Bloggaajan vknloppu

Tiedättekö (no ette tietenkään tiedä, vielä), sitä on juuri tullut saunasta ja edessä tumma tsekkiläinen saunaolut, perjantai-ilta ja mieli tekisi vain istua katsomaan vaikkapa televisiota hetkeksi, kuuntelemaan musiikkia ja valmistautumaan toivottavasti mukavaan iltaan todennäköisesti jossain Kallion ravitsemusliikkessä.

Ei, pitäisi päivittää blogi, joko taas. Olen huomannut varsinkin näin viikonloppuisin kysyväni itseltäni yhä useammin miksi. Internret on pullollaan blogeja, Arsenal blogeja, mikset vain nauti jalkapallosta ja muusta elämästä (toki siihenkin pyrin) ja mene ja lue mitä muut kirjoittavat, miksi työntää omaa lusikkaa siihen soppaan.

Totta puhuen ei näitä blogeja lopulta paljon ole. Sanotaan että niitä on 30 ja suhteutetaan se kannattajien määrään, puhutaanko ehkä promillen kymmenesosasta? No se nyt ei takuulla ollut pointti, se oli se etten ole lainkaan sellaisessa mielentilassa että tekisi mieli kirjoittaa yhtään mitään, tuhlata ihanaa perjantai-iltaa nenä kiinni läppärin ruudussa. Ystävätkin ihmettelevät h*lvetti, siis ne joita jalkapallo ei kiinnosta ensinkään ja suurin osa ystävistä on lopulta juuri heitä.

Aina on olemassa vaihtoehto että jätän kirjoittamisen vasta syntisen illan jälkeiseksi sekoiluksi a’la Mr. Gänner mutta siitä ei tuskin ole koskaan seurannut mitään hyvää, lopulta vain hävettää joskin olen päättänyt sanottu mikä sanottu enkä ole ikinä syyllistynyt editoimaan saati poistamaan kirjoitettua. Juha Koo ainakin allekirjoittanee ettei Mr. Gänner ole sieltä lahjakkaimmasta päästä bloggaajia, haha!

Homman vaikeushan on se että edellisen kaltaista liirum laarumia voisin tykittää helposti puolessakin tunnissa niin että palstatila täyttyy vähintään siedettävästi mutta tämä on Arsenal blogi, ei blogi siitä mistä maasta olen valinnut kulloisenkin saunaolueni h*lvetti. Se minkä tasoista sisältö täällä on, sitä en tietenkään voi itse arvioida.. tai voin mutta sitten olisin blogikentän Adebayor tai Sam Allardyce tai.. Homman vaikeus on se että on pakko olla koko ajan perillä siitä mitä Arsenalissa tapahtuu, koko v*tun ajan ja se ystävät ei ole helppoa, tai ainakin se vie ihan h*lvetisti aikaa ja sittenkin tulee olo ettei tiedä mistään mitään.

Eiliseen (lopulta).. Olin tavallaan pettynyt eilisen lehditötilaisuuden antiin mutta toisaalta tyytyväinen, Arsene Wenger on ihmeellinen mies. Manageri teki jokseenkin kaikkensa ettei puhuttaisi hänen saavutuksesta olla seuran pitkäaikaisin manageri, katse on vain ja ainoastaan tulevaisuuteen ja lopulta niinhän sen pitääkin olla, nöyrä mies.

Katse tulevaisuuteen ei sitten poikennut aiemmasta lainkaan. Saimme jälleen kuulla kuinka tappiot Manchesterissä olivat ’moraalisia voittoja’, kuinka lahjakas joukkue meillä on, joukkue joka on kykenevä voittamaan pokaaleita, quality is there and we WILL do well. Uskotaan ja katsotaan, muuta emme voi ja tällaisilla hetkillä sitä aina tajuaa että miksi minäkin täällä puhun pelaajista joita olisi pitänyt hankkia sen sijaan että uskoisin heihin ketä on yhtä vakaasti kuin Arsene.

Sen verran mangeri otti ansaittua kunniaa menneistä vuosista että totesi seuran talouden olevan nyt vakaalla pohjalla, on h*lvetin hyvä pohja mihin rakentaa, kaikki perusasiat harjoitusolosuhteita myöden ovat kunnossa ja meillä on nuori, nälkäinen ja kehittyvä joukkue. Katsomme mitä tahansa muuta joukkuetta Valioliigan suurista, saavutus on lähes käsittämätön, sekin että tällä konseptilla olemme ottaneet paikkamme väittäisin lähtemättömästi niin sanotun neljän suuren joukosta. Tuo joukko voi kasvaa mutta pois sieltä ei tulla, ei takuulla.

Yksi asia on varma, tai se on ollut selvää aina, Arsene elää ja hengittää meidän seuraa ja niin kauan kuin hän on meidän manageri, hän antaa aina kaikkensa. Oli loistavasti sanottu kuinka hän haastaa itsensä joka päivä, miettii joka päivä miten ja mitä voi tehdä paremmin ja rinnasti näin itsensä pelaajiin. Milloin tämä intohimo loppuu, sitä Arsene ei tiedä takuulla itsekään mutta kun hän sen huomaa, voisin arvata että hän jättää tehtävän lopulta varsin yllättäen joskin huolehtien siitä että silloin Thierry Henry on valmis ottamaan ohjat käsiin.

So Blackburn tomorrow.. and Fat Sam. Allardyce ei voi sanoa mitään mikä muuttaisi ajatuksia hänestä. Hyvä on, jos hän repisi Blackburnin ja Hullin ottelussa Phil Brownilta jälkimmäisen ’korvakorun’ irti, syöttäisi sen Brownille, sylkisi päälle ja vetäisi turpaan, sitten meillä olisi Samin kanssa ainakin yksi yhteinen vihollinen. Erm, ja Allardyce olisi edelleen r*nkku.

Sam yritti sanoa toki mutta sanoi hän myös kuinka viileät välit hänellä ja Arsenella on ja hyvä niin, loistavaa, Wenger on viisas mies joka painii eri sarjassa. Ja sanoi Allardyce senkin että tyyli ei muutu, ei vaikka olisi minkä joukkueen manageri. Mietin vain miksi mikään seura haluaa palkata Allardycen managerikseen ylipäätään? Hei, palkataan Fat Sam, hän on oikea mies johdattamaan seuraa ja hän vie meitä takuulla eteenpäin? Käy melkein sääliksi niitä kannattajia, seura mikä sitten tahansa kun johto ilmoittaa että Allardyce, Sam f*ckin Allardyce on meidän uusi manageri, he’s the man to quide us to success, yeah right.

Sen verran on pakko palata liiton päätökseen päästää Ade*ayor pelkillä sakoilla tämän juostua kentän läpi näyttämään meidän vieraskannattajile keskisormea että se johti sitten juuri siihen mitä en olisi halunnut. Lopulta ihan sama noin periaatteessa saiko h*ora pelikieltoa vai ei mutta se ei ole sama että syyttävä sormi osoittaa nyt kannattajia, voi v*ttu ja vääryys.

Ymmärrän täysin että media ottaa siitä kaiken irti kuten aina meidän kohdalla mutta kun puhutaan vakavammista asioista, liitto teki virheen. Tiedätte että olin Lontoossa ja todellakin ytimessä kulmilla ennen West Hamin ja Millwallin kohtaamista ja tiedämme mihin se ottelu lopulta johti. Tiedämme myös sen mihin keskusteluun se johti Englannissa aina MM-lopputurnausta ajatellen ja nyt tämä päätös ei ole linjassa lainkaan siihen miten mitään mahdollisia konflikteja halutaan estää.

Tekemällä kannattajista syyllisiä ei ole oikein, se päinvastoin ruokkii vaikeuksia. On paljon helpompi asettaa säännöt kentällä 22:lle kuin katsomossa kymmenille tuhansille jos ymmärrätte mitä ajan takaa. Ei mitään pois siitä että myös kannattajille pitää olla säännöt, tottakai pitää mutta eikö se valvonta ole toiminut jo nyt siinä määrin että konflikteilta on vältytty. Se että miljoonia tienaava pelaaja tahallaan provosoi ’työläisiä’, sitä ei pidä rinnastaa kannattajien ’oikeuksiin’. Joukossa tyhmyys vielä tiivistyy, tiedämme sen ja kuten sanoin, tämän päivän kentillä liian pitkälle menevät kannattajat ovat poistuneet kuin itsestään toisten kannattajien toimesta.

..Nyt on pakko mennä.. Mies joka ei koskaan sano mitään, Pat Rice, nyt sanoi. Ja kyllä, kiitos Niklas Moisander, olemme ruudussa YLEllä 20.10, loistavaa!

0 thoughts on “Bloggaajan vknloppu

  1. Taas on tulossa hyvä viikonloppu (sekä maanantai), koska osa meidän pahimmista kilpakumppaneista menettää takuu varmasti sarjapisteitä keskinäisissä otteluissaan. Huomenna pelataan Chelsea-Pool ja maanantaina Villa- Man Shity ja ois varmaankin suotavaa toivoa kyseisten otteluiden päättyvän tasapeleihin. Tällä tavalla jokainen näistä kärkiporukoista jäis ilman täyttä pistepottia ja hoitamalla oman osuutemme sijoitus sarjassa nousee. Toki mekin kohtaamme kauden mittaan jokaisen vastustajan sarjassa kahteen kertaan eikä kukaan pääse sillä tavalla toisia helpommalla, mutta ajan tässä lähinnä takaa sitä psykologista vaikutusta minkä hyvä sarjasijoitus tuo. On aina helpompi lähteä seuraaviin peleihin kun sijoitus on esimerkiksi 1-3 verrattuna johonkin viidenteen tai kuudenteen sijaan. Jos ollaan paljon jäljessä tavoitteista niin silloin seuraava ottelu on aina ”pakkovoiton” paikka ja se tuo kovin helposti tekemiseen väkinäisyyttä. Kuten jo jokin aika sitten tuli mainittua niin meillä seuraava päävastustajan kohtaaminen on aika pitkän ajan päässä, marraskuun lopulla Chelsea. Jos me pystytään hyviin tuloksiin eli voittoihin muita vastustajia vastaan ennen tuota Chelsean kohtaamista niin olen varma että me ollaan sarjassa sijoilla 1-2 ja voitte olla varmoja hyvät veljet, että noilta sijoituksilta on psykologisesti helvetin hyvä lähteä kohti pitkää ja kylmää talvea. Varsinkin kun CL on alkanut meidän kohdalta tuloksellisesti hyvin niin se ei aiheuta ylimääräistä painetta sarjaotteluihin. Jotta tähän ”etulyöntiasemaan” sarjassa päästään niin meidän täytyy pystyä voittamaan nämä ennalta heikommat blackburnit ja birminghamit vaivatta. Näille ei yksinkertaisesti saa menettää yhtään pistettä. Jos tähän pystytään niin meille jää varaa pelata jopa pari kolme tasuria muita top4 tai top6 joukkueita vastaan ja silti mestaruutta voidaan toukokuussa tosissaan tavoitella Grovelle. Matemaattisesti laskettuna tämä asia on helppo ymmärtää. Top6-joukkueita vastaan meillä on 10 ottelua, muita vastaan 28. Jos me pystytään optimaaliseen suoritukseen noita heikompia vastaan ja voittamaan kaikki pelit (tää on tietysti hyvin haastavaa) niin meillä on plakkarissa jo 84 pistettä. Viime kaudella Manun mestaruus irtosi 90:llä pisteellä, joten jos kuluvasta kaudesta muodostuu kutakuinkin samanlainen kuin edellisestä niin kuudella lisäpisteellä noista kymmenestä ottelusta me päästään nauttimaan siitä mistä ei olla sitten kauden 03-04 jälkeen saatu nauttia. Kaikki tää on toki vain spekulaatiota ja noiden ”helpompienkin” kaataminen aina kovan työn takana, mutta ne tarvittavat voitot on niin paljon helpompi hakea jostain Reebok Stadiumilta kuin Anfieldilta.

    Neljä ekaa hieman helpompaa vastustajaa ollaan klaarattu tuloksellisesti kunnialla (Fulham-ottelu oli kyllä muuten yhtä tuskaa) ja seuraava uhri on huomenna Blackburn. Big Samin porukka tulee taatusti vastaan melko puolustusvoittoisesti ja tuon puolustusmuurin puhkaiseminen onkin huomisen kantava teema. Lyhytsyöttöpeli erityisesti hyökkäyskolmanneksella, pystyynjuoksut ja -syötöt sekä kova pelitempo. Siinä on mun mielestä meille parhaat aseet murtamaan vastustajan kymmenen miehen puolustus. Näillä varmistetaan se, että Blackburn on meille se viides uhri.

  2. Elä Hente ruoski itseäsi, kun ei ole mitään syytä. Tämä blogi on meille muillekin se ”helppo” tapa pysyä tilanteen tasalla, ellei aina jaksa koluta Newsnowta läpi tai ei ole muutoin aikaa tonkia joka palstaa ja blogia. Kirjoitat paljon ja asiaa mikä mikä parasta, mukavasti luettavalla tyylillä. Kirjoittaminen on taitolaji ja sinulla se on hallussa, olipa sitten Gänner olkapäällä tai ei… 😉 Onpa tänne tullut itsekin kirjoiteltua normaaliakin epäselvemmin hiprakassa ja saatan sen tehdä tänäänkin, kunhan saan pennut nukkuun ja tuntuu olevan asiaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s