Korttitalo horjuu, itse asiassa se on sortumassa

Onneksi puhun vain henkilökohtaisella tasolla, en Arsenalista. Säästän teidät kuitenkin tällä kertaa raportilta konttorilta, vihdoinkin, saatan kuulla sanottavan. So here we go again, Arsenen Tykkimiesuran avoimin mestaruustaistelu jatkuu meidän osalta illalla Turf Moorilla kun vastaan asettuu kiven kova kotijoukkue Burnley, The Clarets.

Jos allekirjoittaneen usko mestaruuteen ei olekaan horjumaton, joukkueella, pelaajilla sen on pakko olla, myös tänään. Burnleyllä voi olla jo mm ManUn päänahka kotiareenalta, tai vain yksi kotitappio kaudelta tai neljä koko kalenterivuodelta.. Miten vain, meidän päänahkaa Clarets ei skalpeeraa, ei mikäli haluamme jatkaa siitä mihin jäimme ja mikä alkoi managerin hämmentävällä puheenvuorolla puoliajalla Anfieldillä.

Kun Jamie Carragher myöntää että Liverpoolilla oli jalkeilla paras mahdollinen kokoonpano, osin puolikuntoinen mutta yhtä kaikki, Turf Moor ei ole Anfield Road, eikä Burnley ole Liverpool, ei vaikka Tony Cascarino on Alan Hansenin salarakas ja Stan Collymore seuraa nettikamerasta mitä makuuhuoneessa tapahtuu kun kaksikko kolumnejaan ja analyysejään kirjoittaa, pr*cks! Really hate em’.

En aina, valitettavasti yhä useammin allekirjoita Arsenen näkemyksiä mutta että jopa kahdeksan mestarikandidaattia, come on gaffer, niitä on tasan kaksi plus me jos haluamme ja jos manageri tekee mitä hänen tulee tehdä tammikuussa. Yritän ymmärtää että tämäkin näkemys oli vain yksi keino motivoida pelaajia ymmärtämään ettei Valioliigassa ole helppoja pelejä mikä on totta mutta kahdeksan? Onko se kahdeksas Birmingham, Fulham, Sunderland vai Stoke, vai peräti Burnley?

Hyvä on, edellinen ei varsinaisesti liittynyt aiheeseen mutta aiheutti yskää.

Back to Burnley, kirjaimellisesti, sillä vaikka vastustaja pelasi vielä viime kaudella sarjaporrasta alempana, kohtasimme heidät peräti kahteen otteeseen viime kaudella, molemmissa kansallisissa cupeissa. Liigacupissa junioreiden tie pysähtyi juuri Turf Moorilla, kun taas Englannin cupissa maksoimme kalavelkoja 3-0 voitolla Grovella.

Kun muistelen näitä kohtaamisia, uskallan olettaa ettei manageri Owen Coyle juttele turhia kertoessaan että he aikovat haastaa meidät illalla pelaamalla jalkapalloa, ei rugbya. Itse nostan reilusti hattua Coylen tekemälle työlle. On hienoa että näin pieni seura, pienellä budjetilla on valinnut rohkeasti haastavamman tien pysyä Valioliigassa siinä missä moni peräti perinteiseksi laskettava seura korkeimmalla sarjatasolla taistelee paikasta auringossa vuodesta toiseen panostamalla sukille potkimiseen.

Kaikista kehuista huolimatta, ManU voitosta huolimatta, vain yhdestä kotitappiostakin huolimatta meidän ei tule yrittää uskotella itsellemme liikoja, ikään kuin selitellä etukäteen jos Moorilla tulisi noutaja. Burnley on hävinnyt Chelsealle 3-0, Poolille 4-0, Sp*rsille 5-0, West Hamille 5-3 (tilanteen oltua jo 5-0).. Meidän tulee voittaa tänään härskisti sanottuna rutiinilla, härskisti siksi ettei Valioliigassa ole helppoja pelejä mutta useimmiten mahdolliset vaikeudet ovat itse aiheutettuja, ei vastustajan aiheuttamia, etenkin kun puhutaan lähtökohdista mitkä näiden kahden seuran välillä on.

Wenger saattoi, tahtomattaan uskallan väittää, vaikka itse kielsikin yllättyneensä Anfieldin puoliajan pimeästä puolestaan osua täydellisesti nappiin ajoituksessaan. Niin harvoin, itse asiassa niin harvoin Arsene mustaan kypärään ja kaapuun sonnustautuu ettei Fabregas edes muista sellaista vaikka on sentään ollut seurassa jo yli kuusi vuotta. Tuntuisi mahdottomalta etteikö tämä moment of Darth Vader säilyisi hyvän tovin pelaajien muistissa ja he tuskin haluavat nähdä viikatetta kiillotettavan ihan hetkeen, ei Burnleyä, ei Hull Cityä, ei Pompeya vastaan. Villan luulisi kotiyleisön edessä sytyttävän automaattisesti mutta ymmärsitte takuulla mitä ajoin takaa ajoituksella.

Millä aseilla, pelaajilla, lähdemme sitten kolmea pistettä metsästämään. Muistan vieläkin elävästi kun joskus kahdeksan vanhana erehdyin aloittaa harrastamaan jääkiekkoa, siitä tuli jonkin asteen kirous. Vaikken osannut luistella edes taaksepäin, tai ehkä juuri siksi, valmentaja laittoi minut vasemmaksi puolustajaksi, SE oli kirous. Erm, kovin kaukaa haettu mutta jokainen ymmärtää sen kautta kirouksen mikä meidän vasemman puolustajan tontin ylle on langetettu.

Täysin käsittämätöntä että meillä on kolme varsin kelvollista pelimiestä vasemman puolustajan paikalle ja kaikki ovat tänään loukkaantuneita. Se että Mr. Hollywood, Emmanuel Eboue sen sijaan palaa kokoonpanoon tahtoo sanoa minulle että Mikael Silvestre saa jatkaa supersubina ja Norsunluurannikon Eddie Murphy saa jälleen osoittaa monipuolisuutensa. En tiedä mistä tämä aavistus mutta jotenkin epäilen jopa Arsenen epäilevän Silvestren nopeutta sekä ylös- että alaspäin.

Denilsonin selkävamma ei yllättänyt lainkaan, päinvastoin. Wenger uskalsi toivoa ettei kyse ole mistään sen kummemmasta ja Brassi voisi hyvinkin olla mukana jälleen viikonloppuna, epäilen vahvasti, todella vahvasti. Pidän lähes ihmeenä ellei kyseessä ole saman ongelman jälkioireet jotka pitivät Denilsonin pitkään sivussa ja jos näin, ennustan paluun tarkentuvan vuoden 2010 puolelle.

Kiitos en tiedä miten korkeiden voimien Andrei Arshavinin nimi ei ainakaan julkisesti puutu kokoonpanosta joka pohjoiseen matkaa. Ei vaikka Venäläinen iski voittomaalin Anfieldillä jalalla jolla ei ollut koskenut palloon viikkoon ja jalan jonka kipukynnys ylittyi lopulta sen verran että vaihtoon tulo oli ainoa ratkaisu. Theo Walcott saanee jälleen uuden mahdollisuuden, varsinkaan kun sunnuntaina minuutit jäivät vajaiksi ja Burnleyn puolustusta ei lasketa niiden nopeimpien joukkoon. Carlos Vela on allekirjoittaneelle täysi mysteeri mitä tulee managerin ajatuksiin Meksikolaisesta ja kun epäilen Eduardon olevan 90 minuutin kunnossa, tästä päädyn seuraavaan:

Nasri – Arshavin – Walcott

Diaby – Song – Cesc

Eboue – Vermaelen – Gallas – Sagna

Almunia

Sillä mitä kokoonpanosta arvailen ei tietenkään ole vähäisintäkään merkitystä. Manageri käytti sunnuntaina epätavallisia metodeja ja lopulta pelaajat vastasivat haasteeseen ja sen sijaan että arvailen avauskokoonpanoa, olennaista on miten pelaajat vastaavat tämän illan haasteeseen. Käsijarrun kahvan luulisi olevan alhaalla, en jaksa uskoa että joukkueesta löytyy sellaista masokistia joka haluaa nähdä tai kokeilla kuinka pitkälle Arsene voi ’pahuudessaan’ mennä.

Mr. Mike Dean, keep up the.. erm, ? work!

En pelipäivänä keskittymiseltäni osaa uppoutua syvällisesti siirtospekulaatioiden ihmeelliseen maailmaan, en vaikka Arsene kertoi olevansa avoimin mielin asian suhteen. Sitä paitsi voiko joku väittää etteikö Wenger sano olevansa aina avoimin mielin mitä tulee mahdollisiin hankintoihin. Ongelma on siinä että ketään ei voi ’tappaa’ ja kun tähän ongelmaan lisätään että tämän poikkeuksellisen mahdollisen hankinnan tulisi olla edustuskelpoinen Mestareiden liigassa, hänen tulisi olla ilmainen ja hänen tulisi olla vieläpä valmis tähtipelaaja. Ymmärrän h*lvetin hyvin että meillä on niin laaja scouttien verkosto ympäri maailman, sen verran haastavia kriteerit ovat. Sitä en muista että pitikö pelaajan olla vielä alle 20 vuotias?

Hyvä on, sana Patrick Vieirasta. Vaikka saatoin kirjoittaa häviävän pienestä pelosta suhteessa Paddy ja Chelsea, kysymys oli käytännössä siitä että halusin sanoa Ancelottin olevan manageri jolla ei ole mitään tarpeita kumarrella kuvia tai perustaa ajattelua periaatteisiin. En tällä hetkelläkään epäile lainkaan etteikö Vieira ole pelaaja joka Ancelottilla on käynyt mielessä miettiessään miten paikata Afrikan mestaruusturnaukseen matkaavaa kaksikkoa Essien ja Obi van Kenobi, en ihmettelisi ollenkaan jos asiasta olisi konkreettisesti vaihdettu muutama sana. Muistatteko, Paddy oli taannoin Stamford Bridgellä seuraamassa Chelsean ottelua ja julkisuudessa tämä hämmästys johtui siitä ettei Paddy ehtinyt ruuhkalta Grovelle, hmm.

Mutta yhtä lailla Chelsea kuin Sp*rs, tai mikä tahansa muu Valioliigajoukkue, en yksinkertaisesti voi pitää mahdollisena, Paddy itse ei voi pitää mahdollisena että Ranskalainen edustaisi Valioliigassa mitään muuta joukkuetta kuin joukkuetta jossa pelasi uransa parhaat vuodet, oli kapteeni ja voitti lähes kaiken. Vieira on Jumala, hän tietää sen itsekin ja hän kunnioittaa asemaansa Goonereiden Jumalana. Kuten totesin jo kesällä kun mahdollisesta siirrosta puhuttiin, vaihtoehtoja on kaksi; joko takaisin kotiin tai ’kotiin’, eli takaisin Ranskan liigaan. Siksi siirto Lyoniin ei tulisi yllätyksenä, siellä peliaika olisi kaiketi varmempaa kuin Grovella vaikka väitän että Paddy jos tulisi, olisi avauksen mies meillä viikosta toiseen, hän voisi olla sensaatio ’vanhoilla’ päivillä, hän voisi olla toinen (tai kolmas) niistä vahvistuksista mitä tarvitsemme jotta juhlisimme toukokuussa mestaruutta.

Onko Jack Wilshiren spekuloitu siirtyminen lainalle Newcastlen paitaan mitään muuta kuin kuin tabloidien viritys, en tiedä, mutta oli mielenkiintoista lukea muutamasta Geordie blogista kuinka avosylin young Brady olisi tervetullut vahvistus. Puhutaan kuitenkin vielä hetken 17 vuotiaasta pelaajasta ja puhutaan Newcastlesta jonka ainoa missio on tehdä pikainen paluu ylimmälle sarjatasolle. Jack the Ripper nauttii hurjaa arvostusta saarilla, syystäkin, miksi minuutit meillä ovat niinkin kortilla, niin kortilla että Eboue on managerin papereissa parempi vaihtoehto ylimmän trion laidalle?

Ymmärsin tällä Punaisella sekunnilla että olen ollut jälleen kerran liian kauan tässä läppärin ääressä. Ymmärrän että maanantaina esiin otettu imuri saa edelleen odottaa kiltisti ja hiljaa käyttäjäänsä ja ymmärrän että haiseva pyykkivuori jatkaa laajentumisneuvotteluita. Ymmärrän vielä senkin että vajaan kuuden yöunet eivät palvele lyhyellä, saati pitkällä juoksulla. Aah, onneksi kaikki on niin tuttua, niin tuttua.

COME ON GOOOOOOONERS!!!!!

0 thoughts on “Korttitalo horjuu, itse asiassa se on sortumassa

 1. Lisää vahvistusta tuolle Hentenkin esittämälle kannalle, että jos Paddy ei meille tule, niin osoite on Ranska:
  http://www.sport.co.uk/news/Football/31428/Vieira_heading_home_at_last.aspx
  Hyvä niin. Tai ei, koska ei meille tule, mutta siis pääasia, ettei nähdä sinisessä tai valkoisesssa tai missään muussakaan paidassa Valioliigassa, jos ei kerran meillä.

  Tän illan matsi pelottaa. Ihan oikeasti pelottaa. Ja suunnattomasti vituttaa, ettei tule telkusta. Siis normaalien ihmisten aikoihin. Helvetin Liverpool, helvetin c’Anal + ja Helvetin Veikkaajan ns. kolumnistit. Pisti vihaksi lukea.

 2. Eipä ole tullut luettua veikkaajaa moniin vuosiin, niin on taso laskenut

  Muna ja Villa voittivat eilen joten eiköhän saman kaavan mukaan mennä mekin. Epäilen kuitenkin Ebolan vasemman pakin paikkaa, vaikka toivon ettei tarvitsisi Silvestren tasoista heppua siinä nähdä. Muuten avaus olisi tuollainen kuten Hente laittoi jopa Arsenen ajatuksissa.

  Kahden jälkeen yöllä pääsee sitten nukkumaan, perhanan canal, ketä kiinnostaa entinen uefa-cuppi. Taisivat ottaa Eurooppaliigan mukaan valikoimaan poolin takia, luulen ma.

  Almunian päästää yhden virheen takia ja Nasri+Walcott+AA*2 olisi hyvä lähtökohta illan matsiin. Jos Dudu pääsee kentälle (oisko edes vaihtopenkillä?) niin sille kans yksi, joten meille sitten 4 tai 5 maalia ja vastustaja flipperipallolla se pakollinen 1.

 3. Toki olisi ihan mukava jos Almunia olisi vaihteesta päästämättä maalia. Eipä tällä kaudella montaa vastusta ole saatu nollattua.

 4. Kyllä tappion siemen on jo kylvetty, kun Silvestre aloittaa vasempana pakkina ja Almunia jatkaa maalin suulla. Viime kaudella ei voitettu montaakaan peliä Silvestren ollessa avauksessa ja jostain syystä Almuniakin pelaa vielä tavanomaistakin epävarmemmin Syltyn ollessa kentällä. Voisin melkein sanoa, että hyvä kun jää tämä painajainen näkemättä.

 5. Vähän offtopic, mutta.. ManU pääsi eilen helpolla. Wolves vaihtoi 10 miestä avauksesta lauantaina Spurs-pelistä..

  –”McCarthy felt the best option against Manchester United was to rest many of his regular players.

  ”We could have got beaten whatever team I put out and I might have lost somebody with a hamstring or calf strain because they were all struggling after beating Spurs,” stated McCarthy.

  http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/eng_prem/8415268.stm

  Toisaalta ymmärrän, että pitää keskittyä peleihin, joissa on paremmat mahdollisuudet, mutta usein tämäntyylinen taktikointi ei loppujen lopuksi auta pätkääkään.

  Taisi esim. meitä vastaan 1-4 tappio jättää jälkensä, että ei kannata ees yrittää. No tervemenoa takaisin Championshipiin mun puolesta (yhdessä Hullin kanssa, remember viime kausi?! Onneksi viikonlopuna päästään niiden kimppuun kuittamaan viimevuotiset traumat ja itkut.)

 6. Tosiasiassa Burnleyn ”lento” kotipeleissään on ollut hieman hiipumaan alkukauteen verrattuna. Nousijan yllätysmomentti alkaa olla käytetty ja vastustajat on osannu paremmin vastata Claretsin pelityyliin Turf Moorilla. Samoinhan kävi ”ystäviemme” Hull Cityn viime kaudella. Alkukaudella joukkue roikkui pitkään jopa sarjan kärkikahinoissa, mutta joulun jälkeen alkoi raju pudotus ja säilyivät vain hyvin täpärästi. Burnleyn venynyt kuherruskuukausi Valioliigassa alkaa olla historiaa ja tänään meillä on hyvä tilaisuus nopeuttaa sarjanousijan alamäkeä. Oma lehmä on toki aika hyvin ojassa eli tää ottelu kuuluu ehdottomasti osastoon ”pakko pullat”. Näissä ei yksinkertaisesti ole varaa töpeksiä ajatellen sitä mihin suuntaan halutaan suupieliämme toukokuussa laittaa. Aina Burnleyn kaltaisiinkin seuroihin joku suuremmista joskus kompastuu ja kun me hoidetaan oma osuutemme kunnialla niin siitä voidaan saada 1-3 pisteen etu johonkiin pahimmista kilpailijoistamme. Tuntuis siltä, että Arsenella olis aika helppo tehtävä valmistaa joukkue illan otteluun. Burnelyllä on hyviä tuloksia kotoa varsinkin alkukaudella. Ne on voittanu Munan ja Toffeesin 1-0, sekä Sunderlandin, Birminghamin ja Hullin, joten siinä pitäis olla ihan tarpeeksi motivaatiota, ettei me olla tuon sarjan jatkona. Kukaan mestaruudesta taisteleva joukkue ei halua hävitä sarjanousijalle. Se on nöyryyttävää. En tiedä paljonko Arsene käyttää psykologiaa valmistaessaan joukkuetta otteluihin, mutta mun mielestä jokaiseen peliin sitä kannattaisi tehdä ja varsinkin tän illan kamppailuun. Mulla on luotto korkealla ja lopputulosveikkaus 1-3. COME ON GUNNERS!!!

 7. Tarkoitus olla uutispimennossa ja katsoa peli sitten jälkilähetyksenä. Silvestre aloituksessa kuten tuli pelättyäkin. Ja Diaby tietenkin…

  Mut homma hoidetaan kotiin tottakai, tätä ei oo vara kämmätä.

  COME ON REDS!!!!

 8. Matsia en nähnyt ollenkaan, mutta ainakin cesc loukkaantui eli voi nyt helv… Janne Kosunen ja Veíkkaaja: ei hän usko poolin(kaani) voittavan mitään tällä kaudella.

 9. Mitä vittua me oikeasti tehdään tolla silvestrellä???????? tosin ei siellä nyt muutkaan loistanut mut Silvestren EI hel….

 10. Onneksi meillä on kuitenkin yksi peli vähemmän pelattuna kuin kahdella edellä olevalla, viisi pistettä sarjakärkeen jos rästipeli hoidetaan voitokkaasti.

 11. ei helvetti, välillä ei vaan jaksa tätä paskaa! ikävä kyllä se oli jo taputeltu homma ku kapu lähti vaihtoon….nyt täytyy kyl ihmetellä wenkkua….eikö se saatana nää et walcott ja eduardo ei oo tällähetkellä valioliigan tasoa ja walcott ei tuu ikinä olemaankaan! silvestre? huhhuh. almunia? sääliks käy. saatanan saatana !!! turha siitä mestaruudesta on ees uneksia!

 12. On the injury to Cesc Fabregas…

  ”He is injured but for how long I don’t know. It is a hamstring. He will not play on Saturday.”

  Tää on taas näitä ”few weeks” loukkaantumisia, eli totuus ainakin 5 viikkoo.
  nyt meitsi ainakin heitti pyyhkeen kehään, ei voi mitn. ens vuonna uudestaan…..

 13. Periaatteessa pinna kaikki olosuhteet huomioiden ei ole katastrofi, mutta muuten tilanne (erityisesti loukkaantumisten osalta) alkaa sitä olla.

  Jos loistavasti pelannut Fabregas on pidempään sivussa, näyttää tilanne tosi huonolta. Ramsey on ollut ajoittain hyvä, mutta ailahtelee vielä liikaa, eikä voi mitenkään yksin nostaa joukkuetta.

  Diaby ja Nasri olivat omalla tasollaan, hyvässä ja pahassa. Silvestrelle tuli odotetusti muutama todella paha hassi, eli odotetusti meni sekin. Ylöspäinhän Silvestre pelaa ihan OK.

  Songilta ja Sagnalta myös suht koht perussuoritukset. Vermaelen oli muuten hyvä, mutta jos kerran melkein pistää omiin ja aiheuttaa tarpeettomasti pilkun, niin..

  Arshavin ei yksinkertaisesti saanut juurikaan palloja. (Oli ajoittain tosi tuskaisen näköistä se joukkueen pallon siirtely sivuttain 2m syötöillä rankkualueen rajan ulkopuolella.)

  Sitten nämä surulliset tapaukset. Walcott oli niin huono, että käytännössä Arsenal pelasi 10:llä. Theo-paralla ei ole itseluottamuksen rippeitäkään jäljellä. Krooninen peliälyn puute ei auta asiaa. Toivottavasti olen väärässä, mutta huonolta näyttää Walcottin osalta juuri nyt.

  Tilalle tullut Eduardo oli vain hieman parempi. Itseluottamus ja maalinälkä tipotiessään. Ei näytä siltä, että hän korvaisi RvP:tä ihan heti.

  Sitten Almunia. Kauheita avauksia, epävarma keskityspalloissa ja vain linjatuomarin väärää(?) paitsioliputusta voidaan kiittää siitä, ettei yksi maaliin johtanut karmaiseva virhe ollut kohtalokas. Fabianski maaliin – ei ole virheetön hänkään, mutta Almunian peluuttaminen ei tällä hetkellä palvele mitään tarkoitusta.

  Kun katsoo rosteria ja ottaa huomioon muutamat varjojen mailla vaeltavat pelaajat, on vaikeaa olla kovin luottavainen jatkon suhteen. Onneksi ohjelma on melko helppo.

  Positiivinen juttu oli Gallasin aivan erinomainen ja varma esitys. Toivottavasti jatkosopimuksia tehdään niillekin pelaajille, jotka kantavat joukkuetta nyt..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s