Kritiikkiä kyllä mutta yritän perustella

Hyvää yötä, huomenta, päivää.. miten vain fellow Goonerit! Allekirjoittaneella yövuoroviikkojen aika ja tiedämme mitä se tarkoittaa, mutta kuten aina, teen parhaani ja siihen on tyytyminen. En voi olla palaamatta sunnuntaihin tai lähinnä jälkipeleihin.

Otanta on kovin pieni ajanpuutteen vuoksi mutta pikaisellakin silmäyksellä kriittisesti Hammers pelin tulokseen ja tapahtumiin suhtautuneet kannattajat tuomittiin kovin sanoin. Ei ole mikään salaisuus että kuulun tuomittujen joukkoon. Ei, me emme hävinneet ja kyllä, olemme edelleen hyvissä asemissa, iskuetäisyydellä ja kokonaisuudessaan kausi on alkanut vähintäänkin kelvollisesti.

Iso kuva, tiedostan sen vallan hyvin mutta tiedostan myös pienemmän kuvan, yksittäisen ottelun kuten sunnuntaina tai sitä ennen viikko takaperin tiistaina. Kun koko komppania yhteen ääneen kertoi meille Alkmaar pelin jälkeen että tästä voi ja pitää vain oppia ja oppi ei mene perille, on syytäkin olla kriittinen.

Puhuin kenties kyllästymiseen asti kierrätyksestä, en halua kuulostaa jälkiviisaalta tai väittää tässä nyt että mitä minä sanoin. Olen kuitenkin oikeutettu kysymään miksi niin moni pelaaja pelasi kolmannen ottelun yhdeksän päivän sisään ja oikeutettu kysymään, epäilemään josko se näkyi sunnuntaina toisen puoliajan täydelliseksi kävelyksi muuttuneena pelaamisena.

Edelleen oma syyttävä sormeni osoittaa managerin suuntaan, hänen jos kenen olisi kuvitellut näkevän tuon flegmaattiseksi muuttuneen pelaamisen toisella puoliajalla ja reagoineen siihen. Turha tässä enää spekuloida kenet olisi pitänyt vaihtaa ja kehen mutta yhtä kaikki, tilanteeseen olisi pitänyt reagoida.

Mitä pelaajiin tulee, olen huolestunut siitä että West Hamin kavennuksen jälkeen oli ilmeistä että peliajan puitteissa on todennäköisempää tasoitus kuin meidän iskemä naula arkkuun, tätä valmennuksen ja pelaajien on syytä miettiä pitkään ja hartaasti. Itse odotin että viimeistään Hammersin kavennettua, olisimme heränneet horroksesta ja ymmärtäneet että hupsista, ei peli olekaan vielä ohi.

Jos shortseissa olisi ollut taskut, pelaajiemme kädet olisivat pelanneet taskubiljardia sen sijaan että meillä oli jalkapallo-ottelu kesken, ottelu missä huonolla itseluottamuksella varustettu vastustaja oli ajettu nurkkaan, johdimme kahdella maalilla ja kaiken piti olla täysin kontrollissa. Totta h*lvetissä pitää olla kriittinen kun siihen on aihetta ja sunnuntaina siihen oli. Gael Clichy muistutti että pitää antaa tunnustusta myös kaverille joka taisteli itsensä haudan partaalta tasoihin, miksi? Ainoa mitä pitää tehdä on katsoa peiliin ja miettiä miksei ristissä lue nyt R.I.P. West Ham.

Jos ette minua usko, uskokaa Andreita.

Tiedämme että Arsenen usko joukkueeseen on järkkymätön, se on niin järkkymätön että uskon vilpittömästi Wengerin olevan sitä mieltä että tämä joukkue on kypsä ja tarpeeksi tasokas nostamaan jonkin pokaalin kauden päätteeksi. Suhtaudun kuitenkin suurella varauksella siihen miten manageri motivoi välillä pelaajia.

”Today (Sunday) we didn’t get the points when we deserved them and that means we have not made the maximum of what we should have done. We play at top quality and at the moment we do not get rewarded for what we produce.”

Tämä sama aihe on ollut tapetilla jo pitkään, kaikilla on oikeus mielipiteeseen, niin minullakin. En toki tiedä mitä ruohonjuuritasolla tapahtuu harjoituksissa tai suljettujen ovien takana ja mitä puolestaan saamme lukea mediassa mutta väitän että meillä kepin ja porkkanan tasapainossa on hienosäädön tarvetta.

Arsenen tehtävä on ilman muuta saada pelaajat uskomaan omaan tekemiseen mutta kuten missä tahansa asiassa, pelkällä päänsilittelyllä ja porkkanalla en usko saavutettavan parasta mahdollista tulosta, välillä tarvitaan keppiäkin. Jos Arsenen viesti todella oli sunnuntain jälkeen että emme saaneet palkintoa jonka olisimme ansainneet tai ettei meidän huipputason työtä palkittu.. Metsään menee sanon minä.

Jo viime kaudella ja sitä ennenkin on ollut puhetta siitä että meillä on pelaajia jotka uskovat olevansa parempia kuin todellisuudessa ovat ja mielestäni tämä ongelma on edelleen olemassa vaikka sitten olemmekin ottaneet askeleita eteenpäin. Me itse kuvittelimme sunnuntaina pelin olleen ohi 45 minuutin jälkeen. Sen sijaan että olisimme heränneet vastustajan kavennettua ja käärineet hihat uudelleen, me jouduimme enemmin paniikkiin ja kuten sanoin, tasoitus oli ilmeisempää kuin meidän kolmas maali ja naula arkkuun. Jos managerin viesti on tämän jälkeen ettemme saaneet palkintoa työlle minkä olisimme ansainneet..

Jotkut ovat arvostelleet vaikeina hetkinä myös kapteeniamme. Fabregas ei ole Vieira, eikä takuulla Tony Adams mutta ehkä Cesc on kuitenkin juuri tämän hetken Arsenalin kapteeni. Kyllä myönnän itsekin välillä toivoneeni Espanjalaiselta enemmän puhetta kentällä, enemmän johtajuutta, silloin kun managerin kaikki kentällä olevat muut kapteenit eivät siihen kykene.

Varmasti Cesc oppii koko ajan lisää ja epäilemättä myös jatkuvat spekulaatiot siirrosta takaisin isiensä maille häiritsevät nuorta kippariamme mutta yhtä kaikki en silti olisi halunnut kuulla Fabregas’n sanovan että muilla suurilla seuroilla on enemmän paineita kuin meillä voittaa. Voi olla totta että asia onkin jossain määrin näin, ainakin mitä tulee menestyksen eteen käytettyyn varallisuuteen mutta pelaajan suusta, kapteenin suusta en olisi tätä välttämättä halunnut kuulla. Se nimittäin kuulostaa jossain määrin vastuun pakoilulta, allekirjoitatte tai ette näkemykseni.

Tony Cascarino on piikki lihassa kommentteineen aina mutta en voi olla tällä kertaa siteeraamatta häntä.

”Arsenal appear to lack the winning mentality. Arsenal’s naivety is their biggest obstacle this season. They’ve squandered winning positions against AZ Alkmaar, Manchester United and yesterday, West Ham, when they’ve been by far the better side each time. Arsène Wenger believes he has a team with a winning mentality but I am not so sure. Their talent is obvious but it is not enough.”

Olen pahoillani, tunnen osan teistä tappavan tuijottavan katseen, taas näin negatiivinen. Ehkä negatiivinen, ehkä realisti, miten vain mutta sunnuntain tulos ja ennen kaikkea tapa millä se tuli söi ja syö hevosen lailla miestä. Olen edelleen vihainen ja vihainen eniten siksi että vain viisi päivää aiemmin saimme koulutusta mistä olisi pitänyt oppia, meille vakuutettiin että oppi meni perille (edelleen vakuutetaan) ja sitten kävi miten kävi. En takuulla tunne mielihyvää olemalla negatiivinen, h*lvetti, täysin päinvastoin, en nyt sentään masokisti ole.

Thomas Vermaelen on ollut vahvuudessamme vasta muutaman kuukauden ja toivon todella että Belgian ’jätin’ sanoma tarttuu muuhun joukkueeseen, ei päinvastoin. Hän kiteytti asian kristallinkirkkaasti ja antoi samalla allekirjoittaneelle puhtaan omantunnon olla pettynyt ja kriittinen. Kapteeniainesta tämä Vermaelen!

”We should have had three points today (Sunday) and I’m too disappointed to see the positive.”

Yksi asia nyt on joka tapauksessa selvää, olin sitten kriittinen ja joku muu siitä pahoillaan, me olemme kaikki samassa veneessä. Yhdessä iloitaan ja surraan, yhdessä lauletaan tai kirotaan, yhdessä uskotaan! On kuitenkin selvä että pelaajien pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja alkaa käytännössä oppia virheistä, ei vain sanomaan sitä. Meillä on edelleen kaikki täysin omissa käsissä mutta liian montaa mahdollisuutta me emme tule saamaan korjata erheitä käytännön tasolla. Nyt pitää ryhdistäytyä ja Arsenen pitää olla tietoinen jos puoliajalla seuran virallinen ompelija käy taikomassa taskut poikien pelihousuihin.

Sirkus jatkuu jo huomenna ja meillä on itse asiassa kaksi loistavaa mahdollisuutta palauttaa hymy kaikkien kasvoille ja suunnata katseet tulevaan. ManUn kaatanut Pool kärsii loukkaantumisista sekin ja oletan että Benitez joutuu kierrättämään huomenna pelaajia panostaessaan cupin kustannuksella niin Valio- kuin Mestareidenkin liigaan. Meillä pakka menee täysin uusiksi, se on selvä mutta Poolin päänahka oli kentällä ketä tahansa on aina omiaan kohottamaan tunnelmaa.

Toinen ja vieläkin otollisempi sauma tunnelman kohotukseen tulee tottakai tulevana lauantaina kun Sp*rs saapuu Grovelle kylään. Minulla on etukäteen pirullinen kutina että Pohjois-Lontoon derbyssä näemme jokseenkin, ellei täysin saman kokoonpanon kuin kahdessa edellisessä pelissä ja siksi ristinkin käteni että Nasri, Vela, Dudu, Rambo, Jacky.. joku tai jotkut edellä mainituista laittavat huomenna tuulemaan siinä määrin että ovat paikkansa derbyssä ansainneet. Sadetanssin myös sen toivossa että Rosicky on kunnossa lauantaina, haistan että tarvitsemme Tsekin mukana tuomaa kokemusta ja viileyttä.

Sananen vielä yhdestä kipupisteestämme, maalivahdeista. Kummisetää en lähde kritisoimaan, enkä lähde alkuunkaan höpöttämään että mitä minä sanoin kun olen peräänkuuluttanut Almuniaa takaisin tolppien väliin. Ensinnäkään ei minulla ole tietoa siitä mikä Espanjalaisen henkinen tila on tällä hetkellä, pakko luottaa siihen että Wenger tietää sen olevan jotain sellaista mikä estää paluun.

Toisaalta tiedän että Almunia on kyllin pätevä maalivahti, miksei olisi, viime kausi osoitti hänen olevan. Tiedän senkin, erm, kuvittelen tietäväni että Vito on yksinkertaisesti liian kokematon, meillä ei ole varaa ottaa riskiä ja alkaa kouluttaa kesken taistelun liigamestaruudesta muutaman kuukauden takaisesta kolmosmaalivahdista pokaalien torjujaa.

Huomisesta en tiedä, veikkaisin Fabianskia tolppien väliin jotta koko soppa olisi mahdollisimman monimutkainen kohti lauantain derbyä. Miten vain, meillä on Sp*rsia vastaan maalissa kaveri jolla on hurjat paineet harteillaan. Mannone päästi Birminghamin mukaan peliin joskin pääsi siitä kuin koira veräjästä. Hammersia vastaan Italo oli jälleen otsikoissa ja vaikken voi osoittaa sormella nuorta maalivahtia, jos hän saa vastuun lauantaina, tilanne on kaikkea muuta kuin optimaalinen.

Tiedän paremmin kuin hyvin ettei mielipiteelläni ole p*skan merkitystä käytäntöön mutta itse laittaisin Almunian huomenna tolppien väliin. Muutama hyvä koppi ja hyvä suoritus ja meillä olisi kaikkein turvallisin ja paras vaihtoehto lauantaille. Kömpelö esitys voisi sekin palkita jollain kierolla tavalla. Tällöin Mannone puolestaan haistaisi että nyt hän on noussut kiistatta nokkimisjärjestyksessä ykköseksi ja sen vaikka sitten vain tunteen tasolla sisäistäminen voisi johtaa tarvittavan itseluottamuksen löytämiseen. Fabianski (kuten oletan) tolppien väliin huomenna ja soppa on sellainen että Sp*rsia vastaan palloja torjuu Gerry Peyton.

Nyt on pakko lopettaa tältä erää, tarvitsen kahvia. Aah, pannullinen mokkaa ja sitten töiden kimppuun jotka jälleen tuppaavat kasaantumaan. Tiedättekö, se on pirullisen yksinkertaista, työt pitää tehdä kunnolla tai saan siitä muussa tapauksessa palautetta, kriittistä palautetta.

0 thoughts on “Kritiikkiä kyllä mutta yritän perustella

  1. Jostain syystä on takki vieläkin aika tyhjä sunnuntaista… Tuli vielä mieleen että eikös tilanne kokoonpanon kierrätyksen kannalta ollut ihan sama toissa kaudella ja keväällä jäi luu käteen. Wenger varmasti tietää sitä en kiistä mutta miksi ei ole rotaatiota tai miksi vaihdetaan pelaajia vasta viimeiselle 10min mm. b52 ja edu. Varsinkin kun jengi surffaa kun olis lomalla. Ettei vaan kaiveta omaa monttua tältä osin. Anyway pool nurin junnuilla ja lauantain spudseille turpaan KIITOS…

  2. Fabianski todella aloittaa huomenna maalilla, joten pakko kai tämä on nähdä niin että Almunia ei saa enää uutta mahdollisuutta vai uskooko joku että mies heitetään yli kuukauden tauon jälkeen suoraan Spurs peliin maalinsuulle. Eli joko Mannonen jatkaa myös viikonloppuna tai sitten Fabianski tekee paluun suoraan ykkösmaalivahdiksi. Joka tapauksessa alkaa pahasti näyttää, että tämä maalivahtisekoilu koituu vielä hyvin kalliiksi.

    Huomisen kokoonpanosta muut merkittävät uutiset ovat Nasrin, Eduardon ja Bendtnerin pelaaminen. Miinuspuolella taas Wilsheren lievä loukkaantuminen, joka pitää miehen, anteeksi pojan katsomon puolella.

  3. olisko huomisen avaus jotain tällaista:
    Fabianski-Gilbert,Senderos,Silvestre,Gibbs-Merida,Coquelin,Ramsey,Nasri-Eduardo,Bendtner. ??

  4. J.Rönkä heitti pelin jälkeen sunnuntaina oman analyysinsä:Wengerillä ei ole samanlaista auktoriteettia pelaajien suhteen kuin esim.sir Alexille,joille pelaajien ns.pakko voittaa pelit.Hyvä pointti tämäkin,kun katsoo kuinka joukkueemme kokonaisuutena toisinaan kentällä maleksii.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s