Up for the tomorrow, yes we are!

Huh mikä viikko takana, härdelli h*lvetin isolla H:lla ja kuten kaikki tiedämme, raskaat työt vaativat.. no tiedätte vallan mainiosti. Minkälaisen lopun tämä viikko saa, siinä kysymys kaikkien huulilla ja jos jokin on varmaa niin huomenna allekirjoittaneella ei takuulla ole häiriötekijöitä kun Grovella potkaistaan peli käyntiin kello 18.

Kuten sanoin, raskas työ vaatii jne ja tätä kirjoittaessa eletään perjantai-iltaa ja olen edelleen tien päällä, sikäli tien päällä ololta koko kulunut viikko on mitä suurimmissa määrin tuntunut. Yötyö on sentään vaihtunut hetkeksi johonkin huomattavasti mielekkäämpään tekemiseen, yökylään ystävän luona ja uskaltaisin veikata lähes koko yön jatkuvaan saunomiseen ja virvokkeiden nauttimiseen. Tarkoitus on toki ehtiä pyörähtää Kallion syntisessä yössä yhdellä eli kahdella..

Epäilemättä viikon bloggaaminen on ollut mitä on ja iso käsi Villelle tuuraamisesta, mutta kuten sanoin, olen ystävän luona kylässä ja olisi perin epäkohteliasta vetäytyä tässä vaiheessa koneen ääreen kirjoittamaan pitkää romaania, sitä paitsi valehtelematta menen ihan pian paljon mieluummin jatkamaan saunomista ja saunaoluen kilpaa kurkkuun kaatamista.

Wenger piti eilen normaalisti lehdistötilaisuuden ja tällä kertaa se piti sisällään mukavasti asiaakin, toisin kuin viikko takaperin kun kaikki aika tuntui kuluvan Thierry Henryn käsivirheen pohtimiseen ja Ranskan etenemiseen Etelä-Afrikan MM-lopputurnaukseen.. typerät maaottelut h*lvetti.

Varmasti uutinen mitä kaikki odottivat eniten oli managerin päivitys William Gallas’n tilanteeseen, onko ex-kapteeni ja ex-Chelsea puolustaja pelikykyinen? Manageri pysyi kuten olettaa sopi aavistuksen varovaisena tilanteen suhteen toteamalla Ranskalaisen pelaamisen olevan fifty-sixty mutta itse olen täysin rauhallisin mielin, Gallas pelaa ja sillä selvä, näen koko pohdiskelun hieman mediapelinä. Gallas pelaa vaikka sitten Petr Cechiltä lainattu kypärä päässä tai norsun istukka nilkan ympärille teipattuna, pelaa yhtä kaikki, en yksinkertaisesti voi edes kuvitella muuta vaihtoehtoa, en suostu kuvittelemaan.

Jos koen oloni hieman vaivautuneeksi sosiaalisesta näkökulmasta, samalla tulee sellainenkin voisiko sitä kutsua tyhjäksi oloksi että kaikki on jo sanottu tai paremminkin ettei tässä puheet auta, antaa pelin puhua puolestaan. Sanoin jo aiemmin etten ole lainkaan kiinnostunut pelaako Fat Frank, Drogba.. Itse asiassa sanoin että haluan Grovelle niin täysikuntoisen Chelsean kuin mahdollista, minä haluan nähdä ja olen kiinnostunut siitä missä me menemme suhteessa kaiketi tämän hetken suurimpaan ennakkosuosikkiin. Komppaan manageria:

”I do not want to come out too much on Chelsea. You know they are a good side and to beat them, you have to deliver a good performance. But it is more important we focus on what we do than any strength or weakness of Chelsea. Let’s expect them to be strong on the day, and let us be stronger. They are a strong side and have a good manager in Carlo Ancelotti. But I still believe that despite all that, we can still beat them.”

Indeed I believe we can! Jos en uskoisi, jotain olisi pahasti vialla. Voimme tietenkin spelukoida kokoonpanolla niin paljon että heikompaa heikottaa ja ilman muuta managerilla onkin muutama kysymys itselleen esitettäväksi. Arsene puhui lämpimästi Theo Walcottin pelaamisesta hyökkäyksen keskellä mutta siinä ei ole varsinasiesti mitään uutta, hän puhui samasta asiasta jo pari vuotta takaperin. Ei ole salaisuus että Theo itse haluaa pelata keskellä mutta pelaako huomenna on vain yksi vaihtoehto ja ehkä keskustelu eilen lähti enemmän toimittajien toimesta kuin siitä että Arsene olisi vihjannut näin. Vaihtoehto yhtä kaikki ja epäilemättä kuka keskellä pelaa on managerin isoin (vaikein) päätös huomista ajatellen.

Kuten Arsene sanoo, hetki on käsillä. Manageri haastaa pelaajat toteamalla saman mistä me kannattajat olemme puhuneet jo hetken, on tullut aika näyttää kuinka hyviä olemme, on aika lopettaa puheet nuoresta, ehkä osin kokemattomasta joukkueesta vaikka toki edelleen nuori joukkue olemmekin muttemme kokemattomia. Pelaajien on aika alkaa lunastaa lupauksia, ei ensi vuonna tai sitä seuraavana vuonna vaan huomenna kun vastaan asettuu lähes kaiken voittaneita ja kokeneita konkareita.

Kapteeni Cescin harteilla on paljon, siitä ei ole kahta sanaa. Siinä missä manageri haastoi koko joukkueen, hän haastoi myös kapteenin puhumalla vihdoinkin lähes valmiista pelaajasta, nuoresta kapteenista mutta valmiista ottamaan tarvittavan vastuun harteilleen kapteenin roolissa. Minä olen vakuuttunut että Cesc on huomenna pelaaja joka on nälkäinen vastaamaan tähän haasteeseen, olen vakuuttunut että Cesc on huomenna niin valmis kuin on koskaan urallaan ollut. Ei hän yksin showta pyöritä mutta edelleen olen vakuuttunut ettei homma takuulla kapteenista jää kiinni, odotan Fabregas’n pelaavan ehkäpä uransa hienoimman ottelun. Haha, simple as that really?

Matematiikka ei ole blogistin (huomaatteko, alan oppia uuden termin pikkuhiljaa, vai oliko se oikea termi?) vahvin ala se on varmaa. Tässä ei kuitenkaan tarvita derivaatteja tai piillä jakamisia kun katsomme Valioliigan sarjataulukkoa ymmärtääksemme kuinka massiivinen ottelu huominen on. Kuinka h*lvetin kauan jalkapallossa on jo jaettu voitosta kolme pistettä, ei mitään muistikuvaa mutta se on paljon pisteitä ja huomenna ne pisteet korostuvat potenssiin sata. Tappio ja olisimme 11 pistettä liigan kärkeä perässä, voitto ja olemme hieman liian pitkälle mennen vain kaksi pistettä perässä. Liian pitkälle siksi että toki yksi vähemmän pelattu peli ei tarkoita automaattisia kolmea pistettä kuten karvaasti saimme Sunderlandia vastaan kokea mutta ymmärrätte yskän. Miten vain tilannetta katsoo, yksi asia on lähes kiveenhakatun selvää, meillä ei ole varaa hävitä huomenna, emmekä häviä, päinvastoin.

Johtuuko sitten hyvästä seurasta, saunasta, saunaoluesta vai kaikista näistä ja vielä monista muista asioista mutta olen omituisen luottavainen, minä ’Pertti Peruspessimisti’. Jos olen täysin rehellinen, en ehkä ole sitä puhtaasti pelillisistä syistä, siksi paljon mm puolustuspelaaminen allekirjoittanutta edelleen huolettaa mutta jos tässä kohtaa joku löytää itsestään pessimistin, suosittelen menemistä vaikkapa kylpylään tai elokuviin sen sijaan että asettuu huomenna television ääreen seuraamaan ottelua. Chelsea on niin kokenut joukkue etten edes yritä hakea mitään mahdollisia ylimielisyyteen viittaavia tms perusteita optimismille, ei sellaisilla syillä ole mitään perusteita. Minä uskon rehellisesti että varsinkin hyökkäyssuuntaan meillä on lahjakkaampi ja parempi joukkue.

Olen saanut nyt pitkään hehkuttaa Alex Songin mahdollisuutta oman haukankatseen alla ja nyt se hetki on käsillä. Pidän kaverin Michael Essieniä ainakin toistaiseksi ylivertaisen hyvänä esimerkkinä puolustavasta keskikenttäpelaajasta ja huomenna odotan Songin vastaavan hänenkin haasteeseen siinä missä kaikkien muidenkin, taskussa vielä tuore peräti vuoteen 2015 ulottuva jatkosopimus, eikä takuulla puhuta ihan pikkurahoista vaikka Songista puhutaankin. Alex, odotan että tyrmäät kertaheitolla kaiken sen kritiikin mitä olen vuosien mittaan sinusta kirjoittanut, odotan että heität haasteen Essienille vaikkapa Afrikan mestaruusrurnaustakin ajatellen, ei pelkästään Valioliigaa ajatellen.

Eikä nämä pelaajat edellisiin lopu, me tarvitsemme huomenna huippusuorituksen jokaiselta joka nurmella kirmaa kuin lehmä kevätlaitumella. Hetkinen, tarkoitus ei ollut verrata pelaajiamme lehmiin niin herttaisia eläimiä kuin lehmät ovatkin. Me tarvitsemme huippusuorituksen myös maalivahdilta, kenties sen ratkaisevan torjunnan joka takaa meille täydet pisteet. Manuel Almunia myöntää vaikean alkukauden mutta sanoo ongelmien olevan taakse jäänyttä elämää. Itse olen edelleen sitä mieltä että meillä on tolppien välissä Espanjalaisessa maalivahti joka on riittävän hyvä olemaan Valioliigan voitosta taistelevan joukkueen maalivahti. Olen edelleen sitä mieltä että kaikki jos niin kattavaa termiä on lupa käyttää alkoi mennä väärille raiteille silloin kun Almunia alkoi puhua höpöjä mahdollisesta Englannin maajoukkueen edustamisesta, toivottavasti se kaikki roska on yhtä lailla taakse jäänyttä kuin vaikea alkukausi.

Minulla on kutina ettei Tomas Rosicky ole avauksessa huomenna mutta Tsekki on hänkin valmis mitä huomiseen tulee. Takuulla Little Mozart haluaa olla avauksessa mutten näe jostain syystä näin tapahtuvan, Samir Nasri on se joka Tsekin paikan vie ja väitän oikeutetusti. Jos Rosicky osoittaa pystyvänsä pelaamaan tulevaisuudessa viikosta toiseen, kuka tietää hän nousee keväällä yhdeksi avainpelaajaksi, hänellä on takuulla eväät siihen mutta toistaiseksi pidän Rosickya vielä paluuta tekevänä, pitkään se on kestänyt ja papereissani paluu jatkuu edelleen.

Minulla on visio kuten aina meidän avauskokoonpanosta huomenna mutta allekirjoittaneen visiolla ei voiteta Valioliigaotteluita, ei varsinkaan Chelseaa vastaan. Epäilemättä jos saunailta tai saunaviikonloppu ei veny liian pitkäksi ja olen huomenna jälleen kirjoittamassa jotain, paljastan kokoonpanoni mutta tänään en sitä tee. Se on kuin salaista rakkautta, vähän kuin Nicolas Anelkan salainen rakkaus Tykkimiehiin. Haha, älkää huolestuko, en ymmärtänyt asiayhteyttä sentin vertaa mutta propaganda, se on hieno taiteenlaji. Erm, taiteenlaji.. Olisikohan korkea aika siirtyä jälleen saunan lämpöön sekoittamaan lisää ajatuksia.. Ai se oli se saunaolut joka sekoittaa.. Hei, nenäni eteen ilmestyi juuri lasillinen punaviintä, splendid!

Kerron vielä että myös Dennis Bergkamp näkee parin vahvistuksen takaavan meille jos ei muuta niin h*lvetin paljon paremmat mahdollisuudet taistelussa Valioliigan ja Mestareiden liigan voitosta.. kukapa ei näkisi.. paitsi Arsene. Kerron senkin että Fulham toppari Brede Hangeland on tehnyt jatkosopimuksen seuransa kanssa eli tuskin hän joskaan en itse ollut oikein koskaan vakuuttunut että hän olisikaan ollut se pelaaja jota tarvitsemme. Tai tarvitsemme ja tarvitsemme mutta laadukkaampiakin on, no ainakin enemmän Arsenen ’näköisiä’ vaihtoehtoja. Ja senkin voin kertoa että tämän artikkelin mukaan Fran Merida saa kyllä pelikiellon reserviottelussa saamastaan ulosajosta mutta se ei estä Espanjalaisen pelaamista ManCityä vastaan liigacupissa, epäilemättä loistavaa Meridan kannalta.

Til next time fella Gooners, I’m f*ckin’ up for the tomorrow!

0 thoughts on “Up for the tomorrow, yes we are!

 1. Nasri – AA – Theo
  Denilson – Song – Fabregas
  Traore – Vermaelen – Gallas – Sagna
  Almunia

  Siinä olisi paras kentällinen tänä päivänä, käkikolmikko vaihtaa paikkoja niin useasti ettei maalinteko ole hankalaa, kaikki positiivisesti pelanneet viime aikoina ja osaavat tehdä maaleja. Keskikenttä on varmasti Arsenen mielestä, kuten puolustus ja molari, varmasti tuossa, varsinkin kun Denilson ja Fabregas tukevat hyökkäyksiä, ihme jos ei keskikenttä ole tuo. Traore pääsee ainakin kunnon kyytiin, joten hereillä pitää olla.

  Kotona on mennyt hyvin, ei anneta venäläisen omistaman joukkueen pilata kotitaikaa.

  Huomista odotellen

 2. Ei V*TTU! RvP sivussa varmaa loppukauden, tää on niin tätä. Kaikkea hyvää Robinille vaan, ottaa varmaan koville. Nyt olis sitten aika jonkun noussa hyökkäyksen johtajaksi, toivottavasti siihen joku pystyy. Ettei taas kaatuisi mestaruushaaveet loukkaantumisiin…

 3. Hyvä blogi Hente. Täynnä uskoa omiin pelureihimme ja voittoon huomisessa elintärkeässä ottelussa niin kuin pitääkin. Vaikka lähtötilanne ei ihan paras mahdollinen ole loukkaantumisten takia, on ottelussa niin paljon panosta ja tavallaan monella meidän pelaajalla näytettävää/todistettavaa että myös mä uskon voittoon 100%. Kaiken kukkuraksi ottelu pelataan meidän kotiluolassa, joten kaikki on oikeasti meistä itsestämme kiinni. Väittäisin, että huomenna kolme tärkeää pistettä vie joukkue, joka onnistuu peliin valmistautumisessaan paremmin. Latautumisella ja psykologialla on kärkiottelussa suurempi merkitys kuin jossain Wigan- tai Bolton-ottelussa. Bloggaaja toi tärkeän pointin hienosti esille. Youth Projectia on nyt harjoitettu jo jokunen vuosi ja nyt alkaa olla aika korjata kypsiä hedelmiä. Sarjasijoitus on varsin kohtuullinen kun kautta on takana aika tarkalleen kolmannes. Kaikki on yhä omissa käsissämme (tai jaloissamme) ja tulevina talvikuukausina on Arsenalin aika näyttää onko siitä mestariksi liigassa. Arsene on itsekin sanonut että tänä vuonna aiotaan voittaa jotain ja se jokin täytyy olla Valioliiga. Huominen ottelu on kaikilla mittapuilla The Match ja lopputuloksella on valtava psykologinen vaikutus jatkoa ajatellen sekä parhaassa että huonoimmassa tapauksessa. Vaikka loukkaantumiset on jälleen kerran meidän vaivana, niiden taakse on turha kätkeytyä ennen ja jälkeen ottelun. Jokainen tietää että jalkapallossa loukkaantumiset kuuluu lajiin niihin pitää varautua jo ennen kauden alkua. Täytyy olla Plan B ja jopa Plan C avainpelaajien varalle ja näihin tärkeimpiin osasiin kuuluvat mm. Robin maalilinkona ja Billy puolustuksen lukkona ja johtajana. Ei kukaan uskonutkaan että me vedetään kausi läpi niin ettei muutama tärkeä pelaaja olisi pois vahvuudesta ja näin on jälleen kerran käymässä RvP:n kohdalla. Ja valitettavasti taas pitkän kaavan mukaan. Viime kaudella joukkueen sydän ja El Kapitän oli poissa pitkään ja tulos oli mikä oli. Jos tämä kausi alkaa kusemaan nyt kun Robin on pois niin Arsenella ja muilla asioista päättävillä on vakava itsetutkiskelun paikka.

  No, se siitä negatiivisuudesta. Kuten sanottu kaikki on vielä omissa näpeissä ja voitto huomenna pitää meidät vahvasti mukana taistelussa. On Arsene tehtävä ladata jätkät sellaiseen vireeseen että Blue Scums häipyy takaisin länteen kaikessa hiljaisuudessa sunnuntai-iltana.

  Ja vielä lopuksi. Sairastupa on täynnä ja tammikuu lähestyy. Toivon todella, että seurajohto ymmärsi viime kauden oppina että rosterissa täytyy olla syvyyden lisäksi myös leveyttä mestaruuden tavoittelussa. Jos/Kun me ollaan vielä vuodenvaihteen jälkeen kisassa todenteolla mukana niin pari sopivaa vahvistusta tarvitaan paikkaamaan loukkaantuneita.

 4. RvP:n uusi tilanne merkitsee nyt sitä, että valioliigan voitto tulee vain viidellä pisteellä. Voi kele.

 5. Valioliigan voitto tulee jos rosteria laajennetaan tammikuun siirtoikkunassa. Tämä Robbarin juttu merkitsee aivan salettia maalintekoon pystyvän hyökkääjän hankintaa. Hope so…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s