Taloutta, Kreikkaa ja Arsene

Oh boy, oh boy.. Asiaa olisi enemmän kuin kylliksi mutta kuten eilen totesin, yövuoro vaatii veronsa joten joudutte tyytymään tiukkaan referointiin. Toisaalta voi olla vain hyvästä ja säästyn turhalta poskien punoitukselta kun en lähdekään analysoimaan kahta pääasiaa, taloutta ja illan Kreikkalaista vastustajaamme. Tietoni tai kykyni analysoida näitä ovat jokseenkin rajoittuneet lievästi ilmaistuna.

Taloudesta, niin, olen jokseenkin varma että seuran kassassa on ollut rahaa ja nyt sitä täytyy olla ainakin meidän mittapuulla ruhtinaallisesti. Tämä tosiasia ja olen yhä enemmän kiusaantunut että Thomas Vermaelen oli meidän kesän ainoa hankinta, asia jota on toki turha enää itkeä, ne kyyneleet vuodatettiin kesällä.

Yhtä lailla koen kiusallisena että kaikki pääarkkitehdit; Peter Hill-Wood, Ivan Gazidis ja Arsene Wenger toteavat kaikki kuin yhdestä suusta ettei voiton tekeminen tai sen maksimoiminen ole itseisarvo, tavoite, pyrkimys tai tarkoituksenmukaista.. miten asian nyt haluaakaan ilmaista. Kaiken tarkoitus on AINA se että meillä on kentällä joukkue joka on kilpailukykyinen voittamaan Valioliigan ja Mestareiden liigan, kaiken.

Itse olen toistanut kyllästymiseen asti sitä ettei jalkapalloseuran tehtävä ole tuottaa voittoa, vaan voittoja. Mukava kuulla että herrat seuran johdolla jakavat mielipiteeni. En tietenkään väitä etteikö seura saa ja voi tehdä voittoa mutta vasta sen jälkeen kun viheriöllä on nippu pelaajia jotka voittavat pokaaleita. Neljän kuivan kauden jälkeen olo on auttamatta vaivaantunut nähdessäni tällaisia lukuja samaan aikaan kun menestys on karttanut meitä.

Yksi (haha, yksi?) asia mihin en saa selvyyttä (mikä ei takuulla ole ihme sisäinen ääneni huomauttaa) on Highbury Square project ja sen yhteys jalkapallotoimintaan. Olen ymmärtänyt että kyseinen projekti on erillään jalkapallotoiminnasta mutta kun lukee ja kuuntelee mitä sanotaan saa kuvan että projekti on mitä suurimmissa määrin yksi osa kokonaisuutta, osa joka vaikuttaa suoraan siihen mitä meillä on käytettävissä joukkueeseen. Tulos oli siis hyvä mutta riski joka tässä taloudellisessa tilanteessa leijuu Highbury projectin ympärillä on suoraan sidoksissa jalkapallotoimintaan, tämän käsityksen ainakin itse sain.

Haluan kuitenkin pysyä positiivisella mielellä vaikka sitten projekti on kuinka sidottu tahansa seuran toimintaan ja tulokseen. Taantumasta huolimatta osakkeiden myynti on sujunut valoisissa merkeissä ja mikäli nyt jälleen tulkitsen oikein, ei pitäisi olla mitään ongelmaa että joulukuussa 2010, eli vain reilun vuoden kuluttua olisimme projektin osalta kuivilla, ellei peräti mukavasti plussalla. Toivottavasti pysymme kelkassa mukana jalkapallon merkeissä ja voimme olla positiivin mielin tulevaisuuden suhteen, eikö?

Olen ylpeä, olen h*lvetin ylpeä tuloksesta. Mutta olisin vielä h*lvetin paljon ylpeämpi jos kakku olisi koristeltu kirsikoilla eli pokaaleilla. Linkkejä aiheeseen on netti pullollaan ja päätin pidättäytyä itse tuossa alun yhdessä. Asiasta kiinnostuneet klikkailemaan vaikka kaikki läpi ja tulkitsemaan niitä parhaaksi katsomallaan tavalla. Lukiossa rimaa hipoen lyhyen matematiikan suorittaneena bloggaajan on parempi jättää aihe tältä erää.

Onto the field then eli asiaan. Haha, olen nyt eittämättä ilkeä kun tunnustan etten voinut olla nauramatta kun uutinen Nicklas Bendtnerin kolarista tavoitti allekirjoittaneen. Siis oikeasti, tarvitaanko siihen nyt todella ammattitaidottomien fysioiden lisäksi vielä autokolari harventamaan meidän rivejä, unf*ckinbelievable! Vakavasti puheenollen onneksi B52 selvisi tilanteesta vähällä eikä Juutti ollut esittelemässä Aston Martiniaan kyydissään kapteeni, ex-kapteeni, ex-kapteenin topparikaveri ja muuan Venäläinen.

So mighty Olympiakos it is tonight. Kuten alkuun totesin, Kreikan liiga ja joukkueet eivät ole tuttuja bloggaajalle, tiedän vain sen että Olympiakos on Kreikan Rosenborg ja sellainen kuva on vuosien varrella tullut että hyvänä päivänä Kreikkalaiset voivat voittaa vaikka Euroopan mestaruuden ja huonona päivänä, erm.. En siis tiedä mitä odottaa tämän kauden hallitsevalta Kreikan mestarilta. Ymmärsinkö oikein että viime kaudella Olympiakos karahti jo karsintaan Mestareiden liigassa ja edeltävällä kaudella joukkue puolestaan marssi jatkoon lohkosta missä heidän lisäksi pelasivat Real Madrid, Lazio ja Werder Bremen.

Joten vaikea ennustaa mitään. Kreikkalaisjoukkue voitto lohkon ensimmäisen ottelun ja kotoisessa liigassa tulokset puhuvat jälleen mestaruuden puolesta. Sellainen kuva on myös jäänyt että Kreikkalaisjoukkueet ovat erityisesti kotikentällään kovia paloja purtavaksi joten sitä silmällä pitäen ei tehdä asiasta vaikeaa tai jätetä mitään arvailujen varaan vaan hoidetaan ilta kunnialla ja tehdään selväksi mikä joukkue tästä meidän (helposta?) lohkosta on takuuvarmasti yksi pudotuspeleihin jatkava.

Toivottavasti Arsene on analysoinut tarkkaan syitä siihen miksi voitoista huolimatta esityksemme vastikään Belgiassa ja tuoreeltaan Craven Cottagella olivat mitä olivat. Olenko yksin ajatusteni kanssa jos väitän että jossain määrin meidän alkukaudella on näkynyt ajoittain väkinäinen yrittäminen? Kapteenin ilme ja otteet ovat herättäneet keskustelua, Arshavinin ailahtelevat otteet nekin, Robinin maalipaikkojen tuhlailu puhumattakaan Hollantilaisen vapaapotkut jotka ovat lähes poikkeuksetta jotain aivan muuta kuin olisi lupa odottaa.

Onko tämä kaikki vain seurausta uudesta taktiikasta. Kokeeko van Persie liikaa paineita pelatessaan hyökkäyksen kärjessä, onko Andrei tyytymätön pelaamiseen laidalla, Nicklas takuulla on, kysyykö Fabregas itseltään samaa mitä me kannattajat eli onko Denilson, Song, Diaby sellaisia pelaajia joilla voitetaan pokaaleita vai onko Cesc pettynyt ettei keskikenttää vahvistettu kesällä ja siksi alkukauden Cesc ei ole ollut se pelaaja jonka tiedämme hänen pystyvän olevan.

Nicky on siis sen verran ’shokissa’ kolarin jäljiltä että illan ottelu jää väliin. Denilsonin selässä todettiin murtuma mikä pitää Brasilialaisen pois kentiltä ainakin kaksi kuukautta ja vaikkemme olisikaan täysin vakuuttuneita Denilsonin kyvyistä, valitettavasti hänen loukkaantuminen tarkoittaa enemmän minuutteja Diabylle ja Ebouelle, tuskin Ramseylle tai Wilshirelle? Minä en edelleenkään tiedä miksei Eduardo ollut viikonloppuna kokoonpanossa mutta tänään Kroaatti on mukana, hyvä niin. Theo Walcott pelaa hänkin muttei suinkaan Mestareiden liigaa vaan Young Guns tietää kertoa että Theo on mukana ystävyysottelussa.

Olisiko helppo arvaus jos sanon että kokoonpano on illalla sama kuin viikonloppuna Fulhamin vieraana, vain Eboue korvaa Bendtnerin ja Dudu kuten Rosickykin saa tyytyä paikkaan vaihtopelaajien joukossa. Vai olisiko managerilla kanttia heittää Andrei oikealle ja päästää El Mariachi irti vasemmalla? Minä tiedän että minulla olisi mutta ehkä juuri siksi olen AFSC bloggaaja, en Arsenalin manageri. Se lienee selvää että nyt kun Bendtnerinkin pituus on poissa, Diaby on takuulla mukana. Ja jälleen kerran, mitä h*lvettiä kuuluu Samir Nasrille?!

Vito Mannone jatkaa tolppien välissä joten kädet ristiin että nuori Italialainen on käsitellyt Craven Cottagen sankaruudet oikealla tavalla. Maalivahdin roolissa jos missä sankarin ja konnan roolien väli on hiuksenhieno ja kun puhutaan niin kokemattomasta pelaajasta kuin Mannone, älkäämme nyt kasatko ylimääräisiä paineita nuorelle miehelle alkamalla puhua ykkösmaalivahdista, jalat maassa edettäköön. On ollut itse asiassa hieman huvittavaa seurata mielipiteitä joissa Vito olisi nyt yhden loistopelin jälkeen meidän itsestäänselvä ykkösveskari. Hieman todellisuudentajua kiitos. Loistavaa toki että Mannone näytti mikä on miehiään ja kenties se oli juuri sitä mitä Manuel Almunia tarvitsi, huomata ettei kenenkään ole vara levätä laakereillaan.

Kyllä hyvät ystävät, torstaina Arsene Wengeristä tulee pitkäaikaisin manageri seuramme historiassa, huikeaa! Tunnustan että tässä tulee jollain kierolla tapaa hieman syyllinen olo kun asettaa rinnakkain kaiken sen mitä olemme Wengerin komennossa saaneet vuosien saatossa kokea ja sen että allekirjoittanutkin on käyttänyt välillä ehkä kohtuuttomankin kovia argumentteja Arsenen tekemisiä ja tekemättä jättämisiä vastaan.

Puhumme tottakai tulosurheilusta oli kyse sitten managereista tai pelaajista ja mikään ura ei kestä loputtomiin eikä kukaan ole korvaamaton. Jokainen meistä näkee asian omalla tavallaan ja laittaa asiat perspektiiviin on sitten kannattanut seuraa 5 tai 60 vuotta mutta allekirjoittanut herkistyy ajatuksesta että Wenger kirjoittaa osaltaan tämän sivun seuran historiaan. Onko hänelle sitten kasvanut vuosien saatossa jo liian suuri rooli kaikessa päätöksenteossa, onko Arsenella liikaa valtaa, se on kysymys jota on syytä pohtia.

On joka tapauksessa selvää että niin intohimoinen kannattaja kuin minusta on yli 20 vuoden aikana tullut, Wenger on siitä pitkälti ’vastuussa’ eikä ole kahta sanaa, Wenger on omissa papereissani ylivoimaisesti Arsenalin kaikkien aikojen manageri. Ehkä syy kritiikkiin onkin juuri siinä, sitä odottaa ihmemieheltä yhä uusia ihmetekoja, tappiottomia kausia peräjälkeen tms. Wengerin todellinen merkitys seuralle tullaan ymmärtämään paremmin kenties vasta vuosien kuluttua, nyt kun edelleen hänen komennossa eletään pisintä kuivaa kautta saavutukset tuppaavat unohtumaan ja edelleen joku sanoo että pelkät saavutukset eivät takaa mitään, niin.

Arsene on tehnyt virheitä, kaikki tekevät. Hän osaa ärsyttää meitä kannattajia sanomalla ettei markkinoilla ole parempia pelaajia kuin mitä meillä on, hän on pyytänyt meitä tuomitsemaan hänet toukokuussa vain pyytääkseen lisäaikaa projektilleen tai hänen usko tähän projektiin lähentelee pakkomiellettä. Hänestä on tullut ehkä itsepäisempi vuosi vuodelta mutta lopulta kukaan ei voi kiistää hänen sitoutumistaan ja intohimoaan, Arsene elää ja hengittää jalkapalloa, Arsenalia.

”It is true there is money and people reproach me for not losing money. It is not a personal thing, it is just that I have a squad that is strong enough to compete. We have worked with the young players and I am at a stage where they are now coming through — Abou Diaby, Denilson, Alex Song, Cesc Fàbregas, Theo Walcott, Carlos Vela, Aaron Ramsey. I have so many players and if I buy now in front of them, I will not find better players.”

Hemmetti, täysin mahdoton aihe käsiteltäväksi nyt joten parempi jättää se tältä erää, valitettavasti. Se on selvä että Arsene ansaitsee vielä palkintonsa, ei tämä jo nyt häikäisevä ura meidän peräsimessä voi loppua useampaan kuivaan kauteen, ei se ole vain mahdollista, ei h*lvetissä ole. Jos vielä tämä kausi menisikin ilman pokaalia, pidän edelleen koko Wengerin projektin kulminaatiopisteenä tulevaa kesää ja sitä mitä tekee Cesc Fabregas, koko projektin ja seuran tämän hetken sielu ja sydän. Jos Fabregas menettää uskon projektiin, silloin voitaneen sanoa että se epäonnistui. Voin hyvinkin olla väärässä jos tulkitsen että projekti itsessään luo sellaisia jännitteitä joita ilman elämä voisi olla helpompaa, jännitteitä jotka eivät toivottavasti räjähdä käsiin. Me kannattajat emme ansaitse sitä, sitä ei ansaitse Cesc, eikä sitä takuulla ansaitse Mr. Wenger.

Moni teistä varmasti seurasi eilen ManCityn voittavan jälleen. Itse en tietenkään nähnyt peliä mutta katsoin mielenkiinnosta kokoonpanot jne ja täytyy sanoa että olen hämmästynyt kuinka hyvin Hughes on saanut homman toimimaan. Ja kun sitä kokoonpanoa tarkastelee poissaolijoineen, on tunnustettava että Taivaansiniset pitänee ottaa tosissaan vaikken olisi sitä uskonut, f*ckin’ tw*ts!

Anthony ’Kofi’ Annan, anyone?

Auts, nyt on pakko keskittyä töiden tekemiseen ja jättää Arsenal tältä erää. Here’s to a Diaby hattrick and..

COME ON YOU REEEEEEEDS!!!

0 thoughts on “Taloutta, Kreikkaa ja Arsene

 1. iltikseenkin päässy =)

  Arsenal takoi ennätyskovat voitot
  28.09.2009 13:39

  Lama ei paljon paina valioliigajoukkue Arsenalin kassaa. Joukkue takoi historiansa parhaan tuloksen.

  Arsenalin voitto oli 35 miljoonaa euroa. Koko liikevaihto oli 340 miljoonaa. Tulosten taustalla on pitkälti se, että Arsenal selviytyi semifinaaliin sekä FA Cupissa että Mestareiden liigassa.

 2. Historiallisen hetken kynnyksellä joskus krittisenäkin Wenkkua arvostellut fani ei voi muuta sanoa kuin että:

  Arsene Wenger, We Salute You!!

 3. Palaan vielä eiliseen tilinpäätökseen: Jarkka, olet oikeassa. Mainítsemani luku oli tilinpäätöksestä ja tosiaan kiinteistöbisneksen velkaa lyhennetään huimaa tahtia. Tämä toki selittyy sillä, että pätäkät tulevat (tai pitäisi tulla) kiinteistöjen myynnistä. Ja kyllä Hente, Arsenal pitää edelleen erillään urheilullisen ja ei-urheilullisen bisneksen. Kyllä ne on eroteltu tuloksessa paremmin kuin se, kuka on maksanut Masa Gamlasen talonrakentamisen.

 4. Voi voi, huonoa tuuria eka jakso, toivoisin AA:lle ja Kapulle maalit, jopa viikonlopun takia, sen verran huonosti fulhamia vastaan pelasi molemmat, vaikka syöttö tulikin. Diaby, kumma juttu mutta pelaa taas juuri sillä omalla tasollaan.

  Vielä me tästä noustaan

 5. Tyttöystäväkin ihmetteli kuin Diaby meni vaihtoon et kuis rupes tapahtuu, 2-0 ja varsinkin paitsiolta haiskahtava maali AA:lta oli kyl hieno. Muuten koko joukkue pelas hienoa peliä paitsi eräs nimeltä mainitsematon, Henten hommia arvostella herraa.

  Talouteen en ole kertaakaan ottanut kertaakaan kantaa, en ole perehtynyt koko asiaa, joka vuosi rahaa olis kuitenkin sen verran ollut et porukkaa (tai edes muutama) oitais saatu, ohan niillä muillakin velkoja, lukeminen kuitenkin tehnyt vaikutelman et joka vuosi voittoa tehty.

  Tammikuussa sitten diabyn tappaja kehiin….

 6. Huomattavaa oli se, että kun Diaby tuli vaihtoon Arsenal teki heti kaksi maalia. Itseäni huvitti myös ensimmäisellä puoliajalla kun jopa Ebua ohjesti Diabya – ja aivan syystä 🙂

  En kyllä ymmärrä miten voitimme vain 2-0, kun tilanne puoliajalla olisi voinut olla 5-0. AA, Cesc, Rotsi ja RVP esittivät kyllä niin taitavaa, niin nopeaa peliä ja laukauksiakin tuli paljon.

  Noh, kaksi peliä ja kuusi pistettä – tästä voidaan jatkaa hyvillä mielin seuraavaan peliin. AZ ja Liege pelasivat sitten tasan, joten tilanne lohkossa juuri sellainen kuin sen pitääkin olla.

 7. Diaby oli taas valitettavasti taas yössä. Ja hente kun oli aiemmin puhetta siitä et olisi oma kantis helsingissä niin sellaisia terveisiä Painobaarista et sinne vois kehitellä ns. oman baarin eli Arsun matsit näkyis aina ja ehkä jotain muutakin ;D
  Lupasin palata astialle jos tälläinen ehdotus herättää kiinnostusta?

 8. Se vielä et Vitolle taas nollapeli plakkarissa, ei kyllä pahoja paikkoja tänään ollutkaan, mut silti….

  Kuten Kif asian ilmaisi, eka puoli ois voinut olla 4/5-0

 9. Cesc on samassa pahassa välikädessä kuin Henry aikoinaan…joukkueen tähti ja ykköspelaaja mutta huomannut ettei tämä porukka ole yksi euroopan suurista ja haluaisi pois mutta…Henryhän oli viimeisen vuoden meillä mitä ihmeellisemmillä lomilla pois pelikentiltä..mancity on paha uhka,samoin tottenham…me edelleen taistelemme 4:stä sijasta,nyt vaan entistä tiukemmin.Positiivista,toki toivon paljon parempaa..että voitettaisiin edes jotain..

 10. Päivitysilmoitus: Kolari Matematiikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s