Kriittisesti kohti samaa maalia

Täällä taas, your daily dose of.. well, you name it. Loppiainen töissä, peruttu ottelu, eilen reilun kolme tuntia ylitöitä, seinän takana remontti missä porakone toimii erinomaisena ’torkkukytkimenä’ ettei vain pääsee syvään uneen, Vieira…

Koska tiedän ettei teitä kiinnosta kuulla tarkemmin seinän takana olevasta remontista tai allekirjoittaneen ylitöistä niin.. Niin? Totean Paddyn tapauksesta tällä erää vain sen että toivottavasti lääkärintarkastuksessa ilmenee jotain sellaista että siirto Cityn vahvuuteen ei toteudu ja linkitän Nigel Winterburnin mietteet asiasta.

Tällä en tarkoita nyt sitä että seuraava lääkärintarkastus olisi sitten Grovella, en vain yksinkertaisesti halua elävän legendan pelaavan joukkueessa joka on pikavauhtia noussut kärkipäähän kun puhutaan joukkueista mitä todella inhoan.

Faktat alkuun, joskaan en voi olla hymyilemättä käyttäessäni termiä fakta. Tarkoitan sillä nimittäin managerin antamaa päivitystä mitä tulee loukkaantumisiin ja erityisesti Tomas Rosickyn tilannetta: ”Now he is back and completely fit.” Wow, splendid news, vihdoinkin saamme olla varmoja että Tsekin ongelmat ovat historiaa. Ai niin, on silti hieman epävarmaa onko hän mukana huomenna! Mielenkiintoista.

Annetaan managerin arvuutella täysin kunnossa olevan Mozartin tilanteella, minä arvuuttelen pelaako kukaan huomenna, olen äärimmäisen skeptinen asian suhteen. Tätä kirjoittaessa ensi yönä, useimpien teistä lukiessa viime yönä rikottiin lähes kaikki pakkasennätykset Brittein saarilla, eikä talven väistymisestä ole mitään merkkejä, eh, ilmassa.

Lontoon sään ennustaminen lienee yksi vaikeimmista tehtävistä mitä löytyy ja ennusteet tuppaavat vaihtumaan tiheämmin kuin Beckhamin kampaus. Juuri nyt eilen ennustetut lumisateet eivät toteudukaan vielä huomenna vaan vasta sunnuntaina. Lunta on joka tapauksessa tullut ja kun lämpötilan ei ennusteta nousevan lainkaan plussalle, nähtäväksi jää mikä on huomisen Everton pelin kohtalo.

Trotters ottelun ennakosta turhautuneena en aio tehdä mitään ennakkoa Toffees pelistä, en nyt, enkä huomenna. Jättäydyn suosiolla ilmojen herran armoille. Haha, on itse asiassa hupaisaa näin suomalaisena ja Suomesta käsin seurata minkälaista sekasortoa pikku pyry ja pakkanen saavat aikaan muualla, lähes yhtä hupaisaa kuin se kun Helsinkiin sataa ensilumi, ja joka h*lvetin vuosi yllättäen!

Palaan vielä Arsenen eilen Arsenal.comille antamaan haastattelutuokioon, en tosin sisältöön. Olen antanut palautetta, vastausta en ole saanut joskaan en sitä odottanutkaan. En nimittäin voi ymmärtää miksi A.com haastattelee manageria perinteisesti aina torstaisin ja tämän jälkeen meitä arvuutellaan mitä Arsene haastattelussa kertoi, ’sen saatte kuulla huomenna perjantaina’ kehtaavat mainostaa, mikä h*lvetin funktio?

En kertakaikkiaan keksi mitään selitystä tälle ja ehkä naurettavinta on se että saadakseen kuulla lopulta arvoituksen ratkaisun, siitä pitää vielä maksaa! Olen ymmärtänyt että haastattelu kestää kokonaisuudessaan kymmenestä viiteentoista minuuttia, mistä leikataan sitten lopullinen vajaan kymmenen minuutin tuote, eli käytännössä se ajetaan lähes kokonaisuudessaan. Joten mitään ’teknistä’ selitystä on turha tarjota, jos nyt jotain ylipäätään tarjoaisivat.

Ärsyttävää! Kiusallista ja väitän typerää siksikin että samaisena perjantaina järjestetään sitten vielä normaali lehdistötilaisuus. Koristellaan kakku vielä ATVO:n perjantai-illan suoralla lähetyksellä ja kadotan punaisen langan tyystin, mikä ihmeen tarve on keskittää niin paljon tarjontaa yhdelle päivälle, siitä tulee ähky, allekirjoittaneelle ainakin on tullut aivan liian usein. Tämähän johtaa vain siihen ettei jaksa kaikkea tarjontaa ja ketä se palvelee, ei ketään.

No sain tämänkin jo pitkään vaivanneen asian purettua teillekin, heh.

Sikäli se tuli mukavaan rakoon että muuten jutut olisivatkin olleet vähissä. On itse asiassa omituista että nyt on tammikuu, tiedättekö, se tammikuu josta spekuloitiin jo marras-, ellei peräti lokakuussa. Noin viikko takana maagista siirtoikkunaa ja suurin puheenaihe on Vieiran mahdollinen siirto, siis ihan Valioliigan koko laajuudessa.

Tiedän toki kaikki ne nimet joita taas eilen yhdistettiin meihin mutta oikeasti.. Mitä minä voin sanoa jostain 19 vuotiaasta kolme metrisestä Norsunluurannikon pedosta jota en tiennyt olevan olemassa, eikä tiennyt kukaan muukaan. Tai miten muuten voin kommentoida Marcan toimittajien töiden jälkeen kaljalla keksittyä ’hauskaa’ juttua kuin haistattamalla kerta toisensa jälkeen pitkät.

Sitä en kyllä ymmärrä miten nämä täysin tuulesta, siis täysin tuulesta temmatut jutut leviävät sitten lopulta niin laajasti mediassa vaikka oma äitinikin osaisi viitata kintaalla höpöhöpölle. En takuulla alennu mainitsemaan mitään nimiä paitsi.. Ja nyt tarkkana. Kuulin nimittäin seuraa erittäin, erittäin lähellä olevalta lähteeltä että ensi kesän suurin uutinen on Peter Hill-Woodin siirtyminen B*rcelonan presidentiksi. Asiaa on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa ja ainoa syy miksei nimet ole jo papereissa on se että meidän uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi tuleva Joan Laporta ei sulata Citroenin sponsoroimia istuimia Emiratesilla. Tämä on totta!

Kyllä, Mauro Zarate siirtyy meille hintaan 35 miljoonaa puntaa!!!

Eihän tässä kaikessa ole mitään uutta. Joka kesä ja joka tammikuu me Goonerit innostumme joka puolelta tipahtelevista nimistä ja kovin harvoin jos jotain lopulta tapahtuu, kukaan on todellisuudessa tiennyt asiasta mitään. Nasri ja Arshavin ovat poikkeuksia, poikkeuksia joiden jalanjälkiä kenties joku Chamakh voisi astella. Niin tai näin, samalla kun se on turhauttavaa, samalla se on meidän tehtävä ja kaikessa omituisuudessaan ihan mukavaa, spekulointi.

Toivottavasti se tosiasia ettemme ole kuulleet pitkään aikaan mitään Ivan Gazidisista on hyvä merkki, etenkin kun Etelä-Afrikkalainen haluaa olla hyvissä väleissä kannattajien kanssa, on jo luonutkin hyvät tai sanotaanko lupaavat suhteet. Ehkä sitten hieman harmittelen sitä että Gazidis oli oleva ’uusi’ David Dein, henkilö ja persoona joka tarvittaessa kyseenalaistaa Wengerin ja tuo rohkeasti esiin mm kannattajien äänen. Sitä kutsuttaisiin keskusteluksi, rakentaviksi neuvotteluiksi joiden ainoa tarkoitus on saada aikaan paras mahdollinen tulos, kaikkien osapuolien kannalta.

Arsene puhuu, on aina puhunut ’yläkerran’ kabineteista sävyyn ettei hän tiedä mitään mitä siellä tapahtuu tai ettei hän kuulu sinne. Hän hoitaa tehtävänsä ja kunhan kukaan ei puutu siihen miten hän sen tekee, hyvä! Laskettakoon tämä nyt sitten kategoriaan kritiikki, kategoriaan mitä aina ajoittain harrastan, mutta vain siksi että manageri toivoo sitä, on sanonut sen ääneen. Ongelma on että sillä kritiikillä mitä minä, suomalainen blogisti täällä piipitän ei ole h*lvetin mitään merkitystä. Siinä missä kaiken muun, myös kritiikin, tai tässä yhteydessä kannattajien äänen pitäisi tulla taholta jota Arsene kuuntelee, joutuu kuuntelemaan.

Aika näyttää onko Gazidisista Deinin pöksyihin. Lupaavan alun jälkeen en voi välttyä ajatukselta, pelolta että Ivan on vain yksi niistä jotka nauttivat lounaansa ’diktaattorin’ kädestä. Kuten sanoin, lasken tämän reilun pohdiskelevaksi kritiikiksi, en arvosteluksi enkä takuulla totuudeksi millään tapaa. Miten voisin arvostella tilanteessa missä periaatteessa vain piste erottaa meidät ylivertaisena pidetystä joukkueesta?

Lopulta asia lienee niin että helppohan sitä on täällä sanoa mitä tahansa kun rahat tai elanto ei kuitenkaan ole riippuvainen aiheesta, henkisellä puolella seuraamukset voivat tosin johtaa lopulta ties mihin, niin, lopulta jopa taloudellisiin seuraamuksiin.

Tunnen melkein nahoissani sen kritiikin mitä itse saan ehkäpä monen teistäkin silmissä vaahdotessani täällä. Ensinnäkään en vaahtoa, olen ehkä kriittinen, jopa jyrkkä mutta lopulta olen vain kannattaja joka haluaa voittaa jotain. Kyllä, epärealistisesti ehkä ’hinnalla millä hyvänsä’ mutta kuitenkin.

Lopetan siihen että jos ja kun meillä on projekti, miten projekti uhkaa sortua ennen kuin perustus on valettu, onko projekti tehty liian haastavaksi ja vaikeaksi? Tällä viittasin tottakai siihen että Fran Merida, yksi lupaavimmista pelaajista ja yksi projektin kulmakivistä empii jatkoaan ennen kuin käytännössä mikään ’jatkettava’ on alkanut. Tasapaino, onko se avain menestykseen ja kysyn onko tasapaino kallistumassa liiaksi?

Täydellistä viikonloppua, toivottavasti pelataan!

0 thoughts on “Kriittisesti kohti samaa maalia

 1. Ihan asiallista kritiikkiä taas Hente.

  Minun on pakko palata noihin eilisiin kommentteihin. Niille, jotka ihmettelevät meitä, jotka itkevät tästä Vieira casesta. Mietin tuossa illalla sängyssä pyöriessäni, että mihin tunteeseen vertaisin tuota Vieiran Cityyn siirtymistä ja lopulta keksin sen! Ajattelin, että vaimoni, lasteni äiti ottaisi minusta eron ja muuttaisi kolmen vuoden päästä naapuriini huomattavasti isompaan taloon ja hän tulisi minun kotiin tervehdyskäynnille ja huomaisin samalla hänen menneen naimisiin Marokkolaisen kanssa, joka olisi minua isompi, lihaksikkaampi, nuorempi, komeampi ja helvetisti rikkaampi. Itse olisin juuri ja juuri päässyt erostani yli vaimoani silti edelleen rakastaen, mutta nyt kaikki vanhat haavat on revitty jälleen auki. Tuo Vieira kuvio tuntuu vain pirun ahdistavalta! Paddylle olisi ollut vielä käyttöä, ainakin vähäksi aikaa ja tuo vaimokin olisi kelvannut kummasti takaisin kun omalla keskikentällä olisi myös kaivattu pelintekijää.

  Ja nyt: http://www.dailystar.co.uk/football/view/116061/Sol-Campbell-s-Arsenal-return/
  Onkohan tuota kaikessa hiljaisuudessa valmisteltu sittenkin, vaikka AW jo aiemmin asian kielsi? Eikös muuten ole jokseenkin huvittava tuo Hill-Woodin kommentti? Manageri ei kerro puheenjohtajalle ”näistä asioista”… Just.

 2. Täytyy Hente antaa sulle nyt tunnustusta. Sen lisäksi, että kirjoitat suurella sydämellä meille kaikille rakkaasta asiasta Arsenalista, kirjoitat myös hyvin mielenkiintoisesti ja lukijaa innostavasti. Viljelet lähes kaikissa blogeissasi hauskaa huumoria. Usein varmasti tarkoituksellisesti, mutta ehkä joskus jopa tahattomasti onnistut saamaan hymyn huulille tekstilläsi. Olen pistänyt asian merkille jo monta kertaa, mutta nyt ajattelin mainita asiasta ja laittaa muutaman suoran lainauksen viimeisimmästä blogistasi. Nää on lukiessa hauskoja ja asiayhteydestä irroitettuna saattaa naurattaa vieläkin enemmän. Jatka samaan malliin.

  ”Mitä minä voin sanoa jostain 19 vuotiaasta kolme metrisestä Norsunluurannikon pedosta”

  ”Aika näyttää onko Gazidisista Deinin pöksyihin”

  ”Ivan on vain yksi niistä jotka nauttivat lounaansa ‘diktaattorin’ kädestä”

  ”mitä minä, suomalainen blogisti täällä piipitän”

  Muiden muassa nämä on loistavia, eikö vaan 🙂

 3. Paddy nappaa 100 000 viikossa eli 5x4x100 000= 2milj. eli vähän eriluokan palkkaa nappaa kuin me olisi tarjottu.

 4. Campbellin paluu olisi outoa, mutta ainakin säästyisi rahaa muihin hankintoihin. Luottoa löytyisi enemmän kuin Silvestreen tai pitkään pelaamatta olleeseen Senderosiin.

  Toisaalta Campbellin historiasta löytyy kaikenlaisia juttuja, joten jos homma lähtee menemään huonosti tai jos ei sopeudu rooliinsa, niin voi olla ongelma.

  Wengerin tuoreista kommenteista voi päätellä, että Vieiran paluu olisi ”tappanut” Songin ja kumppanit. No, Song on ollut erinomainen, mutta mitenkäs nyt ACN:n aikaan, ja mikä on Songin kunto sen jälkeen? Mitä jos tulee loukkaantuminen? Denilson on jo nyt sivussa puolet ajasta.

  Pelottavinta olivat kyllä kommentit hyökkääjien riittävyydestä, ne tosin lienevät vain hämäystä.. toivottavasti jotain tapahtuu pian.

 5. Juha: toi sun analogia Vieirasta oli ihan hyvä, mut siitä puuttu kyl se, että tullessaan sen uuden isom*unaisen marokkolaisen kanssa tervehdyskäynnille, huomaisit ex-vaimos lihonneen, vanhenneen ja rumentuneen paljon enemmin kuin kuluneesta ajasta voisi päätellä. Ja se teidän eronnekin johtui itse asiassa siitä, että itse vaan kyllästyit katselemaan sen flirttailua nuorten, rikkaiden hispaanimiekkosten kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s