Lähtölaskenta on alkanut!

Shoot me – really! Siinä päällimmäiset ajatukset täältä konttorilta. Ainoa asia mikä lohduttaa on tieto siitä ettei tämä ole ihan joka viikkoista mutta nyt on ja ainakin vielä ensi viikon sama sota jatkuu. Kiitos Ville ja Kokkolan Vermaelen on lupautunut helpottamaan taakkaa myös huomenna.

Jos totta puhutaan, lohduttaa allekirjoittanutta tottakai myös Mestareiden liigan jatkopaikka lohkovoittajana, mietin vain mitä YLEllä pohditaan nyt kun rakkaansa Liverpool on ulkona, haha! Ja kun ajattelee oikein kunnolla, lohduttaahan ajatus tulevasta sunnuntaistakin tottakai.

Kaikille on varmasti selvää etten nähnyt tuota tiistain ottelua Standard Liegeä vastaan mutta olen ehtinyt siitä lukea, ei se ilmeisesti numeroista huolimatta mitään suurta puolustuspelin juhlaa ollut. Päinvastoin kovin huolestuttavan monesta lähteestä olen saanut lukea Belgialaisjoukkueen kahdesta tolppalaukauksesta, viheltämättä jääneestä rangaistuspotkusta ja vielä yhdestä hukatusta avopaikastakin.

Viesti tuntuu olevan selvä, Chelsea rankaisee vastaavista tilanteista ja nollasta huolimatta meillä on syytä analysoida tarkkaan puolustuspelaamistamme, erm, eikä pelkästään analysoida sitä vaan parantaa otteita. Yhdyn ehdottomasti ihmettelijöiden joukkoon siinä mitä tulee avauskokoonpanoon, kovin oli Arsene haluton kierrättämään joskin kuten Poolin esimerkki osoittaa, jatkopaikka ei ole varma ennen kuin siitä on mustaa valkoisella.

Nyt on ja loistavaa että pitkä Kreikan matka voidaan unohtaa käytännössä koko ykkösjoukkueelta ja voimme laittaa reissuun extraottelun tililleen saavat reservit tai muuten vähälle peliajalle jääneet Tykkimiehet.

Kieran Gibbsin jalkapöytä ei murehtimalla parane yhtään nopeampaa mutta täytyy olla masentava kokemus nuorelle Englantilaiselle, kerta kaikkiaan masentava. Tekeekö William Gallas sen muuten peräti tarkoituksella vain meitä kannattajia hieman kiusaten vaan miksi käytännössä jokaisessa ottelussa saamme kuvaa ontuvasta ex-kapteenista? Hyvä on, tiistaina Gallas oli ilmeisesti todellinen soturi ja jätti kentän vasta kun silmä oli lopullisesti muurautunut umpeen ja ymmärtääkseni mainittu nilkkavamma ei ole esteenä pelaamiselle pyhänä.

Mielenkiintoista toden totta tulee olemaan sen sijaan kuka pelaa hyökkäyksen keskellä Chelseaa vastaan. Eduardo oli tippunut vaihtopenkille eikä Kroaattia nähty kentällä laisinkaan ja kovin tuntuisi hankalalta ajatella että maalia kaipaava ja van Persien saappaisiin kokeiltu Dudu nyt palaisi sitten takaisin Hollantilaisen tontille kauden tärkeimpään otteluun toistaiseksi.

Jos pitää harjoituksissa keskittyä puolustuspeliin niin takuulla Wenger seuraa tarkalla silmällä hyökkääjienkin tekemisiä. Vaihtoehtoja on mutta kuka ns vähemmän hyvistä vaihtoehdoista on paras ratkaisu, siinä pulma mikä aiheuttaa takuulla harmaita hiuksia managerille.. ja meille kannattajille. Itsekin olen usein kovin innokas kertomaan mielipiteeni mutta tämä ei ole helppo tehtävä, kaikkea muuta.

Ilman muuta saa olla eri mieltä mutta minä lähden siitä että Eduardo ei ole tällä hetkellä paras ratkaisu. Kiinnitin huomiota hänen vaisuun peliin jo taannoin Liverpoolia vastaan liigacupissa ja väitän ettei otteet ole muuttuneet siitä lainkaan. Pidän Andrei Arshavinia edelleen luontevimpana vaihtoehtona mutta sen verran Kroaatin kohdalla näen kysymysmerkkejä että istuttaisin Robinin nappulakenkiin sitten ’sharp as ever’ Walcottin tai Velan mikäli Arsene päättää että Arshavinin paikka on laidalla. Sanomattakain selvää että olkoon sitten vaikka Eduardo, onnistumista toivotaan ja vaaditaan.

Paljon ehtii vielä vettä Thames joessa virrata ennen sunnuntain h-hetkeä mutta näen että yksi joka pelasi paikan avaukseen on Denilson. Tiedämme kaikki että Arsene näkee Abou Diabyssa jotain sellaista mitä useimmat eivät näe, no ainakin allekirjoittaneella on vaikeuksia nähdä, haha! Olen lähes vakuuttunut että Denilsonissa Arsene näkee puolestaan samoja ominaisuuksia kuin Diabylla on ja ymmärtääkseni Arsenen ajatuksia, näitä ominaisuuksia meiltä puuttui viime viikonloppuna Sunderlandin vieraana.

Tiedämme senkin että viime kaudella Denilson pelasi eniten kaikista pelaajistamme joten on selvää ettei Arsenella ole mitään estettä laittaa Brassia avaukseen, päinvastoin. Tiedän että menen asioiden edelle kun eletään vasta torstaita eikä ole varmuutta edes pelaajien kunnosta mutta jotenkin minulla on kutina että suurin osa avauksen pelaajista on jo selvillä.

Maalivahti on täysin selvä, puolustus on sekin ’Traorea’ vaille selvä ja pidän myös keskikentän trioa selvänä; Cesc, Song ja Denilson. Kun pidän vielä lähes selvänä että hyökkäyksen kolmikossa ovat ainakin Arshavin ja Nasri niin kovin montaa paikkaa ei arvailujen varaan jää, itse asiassa vain yksi. Dudu, Theo vai Carlos? Harjoitukset kertonevat ja missä Arshavin sitten pelaakaan, sekin vaikuttaa ja miten Arsene näkee pelaajien paremmuuden tai tehokkuuden mitä tulee vaihtopelaajan rooliin, Dudu, Theo vai Carlos, kuka heistä olisi tehokkain ase vaihdosta sisään mikäli sellaista tarvitaan.

H*lvetti, jos jo nyt on olo ettei housuissa tahdo pysyä niin mitä se on huomenna, ylihuomenna ja mitä se on sunnuntaina illalla kello 18?! Onko Chelsea ottelu pakkovoitto, onko mahdollista puhua pakkovoitosta marraskuussa, en usko mutta tappio, siihen ei ole varaa tai ero venähtää kovin suureksi. Itse olen toki sellainen peruspessimisti että olen taipuvainen puhumaan melkein pakkovoitosta, jätetään se ’pakko’ tappion välttäminen Stamford Bridgellä pelattavaan otteluun sitä paitsi voitollakin ero pysyy edelleen viidessä pisteessä joskin peli vähemmän pelattuna.

Takaa-ajajan kiusallinen painolasti on kuitenkin aina ylimääräinen pakkovoiton paine harteilla. Chelsea kohtaa muuten liigassa meidän jälkeen Cityn vieraissa joten kuka tietää jos (ja kun) me annamme vauhtia pienelle alamäelle niin etenemme kohti vuodenvaihdetta kovin tasaisen liigan merkeissä. Kannattaisiko Arsene luvata pelaajille vaikkapa tuliterät rannekellot voitosta, se kuulemma toimii vaikkei pelaajilla pikkurahan puutetta olekaan?

Olen toki ollut koko viikon tuli p*rseen alla ja sitä sun tätä on saattanut lipsahtaa ohi korvien ja silmien mutta en edelleenkään tiedä missä yhteydessä Arsene muka tulistui maaotteluista niin paljon että viljeli allekirjoittaneelle ominaisia v-sanoja toimittajien ihmetellessä vieressä. En vain osaa kuvitella tilannetta että Arsene huutaisi toimittajille korvat punaisena ’ for fuck’s sake’ tms. Yhtä kaikki viesti meni perille ainakin Theolle joka kertoo nyt nöyrästi keskittyvän elämään seurajoukkueessa ja maajoukkue on bonusta hyvästä työstä. Onkohan Theo muuten jo myöntänyt itselleen että Ruotsin kisat viime kesänä oli kammottava virhe?

Ivan Gazidisilla pitää kiirettä ja jatkosopimuksia tippuu sieltä ja täältä, muutama on jo allekirjoitettu ja ymmärtääkseni pöydällä odottaa vielä nippu allekirjoitusta vailla oleviakin. Ja siirtospekulaatiot, niitäkin tipahtelee tasaisin väliajoin ja viikon nimi tässä yhteydessä olkoon Aston Villan Gabi Agbonlahor, hmm, ja hyvänä kakkosena kovin tuttavallisesti jutteleva Loic Remy. Miksi edes mainitsin? No mielenkiintoista on kenties se että kun mukaan otetaan Marouane Chamakh (jonka hintaa Arsene tarkoituksella polkee?) niin kovin alkaa olla hyökkääjävoittoinen tämä spekuloitavien nimien lista, sattumaako? Kerrea Gilbertin taistelu tuulimyllyjä vastaan on sen sijaan päättymässä ja on helpohkoa todeta että pitkään se kestikin.

Aston Villasta puheen ollen, olisi ollut kovin mukava nähdä eilinen reservien peli ja mikäli joku näki, kuulemme varmasti kaikki kernaasti ajatuksia siitä. Sanoisinko vihdoinkin, nimittäin Wenger oli armeliaasti antanut Jack Wilshiren Neil Banfieldin käyttöön ja Jacky sai vihdoin peliminuutteja vyön alle, loistavaa. Eikä Jacky ollut ainoa mielenkiintoinen nimi kokoonpanossa, kentällä nähtiin valitettavasti ulosajon myötä liian vähän aikaa Fran Merida (osoitti ilmeisesti mieltään ettei kuulu reserveihin, haha) kuin myös lainalta palannut Jay Emmanuel-Thomas ja juuri tuoreen sopimuksen allekirjoittanut ’street player’ Sanchez Watt muutama mainitakseni. Onko Villalla sitten laadukas reservijoukkue vai oliko meidän poijilla yhtä huono päivä toimistolla kuin allekirjoittaneella mutta pataan tuli Underhillillä 1-2.

Aaah, toimistolla, täällähän minä olenkin ja siitä tulikin mieleen että nyt, nyt h*lvetin kyytiä takaisin töiden pariin. Kuten otsikossa totesin, lähtölaskenta on alkanut ja.. no en h*lvetti osaa laskea tunteja mutta alle sata niitä joka tapauksessa enää on. Sunnuntain pelissä on muuten se hyvä puoli ettei mene viikonloppu v*tuiksi jos kävisi niin ikävästi että.. no ei käy ja lauantain pelissä on se hyvä puoli että voiton jälkeen on mukava tanssia pöydillä pelipaita päällä muiden mulkoillessa ihmeissään ja kiusaantuneena.. *släp*

LOL! Muistatteko muuten kun hetki sitten lehdissä oli juttua että Chelsealla puuttuisi sunnuntain pelistä jopa kolme / neljä vakiokalustoon kuuluvaa pelaajaa. Hah, totuus on että nämä vakiokasvot eivät pelanneet maaotteluita jotta olisivat kunnossa kun Valioliigassa pelataan tärkeistä pisteistä isossa ottelussa. Ei siinä mitään, näinhän sen kuuluukin olla ja itselläni ei ole mitään täydellä kalustolla operoivaa Chelseaa vastaan, päinvastoin, minä haluan nähdä missä me menemme ja parempaa mittaria tuskin juuri nyt löytyy kuin siniset r*nkkarit, bring em’ on!

NYT höyläämään juustoa leivän päälle, cheers Goonermates!

0 thoughts on “Lähtölaskenta on alkanut!

 1. En olisi yllättynyt jos Traoren paikalla pelaivi Silvestre (syystä mitä en kyllä pysty ymmärtämään)

 2. Ostakaa uusi GOAL lehti siinä hyvä muutaman sivun Fabregas haastattelu!! pari julistetta jotka meni seinälle samantien =) mauce 33v hengitän Arsenal joukkueen mukana!! =)

 3. Samaa olen pohtinut, että mikä trio pelaa ylhäällä ja missä järjestyksessä. Olisiko niin, että AW pitää ässää hihassaan ja istuttaakin Arshavinin piikkiin? Laidoille Narsi ja Walcott? Tuskin, mutta toivoisin. Kiinnitin taas tiistaina huomion siihen, että kun AA hakee keskeltä paikkaa, pallo pelataan jalkaan (Cesc) ja Andrei lataa aina suoraan syötöstä! Siinä on moni veskari ihmeissään, kunhan vain veto osuu maalipuiden väliin.

  Taitaa Arsene silti laittaa AA:n ja Nasrin laidoille. Onko piikissä sitten Vela vai Dudu? Veikkaan jälkimmäistä, mutta ainakin tiistaina Carlos teki kyllä enemmän töitä kuin Eduardo lauantaina. Ja muistakaa, paikoista PITÄÄ laukoa pyhänä! Muista sinäkin Nasri! Nuori brassimme sen muistaa varmasti ja toivottavasti laukookin, kuten tiistaina. Olipa muuten upea veto!

  Pistin näppylähanskat käteen ja näppäilin googleen kirjaimet c, h, e, l, s, e, a. Siellä eräs italialainen sanoo seuraavaa: ’It is a very good moment for us and we have to keep this going because the players are in good condition, have a good mentality and for sure, this victory against Porto was necessary to maintain this moment. We know very well that Sunday will be a very difficult match but we know that now is a very good time to play Arsenal. Frank Lampard did very good training this morning and tomorrow we he will train with the team. We hope he will be fit for Sunday.’

  Sieltä ai siis ketään tule rosterista puuttumaan, mutta mitäs siitä. Maisuupahan voitto ja olut paremmalle matsin jälkeen Gunners pubissa! Hah!

  Nyt lenkille hiomaan viimeistä taktiikkaa, sitten hierojalle ja pakkaamaan laukkuja. Vapise Chelsea! Up the Gunners!!!

  Oh to, oh to be, oh to be a GOONER!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s