’Score was an unfair reflection of the game’

ARSENAL – Chelsea  0 – 3  (0-2)

Olin täysin pakotettu varastamaan otsikon virallisilta sivuilta, haha!

”We really believe that success which is built is more significant, more meaningful and, ultimately, more important than success which is bought. And when success comes – when that trophy comes – it will mean something very special.”

Lueskelin mm edellisiä Ivan Gazidisin kommentteja ennen eilistä ottelua ja tunsin oloni hyväksi, tunsin oloni vahvaksi ja luottavaiseksi. Kun tuomari vihdoin vihelsi eilisen ottelun päättyneeksi, tunsin oloni puolestaan petetyksi. ’Insestiset’ termit eivät kuulu yleensä repertuaariini mutta kävikö nyt niin että näimme miesten käyttävän poikia hyväkseen?

Juttu Gazidisin ajatuksista tuskin olisi voinut ilmestyä huonompaan aikaan. Silti en ole niinkään pettynyt hänen visioon tulevasta vaan kaikkein eniten tunnen oloni petetyksi koska lankesin managerin virittämään ansaan. Arsene oli käärinyt hihat ja ilmestyi eilen kentän laidalle verryttelyasussa puvun sijaan, oliko se viimeinen veto hänen taktiikassa en tiedä mutta lopputulos on pettymys.

Käsi ylös kuka muu tunnustaa langenneensa Wengerin ansaan? Tarkoitan tällä sitä että manageri sai allekirjoittaneen uskomaan tähän projektiin, Arsene sai minut uskomaan voittoon eilen ja kuten ennakoista kävi ilmi, minä todella aidosti uskoin meidän olevan vihdoin valmiita haastamaan Chelsean, minä uskoin raudanlujaa meidän voittavan eilen.

Arsene sanoi ottelun aattona että aika on vihdoin koittanut, on koittanut aika jolloin me emme ole enää joukko kokemattomia poikia vaan on koittanut aika jolloin osoitamme olevamme miehiä siinä missä ketkä tahansa, olemme valmiit osoittamaan että kaikkien kuivien kausien jälkeen tämä projekti on kannattanut käydä läpi.

Minä tiedän että kirjoitan jossain määrin potaskaa kun puhun epäonnistuneeseen sävyyn koko projektin osalta vain yhden ottelun perusteella mutta kuinka monta yksittäistä ottelua vielä tarvitaan etten kuulostaisi näin negatiiviselta. Gazidis kertoi kuinka käytännössä koko joukkue on sitoutunut projektiin, kuinka lähes jokaisella on pitkä sopimus seuran kanssa ja kuinka se takaa sen että olemme oikealla tiellä.

Ymmärrän Ivanin pointin täysin mutta samalla tiedän sen ettei esimerkiksi Cescin sopimuksella ole käytännössä mitään muuta merkitystä kuin se että saamme kapteenista siirtokorvauksen sikäli kuin Katalaani kyllästyy odottamaan tätä satoa, niitä hedelmiä mitä on nyt kasvatettu kovin pitkältä tuntuvan ajan.

Kauneus on h*lvetin katoavaista. Vain reilu viikko takaperin media kirjoitti kuinka me iskemme tällä kaudella 100+ maalia ja nyt löydämme itsemme ihmettelemässä kahta liigaottelua ilman ainoatakaan osumaa. En enää edes muista niitä puheita kun pohdimme mitä kun maaleja ei ehkä synnykään jokaisessa ottelussa 3+ keskiarvolla mutta sen tiedämme mitä se käytännössä tarkoittaa, valitettavasti.

Otan edelleen kiinni tuohon Gazidisin haastatteluun.. Uskokaa pois etten tunne mitään mielihyvää kun väitän että sain perusteluni sille kritiikille mitä osoitin Eduardo da Silvan suuntaan. Otan kiinni Gazidisin kommentteihin siksi että haluan kysyä onko meillä jokin moralisoiva ajatus solmia jatkosopimuksia.

Olin kriittinen Kroaatin otteisiin ja kyllä voin rehellisesti myöntää että uutinen Eduardon pitkästä jatkosopimuksesta ei ollut mikään huikea uutinen, ei se saanut minua tanssimaan pöydällä. Kysyn tehtiinkö sopimus siksi että se osaltaan auttaisi Dudua pelaamaan paremmin, olemaan parempi pelaaja? Tuntuu h*lvetti pahalta kirjoittaa tähän sävyyn mutta ei meidän tehtävä seurana ole jakaa mitään armopaloja tai yrittää motivoida pelaajia parempiin suorituksiin tarjoamalla rahakkaampaa sopimusta jos siihen ei ole perusteena vain ja ainoastaan se että pelaaja on nurmella rahakkaamman sopimuksensa ansainnut.

Tulemme jälleen kerran siihen omituiseen faktaan että me Arsenalissa olemme maksaneet kaikki nämä kuivatkin kaudet pelaajille samaa palkkaa kuin mitä ManU on maksanut omille pelaajilleen, erona se että ManU on voittanut mestaruuden kolmesti peräjälkeen. Kun Gazidis puhuu ostetusta menestyksestä, näiltä tarinoilta alkaa kadota pohja väistämättä jossain vaiheessa. Jos arvostankin suuresti meidän tapaa olla maksamatta megakorvauksia pelaajien ostamisessa, haluan samalla katsoa summia mitä nämä nykyiset pelaajat nostavat, pelaajat joiden piti eilen osoittaa että projektin on aika tuottaa satoa.

Muistatteko miten Emmanuel Ad*bayor sai tahtonsa läpi palkka-asioissa? Väitän että siinä missä meillä on terveitä ja kunnioitettavia periaatteita joukkueen rakentamisessa, mahtuu mukaan myös vähintään kyseenalaisia tomintatapoja. Jossain vaiheessa viimeistään meidän on pakko herätä siihen todellisuuteen että lopulta vain menestys on se joka luo menestystä. Meidän on herättävä siihen todellisuuteen, tai pyrittävä siihen että Eduardot ja Denilsonit ovat tyytyväisiä kun saavat pelata menestyvässä joukkueessa, ei niin että taskussa on rahakas sopimus joka ei lopulta aseta pelaajalle enää niin suurta vaatimustasoa.

En tiedä osasinko tuoda julki sen mikä eilisessä tappiossa otti niin koville mutta jotenkin kaikki se toivo ja usko mihin Arsene oli minut saanut johdateltua tuntui katoavan yhdessä hetkessä, yhdessä ottelussa savuna ilmaan. Aivan kuin totuus olisi iskenyt siinä määrin märällä rätillä päin kasvoja etten yhtäkkiä enää kyennytkään näkemään että joukkue on mennyt eteenpäin ja että olisimme olleet valmiita eilen, emme enää poikia. Aivan kuin mikään ei olisi muuttunut lainkaan, me olemme edelleen me, lupaava projketi mutta ManU ja Chelsea ratkovat kumpi voittaa Valioliigan mestaruuden.

Kun mietin eilistä peliä en osaa sanoa montako pelaajaa vajaa me olemme menestyksestä. Totesin jo aiemmin etten olisi uskonut kuinka paljon yhden pelaajan, tässä tapauksessa Robin van Persien menetys näkyy pelaamisessamme. Jos on Liverpoolilla Torresin jälkeen vaihtoehtona N’Gog ja seuraukset kaikkien nähtävissä, en kyllä uskalla tehdä suurta eroa meidän tilanteeseen, valitettavasti.

Arsene on tehnyt hyvää työtä siinä että minä uskon Eduardon, Walcottin tai Velan olevan valmiita vaikka todellisuudessa he eivät sitä ole. Ja vielä on yksi jonka tiedätte olevan allekirjoittaneelle lähes pyhää, Nicklas Bendtner. Tällaisen todellisuuden kohtaamisen hetkellä kuten eilen tulee vain sellainen kiusallinen olo että epäonnistumisen pelko tai se usko, se usko minkä Arsene on saanut läpi niin meille kannattajille kuin pelaajille, siltä katoaa pohja.

Kulunut sanonta kertoo että olet niin hyvä kuin heikoin lenkkisi vai miten se meni mutta joka tapauksessa Eduardo ja Denilson eivät ole valmiita vastaamaan haasteeseen. Dudulta valitettavasti hieman pelkäsin odottaa nähdyn kaltaista mutta Denilson oli uskomaton pettymys. On lähes pöyristyttävää että juuri loukkaantumisesta toipunut pelaaja saa heti Sunderland pelin jälkeen paikan myös kärkiotteluun, managerin luottamuksen ja näemme kentällä niin laiskasti hölkkäävän pelaajan joka oikeasti näytti siltä kuin mielessä olisi jo ennen peliä ollut suunnitelmat mitä tehdä illalla kun pääsee kuluttamaan palkkaa minkä seura maksaa.

Olen tällä hetkellä aivan h*lvetin pettynyt ja ymmärrän itsekin että saatan kuulostaa aavistuksen liian dramaattiselta tai jopa julmalta juuri nyt muutamissa ’tuomioissa’. Mutta yhtä lailla en olisi rehellinen jos jättäisin jotain sanomatta tai yrittäisin väkisin kaunistella asioita, Chelsea jyräsi meidät eilen.

On myös paikallaan antaa kiitos Canal Plussan studioon Stuart Baxterille. Wenger saattoi hyvinkin sanoa ottelun jälkeen mitä sanoi, käykää ihmeessä katsomassa viralliselta taholta, SKYlta, BBC:ltä.. mistä tahansa mutta Baxter kertoi jutelleensa ennen ottelua Arsenen kanssa ja tämä oli todennut että tappio tietäisi mestaruuden tavoittelun olevan mahdotonta. Tiedättekö, se osoittaa että Arsene kyllä tietää missä me menemme vaikka julkisesti muuta sanookin. Erm, pitäisikö Baxterin paljastuksen sitten lohduttaa, oh dear.

”I believe at the moment they (Chelsea) are in a very strong position, but this team, for me, they can drop points.  I’m convinced of that. That’s an impression I have. I am entitled to have one.”

I’m entitled to have one too! Tiedän että meillä on seurassa jollain tapaa mentaliteetti ’isä ja pojat’. Tämä mentaliteetti tarkoittaa meidän tapauksessa sitä ettemme kuule käytännössä koskaan mitään kritiikkiä managerilta pelaajille. En tietenkään tiedä mitä pukukopissa tapahtuu mutta julkisesti syy on aina jossain muualla kuin joukkueessa, pelaajissa. Minä alan valitettavasti kallistua vahvasti siihen etteivät pelaajat itsekään usko enää koskaan että syy voisi ollakaan heissä, hehän ansaitsevatkin niin paljon ettei syy voisi mitenkään ollakaan heissä, ei huonoille tai keskivertopelaajille voida maksaa sellaisia summia.

Nostan nyt kissan pöydälle ja sanon että tämä projekti pitää herättää henkiin tekemällä muutamia siirtoja, ei tarjoamalla kaikille vain uutta ja rahakkaampaa sopimusta. Meillä on edelleen tappion hetkelläkin hyvä pohja mihin rakentaa, loistava pohja jos totta puhutaan. En odota suuria muutoksia tammikuussa mutta jollain tapaa haluaisin nähdä viestin seurajohdon suunnalta että vapaamatkustajien aika on ohi, kukaan ei voi pitää palkkaansa etukäteen ansaittuna.

Nimistä ehdimme keskustella vielä koko kauden mutta Denilson, Diaby, Rosicky, Eduardo, Vela, Eboue, jopa Theo ja toki pari topparia.. En välttämättä tarkoittanut konkreettisesti jokaista mutta tämä projekti, tämä joukkue pitää herättää jotenkin henkiin, muutenkin kuin tarjoamalla uusia ja rahakkaampia sopimuksia.

Surullinen marraskuu on sitten pelien osalta takana ja surullinen on saldokin. Otteluita kuukauteen mahtui tällä kertaa vain viisi joista kolme voittoa ja kaksi tappiota. Oleellista on kuitenkin se että Valioliigaotteluita näistä viidestä oli kolme ja voitimme vain yhden, Wolvesin. En uskalla edes arvuutella koko saldoa mikäli kaksi muuta ottelua eivät olisi olleet Mestareiden liigan kotiotteluita sellaisia suurseuroja kuten AZ Alkmaaria ja Standard Liegeä vastaan.

Seuraavaksi ManCity liigacupissa ylihuomenna keskiviikkona ja eilisen pettymyksen jälkeen olen täysin kuutamolla mitä Wenger tuosta ottelusta, sen tärkeydestä miettii. Lisätään tähän kenties heikoin arpaonni Englannin Cupissa, kohtaamme Hammersin Upton Parkilla ja Arsenella on varmasti useampi kuin kuin kolme ajatusta mielessä. Olen täysin v*tun vakuuttunut että manageri on vähintään yhtä tyrmistyneen pettynyt kuin allekirjoittanut eilisen jälkeen mutta milloin hän reagoi siihen järeämmin keinoin?

Tiedän edelleen että olin tänään jyrkkä mielipiteissäni. Mutta tiedän h*lvetti senkin että minulla on edessä rasittavan kiireinen yövuoroviikko pienellä palkalla ja jos en ole tehtävieni tasalla, saan kyllä palautetta siitä. Tiedän senkin että meillä on vielä paljon mistä pelata ja pelejä ylipäätään niin paljon tälle kaudelle että olisi itsemurha luovuttaa. Milloin herään tästä masennuksesta ajattelemaan positiivisesti näitä tulevia pelejä, en tiedä mutta sitä odotellessa.. Olemme edelleen nyt ja ikuisesti Arsenal!

0 thoughts on “’Score was an unfair reflection of the game’

 1. Kyllä syö tappio miestä ! Tuntuu kun kaikki usko tähän projektiin ois menny. Eihän se usko sais yhestä tälläsestä pelistä horjua, mut kyl vaan pelottaa se et parissa viime pelissä on näkyny niin helvetisti yhteläisyyksiä viime kauteen. Se taas kertoo et ei sitä eteenpäin menoa oo tapahtunu niin paljon kun monet meistä tykkimiehistä on halunnu uskoa. Ja kaikista eniten pelottaa mitä Wengerin puhuu tällästen pelien jälkeen. No kai se ranskalaisvelho tietää et näillä mennään ainakin tammikuulle asti ja yrittää vaan luoda pelaajille jonkun näköistä itseluottamusta.

  Hente, mahtava blogi. Oon käyny lukemassa jo vuoden verran mutta vasta nyt vaivaiduin kommentoimaan.

  Oli helvetti pakko purkaa johonkin vähän sydäntä kun ei saa mielestä chelsea kannattaja kaverin vittumaisen omahyväistä ilmettä kun peli oli selvä.

 2. Juuri näissä peleissä se projektin onnistuminen mitataan. Tulos tai sitten … Nyt Wenger valitsi jälkimmäisen ja täytyy sanoa, että Hente oli yltiöpositiivinen verrattuna omiin fiiliksiini. Eduardo saa luvan jatkaa matkaa, meille ei ole enää mitään annettavaa. Jos koskaan on ollutkaan. Jos joukkue oikeasti pyrkii voittamaan, täytyy rosterista löytyä syvyyttä. Penkillä täytyy olla pari huippunimeä. Onko meillä? Ei.

  Jos AW:n ratkaisu on ostaa tammikuussa pari kuustoistavuotiasta tai pahimmassa tapauksessa olla tekemättä mitään, ainakin oma uskoni on koetuksella. Tällä tiimillä ei voiteta mitään. Niin huonoja olimme eilen. Kauanko sitten kestämme kausia ilman yhtään pyttyä? Mikä pahempaa, kauanko Cesc kestää? Siirto heinäkuussa Barcaan voi olla paljon lähempänä kun me tai AW uskoo… Ja tätä ei edes saa sanoa ääneen. F*ck!

 3. Songin vaihto eilen mietityttää vieläkin, ainoa syy jonka keksin oli siirtyminen 4-4-2 muodostelmaan mutta vaihdon jälkeen itse en huomannut että mllä formaatilla me oikein pelattiin viimeiset 30-35 min?

  Traore (jota epäilen vieläkin sopivaksi meille) oli varmaan paras puolustaja eilen, ekassa (ja pri aiempaa) tilanteessa Gallas oli myöhässä ja Verman epäonni toiseen maaliin ja kolmatta ei edes lontoon bussi olisi pysäyttänyt. Eipä peli kaatunut ainakaan Almunian virheisiin.

  Hyökkäys pelistä (ja Dudusta) ei tarvinne sanoa mitään, eiliset kommentit valaisee tarpeeksi tehokkuudesta.

  No, eipähän ole muuta kuin parannettavaa, enää huonommin ei voi mennä.

 4. Eduardo oli eilen surkea ja on aina ollut veikkausliiga tason hiiri,ei tule koskaan olemaan Arsenalin ykköstykki.Tätä ”projektia” on jauhettu jo tarpeeksi monta vuotta,Wenger myy kalliilla ja ostaa poikasia tilalle uudestaan ja uudestaan.Ihmeen hyvin muutaman tärkeän pelaajan avulla olemme pystyneet rimpuilemaan 2-3 vuotta 4:n joukossa.Tällä kaudella tulee olemaan entistä tiukempaa pysyä sijalla 4.

 5. Nyt positiivisissa fiiliksissä arviot mahiksista eri kilpailuissa tällä kaudella:

  Premier: sijat 3-4 (jos Bendtner onnistuu, uutta hyökkääjää tuskin hankitaan)
  CL: semit hyvällä arvalla, sit kun tulee Chavski tai Manure vastaan game over. Huonolla arvalla eka pudotuspeli.
  Carling cup: 95% todnäk Cityä vastaan lähtö keskiviikkona, kokemus hoitaa juniorit, valitettavasti.
  FA Cup: mahiksia on tässä, mutta edellyttää ns parasta kokoonpanoa heti West Ham-pelistä lähtien, muuten noutaja jo 3.kierroksella.

 6. Olen samaa mieltä että ei kaatunut tällä kertaa Almuniaan mutta silti maailmanluokantorjuja olisi toiminut toisin. Ekaan maaliin ei mitään sanomista mtta Vermaleinin omassa maalissa olisi voinut olla ns. johtajuutta enemmän. Huudolla ja voimakkaammalla esiintulolla olisi kaapannut pallon itselleen ennen Drogbaa jos Vermaelen olisi päästänyt pallon läpi.
  Drogban vaparissa oli sijoittuminen hieman pielessä sillä vaikka veto oli kova se tuli sopivan korkuisena ja siihen nurkkaan joka on veskarin hoidettava kun muuri peittää toisen nurkan. Toki nykypallolla kierteet ovat sitä luokkaa että koko toista nurkkaa ei voi jättää muurin peitettäväksi mutta nyt Alminia oli sijoittunut niin että ei olisi saanut vetoa kummastakaan nurkasta.

 7. ”bergkamp”…..vaihda joukkueen ”kannattamista”…Ryssä,hiiri,aw on paska,poikaset,ei me mitään voiteta…jne. vitun ur#”#….sori vaan, mut rupee chelsea faniks…siel on rahaa ja kokemusta! vittu mä kyl kestän oman joukkueen kritiikin, mut sit ku menee hyvin ni eipä näy teikäläisen kommentteja ikinä! kerro mikä ois sun loistava rosteri, eli ketä pois ja ketä tilalle,kuka manageri,paljon rahaa, mikä taktiikka..jne
  tiedän et provosoiduin turhasta…anteeksi! kyllä potkupallo on sit vakava asia 🙂

 8. Tommin arvio osuu aika hyvin kohdalleen. Tuossa hetken mietiskeltyäni, aika paljon meidän menestyspaineista on tällä hetkellä Bendtnerillä. Onnistumisia on tultava myös avauksesta. Kyllä siihen potentiaalia on, joten usko on kova! Muuten meidän maalinteko makaa liiaksi peliä tekevillä miehillä.

  Edelleen 1-2 täsmähankintaa tammikuussa ja Patrick takaisin ohjaamaan junnuja treeneihin. Kyllä me kolmansia ollaan – helposti!

 9. Ekaks: en ole ehkä aikaisemmin älynnyt kehua, Hente, blogiasi, mutta tämänpäiväinen on aivan loistava – eikä mikään ylinegatiivinen tilitys, vaan mainioita huomioita.

  Tokaks: jos maalinteko tökkii loppuvuoden, kyllä AW tammikuussa tekee ostoksen – jos sopiva löytyy. Muistakaa viime kausi: 4. sija oli vaarassa, hankittiin Andrei. Sinänsä tietysti tylsää, että täsmähankitoja tehdään paniikkinappulan painamisen jälkeen. Vaikka bloggaaja(kin) uskoo Bentneriin, en usko, että hän yhdessä yössä nousee maalisepoksi, joka takoo ratkaisevat osumat.

 10. En tuu paukutteleen henkseleitä tänne, tiedän että vitutus on kova. Aikanaan olen Bravadossa katsonut henten kans kun eräskin menneen talven islantilaiskärki otti punaisen Arsua vastaan ja välillä näytti siltä ettei siniset saaneet palloa pois tykkimiehiltä. Noo ei muistella niitä vanhoja enempää. Katson kuitenkin oikeudekseni kommentoida, koska Henten kans mennään historiassa niin kauas taakse. Ensinnäkin Chelsan maalit oli hemmetin hienoja nyt, eikä mielestäni niissä ollut jossiteltavaa, oli sitten lasini kuinka siniset tahansa.

  Oli päivän selvä etu Chelsealle että Van Persien puuttuminen (ja Bendtnerin) oli helvetin iso syömähammas pois Arsun vitjasta. Itse olette jo nylkeneet hyökkäyskaluston joka teillä oli kentällä, joten en puutu siihen. Totean vain edelliseni, Van Persien puuttuminen oli kuten hente sanoi poolista, liikaa.

  Mutta mutta, samalla tiedostan että mikäli Drogba loukkaantuu keväällä, tilanne voi olla lopussa vaikka mikä. Onneksi virkeä kolmikymppinen ei ole ihan niin lasijalka kuin monet. Vaikka aika monesti pyöriikin nurmessa.

  Mikelistä sen verran että itse olisin vaihtanut hänet sen keltaisen kortin jälkeen veke, sen verran alko jo toinen keltainen pelottamaan. Onneksi Carloa ei.

  Joka tapauksessa, tsemiä teille. Nyt meni näin.

 11. Pelintekijöitä tosiaan riittää mutta kun päästään siihen pariinkymppiin niin se ukko mikä painuu boksiin sisään haastamaan puuttuu, heitetään vaan jarrut päälle ja pikku pyörähdys ja pallo kohti kulmalippua(ja Sagnaa). Sekin tyyli vois vaikka toimia jos siellä olis joku Klose puskemassa pallot rysään mut kun ei ole. Hyökkääjämarkkinoille mars. On toki Eduardo ja Bendtner mutta se MIES puuttuu mikä tekee sen 20-25 häkkiä kaudessa. Robin siihen olis voinu pystyä mutta ens kaudella sitten(taas).

 12. Vihdoin hyviä uutisia…Arsenal head a clutch of Premier League teams chasing Plymouth’s 15-year-old midfield starlet Daniel Hart.

  Okei, mauton vitsi..

 13. Loppupahan ainakin lehdistön hypetys sadasta maalista vähäksi aikaa : (
  Kannu otetaan tänä vuonna joko CL;stä tai FA-cupista. Liigacupissa AW pitää päänsä ja peluuttaa junnuja vaikka finaaliin asti toisin kuin vastustajat. Siitä lähtö tulee varmaan jo keskiviikkona.

  FA-cupin matsiin hamia vastaan toivottavasti aivan ykkösporukka. CL;ssä pikkasen tuuria arvan suhteen ja kaikki on mahdollista.
  Liigan suhteen kolmossija olisi otettavissa, sillähän mennään suoraan mestareiden liigaan.

  Tammikuussa ensimmäinen liike on hommata Paddy takaisin , siinä tulisi kertaheitolla sellanen paketti puuttuvaa johtajuutta että oksat pois. Jos ei nykyiset kärkimiehet suorita huomattavaa tasonnostoa myös kärkimies olisi hommattava .
  Chamakh tuskin tulee tässä tapauksessa kysymykseen, mieshän menee afrikan kisoihin eikä ole enää edustuskelpoinen mestareiden liigassakaan.

  Se on tietysti aivan eri asia haluaako AW ja seurajohto tehdä mitään.
  Paddyn suhteenhan Arsene joutuisi luopumaan yhdestä periaatteestaan ; Kun on kerran seurasta lähtenyt niin takaisin ei hankita.

  Nyt tuntuisi että olisi aika luopua tästä periaatteesta?

 14. Arsebloggerin kiinnostava vertailu viime ja tämän kauden välillä:

  So, November ends and there won’t be too many unhappy to see the back
  of it. The mood has changed, no question, and I was curious to see
  where we stood this time last year and whether or not things were much
  different.

  End of November 2008: Played 15, Won 8, Drawn 2, Lost 5, conceded 19
  goals

  End of November 2009: Played 13, Won 8, Drawn 1, Lost 4, conceded 18
  goals

  For all the positivity it’s not easy to suggest we’ve improved, is
  it? Especially defensively, which is where we all wanted to see things
  get better.

 15. Hyvää kirjoitusta niin Henteltä, kuin muutamilta muiltakin.

  Luonnollisesti tappio sattuu aina, mutta täytyy tunnustaa etten oikeastaan yllättynyt lopputuloksesta. Aina voi spekuloida tuomarilla, vastustajan hyvällä onnella jne., mutta näiden joukkueiden ero on ilmeinen – enkä tarkoita vain eilistä ottelua. En malta olla miettimättä viime kauden loppua ja sitä kun Arsene sanoi joukkueen olevan valmis 1-2 vuoden päästä. Tälle kaudelle kuitenkin Arsene alkoi puhumaan siitä, että joukkue olisi sittenkin valmis ja voittojen ja palkintojen aikan olisi nyt. Ei Wenger ole tyhmä mies, vaan tietää tarkalleen missä mennään. Yksi asia on puhua medialle ja yleisölle ja täysin toinen ymmärtää missä mennään itse. On hölmöa puhua ”ensi vuodesta”, joten jätän sen suosiolla Sp*rsin ”faneille”, mutta on selvää että pelaajat kehittyvät ja joukkue on parempi jatkossa kuin se on tähän asti ollut.

  Aina voidaan puhua hankinnoista – miten olisi Vieira ja Chamakh tai joku muu. Minulle kuitenkaan mikään yksittäinen pelaaja ole ratkaisu. Olen muuttanut kantaa tässä asiassa. Songin tasonnousun ja Vermaelenin hankinnan lisäksi kauden isoin ilonaihe on ollut AA-Cesc-RvP -kolmion toiminta. Mielestäni on kohtalaisen sama kuka kolmikosta puuttuu, mutta mikäli yksi ratas on poissa koko systeemi lakkaa toimimasta. 0 maalia kahdessa ottelussa – kuitenkin Arsenalin vahvuus on nimenomaan siinä, että ei riiputa yhdestä ainoasta pelaajasta.

  Turhaa tässä on kuitenkaan murehtia liikaa. Maaottelutauot ovat nyt kärsitty ja peli seuraa pelin perään. Tätä olenkin odottanut! Keskiviikkona on vastassa ManC vieraissa ja mahdollisuus korjata syyskuinen vääryys. Wilshere, Ramsey & Co tulessa ja toivottavasti nähdään myös Watt kentällä. Ne pelit joita olen häneltä nähnyt, niin ykkösjoukkueessa kuin ressuissakin, varsin mielenkiintoinen pelaaja nuoresta Herschel Sanchezista on tulossa.

 16. Pokaalinmetsästyksestä tämän kauden osalta:

  Valioliigamestaruus on jo nyt liian kaukana. Tämän lisäks Chelsealla ja Munalla on yksinkertaisesti parempi ja kokeneempi materiaali kuin meillä.

  CL:ssä on liian monta kierrosta selvitettävänä että sieltä tulis pytty. Ehkä kierros tai kaks klaarataan, mutta jossain vaiheessa kuitenkin tulee vastaan Chelsea, Muna, Barca, Real, Inter ja ehkä joku muu huippunippu. Vaikka kuinka toivois ja uskois niin esteitä on liian paljon ja ne on nyky-Gunnersille liian korkeita.

  Liiga-Cupissa traditio pelata ressuilla tuskin muuttuu ja kun muut seurat pelaa ykkösillä tai lähes ykkösillä niin siinäkään kilpailussa meillä ei paukut riitä päätyyn asti, valitettavasti.

  FA Cupin mä näen tällä hetkellä ainoana mahdollisuutena voittaa jotain. Tarvitaan hyvää arpaonnea ja täydellistä onnistumista yksittäisessä pelissä kun vastaan tulee joku kovimmista jengeistä. Toki me voidaan sössiä homma jo Hammersia vastaankin, mutta muualta kuin tästä cupista on turha odottaa yhtään mitään.

  Hentellä oli loistavia ajatuksia päivän blogissaan. Nuorisoprojekti on tullut tiensä päähän. Näillä hevosilla päästiin näin lujaa. Valioliigassa esimerkiks kolmas sijahan on hieno suoritus samoin kuin CL:ssä joku välieräpaikka, mutta kuka perkele niitä muistelee rain kolmen vuoden jälkeen. Mestaruudet ja tavat millä niitä voitetaan on muistelojen arvoisia. Esimerkkinä vaikkapa tappioton mestaruusvuosi. Arsenen tekemä työ nuorten parissa näyttää riittävän pitkälle mutta ei tarpeeksi pitkälle. Jotta menestys palaisi Arsenaliin olisi strategiaan oikeasti tehtävä muutoksia. Jossain pienemmissä sarjoissa vielä ehkä voidaan huippuhyvillä nuorilla pelaajilla voittaa mestaruus, mutta ei missään tapauksessa voiteta maailman kovinta kansallista liigaa. Eikä mestareiden liigaa. Taso ja vaatimus ovat yksinkertaisesti liian kovia tämän sinänsä jalon idean onnistumiselle. Arsenalia pitäisi nyt välittömästi alkaa kehittämään siihen suuntaan, että pelaajia oikeasti hankitaan muulloinkin kun pakon edessä ja että uudet pelurit ovat kuta kuinkin valmiita pelimiehiä ja jo jonkinlaisen kokemuksen omaavia…ikää 23-28 vuotta. Toki teinisensaatio voidaan joskus hankkia jos kohdalle sattuu mutta pääpaino ei saa olla alle kaksikymppisissä. Ja yhtä tärkeää olisi että pelaaja joka osoittautuu suutariksi ( Diaby, Denilson, Eduardo, ehkä jopa Theo) myydään käypään hintaan pois. Tämän pitäisi olla kilpaurheilua kovimmillaan eikä mikään vitun suojatyöpaikka tms.

  Arsenen ”tuntien” muutosta ei ole tulossa. Ei ainakaan niin radikaalia kuin tilanne ja menestyspaineet vaatisivat. Valitettavasti.

  Mutta vaikka kuinka päin persettä menisi tämäkin kausi niin Arsenalia kannatan hautaan asti. Siitä pitävät huolen mm. kaksi Arsenal-tatuointia ihoon hakattuina. PERKELE!

 17. Ellei ole vaivaa, niin voitko Gunner kertoa minkälaiset Arsenal-tatuoinnit löytyy? Itse olen jo melko kauan pohtinut polttomerkata itseni, mutten vielä ole löytänyt täysin sopivaa Arsenal-tatuointia.

 18. Tietääkö kukaan kuka omistaa sen Punaisen Arsenal Rolls Roycen rekkarilla red 37 r? oli ennen matsia The Gunnersin edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s