Tammikuu 2010, kausi 2009/10

Huh, töissä nyt iso vaihde silmässä ja kaasupoljin pohjassa, tänään siksi korkeintaan kolmosvaihteella täällä.. eli heti asiaan ilman porilaisia tai edes turkulaisia kaskuja.

Olenko yksin ajatukseni kanssa mutta kovin nopeasti pöly tuntuu laskeutuvan Sol Campbellin ympärillä, ikään kuin korkealta ja kovaa jos sallinette asian niin ilmaista. Asiantuntijat, ex-pelaajat, kolumnistit, me kannattajat, Jukka Rönkä, Paavo Arhinmäki, Timo Soini, allekirjoittaneen työkaveri (EBK Espoo).. kaikilla oli ja on mielipiteensä sinettiä vaille valmiiseen siirtoon, puolesta ja vastaan.

Lopulta sain kuitenkin kuvan että oltiinpa asiassa puolesta tai vastaan tai jotain siltä väliltä, kaikki kysyvät siinä missä vastaavat. Campbellin kunto ja kyky pelata vielä korkeimmalla mahdollisella tasolla tuntuu olevan kysymysmerkki kaikille, ehkä myös Arsenelle? Hyvä siirto jos.. Ei tule mitään, paitsi jos.. En ole varma mutta jos.. Paljon kysmyksiä, niin vähän vastauksia ja miksipä ei olisi, onko pelaaja edes itse lopulta vakuuttunut kyvyistään palata terävimpään kärkeen?

Halu ja intohimo Campbellillä tuntuu olevan kohdallaan, eikä rahakaan näyttele pelaajan itsensä mukaan asiassa ainakaan suurta roolia. Motivaatio syntyy syttyneestä palosta pelata jalkapalloa, rakkaudesta lajiin. Olen h*lvetin tyytyväinen jos Sol sanoo mitä tarkoittaa, eli ymmärtää täysin sen faktan että mikäli sopimus syntyy, hän on meillä vaihtomiehen roolissa. Ja toivottavasti kyse ei ole mistään keski-iän kriisistä, tiedättekö, kun ihminen tulee ikään missä ymmärtää ettei ole enää nuori mutta haluaa niin itselleen kuitenkin uskotella, jossain tapauksessa todistaa, vaikka väkisin.

Kuten totesin, mielipiteitä riittää mutta silti kaikki tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän kysyvällä ja odottavalla kannalla. Yhdistävä tekijä, oli sitten puolesta tai vastaan on kaiketi useimmille se että ihmiset luottavat tässä managerin arviointikykyyn. Henkilökohtaisesti tekisi mieli sanoa että Campbellin on h*lvetti pakko onnistua jos sopimuksen saa, olen nimittäin saanut kuulla ihan liikaa naljailua aiheesta tutuilta ja puolitutuilta.

Pöly laskeutui siis kovin nopeasti ja jos ollaan rehellisiä, niin sen pitikin laskea. Olemme lähellä sopimusta vaihtopelaajan kanssa, pelaajan jonka toivomme olevan askel eteenpäin sikäli että menee nokkimisjärjestyksessä Mikael Silvestren edelle. Historia ja saavutukset voivat olla komeaa luettavaa mutta asialle pitää osata laittaa oikea painoarvo. Laadukkaampi vaihtomies voi nostaa kokonaistasoa mutta parempaa joukkuetta vaihtomies ei tee niistä yhdestätoista jotka taistelevat nurmella pisteistä. Hyvä on, luotettakoon siihen että Solilla on kokemuksellaan paljon annettavaa kentän ulkopuolella, ja miksei olisi.

Aika näyttää ja nähtäväksi jos sopimus syntyy. Sitä tosiasiaa sopimus ei kuitenkaan muuttaisi ettenkö edelleen kaipaisi vahvistusta. Jos sitten ehkä aavistuksen hammasta purren taipuisinkin siihen että ok, puolustus on nyt sitten siinä, hyökkäys ei. Ollaan mitä mieltä tahansa pelaajasta, emme koskaan hankkineet ketään AdePayMeMoren (LOL, tämä oli hauska) tilalle ja kun Robinin kausi on paketissa, vaje on väistämättä olemassa.

Tiedän että oma henkilökohtainen sankarini on palaamassa tositoimiin parin viikon kuluttua mutta se yksin ei kuparista kultaa tee. Minä haluaisin, mutten voi uskoa siihen että Bendtner yksin pystyisi kantamaan vastuun roolissa mihin muista hyökkääjistä ei yksinkertaisesti näytä olevan. Otteluita on jäljellä minimissäänkin yli 20, toivottavasti paljon enemmän, kukaan ei voi edes vaatia että Juutti kantaisi vastuun keskushyökkääjänä jokaisessa näistä. Kukaan ei sitä paitsi voi taata että Nicky pysyy kunnossa.

Ai niin, ja hänhän palaa vasta parin viikon kuluttua ja vaatii managerin mukaan kolmesta neljään peliä ennen kuin voimme odottaa Tanskalaisen olevan täysin iskussa. Minä väitän että siinä vaiheessa, jossain helmikuun alkupuolella kun B52 olisi näiden arvioiden mukaan täydessä iskussa, voi hyvinkin olla että se on myöhäistä. Alonso, Melo, Vieira, Chamakh, Bitter Yaya.. Älkää nimistäkö välittäkö mitään mutta kaikille on aina ottajansa ja yksi kerrallaan saamme vetää viivoja nimien päälle, pian myös Dzekon, Cahillin jne nimien päälle.

Yritän parhaani mukaan ymmärtää että kaikella on tarkoituksensa, tässäkin tapauksessa että kaikella on paras mahdollinen tarkoitus, tulevaisuus. Ongelma on siinä että minä elän tätä päivää, tätä kautta, en kautta 2003/2004, en kautta 2014/2015. Elän itse asiassa tätä kautta niin vahvasti että jos olen rehellinen.. ja pyrin aina olemaan rehellinen tai sanomiseni tuskin muuten kiinnostaisivat ketään..

Kaikella kunnioituksella, mutta juuri nyt minua ei kiinnosta lainkaan joku 17 vuotias Bolivilialainen. Sen lisäksi tuli olo että uutiset jatkosopimuksista alkavat pursuta korvista, Rhys Murphy nro 16, Craig Eastmond nro 17. Edelleen kaikella kunnioituksella, vaikkapa juuri edellä mainitut, myös Eastmond lupaavista otteista huolimatta, Lansbury, Watt.. Kokeneemmista Denilson, Eduardo.. Palkkamenoja meillä ei ainakaan aiota karsia, päinvastoin.

Hemmetti.. Cesc, Song, Diaby, Ramsey, Theo, Carlos, Nicky, Merida.. Meillä on todella nuoria pelaajia, runkopelaajia jo osa, mihin aukkoon tässä palapelissä esimerkiksi Lansbury tai Randall sijoittuvat? Kun Arsene seuraavan kerran joutuu vastaamaan toimittajien uteluihin mahdollisista vahvistuksista, kuulemmeko jo Diabyn tai Denilsonin sijaan että ei tule kysymykseen, se voisi ’tappaa’ Randallin. H*lvetti meillä on yksi kirkkaimmista tulevaisuuden nimistä Jack Wilsheressä ja hän on haistellut liigavauhtia kahdesti vaihdosta käsin. Minä en oikeasti pysy enää laskuissa ja nimissä mukana kuka olikaan lupaava.

Mainitsinko tulevaisuudesta puhuttaessa kauden 2014/2015, taisin mainita. Tulee melkein olo että Wenger katsoo vieläkin pidemmälle. Ei näille kaikille junioreille voi yksinkertaisesti löytyä tilaa, eikä heistä väitän voi tulla edes huippuja tällä konseptilla koska peliajasta on niin kova kilpailu, he eivät tule saamaan peliaikaa riittävästi. En halua edes ajatella vaihtoehtoa että jos aikoinaan mm Vieira tai Henry lähtivät kenties liian varhain, iässä jossa heillä olisi ollut vielä annettavaa, tulevaisuudessa ikä laskisi edelleen.

Oli meidän talous kuinka hyvässä kunnossa tahansa, Arsene on sanonut että me olemme myyneet ja tulemme myymään jatkossakin, toivottavasti se ei tarkoita että kapteeni kuuluu tähän kategoriaan mutta kovasti paljon nuorempana ja arvokkaampana kuin vaikkapa pari edellä mainittua legendaa. Jos ja kun meillä – managerilla – on projekti, väitän että projekti on epäonnistunut jos se päättyisi siihen että projektin timantti myydään, h*lvetti varsinkin jos näin tapahtuisi ennen kuin projekti olisi tuottanut ensimmäistäkään palkintoa.

Huh, tulipa tunteella. Mutta jalkapallo on miesten peli, haha! Vai?

Eikä liene lainkaan yllätys kenellekään kun sanon vielä että tunteiden mopo meinasi karata lopullisesti hallinnasta (jos se nyt koskaan onkaan hallinnassa) kun seura ilmoitti vahvistavansa kaikkien junioreiden lisäksi vahvuuttaan kentän ulkopuolellakin. Retail director, business development analyst, head of global partnership.. Markkinamiestä pukkaa ja silti meidän sopimus mm Niken tai Emiratesin kanssa kuulostaa melkein vitsiltä verrattuna ManUn tai Chelsean vastaaviin.

Ja mikä olennaisinta, Gazidis vaikuttaa olevansa seitsemännessä taivaassa markkinoista puhuttaessa ja silti emme saa sopimusta aikaan William Gallas’n kanssa. Emme löydä mitat täyttävää hyökkääjää vaikka on ilmeistä että Wenger kyllä periaatteessa sellaiselle käyttöä näkisi, ei hän muuten olisi ollut todella lähellä Chamakhin hankintaa jo kesällä. Ja jotta homma ei vaikuttaisi ihan nappulaliigalta, onnistumme sentään pääsemään hyvin lähelle sopimusta 35 vuotiaan Notts Countyssa kautensa aloittaneen topparin kanssa.

Arvaan että olin monen mielestä taas kovin negatiivinen, Kallion piipittäjä. Satun vain janoamaan menestystä ja kun menestys välttelee tarpeeksi pitkään, sitä tulee väistämättä hieman kyyniseksi, ellei peräti epätoivoiseksi ja todellisuus saattaa hyvinkin jossain määrin hämärtyä. Tiedättekö, parasta lääkettä tähän kyynisyyteen on voitto, olisi jo h*lvetti sunnuntai, tekee noin kuvainnollisesti mieli repiä ja hajottaa Bolton tuhannen p*llun päreiksi.

Tiedämme jo nyt varmuudella että ilman mitään yllättävää takapakkia kapteeni on mukana reissussa Lancashireen ja loistavaa, Gael Clichy on kokoonpanossa vaikkei sitten vielä ainakaan täysiä minuutteja pelaisikaan. Traore on tuurannut kolmanneksi vaihtoehdoksi hyvin Everton pelistä huolimatta, mutta jos Clichy pystyy palaamaan sille tasolle millä olemme hänet parhaimmillaan nähneet, ranskalainen tulee olemaan meille kullanarvoinen lisä tällä taktiikalla hyökkäyssuuntaan. Denilsonilla on valitettavasti ’maha pipinä’, pfff ja Walcottilla lienee pelaamisen estävä ihottuma.

Tässä se sitten taas meni koko ilta. No joo, kai sen huonomminkin (vielä väsyneempänä) voisi viettää. Tänään saamme lukea lisää juttuja Lucas Neillin siirtymisestä Evertonista Galatasarayhin, Senderosin siirtymisestä Evertoniin ja Louis Sahan siirtymisestä Grovelle.. Niitä odotellessa, cheeeeers!

0 thoughts on “Tammikuu 2010, kausi 2009/10

  1. Nyt Arsenelta on kenties jäänyt eräs tärkeä seikka huomioimatta. Jos/Kun Solin kanssa tehdään sopimus niin sehän ”tappaisi” Silvestren. Kuka korjaisi raadon Grovelta?

  2. Sol ja Silvestre toppariparina kentällä.Huh huh,vittu tollanen jämäukko jota manu ei huolinut,ei edes newcastle mutta Arsenal imaisi tärpin heti.Nyt voi paukutella henkseleitä ja kertoa että joukkuetta on ”vahvistettu”…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s