Nuorta energiaa, peräti vastasyntynyttä

Katsokaapa nyt ihan alkuun tätä kummajaista. No jokseenkin vieras asia ainakin allekirjoittaneelle mutta siinä voi piillä suurta taikuutta. Kyseessä on siis istukka – kyllä, luitte aivan oikein – ihmisen istukka.

’Human placenta is increasingly being used in western medicine with even a branch called ”placenta pharmacology” being updated regularly. It has been proven to be effective in treating sores and making tissues soft and heal better.’

Kuten kaikki takuulla tiedätte, seura vahvisti positiiviset uutiset, sikäli kuin asiassa mitään positiivista voi olla, Robin van Persien arvioidaan olevan sivussa kuutisen viikkoa. Olisi mielenkiintoista tietää onko arviota tehdessä otettu huomioon Hollantilaisen varsin erikoinen hoitomuoto? Pelaajan kommenteista voisi päätellä ettei ja kuka tietää, ehkäpä Robin voisi kietaista istukan ’sukkana’ jalkaan ja jos kaikki menisi täydellisesti nappiin, van Persie voisi pelata jo Chelseaa vastaan?

Muistatteko muuten parin vuoden takaa kun tuolloin Ajaxia edustanut Thomas Vermaelen ja van Persie ottivat yhteen Amsterdamin turnauksessa. Se oli joka tapauksessa hetki jolloin Arsene Wenger kiinnitti huomionsa nuoreen Belgialaistoppariin ja loppu on historiaa. Tuli vain mieleen että jospa Giorgio Chiellini päätti kokeilla samaa taktiikkaa. Italialainenhan on ollut yhdistettynä meihin jo aiemmin mutta huhujen laannuttua Chiellini päätti ottaa käyttöön kovemmat keinot, hmm?

Vaikka Robin on varmasti vähintään yhtä tyrmistynyt kohtalostaan kuin me kannattajatkin kesken loistavan kauden, hän oli kuitenkin varsin nopea antamaan synninpäästön häntä taklanneelle Italialaiselle. Herääkin kysymys mitä Chiellini on mahdollisesti käynyt kuiskaamassa van Persien korvaan tapauksen jälkeen? Ehkä Giorgion ensimmäiset sanat olivat että hän halusi vain tehdä vaikutuksen Wengeriin, että hän haluaa siirtyä Grovelle Robinin seurakaveriksi.

Niin, kukapa ei haluaisi siirtyä Grovelle ’pitämään hauskaa’. Maaleja syntyy liukuhihnalta, joukkue nauttii tekemisestä, me pelaamme jalkapalloa minkä rinnalla B*rcan viime kauden otteet näyttävät lähinnä Fär-Saarten kakkosliigalta ja mikä parasta, suunta on vain ja ainoastaan ylöspäin, me tulemme dominoimaan Englantia ja Eurooppaa, Chiellini haluaa hypätä tämän junan kyytiin.

Nyt, päätin olla tänään positiivinen, on pakko. Olemme edelleen keskellä maaotteluh*lvettiä ja mieli lauantailta on niin musta että on pakko yrittää pysyä positiivisin mielin eikä antaa van Persien takaiskun pilata sitä tunnelmaa missä tauolle lähdettiin. Vastoin kaikkea normaalia pessimismiäni en maalaa edes piruja seinille mitä tulee huomisen peleihin. Ranska Gallas’n johdolla ja Venäjä Arshavinin johdolla selvittävät tiensä MM-lopputurnaukseen ja Cesc puolestaan pyörittää sellaisen shown ettei kenellekään jää epäselväksi kuka on Espanjan uusi ’kuningas’ ja he ja kaikki muut palaavat hymyssä suin (ja terveinä) takaisin kotiin.

Jos ennustan Fabregas’ta Espanjan uudeksi kuninkaaksi, Aaron Ramsey on jo vähintään Walesin uusi prinssi, ainakin jos on uskominen.. kaikkia. Sikäli osuvaa että jokainen voi arvata kerran kehen Ramseyn otteita verrataan. Walesin maajoukkueen ex-kippari Gary Speed ja nykyinen maajoukkuekaveri David Edwards puhuivat kuin samalla suulla ja jopa Jamie Redknapp (c*nt) oli samoilla linjoilla.

”The little Arsenal midfielder looks like a mini Cesc Fabregas and he ran Scotland into the ground on Saturday with his passing and appreciation of a football. He’s another find for Wenger and we’ll be seeing more of him.”

[Pahoittelut, tiedän syyllistyneeni tarpeettomaan palstamillimetrien tuhlaamiseen siteeraamalla Jamie Redknappia.]

Rambosta aasinsillan kautta Abou Diabyn tilanteeseen. Tilannehan oli että Ranskalainen on ollut maajoukkueen mukana vaikkei ole pelikuntoinen. Lauantain ottelu jäi väliin ja eilen varmistui ettei Diaby ole kokoonpanossa huomennakaan. Kaikki ennusmerkit puhuisivat sen puolesta että tulevana lauantaina Ramsey saa mahdollisuutensa loistaa myös seurajoukkueessa, ellei Diaby sitten pelaa istukkakääreessä. Ramseyn on syytä kuitenkin pitää jalat tukevasti maassa, loistokkaat otteet maajoukkuepaidassa eivät ole helppo tehtävä replikoida seurajoukkueessa, muistamme Theo Walcottin hattutempun Kroatiaa vastaan.

Ottakaamme toinen aasinsilta ja Eeron eilinen kommentti. Minusta on pöyristyttävää että Diaby ylipäätään on reissannut maajoukkueen mukana vaikka ensimmäinen diagnoosi vain reilu viikko takaperin oli että huilia tulee kolme viikkoa. Ymmärtääkseni oli alusta asti selvää ettei Diaby ole missään tapauksessa pelikuntoinen viime lauantain ottelussa ja mahdollisuudet pelaamiseen huomennakin olivat jokseenkin ohuet. Ja kaiken kukkuraksi puhutaan pelaajasta joka ei kaiketi olisi saanut peliaikaa vaikka lääkärit olisivat näyttäneet lopulta vihreää valoa.

Vaikkei Eeron kommentti ihan suoraan osu Diabyn tilanteeseen, siinä oli vinha perä, meillä ollaan aivan liian ’isänmaallisia’. Yksi syy tähän voi olla se että meillä on niin nuori joukkue ja paljon pelaajia joiden paikka maajoukkueessa ei ole kiveen hakattu kuten mm Eeron mainitsemilla parilla lentokoneen vessassa nallekarhun kanssa ’kisaavilla’.

Kuinka monesti vuosien varrella olemme saaneet kuulla kuinka Gerrardin, Rooneyn, Fat Frankin, T*rryn jne peluuttaminen maaottelussa olisi itsemurhaa ja liitto sekä manageri ovat vastanneet huutoon. Eikä tämä koske pelkästään Englantilaisia, mainittakoon vaikka Fernando Torres. Yksi yhteinen tekijä on kuitenkin helppo löytää – pyhä kolminaisuus – ManU, Pool ja Chelsea. Sparky Hughesilla voi hänelläkin olla nykyisin avainpelaajia mutta ei hänen pyyntöjä kuunnella, kuten ei kuunnella Arsenenkaan, joskin Wenger ei edes pidä meteliä asiasta, ainakaan julkisesti.

Ramseyn ohella toinen nuorukaisemme Kieran Gibbs on hänkin viihtynyt otsikoissa ja tämä tottakai siksi että media päätti alkaa spekuloida Gibbsin mahdollisesta paikasta Englannin A-maajoukkueessa ensi kesän MM-lopputurnauksessa. Nuori Gibbs on itse pysynyt tyylikkään viileänä asian suhteen eikä hän tavoittele kuuta taivaalta vaan etenee rauhallisesti askel kerrallaan. Nyt en spekuloikaan millään mahdollisella MM-lopputurnauspaikalla vaan tällä:

”Just get me on the football pitch and I will be happy, so it does not matter where.”

Luotan.. Haluan luottaa edelleen että Wenger tietää tasan tarkkaan mitä tekee mutta ei Gibbs ole mikään poikkeus, kaikki he haluavat pelata, koko ajan, niin haluaa myös Jack Wilshire. Tiedän että Jacky on ollut nyt muutaman viikon poissa nilkkavamman johdosta mutta minuutit ovat käsittämättömän vähäiset. Ei, en minä tässä ole vaatimassa Wilshireä avaukseen mutta miksei hän pelaa edes reservijoukkueessa?!

Wilshire on pelannut varsinaisella pelikaudella yhden täyden ottelun, liigacupissa West Bromia vastaan, minkä lisäksi kaikki muut peliminuutit ovat yhteensä vajaat 90 minuuttia; tunti Olympiacosin reservejä vastaan, 20min ratkenneessa ottelussa Celticiä vastaan Grovella, 7min Standard Liegeä vastaan ja vielä noin kolme minuuttia tullessaan lisäajalla vaihdosta kentälle Valioliigan ottelussa Birminghamia vastaan.

Olemme ylittäneet jo marraskuun puolenvälin ja jokainen voi miettiä ovatko nämä vajaat 180 minuuttia riittävästi, ovatko nämä minuutit optimaaliset Wilshiren kehityksen kannalta ja mikä olennaisinta, onko hän itse tyytyväinen saamaansa peliaikaan? Kuten sanoin, en halua väen väkisin kyseenalaistaa peliaikaa Valioliigassa, haluan luottaa Wengerin tietävän mitä tekee mutta miksi peluuttaa mm Mark Randallia reserveissä kun Wilshire voisi yhtä hyvin saada siellä pelituntumaa.

Haluatteko vielä lopuksi kuulla sadun Cescistä, Yaya Touresta ja Bojan Krikicistä? No ette varmasti halua, h*lvetti mitä tarinoita. Tai olisiko vielä parempi.. meillä on nimittäin lupa odottaa paljon, h*lvetisti tulevalta. Jos mediaa on uskominen, siis pelkästään eilisen, yhden päivän otsikoita! Meillä voi hyvinkin pelata ensi kaudella paljon ’uusia’ pelaajia, meillä voi hyvinkin pelata uusi van Basten, uusi Kaka, uusi Vidic, uusi Völler ja uusi Drogba. Ja kaikki nämä eilen ja kun lisätään siihen omasta takaa mm uusi Brady ja toinen Cesc, maailmanvalloitus on ihan nurkan takana. Kyllä lehdistö tietää!

Tai Emmanuel Ad*bayor! Nyt Togolainen vertaa itseään jo tuoreeseen Nobelistiin, Barack Obamaan! Hänen täytyy olla historian itsekkäin ja itserakkain jalkapalloilija. Hän kaivaa kyllä nyt sellaista kuoppaa itselleen ettei sieltä nousisi edes Obama, saati Ad*bayor.

Leppoisaa tiistaita, pysytään positiivisin mielin!

0 thoughts on “Nuorta energiaa, peräti vastasyntynyttä

 1. Robin on taiteilijaperheen vesa ja tämä istukkahoito (??) on täysin synkroonissa tuohon taustaan. Huvittaa edelleenkin keväällä Lontoossa jossain metron ilmaislehdessä näkemäni kuva jossa Robinin taidemaalari-faija (Bob van Persie) esiintyi sätkä poskessa ja haeskeli galleria- / työskentelytiloja Lontoosta. Jossain Emiratesin Directors-boxin sisääntuloaulassa taitaa olla saman miehen taidetta esillä. Joku paperinpaloista rakennettu nysväys (taulu) jonka pitäisi kuvata värikästä futiskatsomoa.

  Seuraava vaihe on se, että istukka syödään jos ei muu auta. Taitaa Robinin suonissa virrata intiaaniverta? Ainakin elämäntapaintiaanin…

  Hoitakoon Robbari nilkkaansa vaikka siankusikääreillä jos se nopeuttaa paranemista ja kentille paluuta.

 2. Jos tämä istukkahoito sattuisi auttamaan niin kannattaisi raahata tämä lääkäriguru englantiin ja Arsun palkkalistoille. Työtä nimittäin riittäisi ; )

 3. Gibbs loukkaantunut Englannin alle 21v matsissa tänään.
  Onko meillä kohta Silvestre avauksessa?
  OnkoTraore jo kunnossa?
  Sunderland on niitä jengejä joiden jäljiltä jää aina joku loukaantuneiden kirjoihin.
  Väki vähenee kun pelit kovenee…. Onneksi ei olla ihan Pooli joka on kusessa parista
  loukkaantumisesta mutta ei meilläkään ole kovin moneen varaa.

 4. Perhana, ennen kauden alkua arvioin, että voitamme valioliigan vain 10 pisteellä, koska AW hankki vain yhden vahvistuksen. Jos RvP olisi koko loppukauden sivussa, pokaali tulisi 5 pisteen erolla. Mutta loppuvuoden huili nostaa ennusteen 7:ään, ehkä 8:aan pinnaan. Pahoittelut epätarkkuudesta.

 5. Joopa joo, kaks ukkoa jo tippunu riveistä : (
  Huomenna ollaan sitten taas pelko persiissä AA;n,ranskalaisten ja tietenkin kipparin kun espanja pelaa höpöhöpö-maaottelun itävaltaa vastaan…

  Toivottavasti Arsenella on rohkeutta heittää Traore avaukseen eikä Silvestreä.
  Traorehan on tosi hyvä pelaa ylöspäinkin,toisin kuin ranskalainen joka ei mielestäni ole enään tarpeeksi hyvä pelaamaan mihinkään suuntaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s