Karanneita mopoja

Päivitetään pakollinen alkuun, allekirjoittanut on edelleen pedin oma mitä suurimmissa määrin, mikä sika! Eilinen oli mitä omituisin ja samalla toistaiseksi ylivoimaisesti kylmähikisin päivä. Reilu 12 tuntia aiemmin kuumetta oli ollut 38,8 ja yllätys oli melkoinen kun täydellisessä tärinässä paita kuin suoraan pesukoneesta ilman linkousta ylläni mittari näytti eilen puoliltapäivin lukemaa 35,5, varmuusmittauksella.

Tästä lämpö alkoi sitten nousta jälleen nopeaa tahtia kuumelukemiin ja illalla oltiin jälleen noin 38:ssa asteessa. Lapsuuden lääkärileikkejä lukuunottamatta lääketiede on bloggaajalle täysin vieras alue mutta uskaltaisin jo pelkällä maalaisjärjellä (kyllä, olen kotoisin maalta) ajatella että moinen ruumiinlämmön vaihtelu laittaa kehon koville. Mainittakoon etten ole käyttänyt mitään Finrexiniä kummempaa lääkettä influenssaan joten se ei mielestäni selitä äkillistä lämmönvaihtelua, jään odottamaan.. erm, mielenkiinnolla tulevaa.

Se siitä ja vaikka silmät olisivat valmiit jo edellisen kerrottuani sulkeutumaan ja kaikki selän sadat pikkulihakset suorastaan huutavat makuulle menoa, jotain..

Kuten edellisen päivityksen yhteydessä, olen varsin pintapuolisen vilkaisun varassa siitä miten maailma makaa.. Hetkinen, olin aikeissa lisätä Punavalkoinen maailma mutta nyt otsikot näyttävät sekoittuneen muista väreistä, joskin olemme niin vahvasti mukana jutuissa että piti varmistaa seuran virallisilta sivuilta onko Thierry Henry siirtynyt takaisin Grovelle, vai myytiinkö häntä ylipäätään koskaan, B*rcelonasta ei juuri mainintoja löytynyt.

Vaikka olisin täydessä ruumiin ja sielun voimissa, tätä vyyhtiä on kaiketi mahdotonta lähteä purkamaan. Laineet löivät niin käsittämättömän korkealle, paikoin niin yli että Goonerina teki pahaa. En löytänyt Stan Collymoren tuomiota mutta Tony Cascarino tuurasi epäilemättä ansioituneesti, kuten teki myös muuan Myles Palmer, shame on you Myles! I could use your own words to describe my feelings about you Mr. Myles.

Kumpikaan edellä linkitetyistä artikkeleista ei ansaitse tulla siteeratuksi tässä blogissa, järkyttävää luettavaa. Olen tottakai jäävi tässä asiassa.. Vai olenko edes? Niin tai näin mutta kun liekit käyvät nyt korkeimmillaan, parempi pysytellä hieman taka-alalla keskustelusta. Perusteluksi riittänee vaikkapa se että muuan Sport.co.uk -sivusto ehti julkaisemaan eilen artikkelin otsikolla kaikkien aikojen top10 ’huijarit’ ja tuskin tarvitsee edes arvuutella kuka oli listauksen kärkipaikalla.

Mopo riistäytyi käsistä niin täydellisesti etten muista vastaavaa tuskin koskaan. He joilta mopo karkasi lapasesta tietävät sen takuulla viimeistään yön yli nukuttuaan itsekin ja minä otan ilon irti siitä että kaikki sanottu, kirjoitettu ja julkaistu löytyy kaikkien luettavaksi tästä ikuisuuteen. Sen sijaan että kuorossa vaaditaan anteeksipyyntöä Thierryltä, suurimpia sammakoita suustaan päästäneiden kannattaisi pohtia omaa anteeksipyyntöä Henrylta itseltään.

Thierry Henry the worst cheat ever in footballing world.. I’m lost of words. En osaa edes kyseenalaistaa päätoimittajien vastuuta, niin sekaisin olen mutta ihmettelen miten millään julkaisulla ei ollut munaa asettua puolustusasianajan rooliin, ainakin nyt siinä valossa että Henryn virhettä verrataan mm Maradonan Jumalan käteen.

Ja vielä, ottelussa pelattiin h*lvetti vasta paikasta johonkin typerään puulaakiturnaukseen. Tai entäpä jos Gallas ei olisi ollut oikeassa paikassa tekemässä maalia? Niin, Thierry ei edes tehnyt maalia, karsintaottelussa! V*ttu, ihme ettei Billy ole yhtä ’syyllinen’ koska pelaa Arsenalissa, hänenhän olisi pitänyt ottaa pallo käsiin ja ojentaa se tuomarille ja kertoa ettei voi edes yrittää maalintekoa koska näki (tai ei) käsivirheen. Niin, sillä logiikalla mitä artikkelit antavat ymmärtää, Titi olisi jalkapalloilevan maailman kaikkien aikojen huijari vaikkei tilanteesta olisi edes syntynyt maalia. Vähän perspektiiviä kiitos!

Jos asiassa jotain hyvää, on aina ilo huomata että osa kritiikistä kohdistuu myös kaksikkoon Platini ja Blatter. En välttämättä näe mitään suoraa syy ja seuraus suhdetta tms mutta minulle kelpaa että kaksikkoa kritisoidaan vaikka sitten väärän värisistä sukista. Herrat Platini & Blatter, sanoin jo kauan sitten että päätös sijoittaa jatkokarsinnan joukkueet oli naurettava. H*lvetti, sanoin jo kauan sitten että karsinnat ovat ylipäätään turhaa pelaajien kuormittamista, arvotaan joukkueet, te lukijat tiedätte mallini siihen ja väitän hamaan loppuun asti että se olisi ihan kaikille paras mahdollinen ratkaisu.

Jos tämä kohu mitenkään horjuttaa Platinin tai Blatterin asemaa, otan ilolla vastaan. Otan ilolla vastaan myös sen jos tämä ylipäätään nakertaa maaotteluiden arvostusta. Ymmärtäkää herrat Platini ja Blatter, jotain tässä systeemissä pitää muuttaa jos maaottelut halutaan säilyttää suosittuna, kuilu seurajoukkueiden ja maajoukkueiden välillä kasvaa hurjaa vauhtia, seurajalkapallon eduksi. Itse olen totaalinen seuraihminen ja hylkäsin maaottelut jo vuosia sitten ja iloksi olen huomannut että kaltaisteni joukko kasvaa kiihtyvällä tahdilla.

Tämä kuilu ei sitä paitsi koske vain kannattajia, eikä kielteisesti maaotteluihin suhtautuvia kannattajia kuten minua voi syyllistää mistään. Kuinka osuvaa että Gael Clichy kertoi eilen seuran virallisilla sivuilla julkaistussa artikkelissa kuinka hän pohti taannoin mahdollisuutta edustaa Englantia maajoukkuetasolla!!!

Toisin sanoen kun eri maajoukkueissa pelaa kymmeniä ja kymmeniä entisiä Brasilialaisia, Afrikkalaisia tai entisen Neuvostoliiton alueen pelaajia ja jos täysin Ranskalainen Clichy pohti edustavansa Englantia, miettikää herrat Platini ja Blatter onko ’tuotteessa’ jotain vikaa. H*lvetti, taisi olla jokin vastikään päättynyt junioriturnaus jonka ’Sveitsi’ voitti ja joukkue muodostui 75 prosenttisesti entisen Jugoslavian alueen pelaajista.. Jotka pohtivat seuraavaksi edustavatko tulevaisuudessakin Sveitsiä vaiko sittenkin jotain muuta. V*ttu mitä pelleilyä.

Ei minulla ole periaatteellisella tasolla mitään maaotteluita vastaan, päinvastoin. Nykykehitys on kuitenkin johtanut ja johtaa vääjäämättä väärille raiteille. Siinä missä vielä 10-15 vuotta sitten nuori pelaaja kertoi unelmakseen edustaan maataan, nyt unelma on edustaa Arsenalia, ManUa, B*rcaa, AC Milania… Ja vaikka asia on ollut tiedossa niin pitkään, sille ei ole tehty mitään, tai ei ainakaan mitään sellaista jonka lähtökohta olisi palvella molempia osapuolia, eri tahot puolustavat kaikki vain omia etujaan. Henry on Arsenal legenda, Raul on Real legenda, Ronaldo, eikö se olekaan Brassi, luulin että on kuten se kaimansakin, ai, Portugalista.. see what I mean?

Nyt kuumottaa otsaa, särkee oikeasti silmiä. Kunhan tästä saan itseni sänkyyn ja silmät kiinni, ajatus huomenna, kyllä, huomenna jatkuvasta Valioliigasta piristää takuulla. Itse ottelusta ei nyt enempää kuin sama minkä olen toistanut jo aiemmin. Ottaen huomioon kaikki mitä kuluneet kaksi viikkoa ovat pitäneet sisällään loukkaantumisineen, väsymyksineen, matkustuksineen jne, ottelu levännyttä ja takuulla nälkäistä Sunderlandia vastaan – vieraskentällä – on oleva haastava.

Ei tänään, eikä tuskin edes myöhemmin tänään Arsenen lehdistötilaisuuden jälkeen kannata veikkailla avauskokoonpanoa, kysymysmerkkejä on ilmassa todella paljon. Wenger kertoi eilen että Denilson tekee paluun kokoonpanoon mikä oli mukava yllätys ja kuka tietää vaikka Brassi nousee suoraan avaukseen. Onko meillä vara jättää Alex Song penkille, en osaa sanoa mutta Kamerunilainen on edelleen yhden varoituksen päässä pelikiellosta, epäilemättä manageri tiedostaa tämänkin. Carlos Vela (kuka?) on hänkin pelikuntoinen, kuten on myös Armand Traore.

Jos luitte eilen linkin takaa Arsenen ajatuksista psykologiasta, muistatte varmasti kuinka Ranskalaisen mielestä on suuri ’tekninen’ riski jos aloittava kokoonpano muuttuu seuraavaan peliin enemmän kuin kolmella pelaajalla. Jos Arsene ei halua ottaa tätä riskiä, huomisen kokoonpano ei olisi lainkaan niin hankala ennustaa kuin äkkiseltään tuntuu. Tässä avaus Wolvesia vastaan.

Arshavin – van Persie – Eduardo

Diaby – Ramsey – Cesc

Gibbs – Vermaelen – Gallas – Sagna

Almunia

Luotetaanko Arsenen sanaan ettei hän pidä ajatuksesta ottaa ’teknistä’ riskiä sillä kolmella pakon sanelemalla muutoksella meillä on huomenna kovin mukavalta kuulostava avauskokoonpano Stadium of Lightilla. Se tarkoittaisi samalla että Arsene on todennut Arshavinin olevan henkisesti täydessä iskussa Venäjän kohtalosta huolimatta, sillä Wenger tuskin peluuttaa pelaajaa joka ei ole henkisesti valmis pelaamaan ja toisaalta se tarkoittaisi että 120 minuutin pelaamisesta huolimatta Gallas ja Sagna ovat ainakin lähes täydessä iskussa.

Arshavin – Eduardo – Nasri

Ramsey – Song – Cesc

Silvestre (Traore) – Vermaelen – Gallas – Sagna

Almunia

Että pitikin spekuloida. Nyt alkaa olla kirjaimellisesti paita jälleen vaihtoa vaille märkä. Tunnen kuumeen nousevan siinä määrin vauhdikkaasti että Irlannin ja myös Venäjän innoittamana suuntaan nyt sänkyyn mutten suinkaan pohtimaan huomista ottelua vaikka niin juuri hetki sitten suunnittelinkin. Ei, aion sen sijaan pohtia (hourailla) kirjelmää FIFAlle jotta koko nyt päätökseen saadut MM-karsinnat uusittaisiin kokonaisuudessaan vielä ennen ensi kesää.

Have a splendid Friday and weekend Arsemates!

PS. Osa teistä on varmasti huomannut virallisilla sivuilla mahdollisuuden äänestää yhtä ottelua lähetettäväksi ATVO:n Games Night -lähetyksessä. Ilmeisesti meillä on niin paljon tuoreita Goonereita joukossamme että toistuvasti ihan muutaman vuoden takaiset ottelut ’kultakaudelta’ keräävät suurimman äänisaaliin 90-luvun otteluiden jäädessä varjoon. Lähetin juuri palautetta seuran suuntaan missä kyselin josko olisi mahdollista rajata kunkin äänestyksen ehdokkaat esimerkiksi kolmen tai viiden vuoden periodille, välillä tuoreempia vaihtoehtoja, välillä vanhoja ja kaikkea siltä väliltä.

0 thoughts on “Karanneita mopoja

 1. Henry myönsi itsekin että pelasi kädellä palloa.Ymmärrettävää että parempi joukkue hermostui asiasta kun putosivat pois mm-turnauksesta tuon johdosta.

 2. Joo totta, mutta mikä tekee taas tästä samoin kuin Eduardon tapauksesta naurettavan ja häpeällisen on median ajojahti. Samoja tilanteita tapahtuu lähes joka pelissä, mutta ainoastaan, kun kärsivä osapuoli on Arsenalin vastustaja tai joku brittien maajoukkueista niin tapahtuma saa suhteettomat mittasuhteet.

 3. Kyllä nyt Hente tosiaankin hourailet, Syltty avauksessa tietää varmaa tappiota. Traorella saataisiin ehkä tasuri sentään.

 4. EI siitä tappiota tule =D ei todellakaan ehkä päästetään 1-2 mutta tehään 3-5 se on saletti!! Come on Gunners!!

 5. Walcott back in squad to face Sunderland

  Theo Walcott will return to the Arsenal squad for Saturday’s Premier League trip to Sunderland.

  The England star has not played since suffering a knee injury during the 3-1 win over Birmingham City on October 17.

  More to follow.

 6. Mä näin Ranska-Irlanti-taaperruksesta vain tuon murheellisen jatkoajan ja sen perusteella Ranska oli paljon parempi. Irlanti ei edes yrittänyt mitään – ja Ranskalta ehdittiin viedä rankkari (veskari kaatoi Anelkan, tietysti ex-Arsenal…) ennen maalia. Mutta so not. Eiköhän Sunderland hoideta 1-5-tyyppisellä meiningillä ja Silvestre tekee pari kassia.

 7. Täytyy sanoa, että myös Wenger hoiti Ranska-episodin hyvin, eikä roskalehdistö saanut verikoiriaan Arsenalin kimppuun.

  Spekuloidaan tuosta vasemmasta pakista sen verran, että mikäli Traore on kunnossa hänen tulisi pelata. Muussa tapauksessa heittäisin aloitukseen Ebouen. Hänhän pelasi myös viime vuonna muutamia kertoja vasempana laitapakkina ja vaikka suoritukset eivät vakuuttaneet, niin mielestäni sekin on parempi vaihtoehto kuin Silvestre. Vielä yksi mahdollisuus olisi peluuttaa Vermaelenia laitapakkina ja Silvestrea topparina, toivon kuintenkin ettei tähän mennään.

  Arshavinille antaisin lepoa, sillä en usko että mies pysyy parhaimpaansa Venäjän karsiuduttua MM-kisoista.

  Joten lähtisin Sunderlandin kaatoon tälläisellä kokoonpanolla:

  Rosicky — Eduardo — Nasri

  Ramsey — Denilson — Cesc

  Eboue(Traore) — Verm — Gallas — Sagna

  Almunia

  subs: Mannone, AA, Walcott, Song, Vela, Traore(Eboue), Silvestre/Merida

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s