Kadonneen hymyn metsästys

Otsikko voisi hyvin kuvata illan teemaa ja saavuttaaksemme tavoitteen meidän tulee kyllä onnistua varmasti liki täydellisesti ja ehkäpä se vaatii Manchester Cityn ykkösjoukkueelta epävarmojen otteiden jatkumista. Tiedämme että olemme reissussa kakkosjoukkueella kun Sparky Hughes puolestaan yrittää pitää kynsin hampain kiinni työpaikastaan ja juoksuttaa kentälle parhaan mahdollisen kokoonpanon. En missään tapauksessa halua lähteä iltaan valmiiksi luovuttaneena mutta kuten sanoin, meiltä vaaditaan huippusuoritus siinä missä kaverin tähdillä olkoon edelleen ’pallo aavistuksen hukassa’.

Arsene jutteli tuttua sanomaa, kentällä nähdään joukkue jolla on mahdollisuudet voittaa ja tuli maininneeksi pari nimeäkin, Wilshiren ja Eastmondin. Manageri tuli kertoneeksi myös kuinka erityisen loistavaksi tämä seuran taktiikkaa peluuttaa nuoria lupauksia liigacupissa on osoittautunut. Tartun lyhyesti tähän ja kysyn onko totuus niin ruusuinen lopulta kuin meille annetaan ymmärtää?

Tällä kaudella tilanne vaikuttaa poikkeuksellisen hyvältä. Nimet Wilshire, Ramsey, Gibbs ja Merida ovat kaikkien huulilla ja heiltä odotetaan tulevaisuudessa paljon. Mutta mennään ajassa muutama vuosi taakse päin ja palataan otteluun minkä Arsene otti esiin, 6-3 voiton Anfieldillä kaudella 06/07. Wenger ottaa esimerkeiksi Alex Songin ja Denilsonin ja kokonaisuudessaan kokoonpano tuolloin oli seuraava: Almunia, Traore, Toure, Djourou, Justin Hoyte, Denilson, Cesc, Song, Walcott, Aliadiere ja Baptista.

Mennään vuosi eteenpäin toissakaudelle ja liigacupin välieriin Sp*rsia vastaan jolloin pelasimme ensin Grovella 1-1 kunnes koimme yhden viime vuosien pahimmista nöyryytyksistä ja hävisimme Shite Hart Lanella peräti 1-5. Kokoonpanot näissä otteluissa seuraavat:

Grove 1-1: Lukasz Fabianski, Armand Traore, Philippe Senderos, Justin Hoyte, Johan Djourou, Gilberto Silva, Denilson, Abou Diaby, Theo Walcott, Robin Van Persie, Nicklas Bendtner.

ShitLane 1-5: Lukasz Fabianski, Bacary Sagna, Justin Hoyte, Armand Traore, William Gallas, Denilson, Abou Diaby, Gilberto Silva, Alexander Hleb, Theo Walcott, Nicklas Bendtner.

En ole välttämättä tuomitsemassa valittua taktiikkaa peluuttaa nuoria, olemme saaneet kokea hienoja hetkiä mm viime kaudella lyödessämme Sheffield Unitedin ja Wiganin komein lukemin ja tällä kaudella West Bromin sekä Poolin joista jälkimmäinen pelasi sekin enemmän ja vähemmän kakkosjoukkueella. Haluan kuitenkin hieman kyseenalaistaa taktiikan erinomaisuuden kuten Arsene asian tulkitsee. Jos Denilson ja Song ovat systeemin helmet, väitän että on perusteltuakin kyseenalaistaa, onko mainittu duo sillä tasolla että he ovat nyt Valioliigan tähtiä? Ovatko Diaby ja Walcott pelaajia jotka voittavat meille pokaaleita?

Hyvä on, myönnän että ajatus lähti siitä että toivoin managerin asettavan tänään, tällä kertaa, tällä kaudella suuremman painoarvon illan ottelulle. Yhdyn jossain määrin SKYn Chris Kamaran kommentteihin:

”The most interesting thing that came out on the back of Sunday’s defeat was that Arsene, when asked about what type of side he was going to put out in the Carling Cup, said ’the Carling Cup is not one of our priorities and we will be playing the youngsters’; that’s got to be disappointing for Arsenal fans to hear. Get a trophy in the bag Arsene and you will go some way to keeping the fans happy. He’s got to get results.”

Voisin kysyä vielä niinkin että onko liigacup ainoa mahdollisuus ajaa lupauksia sisään ja vieläpä niin että heitä pitää laittaa kentälle yhtä aikaa lähes kaikki yksitoista. Meillä on yksi poikkeuksellinen akatemina tuote, Wilshire, hän kuuluu kentälle, olisi kuulunut jo useammin tällä kaudella. Ramsey on nuori poika mutta viiden miljoonan punnan siirtokorvaus, hän kuuluisi avaukseen useammin, ei hän kaukana ole Denilsonin tai Diabyn tasosta, ellei peräti edellä.

Ehkä sitten jopa jossain määrin koomista mutta Theo Walcottin pitää olla mielestäni avauksessa tänään. Joku voisi kysyä mihin on tultu noista parin kolmen vuoden takaisista ajoista. Matkalle on mahtunut hattutemppu Englannin paidasa Kroatian verkkoon ja sopimus joka takaa Theolle 60000 puntaa viikossa ja h*lvetin paljon loukkaantumisia mutta edelleen Theo taitaa sittenkin olla enemmän vaihtomies kuin avauksen mies? Yhtä kaikki, tänään hänen paikkansa tulisi olla liigacupin kokoonpanossa, edelleen.

Yhtä lailla illan avauksessa tulisi olla myös Eduardon. Kroaatti sukeltaa juuri nyt todella syvällä ja muuta tietä takaisin tasolle joka oikeuttaa paikkaan ykkösjoukkueessa ei ole kuin saada onnistumisia, oikotietä ei ole. Monet ovat jo arvuutelleet onko Eduardon taso ylipäätään riittävä Arsenaliin, vaikkei edes vaeltaisi niin syvissä vesissä kuin hän nyt tekee, Sanchezz Wattin aika on myöhemmin.

Edelleen näen että avauksessa tulisi nähdä (edelleen kuten vuosia sitten) Denilson (jonka pitää katsoa peiliin, ei uskoa sokeasti managerin uskoon) sikäli kuin Arsene näkee hänet Songin korvaajana kun Kamerunilainen matkaa kisaamaan Afrikan mestaruudesta. Eastmond pelatkoon oikeana puolustajana (tai Gavin Hoyte tai Luke Ayling) vaikka onkin nyttemmin löytänyt roolin keskikentän pohjalla, Kerrea Gilbertistä aika on valitettavasti ajanut ohi. Näkisin että Tomas Rosickykin tarvitsisi minuutteja mutta taivun hänen kohdalla siihen että kokeneena hän on valmis pelaamaan Stokea vastaan vaikka suoraan avauksessa ilman minuutteja tänään.

Puolustuiksessa tilanne on sen verran hassu että yhtäkkiä Armand Traore vaikka minuutteja tarvitseekin on tilanteessa jossa näen ettei Ranskalaista ole varaa riskeerata tai olemme pian pulassa vasemman puolustajan osalta vaikka tämä oli tontti jossa meillä piti olla pullat kaikkein parhaiten uunissa. Vähälle (omituista kyllä!) peliajalle jäänyt Emmanuel Eboue näyttäköön jokapaikan höylänä huumoriaan vasempana puolustajana.

Summa summarum, tasapainoilen mielestäni voittavan kokoonpanon ja Arsenen linjan välillä ja heitän avauksen jonka haluaisin nähdä illalla. Tiedän ettei se tule olemaan seuraava mutta joka tapauksessa:

Vela – Eduardo – Walcott

Ramsey – Denilson – Wilshire

Eboue – Silvestre – Senderos – Eastmond

Fabianski

Voidaanko eilisen pommina pitää sitten managerin vihjailua siitä että olemme aktiivisia markkinoilla tammikuussa, toki kuten aina, vain jos jokin poikkeuksellisen hyvä tilaisuus tulee eteen. Muistan toki senkin kun Arsene sanoi viime keväänä että olemme prosentin kahden päässä liigan dominoinnista ja muistan senkin että kesällä Arsene vakuutti että tällä kaudella päästämme liigassa vähemmän maaleja kuin edellisellä. Jälkimmäinen lupaus tarkoittaisi että jäljellä olevissa 25 ottelussa omissa soi enää korkeintaan 12 kertaa, väittäisin että kova haaste joskin toivon vilpittömästi sen toteutuvan, eikä se mahdotonta voi olla, Chelsea on päästänyt pelaamissaan 14 otelussa vain 8 maalia, *hik*.

Niin paljon ehtii vettä kuitenkin Thames joessa virrata ennen tammikuun siirtoikkunaa etten osaa edes spekuloida mitä pelipaikkaa manageri ylipäätään pitää prioriteettina. Kannattajien mielestä ostoslistalla tulisi olla maalivahti mukaanlukien varmasti neljä pelaajaa mutta jos yhdestä tai kahdesta puhutaan, ei mitään käsitystä mihin Arsene on katseensa suunnannut.

Kuten sanoin, joulukuu kertoo paljon. Jatkaako Eduardo korpivaellustaan, mikä on Bendtnerin panos kun Tanskalainen palaa vahvuuteen, jatkaako puolustus kehutusta toppariparista huolimatta lähes puolentoista maalin päästetyn maalin keskiarvolla, nouseeko kukaan varteenotettavaksi Songin paikkaajaksi.. H*lvetisti kysymyksiä johon joulukuu tuonee vastauksia. Paljon riippuu varmasti siitäkin mikä on tilanne liigassa kun joulukuussa jaossa olevat 18 pistettä on jaettu.

Yksi asia on kuitenkin selvää, nimiä, vaihtoehtoja, niitä tulemme kuulemaan joulukuussa yllin kyllin, kyllästymiseen asti. Jokainen voi vain kuvitella mitä on vielä tulossa jos jo nyt liikutaan sellaisten juttujen parissa kuten että olemme tarjonneet Interin Mario Balotellista 30 miljoonaa mutta voi voi, Mourinho haluaa vaihtokaupassa Fabregas’n, haha!

Diego Perotti Sevillasta, Chamakh tottakai, unohtamatta Yaya Tourea.. Boooooring! En nähnyt tarpeelliseksi linkittää mitään edellisistä, ketä kiinnostaa voi käydä itse tarkistamassa agenttien, presidenttien ja managereiden ajatukset aiheista. Pidän h*lvetti todennäköisempänä Wilshiren siirtoa Skotlantiin kuin mitään edellisistä. Tai ajatelkaa, Ian Wright tuputtaa h*lvetin Ruud van Horsefacea Grovelle. Apua, meillä on jo Silvestre, siihen vielä Nisse ja juhlat olisivat Manchesterissä valmiit. Mietitäänpä uudestaan, hankitaan sittenkin Nistelrooy ja Vieira ja takuuvarmasti saataisiin harjoituksiin uutta säpinää ja virtaa.

Monesta asiasta saatan olla eri mieltä Arsenen kanssa mutta mitä maaotteluihin tulee, ajatukset kohtaavat yleensä pilkulleen. Wengerin ja Hollannin jalkapalloliiton sananvaihto eteni viikonloppuna tulikuumaksi ja manageri ei ole mielipidettään muuttanut. Robinin tilanne on sekava, enkä siihen uskalla ottaa sen enempää kantaa, olisiko vamman vakavuuden selviäminen sitä paitsi heti muuttanut lopputulosta juurikaan, epäilen.

Enemmän porua Wengerin mediasessiossa aiheuttikin ehkä sittenkin Abou Diabyn reissaaminen loukkaantuneena Ranskan maajoukkueen mukana ja syystäkin. Ihmettelin asiaa suuresti jo tuolloin ja nyt ihmettelen jos mahdollista vieläkin enemmän. Mikäli Arsene tietää kertoa asian niin kuin se todellisuudessa oli, tilanne on naurettava ja täysin oikein ettei asiaa haluta jättää tähän. Jos Arsenen puheet ’poliittisesta’ päätöksestä Diabyn suhteen pitävät paikkansa, puhutaan vakavasta syytöksestä ja jonkun on kannettava siitä vastuu, jonkun muun kuin meidän.

Andrei Arshavin myöntää peliesitystensä keskinkertaisuuden, hyvä. Joskin on kovin kiusallinen ajatus ettei Venäläinen tiedä miksi näin, kannattaisi ottaa selvää ja nopeasti, meillä voisi hyvinkin olla käyttöä huippukuntoiselle Arshavinille, vai mitä Andrei? Se täytyy myöntää että pidän siitä ettei Arshavin pelkää sanoa asioita ääneen, lahjakkuutta on jo riittävästi, haha! Mutta mutta, edellinen artikkeli yhdistettynä tähän artikkeliin Samir Nasrista sai allekirjoittaneen jälleen mietteliääksi.

Loistavaa että Nasri viihtyy Lontoossa ja seurassa ja tähtäimessä on 400 ottelua Tykkipaidassa mutta millä pelipaikalla? Yksi viime päivien puheenaihe on ollut ehdottomasti meidän useiden mielestä täysin väärin rakennettu joukkue, meillä on yksinkertaisesti liian paljon samanlaisia yksilöitä. Itse kritisoin jo useampi vuosi takaperin että Wenger tykkää haalia kokoonpanoon liikaa pelaajia vailla selkeää roolia. Nyt näitä pelaajia on todella varmasti kymmenkunta joilla on kolmesta neljään peliapaikkaa, Ebouella kaiketi kuusi.

Katsokaa meidän rosteria ja näette.. Oikealla, vasemmalla, keskellä, keskikentän kolmikossa vai hyökkäyksen kolmikossa.. Ja kaiken lisäksi pelaajat alkavat muistuttaa yhä enemmän fyysisiltä ominaisuuksiltaan toisiaan. Mikäli Arsene todella aikoo vahvistaa joukkuetta tammikuussa, toivon todella että silloin puhutaan profiilipelaajista, pelaajista joilla on rooli. Voi olla että olen väärässä mutten joka tapauksessa ole täysin vakuuttunut että edes manageri itse tietää mikä paikka olisi milloinkin paras kenellekin.

Iso ja ruma toppari ettei meidän tarvitse pelätä että joudumme turvautumaan Silvestreen, ’Vieira’ jolla on vain ja ainoastaan yksi tehtävä ja selkeä targetman joka tiputtelee palloja oikealle tai vasemmalle ja osaa viimeistellä itsekin. Viimeksi mainittu hyökkääjä ei olisi edes mitenkään uhka van Persielle jahka Hollantilainen taas ensi kaudella on mukana, se olisi vaihtoehto. Kaikkea edellistä kuvaa fyysisyys, sitä me tarvitsemme. Hei saahan sitä haaveilla.. Neven Subotic, Paddy Vieira takaisin kotiin ja Edin Dzeko, how about? Hetkellisesti kallis vaihtoehto kyllä mutta olisiko aika kokeilla sitäkin vaihtoehtoa.

Kif ja muut.. H*lvetti että meni vaikeaksi selvittää miksei kommenttisi tulleet läpi mutta lopulta selvisi kun kokeilin ja kokeilin. Ensimmäinen rajoitus joka pitää edelleen on ettei kommentissa saa olla enempää kuin yksi linkki joskaan tästä ei ollut tällä kertaa kyse. En löytänyt mistään asetuksista optiota tehdä asialle mitään mutta selvisi että mikäli kommentti sisältää sekä linkin että hymiön, palvelu laittaa kommentin odottamaan hyväksyntää. Ilmeni myös että samassa kommentissa kaksi hymiötä näyttää menevän läpi, kolme ei, omituista.

Kaikkein omituisinta on että olen laittanut linkkien osalta asetukseksi että mikäli linkkejä on yli kolme, silloin esto olisi voimassa mutta käytännössä kaksikin linkkiä on siis liikaa. Yrittäkää ymmärtää, olisikin liikaa vaadittu blogistilla sisällön tuottamisen lisäksi tuntea vielä tekniikkakin, tietotekniikka, LOL! Samalla kun yritin olla nörtimpi kuin olen selvisi sekin että suosittelen ehdottomasti (varsinkin jos pidemmän kommentin kirjoitatte) ennen kommentin lähettämistä ottamaan ctrl-c:llä kopion kommentistanne. Nimittäin mikäli roskanestosana unohtuu tai sattuu niin että juuri samaan aikaan joku toinen lähettää kommenttia palvelu herjaa tästä eikä selaimen edelliselle sivulle siirtyminen pidä muistissa kirjoitettua. Kiusallisia ominaisuuksia ja kunhan löydän aikaa (muistan) annan aiheesta palautetta palvelun tarjoajalle josko asialle voisi tehdä jotain. Kiitos Kif! Toivottavasti tämä palveli muitakin tulevaiuudessa.

Voi p*rkele, olen taas sulkenut silmäni selkäni takana täällä konttorilla, haha! Erm, ei muuten naurata lainkaan.. Pahoittelut siitäkin jos päivän ’posti’ oli paikoin sekavahko, sitä se on kun juoksee ympäri toimistoa ja käy silloin tällöin lisäämässä lauseen kaksi. Mutta nyt.. I just want to smile again and I can’t come up with any better idea to help with that than a win tonight.. Save me from the smiles of God damn Ade the tw*t and f*ckin’ Craig Bellamy, please!

COME ON YOU REEEEEEEEEDS!!!

0 thoughts on “Kadonneen hymyn metsästys

 1. Toivottavasti Adebayor cityn kokoonpanossa, meinaan tuo aika rutkasti lisä mielenkiintoa sekä kiihkeyttä illan peliin.

 2. mikäs senderosilla on? ei oo kokoonpanossa ees mukana…eikä mitään loukkaantumis tietoa? taitaa olla entistä enemmän herran päivät arsussa luetut! oisko bartley muka toinen toppari(jes)…taitaa kuitenkin olla song kuka paikan ottaa.

 3. Jep, suuri kiitos hentelle vaivannäöstä – täytyy pitäytyä käyttämästä hymiöitä ja linkkejä samoissa viesteissä.

  Hyvä peli tosiaan tulossa ja onneksi näkyy jopa telkkarista. Senderoos taitaa olla pelinsä Arsenal-paidassa pelannut. Harmi sikäli, kun näkisin hänet mielellään Silvestren edellä, mutta ei voi mitään. Kunhan Dojo tervehtyy, niin eiköhän hän ole se varatoppari.

  Tänään otetaan voitto ja näytetään ManCitylle mihin meidän junnut pystyvät!

 4. Vaikka kysymyksessä on vain liigacup. Olisin odottanut vähän suurempaa panostusta arsenaalilta.Tämä on nyt taas tätä itteensä….

 5. Poijat vs. Miehet, osa 2… Vela, Ramsey, Wilshire, Eastmkond jne. voivat olla tulevaisuuden tähtiä, mutta vielä he ovat kovin kesyjä – Velasta tuskin koskaan tuleekaan valioliigan maalitykkiä. City näköjään kaipasi enemmän paluuta voittojen tielle, kun pelasi ykkösjengillään – tokihan se kostautuu keväällä väsymyksenä yms., mutta aika helpollahan nuo pääsivät. Ja Songia näköjään sit kokeillaan tuuraavana topparina, vaihteeksi.

  No, ei makeaa mahan täydeltä: neljä pokaalia olisikin ollut aivan liikaa.

 6. Joo-o…Pakko tulla taas tänne itkemään ettei tarvii kaikkee kiukkuu taas vaimoon purkaa! SAATANA!!! Olkoon vaan mikä cuppi mutta kyl se vaan sydäntä repii katella tota touhua.
  Eniten vituttaa kattoo tota Hughesin omahyväistä naamaa,ihan kun olis maailmanmestaruuden voittanu. Muija kysyi että mites Arsu noin huonost pelaa niin yritin puolustella että junnujengillä mennään niin muija tokaisi siihen että eikös Arsun tasoisella jengillä pitäis olla sentään junnutkin hiukan tasokkaampia kuin mitä kentällä tänään nähtiin…NIINPÄ…!!!!! Kukaan tosta miehistöstä ei esittäny yhtään mitään jotta kärkkyis paikkaa ykkösjengiin… Oliko montaa laukausta maalia kohti?? Ja hauskinta on katella noita kulmapotkuja, ketäköhän ne sieltä ensisijaisesti tavoittelee, pääpelin taitajia kun siellä riittääkin, lyhyinä kannattais pelata kaikki… Ja mitä tolle Tshekkiläiselle kaverillekin on tapahtunu, se sentään pelas pari hyvääkin peliä loukkaantumistensa jälkeen…voi voi… Nyt helpottaa taas ku saa vähän purkaa…

 7. Muutama epäkohta pelissä, olis voinut painaa kaikki tai ei mitään tyylilä, puolustamalla ja yhdellä kärjellä ei pelejä edes yritetä voittaa. Toiselle puoliajalle olisi voinut jo vaihdon tehdä eikä vasta noin 70 minuutilla. Song pelaa nykyään hyvin mutta ei puolustajana, vaikka torppas bellan hienosti. Ebolan ekan puoliajan paras tilanne mutta ei syötä vaan yrittää pienestä kulmasta.

  Arsenal historian hitain puolustus tänään oli sitten tulessa.

  Olisi voinut peluuttaa näitä alisuorittajia tänään kuten Dudu, Theo ja Denilson, mutta näin tällä kertaa.

  Karmeeta kateltavaa toi pitkän pallon viljely.

 8. Arvostelin jo viime kesänä Wengeriä ja nyt pikku hiljaa se totuus sieltä tulee esiin millä joukkueella tässä ollaan tekimisissä.Ollaan pelaatu kausi yläkanttiin toistaiseksi resursseihin nähden,nyt alkaa realismi paljastua myös yltiöpositiivisille naivisteille.Arsenal ei todellakaan ole joukkue joka oikeasti taistelisi yhdestäkään pokaalista TÄLLÄKÄÄN kaudella,paska mikä paska,valitettavasti.Noin kolmasosa ykköskokoonpanosta pitäisi laittaa kokonaan uusiksi mutta tätähän AW ei myönnä vaan on tehnyt rahaa ja myynyt 3-4n viime vuoden aikana parhaat pelaajamme pois hyvään hintaan.Ei vaan ole saanut tilalle ketään,saati sitten yrittänytkään kun luulee halvalla pikku poikia lanseeramalla pysyvänsä euroopan huippujen mukana.Vittu mikä toope!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s