Come oh come you Saturday

Maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai.. LAUANTAI, kyllä se sieltä vääjäämättä tulee joskin yhtä vääjäämättä tästä tulee vielä pitkä viikko keksiä enemmän ja vähemmän huonoja vitsejä. Lasken tunteja, niitä on edelleen liikaa.

Eilinen sunnuntai tarjosi helpotusta siinä mielessä että näillä tiedoilla kukaan ykkösjoukkueen pelaajamme ei saanut normaaleja mustelmia kummempia vammoja lauantain turhissa pilipali peleissä. Psycho Pearce vakuutteli että Theon ottaminen pois puoliajalla perjantaina oli vain varotoimenpide. Kyseessä oli ilmeisesti puujalka mutta estääkö se Theon olemisen mukana lauantaina, en tiedä.

Koen edelleen että seuran virallisten sivujen pitäisi palvella meitä kannattajia siinä määrin paremmin että raportoisivat tarkemmin kuka pelasi, missä pelasi jne. Sen sijaan että joutuu itse kahlaamaan läpi raportteja typeristä maaotteluista, olisi paljon helpompi käydä katsomassa ja lukemassa uutiset yhdestä paikasta.

Paikkansa kisoihin ovat varmistaneet van Persie, Theo, Fabregas, Bendtner, Vela ja Eboue sikäli kun heidät lopulliseen ryhmään valitaan. Ei mitään muistikuvaa milloin pelataan jatkokarsinnat lohkokakkosten välillä mutta ylimääräistä tuskaa ja riskiä loukkaantua on tai voi olla tiedossa seuraaville: Rosicky, Arshavin, Eduardo, Gallas, Clichy, Sagna, Nasri, (Diaby), Senderos.

Jos unohdin jotain tai tulkitsin jotain väärin, en olisi lainkaan yllättynyt, nämä kinkerit kun eivät kiinnosta kuin vain ja ainoastaan meidän pelaajien näkökulmasta.

Tapaus Fabregas ei toivottavasti ole mitään sellaista mikä näkyisi kentällä. Tieto on siis että kapteenimme vetäytyi pois maajoukkueesta perhesyistä, ’serious family matter’, näin asiaa julkisuudessa kuvattiin. En ole ainakaan kuullut että Rouva Fabregas olisi raskaana eli kyseessä lienee ikävä uutinen, valitettavasti. Voimia Cescille mikäli näin ja kuten totesin, toivotaan ettei mitään sellaista että meidän olisi syytä olla huolissaan asian näkymiseen kentällä.

Eilisen ykkösuutinen ei kuitenkaan ollut typerät maaottelut, ei, vaan Ivan Gazidis. Haha, ei olisi NewsNow’lla ollut paljon virkaa eilen ilman Gazidisin lausuntoja.

”We can talk about football as a business but, fundamentally, this club exists for the fans and they don’t care about financial reports, they care about what happens on the pitch. We’ve spoken about the group’s potential. Now, and by now I mean this season, it’s very important for us to focus strongly on winning something for the fans. They deserve it.”

This season.. focus strongly.. Media halusi varsin voimakkaasti tulkita sanotun peräti ukaasiksi managerille mutta kuten hyvin tiedämme, siitä ei ole kyse. Älkää ymmärtäkö väärin, se mitä Gazidis sanoi oli loistavaa mutta uskooko joku että se muuttaisi mitään, että se olisi ukaasi Wengerille, höpön höpön.

Olen itsekin todennut että kaikki se valta mikä Arsenella on ei tuskin ole täysin ’terve’ tilanne mutta toisaalta kun katsoo saavutuksia on vaikea olla kriittinenkään isossa mittakaavassa. Kyllä totuus on että meillä lähes syödään managerin kädestä puheenjohtajaa myöden ja ne ateriat loppunevat siinä vaiheessa kun Wenger itse päättää että on sen aika.

Pisteet kuitenkin ehdottomasti Gazidisille, virkistäviä kommentteja oli ne sitten spontaaneja tai kuka tietää, yhdessä managerin kanssa tarkkaan harkittua strategiaa. Gazidis on tuonut väriä seuraan, kaivattua väriä ja eniten pidän siitä miten hän suhtautuu kannattajiin. Hänessä meillä on johtaja joka on kiinnostunut meistä kannattajista ja joka kommunikoi kannattajien kanssa.

Oleellista on että Gazidis välittää viestit kannattajien suunnalta kaikkien tietoon seurajohdossa että muutkin siellä ymmärtävät tuijottaa muuhunkin kuin pelkästään talous- ja tulosraportteihin. Ja kuka tietää vaikka olisin väärässä, ehkä Ivanilla on oikeasti munaa sanoa mitä ajattelee ja tuulettaa hieman pinttyneitä toimintatapoja, se olisi todella tervetullutta. Sikäli Etelä-Afrikkalainen pelaa viisaasti että hankkimalla ensin kannattajien suosion on helpompi olla kärkevämpi lausunnoissaan. I like the man really ja kuka tietää miten tärkeäksi hankinnaksi hän vielä osoittautuu.

Siirtospekulaatiot ovat nekin tapetilla vaikka olemme edelleen lähempänä kesän ikkunan sulkeutumista kuin tammikuun ikkunan aukeamista. Saksa on p*ska maa totesi Seppo Räty taannoin, minä sanon että Espanja on p*ska maa. Hyvä on, Espanjalaismedia on p*rseestä mutta voi silti olla etten enää suuntaa lomalle Espanjaan.

Cesc ja B*rcelona, tätä aihetta ei tarvitse edes linkittää saati kommentoida. Kysyn vain herrat Platini ja Blatter, miten tämä voi jatkua päivästä toiseen ja vastaan, koska he ovat pelkkiä p*rseennuolijoita joiden ainoa tarkoitus on tehdä kaikki mahdollinen jotta varmiistaakseen uudelleenvalinnan virkoihinsa sen sijaan että kehittäisivät lajia. Kun ilmeni mahdollisuus että sekä Ranska, Italia että Saksakin voi joutua karsimaan paikasta MM-kisoihin keksittiin käsittääkseni ensimmäistä kertaa ottaa käyttöön sijoitetut joukkueet arvonnoissa ja jokainen voi kysyä miksi ja vastata siihen heti perään.

Cescistä ja B*rcasta ei siis tällä kertaa mutta Gael Clichy, Fran Merida ja Project Youth. Korjatkaa jos olen ymmärtänyt väärin mutta ymmärtääkseni projektilla tarkoitetaan jotain sellaista mikä aikanaan saatetaan päätökseen. Rinnakkain voi olla useampia projekteja jotka takaavat jatkuvuuden mutta ymmärrätte yskäni.

Merida, lupaava pelaaja ja ehdottomasti pala projektia pelaa sopimuksensa viimeistä kautta ja ilkeät huhut kertovat että Espanjalainen ei ole halukas tekemään uutta sopimusta vaan olisi siirtymässä Atletico Madridiin kesällä, ilmaiseksi. Ei siinä mitään jos koti-ikävä tms on käynyt ylivoimaiseksi ja paluu kotimaahan on edessä mutta miksi asia on päästetty siihen pisteeseen että tehdystä työstä ei ole luvassa korvausta. Miksi Flamini siirtyi korvauksetta, miksi Gallas’n sopimus on katkolla, parhaan puolustajan sopimus (ei nyt aleta väitteleen Gallas’n ja Vermaelenin paremmuudesta)?

Räikein esimerkki projektista ja sen päämäärästä. Real Madrid suunnitelee tarjouksen tekemistä Gael Clichystä, rahakkaan tarjouksen. Nyt foorumeilla spekuloidaan jo vahvasti ettei seura tuskin voisi vastustaa kiusausta hieroa kauppoja jos tarjous lähentelisi peräti 15 miljoonaa puntaa varsinkin kun Kieran Gibbs odottaa taustalla.

Minä sanon että koko projekti olisi pelkkää silmänlumetta jos tällainen visio toteutuisi oli meillä nälkäinen ja kykenevä Gibbs tai ei. Clichy on takuulla yksi niistä paljon puhutun projektin kulmakivistä tuntisin kyllä oloni täysin petetyksi jos tarttuisimme syöttiin. Huoli on tietenkin siinä että joka kesä me myymme yhden tai kaksi pelaajaa kovalla profiitilla, Wenger on sanonut että näin on tehtävä ja yleensä se koskee pelaajia jotka manageri kokee että on mahdollista korvata toisen, kolmannen, neljännen.. projektin tuotteella.

No niin, menin tunnekuohussa aivan liian pitkälle eikä Clichy siirry tasan mihinkään mutta syytän siitä Espanjalaisia ja typerää maaottelutaukoa. Sovitaanko Arsene ja te kaikki siellä sikariportaalla talouslukuja tyytyväisenä lukevat että saatetaan tämä projekti kunnialla ’päätökseen’ ja aletaan voittaa pienen tauon jälkeen jälleen pokaaleita, kuten Ivan Gazidis sanoo.

Muistatteko Sir Alex Whiskeyn reilun viikon takaiset kommentit tuomari Alan Wileysta joita kommentoin tyrmistyneenä heti tuoreeltaan? Odotan rauhassa mitä asiassa seuraa vai seuraako mitään mutta nyt ollaan vedenjakajalla kun viskinaamasta puhutaan. Asiaa on yritetty painaa todella villaisella mediassa ja se kertoo kaiken Whiskeystä ja seurastaan. Oikeasti, Arsene joutui hankaluuksiin potkaistuaan vesipulloa, olisiko syytä ottaa lusikka kauniiseen käteen? Ilmeisesti ei mikäli liiton lähdettä on uskominen:

”We have been put in a difficult position over this. We might be forced to take the matter further.”

Naurettavaa ja jos jotain sanktioita ei tule.. ah, on taas yksi ihana syy lisää vihata.

Kyllä se lauantai vielä sieltä tulee ja niin taitaa olla talvikin tulossa, hrrr. Toivottavasti töissä on kiireinen viikko sillä se tarkoittaa että päivät ainakin tuntuvat kuluvan nopeammin. Olisi hemmetin mielenkiintoista näillä maaottelutauoilla, ohhoh, unohdin, typerillä maaottelutauoilla saada jotain juttua Colneyn kentiltä mitä he jotka eivät ole komennuksella puuhastelevat. H*lvetti, hehän voisivat vaikka blogata virallisille sivuille kuulumisiaan ja tekemisiään.

Tämä vielä, tarkistin ottelukalenteria eteenpäin ja kun tästä tauosta selvitään tahti muuttuukiin hurjaksi. Nimittäin ensi lauantai mukaanlukien pelaamme 22 päivän aikana peräti seitsemän ottelua ja sitä voi hyvällä syyllä kuvata kiireiseksi periodiksi. Ensi keskiviikko ja se että pelaajat palaavat takaisin ehjänä korostuu entisestään.

Kiireistä viikkoa!

0 thoughts on “Come oh come you Saturday

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s