Managerin vastuuton vastuu

ARSENAL – Ma…. Oh dear!

Istuin hiljaa, istuin hiljaa pitkään. Tuijotin äänettömälle vaimennettua televisiota, en muista mitä televiosta tuli. Pystyin kuulemaan, tuntemaan vain yhden asian. Vain hetkeä aiemmin olin hakenut sohvalle kaveriksi yhden tähden jalojuomaa, kuulin ja tunsin nielastessani sitä. Nielaisu teki kipeää, se ahdisti, nielin tappiota, nielin tyhjyyttä. Tunnen oloni poissaolevaksi, tunnen oloni joksikin muumioksi..

En kykene rationaalisuuteen millään tasolla, ajatuksia olisi kenties enemmän kuin kertaakaan tällä kaudella mutta pahoittelen etten koe olevani tällä kertaa tilanteessa missä tunnen halua jakaa niitä. Yritän jotain..

En halunnut kommentoida, en halunnut reagoida eilen ottelun alla Arsenal.comissa julkaistuun tuttuakin tutumpaan propagandaan. Kuten kirjoitin, olin luottavainen eilisen suhteen. Nyt en voi kuin lukea tätä propagandaa yhä uudelleen ja uudelleen, miettiä, pohtia, kiusata itseäni.

”I think we are the team who brought out more young players than any other team in the country. That is why if you look forward we are not in a position today where we have to say we have to spend £150million to build a team. We have a team. If we have to add one, even at 30 [million] we can do it, if not we can rely on what we have.”

”I believe as well the extra push can come within the Club and the easy solution is always to look outside. When you look deeply at what is happening to us, we have the best attack in the League; we scored more goals than anybody else. That means at least if you can do that for the first 20 or 21 games, why not in the other 18?”

Olemmeko edelleen prosentin kahden päässä dominoinnista, siitä emme ole kuulleet managerin mielipidettä sitten viime kevään, tahtoisin kuulla. Ei minun pitäisi tieten tahtoen tervata itseäni ja kieriä höyhenissä, mutta ketä Arsene haluaa (yrittää) huijata toistuvasti, yhä uudestaan ja uudestaan. Vielä kerran, viimeisen kerran, me emme ole kukaan puhuneet koskaan, emme koskaan joukkueen vahvistamisesta 150 miljoonalla punnalla. Vain Arsene itse haluaa ampua yli ja yrittää jotenkin todistella ettei ostaminen ole keino, välillä tuntuu että se on peräti poissuljettu vaihtoehto.

Minulle tulee kiusallinen olo että Arsene kaivaa nyt kuoppaa vain itselleen, en h*lvetti minä sitä halua. Se tarkoittaa nimittäin kuopan kaivamista kaikille, jokaiselle kannattajalle, jokaiselle joka työskentelee Arsenalissa, koko seuralle. Tiedän että olen pari tuntia ottelun jälkeen tunnetilassa missä olisi parempi odottaa hetki ja antaa pölyn laskea, ettei tule sanottua mitään sellaista mikä kaduttaa myöhemmin. Valitettavasti minulla ei ole aikaa antaa pölyn laskeutua, minun pitää herätä kukonlaulun aikaan töihin, ansaitsemaan palkkaa mistä voin taas kerran laittaa hieman sukanvarteen jotta pääsisin taas joskus paikanpäälle Lontooseen katsomaan livenä rakkaan seuran edesottamuksia. Kuinka ironista.

Tulin ajatelleeksi pelin aikana että meidän ongelma on siinä ettei Arsene Wenger ole vastuussa kenellekään. Hän on onnistunut rakentamaan saavutuksillaan itselleen aseman joka on epäterve kilpailuyhteiskunnassa, tässä tapauksessa lajissa nimeltä jalkapallo. Se mitä mieltä itse kukin on kilpailuyhteiskunnasta, se ei ole relevanttia, jalkapallo on urheilua ja urheilu on aina kilpailua, kilpailua siitä kuka on paras. Eilisen jälkeen tunnustan ajatelleeni, epäilleeni onko Arsenen tavoite olla paras jalkapallojoukkue, vai onko tavoite olla kilpailukykyinen seura.

Ennen kuin tuomitsette edellisen ajatuksen, älkää suotta, tein sen ihan itse. Juuri nyt minua ahdistaa eniten se että onnistuin virittää itseni niin positiiviselle mielelle ennen eilistä ManUn kohtaamista, se että onnistuin olemaan reagoimatta sille propagandalle mihin valitettavasti tämän blogin alussa olin pakotettu palaamaan. Olin niin innoissani, jännittynyt, mitä vain että menin eilen sunnuntaina ennen peliä täysin vapaaehtoisesti toviksi töihin saadakseni ajatukset hetkeksi johonkin, pulssia hieman tasaantumaan. Kuunnelkaa nyt, menin VAPAAEHTOISESTI TÖIHIN! Mitäkö yritän sanoa, sitä että korkealta ja kovaa tippuminen on v*ttumaista.

Tiedätte allekirjoittaneen, kirjoitan kovin harvoin varsinaista otteluraporttia, tänään jos joskus se olisikin itsemurhaa. Jokainen meistä ’kirjoittaa’ omansa pelin aikana ja sen jälkeen. Tiedätte senkin että tapanani on sen sijaan kirjata plussia ja miinuksia pelaajille, jotta voisin sitten ottaa kantaa yksittäisten pelaajien tekemisiin ja suorittamiseen, ehkä sitä kautta sitten peilata kokonaisuutta tai jotain. Lopetin eilen merkintöjen ja muistiinpanojen kirjaamisen ManUn iskettyä toisen, tyydyin piirtämään pääkallon Denilsonin nimen perään.

En valinnut Brassia eilen kokoonpanooni, en halunnut. Tiesin kuitenkin että Arsene hänet valitsee, siksi halusin olla positiivinen tämänkin tosiasian suhteen, halusin antaa mahdollisuuden, mietin kuinka monennen. Ja nyt, sitä kuinka monennen, sitä minun ei pitäisi miettiä, sitä pitäisi miettiä managerin, pitkään ja hartaasti. En halua kuulla enää koskaan Arsenen suusta sitä miten mahdollinen vahvistus ’tappaisi’ ketään, me olemme tekemässä joukkoitsemurhaa peluuttamalla pelaajaa, pelaajia jotka levittävät syanidia kentälle.

Hyväksyn että käytin varsin voimakasta ilmaisua mutta sekin menköön sen piikkiin että eilisen ottelun loppuvihellyksestä tulee pian kuluneeksi vasta kaksi tuntia. Arsene, kumpi on olennaisempaa, se että joku voi joutua uhriksi tarvittavien tekemisten seurauksena vai se että me voitamme Valioliigan tai voitamme ylipäätään jotain? Jos ja kun Denilsonissa on sellaista potentiaalia mitä hänessä täytyy olla, pelatkoon reserveissä, menköön lainalle tai tulkoon kentälle siinä vaiheessa kehittymään kun meillä on varaa siihen mahdollisuus antaa. Tällä hetkellä Denilson on hölkkäävä aikapommi, eilen ensimmäisen 28 minuutin jälkeen brassi oli räjähtää jo kahdesti, se tekee noin kuusi potentiaalista räjähdystä per ottelu ja oli vain ajan kysymys että pommi sitten räjähtää, useamman kerran.

Voi voi, tekee jo lähes kipeää tämä ironia mutta näin parjattu pelaaja juuri ottelun alla:

”We lost two games against Manchester United in the Champions League but we learned from both. I remember Evra saying it was men against boys. We’re not boys any more, I am a man and I’ll show that on the pitch. I don’t like to talk too much off the field, I just want to show it out there.”

Mitä Denilsonille on tapahtunut, sitä on vaikea sanoa, mutta oli se mitä tahansa, suunta on täysin väärä. Korjatkaa jos olen väärässä mutta muistaakseni brassi pelasi viime kaudella eniten minuutteja kaikista pelaajistamme. Muistan senkin että oli vaihe jossa allekirjoittanutkin ylisti Denilsonia meidän parhaana pelaajana, kuinka h*lvetin omituista. Pelasimme silloin tosin tasolla missä taistelimme takaa-ajajina neljännestä sijasta, pelasimme elämästä ja kuolemasta Aston Villaa vastaa. Nyt pelaamme astetta suuremmista panoksista ja siinäkö raja sitten kulkee? Onko Denilson ottanut takapakkia vai onko Valioliigan kärjen taso vain yksinkertaisesti pelaajalle liikaa, vai molempia. Miten vain, jos Denilson on avauksessa ensi sunnuntaina, vastuu on vähintään yhtä paljon Arsenen kuin pelaajan.

Ja kun nyt lähdin näin voimakkaaseen hyökkäykseen pelaajaa kohtaan, mennään loppuun asti. Tunsin oloni myrkytetyksi kun Arsene oli lopulta nähnyt tarpeeksi ja otti Denilsonin vaihtoon. Brassin ilme oli kuvottava. Kasvoilla oli jokin ihmeellinen itserakas, ironinen, välinpitämätön, vastuuntunnoton virne, melkein hymy.. Miksi minä, teinkö jotain väärin, noh, näin tänään, huomenna on uusi päivä. Olen h*lvetin pettynyt Denilsoniin, en ymmärrä miksi Arsene valitisi hänet avaukseen.

En tiedä, on syytä vakavaan pohdiskeluun, en sittenkään jaksa uskoa että olisimme niin paljon huonompi joukkue kuin eilinen antoi ymmärtää. Jos langetin juuri tylyn tuomion yksittäiselle pelaajalle, lopulta vastuu lankeaa hänelle joka taas ei ole vastuussa kenellekään, managerille. Wenger oli vastuussa mm siitä että jostain käsittämättömästä syystä Andrei Arshavin teki paluun hyökkäyksen keskelle, miksi h*lvetissä. Me kokeilimme sitä hetken, venäläinen kadotti siinä kokeilussa tehonsa ja motivaationsa. Hän sanoi ettei viihdy siellä ja Arsene sanoi että se oli vain pakon sanelema tilanne, eikä se toiminut.

Sitten Arsene sanoi ettei meillä kuitenkaan ole mitään tarvetta hankkia hyökkääjää, ei vaikka vähintään 30 miljoonaa puntaa polttelee taskussa ja makaa pankkitilillä käyttötilin surkealla korolla. Ei ei ei, ei ole tarvetta koska Nicklas Bendtner palaa tositoimiin loukkaantumisen jälkeen, hän on se pelaaja joka on fyysinen, pitkä ja joka on juuri vaikuttanut harjoituksissa pirteältä, hyväkuntoiselta jne jne, näinhän Arsene toimittajille totesi.

Aston Villasta ei tullut voittoa, ei se mitään, me olemme tehneet liigassa eniten maaleja ja meillä on Bendtner, emme tarvitse hyökkääjää, ManU kaatuu. Mutta mutta, mitä jos sittenkin Nicky aloittaisi vaihdossa ja laittaisimme Arshavinin hyökkäyksen keskelle, se voisi toimia, kuka tietää, emme kuitenkaan tarvitse hyökkääjää, höpö höpö, me olemme tehneet liigassa eniten maaleja, se pitää muistaa.

ManU siirtyy johtoon.. siirtyy kahden maalin johtoon.. siirtyy kolmen maalin johtoon, Niclas istuu vaihdossa. Juutti istuu vaihdossa vielä 20 minuuttia sen jälkeen kun ManU on tehnyt kolmannen.. ja Andrei tappelee eilen jopa kovin yksinäisenä kärkenä keskellä. Mitä h*lvettiä Arsene oli ottanut ennen peliä? Meidän taktiikka oli kovasti enemmän 451 kuin tuloksekas 433 ja olimme kotona, Grovella. Arshavin pelaa ylhäisessä yksinäisyydessä ja Wenger varmaan mietti harmaantuvia hiuksiaan sukiessaan että ei hätää, me olemme iskeneet eniten maaleja liigassa, emme tarvitse hyökkääjää, meillä on Nicklas.

Kokoonpanon ja taktiikan suhteen menimme eilen pahasti metsään, me suorastaan lahjoitimme kotikentän tuoman edun ManUlle. Jos B52 olisi ollut avauksessa aiheuttamassa hämmennystä ManUn helvetin kolmos- ja nelostopparille, jos juuttia olisi tuettu laidoilta rohkeammin a’la Andrei ja Nasri / Rosicky, jos, jos.. Me emme tarjonneet ManUn pelaajille sitä uhkaa mikä meidän tehoilla ennen alkuvihellystä on varmasti ollut, me olimme kesyjä ja varovaisia taktiikassamme, Andrei oli liian helppo ManUn puolustuksen pideltäväksi yksin ja kovin kauaa ManU ei tätä ihmetellyt, he ymmärsivät että hei, eihän liigan tehoikkain hyökkäys kovin ihmeellinen olekaan. Henkinen yliote siirtyi vaivattoman nopeasti vastustajalle ja me tarjoilimme sen.. Arsene tarjoili sen hopealautaselta.

Nyt saa alkaa riittää, voimat alkavat hiipua. Olen kyllä mykistynyt että ManU voi tulla Grovelle ilman kahta ykköstopparia, ilman kahta maailman parhaisiin lukeutuvaa keskuspuolustajaa ja me olemme niin hampaattomia varamiehistä puolustusta vastaan. En tiedä missä vaiheessa Arsene sai tietää ettei edes Vidic pelaa, mutta en voi sulattaa että olimme niin negatiivisia, emmekä halunneet hyödyntää rohkeasti tarjottua mahdollisuutta. Miksei Nicklas, tuo hyökkääjä minkä takia me emme tarvitse Dzekoa tai Chamakhia ollut avauksessa, miksi hakkasimme lähtökohtaisesti ja tietoisesti päätämme seinään laittamalla Arshavin kovin yksin taisteluun tuulimyllyjä vastaan, mysteeri.

Tätä ihmettelyä puoltaa mielestäni sekin että Cesc oli eilen hyvin merkitty mies. Jos Cescillä on tila normaalia vähemmässä, se johtaa siihen että joudumme pelaamaan useammin pidempiä syöttöjä ja tulemaan enemmän laitojen kautta, mikä taas tarkoittaa enemmän keskityksiä. Ajoimme kaikessa umpikujaan koska meillä ei ollut hyökkäyksen kärjessä mitään asetta osin kaverin pakottamaan tilanteeseen, näytimme ajoittain joukkueelta jolla ei ollut mitään suunnitelmaa. Pistittekö merkille, Alex Songille siunaantui kolme maalipaikkaa, kolme maalipaikkaa sieltä parhaasta päästä mitä meille ylipäätään siunaantui. Väitän että jo se kertoo kovasti paljon kuinka neuvottomia olimme.

Manuel Almunia.. en jaksa, enkä muitakaan yksittäisiä pelaajaa (Walcott vaihdosta ratkaisemaan ennen Nickyä?) enää kirjoitettuani jo ihan liikaa, kärsiessäni joka sanan kirjoitettuani jo ihan tarpeeksi yhdelle kertaa. Näimme eilen kentällä kaksi kenties Valioliigan kuuminta pelaajaa (Anelka kolmas?), kapteenimme ja Shrek Rooneyn. Tekee kipeää myöntää, ManU onnistui pimentämään Cescin ja epäonnistuneen taktiikkamme plus pelaajavalintojen myötä olimme neuvottomia tämän tosiasian edessä. En sitten tiedä oliko Shrek millään tapaa erikoisvartioinnissa mutta yhtä kaikki joudun s*atanan s*atana myöntämään että hänelle annettiin tila ja mahdollisuus olla inspiraatio ja johtaja jota en olisi halunnut todistaa. Siinä missä ManUn koko joukkue kykeni ikään kuin nojaamaan Rooneyn hyökkäyksen johtamiseen, meillä ei ollut mitään mihin nojata.

Alex f*ckin’ Ferguson vei eilisen sata nolla, ilman ykköstoppareita, what a shame.

Tunnelma Grovella oli kaverin iskettyä kahden maalin johdon hämmentynyt, epätietoisen- ja toivoisen hiljainen, pettynyt. Tällaisten pettymysten, näiden lipunhintojen jälkeen, odotan kovin hämmentynyttä kotiyleisön kannustusta tästä eteenpäin, kaikki kysyvät jotain, kenelläkään ei ole vastausta, ihmiset siirtyvät odottavaan mielentilaan, he odottavat vastauksia. Jos joku suunnittelee reissua Lontooseen, takaan että lippuja Grovelle on varsin helposti saatavilla.

Arsene kielsi ettäkö Englannin cupista tippumisella olisi ollut jotain vaikutusta eiliseen, h*lvetti, ihan sama oliko vai ei mutta kahdesta pokaalista olemme jo luopuneet, väittäisin pitkälle ehdoin tahdoin. Eilen otimme kipeän askeleen siihen suuntaan että jäljellä on pian vain yksi, Mestareiden liiga vaikken vielä sitä halua julistaa, en p*rkele halua, tulee muuten liian pitkä kevät. Joku (minäkin) voisi sanoa että voitto ensi sunnuntaina Stamford Bridgellä ja olemme edelleen mukana. Juuri nyt tuo ajatus tuntuu vain kovin kaukaiselta ja valitettavasti kovin mahdottomalta. Teimme sen tosin viime kaudella, voitimme sinisten luolassa, edelleen tosin kiitos lentävän hollantilaisen.

Lohdutuksen sana loppuun, me olemme edelleen loistavissa asemissa sijoittuaksemme neljän joukkoon, paremmissa kuin viime kaudella, eli olemme menneet eteenpäin? Tämän todettuani tunnen kyllä aavistuksen mielipahaa, onko se neljän joukkueen sijoittuminen sittenkin projektin tässä vaiheessa tavoite? Olen tänään takuulla töissä taas pelipaita päällä mutta luoja varjelkoon jos joku tulee utelemaan ajatuksiani eilisestä, antakaa minun olla, tarvitsen nyt aikaa.. ja vielä kulauksen tai kaksi nielaisun kipeää tunnetta. Brb! Keskustelua jos ei muuta, sitä eilinen herätti.

0 thoughts on “Managerin vastuuton vastuu

 1. En pura eilistä, ylläoleva kuvasti täysin esityksemme.
  Kotiin päästyäni suuntasin salille jossa vietin pari tuntia, kyllä olin juonnut ottelun aikana ei tehnyt hyvää. Juostessani juoksumatolla mieli teki vain lisätä vauhtia ja jatkaa ja jatkaa.

  Seuravaan peliin avausta on pakko vaihtaa laittamalla juutti kärkeen ja helvetin jackson pois sieltä kasvamaan mieheksi. laitetaan vaikka ebuu tilalle. Kausi jatkuu, mutta nyt on aika herätä ja jokaisen katsoa itseään peiliin. Kun puet tykki paidan päälle ei ole varaa vain pelata, vaan taisteltava loppuun asti sellaisella sykkeellä jonka huomaa vielä seuraavan päivän palauttavissa treeneissä. Saatana!

 2. Eteenpäin ehkä olemme menneet heikompia joukkeita vastaan pelatessamme, mutta 5 tappiota on nyt kuten viime kaudellakin tässä vaiheessa.

 3. Vit## että Vitu#### .mä olin niin varma et hoidetaan homma!!??manure on niin huono kun oon kattonu sen pelejä muutaman vakion merkeissä surkee ja me hävittiin sille!!??nyt olen ensimmäisen kerran sitä mieltä että Wenger vois kattoo nyt peiliin….denilson….?? eniten pelottaa jo ens kesä …en halua menettää meijän ja maailman parasta keskikenttä pelaajaa meijän kapteenia ”FABREGAS 4” ja toivon että vielä tehtäs nousu niinkuin tehtiin viime vuoden puolella ja siihen tarvitaan voitto shelskistä joten Come on GUNNERS and GOONERS!!!!

  vittu et vityttaa edelleen ei taida töistä tulla alkuviikolla mitään……

 4. Kai tässä on myönnettävä, että nykyisessä kärkikomikossa Arsenal on kuitenkin hieman turistin roolissa. Kärjen tuntumassa roikkuminen on vaatinut suorittamista kykyjen ylärajoilla. Manu ja Chelsea taasen ovat tuolla enemmän ”rutiinilla”. Sinänsä koomista, että Chelsealla on toistamiseen mahdollisuus tiputtaa Arsenal 11 pisteen päähän kärjestä. Arsenalin tehot tippuvat heti kun vastaan tulee joukkueita, jotka osaavat pelata Fabregasia vastaan. Villaa vastaan Cesc vielä pystyi esittämään muutamia välähdyksiä, mutta eilen manuren keskikenttä pelasi hyvin Fabregasia vastaan. Arshavin sai luotua itselleen paikkoja, mutta viimeistely oli luvalla sanoen heikkoa. Eniten maalipaikkojahan siunaantui Arshavinille ja Songille. Näiden lisäksi oli yksittäisiä vetoja muilta ja se Gallasin puskupaikka. Manun loi kuitenkin vaarallisemmat tilanteet.

  Eilen Arsenalilla oli kentällä neljä pelaajaa, joista ei juuri hyökkäyssuuntaan ollut hyötyä. Vastaavasti kaikki suorittivat alaspäin huonosti. Denilson, Almunia ja Clichy tuli monilla esiin elisissä kommenteissa. Itse lisäisin listaan vielä Nasrin, oli totaalisen näkymätön ja boksissa sähelsi vähäisetkin paikat Manun hyväksi. Rosicky esimerkiksi oli selkeästi parempi. Walcott ja Bendtner saivat jonkinlaista effortia tultuaan sisään, mutta ei nuo kovin lähellä olleet realisoitua maalin muodossa. Ensi sunnuntaina tuolle keskikentän kolmannelle paikalle toivoisi Nasria, tai kaikista eniten Ramseyta. Diaby ja Denilson ovat kerta toisensa jälkeen epäonnistuneet suurissa otteluissa. Myös Nasri on pieni kysymysmerkki, ainakin viime keväänä Bluesia vastaab oli tuossa heikko. Aaronille vaan rohkeasti vastuuta, tuskin tässä mitään menetettävää on.

 5. pikkusen rauhotuttuani mieteskelin mahdollisuuksiamme mestaruuden suhteen ja siinä on pienen pieni sauma ja se on että manu ei voittanut viime kaudella kaikkia 4 suuren kohtaamisia vaikkakin tähän mun suunnitelmaan tarvitaan chelskin munan pikku kompurointia ja ei ois pahaks jos ja kun voitamme shelkin niin hyvä tulee!!!(ja ei denilsonia kentälle) ARSENAL num.1 ja nyt näytetään se!!

 6. Täysin typertynyt olo edelleen. Ei vaan yksinkertaisesti osaa sanoa mitään. Takaraivossa jyskyttää Cescin turhautuneet eleet. Toivottavasti kaveri ei jo mieti millaista olisi pelata messin ja zlatanin kanssa. Arsene voi kuvitella selviävänsä Touren myynnistä, mutta Cesc olisi jo liikaa. Sitä en sulattaisi!

  Tulee huono olo jo pelkästä ajatuksesta. Ei h*lvetti.

 7. Kuten Hessu edellä kirjoitteli, myös itselleni jäi verkkokalvolle turhautuneen Cescin eleet.
  Pitää nyt tosiaan toivoa että espanja voittaa kesällä maailmanmestaruuden niin kipparimme pääsisi nauttimaan kannun nostamisesta kun sitä ei hänelle seurajoukkuetasolla suoda.
  Kuten joku eilisissä kommenteissa kirjoitteli , ei tosiaan pidä katalaania hirveästi syytellä jos mieli rupeaa isien maille tekemään.
  Syyttävä sormi tulee osoittaa ihan toiseen suuntaa, jäärä-Arseneen.

  Viime viikon veikkaajassa oli isossa Arsu-jutussa mielenkiintoinen tilasto;
  Arsenalin maalia kohti on ammuttu 65 kertaa….. ja näistä 25 on mennyt sisälle ! (tämä siis ennen kahta viimeistä peliä)
  Ei jumalauta kyllä tämäkin tilasto kertoo aika karusti missä osa-alueella on vikaa.

  Arsene varmaan selittäisi tämän että vastustajalla on olut laadukkaita laukauksia …

 8. Senderos ensin lainataan muualle parin virheen takia ja sen jälkeen mies ei edes saa uutta mahdollisuutta ykkösjoukkueessa ja kyseessä oli kuitenkin vähän yli 20-vuotias toppari. Samaan aikaan esim. Denilson, Almunia, Walcott ja Diaby saa uusia mahdollisuuksia LOPUTTOMALLA tahdilla. Kun puhutaan uusista pelaajista näille paikoille niin Wenger vain toteaa, että hankinta ’tappaisi’ kyseiset herrat. Enpä muista kertaakaan, että näin olisi sanottu Senderosin kohdalla. Ja kaiken kruunaa, että rosterissa on Manun hylkäämä Silvestre.

  Hiljalleen Wenger voisi alkaa tajuamaan kokemuksen ja puhtaan voiman/fyysisyyden merkityksen lajissa nimeltä jalkapallo. Junnuilla eikä kääpiöillä tulla voittamaan mitään KOSKAAN.

 9. Eilisestä vielä, ennen peliä täytyi ihmetellä kahta asiaa, miksi Denilson pitää olla avauksessa ja Nicken penkillä? Jos B-52 ei vielä ole 90 minuutin kunnossa niin olisi kuitenkin ekan tunnin aikana voinut jo ratkaista ottelun. AA:lla ekalla puoliajalla vain yksi laukaus kohti maalia ja se oli ainoa. Ei pelejä näin voiteta.

  Theo näköjään piti vaihtaa ennen Nickeä kentälle, Denilson sai tunnin hölkätä ja syötellä minne sattuu (puoliajalla olisi pitänyt jo vaihtaa) ja muutama epäkohta muukin pelissä. Mitä tekee polakki edes vaihtopenkillä? Miksi siellä istui myös Silvestre eikä Sol?

  Ensi viikonloppuna on sitten puolustuksen kannalta rautaisin kotijoukkue vastassa, ei näytä hyvältä. Loppuun vielä Röngän mietteet.

  http://www.urheilulehti.fi/jalkapallo/valioliiga/ronka-wengerilla-peiliin-katsomisen-paikka

  Song oli sitten meidän paras pelaaja, ei sekään jokapaikkaan kerennyt, Denilson, sunnuntaina jos avauksessa niin voi olla että jää peli katsomatta tai ainakin olutta tarpeeksi oltava.

 10. Muutaman kerran emäntä kyllästyneenä ekan puoliajan jälkeen tykkää mennä mielummin nukkumaan kun katsoo meidän taaperrusta. Kyselee välillä et miksi emme pelaa enää sitä alkukauden kaunista jalkapalloa johon Arsenalissa tykästy, mihin ainakaan minä en osaa vastata. Enkä nyt tarkoita pelkästään eilistä peliä. Eihän tietenkää tyylillä ole väliä kunhan voitetaan, vai onko? Ainakin vaimoväki on toista mieltä.

 11. You never win anything with kids!!!!

  Kertakaikkiaan alkaa oleen kärsivällisyys loppu ton nenä-kallen jääräpäisyyteen. Neljä edellistä kotipeliä kahta kärkijoukkuetta vastaa
  tappioita lukemin 13-3!! Jos meinaa olla mestari tai edes menestyä saldon muututtava.
  Missä vahvistukset?? meidän yksi ongelma on ollut jo muutaman vuoden että joukkueemme on liian pieni ja kiltti ”suuria” vastaan. Pelkään että tähdet ”luetaan cesc” kyllästyy tähän saamattomuuteen ja vaihtaa maisemaa. Ottajia on niikuin tiedämme!!!!

  ”Tulin ajatelleeksi pelin aikana että meidän ongelma on siinä ettei Arsene Wenger ole vastuussa kenellekään. Hän on onnistunut rakentamaan saavutuksillaan itselleen aseman joka on epäterve kilpailuyhteiskunnassa, tässä tapauksessa lajissa nimeltä jalkapallo.”

  Hyvin sanottu! Tämä on paljon mahdollista. Vaarallinen tilanne jos näin olisi käynyt.
  Kaikkihan on kumminkin fanien spekulointia mutta se meille sallittakoon.

 12. Senderosista: mehän emme tiedä, mikä big-philin asenne on ollut. Selkeästi on vaikuttanut siltä, että halu poistua on ollut suurempi kuin halu näyttää, että mokista on opittu. Mutta onko näin – se selvinnee, jos ja kun heppu siirtyy pysyvästi muualle ja alkaa paskanjauhaminen.

 13. Kyllä se siltä näyttäis että tuo sunnuntain Chelsea-peli ratkaisee ollaanko enää mukana mestaruustaistossa vai ei. Tavoitehan Villa-Pool -välisistä peleistä oli vänintään 7 pistettä? No siihen tarvitaan vielä paljon, suuri tason nosto, kaksi voittoa, ihme. Mikäli onnistuttaisiin tässä ovat mahdollisuudet yhä varsin hyvät Manulla ja Chelsealla ollessa loppukaudesta vaikeampi otteluohjelma.

  Just dreaming, all we can do now…

 14. Alla Arsebloggerin onnistunut kuvaus Denilsonista… niin totta

  ”Denilson lost possession in their half, they played it forward to Park who was allowed to run and run and run and run and run and run while Clichy played startled rabbit. Eventually Park, who I’m sure couldn’t believe his luck, just slotted it home at the near post. I know United had men over but Clichy had to go make a challenge at least, make him do something, you never know you might get a foot on the ball. That Denilson was overtaken by the referee as he ’chased’ back says everything you need to know about him at the moment.”

 15. Tänään on tullu lueskeltua noita englantilaisia faniblogeja ja siellä on kyllä paljon tosii kovaa tekstiä. Uskon kyllä että suurin osa on nuoremmilta goonerfaneilta jotka eivät edes kunnolla muista Wenkun saavutuksia.
  Anyway , Setä-Arsenen päätä ollaan jo pistämässä pölkylle ja osansa saavat Almunia , denilson kuin Clichykin.

  Kuten hentekin kirjoitti,Wenkulla on suuri vaara pudota itse kaivamaansa kuoppaan.
  Välillä tuntuu että hän elää täysin omassa maailmassaan eikä todellakaan tunnusta tosiasioita.
  Fanit syyttävät häntä nyt suoraan valehtelusta siirtojen suhteen , mikä on kyllä täysin ymmärrettävääkin. Vittuakos meni edes lupailemaan hankintoja kun varmaan ei niitä tosissaan ollu tekemässäkään missään vaiheessa?

  Samaten fanit ovat täynnä noita 15-17 vuotiaita ”ihmelapsia”joita rahdataan lontooseen ympäri maailmaa. Kannattajat haluavat valmiita pelimiehiä eivätkä lupauksia joita meillä on akatemia pullollaan.
  Samoin nuoremmat fanit eivät todellakaan ymmärrä seuran voitontavoittelua taloudellisesti.
  Kannattavat omasta mielestään jalkapallojoukkuetta eivätkä pankkia kuten hentekin osuvasti on todennut.

 16. Korjatkaa jos olen väärässä, Oliko valioliiga joukkueilla aikaa hommata uusia vahvistuksia kello 19.00 asti ???????

 17. Kyllä näin oli Artsi , tammikuun ikkuna on sulkeutunut klo 19 suomen aikaa valkun osalta.

 18. Onhan maailmalla toinenkin Omiin haaveisiinsa tukeutuva valmentaja nimittäin Argentiinan valmentaja Maradona.Hänen jättikokoisessa joukkueessa on kaksi Arsenalin pelaajaa jotka eivät nuoruudestaan ja lupaus potentiaalistaan huolimatta ole koskaan ollut kentällä Christian Alvarez ja Campestrini.Ne siis miesten maajoukkue ringissä. Valmentajat jotka uskovat niin paljon omaan ylivertaisuuteen , eivät kuuntele edes läheistensä palautetta. Pahoin pelkään että lähdetään Denilsonilla taas Chelseaa vastaan, pitää laatu lupaukselle antaa mahdollisuus.
  Haukuttinhan me Songiakin tällä palstalla ja heti tuli ikävä kun se kävi Afriikassa.

  Jos me voitetaan Chelsea en välitä vaikka se laittas kentällä 78 vuotiaan ovimiehen tai kapteenin käsipuolessa kentälle marssineen superlupauksen 7 v.

  Mutta Millä me voitetaan, Uskoa on vai olenko kohta ateisti Wengerin suhteen. Nyt pallo on Arsenella , miten saa jalkeille voitosta taistelevan jengin, ostos aika on ohi ja kuka nyt voisi osata juosta tuomaria nopeammin, ei ainakaan Denilson..

  Ei ei vieläkään voi kirjottaa mitään järkevää.

  Vielä mä toivon , uskon ja kannustan…..olikohan uskottava!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. Arsenalin ongelma on tosiaan se, että kaikki valta ja viimeinen sana on joka asiassa yhdellä miehellä, Arsene Wengerillä. Ja kuten Hente niin osuvasti totesi, Arsene ei ole kenellekään minkäänlaisessa vastuussa. Eikös semmonen ole diktatuuria? Demokratiassa muidenkin kuin vain yhden miehen mielipiteillä on merkitystä. Arsene vois mun puolesta olla pohjoiskorea-tyylisesti ”Suuri Johtaja” tai ”Rakas Johtaja”, mutta vain siinä tapauksessa että vähintään joka toinen vuosi me voitetaan edes jokin pokaali. Ja se, että kusettaminen ja täydellinen paskan jauhaminen pitää loppua. Arsenella on mahtava menneisyys mestaruuksineen Arsenalissa ja Wengerin ideologia nuorien pelaajien kehittäjänä on helvetin paljon parempi ja tyylikkäämpi kuin esim. Shittyn 200 miljoonaa öljypuntaa pöytään ja ostetaan muista joukkueista parhaat pelaajat pois. Mutta vaikka Arsene olis kuinka paljon hyvää tuonut aikanaan tähän seuraan niin näissä asioissa pitäis olla realisti. Menestystä tuli Arsenen johdolla managerikauden alkuvuosina hienosti, mutta katsokaa nyt helvetti miten se kaikki gloria ja muu hyvä on tyrehtynyt täysin ja on alkanut paskan jauhaminen ja perättömyyksien puhuminen. Arsene viilaa kaikkia linssiin. Miksi? En tiedä. Onko hän kadottanut todellisuudentajun vai onko Arsenelle oikeasti olemassa joku muu prioriteettina kuin menestys? Jos näin on niin Arsenen päivät seurassa pitäis olla luetut. Arsenea ei juurikaan uskalleta kritisoida, ei ainakaan seuran sisältä. Kannattajien protestit ja mielenilamukset erilaisilla foorumeilla eivät merkitse mitään vaikka totuushan on, että meillehän tätä juttua pelaajat pelaavat. Jos ei ole yleisöä, on aivan sama kuka pelaa ja miten.

  Asia nyt vain on niin, että Arsene on asemansa saavuttanut eikä sitä tule kukaan häneltä pois ottamaan. Arsene ei tule koskaan saamaan potkuja Arsenalin managerin postilta. Jotta me pystyttäis parantamaan se viimeinen 5-10% täytyis muutoksen lähteä Arsenesta itsestään. Arsenen täytyis oikeasti oppia nöyrtymään joskus. On aivan idioottimaista peluuttaa Denilsonia ottelusta toiseen kun kehitystä ei tapahdu. On aivan idioottimaista saivarrella jostain yhden vuoden jatkosopimuksista yli 30v pelaajille kun Billy on meidän alakerran tuki ja turva sekä selkäranka. On aivan idioottimaista puhua pelaajien ”tappamisesta” sellaisten pelaajien kohdalla, jotka eivät tarpeeksi tasokkaita tuomaan omalla panoksellaan mestaruutta Arsenalille. On aivan idioottimaista väittää, ettei koko maailmassa ole saatavilla parempia pelaajia kuin mitä meillä jo tässä joukkueessa on. On aivan idioottimaista hakea aina syyllisiä huonoihin tuloksiin jostain muualta kuin joukkueen sisältä tai managerista itsestään.

  Arsenen tarvis oikeasti katsoa syvälle peiliin ja kertoa sille kaverille siellä, ettei jalkapalloa tarvitse keksiä uudestaan. Vois sanoa samalle hepulle, että ota opiksi virheistä ja tee tarvittavia muutoksia pelitapaan, roolituksiin, pelaajamateriaaliin, taktiikkaan, mihin vaan mikä ei ole sujunut tarpeeksi hyvin voittamisen näkökulmasta.

  Ongelman ydin meidän menestymättömyyteen viime vuosina on aivan sama henkilö, jonka ansiosta tämä seura myös voittanut paljon.

 20. Minkälaine toi manun pelaajabudjetti ja muutenki rahallinen tilanne tähän kauteen oli?? ihan vaan mielenkiinnosta kysyn…

 21. Hiton paljon hyviä kommentteja taas tällä palstalla. Säälittävää tässä on se, etteivät ne johda mihinkään. Ei tämä pieni purina täällä pohjolan perukoilla eikä sen enempää lajin emämaassakaan. Pelaajia ei saa ”tappaa”, mutta kannattajilla ei ole niin väliä.

 22. Täyttää asia Röngän kirjoitus,totta joka sana.Isoja seuroja vastaan meillä ei ole mahdollisuuksia,ei valioliigassa eikä mestareiden liigassa,ei tällä joukkueella.Mitä lähemmäs kesää mennään alkaa Barcelonan painostus voimistua Cesciä kohtaan nyt jo lupailevat hänen hankintaa ja AW bisnesmiehenä myy kun saa toivottavasti tarpeeksi korkean hinnan.Henrynkin myi alennuksella…Meillä ei ole mitään kehitystä tapahtunut näissä nuorissa Walcott,Nasri,Clichy,Denilson jne päinvastoin he ovat taantune t entistä huonommiksi.Eduardo on täysi floppi ollut koko ajan.

 23. Täytyy kääntää nämä ja lähettää Wengerille.Se kyllä lukee,mutta ei välttämättä usko ja myönnä olevansa väärässä.

 24. Ex, noi mainitsemasi argentiinalaiset pelaavat käsittääkseni Arsun kaimaseurassa argentiinan pääsarjassa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s