I need something and I’ll tell you what that is

Kiitos Ville, Kokkolan muuri jota ei kierretä yhtä helposti kuin meillä Eboue ja Song yhteensä. Jälleen kerran pitää pyytää ymmärrystä, konttorilla kuhisee yövuoron merkeissä taas siihen malliin että heikottaa.

Ei ole helppoa olla Gooneri ei kun illat pimenee ja ilmat kylmenee. Tiedä sitten lohduttaako se ettei ole managerillakaan helppoa, koville se ottaa kokeneellakin ’pelimiehellä’. Tiedämme että Arsene Wenger vihaa häviämistä yli kaiken, väitän että hän vihaa sitä vielä enemmän kuin kukaan meistä. Ongelma on siinä että hänellä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan, minulla tai sinulla ei.

Uskallan sanoa nyt ääneen, Arsenella on kyllä mopo karkaamassa käsistä. Toivon, toivon todella että manageri pysyy viileänä joukkueen parissa, sillä viimeinen asia mitä joukkue kaipaisi olisi että he alkaisivat pohtia tai kyseenalaistaa josko manageri tietää mitä on tekemässä. Tiedämme että Arsene on pelaajille lähes myyttinen isähahmo ja jokainen voi pohtia mitä poika ajattelee jos isä ei tiedä mitä tekee.

Minä en tiedä mitä Sparky Hughes sanoi Wengerille kesken keskiviikon ottelun mikä johti lopulta siihen että managerimme päätti jättää kolleegan kättelemättä ja kommentoi aihetta vielä varsin kummallisin sanakääntein medialle. En kyllä olisi uskonut että tapauksesta nousisi niin suuri kohu kuin kävi mutta myönnän että ymmärrän jossain määrin heitä jotka pitivät Wengerin päätöstä jokseenkin raukkamaisena. Mutta vain jossain määrin, kuten sanoin, en tiedä mitä Sparky räksytti joten parempi olla ottamatta asiaan kantaa.

[Sen voin sanoa että mitä v*ttua Boltonin Gary Megson tietää sen enempää kuin sinä tai minä, tai mikä kauheinta, mitä Robbie Savage jolla on mielipiteensä asiaan tietää siitä? Sorry, ei linkkejä, en koe aiheelliseksi.]

Mutta kun ehdin sanoa että managerilla olisi mopo karkaamassa käsistä, tämä oli vain yksi esimerkki siitä, vaikka kuinka tappio kävisikin kipeää. Viime sunnuntaina saimme kuulla ettei Didier Drogba tee kentällä käytännössä mitään, kaksi viikkoa sitten kuulimme että olisimme voittaneet Sunderlandin jos peli olisi pelattu Grovella ja toissapäivänä saimme kuulla että olisimme todennäköisesti, ehkä voittaneet Cityn kotona. Kun vielä tuomareilla on viime peleissä ollut suuri rooli tappioissa, näen että jäljellä on enää vesisade tai liian himmeä valaistus stadionilla, ’Cesc ei yksinkertaisesti voinut syöttää Arshavinille kun ei nähnyt tätä koska oli niin pimeää’.

Liioittelenko, yritänkö tehdä kärpäsestä härkästä? Ehkä jossain määrin mutta valitettavasti aistin managerin teoissa ja puheissa sellaisia piirteitä mistä en pidä ja mikä vakavampaa, pelkään että joukkue aistii saman. Kun vielä Arsene vähättelee liigacupia niin selkein sanoin, olen pettynyt kannattaja. H*lvetti, mitä pelaajat, ne nuoret jotka keskiviikkona pelasivat kun samaan aikaan manageri vähättelee koko turnausta medialle. Jos meillä olisi palkintokaapissa viime kausilta näytettävää, olisi helpompi allekirjoittaa managerin ajatuksia mutta kyllä minulle olisi kelvannut vallan mainiosti lyhyt reissu Wembleylle pelaamaan finaalia, voittamaan sitä.

Jotain itse keskiviikon pelistä.. Manageri sanoi kuten aina että kentällä nähdään joukkue jolla on hyvät mahdollisuudet voittaa, en ole varma mahtoiko Arsene itsekään uskoa sitä. Jos olisi, edes vaihtopenkillä olisi pitänyt olla muutama kaveri joilla olisi ollut jotain annettavaa jos (kun) tilanne sitä vaatii. Bartley, Gilbert, Coquelin, Frimpong, Randall, Watt, kuvitteliko Arsene oikeasti että tästä joukosta tulee apua jos illasta tulisi hankala.

En periaatteessa ollut tyytymätön nähtyyn, saimme sitä mitä tilasimme. Ajattelin itse asiassa jossain vaiheessa että pelasimme kohtuullisen hyvin ja kurinalaisesti vaikka vastustaja piti palloa ja hallitsi peliä. Älkää nielaisko aamukahvia väärään kurkkuun, näin että Silvestre oli ajoittain mies paikallaan joskin virheitä alkoi tulla sitä enemmän mitä enemmän City otti pelin haltuun. Ranskalaisen puolustukseksi voi sanoa senkin että mitä voi odottaa kaverilta joka aloitti kauden kolmannen ottelunsa, kauden kolmannen liigacupin ottelun. Älkääkä nyt missään tapauksessa ymmärtäkö väärin, edellinen perustui vain ja ainoastaan puhtaasti suhteessa yhteen peliin, joukkueeseen ja kokoonpanoon.

Valitettavaa että Eboue ja Song, kaksikko joka kuuluu ykkösrinkiin sössivät Tevezille paikan josta tämän tason pelaaja rankaisee. Kuusi keltaista korttia tietää automaattisesti sanktiota seuralle ja sekin kertoo vain karua kieltä siitä kuinka altavastaajia olimme. Songin varoituksesta sen verran että toki se ’olisi pitänyt’ ottaa keskiviikon peliä silmällä pitäen mutta ehkä sittenkin parempi nyt kuin kuin seuraavassa. Kyllä meidän pitää tulla toimeen ilman Kamerunilaista kotiottelussa Stokea vastaan, jos emme niin silloin asiat olisivat kyllä h*lvetin pahasti umpisolmussa. Parempi että Alex on mukana seuraavissa reissupeleissä Poolin ja Burnleyn vieraana.

Songista sekin (eikä se ole Songin vika) että kertokaa minulle se joukkue joka taistelee tosissaan Valioliigan mestaruudesta ja jonka nelos-, vai peräti kolmostoppari on keskikenttäpelaaja?! Unohtakaa loukkaantumiset, niitä on aina, meillä erityisesti mutta tilanteen niin vaatiessa toppari pelatkoon puolustuksen laidalla tai toisinpäin mutta keskikenttäpelaaja on keskikenttäpelaaja ja puolustaja on puolustaja, näin sen ainakin pitäisi olla, vai? Kun Arsene näkee liigacupin kuten näkee, eli kokemusta nuorille menestyksestä piittaamatta, miksei Kyle Bartley ollut eilen puolustuksen keskustassa, miksei Håvard Nordtveit opettele Englannin kentillä maan tavoille reserveissä ja saa ne minuutit mitä Silvestre saa liigacupissa?

Yksittäisistä pelaajista mainitsen vielä Jack Wilshiren joka ei vastustajan hallinnasta johtuen päässyt esittämään osaamistaan mutta silti mukaan mahtui muutava välähdys hänen pelisilmästään. Uskon että Wilshirellä on annettavaa jos ympärillä on parempi kokoonpano ja kun me hallitsemme peliä ja pidämme palloa. En tiedä jättikö Arsene unten mailla vaeltavan Eduardon pois kokoonpanosta siksi että näkee Kroaatin aloittavana keskushyökkääjänä huomenna mutta se mitä Carlos Vela keskiviikkona teki kertoi ainakin allekirjoittaneelle että nokkimisjärjestyksessä Meksikolainen on parempi vaihtoehto. Vela haluaa, tekee, yrittää ja väitän että itseluottamuksesta maalinteko ei jää kiinni kun paikka tulee, toisin kuin Dudulla pelkään tapahtuvan.

Vielä yksi huomio, ihmettelen harjoitellaanko meillä lainkaan kulmapotkuja, hyökkäyspään kulmapotkuja. En voinut kuin huokailla seuratessani kuinka meillä ei ollut kenelläkään hajuakaan mitä tehdä kun saimme kulmapotkun, tiedättekö, erikoistilanteen joista on joskus tehty jopa maali. Toisaalta kun joukkueen keskipituus on 155cm plus kaksi topparia, vaihtoehdot ovat kovin rajalliset.

Summa summarum, Cityn edellisestä pokaalista on yli 30 vuotta, he haluavat voittaa jotain ja he jatkavat sen metsästystä, ’vain’ liigacupissa mutta joka tapauksessa me emme. Ja vaikkemme jatka, pitää silti nostaa hattua pelaajille, varsinkin Ebouelle Adebaywhoren tylyttämisestä. Togolainen jutteli pelin alla kuinka on hienoa olla Cityssä missä kaikki rakastavat häntä (vielä toistaiseksi) ja elämä hymyilee. Haha, Ebouen teki mieli vetää Adea turpaan kun tämä yritti epätoivoisesti saada lämmintä halausta. Brother my arse, rot in Manchester you tw*t!

Katseet huomiseen ja kuulostaa synkältä että lähdemme otteluun Stokea vastaan Brittikentiltä kolme tappiota niskassa maalierolla 0-7, rohkaisevaa! Pelaamme kuitenkin kotikentällä joten mikäli manageria on uskominen, mahdollisuudet ovat heti kättelyssä huikeasti paremmat voittoon. Stoke leirissä meidän alamäki ei ole jäänyt huomaamatta, mediassa yksi jos toinenkin Potters pelaaja sanoo ettei heillä ole mitään syytä tulla Grovelle mikään muu kuin voitto mielessä.

Tiedämme millä aseilla Stoke kylään saapuu ja se yhdistettynä meidän ongelmiin maalinteon kanssa ei ole paras mahdollinen kattaus. Sitkeä, kurinalainen, fyysinen, kookas, näillä termeillä Stokea voisi kuvata ja meidän tulee olla liukkaalla jalalla liikkeellä jotta voitamme vastaan tulevat haasteet. Kaveri ei ole päästänyt maalia kahdessa edellisessä ottelussa, ovat hävinneet vain yhden edellisistä seitsemästä liigaottelusta, hakivat 0-1 voiton Pohjois-Lontoon naapuriltamme ja laittoivat mm Chelsean h*lvetin ahtaalle aiemmin kaudella, Stoke ei ole läpihuutojuttu, ei ainakaan jos kukaan pelaajistamme kuvittelee niin.

Meillä on kaksi tavoitetta ylitse muiden, voittaa jalkapallo-ottelu ja alkaa tehdä jälleen maaleja. Joku voisi lisätä tähän, varsinkin vastustaja huomioiden, että kannattaa keskittyä tarkasti myös puolustamiseen erikoistilanteissa, kysykää vaikka Arshavinilta. Valitettavasti tämä ongelma on syöpynyt niin syvälle meidän pelifilosofiassa etten näe siihen radikaalia muutosta tulevan ilman henkilöstön muutosta.

Mistä tulikin mieleen että kun Tony Adams on meidän palkkalistoilla, ymmärtääkseni kartoittaa meille pelaajia jossain Hollanti / Belgia akselilla, miksei laitettaisi hänelle verkkapuku päälle ja kutsuttaisi Colneyn viheriöille kertomaan pojille miten se puolustaminen käytännössä toimii. H*lvetti, annetaan myös alle 18 vuotiaiden joukkue Dennis Bergkampin komentoon ja otetaan Steve Bould Adamsille kaveriksi, ja Arsenelle joka ei valitettavasti näytä olevan lainkaan perillä puolustamisen taiteesta. Vermaelenilla on potentiaalia vaikka mihin, hän voi olla meidän puolustuksen tuki seuraavat kahdeksan vuotta, miksei tarjota hänelle kaikki käytettävissä oleva apu?

Hamstring.. Theo.. oh yeah! Ne ovat ystävät Goonerit p*rkeleen kalliita minuutteja mitä Walcott Punavalkoisissa pelaa 60000 punnan viikkopalkalla. Tiedän että Theo on herrasmies ja on upeaa lukea kuinka hän yllättää tyttöystävänsä ostamalla tälle Ferrarin syntymäpäivälahjaksi. Valitettavasti tiedän senkin että uskoni Wondercottiin alkaa horjua siinä määrin pahasti että joka kerta kun edes kuulen pelaajan mainittavan, ensimmäinen asia mikä tulee mieleen on tuo mainittu viikkopalkka. Jos ja kun näin, jotain täytyy olla pielessä.

Kun kummipoika joskus vuosi kaksi takaperin kyseli minkä nimen sitä laittaisi uuden paidan selkään, suosittelin ehdottomasti Theoa, nyt minua melkein harmittaa, kummipojalla kun ei ole vara kuitenkaan ostella uusia pelipaitoja ihan joka viikko. Walcottin sopimus suhteessa palautusprosenttiin on surullinen ja valitettavasti Theo ei ole ainoa. Väitän kenen tahansa kanssa silmätysten että jos meillä maksettaisiin tulospalkkaa, eli tehtäisiin töitä jossain määrin proviisiolla, meillä olisi ollut h*lvetin paljon enemmän rahaa ostaa kokemusta (menestystä), siis samalla rahalla.

Meillä on liikaa Top4 -sopimuksia keskikastin pelaajilla, meillä on liikaa liian rahakkaita ammattilaissopimuksia liigacuppelaajille ja lupauksille, meillä maksetaan liikaa odotusarvoista, riski- ja tuottosuhde ei ole tasapainossa. Ivan Gazidis, palauta peliprosentit terveelle tasolle ennen kuin kritiikki suurinta uhkapelaajaa kohtaan kasvaa kannattajien keskuudessa liian suureksi. Midaan kosketus on hieno myytti, taru kertoo mm tappiottomasta kaudesta Valioliigassa mutta kaikki ei suinkaan ole automaattisesti kultaa, ei muinaisessa Kreikassa eikä 2000-luvun jalkapallossa, ei edes Arsenalissa.

Säästän ajatukset mahdollisesta kokoonpanosta huomiseen, epäilemättä mm Arshavin ehtii vielä hyvin loukata nivusensa ja Cesc takareitensä.. Sikäli kuin olen ylipäätään tilanteessa että pystyn päivittämään huomisen, takana on nimittäin niin h*lvetin raskaat kolme viikkoa että olen suunnitellut jotain vastalääkettä ja piristystä elämään. Toteutuuko se on vielä epävarmaa mutta katsotaan. Varmaa on se että illalla on pitkä saunavuoro ja mukaan lähtee normaalin yhden saunaoluen sijaan ainakin kaksi. Vielä tätäkin varmempaa on se etten kestä enää yhtään Arsenalin tappiota, en h*lvetti pitkään aikaan. I need a win, ARSENAL WIN, desperately!

Tekisi mieli sanoa etten kestä myöskään enää yhtäkään Zezinhoa. Wonderboy, boy wonder, wonderkid.. nämä sanat alkavat maistua p*skalle jos yritän asian kauniisti ilmaista. Philippe Senderosilla on kuten tiedätte ollut aina paikka blogistin sydämessä, minä alan oikeasti voida pahoin kun ajattelen Sveitsiläistä. Naurettavaa ettei Wenger voi ostaa pelaajia koska se ’tappaisi’ Denilsonin tai Diabyn mutta kohtelee samalla Senderosia tällä tavalla. Kaikki sympatiani isolle pojalle joka oli aikanaan meidän uusi Adams, en todella tiedä mitä tapahtui mutta on aika päästää Senderos kärsimyksistään ja lopettaa kiusaaminen. En muista Big Philin sanoneen koskaan mitään pahaa vaikka aihetta takuulla olisi, eikä sano vieläkään. Muistan sinua aina lämmöllä Phil, voimia ja toivottavasti löydät uuden työnantajan heti tammikuun alussa ja pelaat Etelä-Afrikan MM-kisoissa.

Pariin eiliseen kommenttiin.. kommentteihin joita on tullut viimeisen viikon aikana loistavan paljon ja loistavia sellaisia. Antakaa palaa vain jatkossakin, puhun varmasti kaikkien puolesta kun väitän että niitä on äärimmäisen mukava lukea. Anyway, olin lähes pelon vallassa kun huomasin Eeron kommentoineen (haha!) tällaisina vaikeina aikoina mutta mitä vielä, päädymme lopulta pronssille vain pisteen ManUa perässä, kuusi Sp*rsia edellä ja peräti 24 pistettä Poolin edellä. Oletko Eero päivittänyt laskurin vai mitä mutta laskelmat saivat ainakin minut hemmetin paljon paremmalle tuulelle, olkoon vaikka mitä, erm, ’hypotiikkaa’.

Tapsalle.. Piti mainita asiasta jo aiemmin mutta olin elokuussa katsomassa reserviottelua Barnetissa ja olin oikeasti täydellisen mykistynyt kuinka pienikokoinen Jay Simpson on, olin ollut aivan eri käsityksessä vaikka olinkin jo aiemmin nähnyt televisiosta Simpsonin pelaavan meidän riveissä. Kaveri on vain 180cm pitkä, vrt esim Robin 183cm, joten vaikka itsekin olen puntaroinut Simpsonin kutsumista takaisin lainalta (mihin meillä on oikeus, näin olen sopimuksen ymmärtänyt), mitään kovin isoa ja fyysistä ’mörköä’ emme Simpsonissa hyökkäykseen saisi.

Vielä ’kauniiksi’ lopuksi.. Törmäsin vahingossa, voitte olla takuuvarmoja että vahingossa (teksti-tv:ssä) kun MM-kisoista puhutaan, siis lohkoarvontaan joka pidetään tänään illalla ja koreihin joista lohkot arvotaan. Korit olivat niin omituiset että olin pakotettu etsimään jotain aiheesta. Varsin pian selvisi että sääntöjä oli tälläkin kertaa, kuten viimeisten ratkaisevien jatko-otteluiden kohdalla muutettu. Koko h*lvetin pelleilyllä oli vain ja ainoastaan yksi tarkoitus, luoda korit joista on mahdoton ’arpoa’ mitään kuolemanlohkoja, päinvastoin kaiken tarkoitus oli luoda systeemi missä lohkoista jatkavat suuret jalkapallomaat.

Sikäli kuin koko asia liikuttaisi allekirjoittanutta pätkän vertaa mutta tämä oli jälleen osoitus siitä miten kieroutuneita nämä organisaatiot FIFA ja UEFA ovat, miten laskelmoidusti ne toimivat, ajavat etujaan ja miten naurettavat johtajat näillä järjestöillä on. Alan h*lvetti kallistua Irlannin kannattajaksi, en siksi että Thierry teki mitä teki vaan siksi että Irlanti on Irlanti ja herrat johtajat päättivät muokata sääntöjä vain koska Irlanti on Irlanti ja mm Ranska on Ranska. I hate FIFA & UEFA and I f*ckin’ hate those two m*rons in control.

Edellisestäkin huolimatta loistavaa perjantaita ja viikonloppua! Voin kertoa h*lvetin rehellisesti että olen ylittänyt itseni, ajallisesti (hienoa etten ole ainoa jolta mopo karkasi käsistä). Menen nyt keittämään kahvit ja käärin hihat, olo onkin ollut kummallisen hihaton viime aikoina.

0 thoughts on “I need something and I’ll tell you what that is

 1. http://www.onlinegooner.com/exclusive/index.php?id=1418

  The reason Wenger refused a handshake with Mark Hughes
  What no hand signals?

  By Sammy Mooner

  Rather than giving Mark Hughes the finger, a Churchill salute or headbutting him Arsene Wenger chose not to shake hands at the end of the game with Manchester City. A wise course to take I’d have thought, given Wenger’s mood at the time and what had gone on before.

  Blue ****, you saw me standing alone…

  Quite clearly there was an incident for all to see in the game when Hughes intruded into Arsene’s technical area and called the Frenchman a ’f***ing w***er’. Now if that was myself that Hughes had spoken to an instant knee in the groin would have possibly have been my first thought, maybe a Harringay kiss or whatever.

  I certainly wouldn’t have just shrugged off the tosser, nor I imagine would many others. Le Boss chose to express himself in another manner. So here’s the question: If a known thug ponced up in a smart suit called you a ’f***ing w***er’ would you shake hands with the **** at the end of a game?

  No, me neither. Arsene was too polite to tell it like it was in the post-match press conference so I’ll say it for him. Mark Hughes has always been and will always be one of the lower life forms.

 2. Jepjep Hente,
  en luule Simpsonia miksikään möröksi joka napsii johnterryjä aamupalaksi, mutta sitä et varmaan kiistä, etteikö Jay olisi tietyllä tapaa enemmän voimahyökkääjä kun vertaaamme häntä esim Duduun tai Velaan jotka kumpikaan eivät pysty lainkaan nojaamaan ja haastamaan fyysisyydellä puolustajia. Riplaajia molemmat.
  Olen nähnyt (tv) Simpsonin pelaavaan viime kaudella kaksi peliä (Carling Cup), mutta molemmista peleistä jäi sellainen maku, että kyseessä on vahva & röyhkeä kaveri joka kestää kovaakin peliä. Pari frendiä näki livenä Simpsonin lokakuussa pelaavan Ärrissä Prestonia vastaan ja molemmat ihmettelivät, että miksei ukko ole Gunnersien riveissä. Lopetan tämän Simpson-spekulaation, koska kyseessähän on kuitenkin vain yksi mies ja sotahan ei tunnetusti yhtä miestä kaipaa. Vai mitä Robin? The Sun ei koskaan tiedä mistään mitään…

  http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport/football/2755789/Wenger-is-Edin-for-Bosnian-ace.html

  PS Jotenkin tuli surkuhupaisa olo kun luki uutisia tästä Juven superjunnusta. Zezinho tai joku muu vastaava. Ei hitto! Akatemia ja ressut pullistelee jo muutenkin ja Colneyn ruokapöydät alkavat jo varmaan olla aika h…vetin pitkiä. Onpahan kokeilla duunia.

 3. Arsenal travel to Stoke in the Premier League on Saturday looking to bounce back from two successive 3-0 defeats.

  Following Arsenal’s recent defeats, Russian playmaker Andrey Arshavin was critical of the team for being too small and lightweight, however, Wenger played down the comments.

  ”I read the original interview and it is not exactly what he said,” the Frenchman added.

  ”He said at the moment we are missing some players and that makes it difficult, but the Premier League is difficult.

  ”You can understand sometimes that after a big-game loss their disappointment gets a little high.

  ”We were shocked by what happened on Sunday. Sometimes you can’t take every word a player says after a game literally, especially when it’s translated.

  ”We are disheartened. We are not light-hearted at the moment, I don’t deny that. But I believe it is a good way to see how strong we react.

  ”I believe the players are disappointed but highly motivated and determined to get back on track in a convincing way.

  ”We have a game in hand on the other teams and I believe that Chelsea and

  Manchester United can drop points.” WENGER maucen arvio stoke peliin edelleen 5-1 meille!! =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s