Avauskokoonpanon korkea kerroin

Joudun jälleen pyytämään ymmärrystä mitä tulee arjen ja tämän harrastuksen yhdistämiseen. Siirtyminen kaikkien vaiheiden jälkeen Pohojammaalta takaisin Helsingin Kallion surkean likaiselta näyttävän lumen ja loskan keskelle on suoritettu.

Viikon kestänyt elämysmatka, pian vaihtuva vuosi siihen liittyvine asioineen joita pitää hoitaa, puhumattakaan illan ja samalla vuoden viimeinen kohokohta.. Olen paitsi kädet täynnä kaiken maailman pieniä askareita, eli kiireinen, myös väsynyt. Mutta selittelyt sikseen ja asiaan, vaikkakin sitten lyhyesti.

Suojatkaa korvanne, se on Fratton Park ja ne ’h*lvetin kellot’ tänään illalla. Kysymys, tai pelaaja kaikkien huulilla, Cesc Fabregas.. Tätä kirjoittaessa viimeisin tieto on ettei tietoa ole, kaikki ovat edelleen sunnuntain pelin jälkeisen tiedon varassa, noin kolmesta päivästä kolmeen viikkoon. On pakko tunnustaa että olen huolestunut. Ymmärsin että tieto kapteenin loukkaantumisen asteesta olisi pitänyt olla selvillä jo maanantaina ja odotamme tietoa edelleen. Voi kuinka rukoilen ettei tässä olisi nyt taustalla jotain mitä edes Arsene ei uskalla sanoa ääneen kannattajille.

Mysteeri lähes siinä missä kapteeni on Alex Song. Sama mistä tietolähteestä (tosin kiireessä vajavaisesti) katson, Kamerunilaisen varoitustili täyttyi Villaa vastaan mikä tietäisi automaattista yhden pelin huilia. Toisaalta ymmärsin että Song sai kauden viidennen varoituksen jo liigacupin ottelussa ManCityn vieraana ja kärsi pelikieltonsa Stokea vastaan. You tell me, ainakaan manageri ei maininnut asiasta mitään, joten lähdetään siitä että pian Afrikan kovin erilaiseen ilmastoon suuntaava kauden suurin yllättäjä on tänään vahvuudessa.

Ja mikäli on, häntä takuulla tarvitaan. Meillä on nimittäin pian edessä tilanne että joudumme asettamaan kokoonpanoon sekä originaalin että uuden painoksen nimeltä Brady, niin kovakouraisesti nämä ainaiset ongelmat ovat tälläkin kaudella läsnä eivätkä suostu tekemään poikkeusta. Kerroin jo eilen Bendtnerin takapakista ja nyt asialle on sen verran pohjaa, valitettavasti, että varaudun optimistisesti kuun vaihteeseen, tammi- helmikuun vaihteeseen 2010.

Manageri oli todella varovainen eilen kommenteissaan mitä tulee loukkaantumisiin ja koska tilanne näyttää elävän (h*lvetti tämäkin) niin veitsenterällä, en uskalla ennustaa mitään illan kokoonpanosta. Denilson lienee hänkin sivussa ja jos Arsenen ainoa tarkoitus oli mainita Rosicky vain siksi että tilanne alkaa olla epätoivoinen..

En halua kuulostaa ilkeältä mutta oli täysin selvää että me saimme lukea kuinka eräs entinen mäkihyppääjä pahoinpitelee morsiamensa, sen sijaan on täysin epäselvää milloin Rosicky palaa viheriölle, jos palaa.. Absurdia. Vai pitäisikö ihmetellä että vielä absurdimpaa että Arsene laskee edelleen Rosickyn varaan niin paljon kuin tuntuu laskevan ja meillä viranomaiset (ja osapuolet) laskevat sen varaan etteikö jotain kannattaisi tehdä ennen kuin tapahtuu jotain kohtalokasta, siis viitaten viitattuun.

No niin..

”When you are manager, you never think that you can afford a blip, but when we were 11 points behind Chelsea, we definitely could not. I still believe that today, but now we are in a position to take advantage of the other teams dropping points.”

Tilastot ovat hauskoja, varsinkin kun ne tietävät kertoa että Pompeyn edellinen voitto meistä on vuodelta 1958. Kaikki kilpailut mukaan lukien olemme klaaranneet Portsmouthin 20 kertaa peräjälkeen tappioitta. Näistä tosin kahdeksan on tasapelejä ja tänään meillä ei ole varaa pistejakoon, ei vaikka Avram Grantin alaisuudessa Pompey on voittanut neljästä kotipelistään kolme, mukaan lukien Poolin. Ei entisensä Poolin mutta joka tapauksessa.

Muistanette kenties että olin paikanpäällä kauden alussa todistamassa meidän 4-1 voittoa Pompeysta mutta tänään tuolla pelillä ei ole mitään virkaa, ei pienintäkään. Tuolloin elokuussa Portsmouth oli todella heikko joukkue, nippu pelaajia joille aiheutti enemmän päänvaivaa se mitä tapahtuu kentän ulkopuolella. Tuskin on liian syntistä tunnustaa etten ole kuluvalla kaudella kovin paljon Pompeyn edesottamuksia televisiosta seurannut, joskin varsin tuoreessa muistissa on peli Poolia vastaan, eli en osaa sanoa mustana valkoisella onko illan vastustaja ’pelaava’ joukkue, tai ainakin siihen pyrkivä.

”We play football, but maybe we need to be more aggressive – sometimes we are too nice.”

Voiko sitä selvemmin ottelun alla sanoa, Avram Grant aikoo yrittää iskeä siihen mistä hän muistaa meihin kannattavan iskeä. Jos ja kun näin, meidän keskikentän oli siellä sitten ketä tahansa täytyy kyetä tänään parhaimpaansa, keskikentälle se fyysisyys kovin usein kulminoituu, etenkin kun mietitään sitä kuka lopulta kaikista ruumiista huolimatta lähtee kotiin kolme pistettä rikkaampana.

Nyt on pakko lopettaa.. Tässäpä vielä Razorin ajatuksia tulevasta, mm Paddyn spekuloidusta paluusta kotiin. Lähdetään siitä että tänään ei odoteta ihmeitä, mutta pitäkää silmällä kaverin maalivahtia, Asmir Begovicia.

”Only thing I am doing is thinking about my club, Arsenal. I have a cool head, I am very happy at Arsenal and in England and there is still a lot for me to do. That’s all I can say to you. I am not thinking about anything else. I am very content and have a good deal still to do in the Premier League.”

Vaikkei kapteeni tänään kentällä olekaan, kuunnelkaa mitä kapteeni sanoo. Abou Diaby, hienosti on nyt pari ottelua mennyt mutta nöyryyttä, me tarvitsemme sinulta nöyryyttä, älä h*lvetissä lähde ostamaan koko rahalla uusia ässäarpoja voitettuasi yhdellä 50 euroa. Koko h*lvetin jokkue joka tänään kantaa vastuun, muistakaa että ero on kuin yöllä ja päivällä olla liigan kärjessä kuin spekuloida piste-eron kaventumisella yhteen jos, jos, jos ja jos rästipelit hoituvat.. Ja piste-erohan olisi silloinkin yksi piste, meidän tappioksi!

COME ON ARSENAL!!!

0 thoughts on “Avauskokoonpanon korkea kerroin

 1. Toivottavasti tänään ei sitten käy taas niin, että loistavaa esitystä seuraa mahalasku. Itse ainakin vielä leijun kuudessa metrissä Villan kaadon jälkeen ja toivoisin olevani samoissa korkeuksissa vielä huomennakin. Pelaajat sensijaan saisivat olla jo maan tasalla ja sopivassa taisteluvireessä. Ei niitä pisteitä sieltä haeta niin kuin omenoita naapurin puusta.
  Huolestuttaa aikuisten oikeasti tuo Fabregasin tilanne. Se on selvää, ettei pelaa tänään, mutta koska sitten pelaa? Huhtikuussako? Eboue matkasi jo Afrikkaan ja tässä tilanteessa jopa häntä on vähän ikävä. Jos tässä nyt jotain hyviä uutisia kaivataan, niin Song matkaa Afrikkaan vasta neljäs päivä, joten on käytettävissä siis sunnuntaina Hammersia vastaan ja believe me, häntä siellä tarvitaan! Aika alastomaksi keskikenttä jää, jos Cesc on pitkään poissa.
  Illan kokoonpanosta löytyy tai sitten ei löydy Mozartin nimi, siitäkään ei vielä varmaa tietoa. Enivei, kynnelle kykenevät pelaajat lienevät tässä:
  Almunia, Traore, Vermaelen, Gallas, Sagna, Nasri, Diaby, Song, Rosicky, Walcott, Arshavin, Fabianski, Ramsey, Eduardo, Silvestre, Vela, Merida, Senderos, Denilson.
  Vai oliko Denilsonin selkä pelikuntoinen? En tiedä. Tehkää siitä sitten kukin mieluinen kentällinen.

 2. Terveiset Lontoosta ja Grovelta!

  Matka on tehty ja päivän on saanut levätä ja tottua taas Suomen arkeen. Pelit Hullia ja Villaa vastaan eivät olisi paremmin voineet mennä ainakaan tuloksellisesti. Hull peli ei todellakaan noussut mitenkään suureksi peliksi, mutta tapahtumia riitti Denilsonin upeasta vaparista aina Almunian rankkaritorjuntaan. Ja mikä parasta myös Phil Brown sai ansionsa mukaan, viime kauden tapahtumat eivät selvästikään olleet unohtuneet yleisöltä.

  Villa pelistä huomasi heti, että kyseessä oli huomattavasti suurempi ottelu. Tyhjiä paikkoja ei ollut läheskään niin paljon kuin Hull pelissä ja tunnelma oli paljon parempi. Koko joukkueen esitys oli hyvä ja Villa ei saanut luotua koko ottelussa kuin muutaman maalipaikan. Paha sanoa, että olisiko voittomaalia tullut ilman Fabregasin jumalaista 27 minuuttia, mutta joka tapauksessa voitto oli ehdottomasti ansaittu. Pahin pelko tässä on vain, että kuinka kalliiksi tuo voitto lopulta tulee kapteenin loukkaantumisen myötä?

  Joka tapauksessa upeat kaksi ottelua ja myös kaksi muuta paikan päällä todistettua ottelua West Ham-Chelski ja Fulham-Tottenhan päättyivät hyviin lukemiin. Toki molemmissa peleissä kotijoukkue olisi voinut ja olisi ehkä pitänytkin voittaa, mutta hyvä näin ja ei kannata alkaa liian ahneeksi. Lisäksi kun Manu,Chelski ja Liverpool vielä menettivät pisteitä niin reissun pelit tuskin olisivat paremmin voineet mennä.

  Heti Suomeen palattua tulokset alkoivat mennä huonompaan suuntaan. Ensimmäisen puoliajan jälkeen Fulham vielä johti Chelseaa maanantaina, mutta kun pääsin television ääreen niin peli kääntyi lopulta Chelskin voitoksi. Ehkä siis pitäisi mennä takaisin, kuten Hente jo ehti ehdottamaan. Löytyykö vapaaehtoisia sponsoreita 🙂

  ***

  Tänään vastassa Portsmouth Fratton Parkilla. Peli on yhtä tärkeä kuin sunnuntain Villa ottelu. Jos sama trendi jatkuu eli hyvän voiton jälkeen menetetään heti pisteitä niin puheet mestaruudesta voidaan lopettaa. Chelskin ja Manun pistemenetykset ovat antaneet mahdollisuuden tällä kaudella, mutta ellei omat esitykset ala parantua niin se ei tule riittämään. Ainakin Manu todennäköisesti alkaa parantamaan peliään, kun puolustuksen loukkaantumiset alkavat olemaan ohi.

  Tämän iltainen onkin siis jollain tapaa hyvin ratkaiseva peli ainakin omasta mielestäni. Pystytäänkä hakemaan vaikealta vieraskentältä pakolliset kolme pistettä ilman Fabregasia? Jos pitäisi veikata niin pelkään pahoin, että ei onnistu. Toivottavasti olen väärässä, mutta jotenkin tilanne vaikuttaa samalta kuin Liverpool voiton jälkeen.

 3. ” Jos pitäisi veikata niin pelkään pahoin, että ei onnistu”…….kyllä onnistuu! nyt on diabyn ja arshavinin vuoro! ny on hyvä groove…..0-3 diaby, aa ja dudu!

 4. Itsellänikin jotenkin huonot fibat illan matsin suhteen mut vitut siitä kun toivottavasti jätkät näyttää pompeylle ne kuuluisat värkit : =

  COME ON REDS!!!!!!

 5. Rambo saa näyttöpaikan heti avauksessa. Nyt kaikki peliin ja toivottavasti walesilainen näyttää olevansa Arsenalin tulevia menestyksentekijöitä.

  COME ON GUNNERS!

 6. Olipa vahva esitys. Voiko paljoa enempää toivoa, jos Fabregas ja RvP ovat sivussa? Kummasti auttaa asiaa, kun kaikilla pelaajilla on hyvä päivä.

  Eduardolle teki hyvää tehdä maali, vaikka pallo vastustajasta kimmahtikin. Vielä on paljon matkaa parhaaseen, mutta jotenkin näytti että nyt oli jo uskallusta.

  Diaby oli taas hyvä – ei ihan niin hyvä kuin Villaa vastaan, mutta yritystä riitti. Ja hienoa että Songillekin kirjattiin yksi maali – puskutekniikasta voisi moni ottaa mallia.

  Ramsey pelasi hyvin myös (ja mikä maali!) vaikkei peli hänen kauttaan toki samalla tavalla kuljekaan kuin Fabregasin. Tässä asiassa Diabyn nousut tuovat tosin hienosti vaihtoehtoja peliin.

  Takaiskumaalissa Traore hieman hukkasi oman miehensä, joka sitten pääsi pelaamaan maalin eteen vapaaksi unohtuneelle miehelle. Pari muutakin kertaa oli pientä haparointia (mutta niin on jokaisella muullakin vasemmalla pakilla..). Ja keskitykset ovat ihan eri luokkaa kuin Clichyllä.

  Mutta kokonaisuutena tosi positiivinen esitys, negatiivisia asioita ei nyt viitsi alkaa väkisin kaivelemaan 🙂

 7. Olipas hieno suoritus joukkueelta. Onnistujia oli laajalla rintamalla. Ramsey onnistui ihan kivasti. Myös Diabyn ja varsinkin Songin esityksiin voi olla tyytyväinen. Andrein rooli piikissä on vähän sellainen, että mies menee vähän ”hukkaan”, mutta pakkohan siellä kärjessä jonkun on olla. Eduardon oli pitkiä aikoja ulkona pelistä vaikka pallonhallinta oli koko pelin suvereenisti meillä. Toki kroaatti teki maalin (tosin aikamoisella tuurilla) ja alusti osin toisen, mutta totuus on että Dudusta täys olla paljon enemmän hyötyä joukkueelle. Mutta kokonaisuutena peli oli hyvä meiltä eikä voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Oma maali ei tosin pysynyt puhtaana, mutta voitto on aina se ykkösasia.

  Saas nyt sitten nähdä muuttuuko meno miksikään kun tämän kauden ehdottomasti suurin positiivinen yllättäjä ja Cesc ohella paras pelimies Alex Song häipyy kuukaudeksi muille pelikentille. Vähän kyllä pelottaa, miten kamerunilaisen korvaamisessa onnistutaan.

 8. Alan vähitellen uskoa, että Ramsey on muutaman vuoden päästä kuuma nimi valioliigassa. Hepulla on kaiken lisäksi äärimmäisen tarkka potku. Hienoa oli myös se, että Song teki maalin – ja todella tyylipuhdas ja teknisesti loistava pusku.

 9. Songin panos tällä kaudella huolettaa tammikuun aikana kun afrikkaan matkaa, avainpelaajana tällä kaudella ollut ja maali lämmitti kyllä. Alussa Rambo oli hieman hukassa mutta loppua kohden otteet paranivat selvästi, liekö hieman hermostunut avauspaikasta.

  AA:n syötöt taas minne sattuu, mutta huomattu on kuinka erillailla pelaa kun kapteeni on kentällä, silloin lähes kaikki onnistuu.

  Hieno kuukausi tää joulukuu ja varsinkin viime 3 peliä, 10-1 meille, täytyy olla tyytyväinen.

  Onneksi tammikuun alku ei niin paha ole ettei täyttä pistepottia saatais ja pari pelaajaa lisää niin tää kausi on meidän

 10. Saipas kaverin läppärillä ja mokkulalla striiminki näkymään tänne inttiin. Kelpaa 3 pistettä rikkaampana lähteä uutta vuotta huomenna juhlistamaan!

 11. Jouska, pakko kysyä, että missä oot intissä?
  Itselläni olis lähtö tammikuussa Rovaniemelle ja eniten huolettaa, että miten tulen selviämään ilman Arsenalin-pelejä! 😀 Viimeisen kolmen kauden aikana väliin on jäänyt vain kolme peliä. 😀 Eikö kasarmeilla yleensä oo langaton netti, joiden kautta voisi pelejä seurata? Tai ainaki moista olen kavereleilta kuullut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s