Kertaus on opintojen äiti ja Euroviisut

Jos allekirjoittaneelle ei ole pahanlaatuinen dementia iskenyt (mitä mahdollisuutta ei missään tapauksessa kannata sulkea pois, ainakaan allekirjoittaneen henkilökohtaisen diagnoosin puitteissa), saimme lukea eilen viikon takaisia juttuja uudelleen lämmitettyinä.

Arsene kertoi ettei hän ole se henkilö joka valitsee seuraajansa tai lukuisat artikkelit missä manageri kehuu William Gallas’n vahvoja otteita kuluvalla kaudella. Korjatkaa nyt jos olen täysin metsässä mutta eikö nämä ole oikeasti samat jutut jotka kuulimme jo viikko sitten? Tässä taisi nyt käydä niin että kun yksi media on unohtanut asiasta kertoa, kertoo nyt, muut ovat jo unohtaneet ja kertovat saman uudestaan.

Hiljaista, h*lvetin hiljaista. Kun jossain vaiheessa eilen ehdin ensimmäisen kerran koneen ääreen ja aloin käydä läpi uutisia, olo karkasi jo epätoivon puolelle, eikö tämä tauko lopu koskaan.

Oikeasti, sen vielä jotenkin ymmärrän että paremman puutteessa joku toimittaja päättää tehdä jutun missä hän mietiskelee jollain tapaa erikoisia pelinumeroita ja tarinoita niiden taustalla, ikäänkuin top 10 pelinumerot / tarinat. Senkin nielin paha maku suussa kun törmäsin otsikkoon ’craziest managerial celebrations ever’. Mutta että top 10 golfaavat jalkapalloilijat, voi antakaa minun kaikki kestää.. tuntuu etten kestä.

Maaotteluista, typeristä maaotteluista puheenollen. Kerroin eilen kuinka FIFA, vai onko se UEFA kun Euroopan lohkoista puhutaan, ihan sama, samaa roskasakkia.. Anyway, kuinka nyt on käytössä sijoitukset kun lohkokakkosten otteluparit arvotaan ja kaikki tiedämme miksi. Minulla on ehdotus, miksei oteta käyttöön Euroviisuista jollain tapaa tuttu käytäntö missä ne joiden nyt syystä tai toisesta pitää olla joka tapauksessa mukana, ovat mukana.

Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Englanti, Brasilia, Argentiina jne jne, bloggaajalle ihan sama mutta kaikille takuulla ei.. Nämä joukkueet ovat automaattisesti mukana lopputurnauksissa no matter what ja pienemmät maat karsivat jäljelle jäävistä paikoista tai vaihtoehtoisesti ylimääräiset paikat arvotaan jolloin jopa Suomella on mahdollisuuksia esiintyä Jumalten Temppeleissä. Näin varmistettaisiin että kisoissa on mukana kaikki ’glamour’ ja nämä h*lvetin typerät maaottelutauot saataisiin pois häiritsemästä sitä jalkapalloa mikä oikeasti kiinnostaa.

Lopulta tämä voisi jopa nostaa maaotteluiden arvostusta takaisin sille tasolle millä se vielä vaikkapa 80-luvulla oli. Pelaajat saisivat keskittyä olennaiseen eli pelaamiseen seurajoukkueessa, seuroille jotka heidän palkankin maksavat. Väittäisin että tällainen systeemi olisi pelaajillekin mieleen ja ehdottomasti porkkana jota odottaa, lopputurnauspaikka ja paikka maajoukkueessa mikä pitää ansaita seuratasolla. Pelaajat olisivat fyysisesti paremmassa kunnossa lopputurnauksissa mikä näkyisi suoraan otteluiden tasossa. Nythän siellä kisaavat loppuunpalaneet pitkän kauden rasittamat kaverit kuka mikäkin vamma riesanaan.

Voisin jatkaa loputtomiin edellisten suurten linjojen jatkoksi yhdellä jos toisella pienemmällä perusteella ja varmasti isommillakin jotka juuri nyt tähän hätään ajatuksen juuri keksittyäni ei tule mieleen. Hei, kysykää kuinka paljon Andrea Pirloa kiinnostaa huominen ottelu Kyprosta vastaan, tai Miroslav Klosea ottelu Suomea vastaan, tai Arshavinia reissu Azerbaijaniin, tai Alonsoa ja Torresia vierasottelu Bosnia-Herzegovinassa, tai… H*lvetti, Englannin peli Ukrainassa oli nähtävissä vain internetin välityksellä ja katsojia taisi olla vajaat puoli miljoonaa, jalkapallon synnyinmaassa!

Jotenkin näin.. MM-lopputurnaus, 32 maata joista 12 automaattisesti ja sen jälkeen mennään ’korisysteemillä’. Eli ykköskorista kisoihin arvotaan 10, kakkoskorista 5, kolmannesta 3 tai jotain sinne päin, luvuilla ei kannata nyt vaivata päätä mutta ymmärrätte systeemin, loistavaa. Paitsi tietenkin kaikkien muiden mielestä paitsi minun, haha!

Vaikka pahaa tekee, yritän ajatella lyhyesti toiselta kantilta. Kuinka paljon tällä systeemillä menetettäisiin lipputuloja, TV-tuloja.. Voitte olla varmoja etten todellakaan lähde heittämään sen ensimmäistä arviota näistä laskelmista mutta voisin kysyä paljonko tässä nykyisessä muodossa järjestelmän ylläpitäminen organisaatioineen (FIFA, UEFA), otteluiden järjestäminen, leiritykset jne maksaa.

Tulisi h*lvetin monta työtöntä liituraita pukuista ’virkamiestä’ mutta arvaatteko kiinnostaako. Hyvänen aika, maailman parhaat managerit kuten Wenger voisivat johtaa myös maajoukkuetta kun heidän pesteistään tulisi projektiluonteisia. Maailman parhaat managerit joita ei kiinnosta valmentaa maajoukkueita nykymuodossa koska se on yksinkertaisesti tylsä virka. Jopa Suomi, kun paikkoja on vain 32 voisi palkata huippumanagerin kisoihin jos arpaonni olisi myötä eikä kotimaamme köyhän liiton tarvitsisi tasapainoilla laitetaanko liiton budjetista managerin palkkaan puolet vai kolme neljäsosaa eikä paikka sittenkään koskaan irtoa nykymuodolla.

V*ttu että vihaan maaottelutaukoja (ajatelkaa, voisin jopa alkaa pitää maaotteluista jos ne eivät edellisen systeemin muodossa häiritsisi todellista rakkautta).

Ihailtavaa kuinka aktiivisesti seuramme virallisten sivujen taholta tätä blogia seurataan. Heitin eilen ilmaan ajatuksen kuulla kuulumisia enemmän maaottelutaukojen aikana Colneyn viheriöiltä ja vaikka ymmärrän että yhtäkkiä ehdotukseen on vaikea reagoida niin jotain kuitenkin. Francis Coquelin ajatuksia ilmestyi kuin tilauksesta vaikkakin viikon takaa mutta kiitos kun otitte asian vakavasti, heh. Olen varma että tämä nuori mies pääsee vielä pitkälle, jos ei meillä niin jossain, toivottavasti meillä. Itse uskaltaisin heittää vasta 18-vuotiaan pojan vaikka heti Songin tilalle, no ainakin kokeilla.

Agents, do I just luv’ em. Yli kaksi ja puoli kuukautta siirtoikkunan aukeamiseen ja silloinkin puhutaan tammikuun siirtoikkunasta ja spekulaatiot vellovat täysin villeinä ja kuinkas muuten, lähinnä äänessä ovat agentit. Ties mitä uutta Völleriä siellä ja uutta Messiä täällä, hengästyttää niin etten jaksa korvaani lopsauttaa.

Asiat tärkeysjärjestykseen ja hoidetaan se Gallas’n sopimus kuntoon nyt eikä kohta. Todella rasittavaa kuulla kuinka rauhallisesti senkin asian suhteen edetään. Kyllä, Ranskalaistoppari on oikeutettu tekemään sopimus mihin haluaa tammikuussa ja meillä seurajohto toppuuttelee että katsotaan sitten joulukuussa, hmh, no katsotaan sitten.

Vielä pienen pieni yksityiskohta seuran virallisilta sivuilta mihin takerruin, syitä nyt ei kannata pohtia liian dramaattisesti mutta kunhan takerruin. Sivuilla oli nimittäin artikkeli Mikael Silvestren vierailusta Dubaihin enkä ota nyt kantaa alun kohtaan: ’being given a coaching masterclass’, vaan tähän: ’The French international made a surprise visit..’. Olenko nyt liian pikkutarkka syyttä? Menköön maaotteluhengessä, burb!

Onneksi olkoon AC Oulu! Sanokaa mitä sanotte mutta Oulu ansaitsee paikan kotimaan pääsarjassa, niin hienoa juniorityötä kaupungissa tehdään. Ja terveiset sinne Ouluun, olisiko nyt aika haudata typerät sotakirveet jotta Oulussa pelataan pääsarjatason jalkapalloa tästä ikuisuuteen, ilman yhteistyötä se ei onnistu. Nielkää ylpeytenne jokainen jolla sitä on liikaa ja puhaltakaa yhteen hiileen niin näemme kenties lisää Oululaisen juniorityön hedelmiä aina Valioliigatasolla asti.

Ai niin, Tapsalle terveiset, tervetuloa mukaan? Ja Ville, minä toimin sitten agenttinasi kun sovitaan siirron yksityiskohdista ja paidan väri vaihtuu, eikö näin?

Olen kirjoittanut sanan maaottelu tai -tauko (f*ckin’ fantasy football) liian monta kertaa, pakko lopettaa ennen kuin verisuoni katkeaa.

0 thoughts on “Kertaus on opintojen äiti ja Euroviisut

  1. Hente, mitä tarkoita? Meinaatko, että Ville siirtyisi liigakarsintoihin pyrkivään Kokkolan todelliseen Vihreään ylpeyteen eli KPV:hin?

  2. Jaahas, täällä pohditaan pohjoisen palloilua… Hentelle voisi todeta, että Oulussa ei yhteistyö onnistu niin kauan kuin eräs Miikka Juntunen huseeraa paikkakunnalla, nyt kaiketi Ykköseen nousseessa OPS-jp:ssä (jopas on seuralla nimi!). Miikkahan ehti ennen Ouluun pakenemistaan sotkea Tampesterin futiskuviot…

    Onneksi huomenna lähtee kone kohti Lontoota.

  3. No eipä tuota agenttia tällä hetkellä ole, joten miksikäs ei kunhan hankit edes puolet siitä palkasta mitä Silvestre tai Eboue saa 🙂 🙂

    Theon loukkaantumisesta ei ainakaan ole vielä kuulunut lisää tietoja. Pahasti alkaa näyttää siltä, että Theon todellisen läpimurron estävät jatkuvat loukkaantumiset. Miehen pitäisi saada pelata yksi koko kausi ilman isompia loukkaantumisia niin toivoa olisi, mutta tällä hetkellä ei näytä hyvältä.

    Mikä Nasrin tilanne muuten on? Onko jo aloittanut harjoittelun ja milloin paluu kentille? Eikö Wenger puhellut jotain että heti maaotteluiden jälkeen. Tosin noihin arvioihin saa laittaa yleensä aika monta viikkoa/kuukautta lisää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s