valitettavasti se taitaa tarkoittaa myös paluuta ’normaaliin’ kokoonpanoon. Wilshiren ja Ramseyn täydet minuutit tiistaina tarkoittanevat käytännössä sitä että Mökkiläisiä vastaan avaukseen palaavat tutut nimet Diabyn johdolla ja sekä Rambo että Jacky saavat odottaa vuoroaan Valioliigan suhteen.

Jostain luin kummia että Theo Walcott palaisi kokoonpanoon mutta kun tarkemmin asiaa ajattelen niin pian paluun pitää tapahtua sillä ei niin pitkä aika kunnes on taas maaotteluiden vuoro ensi kuussa. Pitäähän Theon saada joitain minuutteja alle jotta Englantilainen voidaan valita maajoukkueeseen. Ai niin, Theo on poikkeustapaus, kuten Arshavin, heidät voidaan valita maajoukkueeseen vaikka ristisiteet katkaisseena.

[Ohhoh, ManUlle ulosajo Old Traffordilla! Well done Peter Walton.]

Siinä missä Sanchez Wattin aika parrasvaloissa saanee vielä odottaa hetken, Carlos Velan kehuja kerännyt paluu kentille oli erinomainen asia. Nimittäin en minä tai tuskin valtaosa kannattajista voi sanoa olleensa mitenkään pettyneitä Eduardon edesottamuksiin toistaiseksi mutta muotoilisinko Dudun otteet ’ihan ok:si’.

Ihan ok on.. no ihan ok muttei sittenkään riittävästi, enemmän on lupa odottaa. Ja nälkäinen, huippukuntoon palaava Vela on mitä mainioin ’sparraaja’ Eduardolle ja mikä ettei enemmänkin kuin sparraaja. Jälleen palataan samaan asiaan, kilpailuun pelipaikasta ja -ajasta, sitä tarvitaan, sitä pitää olla ja se on vain ja ainoastaan hyvästä, myös pelaajien itsensä mielestä.

Voi kun se päivä, tai se pidempi jakso koittaisi että meillä olisi koko arsenaali käytössä. Meiltä löytyy sellainen kapasiteetti tulivoimaa, hyökkäysvoimaa että tekisimme väkisin tarvittavan yhden maalin nolla nollassa tai sitten viisi jos omissa soi neljästi. Olisi kilpailua, aina olisi tuoreita jalkoja ja meillä olisi nippu vaihtoehtoja joista jokainen haluaa olla sankari.

H*lvetti, aloin haaveilemaan.. oliko tuo lehmä, siis taivaalla, oikeasti?

Tiedättekö, en katso (tai ainakin yritän olla katsomatta) edes Punavalkoisten lasien läpi kun ihmettelen että Wenger tuntuu olevan ainoa joka pitää ääntä ja kapinoi näitä suunniteltuja sääntömutoksia vastaan mitä tulee nuorten pelaajien seuranvaihtoon. Arsene on täysin oikeassa viestissään, päätöksestä kärsisi koko rakas lajimme.

Nyt myönnän puolestaan katsovani Punavalkoisten lasien läpi kun sanon että meidän tulisi olla esimerkki siitä miten tätä lajia viedään eteenpäin ja miten meidän iloksi on tulevaisuudessakin huippupelaajia. Pelaajien hinnat jatkavat nousuaan oli taantuma tai ei, eikö tällaiset mahdolliset rajoitteet edelleen nostaisi pelaajien hintaa tulevaisuudessa?

Nyt näyttää siltä että asiat ovat ristiriidassa ja solmussa, pahasti. Se että suunnitelmissa on saada aikaan jokin toimiva käytäntö siihen että sen kulutat minkä ansaitset on hyvä, siitä ei kahta sanaa mutta jos samalla halutaan tehdä siitä jopa mahdotonta, ei mene jakeluun. Eli toisaalla halutaan sitä ja toisaalla tätä. Muistatteko kieltolain, muistatte ja muistatte sen seuraukset. Allekirjoittaneen visio on että jos Uefa ja/tai Fifa menee liian pitkälle, ei mene pitkään kun näiden organisaatioiden tehtävä on pyöritellä peukaloita, siinä missä raha on luonut täysin omat organisaatiot, säännöt, sarjat jne.

Edelleen Platini, Blatter, kaikki.. Jos olet vanhempi ja sinulla on äärimmäsien lahjakas lapsi sanotaan nyt sitten vaikka pianonsoitossa. Etkö halua että lapsi saa parhaan mahdollisen paikan kehittää osaamistaan, etkö ole valmis uhraamaan paljonkin sen eteen että lapsi tulee saamaan niin hyvää ohjausta harrastukseensa kuin mahdollista, oli se sitten pianonsoitto, tähtitiede tai jalkapallo. Olisiko Fabregas se pelaaja mikä nyt on jos ei olisi siirtynyt Arsenaliin, entä Leo Messi?

Twistin’ and turnin’.. Marouane Chamakh. Bordeaux presidentti Jean-Louis Triaud tuli ulos kaapista jokseenkin syyttävän sormen kera. Hyvä on, aiheesta sikäli mikäli puhuu totuutta. Toisaalta on täysin mahdotonta tuntea sympatiaa sillä tällaisesta p*skasta me olemme kärsineet iät ja ajat. Ja edelleen toisaalta, Arsenen pitäisi tietää se ja ehkä muutaman päivän takaiset puheet mahdollisesta tammikuun tilanteen uudelleenarvioinnista olisi voinut hyvin jättää sanomatta julkisesti.

Lopuksi vielä ’Belgiaan’. Arsenal FC Blogissa oli hieno video Thomas Vermaelenista Wigan ottelussa ja uskomatonta kuinka nopeasti toppari on noussut meidän kannattajien lähes palvomaksi, syystä. Parasta Vermaelenin järisyttävässä läpilyömisessä on se ettei voi olla mitään muuta mahdollisuutta kuin että että Belgialaistoppari oppii koko ajan uutta ja parantaa peli peliltä. Olemme löytäneet oman Vidicimme ja edelleen mikä parasta, näyttää vahvasti siltä että meillä on niitä kaksin kappalein kun William Gallas vierellä pelaa kenties parasta jalkapalloaan Arsenalissa ja nauttii selvästi tilanteesta.

Ja Belgiassa siis pysytään. Liekö sitten Vermaelen jo niin kova tekijä että on marssinut Arsenen toimistoon kertomaan yhtä jos toista.. Noh, ehkä hän on vain soittanut maajoukkuekaverilleen Ranskaan ja kertonut Eden Hazardille kuinka upeaan Lontoolaisseuraan siirtyi. Epäilemättä Lilleä edustavan lupaavan pelaajan harteilla kulkee ylimääräinen taakka, nimi! Eden, mikä lie paratiisin puutarha ja sukunimeä en uskalla edes kommentoida.

LiigaCupissa ovat jatkossa käytännössä ’kaikki’, joten täysin selvää että lauantaina tullaan väkisinkin arpomaan useampi mielenkiintoinen ottelupari. Itse liputan arvan puolesta jossa lukisi Arsenal – Sp*rs! On hyvä oppia vihaamaan tiettyjä asioita jo nuorena ja tekemään asialle jotain, haha.

Siinäkö se? Siinä se. Olen maksanut puolueen jäsenmaksua niin kauan että lähden nyt perimään takaisin minulle kuuluvaa siivuani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s