Huolestunut peiliin katsomisen paikka

Kiitos Ville! Mukavaa, turvallista ja ennen kaikkea menestyksekästä matkaa pääkallopaikalle, tiedämme ainakin ketä syyttää jos tulokset Hull Cityä ja Villaa vastaan ovat jotain muuta kuin toivomme. Ja kyllä, olisin kaivannut aina luotettavan oikean käteni apua tänäänkin, kovin lyhyt päivitys tulee ’tien päältä’ työkiireiden ja henkilökohtaisten kiireiden johdosta, toivon ymmärrystä.

Mainittujen kiireiden johdosta en ole nähnyt keskiviikon ottelusta muuta kuin koosteen, joten täysin mahdotonta analysoida kokonaisuutta, mutta huolestuneena silmäilin pelistä kirjoitettua, etenkin toisen puoliajan ja muutamien yksilöiden osalta. En voi kuin hämmästellä ettei managerin Anfieldillä paljastama pimeä puoli kantanut lopulta kuin kahden nelivitosen verran, todella outoa ja huolestuttavaa.

Näen huolestuttavana senkin että jälleen kerran kun tulos oli muuta kuin toivottu, Wenger löysi moitittavaa mm kentän kunnosta ja yrittikö, en tiedä, kääntää keskustelun toisaalle kertomalla näkemyksiään Valioliigan otteluohjelmasta ja Wolverhamptonin kokoonpanosta. Edelleen olen todella huolestunut että olkoon Burnley miten kovana tahansa pidetty joukkue Turf Moorilla, se on kuitenkin Burnley. Jos, kun The Clarets vie meitä vieläpä pelaavalla taktiikalla, on mahdoton nähdä ettemme olisi sarjassa oikeutetusti kahdeksan pistettä liigakärkeä perässä.

Kun luen kannattajien kommentteja ettei Burnleyn voittokaan olisi ollut vääryys, huoleni alkaa kasvaa jo sellaisiin mittasuhteisiin että se alkaa olla terveydelle vaaraksi, tarvitsen pian nitroja avuksi ja se ei kuulosta lohdulliselta. Pelaajien, ainakin osan tulee katsoa nyt peiliin, katsoa totuutta silmiin ja kysyä itseltään mitä he haluavat. Managerin puolestaan pitää katsoa peiliin ja kysyä onko se materiaali millä hän operoi edelleen vain prosentin kahden päässä liigan dominoinnista, ennen kaikkea onko puolen vuoden takaisesta lähes legendaarisesta kommentista menty promilleja eteen- vai taaksepäin?

Voimme syyttää loukkaantumisia mutta lopulta niiden taakse piiloutuminen ei johda mihinkään muuhun kuin selittelyyn. On täysin selvää että jotain muutoksia täytyy tapahtua, ehkä pelaavaan kokoonpanoon, ehkä taktisella puolella, ehkä valmistautumisessa otteluihin tai ehkä kaikissa näissä. Varmaa on että henkisellä puolella pitää tapahtua käänne parempaan, on mahdotonta kuvitella ettemme menetä jatkossakin paljon pisteitä jos emme ala pelata jatkossa yhden puoliajan sijasta täysiä 90 plus minuutteja.

Mitä tulee yksittäisiin pelaajiin, syyt olla huolestunut sen kuin jatkuvat ja syyt katsoa peiliin vahvistuvat entisestään. On sanomattakin selvää että tulemme kohtaamaan vielä lukuisia vaikeuksia, suunnatonta v*tutusta ja turhautumista jos yhdestätoista pelaajasta noin viisi / kuusi yrittää, tai ovat ylipäätään tarpeeksi hyviä voittamaan meille pelejä. En muista milloin lanseerasin termin vapaamatkustaja puhuttaessa pelaajistamme mutta kyseinen termi on jälleen valitettavan ajankohtainen.

Puolustuksen keskusta, Sagna, Song, Cesc ja Andrei Arshavin. Meidän on turha kuvitella että ero liigan kärkeen kaventuu jos hyvistä tuloksista on vastuussa yhdentoista pelaajan sijasta vain noin puolet. Arshavin voi olla korkean kipukynnyksen omaava pelaaja, kuten Dixon, Winterburn, Keown tai Bould managerin mukaan, mutta yksin Venäläinenkään ei meille jokaista peliä voita. Olivat Gallas ja Vermaelen puolestaan kuinka sotureita tahansa, meidän on turha odottaa pitkiä nollaputkia omassa päässä jos maalivahdin itseluottamus ja tekemisen taso jatkaa laskuaan.

Kyllä, ensimmäistä kertaa nähtyäni Burnleyn paitsiona hylätyn maalin taivun vastentahtoisesti myöntämään että Manuel Almunia ei ole tällä hetkellä mies paikallaan. Kiusalliseksi asian tekee kuitenkin se että korvaisi Espanjalaisen sitten Fabianski tai Mannone, en tuntisi oloani lainkaan luottavaisemmaksi. Voi Shay Given ja 8 miljoonaa puntaa!

Vapaamatkustaja, negatiivissävyinen termi. Kuinka monen pelaajan seura on palkinnut tällä kaudella uudella sopimuksella, pitkällä sopimuksella, heitä on yli kymmenen. On lähes koomista ettei näiden uusilla sopimuksilla palkittujen joukkoon lukeudu ne pelaajat jotka pitävät meitä pinnalla, Songia lukuunottamatta. Meillä on pelaajia jotka tienaavat h*lvetin paljon enemmän kuin ansaitsisivat. Etenkin yksi 60000 punnan sopimus, jota mm Ville lähti maksamaan Lontooseen maailman kalleimpien lippujen muodossa, puhumattakaan punnista mitä Ville kuluttaa Armouryssa..

Meillä on pelaajia jotka ovat tyytyväisiä elintasoonsa, ovat tyytyväisiä että heille on suotu mahdollisuus edustaa maailman upeinta jalkapalloseuraa. Meillä on pelaajia jotka ovat itse asiassa niin tyytyväisiä vallitsevaan tilanteeseen että he ovat alkaneet levätä enemmän ja vähemmän laakereillaan. Heistä on tullut vapaamatkustajia jotka melkein tietävät saavansa jatkosopimuksen koska ’pomon’ luotto heihin on järkkymätön. Meillä on lähes kirjaimellisesti isä poika suhde, missä isä haluaa, luottaa ja uskoo sokeasti poikiensa menestyvän. Tämä on toki isän tehtävä mutta tästäkin asetelmasta löytyy ongelma, me puhumme jalkapallojoukkueesta.

Kuuntelin ja katselin Abou Diabyn haastattelun keskiviikon tasapelin jälkeen ja olo oli jossain määrin hämmentynyt, tuli olo että tässä se nyt on silmieni edessä, vapaamatkustaja. Tiedän että Diabyn ulosanti on välittömän kuuloista aina mutta tällä kertaa tuli kylmän väreet kun kuuntelin kuinka vastaus lähes jokaiseen kysymykseen oli ’yeah yeah yeah.. That’s for sure.. yeah yeah yeah’. Diaby kuulosti juuri niin välinpitämättömältä kuin esityksemme oli mitä ilmeisimmin toisella puoliajalla Burnleyä vastaan. Diaby kuulosti välinpitämättömältä rikkaan perheen pojalta joka tietää että pappa betalar vaikka isi joskus hermostuisikin, Diaby oli pelkkää sanahelinää allekirjoittaneen silmissä ja korvissa. Valitettavasti hän ei ole lajissaan ainoa.

Mutta mitä minä voin asialle, mitä me kannattajat voimme asialle, emme mitään. Ainoa asia mitä voimme on suunnata katseet huomiseen ja uskoa että sävel Grovella Hull Cityä vastaan on duuri. Voimme vain seurata etäältä tätä Sopranosia, vai mikä Salatut Elämät tämä onkaan, välillä kenties varsin laadukasta realityä, välillä täydellistä saippuaa tyyliin Eric, Ridge ja Thorne. Olen pahoillani, edellisen oli tarkoitus olla blogistin toimesta Studio Julmahuvia, siitä tuli Jopet Showta.

Nyt on syytä alkaa lopetella tämä ’Fast Show’. Eilisen ylivoimaisesti paras uutinen oli tottakai tieto siitä ettei Cescin vamma olisi vakava, joskaan Arsene ei kyennyt puhumaan konkreettisesta poissaolon pituudesta. Huomenna kapteeni ei missään tapauksessa ole mukana ja tuskin olen ainoa ketä asia kylmää. Se on nimittäin niin ystävät Goonerit että on kovin mahdollista että näemme huomenna avauksessa koko alkuperäisen kauhukvartetin.

Alex Song on tehnyt hartiavoimin töitä karistaakseen tämän maineen harteiltaan ja onnistunutkin siinä kelvollisesti. Mutta kuinka käy jos rinnalla ovat huomenna tutut ja turvalliset Diaby ja Denilson, Eddie Ebouen antaessa henkistä tukea oikean puolustajan tontilta koska Sagna on huilin tarpeessa. Uskallanko tätä edes sanoiksi muodostaa.. Meillä, Arsenalilla, Valioliigan mestaruutta(?) tavoittelevan joukkueen avauksessa voi olla huomenna mm seuraavat nimet; Fabianski, Eboue, Silvestre, Denilson, Diaby, Krosilialainen Lost da Silva ja Mr. £60k a week. Eero olisi tuskin ainoa skeptikko mikäli näin?

Jonkun pitäisi oikeasti tehdä Joan Laportalle ’Berlusconit’. Yritän tehdä lupauksen etten enää mainitse Laportaa tulevaisuudessa, tai mitä sanottavaa hänellä on, mikään ei koskaan muutu. Sanon nyt vielä kerran että pidän uskomattomana ettei mikään taho uskalla puuttua Laportan kommentteihin. Hetkinen, vielä uskomattomampaa lienee se että me nielemme kerta toisensa jälkeen kiltisti kaiken. Ivan Gazidis, näytä ettemme turhaan uskoneet sinun olevan muutos seuran johdossa, näytä ettet lupaavan alun jälkeen ole valuamssa harmaaseen massaan.

Minulla on pitkästä aikaa sellainen olo ettei managerin tämän päivän lehdistötilaisuus kiinnosta lainkaan. Minulla on kutina että tulemme kuulemaan jotain mikä saa ainakin allekirjoittaneen ärtyneeksi, älkää kysykö miksi, en osaa kuvailla tunnetta. Minä odotan vain näkeväni huomenna missä kohti vuoristorataa vaunu etenee. Minulla on olo ettei manageri voi millään sanoilla tehdä mustasta valkeaa. Totuus, ainoa totuus odottaa huomenna illalla kun sota jatkuu. Muistakaa myöhäinen kick off klo 19.30.

Onko sitten niin että vaikka kisaan on vielä parisen kuukautta, tämän päivän mielenkiintoisin tapahtuma on Mestareiden liigan jatkoparien arvonta. Kirjoitin jo aiemmin että toivottavasti vältämme Interin ja Bayernin.

Nyt kun jokainen tabloidikin löysi tämän loistavan YouTube linkin sivuilleen, olette takuulla nähneet sen, mutta koska haluan että ihan jokainen sen näkee niin olkaa hyvä. Eikä se ole lainkaan hassumpi vaihtoehto katsoa se uudemman kerran.

Vau! Tämänkin lyhyehkön päivityksen aikana olen saanut kolme puhelua töistä yövuorosta. Toki tarpeellista tietoa, asioita jotka minun oli pakko saada kuulla mutta voitte olla varmoja etten tänä(kään) Jouluna ole ollut kiinnostunut kirjoittaa rauhallisia Joulun toivotuksia ystäville ja sukulaisille, olen paha ihminen.

Nyt katsomaan itseäni peilistä ja sen jälkeen olen niin huolestunut etten voi mennä takuuseen huomisen tai viikonlopun päivityksistä. Täysin sama minkä peilin eteen menen, näky ei ole komea mutta kun vessan peilistä näkyy pian kattoon asti ulottuva pyykkikasa, olohuoneen peilistä taas vajaa viikko sitten esiin nostettu imuri.. masentavaa. Kaikki hankkimattomat joululahjat takaavat sen että viikonlopusta on tulossa houkutteleva, toivottavasti teillä on toisin.

0 thoughts on “Huolestunut peiliin katsomisen paikka

 1. Burnley kova kotijoukkue,hah.Jos olisimme taas the Arsenal ,tollaset burnleyt kaatuisi AINA vähintään 0-3,4.Vittu!Harmittaa,koska emme ole ja syy on vain ja ainoastaan wenkun kun on rakentanut joukkueen väärin.Burnleyt pitäisi kaatua ns.kakkosjoukkueellakin ja meidän tapauksessa tällä kaudella sai pelätä koko matsia etukäteen.

 2. Kyllä kahdeksan joukkoon pitäisi marssia. Mahdollisista vastuksista Porto on kuitenkin helpommasta päästä, vaikka ilman muuta hyvä joukkue onkin.

 3. Hyvä blogi!

  Ja tosiaan hyvä arpa, kaikille englantilaisjengeille;)

  CHAMPIONS LEAGUE LAST 16 DRAW
  Inter Milan v CHELSEA
  Lyon v Real Madrid
  AC Milan v MANCHESTER UNITED
  Olympiakos v Bordeaux
  FC Porto v ARSENAL
  CSKA Moscow v Sevilla
  Stuttgart v Barcelona
  Bayern Munich v Fiorentina

 4. Kieltämättä sieniliigassa arpaonni jatkui. Senkin innoittamana huomenna Hullia pataan. Onhan tää ollut taas tylsää, kun ekaks otetaan kauden tärkein voitto ja se ei siivittänyt mihinkään Burnley-matsissa.

 5. Meikäläinen haluais heittää varoituksen sanan tosta Portosta CL-vastustajana. Ehkä Inter tai Bayern olis ollu vielä pahempia, mutta jatkopaikan eteen joudutaan ihan varmasti tekemään kaikki mahdollinen. Meidän nykyesitykset ei todellakaan ole sellaisia, että Porton yli tosta vaan kävellään. Mä pidän portugalilaisia helvetin vaikeana vastustajana ja toivon todella, että meidän sairastuvalta tulee terveitä pelureita rosteriin viimeistään sitten kun CL helmikuussa jatkuu. Tän arvan jälkeen mä sanoisin, että jatkopaikka olis tulossa meille vain 50-55% todennäköisyydellä.

 6. Eihän tosiaan tässä vaiheessa enään helppoja vastustajia olekaan mutta mielestäni hyvä arpa.
  Senhän näyttää sitten helmikuu missä kuosissa joukkueen peli on silloin ja montako ukkoa taas sairastuvalla.
  Täytyy tosiaan muistaa että Porto on todella rutinoitunut UCL-joukkue.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s