Sitä saa mitä tilaa

AZ Alkmaar – ARSENAL  1 – 1 (0-1)

Olen tehnyt voitavani nyt jatkuvien palvelukatkosten tiimoilta, ylläpito pahoittelee ja kertoo palvelun toimivan jollain tilapäispalvelulla jossa on viallinen muistikampa jota ei ole aikaa vaihtaa eikä uutta palvelinta ole ehditty saada valmiiksi.

Haluan ymmärtää että ongelmia tulee ja menee mutta en pidä siitä ettei palveluntarjoaja kommentoi sanallakaan kysymykseen milloin mahdollinen vika saadaan korjatuksi tai onko näitä ongelmia nyt lupa odottaa päivittäin ja kuinka pitkään. Jos olisin tietoteknisesti lahjakkaampi, olisin kaiketi jo vaihtanut palvelua.

Nyt voin vain pyytää teiltä kärsivällisyyttä ja toivoa ettette kuvittele allekirjoittaneella olevan osaa ja arpaa ongelmiin, nöyrästi pahoillani ja varsinkin nyt tätä kirjoittaessa kun olin kieli pitkällä odottanut kommenttejanne eilisestä.

Niin, eilinen. Lupaan että minua kiinnostaa kirjoittaa eilisestä ottelusta yhtä paljon kuin kiinnosti pelaajia pelata. YLEn studiossa asiantuntijavieraana ollut ja AZ:n palkkalistoilla oleva Juha Reini oli ottelun jälkeen eniten pahoillaan surkeasti pelanneesta kotijoukkueesta ja totesi että saimme todistaa peräti historian huonointa TV-peliä. Riittäisikö Reinin kommentit otteluraportiksi, minun puolesta kyllä.

Kenttä Hollannissa oli ilmeisesti kastelun sijaan öljytty ennen peliä, niin paljon pelaajat luistelivat nurmella. Oliko meidän taktiikka 451 vai mikä, en tiedä mutta ketään se ei kiinnostanut. En muista pitkiin aikoihin niin passiivista esitystä kuin eilen, ei tietoa prässäämisestä, en oikein tiedä mistä oli tietoa.

Jossain puolen tunnin kohdalla sain ajatuksen että kaikki on tarkkaan suunniteltua, annamme kotijoukkueen päästää enimmät höyryt ja juosta itsensä väsyksiin kunnes alamme pikkuhiljaa ottaa kontrollin ja hallinnan itsellemme mutta lopulta mikään ei muuttunut, pelasimme rehellisesti sanoen niin vaisun ottelun että lopulta AZ ansaitsi tasapelin.

Tämä ei ole mitään viisastelua tai vastaavaa mutta kun sain kokoonpanon silmieni eteen, olin pettynyt. Halusin kierrätystä enkä ymmärrä miksi Eboue nostetaan ylös jos Sagna pitää ottaa kokoonpanoon. Ja ennen kuin kukaan ehtii rypistellä otsalihaksiaan, Eboue ei ollut näin todetessani missään tapauksessa mitenkään huono, kehnompi kuin kukaan muukaan.

Kaipasin kierrätystä jo orastavan ylikuormituksen pelossa ja kuka tietää, ehkä olimme väsyneitä eilen? Eboue oli eilen pirteimpiä ja jos ja kun Sagnan kunto on kadonnut, miksei peluuttaa Ebouea oikeana puolustajana ja antaa ylempänä peliaikaa Wilshirelle joka ei takuulla olisi ollut väsynyt tai laiska eilen, hän olisi kenties ollut juuri se mitä olisimme kaivanneet piristämään koko muuta joukkuetta.

Tai Carlos Vela, vajaat kymmenen minuuttia kentällä ja tuomari olisi yhtä hyvin kuin jätti viheltämättä viheltää rangaistuspotkun meille kun Meksikolainen taklattiin nurin. Yhtä kaikki syytän passiivista taktiikka joka näkyi Arshavinin otteissa. Venäläinen hermostui silminnähden passiivisuuteen ja tuli välillä todella alas hakemaan palloja ikään kuin sanomaan ettei tämä toimi eikä tästä tule muuten mitään jos en itse tee.

Fabregas pelasi nyt toisen vaisun ottelun sen jälkeen kun perheessä kuultiin huonoja uutisia, liekö se sävyttänyt edelleen hänen otteitaan. Maalin Espanjalainen sai viimeistellä tyhjiin ja edelleen ihmettelen mitä trio Cesc, Andrei ja Robin olisi saanut aikaiseksi jos emme olisi olleet liikkeellä niin negatiivisella taktiikalla. Menikö meidän johtomaali Moisanderin piikkiin, ehkä osittain menikin mutta Arshavin oli tilanteessa niin kärppänä paikalla että Moisander kompastui jo omiin ajatuksiin.

Sagna tulikin jo mainittua ja samalla voin kysyä mitä on tapahtunut toissa kauden tähtikentällisen laitapuolustajille. Sagna oli sensaatio ja nyt hän ei oikein palvele mitään ja ehkä vielä suuremmissa ongelmissa tuntuu olevan maanmies toisella laidalla. Kertaalleen Clichyä vietiin laidallaan kuin sitä kuuluisaa pässiä narussa enemmän kuin kerran hän ohjailee huikein käsiliikkein peliä jossain keskellä h*lvetin kaukana omalta tontiltaan. Lisätään siihen muutama harhasyöttö ja en todella voi kuin ihmetellä mitä on tapahtunut.

Helpoin selitys voisi olla että kaikki johtuu kaudelle lanseeratusta uudesta taktiikasta koska molemmat laitapuolustajat ovat toistuvasti vaikeuksissa mutta oma taktikon silmä ei riitä tätä perustelemaan. Kertokaa ihmeessä te joilta sitä taktista silmää löytyy huomattavasti enemmän.

Oli jopa ironista että ennen ottelua Arsene puhui vuolaasti hyökkäävimmästä joukkueesta minkä kanssa hän on koskaan urallaan työskennellyt. En toki väitä vastaan periaatteellisella tasolla, en tietenkään. Mutta jos ja kun se pitää paikkansa, miksei sitten pelata vahvuuksilla?!

Kun nyt mainitsen seuraavaksi Diabyn, tilanne on sama kuin Ebouen kohdalla, en moiti häntä siinä missä ketään muutakaan (ehkä ihan pian). Jonninjoutavaa spekulointia yrittää puolustella jälkikäteen sitä pettymystä minkä koin kun kokoonpanon näin. Eboue puolustajana, Wilshire avauksessa ja Ramsey Diabyn tilalla, olisiko tulos ollut toinen? Kuten sanoin, typerää edes kysyä mutta jos nyt Rambosta puhutaan, ollaan h*lvetin kaukana siitä suunnitelmasta minkä Arsene ja Aaron olivat kaudelle laatineet, 20-25 ottelua avauksessa.

Jos peräänkuulutin kierrätystä, alan jo peräänkuuluttaa myös paljon kehuttua joukkuehenkeä. Wilshire on niin nuori että hän kaiketi hyväksyy roolinsa vain harjoitella kun ei pelaa reserveissäkään. Ramsey saattaa sen sijaan alkaa purra hammasta mm juuri mainitun sotasuunnitelman johdosta ja kaikkein eniten hammasta purree Vela joka on tehnyt käytännössä aina kun on peliaikaa saanut kaiken vähintäänkin kelvollisesti mutta peliaika on käsittämättömän lujassa.

Tiedän että se kesti vain hetken eilen mutta jokainen voi kuvitella Velan ajatukset kun näkee Ebouen pelaavan vasemmalla laidalla hyökkäyksessä.

Miksi emme pelanneet eilen omaa peliä, sitä peliä millä olimme saldonneet tasan kolme tehtyä maalia per ottelu kaudella, se on mysteeri. Tiedämme heikkoutemme, erikoistilanteet. Erikoistilanteet miksi eilen lopulta menetimme kaksi pistettä ja olisimme voineet menettää jo reilut kymmenen minuuttia aiemminkin kun pelissämme oli 80 minuutin kohdalla jo paniikin elkeitä.

Olin taipumassa antamaan puhtaat paperit eilen 2 plus 1 plus kahdelle pelaajalle. Jätän teidät jännitykseen osin ja sanon että annan edelleen puhtaat paperit topparikaksikolle. Oli kuitenkin surullista katsoa hidastuksia Alkmaarin tasoituksesta ja seurata kuinka niinkin vakavasti otettava pelaaja kuin Pellé sai 93 minuutilla tehdä mitä teki niin vapaasti parin meidän pelaajan estelemättömyydestä johtuen. Virheistä oppii, se on selvä mutta kovin moniin virheisiin ei vain yksinkertaisesti ole varaa jos aiomme voittaa pokaalin jos toisenkin tällä kaudella, oppirahoja pitää alkaa maksaa pikkuhiljaa takaisin, ei koulu voi loputtomiin kestää, joskus pitää valmistua.

Ottelun jälkeen Arsene totesi mm näin:

”We feel frustrated because we felt superior to this team. We had a good performance and couldn’t take advantage of our chances. And in the final minute we got caught. That’s the Champions League. You need focus for 93 minutes. We made maybe one mistake and we paid for it.”

En voi allekirjoittaa, en ainakaan sitä mitä luulen managerin tarkoittavan. Sen allekirjoitan jos Arsene tarkoitti ensimmäisellä lauseella sitä että tunsimme etukäteen olevamme ylivertaisia. Ei nyt kuitenkaan tehdä eilisestä liian isoa numeroa. Me emme kompastuneet tappioon ja tasapeli tietää ehkäpä vain hieman ylimääräisiä töitä jatkon kannalta ja ehkä hyvä vain niin.

Tulos ja esitys pitää analysoida tarkkaan enkä epäile hetkeäkään etteikö Arsene niin tee. Toivon kuitenkin vilpittömästi että Arsene kyseenalaistaa myös pelaajavalintansa. Miksei Wilshire, miksei Ramsey, olisiko kannattanut? Totuus on että eilen se olisi ollut sikäli mahdollista että edes tappio ei olisi upottanut laivaa mutta sunnuntaina West Hamia vastaan ei ole mahdollista lähteä kokeilemaan.

Loppuun vielä kiroilua ja hyvä uutinen. Olen nyt odottanut blogipalvelun heräämistä niin että kello alkaa tulla kaksi yöllä ja voitte olla varmoja että hypin riemusta tasajalkaa kun saan todeta että ehdin nukahtaa neljä ja puoli tuntia ennen kuin kello herättää töihin, awesome. Hyvä uutinen on tottakai Samir Nasrin paluu viheriölle eilen reserviottelussa Wolvesia vastaan. 58 minuuttia ja maalisyöttö, welcome back, erm, new signing.

Olen ihan h*lvetin väsynyt, palaan kenties otteluun ja muihin eilisen uutisiin huomenna sikäli kuin tämä pirun palvelu tai ’muistikampa’ kestää.

0 thoughts on “Sitä saa mitä tilaa

 1. Sitä tosiaan saatiin mitä tilattiin…..
  Olemmehan tottuneet siihen että punavalkoinen joukkue pitää enemmän palloa,niin eilenkin mutta ikävä kyllä se oli AZ. En kyllä muista milloin viimeksi Arsun peli on ollut noin flegmaattista että vastustaja on pitänyt pallonhallinnnan.
  Olisi tosiaan olettanut että AW olisi vähän kierrättänyt mut vielä mitä. Gibbs olisi ansainnut jatkaa Clichyn paikalla ja Wilshere laidalla. Ramsey olisi taatusti tehnyt saman kuin Diabykin.
  Clichy oli tosiaan välillä pahasti kuutamolla ja miehen esitykset muutenkin ovat mielestäni olleet kaukana hänen parhaastaan. Sagna pitäisi laittaa ylimääräisiin harjoituksiin treenaamaan keskityksiä.

 2. Aika huono peli oli joo mutta kyllä AZ veska pelasti pari ja rankkari jäi viheltämättä!!! ja tappioton putki jatkuu…..ja barca hävis kotona =)

 3. Blogi toimii kuin norjalainen vilkku.. Toimii, ei toimi, toimii, ei toimi 🙂

  Arsenalin peli oli näitä pelejä, joista mestarijoukkueet ottavat voiton huonona päivänäkin. Eli 0-1-lopputulos olisi ollut hyvä, ja varmaan näin joukkueessakin ryhdyttiin ajattelemaan. Nyt taas nähtiin. Kun peliä ei ”tapeta”, niin näin voi käydä. Arsenal antoi AZ:lle mahdollisuuksia. Juuri kun näytti, että siitä huolimatta AZ ei tee maalia, niin onnistuminen tuli viimeiseen mahdolliseen hetkeen.

  Tasoitusmaalissa oli samoja elementtejä, mitä taannoisen Blackburn pelin ensimmäisessä maalissa. Tallöinhän Blackburnin mies pääsi puskemaan Vermaelenin edestä roikun yli Mannonen. Nyt taas Pellé voitti Diabyn pääpallossa 100-0, ja Diaby tuntui myöhästyvän puskusta totaalisesti.

  Jossain BBC:n analyyseissa Lee Dixon on kiinnittänyt näihin tilanteisiin huomioita. Samanlaisia palloja syntyy mm. Stoken pitkissä heitoissa. Näissä tilanteissa paine puolustujalle on kova, koska sekä pelaajien että pallon liikesuunta on omaa maalia kohdin ja kovaa puskua vastapalloon on hankala saada aikaiseksi. Näissi pitäisi puolustajan päästä ”hyökkäämään” palloa vastaan, niin liike-energia suuntautuu palloa vastaan ja hyvän purkupallon todennäköisyys paranee.

  Tilanteissa pitää miettiä siis pelaataanko paitsiolinjaa korkealla, jolloin vastustajalla on vaara joutua paitsioon vai pitäisikö jopa hieman pudottaa linjaa, jotta voidaan päästä kunnolla palloa vastaan pelaamaan. Molemmissa on hyvät ja huonot puolensa, mutta ainakin nämä asiat pitää tiedostaa.

  Jos asiaa ajatellaan toiselta kantilta kokonaan, niin jotenkin huomasi että meidän pelaajat tiedostivat pelin olevan toissijainen verrattuna Valioliigan otteluihin. Ottelusta ei ollut pakko saada pisteitä, ja se näkyi pelaajien suorituksissa. Valioliigassa jokainen peli vaikuttaa sarjan lopputulokseen, Mestarien Liigassa voi alkusarjassa hävitäkin, ja päästä silti lohkovoittajaksi.

  Wengerin nyt pitää saada pelaajat virittäytymään viikonlopuksi huippuvireeseen paikallisotteluun West Hamia vastaan. Samanlaisella esityksellä ei hyvä siinä tule. Olisi hyvä pitää Valioliigassa voittoputki päällä, eikä ajautua tasapeleihin, kun on pari tappiota jo tullut.

 4. Ärsyttävään tasuriin tosiaan jouduttiin eilen taipumaan mutta aika pitkälle omasta syystä. Esitys oli kovin laiska ja flegmaattinen ja siihen päälle monta hyvää maalintekopaikkaa jäi hyödyntämättä. Syyttävä sormi kohdistuu lähinnä Robiniin. Tosin Velan kaato rankkarialueella oli päivänselvä pilkku, mutta ruotsalaistuomari tais nieleista herneen pillistään sillä hetkellä. Jos tällainen pistementys piti tulla niin hyvä että se tuli CL-lohkossa eikä Valioliigassa, sillä meillä oli kuitenkin alla kaksi voittoa Mestareiden Liigassa ja pullat yhä tosi hyvin uunissa siinä kilpailussa. Lohkovoitto on todennäköinen tästä tasurista huolimatta. Valioliigassa ei tällaista saa päästää tapahtumaan, ei ainakaan sellaisessa pelissä jossa pisteet jo etukäteen ”kuuluvat” meille kuten sunnuntain ottelussa Hammersia vastaan. Toivottavasti tää harmillinen tasuri ja heikot otteet kentällä palvelevat jatkossa pelkästään hyvin ja pelaajat ja MANAGERI osaavat ottaa asiasta opikseen. Valmistautuminen ja asenne pitää aina olla 100% jos halutaan ottelu voittaa. Erityisesti etukäteen heikompia vastustajia vastaan!

 5. Kaitsulta hyviä pointteja tosta Arsun murheenkryynistä ilmapelistä erikoistilanteissa.
  Olemme jatkuvissa vaikeuksissa niitten kanssa myös valioliigassa jossa monet joukkueet heittävät kaikki vaparit jo omalta kenttäpuoleltaan pitkänä Arsun rankkialueelle.
  Meiltä todellakin puuttuu näitä pääpelaajia joista esim. Gilberto Silva oli todella arvokas omassa päässä. Diabyllahan olisi kokoa mutta mies on täysi lapanen ilmapelissä.
  Toivotaan tosiaan että eilinen toimi viimein opetuksena jatkoa silmälläpitäen.

 6. Sanotaan heti alkuun, että eipä tuo tasuri juuri mitenkään tule estämään lohkosta jatkoon menoa tai lohkovoittoa. Joka tapauksessa harmittaa, kun päästetään tasoitus noin lopussa. Muutenkin nämä Mestareiden liigan alkulohkon pelit ovat maistuneet jo useamman kauden melkoiselta pakkopullalta. Jatkopaikka on niin selvä, että varsinkaan kaikkia avainpelaajia ei tunnu kiinnostavan. Ei tietenkään hyväksyttävää, mutta osittain ymmärrettävää ja tämä ilmiö ei todellakaan koske ainoastaan meitä vaan oikeastaan kaikkia suuria seuroja.

  Harmi vain, että voitto eilen olisi antanut loistavan paikan peluuttaa junnuja kolmessa jäljellä olevassa pelissä ja antaa sitä arvokasta huiliaikaa avauksen pelaajille. Nyt yksi näistä peleistä joudutaan ainakin pelaamaan vielä ykkösmiehistöllä.

  Olenko ainut joka piti Alkmaarin maalivahtia erittäin hyvänä? Romero taisi olla nimi. Itse en ollut nähnyt miehen pelaavan koskaan ennen, mutta ainakin eilen teki lähes kaiken oikein. Tarjousta kehiin tammikuussa..

 7. Kuten muutkin kirjoitelleet, nuoria enemmän kehiin kun kerran motivaatio hukassa ykköskentällisellä, Jackin olisin toivonut mielummin Ebolan (hienoja kaatumisia), Rambo Diabyn sekä Vela Robinin paikalle, Robinille näitä pelejä kuitenkin riittää kun muut hyökkääjät ovat loukkaantuneet. Näköjään AA pelaa täysillä joka matsin.

  Oikeasti pelottaa Diabyn pääpeli, silloin kun osuu palloon niin kukaan ei tiedä minne se pallo oikein menee, roikkupallo taaksepäin vastustajalle sekä melkein oma maali taas kerran. Viikonloppunahan vastustaja sai (Viton avustuksella) maalin sen takia.

  Kukaan muu huomannut kuinka Song on alkanut oppimaan lukemaan peliä, lähes aina siellä missä palloa pelataan, hyvä niin vaikka ei aivan Theon luokkaa tuo juokseminen jos vastustaja ohi pääsee, monta hyvää katkoa eilenkin.

  Nasrin paluulle iso peukku (tuoppi), nähtäneenkö poolia vastaan?

 8. Song tosiaan on oppinut lukemaan peliä hyvin ja korvaa hitauttaan hyvällä pelisilmällä ja sijoittumisella. Mut aina voi vielä tästäkin parantaa.
  Jos muistan oikein nin joskus tämä vatustajan maalivahti Romero oli yhdistetty Arsuun?
  En pistäisi hanttiin jos vaikka tulisikin joku päivä.
  Lohkovoittohan ei sitten välttämättä helpota tietä jatkopeleissä yhtään,on tulossa tosi kovia lohkokakkosia vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s