Crash boom bang!

Stoke City – ARSENAL 3 – 1 (1-1)

’Toki ehkä hieman varamiehisenä liikenteessä’ totesi ottelun selostaja pohtiessaan oliko Stoken voitto yllätys. Oikein pohdiskeli, yllättävää oli vain Cescin pelaaminen, tappio oli tilattu, ei takuulla yllätys. Pahoittelut, olen tänään niukkasanainen, huonolla tuulella ja saatan ampua jopa yli jossain kohtaa.

Muistatte kuinka ManU jättäytyi joitakin vuosia sitten kokonaan pois Englannin cupista koska pelasivat seurajoukkueiden maailmanmestaruudesta ja otteluruuhka olisi Fergusonin mielestä ollut mahdoton, kaiketi. Minä ehdotan että me jättäydymme pois Englannin cupista koska se ei kiinnosta meitä, meillä on aina yksinkertaisesti liikaa loukkaantumisia ja se ei vain sovi meidän kalenteriin.

Tiedätte miten paljon halusin jatkoon eilen, tiesimme että mm ManU ja Pool ovat jo ulkona kisasta mutta Arsene Wenger oli päättänyt pelata upporikasta ja rutiköyhää ja tekisi melkein mieli väittää ettei manageri itsekään uskonut muuta kuin yllätyksen mahdollisuuteen. Ymmärsitte varsin hyvin miten ironiselta yllätys aspekti tässä kohtaa kuulosti, valitettavasti. Arsene totesi että pelaajien asenne oli fantastinen, oliko? Oli surullista kun kolmikko Arshavin, Eduardo ja Ramsey tulivat kentälle vajaat 25 minuuttia ennen loppua, edes heitä ei kiinnostanut tulla korjaamaan tilanne, enkä osaa edes syyttää tästä heitä. Ettei nyt vain ollut niin että jatkoonmenijä oli ’päätetty’ jo ennen kuin tuomari oli edes viheltänyt ottelun alkaneeksi.

Arsene sanoi että olemme tilanteessa missä meillä ei ole varaa kierrättää isoissa peleissä ja se kertoo kaiken olennaisen, eilen emme pelanneet isoa peliä. Edelleen manageri tiesi kertoa että olemme ’mielenkiintoisessa’ tilanteessa, ainakin mitä liigaan tulee. Kyllä, olemme h*lvetin mielenkiintoisessa tilanteessa. Toivoimme, manageri toivoi vahvistuksia tammikuun alkuun, niitä ei tullut ja nyt maksamme siitä kalliisti. Ensimmäinen erä sakosta maksettiin eilen, seuraava eräpäivä voi olla edessä pikemmin kuin haluaisimme.

En tietenkään voi vielä tässä vaiheessa sanoa onko tappiolla ja Englannin cupin taipaleen nousemisella pystyyn jotain henkisiä seurauksia mutta jokainen joka katsoi eilen Cescin ilmeitä läpi ottelun, koville otti ja kapteeni ei varmasti olisi halunnut hävitä, eikä varsinkaan yrittää tehdä mahdottomasta mahdollista yksin. Toivottavasti Fabregas ei kokenut tulleensa millään tapaa petetyksi.

”It was very important that we were always exposed to the fight and some players were a bit young to cope with it, the physical game. You say always that when you play the experienced players you have a better chance. It was like that today.”

Erm? Naulan kantaan Arsene. Sen osasin arvata välittömästi kun kuva siirtyi Britannia Stadiumille että mikäli tänään käy huonosti, kentän kunto tulee takuulla olemaan yksi syy. Mutta onko Stoke todella niin hyvä kotijoukkue ettei meillä oikeastaan ollut eilen lopulta paljon nokan koputtamista tappion suhteen. Arsene sanoo että kokemus näyttelee isoa roolia tällaisissa peleissä, hän siis tiedostaa sen vallan mainiosti ja silti meidän akatemia paisuu paisumistaan sellaisiin mittoihin että on pakko alkaa tehdä kyseenalaistuksia.

Akatemiaan ja kaikkiin lupauksiin käytetään valtavia summia rahaa, niin valtavia että tilanne alkaa vaatia tasapainottamista, miksei Gilberto Silva tai jopa Robert Pires voisi olla ihan hyvin vielä ringissä mukana? Katsokaa jokainen meidän rosteria tarkkaan ja miettikää montako akatemian tuotetta pelaa meillä avainrooleissa.

Minä en syytä Coquelinia, Eastmondia tai Jay Emmanuel-Thomasia vaikka mainituista viimeinen osoitti varsin hyvin sen eron mitä vaaditaan FA Youth cupissa ja Englannin cupissa Stoken vieraana. En sitten tiedä onnistuiko mediakin osaltaan ennen peliä spekuloinnissaan, olimmeko peräti peloissaan eilen. Se oli ainakin selvää että eilisen kokoonpanon yhteispelaaminen oli kaiketi huonointa Arsenalia mitä olemme nähneet pitkään aikaan. Varsin kuvaavan tunteen koin siinä vaiheessa kun Wenger teki triplavaihdon. Sen sijaan että olisin innostunut, ihmettelin siinä missä pelaajatkin että missähän tässä nyt pitäisi kenenkin pelata, oli ennemmin ajan kysymys kun Stoke iskee vastaiskusta tai ylipäätään jostain.

Tämä tapahtuikin jokseenkin kirjaimellisesti kun loppua kohden peliään selvästi parantanut Eastmond siirtyi Coquelinin tilalle puolustuksen oikealle laidalle ja Denilson puolestaan otti keskikentällä puolustavan roolin. Brassi ei ole puolustava keskikenttäpelaaja ja ihmeellisintä on ettei Arsene halua sitä uskoa. Valitettavasti en usko että uskoo sitä edes Fullerin iskettyä ratkaisun sen jälkeen kun Denilsonia ei kiinnostanut lainkaan estää kaveria keskittämästä maaliin johtaneessa tilanteessa.

Argh! Sen verran näitä tarinoita on tullut matkan varrella kirjoitettua että tiedän tasan tarkkaan milloin tämä on pakkopullaa ja ymmärrän milloin jälki on sen mukaista. Olen vain suunnattoman pettynyt. Puhuin siitä ajatuksesta että tappiolla ja tippumisella cupista voi olla negatiivisia vaikutuksia tulevaan. Oli kokoonpano sitten mikä oli, ei tämä nyt takuulla voinut olla paras mahdollinen valmistautuminen kohti neljää seuraavaa hypetettyä liigapeliä, tieto siitä että jäimme Stoken jalkoihin ja cup taival on osaltamme taputeltu. H*lvetti, Theo Walcott mahtaa olla todella liekeissä ja innoissaan kohti keskiviikon Villa peliä, itseluottamusta suorastaan uhkuen.

Entäpä jos loukkaantumisia tulee vielä lisää ja tarvitsemme mm jo aiemmin mainittuja nuoria, tai Carlos Velaa? Jokainen heistä varmasti muistaa kuinka olimme altavastaajia Britannia Stadiumilla, siitä on hyvä lähteä Villaa, ManUa, Chelsea tai Poolia vastaan jos tilanne sitä vaatii. Siksi voitto on aina olennaista. Voit pelata huonostikin mutta jos joukkue lopulta voittaa, siitä on pirun paljon helpompi jatkaa eteenpäin kuin että tiedät pelanneesi huonosti ja joukkueen hävinneen. En haluaisi maalata piruja seinille mutta pelaajat hengittävät samaa ilmaa kuin me kannattajat ja ihmisiä hekin ovat ja puntaroivat tulevaa siinä missä kuka tahansa.

On kovin vaikea löytää mitään positiivista eilisestä, ellei sitten peräti ironisesti sitä että 35 vuotias Notts County tähti osoitti että ehkä hänet voidaan kutsua tositoimiin jos on tarvetta. Huikean koominen tilanne itse asiassa siinä valossa että manageri on pian kuukauden toistanut ettei markkinoilla ole ainoatakaan hyökkääjää tai pelaajaa ylipäänsä joka vahvistaisi joukkuettamme. Jos neljänneksi korkeimmalta sarjatasolta löytyy pelimies joka tuo kokemusta ja leveyttä, vaikkei sitten avaukseen, niin on absurdia kenenkään, edes Wengerin perustella ettei maailmassa ole vastaavia. Ei siinä mitään, maksetaan 7 miljoonaa puntaa Chris Smallingista ja kuka tietää, hän voi olla tekijämies kolmen vuoden kuluttua. Mutta hetkinen, eikös Smalling ’tappaisi’ Bartleyn ja Nårdtveitin?

Mitä ihmettä Theolle on tapahtunut, siis niiden 68 loukkaantumisen ja vamman lisäksi? ’gogo’ kommentoi eilen juuri saman mistä kirjoitin jo kesällä. Oli jossain määrin noloa katsoa nuorten EM-kisoja missä sinivalkoinen Raitala pimensi meidän Superstar 60k:n liki täydellisesti ja tämä tottakai täydellä kunnioituksella Raitalalle, valitettavasti. Selvää ettei Stuart Pearce kuunnellut varoituksen sanoja mutta valitettavaa ettei niitä kuunnellut itse pelaaja. Voi hyvinkin olla että vaikeudet alkoivat juurikin kesällä Ruotsissa, missä sen lisäksi että Raitala nöyryytti Theoa, lopulta kisojen suurin tähti ei mahtunut edes avaukseen.

Sekä henkinen että kisojen tuoma fyysinen rasitus olemattomaksi jääneen kesäloman myötä on osoittautumassa kohtalokkaaksi. Southamptonin talousvaikeuksien myötä saimme lopulta Theon alle 12 miljoonan punnan siirtokorvauksella mutta ehkäpä tämä on jälleen yksi loistava esimerkki siitä että Wengerin olisi syytä ’tasapainottaa’ projektiaan. Siirtsumman lisäksi Theo on maksanut meille ylimitoitetun palkkansa lisäksi todella paljon ja missä olemme, odotamme ja arvailemme edelleen. Tässä valossa Wenger voi hyvin miettiä miten kallis sijoitus ja lopulta ’tuottava’ sijoitus voisi olla esimerkiksi Edin Dzeko joka toki hetkellisesti kustantaisi noin 20+ miljoonaa puntaa.

Yhtä kaikki, jos meillä oli eilen ajatus saada rahalle vastinetta Theon muodossa, kovasti metsään meni tämä tarkoitus, hän oli kärjistetysti katastrofi. Äärimmäisen valitettavaa että hyökkäyksen toisella laidalla myös Carlos Vela näyttää hyytyneen Englannin talvessa, odotin paljon Meksikolaiselta tämän saatua paikan avaukseen joka tuntuu sopivan hänelle paljon paremmin kuin mikään vaihdosta ratkaisijan rooli. Theo oli kuitenkin oma lukunsa ja Velan suhteen en voi olla yhtä tyly. Ei siitä ole kuitenkaan kuin kolme viikkoa kun Vela alusti molemmat maalimme Upton Parkilla, maalit joiden ansiosta ylipäätään saimme eilen edes mahdollisuuden kisata Englannin cupin kannusta.

Ikävää että Arsene näki ettei siitä ole tällä(kään) kaudella ajankohtaista kisata, muistatte mm viime kevään ja Arshavinin jättämisen pois kokoonpanosta Chelsea vastaan välierässä. Eikö Arsene muista enää edes viimeisintä pokaaliamme, minä muistan. Se tuli Englannin cupissa ManUa vastaan vuonna 1463 ja vaikka olimme pelillisesti alakynnessä, lopulta rankkareilla tullut voitto tuntui ihan h*lvetin hyvältä, muistatteko kuinka hyvältä? That was f*ckin’ FA Cup and boy it felt damn good to win! V*ttu että tuotakin videopätkää katsellessa ja kuunnellessa eilinen tuntuu entistäkin turhauttavammalta.

Sana vielä Lukaz Fabianskista? Hmm, no manageri sanoi ottelun alla että Puolalainen on loistava maalivahti ja hänestä tulee yksi parhaista. En tietenkään voi väittää vastaan kun puhutaan ennustamisesta, mutta kovin pitkältä matka yhdeksi parhaista tässä vaiheessa vaikuttaa. Te lukijat tiedätte kuinka allekirjoittanut on jaksanut uskoa Almuniaan, en ainakaan ole suostunut myöntämään että me Espanjalaiseen kaadutaan ja edelleen väitän että me kaadutaan ihan muuhun kuin maalivahtiin, siis Almuniaan. Ja hei, nyt sänki alkaa olla tarpeeksi pitkä ja h*lvetin hiusten blondaus on unohtunut kun Manuel keskittyy torjumaan palloja, lähdetään siitä.

Voisiko eilistä vielä sanotun jälkeen jotenkin lyhyesti summata. Kirjoitin jo eilen etten jaksa uskoa että pelaisimme seuraavat neljä liigapeliä niin penkin alle että Valioliiga olisi niiden jälkeen osaltamme taputeltu. Se on kuitenkin selvää Englannin cup on tältä kaudelta ohi ja edelleen kuten aiemmin sanoin, vaikea nähdä että putoaminen palvelisi millään tapaa valmistautumista tulevaan, päinvastoin.

Näimme muutaman huolestuttavan korkeintaan keskinkertaisen pelisuorituksen ja vielä huolestuttavampaa, muutaman rehellisesti sanoen rimanalituksen. Britannia Stadium ei ole läpihuutojuttu edes ykkösnyrkille ja nyt manageri lähti hakemaan 13:a oikein lähes perusrivillä, korkeintaan kolmella vaihtomerkillä. Ihmettelen edelleen miksi Cesc pelasi avauksessa? On kovin kiusallista että meidän tasoinen seura joutuu operoimaan sellaisessa tilanteessa missä pelatessamme kevätkautta ja ratkaisevia otteluita, löydämme itsemme tilanteessa missä pelaajat loppuvat niin pahasti kesken että käytännössä joudumme ’luovuttamaan’ mahdollisuuden pokaaliin, että peli toisensa jälkeen meillä tehdään debyyttejä otteluissa joissa panokset ovat kovat. Eikös projektin tarkoitus olla tehdä näitä debyyttejä liigacupissa?

Juuri nyt olo on tyhjä ja miksei se olisi sitä pelaajillakin, se ei voi olla hyvä lähtökohta Villa Parkille. Se heti ylihuomenna keskiviikkona mutta juuri nyt en osaa edes ajatella sitä, masentaa. Managerilla riittää tekemistä saada käännettyä tämä tappio ’voitoksi’ ja aikaa siihen ei ole paljon. Vieläkö joku uskoo että faksille on tämän siirtoikkunan puitteissa käyttöä, minä en. Viikon verran töpseli kannattaa kuitenkin pitää seinässä, takaraja poikkeuksellisesti 1.2. Kuka tietää, ehkä joku tarjoaa William Gallas’ta niin mukavan summan että kannattaa myydä ennemmin kuin päästää pelaaja kesällä ilman siirtokorvausta lain?

0 thoughts on “Crash boom bang!

 1. Norsunluurannikko oli näköjään lopussa tyrinyt itsensä ulos jatkopeleistä. Eboue siis palaa ruotuun mutta pahintahan tässä on että chelski saa drogbat ja kumppanit takaisin.

 2. Stoke-peli pitää unohtaa nopeasti ja laittaa fokus Valio- ja Sieniliigoihin. Se lienee ollut Wengerinkin tarkoitus vaikka hän ei sitä myönnäkään. Eilinen peli hävittiin kiitos Fabulous-Fabianskn ja Denilsonin. Mitä Wenger näkee noissa kahdessa sankarissa? Fabianski on nippanappa Veikkausliigatasoinen veskari ja Denilsonin taso ei vaan riitä. Järkyttävää oli katsoa kun Denilson ei pysynyt Sidiben perässä vaan päästi löysästi kaverin kesottamaan. Ei pysynyt vai ei edes halunnut pysyä? Lopetti juoksemisen ja leikkasi sisäänpäin aivan liian varhain. Valioliigapelaaja? Ei auta yhtään se, että teki maalin Fabregasin oivalluksesta. Ja mitä teki Fabianski? Seisoi s…tana viivassa jokaisessa tilanteessa ja teki myöhässä jotain Hollywood-hyppyjä. Ei vakuuttanut ainakaan meikäläistä.

  Surullista, että wenger ei ole hankkimassa vahvistusta hyökkäykseen / keskikentälle. Epäilen, että toukokuussa ovat hyvät selitykset tarpeen. En toivo sitä. Epäilen.

 3. Suurin vaara tällaisetn höntsäys pelien kanssa on että Fabregas saa tarpeekseen.Sen näki eilen että nyt ei ole riemullisin hetki olla Arsenalin kapteeni vaikka kaikkesi annat.
  Ny pakko luoda katseet Aston Vila peliin ja ottaa voitto.Jos (en kyllä usko) tulisi tappio se olisi lähes katastroofi kun ajattelee keitä tulee vastaan seuraavaksi.

 4. Vito Mannonelle pitkä jatkosopimus. Toivottavasti se tarkoittaa sitä, että Fabulous-Fabianski ja Almu lähtevät h…vettiin kauden päätteeksi. ja Fabianski mielellään jo tammikuun aikana. Ja toivottavasti me saatais laatuveskari ens kesän aikana. Tammikuussa me ei saada enää ketään. Eikä helmikuun 1. päivänäkään…

  Eikös esim VPS ole hakenut maalivahtia (Henri Sillanpää Puolan liigaan, heh)? Miten Hente on, minkälainen on tilanne FC YPa:n mv-osastolla. Ville, sen tiedänkin, että GBK:ssa on niin paljon mainioita veskareita, että Fabianski joutuis lämmittelemään penkkiä teillä;)

 5. Kovin valitettavaa, että Wenger päätti jälleen luovuttaa FA cupin taistelutta. Tosin lähtö laulukuoroon olisi tullut viimeistään seuraavalla kierroksella Cityä vastaan, mutta periaatteessa en hyväksy moista halveksuntaa kilpailussa, joka on meille ollut historian saatossa erittäin menestyksellinen. Kaksi vuotta sitten Wenger teki vastaavassa tilanteessa (liigan kärkipaikalla) saman tempun sekä liigacupissa että FA cupissa (tuloksena rökäletappiot Spursille ja Manulle), jonka (sekä Eduardon loukkaantumisen) seurauksena joukkueen itseluottamus romahti täydellisesti ja koko kausi meni viemäristä alas.

  Toisaalta meidän pelit ovat tammikuussa olleet sellaista tervanjuontia, ehkä lukuun ottamatta ehkä viimeistä 15 minuuttia West Hamia vastaan, että ainoastaan hyvä tuuri ja kevyet vastukset ovat pelastaneet useammilta tappioilta. Seuraava 4 ottelun putki kertoo todellisen kunnon, eivätkä ennusmerkit ole hyvät. Viime kauden romahdus alkoi niin ikään FA cupin välierätappiosta Chelskille (miksei Arshavin pelannut, miksi Fab pelasi eilen?), kolmen viikon sisään tuli 2 tappiota sekä Manulle että Chelskille ja ainoastaan Arshavinin unelmapeli toi pinnan Anfieldilta. Nyt vastus on samaa luokkaa ja arvioisin, että maksimisuorituksella voidaan saada 4-5 pistettä. Villaa ja Manua vastaan on mielestäni hyvällä pelillä saumat tasuriin, mutta Chelskiä vastaan ei yksinkertaisesti paukut riitä. Nykykuntoinen Pool pitäisi olla kaadettavissa, mutta viime vuosina on heillekin lahjoitettu luvattoman paljon pisteitä huolimatta välillä jopa täydellisestä pelien hallinnasta.

  Omasta mielestäni tämänhetkinen korkeahko sarjasijoituksemme johtuu siitä, että Fabregasin loistavien esitysten lisäksi olemme kuitenkin välttyneet enemmiltä loukkaantumisilta avainpelaajien osalta. Miettikääpä jos kauden alussa olisi ilmoitettu, että näihin 4 matsiin lähdettäessä meillä on käytettävissä seuraava kokoonpano: Almunia – Clichy, Gallas, Vermaelen, Sagna – Rosicky, Fabregas, Ramsey, Walcott – Arshavin, Eduardo. Ok, Gibbs on nyt ajanut Clichyn ohi, van Persie OLI ennen loukkaantumistaan huomattavasti tehokkaampi kuin Eduardo ja Walcott on ollut täysi floppi, mutta muutoin melko lailla paras mahdollinen kalusto. Songista en halua tässä yhteydessä ruveta väittelemään, onko parempi kuin Ramsey. Oleellinen pointti on se, että toppariparimme on saanut pelata yhdessä terveenä koko kauden. Katsokaapa kuinka Manunkin kone on yskinyt, kun Ferdinand tai Vidic ja välillä molemmat ovat olleet sivussa. Jos topparien ja maalivahdin ja toki myös laitapuolustajien yhteispeli ei toimi, silloin on Stoken ja Boltonin tapaisten joukkueiden helppo heitellä korkeita palloja maalin suulle, kyllä ne tietyllä prosentilla uppoavat. Ja kun vastaan tulee Drogban tasoinen viimeistelijä, ei tarvita montakaan keskitystä. Oman teoriani mukaan ’suurista’ joukkueista mestaruuden voittaa se, jonka puolustusosasto selviää vähimmillä loukkaantumisilla. Nyt ei Chelskiä ole paljon koeteltu ja taitaa olla iso D:kin tekemässä pahojaan meitä vastaan. Mutta luoja meitä auttakoon, jos Gallas tai Vermaelen loukkaantuu oikeasti. Jo se, että Sol oli eilen meidän paras pakki, on selkäpiitä karmiva fakta.

  Verenpaineen jo kertaalleen laskettua en halua palata isommin eiliseen otteluun. Mutta yksi asia jäi mieltä jurppimaan: Delapin rajaheitot. Miten voi olla mahdollista, että kaveri saa aina hieroa palloa 15-20 sekuntia ja vielä pyyhekin toimitetaan kehään? Onko enää sääntöjen mukaista? Ja toimiiko palvelu myös vierasmatseissa? Minusta tämä on kyllä jo Wengerinkin esiin nostamaa epäurheilijamaista toimintaa. Mutta oikeasti minua jurppii tietysti se, että viime vuodesta ei ollut opittu mitään ja heti ensimmäinen linko upposi.

  Niin, se verenpaine, palataan astialle 4 kierroksen kuluttua, jolloin on aika tehdä perinteinen loppukauden pisteveikkaus.

 6. Noi tulevat neljä Valioliigapeliä on kyllä todella massiivisia ja antaa selvän suunnan meidän loppukaudelle. Selvää on, että me ei voiteta vielä yhtään mitään vaikka noi neljä ottelua menisikin hyvin, mutta jos tulokset noissa on kovin huonoja niin mestaruus saatetaan menettää. Päivän selvää on, että me ei saada hävitä ainakaan Chelsealle eikä Manulle. Nää pelit muita kärkijoukkueita vastaan poikkeaa siinä mielessä esimerkiksi jostain West Ham- tai Wigan-otteluista, että jos me kyetään esimerkiksi voittamaan Chelsea niin samalla kun me saadaan kolme pistettä niin ne kolme on periaatteessa Chelsealta pois. Sen takia tämänkaltaisia otteluita kutsutaan kuuden pisteen peleiksi.

  Vaikka Cupista putoaminen jurppi yhä suuresti, on kai viisaampaa kääntää jo ajatukset tulevaan. Villa-matsi on jo ylihuomenna ja vaikka kuinka Stoke-peliä puntaroisi niin se ei tuo enää meille jatkopaikkaa Cupiin eikä hävityn pelin muistelemisessa taida olla muutenkaan mitään mieltä.

  Tulevat neljä kärkiottelua on kyllä todellinen kulminaatiopiste tälle kaudelle ja niiden olis syytä sujua hyvin, ettei tarvi toukokuussa kivittää Arsenea. Mä pitäisin todella hyvänä tuloksena 8 pistettä noista neljästä ottelusta. Kaksi voittoa ja kaksi tasuria…siitähän se tulis eikä tulis yhtään kolmen pisteen menetystä. Jos asiaa yrittää ajatella mahdollisimman realistisesti ja ilman punavalkoisia ajatuksia niin todennäköisimmin tuohon neljän sarjaan mahtuu yksi tappiokin…ehkä 1 voitto, 2 tasuria, 1 tappio= 5 pistettä. Tää vois olla realismia. Ja sitten se hirvein vaihtoehto joka on myös mahdollista toteutua…2 tasuria ja 2 tappiota, joista luultavimmin ainakin toinen Manulle tai Chelsealle= 2 pistettä ja kausi paketissa mestaruuden kannalta. Oikeasti tällasella veikkailulla ei ole mitään merkitystä, mutta sarjatilanteen kannalta ja näin merkillisen otteluohjelman ollessa kyseessä tekee väkisinkin mieli pyöritellä noita pisteitä mielessä sekä positiivisimmassa että negatiivisimmassakin tapauksessa. Oli miten oli, mutta yhtä tappiota enempää meidän unelma ei kestä. Se on kai selvää. Aston Villan kohtaaminen aloittaa siis ton ”sarjan” ja olis jälleen kerran psykologisesti helvetin tärkeää, ettei siinä pelissä tule tappiota. Muuten Chelsean luolaan meneminen pelottais meidän nuorta joukkuetta liian paljon.

  Jos nyt jotain positiivista haluaa hakea niin Chelsealle tärkeä Essien on poissa vielä meitä vastaan. Mutta toisaalta Norsunluurannikko hävis Algerialle ja Drogba ehtii takaisin meitä vastaan.

  Toivon todella, että Arsenen Upporikasta ja Rutiköyhää ei kuse nyt kintuille. Mikä loppukaudesta tuleekaan jos FA Cup-pettymyksen jälkeen nämä elintärkeät seuraavat Valioliigapelit menis ihan penkin alle? Ei uskalla edes ajatella. Tätä varten jalkapalloa seurataan ja Arsenalia kannatetaan, mutta täytyy kyllä sanoa, että jännitys on huipussaan seuraavan kaahden viikon ajan.

  Niin ja Pool-pelin jälkeen seuraava vastus on Porto CL:ssä vieraskentällä. Panokset on kovat…..

 7. Sori, mä nyt sanon tämän: harvoin on harmittanut Arsenalin tappio niin vähän kuin eilen. Toki FA Cupin voittokin olisi jotain ja varmasti paremmalla bändillä ois pelattu, jos loukkaantumistilanne olisi toinen, mutta tässä tilanteessa, kun valioliigan pytty on tyrkyllä, matsien väheneminenkin kelpaa. Villa menee keskiviikkona kumoon ja kaikki muutkin eteen osuvat joukkueet.

 8. kaks kymppiä heitetty egyptille ja tulosvetoon 4-1.
  Tosin meiän tuurilla kamerun jatkaa ja voittaa kisat. Toivottavasti song saa taas huilata.

 9. Mua v…tuttaa aina kun Arsenal häviää. Vaikka harjoituspelin. Ja toivottavasti muitakin goonereita.

  Oma v…tutusmittarin asteikkoni käsittää Arsenalin häviöistä puhuttaessa marginaalin 9-10: 10 kun (todella harvoin) hävitään Spudseille ja muut 9. Oikeastaan parin kauden takainen Mestari-liigailta Anfdieldillä v…tuttaa vieläkin. Pari kertaa on tullut herättyä painajaiseen jossa Hyypiä puskee Senderosin olkapään takaa pallon takanurkkaan. Ei näistä pääse koskaan yli. Kevään ajan Senderos tekee omalla rankkarialueella tilaa vastustajan puskijoille Toffee-miehenä ja tuskin palaa Grovelle. Eipä tuu ikävä.

 10. Kamerun 3-1 häviölla jatkoajalla. Nyt vaan lentolippuja varaamaan Songille niin että ehtii Villaa vastaan kentälle!

 11. Kamerun tippui Egyptille jatkoajalla eli Song pääsee takaisin Lontooseen. Saa nähdä laittaako AW Songin jo sunnuntaina kokoonpanoon, toivottavasti. Villaan ei tietenkään ehdi. Pelasi 120min tänään.

 12. Yes yes yes, saadaan Song takaisin. AW varmaan huomenna ilmoittaa että hänen paluunsahan on kuin uusi siirto ; )

 13. Eiköhän Alex ole jo keskiviikkona, viimeistään torstaina Lontoossa, joten luulis että sunnuntain tärkeässä Manu-ottelussa on kentällä. Mulla meni jossain vaiheessa Manu- ja Chelsea-pelit sekaisin. Manu on siis ensin ja Chelski vasta ens viikon sunnuntaina. Tervetuloa takaisin Alex Song, sua todella tarvitaan tulevissa koitoksissa.

 14. Haa, tapsa, kyllä muakin viduttaa jotkut matsit vuosienkin päästä: mm. cup-voittajien cupin finaali, jossa seaman imaisi maalin puolesta kentästä, uefa-cupin finaalin rankkarikisatappio, sieniliigan finaali ja birmingham-matsi, jossa dudu loukkaantui ja joka huipentui birminghamin rankkariin. Mut aina helpottaa, kun muistaa michael thomasin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s