Kreikkaa ja kapitalismia

Lopetinko eilen toteamalla että olen kuoleman väsynyt.. Onko siitä olemassa seuraava aste, väsyneempään suuntaan? Syytän James Cameronia, oliko ihan välttämätöntä tehdä niin massiivinen ja pitkä elokuva ja tuoda se lopulta näin tiukalla aikataululla työstettäväksi? Ilmeisesti oli ja allekirjoittaneen on puolestaan osaltaan välttämätöntä vastata siitä että mm sinä voit mennä sitä elokuvateatteriin ihmettelemään.

Olympiakos.. vai Olympiacos? En ole äidinkielen asiantuntija mutta kuvittelin että meillä Suomessa se kirjoitetaan k:lla ja Englannissa c:llä. Aiheuttikin ihmetystä että myös saarilla käytetään molempia versioita. Koska Kreikka on meille Suomalaisille niin rakas, suosittu ja tuttu lomakohde, sovitaan kirjoituksen ulkoasuksi täten Ολυμπιακός. Kuten huomaatte, kuolemaakin väsyneempänä, kuolemaa halveksuen pystyn puristamaan kaikesta olennaisen.

En löydä Punaista lankaa ennakoida illan Mestareiden liigan otteluamme. Tiesimme että Kreikkaan matkaa nuori joukkue mutta lopulta se osoittautui jopa vieläkin nuoremmaksi ja kokemattomammaksi kuin osasin odottaa. Arsene ei voinut olla enempää oikeassa todetessaan olevansa helpottunut ettei meillä ole tänään tulospaineita. Löydän kokoonpanosta pari yllätystä, ilman muuta Alex Song sekä jossain määrin Aaron Ramsey.

Kun näin listan matkustavista pelaajista, nielaisin kahteen kertaan kun en löytänyt Philippe Senderosin nimeä siitä, Sveitsiläinenhän oli vaihdossa Stoke ottelussa. Tämä ei ole faktaa tietoa mutta ymmärsin että Big Phil sai kolhun harjoituksissa maanantaina ja ironista kyllä, hän sai siipeen Kyle Bartleylta. Toivon todella että Phil olisi saanut mahdollisuuden antaa näyttöjä ostajakandidaateille sillä toivon hänelle hyvää uutta kotia, hän on sen ansainnut.

Toivotaan että Bartley saa sitten toisen epäonnen johdosta oman mahdollisuutensa mutta jotenkin minulla on kutina että Silvestren parina nähdään muuan Kamerunilainen, en yksinkertaisesti näe muuta funktiota miksi Song olisi matkustanut. Hän pelasi jo Cityä vastaan liigacupissa puolustuksen keskellä ja mitä ilmeisimmin Song on edelleen vahvasti Wengerin papereissa mahdollinen korvaava toppari mikäli tällä osastolla tulee loukkaantumisia, joku voisi todeta, kun tällä sektorilla tulee loukkaantumisia.

Niin ovat rivit harvenneet, viimeisimpänä tämä Rosickyn tuore vamma, että olisin jättänyt Ramseynkin seuraamaan, eh, nuorempiensa otteita kotisohvalta. Carlos Vela on puolestaan ollut pelikuntoinen nyt muutaman viikon ja vaikka puhutaan ykkösjoukkueen pelaajasta ja siksi ehkä jossain määrin hänenkin kohdallaan riskistä, Meksikolainen tarvitsee peliminuutteja joten se riski on täysin aiheellista ottaa. Theo Walcottin kohdalla en voi tehdä muuta kuin heittää noppaa, en enää keksi muuta. Hän tarvitsee minuutteja siinä missä Velakin mutta suoraan sairastuvalta merkityksettömään otteluun, en tiedä, ehkä Arsene on kaavaillut Theolle puolta tuntia.

Ehkä kahden edellä mainitun hyökkääjän vuoksi, en tiedä, mutta olin yllättynyt kun Sanchez Watt pelasi eilen reservijoukkueen tappio-ottelussa Fulhamin vieraana sen sijaan että olisi mukana illan kokoonpanossa. Tai sitten Arsene päätti että Theo ja Carlos tarvitsevat niin paljon kokoa avukseen hyökkäykseen kuin mahdollista ja päätyi peräti 180 senttiseen Gilles Sunuun.

Tämä SKYn juttutuokio managerin kanssa summasi lähtökohtia illan peliin varsin osuvasti. Ilman muuta emme suhtaudu vakavasti illan peliin kilpailullisesti mutta että se olisi ’epäkunnioittavaa’, höpön höpö. Me olemme pelanneet itsemme lohkovoittajiksi, Standard Liege on kaivanut itse oman kuoppansa, ei meidän tehtävä ole tehdä muille palveluksia vaikka kuinka sitä haluaisivat.

Pelin lähtökohdat ovat itse asiassa herkulliset meidän junioreiden näkökulmasta. Ολυμπιακόςille riittää tasapeli mutta kovin usein se on lähtökohtana kaikkea muuta kuin hyvä asia. On myös täysin selvää että vaikka meillä on kentällä Kreikkalaisvastustajalle useita vieraita nimiä, kokemattomia koulupoikia, eivät he silti turhaan ole tänään Mestareiden liigan ottelussa Arsenalin pelipaidassa ja kaveri tietää sen.

Wenger käänsi syytökset ottelun epäkunnioittamisesta hienosti nuorien pelaajien harteille, meidän tulee näyttää, oli kentällä ketä tahansa että kunnioitamme ottelua, kunnioitamme vastustajaa. Haaste on iso mutta mikäli puolustus Silvestren johdolla kykenee vastaamaan siihen, en näe miksei siihen pystyisi myös hyökkäyspelimme. Terve itseluottamus, sopiva vapautuneisuus ja rentous tekemiseen ja en voi vielä uudemman kerran olla korostamatta, onnistunut puolustuspeli ja nuoret Tykkimiehet ovat valmiita yllätykseen. Nauttikaa pojat mahdollisuudesta, kokemuksesta, mahdollisuudesta mitä tuskin tulee kaikille enää koskaan uralla, kantakaa nöyränä mutta ylpeinä Tykkipaitaa.

Lyhyesti vielä jotain muuta. Mielenkiintoista että media, jopa seuran viralliset sivut artikkelinsa otsikossa tulkitsivat Arsenen sanoneen ettei koolla ole väliä (en tiedä kuinka monta naispuolista lukijaa tällä blogilla on mutta ehkä he osaisivat analysoida asiaa paremmin) mutta vaikka manageri tottakai luo uskoa vallitsevaan tilanteeseen toteamalla ’ei välttämättä’, totuus on että koolla on väliä ja managerikin sen tietää, ja myöntää.

Nicklas Bendtner laidalla ja sitkeääkin sitkeämpi luotto Abou Diabyn kykyihin on selkeä osoitus siitä että kyllä Wenger ymmärtää ’tasapainoa’ tarvittavan. Uskon että Arsene tiedostaa että oli virhe lähteä kauteen vain yhden kookkaan hyökkääjän (B52) varaan laskien, muistetaan että van Persiestä puhutaan kookkaana vain siksi että muut ovat todella lyhyitä. Ehkä AW luotti siihen että vaikka paljon meitä loukkaantumiset vaivaavatkin, Bendtner ei loukkaannu koska on pysynyt aiemmin kunnossa läpi kauden. Tuoko jo tammikuu muutoksia, mahdoton sanoa, kuten aina.

Roman Pavlichenko, anyone? Haha! Tiedättekö, tämä juttu perustuu takuulla vain ja ainoastaan siihen että Andrei Arshavin pelaa meillä, siihen että van Persie on loukkaantuneena pitkään ja siihen että Pavlichenko on epätoivoinen ja saattanut kenties mainita agentilleen Arshavinista. Agenttipeliä, f*ck the Sp*rs!

Edin Dzeko iski jälleen eilen ManUa vastaan lisää hintaa itselleen. Ja mikä maali, en tähän hätään löydä linkkiä mutta monet teistä varmasti näkivätkin sen, jos ette, eiköhän se googlettamalla löydy varsin helposti ja vaikkapa YLEn koosteessa myöhään yöllä. H*lvetti, tottakai tässä on ylimääräistä tunnetta pelissä koska himoitsen Dzekoa Grovelle mutta tuli kylmän väreet kun kuvittelin Dzekoa Tykkipaidassa iskemässä sellaisen maalin kuten eilen, minulla on ikävä tuollaisia ’Tykkimaaleja’.

Ivan Gazidis, pyydä vaikka pikavippi Stan Kroenkelta ja iske tarjous pöytään. Tiedän ettei Dzeko ole edustuskelpoinen Mestareiden liigassa mutta se voi olla meidän onni, ensi kesänä hinta on vielä paljon korkeampi ja tarjouskilpailussa ovat mukana kaikki suuret ympäri Eurooppa, kaikki, nekin jotka ehkä nyt kokevat ettei Dzeko ole hyvä sijoitus koska.. kyllä, tämä ei ole edustuskelpoinen CL:ssä. Kaiken lisäksi Dzekon henkilökohtainen visiitti Mestareiden liigassa on tältä erää ohi mutta makuun hän on päässyt ja Wolfsburgin riveissä hän ei väitän pääse sitä uudemman kerran maistamaan.

Ivan, kokeile kepillä jäätä, 20 miljoonaa puntaa ja Wolfsburg tarttuu syöttiin. Mieti vielä Ivan kuinka pahasti Dzekon pitäisi flopata ettei hänestä saisi 15 miljoonaa vuoden päästä jos homma niin puihin menisi. Minä väitän että riski jos asian niin haluaa ilmaista olisi pienempi kuin maksaa lähes 10 miljoonaa pelaajasta joka on vakuuttanut Kroatian liigassa ja maajoukkueessa.

Ivan & Arsene, menestys ruokkii itseään mutta se maksaa itsensä korkojen kera takaisin, me tuskin pelaisimme Grovella ilman menestystä, ilman meidän kannattajien rahoja. Kuten missä tahansa bisneksessä, kovassa kilpailussa, menestys vaatii myös riskinottokykyä, riskinsietokykyä, kyllä te sen tiedätte. Ilman riskinottoakin on mahdollista ’ansaita elanto’ mutta ’suuria voittoja’ se tuottaa äärimmäisen harvoin, väittäisin, nykyisessä kilpailuyhteiskunnassa se on vieläkin vaikeampaa, ellei mahdotonta. Muistuttaisin myös ettei kannata laskea liikaa tyytyväisten ’veronmaksajienkaan’ varaan, se jos mikä on riski. Korkeasti verotettavat ihmiset vaativat ja ovat oikeutettuja vaatimaan rahoilleen vastinetta. Jos he kokevat ettei näin tapahdu, he ’siirtävät varansa veroparatiiseihin’. He tiedostavat ja tunnustavat tottakai ’kotimaansa’ mutta eivät ole halukkaita maksamaan liian korkeita veroja.

Jos pidin Pavlichenko uutista agenttipelinä, Tomas Rosickyn agentille tuli hätä. Kahden, jopa kolmen vuoden sopimus odottaa enää allekirjoituksia, kysymys kuuluu kenen allekirjoituksia, kenen laatima sopimusehdotus? Mr. Agent, erm, Herra Paska (kyllä!), Herra Pavel Paska, ettei vain nyt olisi käynyt niin että haistoit rahan, haistoit proviision? Vai pitäisikö sanoa, haistoit että nyt on pakko toimia tai homma kusee. Tottakai olet vakuuttunut, Herra Paska, ettei Rosickyn tuorein loukkaantuminen muuta mitään ja tottakai lennät heti viikonloppuna Lontooseen keskustelemaan sopimuksen yksityiskohdista.

Rasittavan innokas Paska, inhoan agentteja mutta muistakaa, edellinen ei ollut millään tapaa kritiikkiä pelaajaa kohtaan. Minä pidän Pikku Mozartista pelaajana ja henkilönä, eikä minulla ole mitään sopimusta vastaan sikäli kuin se on ’bonussopimus’, pay as you play. Tsekin varaan on kuten olen miljoona kertaa todennut ei pidä laskea mitään ja Herra Paska voi pyyhkiä kolmen vuoden paperilla…

Arsene ehti kertomaan viitaten mediassa liikkuneisiin spekulaatioihin ettei Jack the Ripper Wilshiren siirtyminen lainalle ole pois suljettu vaihtoehto. Arsene, jos meillä olisi ’Robert Pires’ ja ’Freddie Ljungberg’, en sulkisi minäkään mutta KUN meillä pelaa Emmanuel Eboue keskikentän, jopa hyökkäyksen laidalla, harkitsisin yksinkertaisempaa vaihtoehtoa Wilshiren peliminuuttien eteen.

Ja vielä kauniiksi lopuksi. Dennis the living legend Bergkamp antoi muutama päivä sitten haastattelun Hollantilaiselle lehdelle ja kuten tapoihin kuuluu, Brittimediassa Hollantia on tulkittu varsin värikkäästi. Toisaalla Dennis ’sanoo’ ettei häntä kiinnosta katsella kotona pelivideoita, mennä seuraamaan vastustajien otteluita, valmistautua harjoituksiin jne. Toisaalla Bergkamp ’sanoo’ että hänellä ja Arsenella on paljon samoja näkemyksiä, hän näkee hyvinkin mahdollisuuden työskennellä Arsenen kanssa ja että asiasta on keskusteltu, kiinnostus on molemmin puolista. Minä tiedän mitä minä uskon, welcome aboard Dennis, sooner the better!

Tommille kiitos linkistä, pojat aina yhtä komeina! Ja nyt..

COME ON YOUNG GUNS!!!!

0 thoughts on “Kreikkaa ja kapitalismia

 1. olen tänään 33v kuten Arsenal legenda Patrick Vieira mutta sillä erotuksella että kaveri jonka nimmari on mun pelipaidassa (bergkamp 10) pelaa inter milanissa ja mä …..mä..oon kylmä varastossa =) We are Arsenal……!!!!!

 2. Päivän jäniskevennys:

  Ja pitää tosiaan toivoa, että Song ei pelaisi ja jos/kun kuitenkin pelaa niin ei ainakaan loukkaantuisi. Walcott loukkaantuu varmasti ja todennäköisesti myös Vela. Toivottavasti nähdään hyvää peliä junnuilta.

 3. Meidän ensi keskiviikon Burnley ottelu EI tule suorana Canalilta. Taitaa olla taas palautteen paikka. Tottenhan-City menee edelle samoin kuin Chelski-Wigan, mutta mikä kaikkein pahinta niin Liverpool-Wigan ajaa myös meidän matsin edelle. Ei helvetti mitä ratkaisuja taas. Chelskin pelin ymmärrän, koska johtavat liigaa ja jopa Spurs-Cityn koska on mielenkiintoinen ottelu, mutta miks hitossa Pool-Wigan. Eihän siellä Poolissa pelaa edes Hyypiä enää. Lähtee palautetta aivan varmasti Canaliin suuntaan ainakin täältä.

  No onneksi tulee sentään jälkilähetyksenä klo 00.15. Pitää varmaan sulkea tv, netti ja puhelin parin tunnin ajaksi.

 4. Villelle ja muille: Ruotsissa Burnley-Arsenal tulee Canal+ Sport1:ltä suorana, mutta Suomessa Sport1:llä näytetään suorana jokin Eurooppa Liigan tyhjänpäiväisyys – Ruotsissa taas Eurooppa Liiga näkyy TV4 Sportilta (Ruotsissahan sporttikanavia on reilusti enemmän). Eli Suomessa on tehty selkeä valinta: kaksi valioliigamatsia ja yksi Eurooppa Liigan matsi. Ja juuri Arsenalin matsi on, ei niin yllättäen, päätetty näyttää vain jälkilähetyksenä.

 5. Joo ehdottomasti laittamaaan palautetta poolhenkiselle canalille. Ei olisi kohtuutonta että joskus jonkun muunkin ”ison” seuran matsi jätetään näyttämättä suorana mutta kumma kyllä se on aina Arsu. Vituttaa kuin sitä kuuluisaa oravaa tämmöinen käytäntö.

  Rönkä kyllä löi nyt yli……..ihmettelen kovasti kommentteja.

  Toivotaan että junnut näyttää tänään potentiaalinsa.

  COME ON YOUNG GUNS!!

 6. Junnut jäivät taas maaleitta – mitähän kokemusta näistäkin tappioista oikeasti kertyy? Rönkäkään ei voi olla jälkiviisas, kun Standard Liege pelasi tasurin.

 7. Maaleja ei tullut, mutta paikkoja oli. Ramsey pelasi todella hyvän pelin. Velan viimeistely heikkoa, myös Walcottilta olis odottanut enemmän.

  Esitys oli hyvin positiivinen, vaikka takkiin tulikin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s