60 eikä tunnu eikä näy missään

Pidetään juhlapuheet lyhyenä sillä tämähän on syntymäpäiväsankarin toive. Onneksi olkoon nyt joka tapauksessa Arsene Wenger, tänään 60. Harvoin tulee edes katsottua näitä virallisten sivujen profiileja pelaajista saati valmennuksesta, liekö katsovat sivuston ylläpitäjätkään.

On oikeastaan noloa että tänään manageri täyttää pyöreitä vuosia ja ainakaan vielä tätä kirjoittaessa syntymäpäivän aattona Arsenen profiilista ei selviä että hän on seuran pitkäaikaisin manageri. Profiilin edellinen päivitys lienee jo kahden vuoden takaa kun Arsene allekirjoitti nykyisen sopimuksensa.

Kuten sanoin, kunnioitetaan Arsenen tahtoa eikä tehdä suurta numeroa merkkipäivän johdosta. Mitään tribuuttia en edes harkitse, miksi harkitsisin sillä työ on kesken. Wenger nauttii ehkä lasin kaksi punaviintä illalla mutta päivä on kenties normaaliakin työntäyteisempi.

Päivän ohjelmassa harjoitukset täysin normaalisti ja lienee tarkkaan harkittu suunnitelma että seuran varsinainen yhtiökokous osuu tälle päivälle ja johon Arsene tottakai osallistuu.. ja siellä kaikilla oli niin mukavaa, oi jospa oisin saanut olla mukana.. Ja ’juhlaillan’ päättää jalkapallon katsominen, kuinkas muuten.

”No, I have nothing to celebrate. It will be very quiet. I have the AGM. We have a big game on Sunday again and Thursday night is the Europa League with the new fifth referee system. They are responsible for my ageing so I have to watch that!”

Toivottavasti nyt pelaajat keksivät jotain spesiaalia, joskin managerin tuntien hän olisi varmasti eniten tyytyväinen jos jokainen antaa kaikkensa valmistautuessaan tulevaan sunnuntaihin. No ei, pitää tässäkin hommassa huumoria olla ja luotan että kirjaimellisesti ’pojat’ keksivät jotain, lupaavat ainakin myöhästyneen lahjan ensin kolmena pisteenä Hammersia vastaan ja toukokuussa pokaalin muodossa.

Haha, olisi kiva päästä joskus kärpäseksi kattoon Wengerin kotiin ja ihmetellä miten epäilemättä sopeutuvainen rouva Wenger kuluttaa aikaansa kun puoliso on kotona muutaman hassun tunnin ja käyttää senkin ajan jalkapallon katsomiseen. Mistä tällaisia naisia löytyy, jos teidän lukijoiden joukosta, lähden kovin mielelläni sokkotreffeille. Hmm, ehkä Arsene hieman fuskaa ja menee rouvan kanssa illalliselle ja katsoo jalkapalloa sitten salaa rouvan nukahdettua.

Kuten sanoin, ei tehdä merkkipäivästä liian suurta numeroa. Sitä paitsi ehkä voimme suosiolla suunnata katseemme jo kymmenen vuoden päähän, 70 kuulostaa vieläkin komeammalta. Managerihan totesi maanantaina ettei halua lopettaa työskentelyä jalkapallon parissa koskaan, niin kauan kuin terveyttä riittää, niin kauan mennään. Ja jos Arsenen ulkoista habitusta katsoo, miksemme suuntaisi katseita kymmenen vuoden päähän, vaikka sitten kahden vuoden periodeissa kuten Wenger asian ilmaisee.

En voi kuin ihailla Arsenen työmoraalia ja intohimoa päivästä toiseen 60 vuotiaana. Masentuisin varmasti kuollakseni jos näkisin itseni peilistä sohvalla raapimassa palleja olut toisessa kädessä ja.. niin, toinen haarojen välissä, toki jalkapalloa samalla seuraten mutta ymmärsitte yskän, taas, olen yksinkertainen ihminen ymmärtää.

Hupsista, nyt alkaa lipsua jo tribuutin puolelle.. Työ kutsuu, juhlien aika on myöhemmin, joskin epäilemättä saamme lukea tänään yhden jos toisenkin artikkelin päivänsankarista.

Here’s to you, CHEERS ARSENE!

Jalkapalloilullisesti, Punavalkoisesta näkökulmasta ainakin eilinen oli tyypillisen hiljaista ottelupäivän jälkeistä sulattelua. Käytännössä koko orkesteri jakoi tiistain pelin jälkeen kommentteja kuin yhdestä suusta, tästä (tasapelistä) pitää oppia ja mikäli pelaajia on uskominen, he todella oppivat. No teoria ja käytäntö ei aina kulje käsi kädessä mutta mehän voimme vain luottaa sanaan.

Parista kommentista mihin törmäsin on kuitenkin rivien välistä luettavissa että asenne ei ollut tiistaina täysin kohdallaan ja korostaisinkin ennemminkin juuri asennetta itse ottelussa sen sijaan että nyt puhe keskittyi lähinnä siihen kuinka pitää pelata loppuun asti, ne viimeisetkin lisäaikaminuutit. Väitän nimittäin että jos asenne olisi ollut täydet sata toissapäivänä, emme olisi olleet ylipäätään tilanteessa missä pitää puristaa kaikki vielä kolmannella lisäaikaminuutilla.

Robin van Persie:

”A draw in a Champions League-away game is not bad. Of course we wanted to win, but I’m not unsatisfied.”

Gael Clichy:

”We have to stay focused until the end of the game and we have to learn. Tonight we switched off because we thought maybe that the game was over and they scored a nice goal.”

Tiedän että se on mahdotonta mutta kokeilkaapa mennä edellä mainittujen pelaajien housuihin ja sanoa ääneen samat sanat ja ymmärrätte jälleen mitä yritän ajaa takaa. En voi olla kuulematta sellaista.. ’Noh, ei se niin vakavaa, ihan mukavastihan se meni vaikkei kaikki koneesta tänään irronnutkaan’ -asennetta. Vähän vasemmalla.. erm, siis oikealla jalalla tässä tapauksessa oltiin reissussa ja kuviteltiin että se riittää.

Ja Robin, you’re NOT unsatisfied? Jos joku olisi tarjonnut tasapeliä ja lohkon kärkipaikkaa edelleen kierroksen jälkeen etukäteen jne jne.. Unohdetaan nyt kaikki haihattelut mitä ukko ylijumala olisi hypoteettisesti voinut tarjota etukäteen sillä kukaan ei tarjoa etukäteen mitään. Perin omituista jos pelaaja on ’ihan tyytyväinen’ kun joukkue menettää voiton 30 sekuntia ennen loppua.

Mutta kuten sanottu, oppia, yhtä jatkuvaa opiskeluahan tämä on. Kompastuimme viime kauden alussa Fulhamille, Hull Citylle.. nyt olemme klaaranneet vastaavat ottelut. Jos vastustaja parkkeerasi bussin boxiin, olimme aseettomia viime kaudella, emme ole enää, päinvastoin.

Hyvänen aika, Alex Song oli.. niin, Alex Song viime kaudellakin ja on Alex Song edelleen mutta kuin ’uusi hankinta’ tällä kaudella vaikkei täysin ole vieläkään allekirjoittanutta vakuuttanut. Kyllä, Song oli hyvä tiistaina ja erottui edukseen harmaasta massasta.

Odotan edelleen kun vastaan tulee ’isot pojat’, toistaiseksi kahdesti on tullut ja tuloksina tappiot enkä suinkaan tarkoita että osoitan sormella juuri Kamerunilaista, en tietenkään. Joskin päästimme näissä tappioissa kuusi maalia ja kun puhutaan puolustavasta keskikenttäpelaajasta, katse kiinnittyy tottakai siihenkin pelaajaan, ja siihen pelaajaan joka joutui ottamaan keltaisen kortin molemmilla kerroilla kun vastaan asettuu nämä isot pojat.

Ihan hyvä, ihan hyvä. Puhutaan sitten pelistä, asenteesta, pelaajasta, mistä vain, ihan hyvä ei riitä. Olen ennenkin käyttänyt vertausta elokuvaan. Olen katsonut varmasti satoja ihan hyviä elokuvia mutta en tuhlaa rahojani ostaakseni DVD:llä omaan kokoelmaan ihan hyvää elokuvaa, sen pitää olla enemmän kuin ihan hyvä.

Näin, vieläkö jotain iloiselle torstaille? Ymmärsin raporteista että Samir Nasri oli kolmen kuukauden toipilasajan jälkeen varsin pirteä otteissaan tiistaina ja pelaaja itse oli tottakai onnellisin kaikista. Onko Samir hoikistunut kuntopyörän selässä ja vesijumpassa?

Maalivahtitilanne hämmentää edelleen suuresti, ehkä entistäkin enemmän jos mahdollista kun myös Lukas Fabianski teki paluun tositoimiin Nasrin tapaan reserveissä. Birmingham kotona ja AZ vieraissa voi vielä mennä mutta West Hamia Upton Parkilla voitaneen jo pitää kulminaatiopisteenä, onko Almunia meidän ykkösmaalivahti vai ei?

Hypoteettinen kysymys, jos sunnuntain peli olisi Mestareiden liigan finaali, kenet laittaisit tolppien väliin? Ei olisi reilua jos en itse vastaa omaan kysymykseen, Almunia. Tilanne on kuitenkin sellainen että olen alkanut epäillä josko tämän mysteerisen tulehduksen takana on jotain aivan muuta minkä tietää vain Manuel ja Arsene. Yritän kuitenkin pysyä tyynenä sikäli ettei se ole mitään liian vakavaa, ei Almunia olisi siinä tapauksessa kokoonpanossa lainkaan.

Ehkä hankimme Didan Milanista? Haha, ja sattuu sitä itse Casillasillekin. Hmm, oli kyllä huikea peli UnRealin ja Milanin kohtaaminen ja valitettavasti ymmärrän jos mm herrat YLEllä jättävät meidät huomiotta kun pohtivat joukkueita TV-peleihin. Tämä on tietenkin vääryys sikäli että jokainen voi kuvitella millainen herkkupala olisi meidän ja Barcan kohtaaminen. Epäilen kuitenkin että meidän tiistain pelistä jäi ottelusta päättäville jotain traumoja. Niin, se puolustaminen UnRealin ja Milanin ottelussa, heh, pyyhkisimme lattiaa molemmilla 6-2!

Siirtohuhuja? No vain siksi että rakkauttaan meille kannattajille osoittanut Emmanuel Eboue on sitkeästi otsikoissa milloin spekuloitaessa siirrosta Italiaan, milloin Espanjaan ja puhutaan sellaisista summista että kukapa olisi voinut koskaan edes kuvitella. Mr. Eboue, jätä se teatraalisuus pois ja olen vakuuttunut että saat paljon enemmän vastarakkautta.

Niin, onko huhuissa sitten mitään perää mitä Eboueen tulee, itse en jaksa uskoa mutta kovasti tiesi media kertoa kuinka olemme seuranneet haukansilmällä muuan Gregory van der Wieliä, joka on sattumoisin oikean laidan puolustaja.

Toisaalta media tiesi kertoa senkin että Wenger olisi jo peräti katumapäällä (minä olen, se on selvä) kun ei vienyt kiinnostustaan loppuun asti vaan Lorik Cana siirtyi lopulta pilkkahintaan Sunderlandiin. Voi hyvinkin olla, ehkä onkin että Wenger katuu varsinkin kun hinta oli niin huokea ettei nykyinen Sunderlandin kapteeni (kertoo h*lvetin paljon) pelaa nyt Grovella mutta täysin selvää ettei Cana nyt ’enää kiinnosta’ manageria.

Uskon vakaasti että Nicklas Bendtnerin loukkaantuminen on enemmän pelkkä kolhu kuin mitään vakavaa. Sen sijaan alan olla valitettavan skeptinen Eduardon suhteen. En tiedä miten säännöt menevät tarkalleen kun lainasopimuksista puhutaan (siirtoikkunan aikana vai milloin vain?) mutta QPR:ssä maaleja takovan Jay Simpsonin kutsuminen takaisin ei voi olla poissuljettu vaihtoehto jos Eduardo pelaa yhden ja huilaa kymmenen ottelua.

Ei mielipiteeni ole muuttunut sen suhteen että suhtaudun kovin kovin varauksella siihen että Simpson löisi itsensä läpi meillä mutta en jaksa uskoa että Wenger tammikuussa hyökkääjää hankkii ja jos Dudu ei kuntoudu (koskaan?) huippukuntoon, ei meillä liikaa varsinaisia strikereita ole, onko yhtään kun B52 on hänkin nykyään enemmän laitahyökkääjä. Sitä paitsi Simpson on tilanteessa että hänet on pian punnittava kunnolla tai lainapesti saa kenties oletetun sinetin, pysyvän siirron.

Loistavaa, Sepp Blatter aikoo jatkaa vielä hamaan tulevaisuuteen virassaan vuoden 2011 jälkeenkin kun seuraavat vilpilliset vaalit järjestetään ja epäilyttävää vaalirahaa sataa ovista ja ikkunoista.. pyytämättä, yllättäen ja salaa tottakai. Odotan Platinin ilmoittavan omista säätiöiltä saamistaa rahoista ja tuista ja ennen kaikkea jatkoaikeistaan tänään. Eikö ole jokseenkin ihmeellistä etten edes keksi kuka voisi haastaa kaksikon? Tai toki keksin montakin nimeä kuten Johanna Tukiainen tai BB Esa J mutta..

Myöhästyneet kiitokset kannustavista kommenteista JK:lle, Kiffille (vai Kifille?), Jomballe.. unohdinko jonkun? Tuli nyt mieleen näiden teknisten murheiden keskellä. Kuten Kaitsu totesi, toimii kuin Norjalainen vilkku, heh, kerroin työkaverilleni joka siis on Norjalainen. Kaitsun kommentti oli muutenkin asiallinen, ei vain viittauksesta vuonojen maata kohtaan, käykääpä lukemassa jos jäi eilen lukematta ja sikäli kuin vilkku toimii.

Loistavaa että jaksoitte taas eilen ’reloadata’ ja kommentoida. Olen aina sanonut että kommentit ovat ovat tämän foorumin ehdoton suola ja saa pahankin ateriankin maistumaan.. no ainakin nieltävältä. Näistä teknisistä murheista sen vielä sen verran että kuten aiemmin totesin, allekirjoittaneella ei ole osaa eikä arpaa asian suhteen. Olen antanut palautetta ja udellut josko ongelmista pitää varautua kärsimään pitkäänkin, en ole saanut vastausta mitä pidän valitettavana.

UPDATE! Suora lainaus ylläpitäjältä ja kiitos siitä sillä uskon vilpittömästi ettei kukaan ole tilannut vahingossakaan vilkkuvaloja autoonsa Norjasta. Taustaväri tätä päivittäessä näyttää hassulta mutta se nyt ei liene ongelma kenellekään.

’Järjestelmän epästabiliutta aiheuttava muistiongelma on meille kaikille enemmän kuin harmillista. Tänä iltana pystyin kuitenkin viemään asiaa sen verran eteenpäin, että palvelu, jälleen kerran, siirrettiin toiselle palvelimelle, jonka pitäisi toimia(tm). Toivottavasti palvelun tavoittettavuus ongelmat ovat nyt taakse jäänyttä aikaa.’

Huh, eiköhän tässä tullut jo liiaksikin, varsinkin kun taustalla on nämä valitettavat tekniikkamurheet. Lupaan ’hidastaa’ tahtia kohti viikonloppua ja itse asiassa alan hyväksyä pakkomielteeltäni sen että anna aikaa itsellesi viikonloppuisin.

Eikö sovita että tänään on taas se päivä kun uskaltaa käydä baarikaapilla ja ottaa yömyssyksi sitä parasta ja kalleinta.. Nyt allekirjoitan hakemukseni eduskunnan urheilukerhoon ja puollan hakemustani toiminnallani taloyhtiön tilintarkastajana ja hallituksen jäsenenä. Seuraavaan kertaan, cheers!

0 thoughts on “60 eikä tunnu eikä näy missään

 1. Happy Birthday Arsene!

  Ja pari muuta asiaa lyhyesti. Minua vieläkin sapettaa, että miksei meidän miehistöä kierrätetty tiistaina, kun siihen olisi ollut mahdollisuus ja todellakin tarvetta? Katselin tuossa tulevia otteluita ja listalla on seuraavaksi Hammersit vieraissa, paskacup Poolia vastaan kotona, Spurs kotona, metsuripelit kotona Alkmaaria ja Liegeä vastaan, sekä reissupelit liigassa Wolvesia ja Sunderlandia vastaan ennen Chelseapeliä (kotona). No tiistain Pool -mittelö mentäneen tyystin reserveillä, mutta kyllä herrat RvP, Cesc, Arshavin, Song ja koko takalinja kaipaisivat huilia. Ebolaa voi kierrättää laitapakkien tontilla ja Gibbsillä riittänee näyttöhaluja myös. Penkillä istuvat illasta toiseen myös Ramsey ja Liam.. eikun Jakcie boy sekä Vela. Yhtä -kahta, jopa useampaa pelaajaa voisi laittaa tuolta listalta avaukseen ihan huoletta suuressa osassa näistä tulveista peleistä, enkä jaksa uskoa, että taso siitä hirmuisesti kärsisi. Ei ainakaan, jos mennään tuolla asenteella kuin tiistaina. Nyt jo Hammers peliin pitäisi saada Ramsey tai Wilshere avaukseen. Olikos juutti jo palailemassa kehiin? Jos on, voisi aihan hyvin heittää avaukseen Robinin tontille ja antaan Hollantilaiselle huilipäivän. Nasri lienee rosterissa, jos tiistaina kerran jo sai tuntumaa. Spursia vastaan on mentävä ykköset päällä, ettei tule työtapaturmaa. Ei tule. Eihän?

  Maalivahtikysymys onkin visainen. Saapa nähdä kuka pelaa pyhänä. Oletteko muuten kiinnittäneet huomiota Andrein viimeaikaisiin lausuntoihin lehdissä? Välillä maalaillaan uhkakuvaa, että vierastyöläiset katoavat Englannista korkean verotuksen vuoksi ja joo, Arsenal pelaa viihdyttävää jalkapalloa, mutta Barcelona pelaa vielä viihdyttävämpää ja sitäpaitsi sinne kotiutuisin paljon paremmin kuin kylmään ja kalliiseen Englantiin… Mitä vittua Andrei???

  Ja vielä lopuksi, tässä hyvä päivitys taas omistajatilanteeseen: http://www.timesonline.co.uk/tol/sport/football/premier_league/arsenal/article6884690.ece

  Juha

 2. Liigapelit on väärä paikka kierrättää, ehkä muutamassa kotiottelussa heikompia vastaan, mutta ei missään tapauksessa sunnuntaina Upton Parkilla. Liigacupissa kierrätystä tulee, mutta Mestareiden liigassa sitä pitäisi myös tehdä. Veikkaan, että Wengerin tavoite oli varmistaa voitolla jatkopaikka ja siksi paras kokoonpano. Tämä olisi antanut hyvät mahdollisuudet kierrättää kolmessa viimeisessä lohkovaiheen pelissä. Nyt kävi kuitenkin näin ja ehkä vielä lohkovaiheen seuraavassa ottelussa joudutaan vetämään ykkösmiehistöllä.

 3. Jep, onnittelut mr. Wengerille ja toivottavasti joukkue antaa myöhästyneen syntymäpäivälahjan tulevana sunnuntaina ottamalla kunnon voiton.

  Jännityksellä odotan kuka pelaa meidän maalissa tulevissa peleissä. Mikäli Fabianski pääsee maalille (noin yleisesti luulen, että hän pääsee ainakin jossain vaiheessa kautta pelaamaan), niin olemme käyttäneet virallisissa peleissämme kaikkia neljää maalivahtia. Tämä on aivan liikaa. Kuitenkin kuten monet muutkin odotan Almunian paluuta maalille west hamia vastaan. Tarkennan vielä sen verran, että odotan viime/toissa vuoden Almunian paluuta – ei ehkä maailmaan parhaan, mutta kohtalaisen varman perusmaalivahdin paluuta. Mannonella on ollut hyvä näytönpaikka ja mielestäni hän on osoittanut pystyvänsä olemaan joskus ykkösmaalivahti, mutta kuten hentekin joudun laittamaan hypoteettiseen sunnuntain Mestareiden liigan finaaliin maaliin Almunian.

  Noihin Arhavinin lausuntoihin suhtaudun pienellä varauksella, sillä suurin osa niistä on kierrätystä jostain vanhoista artikkeleista. Luonnollisesti nuo spurs/barca-kommentit vituttaa, mutta eipä niissä ole mitään uutta. Mitä taas tulee verotussyistä johtuvaan tulevaan Espanja-migraatioon, niin sehän on pelkkää faktaa ja asia on ollut kohtalaisen hyvin esillä brittimediassa muutenkin.

  Toivottavasti B52 ja Rosicky palaavat jo ensi peliin. Vaikken ole kierrätyksen kannalla, niin olisi hyvä saada ainakin nuo kaverit kentälle/penkille.

  //hentelle: Ja itse kun luulin ottaneeni helpon tunnuksen, anyway se menee seuravalla tavalla Kif, Kifin, Kifille, Kifilla, Kifista, jne. 🙂

 4. Kierrätyksestä: sikäli eri mieltä villen kanssa, että valioliigan kotiotteluissa ei oikein voi kierrättää – 60000 katsojaa ei tule katsomaan kierrätystä. Siksi on otettava riski ja kierrätettävä west ham -tyyppisissä vierasmatseissa. Esim. Pool on näin tehnyt – ja pataankin on tullut. Eli ei helppo rasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s