Hämmentävissä tunnelmissa

A) Blogisti on turhautunut?

B) Blogisti on kadottanut vähäisenkin luovuutensa?

C) Blogisti haikailee aivan turhaan ’vahvistusten’ perään?

D) Meidän talous on loistavassa kunnossa?

E) Blogisti tarvitsee oluen, jotain meksikolaista sitruunan kera?

Vastaukset sähköpostilla tammikuun loppuun mennessä ja oikein veikanneiden kesken arvotaan ainutlaatuisen vihaista sähköpostipalautetta Tom Hicks Juniorilta.

Well done Ivan Gazidis! Useiden viikkojen, ellei peräti kuukausien intensiivisten tunnusteluiden jälkeen Arsenal Football Club voi ylpeänä todeta että seura käy neuvotteluja sopimuksesta Sol Campbellin kanssa. Olen seitsemännessä taivaassa!

Arsene Wenger:

”We are open to new players coming in, and in every position. It is a bit like being a fisherman – you try here, you try there. You have a list in your head of priorities: one, two, three, four – and you always try to get number one.”

Äärimmäisen kiireisen työpäivän jälkeen eilen kotiin päästyäni aloin käydä läpi uutisotsikoita ilmestymisjärjestyksessä. Kun pääsin artikkeliin missä Bacary Sagna kertoo virallisilla sivuilla Afrikan mestaruusturnauksen unelmafinaalistaan tunsin oloni toivottomaksi. Miettiikö siellä pääkallopaikalla kukaan mitä meidän kannattajien mielessä liikkuu? Kun Bacary sitten vielä toivoi että Song ja Eboue pysyvät poissa Grovelta niin pitkään kuin mahdollista, eli etenevät joukkueineen aina finaaliin asti, tunsin oloni täysin hölmöksi.

Olin saanut lukea myös typerän artikkelin missä spekuloitiin Mathieu Flaminin siirrolla Sp*rsiin, niin typerän että kaikessa ahdistukessa vedin siitäkin herneen nenään vaikka asia on yhtä todennäköinen kuin allekirjoittaneen oleminen ratkaisu Songin korvaajaksi. Edelleen törmäsin juttuun missä Darren Fletcher syytti toistamiseen ulosajostaan Arsene Wengeriä, haha, how f*ckin’ stupid that tw*t can be.

Lähes lopullisen sinetin tietokoneen sulkeminen oli saada kun ihmettelin virallisten sivujen julkaisemaa juttua Fram Meridasta ja tämän ajatuksia tulevasta. Tämä siksi että nuori Espanjalainen oli kertonut asiansa jo noin viikko takaperin ja virallisen kanavan uutisointi tilanteesta kaikkine managerin kommentteineen on vähintäänkin hämmentävää, uskaltaisinko käyttää peräti termiä probagandistista.

No kuten alussa jo ehdin viitatakin, alkuillasta sitten lopulta jysähti, Sol Campbell is back, uups, melkein virallisesti. Täytyy myöntää että nauroin kohtuullisen makeasti kun ymmärsin että seuran kotisivuille oli lipsahtanut uutinen Solin sopimuksesta, vain jotta uutinen poistettaisiin lähes välittömästi, sLOL! Eikä aikaakaan tästä kun BBC oli tavoittanut Philippe Senderosin joka tiesi kertoa vain ja ainoastaan sen minkä kertoi jo viime kesänä.

Ankaksi Campbell uutiset eivät lopulta osoittautuneet ja selvisi että hänelle oli sorvattu lisenssi edustaa reservijoukkuetta West Hamin vieraana. Ja voi Arsenal ja markkinamiehet, muuta en voi todeta. Solin ’paluu’ ja samaan aikaan täydellisesti puun takaa tiedote siitä ettei ATVO enää näytäkään reservipelejä suorana. Extremely well done there at the club! Surkuhupaisaa kerta kaikkiaan, yhtä surkuhupaisaa kun markkinoitu managerin perjantain lehdistötilaisuus ’livenä’ pari tuntia tilaisuuden jälkeen, haha!

Jos kuulostan skeptiseltä, se johtuu siitä että olen skeptinen. Tehtäköön selväksi etten tarkoita tällä sitä ettäkö tyrmäisin Campbellin hankinnan täysin mutta väitän skeptisyydelle olevan perusteet jos nappaamme Hull Cityn ja Newcastelen nenän edestä 35 vuotiaan topparin joka on pelannut kaudella yhden ottelun Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Ymmärrän johtajuuden merkityksen mutta rajansa silläkin suhteessa siihen mitä pelaajalla on annettavaa pelilliseti. Patrick Vieira on 33, pelannut Interissä, ei Notts Countyssa yhtä peliä, mutta ilmeisesti hänellä ei ollut enää Arsenen mielestä tarpeeksi annettavaa pelillisesti, johtajuudesta se tuskin oli kiinni. Vaikka haluaisin uskoa, en silti voi olla lainkaan varma onko Campbell enää pelaaja jonka uskaltaa pelkän kokemuksensa ansiosta heittää kehään ikään kuin kylmiltään jos tilanne akuutisti sitä vaatii, lue jos Gallas tai Vermaelen loukkaantuu.

En nähnyt eilistä reservipeliä, en tiedä missä kunnossa Campbell on suhteessa Valioliigan kärkivauhtiin, vauhtiin jossa me olemme ja meidän tulee olla. Muistikuvani Campbellistä ovat Pompeyn paidasta ja ne eivät ole sellaisia että mieleen olisi koskaan tullut hankkia hänet takaisin. Käytännössä ainoa mihin voin nojata on se että Sol on harjoitellut joukkueen mukana pari kuukautta ja Wenger on saanut seurata pelaajaa läheltä näin varsin pitkään. Haluan luottaa – on pakko – siihen että nokkimisjärjestyksessä Campbell menee samantien Silvestren edelle, sillä mikäli ei, olen h*lvetin huolestunut.

Ehkä sittenkin sormi osoittaa kuitenkin siihen kysymykseen että kaikista maailman toppareista, oliko Campbell (jos sopimus syntyy) todella tässä tilanteessa paras mahdollinen vaihtoehto? Hangeland, Chiellini, Cahill, Upson, Subotic, Richards.. Nimiä on ollut ja mennyt ja taistellessamme Valioliigan mestaruudesta olemme päätymässä Campbelliin. ManUn kannattajat ovat saaneet jo kylliksi iloa elämään Silvestren edesottamuksista paidassamme, en kerta kaikkiaan halua joutua vielä Sp*rs fanien ivan kohteeksi samasta aiheesta. Rehellisesti sanoen pelkään sitä jos sopimus syntyy vaikken sitä varmasti toivo.

Vielä yksi näkökulma.. Jos Campbell sopimuksen tekee, ehkä se tarkoittaa sitä että William Gallas’n jatkosopimus on käytännössä varma? Jos ei olisi, voisin kuvitella että Sol saisi ihan rauhallisesti kilpailuttaa Hull Cityn ja Newcastlen tarjoukset sen sijaan että pelaisi meidän reservijoukkueessa ja Wengerillä olisi jotain aivan muuta mielessä.

Huh! Jos ei muuta niin takuulla uutinen joka herätti Goonerit. Huomattavasti oleellisempi uutinen on kuitenkin se että Cesc on ainakin omien sanojensa mukaan pelikunnossa sunnuntaina Boltonin vieraana. Uusi manageri, uudet kujeet ja ne tulevat meille varsin hyvin tutuksi kun kohtaamme Trottersin uudelleen heti kolme päivää myöhemmin jo kahteen otteeseen siirretyssä kotiottelussa.

Boltonin kohtaamisista kuitenkin lisää vasta lähempänä ajankohtaa, sitä ennen ehdimme kenties tarjota sopimusta Ray Parlourille ja Nwankwo Kanulle, puolustavalle keskikenttäpelaajalle ja hyökkääjälle joita ainakin me kannattajat peräänkuulutamme. Jos kuitenkin yritän olla aiheuttamatta kovin paljoa myötähäpeää teille lukijoille puujalkavitseilläni, Louis Sahan nimi on oikeasti pyörinyt jo pidempään kuvioissa.

Olenko sitten ahne, liian vaativa vai miksen osaa syttyä ajatuksesta vaikka puhutaan hyökkääjästä jolle Valioliiga on tuttuakin tutumpi ja pelaajasta joka on iskenyt yli sata maalia saarilla. Saha on kaiken lisäksi kymmenen / viisitoista senttiä pidempi kuin kukaan meidän nutussa viimeisten kolmen kuukauden aikana hyökkäysvastuuta saaneista pelaajista, hän on itse asiassa yllättävänkin pitkä 185 sentin varrellaan.

Ahne ja vaativa ehkä siksi että miksi meille kelpaisi pelaaja joka ei ollut lopulta tarpeeksi hyvä ManUun, ymmärrättekö mitä ajan takaa? Tai ei, ei se voi olla syy. ManU hankki Owenin ja hankki aiemmin Henrik Larssonin, tilanteen mukaan. Hyvä on, myönnän että jos saisimme tänään kuulla uutisen että Saha siirtyy Grovelle, olisin takuulla innoissani, vaikka sitten uutinen Dzekon siirrosta meille tekisi olon sekopäiseksi. Ehkä siellä taustalla Sahan kohdalla kummittelee tämä alttius viettää kovin paljon aikaa sairastuvalla, vaikka se sitten katsottaneen meillä CV:ssä pelkästään haasteeksi, ei miinukseksi. Ja ranskalainen! [Voi antakaa anteeksi, aito huumorintajuni haluaa väkisin ottaa vallan.] ..ei sentään porilainen.

*Aih p*rkele!*

Tätä päivitystä lopetellessa vuorokausi on meillä juuri vaihtunut ja ensimmäisiä raportteja Upton Parkilta on alkanut tulla. Näin ollen tähän hätään ja univajeeseen en lähde niitä enää kommentoimaan mutta odotan mielenkiinnolla analyyseja Campbellin otteista. Ymmärtääkseni paikalla oli ainakin SKYn kameraryhmä, kiinnostus suurta, joten epäilemättä saamme varsin kattavaa raporttia tapahtumista.

Arsene oli tottakai hänkin paikanpäällä ja kuka tietää, ehkä se olikin Jay Emmanuel-Thomas joka laittoi lopullisen pisteen sille ettei ole mitään syytä tuhlata 20+ miljoonaa puntaa Dzekoon. Leikki sikäli sikseen että jos kovin moni epäilee Bendtneristä olevan vastuunkantajaksi sillä kokemuksella mikä Tanskalaisella jo on, JET:in aika koittaa sekin vasta tulevaisuudessa.

Minä jään nyt pohtimaan sitä että luonnollisesti 22 vuotias pelaaja voi vain kehittyä mutta 33 vuotiaana käyrä osoittaa vain alaspäin, näinhän manageri pari viikkoa sitten ehätti meille kertomaan. Kovaa uhkapeliä Arsene käy sillä hän kertoi halunsa tehdä mahdolliset hankinnat heti tammikuun alkuun ja sunnuntain ensimmäisestä Bolton ottelusta alkaa sellainen rumba että siinä vaiheessa on vaikea kuvitella että Wenger enää korvaansa lopsauttaa pelaajasiirtoihin. Villa Parkilta alkava todellinen ’kauden kulminaatiopiste’ (Villa, ManU, Chelsea, Pool) on sekään enää kahden viikon päässä. Sitä(kin) odotellessa Arsene, toivon todella että uskosi joukkueeseen Campbellillä vahvistettuna (?) riittää.

0 thoughts on “Hämmentävissä tunnelmissa

 1. Wooaah…kyllä menee vitun hyvin taas siirtomarkkinoilla!Campbell joka on hidas,kömpelö ja pelkkä vitsi kentällä saadaan arsenaliin!!!Ensi kesänä sitten Gallas ja Fabregas pois meiltä..koska tammikuussa 2011 voidaan kysellä Paul Inceä tai vastaavaa keskikentälle.Vitun vitun vittu.

 2. Onhan tässä vielä ikkunaa jäljellä, mutta olisiko se lopulta yllätys jos Solin lisäksi muita ei tulisi? Itse en ole niin kovin harmissani tuosta Vieiran menettämisestä. Kuukauden päästä Song on takaisin ja pidän miestä tällä erää parempana ankkurina kuin Vieiraa. Sitten taas kuukauden päästä Silvestre on edelleen huono, Campbell kolmostopparina on eteenpäin menemistä, joskin aika pientä sellaista.

 3. Vaikka hatuttaakin nähdä Aden naama missä yhteydessä tahansa, niin jollain sairaalla tavalla tuo maucen linkki antoi hetkellisen hyvänolontunteen. Älkää huolehtiko, se meni ohi jo.

  Laatulehti Mirror tiesi tämän: http://www.thisisanfield.com/2010/01/13/reds-agree-marouane-chamakh-deal-report/
  Jos, siis JOS tuo pitää paikkansa, saamme pyyhkiä yhden nimen hankintalistalta pois. Ihmettelen vain, mistä Pool repii rahat? Babelin myynnistä eivät paljon saa ja vaikka uuden stadionin nimestä irtoaa varmaankin yli 100 miltsiä, sen rakentaminen ei ole vielä edes alkanut. Myyvätkö kenties Torresin? Myyköön vain, ostetaan pois! 😉

  Campbell herättää täällä tunteita puoleen ja toiseen. Minä olen edelleen sillä kannalla, että vaikka onkin hidas ja kankea, on silti parempi vaihtoehto kolmostoppariksi kuin Silvestre. Peräänkuulutin tuossa aiemmin loppukauden mittaista sopimusta, se tuli ja olen tyytyväinen. Nyt on Wenger sitten ostanut ensimmäisen entisensä takaisin. Jatkaisiko perinnettä? Sopii, muuan Flamini olisi varmaankin tulossa mielellään! On muuten ollut jännä havaita, miten moni ex-Arsenal haikailee takas huomattuaan, ettei ruoho todellakaan ollut vihreämpää aidan toisella puolella. Tuleepahan mieleen nimet Vieira, Flamini, Henry, Hleb, Sol…..

  Seuraava siirtouutinen, joka saadaan verkkosivuilta lukea, on Senderosin myynti. Olen sen nähnyt!

 4. Onkohan meikäläinen fiilisteni kanssa täysin yksin sen asian suhteen, että mulla nousee karvat pystyyn ja tekis mieli yrjötä kun huhuissa meille olis tulossa pelaajia, jotka on jossain vaiheessa uraansa edustaneet meidän pahimpia vastustajia eli tässä Louis Sahan tapauksessa Manua? Mulla ei ole henkilökohtaisesti mitään Louis Sahaa vastaan, mutta kun mies on kantanut Manun paitaa niin mä toivoisin, ettei koskaan meille tule. Silloin aikanaan kun Sol tuli Arsenaliin niin mä kyllä hikottelin ja nieleskelin hetken aikaa ennen kuin hyväksyin asian. Tänä päivänä mä en ottais ainoatakaan Spu*s-pelaajaa tykkipaitaan. En nykyistä enkä entistä. Jossain menee raja ja Spu*sia edustaneiden lisäksi samanlainen paskanmaku tulee suuhun, jos vielä entisiä Manu-pelaajia aletaan raahaamaan meille. Silvestressä oli ihan tarpeeksi pureskeltavaa, kun on ennustusten mukaan käynyt toteen, että Syltty on kaikkea muuta kuin vahvistus meille. Toivon todella hartaasti, että jos/kun meille uusia pelaajia joskus taas hankitaan niin CV:ssä ei todellakaan lue yhdenkään kohdalla edes yhtä ainoaa peliä Spu*s- tai Manu-paidassa. Siinä on mulle kaksi niin suurta INHOKKIA, ettei pahemmista enää väliä. Chelseastakin voisin harkita tarvittaessa jotain meille, esim. Salomon Kalou, mutta noin kaks paskaseuraa saa pelata omillaan vaikka tuomiopäivään asti. Eli ei kiitos Louis Sahaa Arsenaliin edes ilmaiseksi. Onko muilla samanlaisia fiiliksiä?

 5. Ois sitten uutta lasta tulossa hoitoon. Bolivialainen ”ihmelapsi” Samuel Galindo on mitä ilmeisesmmin pian allekirjoittamassa sopimusta tykkimiehiin. Kaveri on 17 -vuotias, mutta jo nyt U20 joukkueen kapteeni. Pituuttakin tuntuisi keskikenttäpelaajalla löytyvän, sillä hän on 190senttinen. Onhan näitä junnuja jo riesaksi asti, mutta itse näen tämänkin siirron positiivisena valona.

  http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/01/13/1741958/arsenal-sign-bolivian-wonderkid-samuel-galindo-report

 6. Positiivinen yllätystulos Afrikan kisoista. Juuri päättyneessä ottelussa Gabon voitti Kamerunin 1-0. Näin meidän Alex Song on on hitusen lähempänä nopeaa paluuta Grovelle tykkipaitaan. Katselin tosta Kamerun-Gabon ottelusta 20 viimeistä minuuttia ja ainakin ne minuutit Alex pelasi, luultavasti kaikki 90min. Eto’o ei saanut kärjessä mitään aikaan. Toivotaan toista tappiota Kamerunille, jotta saadaan Alex pian takaisin kotiin.

 7. Täällä jotkut itkee Solin hitautta, mutta kannattaa tsekata ekaks faktat oheisesta linkistä. En väitä, etteikö Sulzeer olisi kankean oloinen toppari, mutta hidas hän ei ole ainakaan huippunoupeudella mitattuna. Topparin pelaamista voi mitata monella muullakin määreellä kuin kissamaisella kääntymisellä¨. Yllättävän monta Arsu-pelaajaa muuten mahtuu listan kärkikymmenikköön.

  Mulle sopii p…keleen hyvin, että Sol hoitaa loppukauden ajan kolmostopparin tehtäviä. Treenannut joukkueen mukana jo kaksi kuukautta.

  http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2009082310128293_jp.shtml

 8. Kyllä miullekin tosiaan Sol sopii kolmostoppariksi ennemmin kuin helvetin Silvestre.

  Fabreakaan ei äkkiä uskois valioliigan viidenneksi nopeimmaksi pelaajaksi mut niin se vain on.
  Hänen juoksutyylinsä varmaan tekee sen että tulee harhakuva ei niin nopeasta pelaajasta.
  Onhan hän muutama maalin tehnyt irtoamalla vastustajasta helpon näköisesti.

  Jos joukkueena mitattaisiin niin Arsu olisi varmaan kirkkaasti nopein porukka koko valkussa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s