Luottoa mutta ketsuppia kiitos

Marraskuun seitsemäs 1999, muistan sen kuin eilisen. Kauden 1992/1993 päätöskierroksen muistan vieläkin paremmin. Muistan kristallinkirkkaana tuon jo kesäisen lämpimän toukokuun 11. päivän ja Paul Dickov’n maalin. Oh Selley, Flatts, Lydersen..

Jos totta puhutaan, mainitun marraskuun muistan jotenkin mutta toukokuuta en sitten lainkaan ja Dickov’n maali piti tarkistaa historiankirjoista.. ja Lydersen. Miksi sitten pitäisi muistaa? No marraskuun seitsemäs 1999 hävisimme viimeksi liigassa Sp*rsille ja edellinen kotitappio valkoisille on toukokuulta 1993!

Voisin kuvitella että teidän lukijoiden joukosta löytyy monia jotka eivät ole edes kannattaneet Arsenalia kun hävisimme viimeksi Sp*rsille liigassa, h*lvetti, Jack Wilshire opetteli kävelemään kun olemme hävinneet rakkaalle naapurille viimeksi kotikentällä.

Vakituiset lukijani muistanevat että allekirjoittaneella oli suuri kunnia olla paikanpäällä Grovella viime kaudella kun, erm, tasasimme pisteet 4-4 tuloksella. Kun lukee ennakoita iltapäivän ottelusta, tulee tunne että tuon tasapelin todistaminen paikanpäällä voidaan laskea meriitiksi. No takuulla en unohda sitä koskaan, se oli s*atanallinen kokemus mutta se oli tasapeli, Sp*rs ei voittanut.

Mitäkö yritän sanoa? En muista miltä tuntuu hävitä Sp*rsille liigassa. Jos viime kauden kotipeli oli s*atanallinen, miltä tappio tuntuisi? Juuri tällä sekunnilla tein yksipuolisen sopimuksen Jumalan kanssa, allekirjoittaneen hämärät muistikuvat marraskuulta 1999 ja toukokuulta 1993 saavat jäädä vain hämäriksi muistikuviksi ja omana elinaikanani en tule kokemaan tappiota Sp*rsille. It’s a very good deal I just made indeed.

Hyvä on, moni meistä muistaa ruman 5-1 tappion toissakaudelta liigacupin välierän jälkimmäisessä osassa White Shate Lanelta mutta hei, se oli liigacup. Pokaali kuin pokaali kyllä ja pokaali joka kelpaisi minullekin vaikkapa tämän kauden päätteeksi mutta kuka voitti liigacupin keväällä 2004 kun me juhlimme liigamestaruutta tappiottoman kauden päätteeksi? So that’s League Cup really. Ai niin, Middlesbrough voitti finaalissa Boltonin.

Omituista, en muista että kummankaan Manchesterin ottelun alla tai edes kauden avauksen alla olisi tunteet olleet niin pinnassa kuin nyt. Johtuuko se Sp*rsin alkukauden ylisuorittamisesta vai siitä että meidän alkukausi on antanut meille Goonereille positiivisen vireen kauteen.

Niin tai näin mutta kämmenet hikoavat ihan kirjaimellisesti enkä meinaa keksiä mitään rationaalista sanottavaa näin liki h-hetkeä. Ehkä voisin kysyä itseltäni miksi pitäisikään, annetaan pelin kertoa. Jotain eilisestä tilaisuudesta nyt joka tapauksessa. Siinä missä Harry Redknapp on joka lehdessä jopa kolumneineen juttelemassa niitä näitä meistä, Arsenen fokus toimittajien ahdisteluista huolimatta pysyy tiukasti vain omassa tekemisessä.

Wenger ei halunnut ruotia kaverin surkeaa taaperrusta menneinä vuosina, hän viittasi kintaalla Robbie Keanen kommentteihin, oli äärimmäisen vaivautunut puhumaan A*ebayorin tuoreimmasta p*skanjauhamisesta, eikä Arsene ollut halukas puhumaan Sir Whiskeynosesta ja tämän mahdollisesta spesialiteetista mitä mahdolliseen tuomioon tulee. Well done Arsene.

Se mikä meitä kiinnostaa kaiketi eniten on maalivahti, kuka pelaa tänään tolppien välissä? Täysin selvää että tilanne on kiusallinen managerille, totta h*lvetissä on. Media rummutti eilen vahvasti Almunian paluun puolesta mutta vaikka miten yritin tulkita Arsenea, en osaa sanoa onko näin vai jatkaako Kummisetä. Sen manageri tiesi sanoa että hän tietää kuka pelaa muttei suostunut sitä paljastamaan, joku voisi kysyä miksi, minä kysyn.

Jos olenkin yllättävän luottavaisella mielellä (olen taipuvainen pessimismiin, pahoillani) kohti iltapäivän ottelua ja muutenkin hyvällä tuulella niin hieman Arsene onnistui lehdistötilaisuudessa tunnelmaa latistamaan jos nyt asian näin ilmaisen. Managerilta nimittäin udeltiin johtoaseman menettämisestä ja vaikka hän yritti väistää totuutta eriyttämällä jokaisen eri kerran kun johtoasema on menetetty, en oikein hyväksynyt selityksiä.

”It is not a concern at all. I don’t believe at West Ham we switched off at all and I don’t believe at Alkmaar we switched off.”

Olen melkein pakotettu uskomaan että manageri laski leikkiä, ettei muka olisi mitään huolenaihetta, ei lainkaan. Onko siitä kaksi viikkoa kun Arsene itse kommentoi että viime kaudella päästimme yksinkertaisesti liikaa maaleja ja lupasi että tullaan toukokuuhun ja tämä saldo on parempi eikä homma ainakaan siihen kaadu.

Nyt, olen sanonut että sillä ei ole mitään väliä minulle vaikka päästämme kaudella sata maalia jos toisessa päässä teemme 700. Puolustus on edelleen meidän ongelma, siitä ei pääse mihinkään. Me emme olisi saaneet koskaan päästää West Hamia tasoihin ja kun manageri sanoo ääneen ettei se ole huolenaihe, varmasti on ja kyllä manageri sen tietää.

Miksi sitten silitellä päitä, sitä en ymmärrä. Ehkä se menee vain siihen samaan kategoriaan kuin Wengerin järkkymätön luotto pelaajiinsa. En kyllä purematta niele etteikö meillä olisi koneet sammuneet Hammersia vastaan toisella puoliajalla ja Alkmaaria vastaan ne koneet eivät käynnistyneet koskaan tai kävivät kolmella sylinterillä.

Se on Arsenen tapa ja tyyli emmekä me sille mitään voi. Olen peräänkuuluttanut täälläkin useasti kuinka kaipaisin joskus kritiikkiä pelaajien suuntaan, keppiä ainaisen porkkanan sijaan. Yhtä kaikki epäilen että kuten manageri eilen totesi, hänen ja pelaajien väliset keskustelut ovat yksityisasioita, seuran ja hänen tapa.. Niin, uskon että kyllä pelaajat myös saavat kuulla kritiikkiä mutta julkinen väylä ei ole oikea.

Ja vielä.. Saimme myös kuulla että Samir Nasri on mukana mutta ei avauksessa. Nokkelimmat arvaattekin mihin olen tulossa, Diaby ja Eboue ovat avauksessa, itse asiassa avaus lienee sama kuin West Hamia ja Alkmaaria vastaan ja minä kysyn kyllä reilusti miksi. Sanoinko juuri että Hollannissa kone ei lähtenyt käyntiin lainkaan ja sanokoon Wenger mitä sanoo, Upton Parkilla kone leikkasi kiinni.

Saimme kuulla että Alkmaar peli oli kenties tylsin TV-ottelu TV2:n historiassa, West Hamia vastaan toista puoliaikaa voi kommentoida hyvin että sitä saa mitä tilaa kuten tuolloin tein ja sen jälkeen saamme nähdä huikean viihdyttävän liigacupin ottelun Liverpoolia vastaan jonka myös voitamme. Haluan vain sanoa että kokoonpano kaipaisi kyllä jotain chiliä, jotain maustetta. Nasri rohkeasti avaukseen, Ramsey, Vela, Bendtner.. jotain currya ettei nämä herrat Eboue ja Diaby unohda tyystin ettei paikan menettäminen on todellinen vaihtoehto.

Arshavin – van Persie – Bendtner

Nasri – Song – Cesc

Clichy – Vermaelen – Gallas – Sagna

Almunia

Jotain muuta kuin Sp*rsia vastaan laitapuolustajiksi kelpaisi yhtä lailla Gibbs ja Eboue mutta ei tänään, nyt luotan kokemukseen aavistuksen enemmän ja luotan että kritiikkiä saaneet Ranskalaiset nostavat tänään tasoaan, on pakko. Tiedän kyllä että kokoonpanoni menee metsään ja lujaa mutta please Mr. Wenger, spice and mix it up a bit.

Tiedän että olen tänään luottavainen, olenko liian luottavainen, sen kertoo todellisuus alkaen klo 14.45. Tiedän ettei Tony Cascarino ansaitsisi linkkiä, hän ansaitsisi tulla n*ljetyksi kuin joku eläin mistä eläinrakkaat nostavat metelin tai voisin hyvin kuvitella Cascarinon kalaksi verkossa, tiedättekö, vailla mitään muuta mahdollisuutta kuin kuol.. kadota. Tämä oli kuitenkin niin hupaisaa luettavaa että suosittelen sitä jopa kaikille Goonereille.

Tasaisuus, laatu, pitkäjänteinen työ.. luotan tänään siihen enemmän kuin muistan koskaan luottaneeni etenkin kun tavallaan pelkään näkeväni jo liian monesti mainitut nimet meidän avauksessa. Todistakaa että olen v*tun väärässä. Todistakaa myös se että Sp*rs on joukkue ja joukko individuaaleja joita kannattaa varoa, joita vastaan kannattaa ottaa rokote, oli se sitten WHO:n listalla tai ei, näin Harry Redknapp:

”There’s no doubt Bentley has balls – plenty of ’em.”

En halua tietää enempää, epäilemättä maistettu on, ja laskettu.

COME ON YOUUUUU REEEEEEEEEEDSS!!!!!

0 thoughts on “Luottoa mutta ketsuppia kiitos

 1. Kyllä Spurs jää jyrän alle tänään.Onkohan Nasri vielä aloituksessa? Harmittaa kun on työreissussa eikä ehdi nähdä matsia livenä.Hurratkaa te kotisohvalta tai Sportin jakkaroilta munkin edestä….

 2. HYVÄ HENTE! Tää oli PARAS aikoihin:

  Harry Redknapp:

  “There’s no doubt Bentley has balls – plenty of ‘em.”

  En halua tietää enempää, epäilemättä maistettu on, ja laskettu.

  Tosta irtosi kyllä monen minuutin räkäiset naurut 🙂

  Joskus todella tuntuu että Arsene oikeasti on jääräpää ja haluaa viedä päättämänsä asiat läpi väkisin vaikka kurssinmuutos olis aiheellista. Tarkoitan sitä että manageri pakon omaisesti peluuttaa tiettyjä kavereita (Diablo erityisesti mutta myös Ebola) joiden takia me ei olla ihan niin iskukykyinen ja laadukas joukkue kuin materiaali antaisi myöden. Eboue tosin on pelannut välillä jopa kohtuullisesti mutta Diabyn panos joukkueelle on ollut aivan kauden avausotteluita lukuunottamatta heikko. Parhaimpana ”väläytyksenä” puskumaali takaraivolla omaan verkkoon. Tsiisus! Harhasyöttöjen kruunaamaton kunkku ja omien hyökkäysten pysäyttäjä numero uno. Kritiikki ranskalaista kohtaan on kuultu jo kauan eikä Wenger asiaan reagoi mitenkään. Ihmeellistä. Varsinkin nyt kun Carling cup-ottelu Poolia vastaan viimeistään osoitti että Diablon paikalle olis erittäin varteenotettavia nuoria vaihtoehtoja…jopa useampia. Ramsey, Merida ja jopa tämä suuri tuntemattomuus Eastmond.

  Toinen tärkeä asia johon pitäisi nyt pikaisesti saada ratkaisu on maalivahtiosasto. Kautta aikojen mestariksi pelanneilla joukkueilla on ollut yksi ja selvä ykkösmaalivahti jolla mennään pelistä toiseen jos loukkaantumisia ei tule. Meillä on tän kauden virallisissa otteluissa jo nyt pelannut käsittämättömät neljä vahtia ja se on varmaan jonkinasteinen ennätys. Mielipiteitä on useita mutta vain yhden herran mielipiteellä on merkitystä. En tiedä Arsenen päätöstä maalivahdista päivän otteluun mutta mun mielestä siellä tolppien välissä pitää tänään olla Manuel Almunia! Syy on yksinkertainen. Vastustaja on tänään Spu*s ja sen takia pelissä on jännitettä ylipaljon. Tällaisessa pelissä tarvitaan kokenutta maalivahtia ja tosiasiassa alkukauden tapahtumien takia Manuel haluaa todellisen näyttöpaikan jolla hän voi osoittaa olevansa ykköstorjuja joukkueessamme. Spu*s saa varmasti pelissä jokusen maalintekopaikan ja Manuel haluaa voittaa tän ottelun meille joten valinnan pitäis olla selkeä. Varsinkin kun Mannone on viime peleissä poikkeuksetta tehnyt yhden tai kaksi pientä lipsahdusta joista on syntynyt vähintäänkin vaarallisia tilanteita. Tänään niitä ei haluta.

  Toivottavasti Arsene ymmärsi keskiviikon cup-pelin perusteella että meillä on hyviä nuoria ”varastossa” ja nyt oikeasti vois sieltä nostaa jokusen ainakin penkille ja mahdollisesti jopa kentälle jossain vaiheessa. Fran Merida on mun mielestä paikkansa ykkösjoukkueessa ansainnut ja vaikka kaveri on vielä nuori niin espanjalaisen pitäisi päästä myös joskus kentälle ettei tule ajatuksia maisemanvaihdosta jos/kun Espanjasta alkaa kuulumaan ikäviä kutsuhuutoja.

  Anyway…tänään nuijitaan Spu*s maanrakoon!

  COME ON YOU NORTH LONDON KINGS!

 3. Muuten sama avausveikkaus, mutta Diaby valitettavasti Nasrin tilalle. Bendtnerin on pakko olla Ebouen tilalla, onhan? Viime kauden ottelu kummittelee vielä aika pahasti mielessä samasta syystä kuin Hentellä. Tänäänkään ei ole mitenkään järin luottavainen olo, eikä vähiten maalivahtisekoilun takia. Tänään ei todellakaan ole varaa antaa sitä ilmaista maalia kenenkään toimesta.

 4. Argh! Kyllä on tunteet pinnassa ja mitään järkevää päässä ei liiku, saati tulee kirjoituksena pihalle. Odotan voittoa – mikään muu ei ole hyväksyttävää.
  Ääh, kai se on pakko avata olut jo nyt, jotta rauhoittuisi hiukan. Argh, miten sitä jaksaa odottaa vielä pari tuntia!

 5. Yritin ja yritin saada ottelun ajankohdan vapaaksi, mutta menee töissä tekstiseurannalla. En tiedä olisko hermot edes kestänyt pelin katsomista kyllä muutenkaan. Come On You GOOONERS!!!

 6. almunia alottaa yes. Se oli sit siinä nyt heinekeniä ja tykkiä auki. Arsenal 4-0 voitto, nyt on sitä itseluottamusta.

 7. Kohta mennään ja myös Bendtner aloittaa Ebouen paikalla. Liicacupissa Manchester City vieraissa vastustajaksi. Hyvä vastus, mutta pelipaikka olisi saanut olla Emirates.

 8. 3-0 hyvä olla!!! se niistä keanen sepostuksista et samallaiset joukkueet pitsi niillä parempi penkki hahahahahahahahahahahahahahahaha ois kiva nähä keanen ilme nyt kun niillä ei ollu mitään mahista meitä vastaan!!! go gunners go!!!! että on hyvä olo =)

 9. Vittu 3-MUNA! Siitä saivat saat*nan satiaiset. Pohjois-Lontoossa on tasan yksi oikea jalkapallojoukkue ja Spudsit on jotain muuta sontaa. El Kapitän teki THE MAALIN!

 10. Hieno voitto! Tuntuu kyllä todella hyvältä – spursilla ei oikeastaan ollut yhtä vaparia lukuunottamatta paikkoja ollenkaan.

  Sagna veti kyllä todella hyvin ja on tainnut RVP:n kanssa harjoituksissa keskustella mihin niitä keskityksiä laitetaan. Tänään käytännössä kaikki keskityksen olivat matalia ja etukulmalle meneviä ja RVP tekikin niistä pari maalia. Huonoin pelaaja taas oli vaihteeksi Diaby. Esim n.55min. kohdalla kun Vermaelen ja Arshavin! ottivat pääpallot Crouchilta, niin Abou hävisi omansa ja menetti pallon heti. Usein Diabyn läsnäoloa kentällä perustellaan sillä, että hän tuo pääpelivoimaa – noh, näin ei todellakaan ollut tänään. Ainoan pääpallonsa Diaby voitti meidän kulmasta ja silloinkin ”puski” olkapäällä ohi maalin.

  Hehe tuohon tommin linkkiin. Redknappin ”We commited suicide” nauratti, mutta vielä enemmän nauratti se, ettei spurs osannut edes itsaria oikein tehdä, vaan liverpool tuossa näytti kuinka se tehdään big4-malliin 😀

 11. tekipä gutaa ku näytettiin noille wankereille mikä on marssijärjestys ; )
  Unelmaminuutti ratkaisi matsin ja Fabren maali on ainakin kuukauden maali.
  Kaksi asiaa jäi harmittamaan; Dudun onnettomat viimeistely-yritykset ja tietty sitten Diaby joka onnistui taas esittämään käsittämättömän määrän harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä.
  Mut ei jaksa murehtia tämän heikoimman lenkin edesottamuksia enempää tänä voiton päivänä.

  Tänään saa ottaa kuohuvaa GOONERVELJET!

 12. Brilliant!

  goonermind’n sanoin; Tänään saa ottaa kuohuvaa … Ja täällä ainakin otetaan ;D

  COME ON ARSENAL!!!

 13. Viime vuoden lokakuussa olin paikan päällä seuraamassa murheellista tasuria, nyt en nähnyt edes tv:stä matsia. Anyway, loistohomma ja tosiaan Sagna on ilmeisesti treenannut keskityksiä ahkerasti. Maalikoosteen perusteella ei saanut mitään käsitystä esim. Arshavinin otteista – Wenkkuhan ennakkoon mainosti AA:ta. Saiko mtn aikaan?

 14. Jes! RvP on todella kovassa tikissä ja verkot venyy. Toivottavasti Robbari pysyy kondiksessa koko kauden. Cescin maali oli kauden tähän mennessä hienoin suoritus vaikka taas kerran (C)anal Plussan ns asiantuntijat yrittivät turhaan viedä kaiken kreditin Cesciltä ja sysätä koko roskan Spudsin paskan puolustuspelaamisen piikkiin. Tämä avobeatles-Nure oli taas niin kovin kaikkitietävä. Varsinainen pastori-silli. Kommentois vaan Hollannin ja Saksan paskaliigoja. Mulle ei vieläkään mene jakeluun, että minä p…keleen takia Arsenalin menestys / hyvät hetket on niin h…vetin vaikeita nielasta näille kaikenmaailman toimittajille ja kommentaattoreille. Rönkää ja Nymania lukuunottamatta. Toisaalta aivan sama.

  Nyt nautitaan ja toivotaan, että tappioton putki jatkuu ja jatkuu…

 15. Heh heh, ei Sp*rsille voi kuin nauraa. Tuttu, koko viikon kestävä kiimainen uho oli tällä kertaa tarttunut fanien lisäksi myös joukkueeseen. Joo, Robbie, Spursilla voi olla vailla kuinka helvetin kova vaihtopenkki, mutta kentällä pyörivät äijät olivat ainakin susipaskoja. Buahhahhahhaahhaaa!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s