Kannattajien luottamus on palannut ja sitä joukkue tarvitsee

Uusi viikko, uudet kujeet ja mikä parasta, kaksi ottelua luvassa. Heti huomenna reissu Hollantiin Mestareiden liigan merkeissä, vastassa AZ Alkmaar ja kiitos Niklas Moisanderin, YLE televisioi ottelun, well done Niklas shall we say.

Valioliiga jatkuu puolestaan sunnuntaina Upton Parkilla ja tunnustan että piti oikein hieraista silmiä kun totesin West Hamin majailevan sarjassa toiseksi viimeisenä saldonaan vain yksi voitto kahdeksassa ottelussa. Hammersin maaliero -4 kertoo kuitenkin paljon ja epäilemättä paremmalla onnella sijoitus voisi olla huomattavasti parempi ja kuten aina kun paikallisottelusta puhutaan, helppo peli ei pyhänä ole luvassa.

Eilinen sunnuntai oli juuri niin hiljainen päivä kuten uskalsin odottaa, enkä ole nyt sillä tuulella että jaksaisin edes yrittää mitään hassunhauskaa puujalkavitsien värittämää päivitystä, onneksi joku voisi todeta?

Voitot, ne voitot tai ottelut joita emme ehkä menneinä kausina aina onnistuneet voittamaan ovat kuten tiedämme kaiken a ja o. Kahden Manchesterin tappion jälkeen mielialat olivat maissa mutta kun tasapelisarake näyttää nollaa ja noiden kahden tappion ohella olemme kirjanneet tilille kuusi voittoa, sarjataulukko on vähintään kelvollista luettavaa.

Kiitos Wigan! Erm, tarkoittaako se kiitos Titus Bramble, haha! Joka tapauksessa Roberto Martinezin joukkue kellisti aiemmin DW Stadiumilla Chelsean ja eilen ManCity menetti kaksi pistettä samaisella stadionilla, pidetään tämä mielessä kun itse aikanaan vierailemme kaupungissa.

Kahdesta tappiostamme huolimatta olemme viikonlopun kierroksen jälkeen sijalla neljä ja pelin kärkikolmikkoa vähemmän pelanneena. Olen edelleen skeptinen ManCityn suhteen ja Aston Villan paikkaan neljän joukossa toukokuussa en jaksa uskoa hetkeäkään. Suuntaan katseeni sijalle kahdeksan mistä löytyy Liverpool, kolme pistettä meidän takana, yhden ottelun enenmmän pelanneena ja jo neljä tappiota kärsineenä.

Tarvitseeko kommentoida sijaa kolme?

Summa summarum, olen h*lvetin tyytyväinen päättyneen viikonlopun jälkeen. Taktiikka toimii, voitamme pelejä, teemme maaleja kolme per ottelu, olemme sarjassa neljäntenä ’käytännössä’ (tiedän, ei pidä mennä asioiden edelle koskaan) pisteen päässä kärjestä ja olemme jo vierailleet Manchesterissä kahteen otteeseen joten ei päänvaivaa niistä.

Huolta aiheuttaa yllätys yllätys loukkaantumiset ja materiaalin leveys. Meillä on edelleen ongelmia puolustuspäässä missä tapahtuu kovin amatöörimaisia virheitä lähes joka pelissä ja jossain vaiheessa se voi maksaa kaksi tai kolmekin pistettä. Pahin pelkoni on puolustuksen keskustassa sikäli kuin olemme edelleen alttiita virheille, miten käy jos kaksikosta Gallas & Vermaelen toinen loukkaantuisi, en h*lvetti uskalla edes ajatella.

Kuten sanoin, loukkaantumiset ovat huolenaihe. Ottelutahti on hurja seuraavat viikot ja kierrätykselle olisi takuulla käyttöä mutta onko meillä siihen varaa eli materiaalia, siinä kysymys. Wenger ennakoi jo ruuhkaa jättämällä Arshavinin lauantaina vaihtopenkille ja tiedämme mitä Venäläisen paikan ottaneelle Walcottille kävi. Niin mukava kuin se olisikin ajatella että trio Arshavin, van Persie ja Fabregas pelaavat täydet minuutit kahdesti viikossa, se lienee mahdotonta ainakaan ilman riskiä että se johtaa parin viikon nivus- tai mihin lie lihasvammaan.

Ristin käteni että Theon vamma on vain kolhu eikä mitään ole rikki ja yhtä lailla odotan kuin kuuta nousevaa Samir Nasrin paluuta. Mikä on sitten oikea tilanne eli ottelu antaa peliminuutteja Ramseylle, Wilshirelle ja Velalle mutta toivon minuutteja heille ettei heidän tarvitse tulla ’kylmiltään’ sisään pidemmäksi aikaa jos tilanne sitä vaatisi.

Abou Diabylle ehdottomasti hyvä peli lauantaina mutta tuntien hänen historian loukkaantumisten suhteen, en voi väittää ettenkö näkisi mielelläni Ramseyä useammin tositoimissa saamassa arvokkaita minuutteja ja kokemusta, kenties huomenna?

Tällä haavaa ainakaan allekirjoittaneella ei ole tietoa mikä oli Nicklas Bendtnerin diagnoosi, puhuttiinko vain päivistä vai miten. Eduardon kohdalla managerin puheissa oli valitettava sävy ja Kroaatin paluu lienee kysymysmerkki. Yhtä kaikki, van Persie tarvitsee hänkin jossain vaiheessa lepoa ja toivotaan että Juutti on käytettävissä jo huomenna.

Tänään saamme kuulla varmasti paljon mielenkiintoisia uutisia. Saamme tietää mikä on Walcottin tilanne ja saamme tietää ketkä pelaajistamme matkaavat Hollantiin. Huominen ottelu on monella tapaa mielenkiintoinen, ei vähiten sen suhteen minkä kokoonpanon Arsene valitsee. Täysin selvää että voitto mielessä reissuun lähdetään, voitto joka kyllä enemmän tai vähemmän varmistaisi paikan jatkoon Mestareiden liigassa.

Manageri laskee varmasti myös päiviä niin eteen kuin taaksekin päin. Hammers vasta sunnuntaina ja vaikka vieraspeli niin Lontoossa pysytään. Aikaa mustelmien paranteluun on joten uskoisin ja ihan oikein, veikkaan varsin vahvaa kokoonpanoa huomiselle. Toivottavasti lentokoneessa on ohjelmassa DVD ensimmäisestä Mestareiden liigan ottelusta Belgiassa, haha!

Se ei ole mikään yllätys että allekirjoittaneella lipsahtaa jotain ohi korvien ja silmien mutta se lipsahti että osa vieraskannattajista oli laulanut Martin Taylorin nimeen kun Walcott oli saanut Ridgewellin taklauksen jaloilleen. Arsene sanoi mielipiteensä asiasta ja jos itse ehdin todeta että aika olisi parantanut haavat mitä tulee itse seuraan, Birminghamiin, kilin v*ttu!

Gael Clichy jutteli Timesille ja kuten aina, Ranskalaisen ajatuksia on ilo lukea. Tiedättekö, on ihan mukava lukea pelaajien jutustelua siitä miten meidän pitää vain pysyä keskittyneenä, oppia virheistä jne mutta tällaisia artikkeleita toivoisi paljon enemmän. Niin, ihan mukava. Ihan mukava leffa on esimerkiksi sellainen joka tuli katsottua mutta puolen vuoden päästä tuskin muistaa elokuvasta mitään.

Clichy, Fabregas..

”I’ll talk personally, this is my point of view: it’s easier for a player to play his first games when there are people around like Sol Campbell, Lauren, Henry, Patrick Vieira — how it was for me. You know those players will do the work and win the game, you just do your job.

Now it’s more difficult because if you put Jack Wilshere there, he’s got so much quality and everyone expects him to do something great but, because the squad is short, we don’t have those (experienced) players to do the work.”

Arsenen projekti on ottanut enemmän aikaa kuin manageri oli toivonut. Ehkä Clichyn kommentti ei enää ole niin ajankohtainen kuin vielä vuosi pari takaperin sillä on meillä Gallas (jatkosopimus kiitos), Rosicky ja van Persie kahden lapsen isänä ei hänkään ole mikään untuvikko. Ei, en unohtanut Arshavinia (Silvestren unohdin) ja uskon että Wenger on kuunnellut pelaajia kuten Clichy ja Venäläisen hankinta oli pakko tehdä ja muistetaan kuinka Alonso ja Barry olivat hekin managerin kiikarissa. David Beckham, anyone, haha!

Sanoinko jo aiemmin että silloin tällöin asioita lipsahtaa ohi silmien, tottakai. Tiesin kyllä että Tony Adams on tehnyt jotain freelance töitä meille mutta Young Gunsin blogissa käy ilmi että Adams on ihan virallisesti meidän palkkalistoilla. Hyväksytään joskin Adams on saanut hieman kyseenalaista mainetta kannattajien keskuudessa tämän kritisoitua voimakkaasti Thomas Vermaelenin hankintaa, Belgialainen kun ’oli’ aivan liian lyhyt. Welcome aboard anyway Tony.

Cesc ja Andrei ovat listalla mistä valitaan vuoden pelaaja ja vaikka kokonaisuudessaan kattaus on mielenkiintoinen, asiantuntijoiden arviot Lionel Messin voitosta pitänevät paikkansa. Itse pistän rahani Ryan Giggsin valinnan puolesta, heh.

Vieläkö keksin mainita jotain.. Tuomarit ovat jälleen tällä kaudella olleet syystä tai toisesta tapetilla, viimeksi nyt Sir Whiskeynosen rajujen kommenttien jälkeen. Olen ymmärtänyt että liitto on lähestynyt kolmea Espanjalaistuomaria mahdollisuudesta tuomita Valioliigassa kun kyseisten herrojen ura La Ligassa loppui heidän tultua eläkeikään.

Mielenkiintoinen ajatus joka varmasti herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Sillä mitä itse ajattelen ei takuulla ole mitään merkitystä mutta kerron kuitenkin että lähtökohtaisesti ajatus kuulostaa vähintäänkin harkitsemisen arvoiselta. Lienee selvää että Sam Allardyce tai seurat kuten Bolton, Blackburn ja kyllä te tiedätte mitä tarkoitan näkevät punaista pelkästä ajatuksesta mutta miksei kokeilla? Jos ja kun liigaa halutaan aina kehittää, miksei kokeilla tätäkin?

Jay Simpson iski kauden neljännen maalin lainassa QPR:än paidassa Mestaruussarjassa viikonloppuna seitsemännessä ottelussaan, well done Jay.

En tiedä miksi, ehkä siksi että viikonlopun baarikierros otti voimille mutta kulutin aikaa eilen katsomalla Blackburnin ja Burnleyn ottelua. Wow, kuulostaa spektaakkelilta mutta valehtelisin jos väittäisin ettenkö olisi viihtynyt ottelun parissa. Tunnelma Ewood Parkilla oli huikea ja jos unohdetaan laji kaikessa kauneudessaan, ottelu oli hyvää viihdettä.

Erm, miksikö edellinen nyt piti edes mainita.. en tiedä. Se sen sijaan pitää mainita että voi Mathieu Flamini. Minä tiedän, minä olen varma ettet viihdy Italiassa ja kadut edelleen siirtoa. Odotan vain kunnes saat nieltyä ylpeytesi kuten Hleb ja sanot sen ääneen. I miss you mate, we all do.. Ok, at least many of us.

Kommentoikaa, kritisoikaa, olen halusin tai en asettanut itseni tottakai vapaaksi riistaksi eikä minulla voi olla nokan koputtamista asialle. Minua on käsketty pukemaan ylleni Sp*rsin paita ja painumaan******* jne.. No niin, mutta Isse, väitinkö että Songin syöttö oli ’ihan huono’? Ilman mitään toimittajakoulutusta artikulointini ei varmasti ole hyvää tasoa mutta vilpitön tarkoitus eilen oli korostaa ottelun mielestäni parhaan pelaajan viimeistelyä tilanteessa. Tiedän että tein syntiä myös toisella tapaa, provosoiduin. Yritän myös ottaa ’neuvosta’ vaarin sillä ymmärsin yskän eikä ole mikään salaisuus että muutama pelaaja saa välillä turhaakin arvostelua taholtani, senkin olen myöntänyt jo aiemmin. Isse, saanko anteeksi?

Maanantai, tiedän että töissä on oleva kiireinen viikko mutta tiedän senkin että toivo on kasvanut meidän Goonereiden keskuudessa aivan uusiin lukemiin ja se tuntuu hyvältä kun ilmat kylmenee ja illat pimenee. Muistatte mitä eilen sanoin kokoonpanosta ja johtamisesta 2-0 18 minuutin jälkeen, pidetään se mielessä ja usko hyvään kauteen on perusteltua vaikka sitten kokemuksen kapeasta materiaalista huolimatta.

Korostan ja sanon jälleen kerran, kyllä pelaajat käyttävät internetiä siinä missä me kannattajatkin, kyllä he ovat perillä ilmapiiristä. En väitä etteikö myös negatiiviselle ilmapiirille ole perusteet, tottakai on siinä missä positiivisellekin. Haistan nyt momentumin joka jatkukoon. Meillä on oikeus kritiikkiin, pelaajilla on vastuu palkkaansa ja managerin luottoon ja kaiketi lopulta managerilla on suurin vastuu, onneksi minä en ole tämän ’ravintoketjun’ päässä.

Cheers Arsemates ja loistavaa kuuden pisteen viikkoa!

0 thoughts on “Kannattajien luottamus on palannut ja sitä joukkue tarvitsee

  1. Joo, vaikka viikko sisältääkin kaksi vierasmatsia, niin ihan hirveästi ei pelota. Toivottavasti joukkueessa ei kuitenkaan ole samanlaista hyvänolon tunnetta. Tämän kuun kaikki pelit pitäisi klaarata, Defoekin hommasi derbyyn pelikiellon, idiootti. Huomena olisi kyllä hyvä paikka kierrättää, samalla Almunialle myös kohtalaisen paineeton paikka palata veräjänsuulle. Ainakin Velalle ja Ramseylle toivoisi minuutteja ihan avauksessa asti. Fabregasia kannattaisi koittaa lepuuttaa, toki myös myös van Persietä ja Arshavinia mutta kaikkia ei varmaan kerralla. Ellei useampi pelaaja palaa lasaretista kehiin. Myös jotain Gallasia olisi hyvä lepuuttaa, Billy harvoin muutenkaan syttyy täysillä jotain Alkmaaria vastaan. Senderos sinne Vermaelenin vierelle? Taitaa olla turha toivo…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s