Ruosteessa, onneksi vain minä

”In my opinion, it is just the kind of game we need. We are very close. You can smell it, you can sense it is very close.”

Näin ’haistaa’ Gianfranco Zola. Mitenkään väheksymättä illan vastustajaa puhumattakaan siitä että kenenkään on syytä paukutella henkseleitä ennen Lontoon derbyä minun on vaikea haistaa että Hammers olisi kovin ’lähellä’.

Liekö tarvitsisi mutta pahoittelut joka tapauksessa eilisen päivityksen jäämisestä väliin. Toivottavasti teilläkin, allekirjoittaneella on ollut toistaiseksi mukava viikonloppu ja kaikki tähtää siihen että tänään Upton Parkilla saadan vielä se kuuluisa kirsikka kakun päälle.

Ei tämä ole ensimmäinen kerta mutta minusta on hupaisaa kuinka aina ottelun alla kaverin pelaajilla spekuloidaan. Arsene toki myönsi harkinneensa jossain vaiheessa Matty Upsonin hankkimista takaisin meille ja on kenties aavistuksen pahoillaan että kärsimätön pelaaja ei aikanaan jäänyt odottamaan mahdollista mahdollisuutta.

En yllättynyt lainkaan siitäkään että keskusteluun vedettiin juuri nyt myös Hammers vahti Rob Green. Joskus kyllä tuntuu että median ainoa tehtävä on tehdä kaikki mahdollinen vain vaikeuttaakseen meidän valmistautumista. Haha, luin sellaisenkin artikkelin eilen että Arsene hankkii kenties Valon Behramin West Hamista jos Bacary Sagna siirtyy UnRealiin, oikeasti.

Äh, myönnän että osaan olla myös tahattomasti vainoharhainen ja epäilemättä näiden vuosien aikana kun olen kirjoittanut blogia, vainoharhaisuus mediaa kohtaan on kasvanut huimasti. Ehkä se olenkin minä joka näen jokaisessa artikkelissa jotain negatiivista tai ainakin lähden siitä että takuulla tämäkin artikkeli on negatiivinen. Onkohan tilanne sama muiden joukkueiden kannattajien keskuudessa, se olisi mielenkiintoista kuulla.

Hetkinen, jätinkö yhden päivän väliin ja tunnen (tiedän) olevani täysin ruosteessa, en löydä mitään Punaista lankaa, en vaikka se on silmien edessä, West Ham – Arsenal. Ja ei, vaikka olen ruosteessa, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa että allekirjoittaneelle oli perjantaina tarjolla Venäjän suurlähetystön tarjoamaa kuohuvaa ja tottakai vodkaa ja tämä tarina on täysin tosi!

No niin.. Huomaan taas että olen tälläkin kaudella tuijottanut vain omaan napaan ja meidän tekemisiin. West Ham on joukkue joka kuuluu ikään kuin kalustoon, siitäkin huolimatta että Carlos Tevez henkilökohtaisesti piti joukkueen Valioliigassa muutama kausi takaperin. Hammersilla on vain yksi voitto ja viisi pistettä kahdeksasta pelistä ja voitto on kauden avauskierrokselta Wolvesia vastaan.

Kahdeksan ottelua ja yhdeksän maalia Itä-Lontoolaisille kertoo olennaisen. Ero on järjetön kun katsoo meidän 27 tehtyä maalia samoin kahdeksassa pelissä. Hauska yksityiskohta sekin että erosta huolimatta molempien joukkueiden paras maalintekijä liigassa on osunut neljästi; meillä Robin, Cesc ja Vermaelen, Hammersilla Carlton Cole.

Miten vain haluaakin analysoida lähtökohtia kuten sitä että West Hamilla on vain yksi piste hankittuna Upton Parkilta tällä kaudella, meidän tulisi voittaa ottelu. Se on selvää että meidän pitää voittaa ja toivon ettei pelaajat tuijota liikaa sarjataulukkoon, katsoisivat sen sijaan DVD:ltä kevään 2007 ottelun Hammersia vastaan Grovella jonka hävisimme 0-1 vaikka maalintekoyritykset olivat jotain 35-2, en koskaan unohda tuota ottelua.

No keväällä 2007 ei tietenkään ole mitään tekemistä syksyn 2009 kanssa ja jokaisen pelaajan pitää olla hereillä illalla. Ei tehdä tästä tänään vaikeaa, eihän. Ei tehdä tästä vierailusta sellaista kuin Craven Cottagella, tehdään tästä sellainen vierailu kuin Goodison Parkilla.

Zola saa minun puolesta haistaa mitä haluaa mutta minä haistan että Hammersin pelaajien itseluottamus on kaikkea muuta kuin kohdallaan ja paineet seuran hilaamiseksi pois putoajan paikalta kasvavat peli peliltä, niin managerilla kuin pelaajilla. Meidän täytyy iskeä siihen paineeseen ja olla heti alussa hereillä ja näyttää kuka on kukko tunkiolla.

Jos annamme kaverille siimaa alussa, pelistä voi tulla vaikeampi kuin kukaan haluaa. Upsonilla on varmasti ylimääräistä latausta tänään ja sen lisäksi että hän antaa kaikkensa alakerrassa, hänet on syytä vartioida tarkkaan erikoistilanteissa hyökkäyspäässä. Cole puolestaan tähtää takuulla edelleen hyökkääjäongelmista kärsivän maajoukkueen kokoonpanoon ja nämä pelit ovat niitä parhaita paikkoja näyttää mistä puusta kaveri on veistetty. Maalivahti Greenin kohdalla sama asia.

Mark Noble, Scott Parker, Kieron Dyer.. ovat kelpo pelimiehiä ja kotiyleisö toivoo takuulla huonosti alkaneelle kaudelle käännettä suuren ja mahtavan Arsenalin kustannuksella ja kannustuksesta tuskin on tänään puutetta. Liekö sitten Zolan ansiota mutta Hammers ei ole romahtanut missään vaiheessa kautta mistä kertoo maaliero joka on vain neljän verran pakkasella.

Olen edelleen sitä mieltä että Wengerin olisi pitänyt antaa lepoa parille kolmelle pelaajalle viikolla vaikka nyt tiistai tuntuukin jo kaukaiselta. Tulevana keskiviikkona liigacupissa pakka menee toki täysin uusiksi mutta tänään kovin moni pelaa jo kolmannen ottelun yhdeksän päivän sisään ja kädet ristiin ettei se kostaudu. Se lienee selvää että tänään Arsene juoksuttaa viheriölle mielestään parhaan mahdollisen kokoonpanon ja en olisi yllättynyt jos kokoonpano näyttäisi jokseenkin tältä:

Arshavin – van Persie – Eboue

Diaby – Cesc – Song

Clihy – Gallas – Vermaelen – Sagna

???

Oikeastaan ainoa millä voi spekuloida on Bendtnerin kunto ja jos Juutti on täydessä iskussa, hän kenties voisi löytää itsensä avauksesta Ebouen sijaan, epäilen, siis paikkaa avauksessa vaikka kunnossa olisikin. Maalivahtitilannetta en enää kommentoi. Kuten Arsene lehdistötilaisuudessa sanoi, katsokaa peli ja näette, joku siellä nyt joka tapauksessa on torjumassa palloja.

Yhtä kaikki tämä tilanne pitää saattaa sellaiseksi että se palvelee joukkuetta ja sitä joka tolppien välissä pelaa, nyt en näe että tilanne olisi näin. Wengerin kommentit lehdistötilaisuudessa Almunian roolista ykkösenä olivat jopa koomisia. On vain ja ainoastaan oma mielipiteeni kun pidän Almuniaa edelleen parhaana vaihtoehtona sikäli että kommunikaatio puolustajien kanssa on eri tasolla verrattuna muihin vaihtoehtoihin ja tämä puute on näkynyt Mannonen otteissa muutamaan kertaan.

En tietenkään puolusta Espanjalaista loputtomiin, en tietenkään mutta väitän että alkukauden virheistä tehtiin jossain määrin kärpäsestä härkänen ja tilanteessa oli jotain lumipalloefektin piirteitä, asiasta tehtiin liian suuri numero ja virheet eivät olleet mielestäni lopulta niin isoja kuin nyt on annettu ymmärtää.

Mannone on nyt haistanut mahdollisuuden, hän tietää ettei paikka auringossa ole mahdoton, varmasti asia jota hän ei voinut edes kuvitella parisen kuukautta takaperin. Joukkue tarvitsee ykkösvahdin jota muut yrittävät haastaa. Eikä siinä mitään, jos Vito on meidän ykkönen juuri nyt, sanottakoon se eikä jutella hölmöjä tilanteesta. Ei sitä kannata salailla, minusta Vito on liian kokematon. Se johtaa virheisiin ja kun vastaan tulee Chelseat ja ManUt, heillä on pelaajia, kokeneita kettuja jotka osaavat takuulla käyttää tilannetta hyväkseen.

Loppuanalyysi maalivahdeista puhuttaessa voisi kuulua että Manuelille paikka avaukseen ja selkeästi ykkösen status. Jos homma ei toimi, sitten hetkellisesti katseet Mannoneen tai Fabianskiin (joista jälkimmäinen aiheuttaa edelleen kylmänväreitä) ja tammikuussa hankimme sitten uuden ykkösen, maalivahdin jonka varpaille Terryt ja Ferdinandit eivät hypi ja jonka vuoksi ei tarvitse purra kynsiään kun aletaan ratkoa lopullisesti pokaaleiden kohtaloa. How about Joe Hart vaikka varsin nuori onkin? Eri asia haluaako ManCity sitten vain lainailla Hartia ja kasvaa korkoa.

Näin, ystävämme Steve Bennett tuomitsee ja nähtäväksi jää täyttyykö Alex Songin varoitustili tänään, ehkä Kamerunilaisen kannattaisi jopa ottaa lappu ja näin väliin jäisi tiistain Pool ottelu joka jäisi muutenkin väliin. Ja vielä kerran, ei siimaa Hammersille vaan h*lvetin täysi höyry päälle heti kättelyssä ja Zola saa jäädä haistelemaan uusia otteluita ja uusia haasteita miten nostaa joukkue suosta turvallisimmille vesille.

H*lvetti, eihän me vain esiinnytä tänään valkoisessa kolmospaidassa?! Se paita on kammottava ja näyttää yhtä typerältä päällä kuin puku bloggaajalla. You know, it’s just so Sp*rs and we all know that Harry and the co c*nts lost to Stoke at WHITE shite lane haha! Pete HW said it, so no more white shirts ok?

Charlie George.

COME ON ARSENAL!!!

0 thoughts on “Ruosteessa, onneksi vain minä

 1. Sille eräälle nimimerkille kaikki venäläiset on ryssiä,myös arsenalin pelaajat jos sieltä ovat kotoisin.Katsokaapa miten ovat tulleet Suomeen,töissä niitä on jo melkein joka alalla täälläkin,kouluissamme heidän lapsiaan,monella jo naapurinakin jne.On aika karua kaupassa käydessäkin kun ennen sulkemisaikaa tulee kaiuttimista kuulutus ensin suomeksi ja sitten venäjäksi..Missä menemme 10vuoden kuluttua?Tämä näin ohi jalkapallon mutta selventämään omia laukomisiani.AA on hyvänä päivänä huikea pelaaja,toivon todellakin että hän olisi lojaalimpi seuralle jossa nyt pelaa.

 2. Täytyy ottaa takapakkia ja jättää kansallisuudet jatkossa sitten väliin..Asiatontahan se on,sorry teille ketkä eivät siitä pitäneet.Tarkoitus ei ole ketään loukata jne,täällä päin tuo nimitys venäläisistä on täysin arkipäivää puhekielessä,lähellä itärajaa.Juntti mikä juntti.

 3. Sp*rs teki miehen työn ja hävis Stokelle, hyvä sauma nousta 3. parhaan joukkoon.

  Maalivahdeista vielä, Almunia mokannut tällä kaudella yhtä monta kertaa kuin viime kaudella yhteensä, Vito ei omasta mielestä kypsä vielä mut tulevaisuudessa selkeä ykkönen, pari kolme vuotta kuitenkin etiäpäin, tärkeitä kokemuksia kuitenkin. Jep, Fabia en halua maalipuitteiden väliin jos sama tahti jatkuu kui viime kaudella.

  Tuli sittenhommattua Canal+, ainakin tän kuun loppuun ”no stream”

  On se vain hienoa olla Tykkimies, tosi Gooner

 4. Arvaapas hente, minkä värinen paita cescillä on niken mainoksissa, joihin ei voi olla törmäämättä lontoossa…? Tuskin käyttö siihen jää.

 5. Lämmittelyksi potkupalloa Liverpool-ManU ja sitten illan helmeen, West Ham-Arsenal. Siinä se päivä jälleen kerran taas meneekin, jalkapallon merkeissä. Tulos 1-3 Arsenalille (C. Cole, C. Fabregas, A. Arshavin x2)

 6. Tän illan vastustajaa West Hamia ei mun mielestä kannata aliarvioida tippaakaan etukäteen huolimatta Hammersin heikosta alkukaudesta. Juuri tuon alavireisesti sujuneen alun takia niitä vois verrata haavoitettuun eläimeen. Yhtä arvaamaton ja saattaa käydä päälle todella hanakasti. West Hamilla on takuu varmasti paljon paineita pelissä ja pisteitä olisi pikku hiljaa pakko alkaa tulla plakkariin. Tän takia meidän on helvetin tärkeää valmistautua peliin huolella ja olla hereillä ensiminuutista lähtien. Parasta olis tietysti tehdä johtomaali mahdollisimman aikaisin ja sotkea paineista kärsivän kotijoukkueen pasmat entisestään. Uskon, että West Ham uskaltaa kotkentällään panostaa aika paljon hyökkäykseen. Tämä tietysti avaisi meille tilaa nopeisiin vastahyökkäyksiin tai vaikka pitkillä palloilla pistoihin heti pallonriiston jälkeen. Toivotavasti Arsene huomioi tällaisia seikkoja avauskokoonpanoa ja taktiikkaa valitessaan.

  Tuossa jokunen viikko sitten painotin meidän iskumahdollisuutta nyt kun Valioliigan suuria ei pitkään aikaan kohdata ja toistaiseks ollaan hyvällä tiellä. Blackburn ja Birmingham ovat viimeksi olleet ”pakkovoittoja” ja niissä ollaan onnistuttu. Vaikka nyt ollaan vieraskentällä niin Hammers kuuluu aivan samaan kategoriaan. Näissä otteluissa ei saa kompuroida jos aiotaan keväällä kohotella samppanjalaseja ja pyttyä. Kuten on nähty niin sarja on tasokas ja suuret seuratkin menettävät pisteitä heikommille ja eilen viimeksi Villa jäi tasuriin Wolvesin vieraana. Myös ”suuri” Spu*s sai mitä ansaitsi ja Stoke haki täsmäfutiksellaan pisteet WSL:lta. Mä todella toivon että Arsene on ottanut otteluun valmistautuessaan puheeksi esimerkiks eiliset tulokset ihan vaikka vaan varoituksen sanana pelaajille.

  Jos esiottelussa Manu hakee pisteet Poolilta niin yhden mestarikandidaatin voi jo ehdottomasti laskea pois mestaruustaistelusta näinkin aikaisessa vaiheessa kautta. Pidetään nyt perkele huoli että me tapellaan mestaruuspytystä loppuun asti eikä anneta westhamien ja muiden sotkea meidän menestyskulkua millään muotoa.

  COME ON GUNNERS!

 7. Unohtui äsken mainita yks asia minkä olen pannut merkille. Wiganissa ensimmäistä Valioliigakauttaan pelaava kolumbialainen Hugo Rodallega on ollut yllättävän valmis brittifutikseen. Sopeutunut loistavasti liigaan ja tehnyt jo paljon maaleja. Tammikuun siirtoikkuna on pian käsillä ja nyt kannattais olla Arsenen hereillä. Tarjousta rohkeasti kehiin sillä jos Rodallega pelaa yhtä vahvan kevätkauden niin hintalappuun ilmestyy varmasti jokunen miljoona lisää ensi kesäksi. Kaveri on vasta 24-vuotias ja tilastojen mukaan verkko on aina heilunut tehokkaasti siellä missä mies on kulloinkin pelannut. Hyviin tehoihin kykeneviä laitureita ei koskaan ole liikaa tarjolla ja tämä peluri olis jo valmiiksi sisäänajettu Valioliigan koviin otteluihin. HUOM! Eilen kaksi maalia Burnleyn rysään. Miettikääpä sitä 🙂

 8. Pitkästä aikaa paha aavistus meidän pelin suhteen. West Ham ei todellakaan ole noin huono kuin sarjataulukko näyttää. Tänään ei ole varaa antaa ainuttakaan lahjamaalia veskarien tai kenenkään muunkaan toimesta jos halutaan saada kaikki kolme pistettä mukaan. Mahdoton veikata kumpi maalivahdeista pelaa. Eduardo varmaankin aloittaa penkillä, joten aloitus on melko varmasti sama kuin keskiviikkona.

 9. Aika masentavaa, toinen sössiminen viikon sisällä ja nyt homma oli täysin hallussa ja kolmas maali tulossa. Mutta ei. Eikä 2-2-tilanteessa pusku tietenkään voinut mennä maaliin, vaan osui veskarin jalkaan.

 10. miksei Wenger ymmärrä vaihtaa noita laiskottelijoita helvettiin tuolta kentältä. arshavin, diaby ynm kävelee väsyneenä kentällä ja ensimmäinen vaihto tulee vasta 80min kohdalla kun paskat on jo housussa. Ja nyt Almunia takaisin maalin suulle, mannone on loistava torjuja mutta ei pallo pysy 20v:n näpeissä millään

 11. Vittuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!

  Enpä muista millon oisin ollu näin raivona. Vittu mitä tuomarointia TAAS kerran. Eka täysin tuulesta temmattu vapari ja perään vielä satakertaa pahempi pilkku. Ja ite oon pitäny tota vitun tuomaria liigan parhaana tällä hetkellä. Saatana! Tässä liigassa ei yksinkertasesti oo yhtään edes välttävää tuomaria tai sellasta joka viheltäs suunnilleen tasapuolisesti meidän peleissä. Kaikki ne on Manua rakastavia runkkareita.

  Ja ton vitun vuosisadan filmauksen pysty kyllä viheltään pilkuks mutta ku ekalla jaksolla Upson torjuu maalin kädellä niin yllätys yllätys ei tullu pilkkua. Tapaus Eduardo on toisesti tehnyt tehtävänsä. Ei olla saatu ainuttakaan pilkkua sen jälkeen ja vastustaja saa joka vitun tilanteesta mistä vaan voi saada tai oikeestaan ei tarvi edes olla mikään tilanne kuten tämä peli todisti.

  Manua vastaan Arshavinin kaato, City pelissä Barryn käsivirhe, Alkmaar pelissä Velan kaato ja varmaan pari muutaki satavarmaa unohtu listata tän vitutuksen keskellä. Onneks olkoon UEFA ja Platini. Onnistuit täydellisesti tuhoamaan Arsenalin viimeisetkin mahdollisuudet taistella mestaruudesta tasapäisesti tai siis edes joten kuten kun tiedetään mikä rakkaus tuomareilla on Manua kohtaan.

 12. Joopa joo. Alkmaarissa menetettiin voitto yliajalla ja nyt Westa Hamia vastaan johdetaan 0-2 ja peli on suvereenisti meidän hallintaa pitkälle toista jaksoa. Yhtä äkkiä vastustaja tekeekin kaksi maalia ja koko homma kusee meillä. Miten tää on mahdollista? VASTAUS: Wengerin nuorisofutis on näyttävää ja parhaimmillaan tehokkainta koko telluksella, mutta kun ollaan tilanteessa että peli pitää totaalisesti jäädyttää tai toisaalta tappaa lopullisesti niin meidän ”juniorit ei siihen kykene. Rutiini ja kokemus tällaisesta puuttuu. Tähän pyydettiin kesällä Arsenelta paria kokenutta vahvistusta mutta AW:n vastaus oli että saatavilla ei ole parempia pelureita kuin mitä meillä jo nyt on. Tilanne on yksinkertaisesti se, että nyt menetettiin kaksi varmaa ja tärkeää pistettä sen takia että meillä ei ole sitä pelien tuomaa kokemusta joilla nämä tilanteet hoidetaan vuoren varmasti ja pisteet jää meille. Tällä suoritusvarmuudella ei mestaruutta voiteta. Ekassa West Hamin maalissa Mannosen kokemattomuus tuli ikävästi näkyviin. Mies sai torjuttua sinänsä kovan vedon, mutta mihin suuntaan torjunnasta pallo kimposi. Keskelle!!! Ei perkele. Toivottavasti tammikuu tuo mukanaan 1-2 kokenutta pelimiestä ja toivotaan ettei silloin ole jo myöhäistä.

 13. Samaa mieltä toki Villen kanssa, että Hammers sai molemmat maalit tilanteista, joista pillin ei ois pitänyt soida. Mutta silti: Mannone sössi vapaapotkun torjunnassa, kuten Gunnerkin totesi. Ja toisella jaksolla tuuri ei muutenkaan käynyt – Cescin veto vähän ohi, juuri ennen West Hamin maalia Arshavinin laukauksen veskari torjui ja sitten lopussa RvP:n pusku. Cityllehän kävi tänään samalla lailla Fulhamin kanssa, 2-0:sta 2-2:een ja vielä kotimatsissa.

 14. Tuomaria aivan turha syyttää. Asennevammaan kaaduttiin. Peli olisi pitänyt ”tappaa” aiemmin. Sen sijaan muutamat ns. avainpelaajat lähtivät kurvailemaan ja lopettivat pelaamisen. Arsenen pitäis nyt puuttua tähän ja heti, ennen kuin tilanne käy pahemmaksi. Ens lauantaina pitää nuojia Spurs suohon. Ja syvälle!

 15. Ens lauantain Spu*s ottelussa mun puolesta vois penkittää Diabyn (yksinkertaisesti paska pelaaja eikä ollenkaan Arsenalin tasoinen ja arvoinen), Arshavinin (asenne välillä aivan hukassa vaikka pitäis olla yks joukkueen johtotähdistä. Eikä paikkallisotteluun kannata laittaa kentälle peluria joka julkisesti myöntää lähes tehneensä sopimuksen Spudsien kanssa) ja Mannonen (joka pelissä nykyään tulee vaarallisia tilanteita nuoren italialaisen takia. Kokemus yksinkertaisesti puuttuu ja nää on liian arvokkaita pelejä harjoitella sitä. Almunia maaliin. Eiköhän espanjalainen ole jo saanut oppinsa penkityksen kautta ja lienee jo fyysisestikin kondiksessa.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s