At the time, it looked a bit ludicrous to say we’d come back, but the players played with that belief

Vaikka tätä kirjoittaessa eletään vasta torstai-iltaa, perjantai ja viikonloppu ei kyllä h*lvetin pitkään aika ole tuntunut tulevan näin tarpeeseen, olen täysin poikki (mutta onnellinen). Otteluita tulee nyt siihen tahtiin että kun edellisenä päivänä manageri ja pelaajat ovat jutelleet ajatuksiaan edellisestä, seuraavana päivänä jutellaan uudesta haasteesta. Enhän sentään kuulosta hengästyneeltä, en h*lvetissä. Keep em’ coming and I’m more than happy as far as we keep on doing well.

Energia ei yksinkertaisesti riitä palaamaan enää keskiviikkoon, sillä raskas ylityö yhdistettynä kädet ylhäällä fiilistelyyn 12h ottaa koville. Sitä ehdin joka tapauksessa pohdiskella että kuinka huikeaa lopulta joukkueen tahto olikaan. Väitän ettei kovin moni joukkue olisi enää noustuaan kuilun partaalta löytänyt vielä lisää inspiraatiota. Sen että nousee kahden maali takaa edelle olisi luullut riittävän, huh, nyt pidetään tämä. Ei, ennakkoon tiedettiin että kahden maalin voittomarginaali vie meidät paalupaikalle, sinne siis. Häkellyttävää.

Katseet tulevaisuuteen ja ei mitään uutta auringon alla, ei kun loukkaantumisista puhutaan. Kirjoitin jo aiemmin kuinka manageri saa helpottuneena todeta jos selviämme otteluista ’vain’ yhdellä takaiskulla, keskiviikkona selvittiin puolellatoista, tällä tietoa lienee paikallaan lisätä. Tekeekö joku vielä uupuneena ’Nasrit tai Ramseyt’ kohti sunnuntaita? Ladbrokers tarjoaa tälle kerrointa 8!

Abou Diaby on sivussa vähintään viikon, varovaisesti ennustaen, jokainen pohtikoon tätä Diabyn historian valossa. Bacary Sagna puolestaan on niin puhki että olkapäähän alkaa sattua, mikä puolestaan kertoo kuinka puhki Ranskalainen todella on. Se on vähän niin kuin toimitusjohtaja tekisi etätyötä kotisohvalla puhelimeen puhuen niin pitkään että nilkka alkaa vaivata, erm?

No joka tapauksessa Alex Songin pelit jatkuvat Angolassa, Diaby on siis sivussa vähintään viikon, Ramsey ja Nasri parantelevat ’ihan tavallisia kolmeviikkoisia vammojaan’ vielä reilun kaksi viikkoa, Eboue on Afrikassa, Merida ja Wilshire eivät hekään ole käytettävissä ja kun terveiden kirjoissa on juuri toipunut ja sukille kahdessa ottelussa lujaa saanut kapteeni plus takuuvarmat aina terveet Diaby ja Rosicky niin… Niin? Ja Gibbsy boy ei tsemppaa Clichyä enää tällä kaudella. Olisi muuten mukava kuulla miten Djouroun kuntoutuminen edistyy, muistatteko, se sveitsiläinen.

Aika helpottaa tilannetta ja harkita vielä joukkueen vahvistamista Arsene, Ivan? Epäilen, olen luovuttanut kuten tiedätte. Sillä mitä mieltä olen ei ole p*skan merkitystä. Oikeasti, tilanne on sietämättömän kestämätön, ei näin vain voi jatkua ja kaikki mahdollinen on tehty kun asiaa on analysoitu. H*lvetin huonosti analysoitu! Meillä on sivussa tällä hetkellä yhteensä kolmetoista pelimiestä siitä ryhmästä joka on virallinen ykkösjoukkue – 13! – kuinka osuva lukema! Ja kun pelikykyisten kirjoissa ovat kolme kuukauden tauolta palannut Clichy (odottakaamme pientä ’jälkitautia’), Theo Walcott, Denilson, Eduardo, Vela ja todella tuore ja mukavasti lepoa saanut topparipari niin eiköhän oteta lasi kuohuvaa mukavalle tilanteelle.

Gallas ei sentään joudu liiton herrojen syyniin, ellei sitten Platini tule hätiin, mikä sekään ei ole mahdoton ajatus.

Näistä lähtökohdista on hyvä jatkaa eteenpäin kohti kauden toistaiseksi tärkeintä kolmeviikkoista, h*lvetti, ihan tavallista kolmeviikoista. Suurin virhe olisi nyt edes harkita tilanteen helpottamista parilla täsmävahvistuksella, eikä siihen ole edes aikaa koska kaikki aika menee otteluihin valmistautumiseen ja niistä palautumiseen, näin manageri jokseenkin sanatarkasti taisi todeta jokunen päivä takaperin. Vahvistukset, höpön höpön, jätetään sellaiset muiden huoleksi, kuten Roberto Mancinin joka kertoi eilen tarvitsevan pelaajia, vaikkapa Gagon tai Flaminin samalla kun Vieira tehnee debyytin viikonloppuna.

Rumba jatkuu sunnuntaina, ilmeisesti viimeistä kertaa mitä tulee ilmaiseen TV-tarjontaan Englannin cupista (cheers Isse!). Jos ja kun Arsene on päättänyt ettei pelaajien hankinta ole ilmeisesti laillista (sillä jos olisi, en uskoisi edes Arsenen olevan näin itsepäinen), onko Englannin cup kisa jossa joudumme joustamaan? Paljon on kirjoitettu kuinka mm ManU ja Pool ovat jo kisasta ulkona ja näin mahdollisuudet nostella pokaalia Wembleyllä ovat tarjolla. Olisi musertavaa jos kausi lopulta kaatuisi siihen että annamme ’tasoitusta’ loukkaantumisten johdosta ja jäisimme lopulta jälleen kerran nuolemaan näppejämme.

Uhraisinko, tai ottaisinko itse riskin Stoken vieraana sunnuntaina peluuttamalla parasta mahdollista kokoonpanoa siitäkin huolimatta että tästä kolme päivää ja olemme Villa Parkilla ja siitä neljä päivää ja ManU saapuu Grovelle? Vastaus on yksinkertainen, kyllä uhraisin jokaisen ramman ja puolikuntoisenkin noin kärjistäen, kyllä, ottaisin riskin. Aivan kuin tässä ei olisi otettu h*lvetin riskiä koko kauden ajan edelleen kärjistäen. Yhden myönnytyksen voisin kuvitella tekeväni, jos Sol Campbell on pelikunnossa, pelatkoon sitten vaikkapa tunnin, Stokea vastaan tämä ’debyytti’ voisi olla järkevin ratkaisu, jossain vaiheessa väitän että se tulee ajankohtaiseksi joka tapauksessa.

Se pelaisiko keskikentän pohjalla sitten Denilson vai Eastmond, en osaa sanoa kumpi olisi myönnytys. Rosicky löytänee paikan keskikentältä viikonloppuna joten hyökkäyksessä on paikka tarjolla joko Velalle tai Walcottille avaukseen, ellei sitten molemmille Wengerin nähdessä että Arshavin tarvitsee huilin.

Hetkinen, ymmärsin juuri että menen aivan liian pitkälle asioissa, Stoke peli on vasta ylihuomenna ja paljon ehtii jalkoja katketa ennen sitä. Olen aavsituksen huolestunut mihin valoon Stoke peli asettuu kokonaisuutena, niin managerin papereissa kuin pelaajien asenteessa. Täysin selvää että kotijoukkue Britannia Stadiumilla on hereillä ja up for it 100%. Olen huolestunut siksi että kun luin voitaneen sanoa kenen tahansa kommentteja keskiviikon voiton jälkeen ja paikkaamme liigaykkösinä, kaikki tuntuvat puhuvan vain tulevista liigapeleistä, Villasta, ManUsta, Chelseasta.. aivan kuin Stoke ottelua ei olisi kalenterissa lainkaan. Jopa ATVO:n toimittaja uteli että onkohan FA Cup vähän liikaa kalenterissa?!

Arsene:

”After these games, it [title hopes] depends whether you are top of the league on goal difference or if you are 12 points ahead of the second team. We are in a fight where we are at the top of the league at the moment. The real difference is made with the teams you fight against [for the title]. Those games have mathematically a much bigger impact on the table than games like against Bolton.”

Razor Parlour:

”I think they are looking at [picking up] nine points. I look at Aston Villa and think they can get a result and I think they can beat Manchester United at home too. They are very capable of doing that and Manchester United are not playing great at the moment. Chelsea away – that’s going to be the big one. Liverpool are easy targets.”

Vaikka Parlourin heitto läpihuutojuttu Liverpoolista oli ehkä jossain määrin ihan hupaisa, pidän asennetta todella kömpelönä, Razorin jos jonkun pitäisi tietää tämä. Ja lähes yhtä kömpelöä keneltä tahansa on unohtaa Stoke jota tässä ajoin takaa. Yksinkertainen totuus on että voittaminen on keskimäärin pirun paljon mukavampaa kuin häviäminen. Olkoon mighty Potters jotain muuta kuin Chelsea, putoaminen cupista voisi käydä kalliiksi kuka tietää.

Viiden kuivan kauden jälkeen jokainen menetetty mahdollisuus pokaaliin syö itseluottamusta kertoimella kaksi ja luo alitajunnassa lisää paineita jäljellä oleville mahdollisuuksille. Jos ei muuta, ymmärtäköön jokainen joka paidan päälle pukee mitä FA Cup merkitsee meille kannattajille, me himoitsemme pokaalia vähintään yhtä paljon kuin pelaajat, mitä tahansa pokaalia. Meitä ei lohduta edes 60000 punnan viikkopalkka tai mahdollisuus ostaa Ferrareita syntymäpäivälahjaksi tyttöystävälle niin mukavaa kuin se olisikin. Puhuin toki vain omasta puolestani mitä tulee mahdollisuuteen ostaa Ferrari päähänpistona ja kivana yllätyksenä.

Pidin omituisena Arshavinin kommentista syntynyttä keskustelua.

”I think that Chelsea still top the table. They have not played their game yet. Let’s see what happens then.”

Toisin kuin kovin moni muu tuntui asiaan reagoivan, minusta edellisessä ei ollut mitään kummallista, se oli realismia mitä suurimmissa määrin. Näin kokenut ammattilainen lähestyy aihetta ja niin pitääkin, varsinkin kun Andrei ja me kaikki tiedämme että meillä on edessä vielä ja varsin pian lyhyt reissu sinisten eläkeläisten kotiareenalle. Avaimet ovat kenties tippuneet lattialle mutta lähimpänä niitä seistään edelleen Stamfordilla.

Venäläispelaajasta voisin todeta tässä yhteydessä senkin että kahdessa edellisessä ottelussa mieluisammalle pelipaikalle päässyt pelaaja on silminnähden piristynyt. Osansa on takuulla kapteenillakin (missä Cescillä ei olisi osuutta asiaan) mutta jos neljä maalia ottelussa on harvinaista jopa Andrein tasoiselle taikurille, odotan useampaa kahden maalin iltaa jahka panokset kovenevat.

Arshavin iski neljästi Anfieldillä viime keväänä, Cesc tuli ja teki kaksi ja kaatoi Villan, van Persie upotti Chelsean, Henry upotti kenet halusi.. Suurilla pelaajilla on kyky ihmeisiin ja Andrei on sellainen pelaaja, hän oli viime keväänä meidän pelaaja numero yksi, miksei voisi olla sitä tänäkin keväänä joskin Cesc tarjoaa kovan vastuksen, mikä taas ei ole lainkaan pahasta jos nämä kaksi alkavat todella ’sparraamaan’ toisiaan.

Useimmat teistä muistavat Perry Grovesin, aikansa tyyli-ikonin, tässä hänen haastattelunsa kokonaisuudessaan. He’s a special man, now and always. Tämä taas ei liity mitenkään meihin mutta antakaa anteeksi jos sanon ettei blogistilla ole mitään Carlos Teveziä vastaan, miksi olisi, olisin halunnut hänen siirtyvän meille West Hamista. Nyt en voi kuin pitää nöyrästi argentiinalaista vieläkin leppoisampana kaverina sen jälkeen mitä hän juttelee Gary Nevillestä, he’s a c*nt you know, haha!

Auts! Sanoinko heti kättelyssä olevani lopen uupunut, nyt on pakko vetää viiva tähän vaikka päivän mittaan kertyneitä ranskalaisia viivoja jääkin yliviivaamatta, en halua sairastua niin pahaan stressiin etten pääsisi tänään nollaamaan kulunutta työviikkoa. Osasitteko välittömästi lukea rivien välistä? Huominen päivitys roikkuu todella löyhässä hirressä. Muutama enemmän ja vähemmän kiinnostava spekulaatio jäi allekirjoittaneen toimesta kommentoimatta mutta toisaalta jos ajattelisin järjellä, mitä järkeä voi olla spekuloinnin spekuloinnissa? Taisin juuri ymmärtää filosofian merkityksen jälleen aavistuksen paremmin.

Uskoa riittää, sen Arsene tiesi todeta mm päivän otsikossa mutta pyhällä hengellä ei luulisi olevan mitään sitä vastaan että pääsisi konkretisoitumaan kaikkien ihmeteltäväksi lihan ja veren avustamana, vai?

Gunning weekend FinnGooners!

0 thoughts on “At the time, it looked a bit ludicrous to say we’d come back, but the players played with that belief

  1. Huono juttu toi Kamerunin selviytyminen puolivälieriin African Nations Cupissa. Nyt joudutaan odottelemaan Alex Songia ainakin ens viikon puoliväliin, koska Kamerun-Egypti pelataan vasta ens maanantaina. Egypti taitaa olla kisojen suurin suosikki, joten ehkäpä Kamerun nyt tipahtaa jatkosta. Tosin keskiviikon Aston Villa-peliin Alex ei ehdi missään tapauksessa. Jos Kamerun voittaa Egyptin niin sitten niille tulee joka tapauksessa kaksi ottelua lisää…välierä sekä finaali/pronssiottelu ja siinä tapauksessa Song ei ole edes Manu pelissä 31.1. Hitto, kun noita Afrikan kisoja ei käydä kesällä.

  2. Kuunnelkaa Arsebloggerin arsecast jos haluatte nauraa, varsinkin Arshavin imitaatio 29min ja 25 sekunnin kohdalta alkaen 🙂 Ihan lopussa myös hauska Redknapp juttu.

  3. tunisia johti kaksi kertaa, kaksi kertaa, mutta joudumme nyt odottamaan Songia. Toivottavasti shitty ja muna pelaavat kovan pelin ja tulee loukkaantumisia ja tigerrs voisi myös olla agressiivisenä. Toivotaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s