1st AFSC ’online Gooner’

En  näe mitään syytä valehdella, bloggaaminen on h*lvetin raskasta ja kaikki ideat ovat tervetulleita. Tänäänkin idea on toki allekirjoitaneen mutta toteutus kaikkea muuta. En muista milloin tutustuin päivän vastaavaan mutta kumarran että tutustuin.

Hente vetää ansaitusti henkeä ja nyt jaarittelee suomigoonerien virallinen pess… ei kun rutopisti. Kun kaudesta on 2/3 takana, on syytä tehdä perinteinen välitilinpäätös ja ennuste loppukaudesta. Hyppään suoraan asiaan eli perustuen tähän asti pelattuihin otteluihin ja jäljellä oleviin vastustajiin, valioliigan lopputaulukko tulee olemaan seuraava:

Chelsea 86 pistettä

ManU 85

Arsenal 80

Liverpool 71

Aston Villa 70

Spurs 66

ManC 63

Eli kolmas sija näyttäisi tulevan melkoisen suurella varmuudella. Ennusteen tarkkuus on +/- 6 pistettä suuntaan tai toiseen, joten mestaruuskaan ei ole täysin pois suljettu vaihtoehto, joskin hyvin epätodennäköinen ja edellyttäisi joko meiltä lähes täydellistä onnistumista tai sekä Chelskin että Manun odotettua pahempaa kompurointia. Arsenalin loppuohjelma ja ennustetut tulokset ovat seuraavat:

Sunderland (k) 3 pistettä

Stoke (v) 1

Burnley (k) 3

Hull (v) 3

West Ham (k) 3

Birmingham (v) 1

Wolves (k) 3

Spurs (v) 1

Wigan (v) 3

Man City (k) 1

Blackburn (v) 3

Fulham (k) 3

Sanoisin että yksikään jäljellä olevista vastustajista ei ole meille ylivoimaisen vaikea, mutta ottaen huomioon tähänastiset esitykset erityisesti vieraskentillä, ei ole realistista odottaa, että kaikista otteluista tulisi 3 pistettä. Ensimmäinen potentiaalinen banaaninkuori vai pitäisikö sanoa pyyhe ja linko odottaa jo 27.2. Stokessa, joka edellisten vierailujen perusteella on kaikkea muuta kuin helppo paikka Almunian ’johtamalle’ erikoistilannepuolustuksellemme. Seuraavaa pistemenetystä uumoilen Birminghamissa, sitten luonnollisesti Spursin vieraana ja lopulta City-matsi kotona, joka itse asiassa näistä on mielestäni helpoiten käännettävissä voitoksi ottaen huomioon meidän tähänastiset kotipelit, jotka lukuun ottamatta Manua ja Chelskiä vastaan ovat olleet aika hyvin hallinnassa. Myös Blackburn vieraissa on siinä ja siinä, mutta pitää ehdottomasti voittaa, mikäli vielä siinä vaiheessa pelataan mestaruudesta.

Chelskin arvelen voittavan kaikki muut loput pelit paitsi Blackburn, ManU, Spurs ja Pool vieraissa, jotka olen arponut tasureiksi. Muita potentiaalisia mutta ei mielestäni todennäköisiä pistemenetyksiä voivat olla City ja Villa kotona. Manu puolestaan voittaa loput pelinsä lukuun ottamatta Evertonia ja Cityä vieraissa sekä Poolia ja Chelskiä kotona. Lopputulemana siitä, että koko kärkikolmikko menettäisi loppukaudesta kukin 8 pistettä, on että nykyiset piste-erot pysyisivät ennallaan. Kärjen takana Villalla on selkeästi helpoin loppuohjelma, he kohtaavat loppukaudesta kärkiseitsikosta ainoastaan Chelskin ja Cityn, kun taas City joutuu pelaamaan vielä kaikkia 6 muuta kärkijoukkuetta vastaan. Veikkaukseni on, että Pool kääntää lopulta taistelun neljännestä sijasta niukasti edukseen Torresin palattua kehiin.

Mestaruuden kannalta ratkaisevassa roolissa tulee olemaan 3.4. pelattava Chelsea-Manu -ottelu. Sen voittaja tulee olemaan vahvoilla, toisaalta tasuri siinä saattaisi pitää meidät vielä kisassa mukana. Toinen merkittävä seikka ovat loukkaantumiset ja meidän osalta lähinnä parantumiset, saammeko ajoissa esim. van Persien takaisin kehiin. Valitettavasti on todettava, että Robinin loukkaannuttua meidän hyökkäyspeli on ollut hyvin väkinäistä puurtamista. Ennen tuota marraskuista typeränkuuluisaa ystävyysottelua teimme yhteensä 36 maalia 11 liigaottelussa eli keskimäärin 3,3 byyriä per matsi. Tässä vaiheessa aika moni, allekironnut mukaan lukien, alkoi jo haaveilla 100 maalin kaudesta. Ilman van Persietä on nyt pelattu 15 ottelua, joissa on tehty 25 maalia eli keskimäärin 1,7 per ottelu. Tehot ovat siis romahtaneet tasan puoleen.

Toki selityksiä on muitakin, kuten muhkuraiset kentät, vastustajat ovat oppineet pelaamaan meitä vastaan jne., mutta väittäisin silti, että suurin yksittäinen syy on ollut van Persien poissaolo. Alkukaudesta tuntui, että yhteistyö akselilla Arshavin-van Persie-Fabregas toimi välillä kuin unelma. Jalkapallo on joukkuelaji, joten yhden tärkeän palasen puuttuminen näkyy välittömästi myös muiden pelissä. Muistellaanpa esimerkiksi Flaminin lähtöä ja siitä seurannutta kaaosta keskikentällä. Pakko myöntää, että Song on pystynyt kasvamaan roolissaan ja epäilemättä hänenkin poissaolo näkyi selkeästi noissa surkeissa tammikuun peleissä. Mutta kun ottaa huomioon, että yli puolet kaudesta olemme pelanneet käytännössä nollalla hyökkääjällä, ei voi kuin ihmetellä Wengerin hankintapolitiikkaa. Mutta näillä mennään ja toivotaan, että lasaretin poreammeet pysyvät tyhjinä loppukaudesta.

Pelaajista vielä sen verran, että Arshavin ei selvästikään ole nauttinut roolistaan ainoana kärkenä ja puolustuksen heikon lenkki on tällä kaudella yllättäen ollut Clichy, joka on vain varjo entisestään. Myös Sagna on taantunut edellisistä kausista ja luonnollisesti kumpikaan ei osaa keskittää. Kun vielä lisätään, että meillä ei ole laitureita ja ns. laitapelaajat eivät tue laitapakkeja riittävästi puolustussuuntaan (eikä toisin päin), meillä on todella yksipuolinen ja haavoittuva keskialueen syöttöpeliin perustuva taktiikka. Nähtäväksi jää, toimiiko tämä loppukaudesta enää ns. heikompiakaan joukkueita vastaan, vai ovatko nekin oppineet tukahduttamaan meidän syöttöpelin ja tekevät vastaiskuilla maalit aina tarvittaessa.

Positiiviseksi yllätykseksi nostaisin Songin ohella nyt Diabyn, mutta huomenna voin olla eri mieltä. Manu-pelin pusku on vielä liian kirkkaana mielessä. Kauden toistaiseksi suurin takaisku oli mielestäni FA cupin luovuttaminen taas, sitä en Wengerille anna anteeksi. Viimeiset 4 peliä olivat mielestäni jo etukäteen niin vaikeita, että saadut 4 pinnaa ovat aivan tyydyttävä tulos. Manu- ja Chelski-tappioista noussut kohu oli aivan suhteetonta, tasoero puolustuspäässä ja huippuluokan viimeistelyssä (vrt. Rooney/Drogba) meihin on tällä hetkellä niin selvä. Mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö tilanne voisi vielä muuttua ja esim. Bendtneristä kehittyä meille salainen ase loppukaudeksi. Mutta puolustuspelimme on ehdottomasti parannuttava ja hölkkäbrassia ei saa päästää enää kertaakaan kentälle, muuten on peli pelattu. Wengerin häpeäksi Wilsherelle ei sitten annettu tällä kaudella edes mahdollisuutta eikä Ramseykään ole saanut ansaitsemaansa peliaikaa. Plussaksi nostaisin myös Rosickyn kuntoutumisen, toisaalta taas Eduardo ei ikävä kyllä taida enää palata entiselle tasollensa. Walcott ja Nasri ovat molemmat hiipuneet. Hieman kärjistäen voisi sanoa, että Fabregas ja toppariparimme ovat pitäneet meidät näinkin hyvissä asemissa tässä vaiheessa kautta.

Näihin mietteisiin päättäen toivotan kaikille punavalkoista viikonloppua (kukin tulkitkoon vapaasti, onko kysymys viineistä vai Fullersin tuotteesta) ja lepoa itse kunkin hermoille sekä Arsenen rääkkäämälle maksalle. Seuraava raportti on luvassa viimeistään Burnley- ja Porto-matsien jälkeen, joita ollaan todistamassa paikan päällä.

– Eero –

Kiitos Eero! Tämän pess.. Goonerin kanssa olen jakanut niin paljon että kumarran, v*tun sama väittelemmekö vai emme, yleensä emme, cheers!

0 thoughts on “1st AFSC ’online Gooner’

  1. Hyvä kirjoitus taas kerran Hente.Diabysta…mies jonka päästä pallo saattaa lähteä ihan mihin suuntaan tahansa puski täydellisen maalin pool-pelissä..tuuria kerrankin..Cesc huhut/painostus kasvaa Barcelonan taholta koko ajan…ensi kesä tulee olemaan ratkaiseva meidän osalta..pysymmekö mukana sijoista 3-4 vai tipahdammeko alemmas..Riippuu pelaajakaupoista.

  2. Tuo 3.4 pelattava kärkipeli on Manun kotipeli ja siitä syystä ainakin itse näen Manun ottavan voiton. Myös veikkaus on sama kuin kauden alussa eli perinteisesti vahvan kevään pelaava Manu tulee olemaan mestari. Toki paljon on kiinni siitä kumpi pysyy kaksikosta Rooney ja Drogba enemmän terveenä.

    Meidän hyvin pienet mahdollisuudet ovat siinä, että pystymme voittamaan vähintään 11 ottelua ja sekään ei välttämättä riitä. Helppo ja hyvin varma veikkaus on, että sijoitus tulee olemaan kolmas. No eipä tarvi ainakaan karsia ensi kaudella Sieniliigaan jos jotain positiivista halutaan sijoituksesta hakea.

  3. Realistisesti ajatellen sanon, että vain Spurs-matsista saa tulla tasuri, muut pitää voittaa, jos halutaan olla mestareita. Koska ei nuo 2 muuta pudota tarpeeksi pisteitä. Vaatii siis venymistä, mutta sitähän tarvitaan, kun on jo kämmitty riittävästi. Helppojahan matseja ei enää ole kuin paperilla.

  4. Henk.koht. näen että tuo kolmossija olisi se meidän loppukauden ”mestaruus”, ei tässä iässä jaksa enään ihmeisiin uskoa.
    Kyllä olisin mielellään nähnyt tänään joukkueen taistelevan fa-cupissa kuten varmasti 90 prosenttia faneista mut manageri oli ikävä kyllä eri mieltä.

    The Sun pitää Chamakhin siirtoa punavalkoisiin sinetöitynä mutta lehden maineen tietäen pitänee suhtautua uutiseen aikamoisella varauksella vai mita hente?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s