Project Youth – FAILED!

Chelsea – ARSENAL  2 – 0  (2-0)

Olo on niin tyhjä etten ihmettele lainkaan että ennen eilistä ottelua pään sisällä vellonut stressi laukesi kuten vuoden isä hämäräpuuhissa h*lvetilliseksi migreeniksi Drogban iskiessä toistamiseen. Kärsin siis tätä kirjoittaessa suunnattomasta päänsärystä, halusta olla kirjoittamatta sanaakaan ja taistelen ehkäpä jossain määrin painokelvottomia ajatuksiani vastaan.

En yksinkertaisesti muista vastaavaa lähivuosilta, Drogban iskiessä toistamiseen olin täysin valmis sulkemaan television ja lähtemään piiiitkälle kävelylle ulos tuiskeeseen. Sen verran hyvin itseni tunnen ja sen verran satoja ja taas satoja näitä pelejä on tullut nähtyä etten tuskin kykene edes täysin ymmärtämään miten vakavasta asiasta puhutaan jos ja kun olen valmis jättämään leikin kesken.

Lopulta tilanne päättyi siihen että olin pukenut ulkoiluvaatteet ylleni ja ensin päätin että okei, odotan josko Arsene tekisi heti puoliajalla vaihtoja, jos ei, sitten lähden. Koskaan en lähtenyt mutta se apatia ja ’tyhjää’ televisioruutua tuijottaminen hakee vertaistaan. Olo oli täydellisen tyhjä ja jos ja kun se näkyy tänään blogissa, väitän että olen syytön. Jokaisen sanan, jokaisen lauseen kirjoittaminen sattuu kuin pesäpallomailalla migreeniseen ohimooni iskettäisiin.

Ennen kuin tuomitsette allekirjoittaneen päivän otsikosta, tahdon vain puolustautua sanomalla että olen niin korviani myöden täynnä kuulemaan kuinka nuori joukkue meillä on, en varsinkaan kuinka loistava taloudellinen tilanne meillä on jne jne. Kuinka usein olen sen sanonut, jään kenties tänään kohtalokkaasti raitiovaunun yliajamaksi matkalla töihin, minä elän tätä päivää, en ensi kautta enkä varsinkaan kautta 2015/2016.

Tulee pian kuluneeksi viisi vuotta kun juhlimme edellisen kerran pokaalia, silloinkin pokaalia jota managerimme ei arvosta, liigassa kolmeen joukkoon pääseminen kun on suurempi saavutus. Aikaa projektille on ollut riittävästi, kauanko kestää jalkapalloilijan ura terävimmällä huipulla? Sanotaan kymmenen (tuskin sitäkään) vuotta terävimmällä huipulla ja projekti on kestänyt tästä ajasta puolet, eikö olisi korkea aika millä mittarilla tahansa luettuna lupa alkaa saada tulosta aikaiseksi.

Kaksi edellistä peliä ManUa ja Chelsea vastaan ovat osoittaneet karusti kuinka kaukana olemme vaadittavasta tasosta. ManU otteluun viitaten Arsene puhui jostain h*lvetin Mestareiden liigan välierien traumasta, kuinka se näkyi tuloksessa.. Mitä v*ttua? Samassa yhteydessä manageri jutteli viime kauden 4-1 kotitappiosta Chelsealle:

”Losing 4-1 to Chelsea last year at home was an accident because we had just gone out of the Champions League and we had a really bad look because we could have been 3-0 up and suddenly it is 3-0 for them. I don’t think we had a bad performance against Chelsea last year.”

Jos ja kun selitykset alkavat olla tätä luokkaa, en todellakaan tiedä kuinka positiivisesti suhtautua tulevaan, oliko eilinenkin onnettomuss tai jääkö siitäkin traumoja? Paha puhua pelaajien puolesta mutta luen juuri SKYlta managerin tuoreen kommentin eilisestä pelistä:

”It is difficult to swallow a defeat like that when we felt we were the better team.”

Siis kuka tunsi, joukkue vai pelkästään käskijä? Ja silläkään ei ole väliä kuka tunsi, jos tunsi. Nimittäin jos jollekin joukkueessa jäi tunne että olisimme olleet parempia tai että olisimme ansainneet eilen mitään muuta kuin pyöreät nolla pistettä, sitten viimeistään olen valmis uskomaan että meillä leijutaan Valioliigan kolmanneksi korkeimmilla palkoilla jossain sellaisessa taivaassa että jonkun pitää pudottaa meidät sieltä takaisin maan pinnalle ja nopeasti.

Lisää virallisilta sivuilta ilmestyi juuri sopivasti:

”I am completely happy with our performance and the spirit we have shown.”

Minä en enää todellakaan ymmärrä kuka yrittää huijata ketä ja miksi. Onko Arsenen viesti joukkueelle ja meille kannattajille, ehkä olennaisinta, onko Arsenen viesti itselleen kaikkea tätä mitä edellä? Tunsimme olleemme eilen parempia tai että kärsimme vahinkotappioita. Olemme kuulleet vastaavaa propagandaa niin pitkään että olemme pian räjähdysalttiissa tilanteessa. Meillä on valtava määrä kannattajia jotka ovat joutuneet toistamaan vain luottoaan manageriin ilman perusteluita mutta kohtaamme pian lumivyöryn jos jotain radikaalia ei tapahdu.

Toistaiseksi Emirates on täyttynyt mutta kuinka pitkään, sitäkö se todella vaatii että Grovella on 60000 sijasta 50000 katsojaa ennen kuin taloudellisen tuloksen positiivisuuteen vannova seurajohto manageria myöden ymmärtää ettei kyse olekaan pelkästä taloudellisesta menestyksestä. Minä pelkään sitä että jos alamme rakentaa tällaisia h*lvetin traumoja mistä Arsene puhuu, traumoja jotka juontavat v*tun edelliseltä kaudelta, tie takaisin huipulle ja Valioliigan voittoon käy yhä hankalammaksi.

Entäpä sitten tämä project youth? Jokainen katsokoon eilistä kokoonpanoa ja miettiköön moniko eilen pelannut on projektin tuote, moniko ostettu, vaikkakin sitten nuorena. Tottakai allekirjoitan että Cesc on nuori, Song on nuori ja vaikkapa Clichykin edelleen 24 vuotias. Mutta jos esimerkiksi Songilla on jo alla yli sata ottelua, Clichyllä yli 200 ottelua ja Cescillä jo hurjat 259 ottelua meidän paidassa, ei me mistään untuvikoista puhuta, tulosta pitäisi alkaa tulla. Vaihdostakin haimme apua Rosickysta ja Ebouesta, emme jostain tulevaisuuden helmistä.

Minusta on edelleen täysin käsittämätöntä kuinka paljon meillä maksetaan palkkaa rehellisesti sanottuna nobodyille jotka ovat kaikkea muuta kuin palkkansa ansainneet. On järkyttävää lukea uutisia reservipelaajista jotka ajelevat Mercedes McLareneillaan poliisia karkuun aamuyön tunteina ilman v*tun ajokorttia ja me maksamme nämä mersut lipun hinnoissa, järkyttävää!! En voi kirjoittaa tietenkään faktana mutta edelleen yhtä faktana kuin reservimersut.. Kumpi olisi tuottoisampaa, hankkia Edin Dzeko 20+ miljoonaa vai syytää samat rahat Randalleitten, Lansburyien, Simpsonien jne jne palkkoihin. Dzekon suhteen voisin kuvitella senkin että mahdollisuudet saada edes sijoituksensa nollakorolla takaisin olisi parempi, pienestä riskistä puhuttaisiin joka tapauksessa.

Seurajohto haluaa katsoa tulevaisuuteen, tekisivät sitten sen. Sukupolvet vaihtuvat ja uusia kannattajia syntyy siellä ja täällä. Paras keino näiden uusien kannattajien, uusien fanipaitojen ostajien ’rekrytoimiseen’ on menestyä, vain voittajat muistetaan. Minä en ainakaan saa mitään tyydytystä siitä että joku nuori poika valitsee joukkuekseen ManUn, mikä oli ’helppo’ valinta ja että samalla minä vannon oman seurani nimeen ja pidän näitä gloryhuntereita jonain luopioina.

En tiedä enää missä harhailen ajatusteni kanssa, en ainakaan eilisessä pelissä. Eikä ehkä ole syytäkään, tulos oli se mitä tarvitsimme ja mitä haimme ja sitä emme saaneet. Meillä on yhtäkkiä uudet haasteet edessämme. Tämä kausi, joka ei ehkä sittenkään tule olemaan lainkaan niin hyvä kuin vielä kolmisen viikkoa sitten jaksoimme uskoa, tämä kausi pitää hoitaa kunnialla loppuun ja ensi kautta silmällä pitäen en h*lvetti ole valmis kuulemaan puheita mistään p*rkeleen traumoista. Minkä viestin Arsene tälläkin antoi vastustajien suuntaan, traumaattinen Arsenal? Minkä viestin se antoi pelaajille?

Tommi lähetti pelin tiimellyksen aikaan tekstiviestin: tämä on niin tätä ja kuinka oikeaan taisikaan lyhyestä virsi kaunis osua. Itse nimittäin sovelsin tämän ajatuksen suoraan viheriölle ja pelaajiin, en voinut välttyä ajatukselta että pelaajat ajattelivat ihan samoin. Mikä vaarallisinta, eniten näin tuntui ajatelleen varmasti Cesc Fabregas joka oli kuin on/off eli hän oli läsnä kun jaksoi mutta hänelläkin lienee iskenyt migreeni ajoittain kun mielen valtasi todellisuus. Cesc jättää meidät jossain vaiheessa, h*lvetti, Arsene päättää jossain vaiheessa rahastaa kapteenilla jos ei muuta ja minä en voi syyttää Cesciä siitä että kenties eilisen jälkeen tuo päivä on jälleen askeleen lähempänä. En haluaisi edes leikitellä ajatuksella mutta jokainen voi yrittää pohtia mitä nuoren kapteenin ajatuksissa on eilen liikkunut kun tämä on päässyt kotiinsa kaupungissa josta ei varsinaisesti edes pidä, seurasta kyllä, sitä ei kenenkään pidä kyseenalaistaa, Cesc rakastaa Arsenalia mutta..

Arsene Wengerin on pakko alkaa ottaa vastuuta menestyksestä kentällä, on pöyristyttävää saada kuulla managerin suusta viiden vuoden kuivan kauden jälkeen kuinka LiigaCup ei ole pokaali, tai top kolme sijoitus liigassa on parempi kuin Englannin Cupin voitto. En enää tiedä missä maailmassa Arsene elää mutta jossain aivan toisessa ulottuvuudessa kuin kannattaja (puhun toki edelleen vain itsestäni kuten aina). Kun Robin van Persie loukkaantui koko kaudeksi, 30+ maalin hyökkääjä, siihen olisi pitänyt reagoida välittömästi.

Meidän olisi pitänyt onnitella itseämme vuodenvaihteessa siitä että olemme täysin mukana taistelussa liigamestaruudesta mutta samalla meillä olisi pitänyt olla sopimus korvaajan hankkimisesta selvänä hyvissä ajoin ja odottaa vain että koittaa tammikuun ensimmäinen ja sopimus on virallisestikin selvä. Tuskin tarvitsee edelliseen edes lisätä sitäkin että menetimme Bendtnerin hänetkin useaksi kuukaudeksi. Arsene teki amatöörimäisen virheen kun kuvitteli että selviämme ilman Robinin maaleja ja se että hän kertoo meille hankinnan olleen v*tun lähellä vielä viimeisenä päivänä, se menee jo komiikan puolelle, vai tragikomedian. Miten voi olla mahdollista että hyökkäyksemme kärjessä pelaa edelleen loistava pelaaja, mutta pelaaja joka sanoo ääneen keltaiselle lehdistölle että pelaaminen siellä on tuskaa ja lähes inhoaa sitä.

Kaikenko sitten kruunasi se ettemme tarvitse uutta hyökkääjää koska Bendtner tekee paluuta? Tekee kyllä mutta ajoitus pahasti pielessä ja se oli ystävät kaikkien tiedossa, eikä se ole pelaajan vika. Arsene tiesi nämä neljä ottelua kalenterissa, hän tiesi ne jo kesällä. Hän tiesi että Nicky on kaukana täydestä iskusta näissä peleissä ja silti hän kehtasi sanoa ettei tarvetta uudelle hyökkääjälle ole vaikka hän samalla myönsi että nämä neljä ottelua tulevat kenties ratkaisemaan jossain määrin koko kauden.

Me sen jo tiesimme, mutta nyt sen tietää koko Suomen kansa. Ivan Gazidis sai kertoa Canal Plussan haastattelussa ajatuksiaan ja niistä kävi selväksi että meillä on manageri joka on vastuussa vain itselleen ja seurajohdossa luetaan vain pankkitilejä, käyvätkö he koskaan edes otteluissa? Tilanne on absurdi, olen varma, haluan olla varma että Arsene jos kuka vihaa häviämistä yli kaiken. Samalla hän on vastuussa vain itselleen ja tuskin vaatisi muuta kuin ilmoituksen että hän haluaa tämän ja tämän pelaajan, ilmoituksen seurajohdolle. Miksi hän ei tätä ilmoitusluontoista asiaa tee, siinä yksi suurimmista mysteereistä mihin olen kannattajaurani aikana törmännyt.

Minusta oli loistavaa, kerrassaan upeaa nähdä meidän vieraskannattajat polttamassa lähinnä Etelä-Euroopan areenoilta tuttuja soihtuja katsomossa, pidin sitä protestina ja aiheellisena sellaisena, olisimpa saanut olla mukana. V*tut sakoista, joskin pelkään että seuraavaksi alkaa lentää kolikot, sytkärit, jopa kännykät. Kannattajamme ovat turhautuneita, ei näitä ihmisiä enää kiinnosta käyttäytyä.. ja me olemme aina käyttäytyneet todella hyvin.. he haluavat protestoida. Kun tästä seuraa sakkoja, seuratkoon, mehän teemme niin hyvää tulosta että kun rahaa ei pelaajiin käytetä, mielummin sitten maksetaan hauskanpidosta sakkoja kuin annetaan voittojen valua omistajille tai h*lvetin reservipelaajien Mersujen osamaksuun.

Olen saavuttanut todellakin pisteen missä en enää kestä yhtäkään otsikkoa ’Men Against Boys’, kuinka kauan me joudumme vielä traumoinemme odottamaan? Ymmärrän enemmän kuin hyvin että tämän päivän blogi oli kaikkea muuta kuin asiantunteva millään tapaa, ihan sama, ihan yhtä sama kuin ovat kansalliset cup turnaukset managerille.

Seuraavaksi Pool Grovella jo ylihuomenna keskiviikkona. Minä pelkään, pelkään että joukkueen fiilis ja itseluottamus on pohjalukemissa. Pelkään että heillä on h*lvetti traumoja taistelusta neljän joukkoon sijoittumisesta, sen sijaan että olisimme vihdoin tällä kaudella haastaneet ManUn ja Chelsean ykkössijasta. Voitte olla varmoja että niin Pool, Citeh, Villa kuin jopa Sp*rs leireissä meidät on helppo nähdä nyt haavoitettuna eläimenä ja edelleen voitte olla varmoja että sitä he yrittävät käyttää hyväkseen, alkaen Poolista.

Taas joudumme tyytymään taisteluun sijoista kärkiduon takana, tällä kaudella meille tarjottiin todellista mahdollisuutta tehdä toisin. Kohtasimme mm heikoimman ManUn kahteen otteeseen miesmuistiin mutta sen sijaan että olisimme vahvistaneet joukkuettamme tarvittavissa määrin ja voittaneet, marssineet yli heikentyneen ManUn, me juutuimme traumoihimme. En tietenkään kiellä etteikö meillä ole nyt kasassa runko jonka varaan on hyvä rakentaa, ongelma on ettei rakenneta ja suurempi ongelmama, vaara ja uhka on ettei tämän rungon peruspilarit jaksa odottaa palatsin koskaan valmistuvan.

Minä olen hyvin loppu kuulemaan kuinka nuori joukkue meillä on ja kuinka loisteliaasti meillä pyyhkii taloudellisesti, minä olen kyllästynyt selityksiin ja odottamiseen. Ja minä kysyn, jos voitamme ylihuomenna Liverpoolin ja saamme sitä kautta tyydytystä että olemme vahvasti kiinni kolmannessa sijassa, ketä se tyydyttää?! Meidän pitäisi olla tässä vaiheessa projektia todella pahoillamme että edelleen ManU ja Chelsea ratkovat Valioliigan voiton ja meitä ei edes kiinnosta cupit. Samalla pitää todeta että on tasonnoston aika, sillä Poolin pitää todellakin kaatua tai loppukaudesta voi tulla arvaamattomankin vaikea, niin vaikea ettei sitä moni edes ajatellut vielä reilu viikko sitten kun olimme valmiit ManUn kaatoon.

Tämä oli AFSC blogi numero 1012 ja minä olen kyllästynyt kirjoittamaan (ja näen jo silmissäni kuka ehtii ensimmäisenä; ja minä lukemaan, haha).

0 thoughts on “Project Youth – FAILED!

 1. Älä kyllästy kirjoittamaan, tästä monen päivä lähtee käyntiin kun tätä lukee, jopa itselläni. Elämme vaikeita aikoja ja ihmeitä odotellessa, ei ole helppoa silti. Pokaali vaikka kaljakupista jopa auttaisi asiaa, antaisi ehkä uskoa.

  Ei tämä maailma tähän kaadu vaikkei 5:een kauteen voittoa valjusta ole tullutkaan, eikä edes se ettei nuoret ole kehittyneet niinkuin olisi pari vuotta sitten Wenger asian ilmoitti.

  Tykkimies on tykkimies vaikka hautaan saakka

 2. Ai niin, näköjään tuo rahatulos on tärkeämpi kuin pelilliset saavutukset, mutta palkoissakin voisi säästää, vink Arsenelle

 3. ollaan tehty 60 maalia liigassa saman verran kun muna ja shelski joten siinä varmaan syy miksi ei lisä hyökkääjää ole hankittu!!? joten periaattees ymmärrän mutta kahta ekaa vastaa ei olla tehty kun 2 maalia joten täytyy ihmetellä mikä on kun ei saada noita vastaan hommaa pelittää….no taistellaan loppuun asti ja pidetään ainakin se 3 paikka ellei parempikin pelejä kun on viel =) ikuinen optimisti!! ja CL hoidetaan niin kuhan joku pudottaa ensin shelskin ja munan =) ps.ja kyllähän se Fabregas lähtis muutenkin joku päivä mutta toivoisin vielä muutamaa vuotta Arsenalissa. pooli nurin!!!

 4. kauden lopussa meillä on noin 88 pistettä 91 tehtyä maalia ja 45 päästettyä…tiedä sitten mihin riittää!!??come on GUNNERS!!!

 5. Tänää kun Hente luin blogiasi tuli jotenkin vaivaantunut olo ja kiermurtelin tuolissani miltei koko ajan lukiessani. Miten oikeaan taas osuitkaan ajatuksinesi, olen pitkälti samoila linjoilla. Vaan kun seuran tilanne ja tapa toimia puetaan noin hyvin sanoiksi, sellaisiksi sanoiksi, jotka saavat kiemurtelemaan, se ei ole mukavaa. Ei lainkaan mukavaa. No ei kai sen aina pidä ollakaan, mutta tätä on jatkunut jo tovi, eikä ihan lyhyt sellainen.

  Niin paljon kuin Arsene onkin saavuttanut rakkaassa seurassamme vai sanotaanko seurallemme, alkaa minulla sama kiemurtelu miltei joka kerta, kun hänen haastattelujaankin kuuntelen tai luen. Luuleeko hän todella, että nämä harvinaisen ontuvat ja päivä päivältä yhä kummallisemmiksi muuttuvat ja jopa yhä enemmän toisensa kumoavat selitykset menevät läpi? Luuleeko hän todella niin? Kukas nyt on naiivi Arsene setä? Sama kuin tänään väittäisit eilen olleen perjantai ja huomenna tänään oleen keskiviikko. No ei nyt sentään, mutta yhtä hölmöjä alkavat jutut olla. Minusta Arsene pilkkaa meitä faneja. Jos meiltä tosiaan on kauden kriittisimmässä vaiheessa kaksi (no kolme, jos Dudukin lasketaan) kärkimiestä sivussa, kun taistellaan liigan piikkipaikasta ja vastassa on Villa, Chelsea, ManU ja Pool ja manageri on tosiaan sitä mieltä, ettei me mitään hyökkääjään tarvita, sillä ollaanhan me tehty eniten maaleja liigassa, niin johan sille nauraa kaikki! Ketä vastaan ne maalit on tehnty? Ainiin, Evertonia ja Blackburnia molempia vastaan kuus ja Ptrsmouthia, Wigania ja Wolvesia vastaan kutakin neljä. WAU!!! Nyt on neljä peliä takana Manua ja Chelskiä vastaan. Tehtyjä maaleja kaksi ja pisteitä nolla. wau. Ja managerimme ei halunnut vahvistaa hyökkäystä. Eihän meidän tietenkään kannata ketään sille osastolle ostaa, sillä Nicke Knatterton on palaamassa sairstuvalta ja on kuin uusi vahvistus! Hänelle tosin pitää antaa kolme viikkoa aikaa totutella valioliigarytmiin, mutta onhan meillä sitten vielä pelit Stokea, Hullia ja Wigania vastaan. Niin jos Nicke vain pysyy terveenä. Ja sitäpaitsi Robin saattaa palata vielä Fulham ja Blacburn peleihin ja niissä hän voi vielä nakuttaa pari komeaa maalia. EIhän miellä ole mitään hätää!!!

  No tilit on plussalla. Se on pääasia. Ja Cescin myynnistä saa aina 30 miljoonaa, jos katsomossa alkaa olla tyhjiä paikkoja. Paikkaa nimittäin kärkkyy eräs mersukuski ja sitten voidaankin siirtää tavoitetta taas kaudelle 2190-2020. Pitäisköhän alkaa varailla lentolippuja loppukauden otteluihin?

  Tiedän, että täällä eivät kaikki pitäneet DD:stä, mutta Gadzis nyt on selkeästi Caius Julius Wengerin sätkynukke ja tekee juuri niinkuin ukkojumala sanoo. Deinin aikakaudella heidän yhteistyönsä oli erilaista. Punaviinilasin ääressä mahonkikalusteisen kirjastohuoneen nurkassa parannettiin vähän maailmaa, mutta enemmänkin Arsenalia. Eräs ystävägooneri lähetti illalla puolenyön aikaan vielä viestin ja kysyi vaihtaisinkin Emiratesin yhteen liigapokaaliin? Nyt me maksamme kulisseja suurelle viihteelle. Highburyllä oli tunnelmaa ja pokaaleja tuli! DD ja AW tukivat toisiaan, vaikka erimielisyyksiäkin oli. DD oli suodatin ylös ja alaspäin. Seura meni eteenpäin sekä taloudellisesti ja urheilullisesti. Noh, Emirates on hyvä juttu, se on mahtava juttu, sitä tuskin kukaan kieltää. Se on meidän uusi koti ja tunnelmakin alkaa pikkuhiljaa siirtyä radan toiselle puolelle. Urheilulliselle puolelle sensijaan tarttis varmaan tehdä jotain. Pelkäänpä vain, että muutosta ei tapahdu niin kauan kuin Arsene on puikoissa.

  Mutta ketä Arsene yrittää aivopestä? Liigacupin voitto ei ole mitään. F.A. Cupin voitto ei ole mitään. Jos liigassa ylletään kolmen joukkoon, se vasta on saavutus! VOI JUMALAUTA! Näinkö niitä voittajia kasvatetaan? Mersukuskit saavat autonsa ja tyytyvät neppailemaan viheriöllä tavoitteenaan kolmas tai neljäs sija. Ei mestaruus. Voittajat muistetaan Arsene. Vai meneekö sekin vanha sanonta uusiksi? En kiellä, etteikö Arsenelta ole upea saavutus se, ettei hänen joukkueensa ole sijoittunut neljättä sijaa huonommaksi, mutta ne mestaruudet Arsene, ne muistetaan. Oli se sitten liigamestaruus ja F.A. cupin voitto. Ja tässä mielentilassa melkein paskacuppikin kelpaisi.

  Hohhoijaa. Raskasta on. Nyt kaiketi pitäisi taas käskeä: Katse eteen…päin!!
  Vaikeata se on. Ylihuomenna vastassa siis Liverpool. Mitäs veikkaatte, kuinka käy? KUmmalla seuralla on nyt jo seitsemän tappiottoman ottelun putki alla? Kumpi on ottanut viimeisestä kolmesta ottelusta yhden pinnan ja hävinnyt kaksi viimeistä? Kumpi väänsi viimeisimmässä ottelussaan paikallisvastustajasta vajaamiehisenä voiton? Kumpi otti paikallisvastustajalta turpaan tekemättä maaliakaan? Kummalla on raatelijanhampaat teroitettu vielä edellisen saalin verisiä lihanpaloja maiskutellen ja kummalla vielä maitohampaat suussa?

  Mitä me fanit voisimme tehdä, että tämä painajainen ei enää jatkuisi ensi kaudella? On aika avuton olo. Tästä jatketaan. Ehkä huomenna jo paremmilla mielin.

  Up the Gunners, kaikesta huolimatta.

 6. Chelsea manageri Carlo Ancelotti kuittasi Arsenen kommentin paremmasta joukkueesta ja pelin hallinnasta näin.
  ”Maybe Arsenal had more possession than us but that is not football. Football is about results.”
  Eipä siihen lisättävää;Osu ja uppos!

  Sitten tulee Liverpool ja kovaa.Jos sekin hävitään alkaa se Arsenen unelma kolmen joukostakin olla uhattuna.Arsenen pelaaja valinta ongelmat, Clichy vai Traore? Almunia vai Fabianski, Eboe vai Sagna, Ramsey vai Diaby, Walcott vai Bentner? Tässä vaiheessa pitäisi jo tietää? Ainut jonka tiputti on Denilson ja vasta sen jälkeen kun oltiin tiputtu Cupista ja menetetty 5 pistettä ,kiitos yhden lönköttelijän. Sitten ei yhtään puhdasta hyökkääjää.Jos ennen peliä sinulla on tuollaisia ongelmia ei mestaruutta voi voittaa.Permanentin olisi pitänyt löytyä ajoissa oli loukkaantumisia tai ei.

  Jalkapallo on onneksi kuitenkin vaikeasti ennustettava peli.Pari onnistumista voi vielä antaa saumoja. Mutta Manun ja Chelsean kokemus ja paremmin roolitettu joukkue ei kompastele niin paljo, että niitä enää kiinni saataisiin.Joten Pronssisijaa tässä tavoitellaan.
  Valitettavasti!!!

 7. Clichy on ollut ihan kuutamolla parissa pelissä. Melkein tekisi mieli sanoa, että Silvestre ei voi olla huonompi :-/

  Tolppamiehen paikka on tolpalla minunkin mielestäni ..

 8. Bob Wilsonin aikana oltiin 17 vuotta ilman ”metalli” romua. Nyt vasta viisi joten meillä on eläkevuosinamme tiedossa monia juhlia jos vain odotamme.
  Nyt juhlitaan vuotta 1970 kun piina päättyi.Uskon ettei meidän tarvii 17 vuotta odottaa 🙂

  Alla kutsu 17 vuoden Kuivan kauden päättymis juhlaan

  17 years without a trophy was far too long for a Club such as Arsenal.The Fairs Cup victory in 1970 revived our great Club and inspired it to even greater triumphs.

  Join the winning team to hear their memories of the day and to celebrate the greatest cup game ever seen at Highbury hosted by me and in aid of my charity, the Willow Foundation.

  I look forward to meeting you. Many thanks for your support.
  Best Regards
  Bob Wilson

 9. Jos ei kerran B52 ole vielä kunnossa niin hyvä vaihtoehto olisi Diaby, kyllä Diaby. Muutaman kerran haastanut puolustuksen, rynninyt läpi ja vetänyt pallon maaliin semmoisella voimalla ettei kukaan saa kinni. Korkeuttakin löytyy, joten viime peleissä turhat keskitykset eivät välttämättä enää ole turhia.

  Sitten asiaan. Pallon hallinta, kuten aiemminkin, ei ole avain voittoon. Ei ole mukavaa katsella valjun lyhyintä hyökkääjää, kun vastustajan lyhyinkin on päätä pidempi. Miksi ylipäätänsä noita korkeita keskityksiä edes harktaan silloin? Yksi nappisyöttö oli kyllä (Sagnalta?) AA:lle, jonka molari torjuikin reflexinomaisesti (Almunialtakin toivois näitä enemmän joka matsissa) jalallaan.

  Nyt kun pää on selvinnyt eilisestä niin tuli eka maali pistettyä Songin piikkiin, pelas palloa eikä miestä, mutta ei käynnyt mielessäkään semmoinen kuin tolppamies. Ainahan meillä on tolpat miehitetty. Minkähän takia ei nyt ollut?

  Tuo Ancelotin vastine Wengerin puheille, mille riittää hallinta mutta toisille riittää maalit. Miksi edes yritetään hallita peliä kun ei ole hyökkääjää jota sekin asia palvelisi? Voi Arsene minkä teit, tai jätit tekemättä tammikuussa kun johdettiin liigaa.

  Jaaha, molemmat kärkijoukkueet vaikka häviäisivät nuo kolme matsia ja pari tasapeliä siihen päälle, niin ollaanko mukana? Voitetaanko 13 seuraavaa peliä?

  Ei tunnu hyvältä tällä hetkellä, alkaa olemaan jo katseet ensi kaudessa ja pelottaa ajatellakin ketkä lähtee, vai pelottaisiko enemmän ketkä jää. 3-4 uutta pelaajaa kesällä (molari, hyökkääjä, Songille varamies ja joku muu) niin voitaisiin haastaa kunnolla kärkiseitsikko.

  Ainiin, ollaanhan me vielä Mestareiden liigassa, tällä porukalla vaan haastamaan Madrid tai barca.

  Toivottavasti keskiviikon voitolla olisi edes piristävä vaikutus, ainakin meille kannattajille. Eiköhän AA onistu pitkästä aikaa silloin.

 10. Tiedättekö goonerit mitä? ei nyt vittu kuitenkaan vaivuta synkkyyteen! nyt päästään pelaa taas ”oman tasosia” joukkueita vastaan ja voittoja tulee! tsiigasin otteluohjelmat nyt ihan ajan kans ja toivo heräs (tää nyt on tätä)
  eli meil on siis 13 pelii jäljellä ja siis pisteitä tulee se 39p 🙂 eli meil on se maucen 88p koossa!
  eikä tää ihan mahdotonkaan oo, aika iisi ohjelma
  laskin myös manun ja chelskin ja ne kumpikin päätyy 87p ….hei vittu me ollaan silti mestareita…jihuu
  manu loppu saldo 9voittoo ja 4 tasurii =31p+nykyiset 56=87p
  chelsean loppu saldo 8 voittoo ja 5 tasurii=29p+nykyiset 58=87p
  hurraa!
  oikeesti, jos vaikka tällein menis ni voisko sanoo……ME OLTIIN PARHAITA JA ANSAITTIIN MESTARUUS….miettikääpä sitä 🙂 🙂 no jooooo, turhauttavaa

 11. jos ite saisin päättää pool kokoonpanon:

  ihan sama
  eboue-gallas-verma-sagna
  capu-song-diaby
  nasri-b52-rocky

  aa:penkille ja sit vaihdosta sisään

  enskauden rosterista:

  sisään: veskari, toppari, 2* puolustavaa tai molempiin suuntiin pelaavaa kk, laituri ja ykkösmaalipyssy ja ehkä vasen pakki (riippuu gibbistä)
  pois ja äkkiä: almunia, fabianski, silvestre, denilson
  ja nää joille ei peliaikaa paljoa mut ketä ei ”raaski” heittaa pois eli jotka vois antaa tarvittaessa lepoaikaa paremmilleen: walcott, dudu, traore ja ehkä vela (mä ainakin haluun nähdä tän kortin kunnolla)
  ja sit nää merida, wilshere????? niistä en tiiä

  eli:
  mv: uus, szöccccnyc, mannone
  op: sagna ja eboue
  vp: gibbs ja clichy tai sit se uus
  kp: uus, gallas, verma, djourou, campbell
  kk kolmikko: fabre, song, uusi, uusi, diaby,ramsey (Rocky)
  hyökkäys kolmikko: uus maalipyssy, rvp, aa, sit se uus laituri, rocky, nasri, b52

  nää uudet vois olla tasoa:
  mv: cech, given
  toppari: terry, vidic
  laituri: lennon,hleb, david silva
  kk: essien, flecher, alonso,
  maalipyssy: TORRES

 12. Juha,

  Jos eka maalissa Clichy ei ole tolpalla niin katsoppa miehen juoksulinjoja toisessa maalissa. Voi hyvänen aika.

  Olo on tyhjä.

  Peetu

 13. Ja turha puhua mistään pallonhallinta prosenteista, jos oltais ykskin maali tehty niin chelski olis heittäny isompaa silmään tarpeen mukaan!! Ei ne pojat parastaan joutunu peliin laittamaan, läheskään!!!

 14. ”Peli alkaa positiivisesti meidän osalta ja saadaan muutama hyvä paikkakin luotua, mutta ei maalia. Sitten Chelski (lue: Drogba) iskee ensimmäisestä paikastaan. Tämän jälkeen alkaa meidän epätoivoinen hyökkääminen ja siniset rokottavat armotta vastaiskuilla muutaman kerran. Toinen puoliaika on sitten enää suurimmaksi osaksi pelailua ja loppuvihellyksen odottamista.”

  Ylläoleva on siis lainaus lauantain blogista ja miten arvelin pelin menevän. Tämän ei missään nimessä ole tarkoitus olla mikään minäpä tiesin tyylinen kommentti.

  Kaikista kauheinta vain asiassa on se, että jos tällainen ’normi’ kannattaja Suomesta pystyy nähdä tai siis arvata ottelun kulun ja juonen niin miten h*lvetissä kukaan seurassa managerista ja pelaajista lähtien ei pysty asialle mitään tekemään.

  No eipä tainnut olla koko tekstissä mitään järkeä, mutta kun tuli kirjoitettua niin en jaksa alkaa poistamaankaan. Ei todella ole helppoa tällä hetkellä..

 15. Moi. Huomenna pitäis lähteä pääkallopaikalle väijymään pool matsia, mutta fiilikset on tosi alhaalla näiden viimeaikaisten kädetysten perusteella ja paskat on ollu housuissa viime sunnuntaista lähtien. Eihän tää huonommaksi voi mennä, vai voiko? Gunnerilta ja Juhalta hyvää tekstiä ja oon täysin samaa mieltä herrojen kanssa. Joukkueen pitää muuttua kesällä todella paljon, jos meinataan haaveilla minkäänlaisesta menestyksestä. Puolustus pitää laittaa täysin uusiksi. Vermaelen ja Gibbs saa jäädä ja (varauksella Sagna) muut helvettiin (myös Gallas). Wenkku vois rupee hieromaan myös handelia parista Valencian Daavidista, niin saatais kunkkukin pysymään vielä muutaman vuoden ja vaihtokaupassa voitais heittää pari byyräriä, pari höpöhöpö brassia, pari patongin purijaa( toinen tosin puree sitä vitun purkkaa kokoajan. Todella ärsyttävää!) Sit me tarvitaan keskikentälle sellainen Diamanti/Gattuso tyylinen raataja, joka vaikka vittu syö sen pallon ennen kuin menettää sen. Evertonista vois yrittää myös Fellainia, jätkällä on asenne ja fleda kondiksessa ja taitoa löytyy, pistetään Theo ja intiaani vaikka vaihdossa. Toive untahan nää kaikki vaan on ja tuskin kesällä ketään tulee. Taidan tästä lähteä hakemaan rtv:stä pari purkkia maalia, pöllin himasta lakanan ja lähetän Wenkulle terveisiä. Livenä.

 16. Haluaisin muilta goonereilta vastauksen kysymykseen, mitä jos:

  a) keskiviikkona hävitään ja kauden lopussa ollaan esimerkiksi sijalla 6.

  b) cesc siirtyy kesällä barcaan ja Gallas Juveen.

  Koska me todella vaaditaan Arsenelta tuloksia? Mitä pitää tapahtua? Viisi vuotta on odotettu, neljä vuotta sitten oltiin lähellä ja nyt? Muutaman viime pelin jälkeen takki on ollut aika tyhjä. En voi puhua kuin omasta puolestani, mutta olo on kuin jos vaimo olisi pettänyt ja jauhanut samaa paskaa jo monta vuotta. Rakastan Arsenalia, kuten mauce sen sanoi, kuolemaan asti. Mutta tällä hetkellä viha on ensimmäisenä mielessä omia ajatellessa. Oksettaa, eikä voi uskoa tätä todeksi. Pettymys on kova, todella kova.

 17. Outoa, että täälläkin veskareista puhuttaessa spekuloidaann pääasiassa tällä hetkellä epävarmuutta huokuvan Almunian ja Fabulous-Fabianskin välillä. Ihmettelen, että minkä takia syksyllä mainioita otteita esittänyt Vito Mannone on ”unohdettu”? Jätkä sentään voitti meille syksyllä muutaman pelin ja oli esim Fulham-pelissä maagisen hyvä. Wenkku kuitenkin päätti kuitenkin pistää voittavan pojan syrjään jotta nämä kaksi pelleä saavat kumpikin vuorollaan hävitä meille pelejä. Sitä puolalaista konsonanttikasaa en tunne, enkä halua kaveria mitenkään kommentoida. Jotenkin on jostain syystä usko koetuksella noihin polakki-veskareihin.

  Clichystä ja erikoistilannepuolustamisesta sen verran, että kulmureissa kulmamies seisoo tolpallaan jumankauta niin kauan, että pallo puretaan v…tuun alueelta. Homma toimii noin jopa junnujoukkueissa ja tilanteeseen ohjeistaminen on hyvin yksinkertaista (vai mitä Ville?). Clichy ei asiaa ole jostain syystä sisäistänyt. Huonot ohjeet vai kuriton pelaaja?

  Harvoin viitsin kehua kanaalistudiota, mutta nyt on pakko. Keke oli asian ytimessä ruotiessaan meidän keskikentän tasapainopelaajien (Diaby ja Song) rooloitusta tai sen puuttumista? Kentällä on leveyssuunnassa kolme kaistaa ja laitakaistoille ei puolustavilla keskikenttäpelaajilla pitäisi olla kovinkaan paljoa asiaa. Laidat on laitureiden ja laitapuolustajien reviiriä. Meillä tosin asia ei ole niin, vaan esim Chelski-matsissa sekä Diaby että Song haahuilivat aika ajoin aivan h…vetin leveällä ja siihen Chelski (kuten myös MunA) iski. Chelsean vastaavat pelaajat eli Mikel ja Ballack päivystivät uskollisesti keskikaistalla tukien toppariensa työskentelyä ja hidastaen meidän hyökkäyksiin lähtöjä, eikä Lampardkaan kovin paljoa laidoilla viihtynyt. Malouda ja Anelka hoitivat laitapelaamisen pääasiassa ja Cashley sekä serbi tukivat. V…tutti katsoa kun olimme taktisesti niin selkeästi alakynnessä ja hampaattomia.

  Toivottavasti keskiviikkona palataan voittokantaan. Toivottavasti.

 18. Veskareista: Vito pelasi muutaman mainion matsin mutta alkoi kyllä hiipua ja sössi viimeisissä otteluissaan aika pahasti. Nuori kundi, vähän rutiinia – mutta voisiko saada uuden mahdollisuuden?

  Goal.comin Arsenal-asiantuntija väittää, että Wenkku yritti viime metreillä hankkia Stokesta Thomas Sörensenin… Mielenkiintoinen väite.

  Ville: AW:n pitäisi opetella suomenkieltä. Onhan se nyt noloa, että täällä otteluselostuksen voi lukea ennakolta eikä heppu pyri muuttamaan käsikirjoitusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s