Eilinen tarkoitti sitä että ilmestyimme työpaikalle, kärjistetysti, työ on pahasti kesken

ARSENAL – Stoke City  2 – 0  (1-0)

Tarkoitus ei ole tarkoituksella olla kriittinen, jopa ilkeä Eduardoa kohtaan mutta kun kuulin että Krosilialainen oli saanut tällin ottelun alla eikä pysty pelaamaan, totesin itselleni että hyvä niin. Ja jos olinkin ilkeä ajatukseni kanssa, olen edelleen samaa mieltä. Olemme nähneet että Dudu on jopa taklannut silloin tällöin mutta jarruttaako taklatuksi tulemisen pelko hänen otteitaan, estääkö tuo mahdollinen pelko Dudua pääsemästä tilanteisiin ja lopulta maalintekoon?

Sen näyttää tulevaisuus mutta Andrei Arshavin ei tarvinnut liikoja totuttelua pelaamiseen hyökkäyksen keskellä, jonain toisena päivänä Venäläinen olisi hyvinkin voinut tehdä neljä maalia ja tämä etukäteen pelättyä, isoa, rumaa ja fyysistä Stokea vastaan. Arshavin ei ainakaan pelännyt mitään, ei hetkeäkään vaikka kuvaruudun välityksellä näky oli peräti hupaisa kun 150 senttinen Andrei haki paikkaa kolmemetristen Huthin ja Fayen yrittäessä paimentaa parhaansa mukaan.

Maali, vain Faye pelasti toisen joka osui lopulta ylärimaan, hankittu rangaistuspotku, jo siinä on yhdelle miehelle riittävästi yhteen iltaan. Kriittiset voivat osoittaa sormella tämänkin jälkeen ja sanoa että pariin otteeseen Venäläiseltä karkasi pallo liian kovalla kosketuksella avopaikassa juuri ennen ratkaisua mutta minut Arshavin vakuutti ja kuten totesin, joku toinen kerta pallo ei karkaa kuten eilen ja olisimme hyvin voineet nähdä hattutempun Andreilta.

Hyvin tehty Andrei, väitän että hän voitti meille eilen h*lvetin tärkeän jalkapallo-ottelun kaikkien vaikeuksien jälkeen ja vaikka Arsene Wenger ehättikin sanomaan että Arshavinin kriittisiä kommentteja joukkuetta kohtaan oli lehdistössä tulkittu väärin, minusta oli loistava nähdä että pelaaja itse näytti mallia oli hän sitten sanonut todellisuudessa mitä tahansa. On nimittäin selvää että jos olet kovin kriittinen muita kohtaan, vähintä mitä itse voit tehdä on antaa kaikkesi.

Arshavinin ohella on pakko nostaa esiin Bacary Sagna, huikea työmäärä, huikea peli ja Ranskalainen ansaitsee suuret kehut otteistaan. Sagna oli laidallaan joka paikassa, oikeassa paikassa. Hän oli puolustamassa kun sitä tarvittiin ja sekunnissa hän oli jo lähes ylimpänä hyökkäyksen laidalla. Sagna luki peliä eilen esimerkillisen hyvin, ei pelannut itseään ulos ja teki itseään pelattavaksi ihailtavan hyvin. Hänellä voi edelleen olla ongelmia keskitystensä kanssa mutta yhtä kaikki parempaan suuntaan on menty silläkin saralla viime viikkoina ja paljon. Ainakin itse näin eilen sen Sagnan joka debyyttikaudella pelasi itsensä Valioliigan tähdistöön.

Plusmerkkinen suoritus Sagnan ohella koko puolustukselle. Manuel Almunia oli alussa selvästi peloissaan kaverin erikoistilanteista mutta mitä pidemmälle ottelu eteni ja mitä paremmin Almuniakin ymmärsi että Gallas ja Vermaelen olivat päättäneet olla viis veisaamatta pelottelusta, Espanjalaisvahtikin sai itsensä rauhoitettua. Vermaelenin ajoitus hypätä pääpalloon on ihailtavaa ja ennakoin jo aiemmin että odotan mielenkiinnolla miten Belgialainen vastaa haasteeseen sen jälkeen kun kuherruskuukausi on takana ja mukaan on mahtunut muutaman virheen jälkeen yksi oma maalikin.

Hyvin vastasi ja en voi olla korostamatta edelleen vastustajaa eilen. Joissain arvioissa ja ennakoissa Stoken erikoistilanteilla peloittelu sai jo liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, meidät melkein tuomittiin jo etukäteen. Vastaus eilen nollapeli ja se jos mikä on omiaan tekemään hyvää itseluottamukselle. Jos kehuin Vermaelenin kykyä hypätä palloon oikeaan aikaan, en voi kun nostaa hattua partenerille vierellä. Billy pelasi jälleen vakuuttavan ottelun ja olkoon vaikka 37 vuotias, hoitakaa se jatkosopimus nyt eikä ensi kuussa kuntoon.

Meillä ei ole varaa menettää, ei h*lvetti varsinkaan ilman korvausta Billyä, jokainen pohtikoon kuinka kiven alla hyvät keskuspuolustajat ovat. Jos Gallas vaatii vastoin Wengerin periaatteita kahden vuoden sopimusta, se annettakoon, tämä ei ole asia missä kannattaa pelata upporikasta ja rutiköyhää. Ei muuten pettänyt Gallas eilen siinäkään etteikö olisi pidellyt tuskaisena jotain ruumiinosaansa pelin tiimellyksessä, kysymys kuuluu milloin tämä johtaa lopulta siihen ettei pelaaminen ole mahdollista loukkaantumisen johdosta?

Minulla on tapana kirjata usein pelin aikana plussia ja miinuksia pelaajille. Systeemi ei perustu mihinkään kiveen hakattuun järjestelmään missä plus tulee aina jostain ja miinus jostain. Välillä merkintä voi tulla pienemmästä ja näkymättömämmästa asiasta jne. Kun nyt katson ottelun päätyttyä papereitani, kahden nimen perässä on merkintöjä ylitse muiden.

Ensimmäisen arvaattekin, eli alussa väittämäni mukaan meille eilen kolme pistettä taannut Arshavin. Toinen nimi ei ehkä sekään ole suuri yllätys, Cesc Fabregas. Myönnän jo tässä vaiheessa ettei tilastointini ole siksikään kovin professionaali että olen kovin herkkä laittamaan merkinnän senkin mukaan kuinka avainpelaajasta puhutaan, tunteet yritän sen sijaan sulkea pois joten esimerkiksi Diaby ei lähtökohtaisesti ole nimi jonka perään plus on mahdotonta piirtää.

Jälkeenpäin on monesti mielenkiintoista sitten katsoa piirrettyjä merkintöjä suhteessa siihen kenestä puhutaan ja mistä pelipaikasta on kyse. Eilen esimerkiksi Denilson jäi varsin minimaalisiin merkintöihin ja kun ajatellaan Brassin pelipaikkaa puolustavana keskikenttänä, se on kaiketi ihan hyvä asia, vai? Olin alussa hieman huolissani kun Denilson antoi Stokelle mielestäni turhia vapaapotkuja ja kun ennakoissa oli hypetetty juuri kaverin erikoistilanteita, huoleni vain korostui. Oliko Stoke sitten lopulta eilen erityisen aseeton ylipäätään vai hoitiko Denilson homman hienosti, jos tähän haluaisin vastata pitäisi nähdä ottelu uudemman kerran ja seurata tarkemmin Brassin pelaamista.

Eksyin näemmä hieman aiheesta, eli Fabregas. Jo kolmannella minuutilla Cesc löysi ensimmäisen kerran Arshavinin boxista loistavalla syötöllä ja lämpenin heti siihen mielentilaan että näitä tulee lisää. Kyllä tuli ja tuli paljon muutakin. Kun puolen tunnin jälkeen kapteeni oli missannut Arshavinin hankkiman rangaistuspotkun ja ampunut kohti tyhjää maalia kolmesta metristä.. erm, siis tyhjää maalia miinus Emmanuel Eboue, oli Katalaanin nimen perässä kovin paljon miinuksia.

Mainittakoon etten laittanut miinusta kapteenille tilanteesta missä Eboue esti maalin. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, pelaaja joka syystä tai toisesta on jäänyt tilanteeseen mihin Eboue jäi, hänen ei pitäisi yrittää suorittaa mitään väistöliikkeitä maaliviivalla vaan yrittää pysyä mahdollisimman paikallaan, olenko täysin väärässä?

Joka tapauksessa nämä tilanteet vaivasivat eittämättä Cescin suorituksia ja se näkyi mm siinä että hän meni kovin heppoisesti nurin kaksinkamppailuissa, hän näytti kovin kesyltä kentällä. Puoliajalla kapteeni kuitenkin kääri hihat ja vaikkei hän lopulta ollut mikään ylivertainen maestro ja kapellimestari, nosti hän oivalluksillaan ja aktiivisuudellaan itsensä tasolle joka nosti hänet lopulta selvästi plussan puolelle.

Kun nyt tämä plus/miinus aihe on ollut agendalla, mainittakoon että ainoa joka merkintöjen perusteella ei onnistunut eilen oli Tomas Rosicky. Tsekki oli kovin näkymätön enkä voinut välttyä ajatukselta ettei hän ollut fyysisesti ihan täydessä iskussa. Tästä onkin helppo päästä yhteen eilisen iltapäivän parhaista ratkaisuista, ottaa Carlos Vela sisään heti tauolla.

Ebouen toissapäivän tekstiviesti lämmittää mieltä edelleen siinä määrin että Norsunluurannikon mies pääsee nyt kuin koira veräjästä. Emmanuelin on kuitenkin syytä muistaa että olen poistanut tekstiviestin nyt puhelimestani, enkä muista sitä enää viikon päästä.

Taisin puhua ennakossa (ei siinä eilisessä.. ennakossa?) siitä miten Velan tulisi olla avauksessa ennen Eduardoa ja se mitä eilen näin, joskaan ei hyökkäyksen keskellä vakuutti edelleen minut entisestään. Meksikolainen on hänkin kovin kevyen oloinen, varsinkin jos vastassa on sellaisia hirviöitä kuten eilen mutta Arshavinin tavoin hän on aktiivinen, menee pelkäämättä ahtaisiin paikkoihin ja liikkuu paljon Dudua paremmin tehden itseään pelattavaksi. En usko että kovin moni voi väittää vastaan jos sanon että meillä peli perustuu juuri siihen että ollaan aktiivisia ja tehdään itseään pelattavaksi, meidän pitää olla isompaa vastustajaa ’ovelampia’.

Näin, aloitin kirjoittaa tätä päivitystä lähes välittömästi ottelun jälkeen ja nyt eletään lauantai-iltaa siinä vaiheessa että (alan epätoivoisesti haluta pois koneen ääreltä ja baariin) ManCity siirtyi hetki sitten 2-1 johtoon Chelseaa vastaan ja samalla olen lukenut managerin kommentteja ottelusta.

Arsene vahvisti sen että Rosicky loukkaantui ja ensitiedot ovat että Pikku-Mozart voi olla hyvän tovin sivussa nivusvammaa parannellen. Olen sanonut sen lukuisia kertoja, Tsekille tarjottakoon jatkosopimusta sitten kun (ei koskaan?) tiedämme miten paikat kestävät Valioliigan vaatimuksia. Niin kärsivällisiä me olemme olleet etten näe mitään syytä etteikö me voitaisi odottaa. Jos Rosicky sitten päättäisi tehdä niin ilkeän tempun että tekee sopimuksen muualle, menköön muualle. Olisin melkein valmis väittämään ettei meillä ole enää varaa laskea hänen varaan mitään, hän on bonusta silloin kun sattuu olemaan pelikykyinen, ei muuta. Kuka tietää, ehkä olisi kaikkien kannalta parasta jos Tomas lähtisi kokeilemaan kestääkö paikat paremmin esimerkiksi Espanjan lämmössä, voisimme saada hänestä jopa siirtokorvauksen tammikuussa.

Wenger kertoi myös Gallas’n, Traoren, Ebouen ja Eduardon loukkaantumisista. Kolme ensimmäistä lienevät pelikuntoisia viikon kuluttua sunnuntaina Liverpoolin vieraana mutta Eduardo alkaa olla samanlainen ikuinen arvoitus kuin Rosicky, valitettavasti. Todellakin valitettavasti sillä jos alussa epäilin Kroaatin pelkoja, tällaiset uutiset eivät takuulla palvele pelaajaa. Espanjaan samassa kaupassa Rosickyn kanssa?

Monessakohan blogissa mainitaan tänään että oli iso virhe ettei Wenger aikanaan hankkinut Shay Giveniä maalinsuulle? Ymmärtääkseni tämä asia oli tapetilla kovin vahvasti silloin kun alkoi näyttää siltä että Jens Lehmannin aika on ohi. Jos silloin manageri piti noin 10 miljoonan punnan siirtosummaa kohtuuttomana, eikä ollut valmis edes harkitsemaan tällaisen summan maksamista, jokainen voi pohtia olisiko ehkä sittenkin kannattanut?

Summa summarum, ManU jatkaa Chelsean vahvimpana haastajana liigan kärjen tasoituttua mukavasti palkkasotureiden päädyttyä rikkaampien voittoon ja me puolestamme pelastimme sen mitä pelastettavissa oli. Sanon siksi meistä ehkä jonkun mielestä hieman negatiiviseen sävyyn että muistetaan nyt että pelasimme Grovella Stoke Cityä vastaan, h*lvetin Rory Delapia vastaan. Edelleen siksi että jos Liverpool tekee voitavansa tullakseen lasketuksi ulos kärkitaistelusta, meidän pitää mennä ja hakea pisteet Anfieldiltä viikon kuluttua tai olemme Poolin kanssa täysin samassa junassa mitä kärkitaisteluun tulee.

Nolla omassa päässä eilen antaa meille varmasti hyvät lähtökohdat Anfieldille, tai niin hyvät kuin mahdollista kaikkien vaikeuksien jälkeen. Meidän tehtäväksi, ei niin helpoksi tehtäväksi jää näyttää viikon kuluttua ettei Valioliiga ole sittenkään kahden kauppa. Pool on julistettu pois mestaruustaistosta ja optimistisinkaan Gooneri tuskin voi väittää että me olisimme kisassa mukana jos tulos Anfieldilla on jotain muuta kuin voitto.

Hyvää itsenäisyyspäivää, kiitos sen puolesta taistelleet, kiitos Suomi!

0 thoughts on “Eilinen tarkoitti sitä että ilmestyimme työpaikalle, kärjistetysti, työ on pahasti kesken

 1. Hyvää itsenäisyys päivää suomi goonerit!! ja otettiin chelskiä 3 pistettä kiinni ja taistelu jatkuu!! (sano bergkamp mitä tahansa =) ) citty on viel meijän takana =)

 2. Tekisi mieli sanoa, että mitäs minä sanoin, mutta enpä sano.
  Arshavin oli vaarallisempi kärjessä kuin Eduardo ja Vela yhteensä! Jatkakoon siis tällä paikalla nyt kun hänet on sinne saatu.

 3. Jaa-a, olipas mukava päästä pitkästä aikaa tuulettamaan Arsun maalia ,tosin kiven takana sekin oli ja ja niitä olisi pitänyt kyllä tehdä puolenkymmentä noista paikoista.AA oli kyllä hyvä kärjessä ja oli koko ajan vaarallinen pallon saadessaan. Myös Nasri pelasi mielestäni hyvin .
  EE;n maalipelastus pääsee varmaan moniin koosteisiin …..

  Rosickyn kohdalla taitaa tosiaan olla parasta venyttää jatkosopimustarjousta pitkälle kevääseen, ei taida enään ehjänä kestää. Ja jos tosiaan joku seura tammikuussa tekisi sopivan hintaisen tarjouksen niin varmaan kannattaisi harkita myyntiäkin.
  Itse pidän Mozartista kyllä pelaajana mutta kun meillä jo muutenkin on näitä luokkaantumisherkkiä pelaajia aivan tarpeeksi niin kannattaa jatkoa kyllä hänen kohdallaan harkita.

  Ja AW voi kyllä Billyn kohdalla laittaa periaatteensa vähäksi aikaa sivuun ja tarjota kahden vuoden sopparia, meillä ei kertakaikkiaan ole vara menettää tätä SOTURIA kesällä.

  HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ SUOMI-GOONERIT!

 4. Kyllä täälläkin menestystä toivotaan ja pikaisesti!En vain siihen usko tällä joukkueella,toivon toki salaa…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s