Toppahousut ylle ja mäkeen

Jalkapallovapaa viikonloppu ja uutiset kulkevat ehkä sittenkin enemmän käsi kädessä kuin osasin kuvitellakaan. En takuulla laita yhtään hanttiin että tänä lauantain alkuiltana kun tätä kirjoitan, pääsen niin helpolla kuin nyt pääsen.

Haluatteko kuulla tarkemmin työkiireistäni ja stressin oireistani? Haluatte, tottakai haluatte mutta minä en halua asiasta kirjoittaa, olen nöyrästi ja vilpittömästi pahoillani aiheuttamani pettymyksen johdosta. Haluatteko että kerron teille ravitsemusliikkeen nimen mistä tänä(kin) lauantaina itseni löydän jotta voitte mahdollisesti tulla ensi viikonloppuna kertomaan henkilökohtaisesti kuinka pettyneitä olitte tämän päivän ala-arvoiseen tasoon? Pahoittelut, en uskalla ottaa pienintäkään riskiä terveyteni suhteen.

Nyt keksin, kävin ostoksilla marketissa jokunen tunti takaperin ja eikö olisi loistava idea käydä ostoskuitti yhdessä läpi?! Kävisin läpi jokaisen hankkimani ’tuotteen’ ja te voisitte sitten yrittää arvailla esimerkiksi sitä mitä olen mahdollisesti ajatellut valmistaa illalliseksi. Kuinka ’herkullinen’ ajatus, kuvitelkaa, yksi paprika, riisiä ja.. Ja mihinköhän tuo fenkoli oikein voisi viitata? Tämähän on kerrassaan briljantti aj..

Ei h*lvetti, toivottavasti otteluista vapaa viikonloppu tekee pelaajillemme hyvää, kannattajalle tämä tuntuu kovin pitkästyttävälle. Ahaa, aasinsillan paikka.. Ensinnäkin näin Englannin cup viikonloppuna tunnen itseni edelleen managerin pettämäksi ettemme ole kisassa enää mukana, emme koska Arsene ei sitä tarpeeksi halunnut eikä kilpailua tarpeeksi arvosta, valitettavasti, h*lvetin valitettavasti.

Se aasinsilta.. Vaikkei oma seura sitten pelaakaan, koiran on tunnetusti hankala päästä karvoistaan ja paremman puutteessa päätin tarkastaa mitä jalkapalloa televisiossa olisi tarjolla. Muistin kyllä, kiitos Issen, että Urheilukanava plus versioineen on historiaa mutta päätin silti katsoa josko tarjolla olisi ihan kaikelle kansalle maksutta jalkapalloviihdettä Englannista. Koin sanalla sanoen täystyrmäyksen nähdessäni ohjelmatiedot.

Kysytte edelleen missä se aasinsilta on ja myönnän että puhutaan kovin huterasta sillasta.. Totesin että kannattajalle oman joukkueen tiimoilta vapaa viikonloppu tuntuu pitkästyttävälle, tylsälle, mutta entäpä sitten maksuttoman Nelonen Sportin ohjelmatarjonta, olen todellakin tyrmistynyt. Tässä eilisen lauantain ja tämän sunnuntain herkut kokonaisuudessaan:

La 13.2.2010

18:00 Navigare
18:30 VO2 – happea elämään!
19:00 Kiekkoperjantai: Allsvenskan, Leksand – AIK
21:00 Jalkapallon FA Cup: Kierrosennakko
21:30 Yleisurheilun maailma
22:00 Halliyleisurheilua: IAAF Grand Prix, Valencia

Su 14.02.2010

18:00 Amerikkalaista jalkapalloa: Super Bowl XLIV
20:00 SM-liiga: Viikon huippuhetket
20:30 Girl Racers, osa 1
22:05 Halliyleisurheilua: IAAF Grand Prix, Gent

Se että Nelonen Sport omistaa oikeudet näyttää Englannin cupia mutta eivät sitten sitä tee mahdollisuuksien täysissä rajoissa tuntuu vähintäänkin omituiselta. Se että maksullinen kanava tarjoaisi kierroksen herkkupalat on täysin hyväksyttävää ja ymmärrettävää, tottakai, mutta miksei tarjota lähetyksiä siinä laajuudessa mikä olisi mahdollista? No sekään ei ollut lopulta tyrmistykseni syy vaan juuri edellä kirjoittamani ohjelmisto.

Minä kysyn miten h*lvetissä meillä voi olla Suomessa kanavapaikalla 9 tällainen kanava, tällainen ohjelmatarjonta?!! Päättäjät, on aika asettaa jotkin minimikriteerit luvan vastineeksi, koen tällaisen tarjonnan loukkaavana. Täysin selvää että kyseinen kanava poistui televisioni suosikkilistalta ja lähes yhtä selvää etten pilkatuksi tulemisen jälkeen tule edes harkitsemaan Sport Pron hankkimista.

Hienoa että olette jaksaneet lukea ARSENAL Finland blogia tänään tähän asti, haha! Ne Punavalkoiset uutiset, niitä nyt ei vain ole. Tai jos onkin kokonaiset kolme, tiedätte ne mitä ilmeisimmin. Konkreettisin ja samalla huonoin uutinen on epäilemättä tieto ettei Arshavin toivu takareisivammastaan ensi keskiviikon Portugalin reissulle. Vaikka moni kolleega ei pitänyt uutista mitenkään erityisen hälyttävänä, itse rohkenen olla eri mieltä.

Viisi edellistä otteluamme ja vain kolme tehtyä maalia. Peilaten alkukauteen ja erityisesti peilaten pelitapaamme, tehtyjen maalien vähyys on hälyttävää. Tiedän ettei Arshavin ole viime viikkoina vakuuttanut ja maalit ovat olleet venäläisellä kortilla. Tiedän kuitenkin senkin että Andrei on pelaaja joka voi tehdä maalin ja ratkaista lähes tyhjästä. Jos kuvitellaan että esimerkiksi Theo Walcott on se joka Arshavinin korvaa, rehellisesti sanoen nukun yöni huonommin pelkästä ajatuksesta.

Tiedän ja tiedämme edelleen kaikki kuinka merkityksellinen asia Mestareiden liigassa ovat vierasmaalit, olen usein pohtinut että niillä on jopa liian suuri merkitys. Jos ja kun meiltä puuttuu kokoonpanosta pelaaja joka kykenee iskemään neljästi vierasottelussa Anfieldillä, ymmärrämme kuinka paljon se on. Tuosta vierasmaalisäännöstä vielä se että en ole varma kuvittelenko vain, mutta näkyykö se vuosi vuodelta enemmän ja enemmän konkreettisesti pelitavoissa ja sitä kautta otteluiden viihdearvossa? Lähtökohtaisestihan puolustaminen on aina helpompaa kuin hyökkääminen (vaikka Tykkimiehenä tämän voisikin kyseenalaistaa, Arsene ainakin haluaa kyseenalaistaa) ja tekisi mieli väittää että saamme nähdä yhä useammin kovin negatiivista pelaamista Mestareiden liigassa ja jos tämä johtuu säännöistä kuten vahvasti epäilen, eikö silloin ole aihetta tarkistaa sääntöjä?

Jos jää Porto ottelu Arshavinilta väliin, ainakin mediassa samaa kohtaloa on kirjoitettu Alex Songille. Jos näin, ongelmat ovat yhtäkkiä suuremmat kuin kukaan uskaltaa ajatella. Sen lisäksi että olemme reissussa ilman tyhjästä maaleja taikovaa pelaajaa, joutuisimme puremaan kynsiämme mitä todennäköisimmin Denilsonin edesottamuksia seuraten. Wenger kertoi ettemme hylkää rohkeaa pelitapaamme mutta korosti puolustamisen tärkeyttä ja totesi että mikä tahansa tulos vastustaja nollaten kelpaa.

Niin, laskin brassin edellisen kerran pelatessa hänelle ensimmäisen vajaan 20 minuutin aikana kaksi potentiaalista vastustajan maaliin johtavaa virhettä, puhumattakaan kuinka monta maalia hän on konkreettisesti jo kaverille ’pohjustanut’. Toivon todella että Kamerunilainen pelaa, annamme muuten liikaa tasoitusta ja mahdollisuudet hyvään tulokseen ovat selkeästi heikommat.

Tuosta edellä olevasta SKYn artikkelista kävi ilmi että Eduardo saattaa tehdä paluun tuoreimman todella todella pienen pienen vammansa jälkeen. Ilman muuta hyvä niin, ei meillä liikaa hyökkääjiä ole mutta turha valehdella, alan turhautua Kroaatin soutamiseen ja huopaamiseen. Alan turhautua Arsenen toistuviin sanomisiin kuinka paluu pitkän poissaolon jälkeen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä mutta kuinka paljon, kuinka h*lvetin kauan se vaatii vai voisiko olla mahdollista ettei Dudu sittenkään tule enää koskaan olemaan sama pelaaja kuin ennen vakavaa loukkaantumistaan?

Siitä on nyt lähes päivälleen vuosi kun Dudu teki paluunsa tositoimiin Englannin cupissa Cardiffia vastaan pelaten 67 minuuttia ja kyllä, onnistuen kahdesti maalinteossa. Nyt siis lähes tasan vuosi tästä ja saamme edelleen kuulla Arsenen kertovan kuinka toipuminen ottaa aikansa, tai että kuinka pelaaja antaa merkkejä, huom antaa merkkejä harjoitukissa siitä että terävyys olisi löytymässä. Kuten varmasti tiedätte, ei minulla ole mitään Eduardoa vastaan, ei tietenkään. Sitä vastaan minulla kuitenkin on jos takerrumme puoliväkisin uskomaan hyvään ja toivomaan parasta, emmekä halua myöntää jotain mikä ehkä sittenkin pitäisi tehdä. Vielä uudemman kerran, ei mitään Eduardoa vastaan ja edellinen spekulaatiota jossain määrin muttei siinä että toipuminen on yhä agendalla vuosi paluun jälkeen ja se tuntuu kovin pitkältä ajalta, liian pitkältä.

Kuin tilauksesta Dudun varsin laaja haastattelu Telegraphissa.

Kolmas.. vai monesko se nyt on Punavalkoinen uutinen olikin sitten shokeeraava. The Mirror nimittäin tiesi yksinoikeudella kertoa että Mikael Silvestre olisi polttanut pahoin päreensä kun ei löytänyt nimeään edes vaihtopelaajien joukosta Liverpool ottelussa. Näin olisimme sen vakavan tosiasian edessä että kuluva kausi jää Silvestren viimeiseksi Tykkipaidassa, oh my God! Ehkä sittenkin vakavampi uutinen olisi jos kuten artikkelissa pohdiskellaan, Arsene haluaisi jatkaa ranskalaispuolustajan sopimusta, huikeaa.

Jutussa myös spekulointia Marouane Chamakhin, vai pitäisikö ristiä Samir Chamakhin tiimoilta. Tässä vielä The Sunin versio ilman faktan faktaa aiheesta, ZZzzz.. Hmm, pitäisikö meidän syyttää manageria siitä etten osaa enää edes innostua spekulaatioista, en ollenkaan. Vai onko se vain hyvä asia? Ei, ei se voi olla, miten sitä mm kesän yli selviäisi jos ei anna itselleen vapautta rakentaa pilvilinnoja, toisaalta rakentaa kauhukuvia, spekuloida.

Kyllä, oli lauantai-ilta kun aloitin kirjoittamaan tämän kertaista ja hei, on edelleen lauantai-ilta kun lopetan. Minä lähden nyt baariin liian iso hyppypuku ylläni. Pulkat, liukurit tai vaikka sitten roskasäkkiä esiin, rommikaakaota termariin ja mäkeen, laskiaissunnuntai! Ystävänpäivä kuulostaa puolestaan jotenkin tekopyhältä vai onko vika minussa?

0 thoughts on “Toppahousut ylle ja mäkeen

  1. Olen Henten kanssa täysin samaa mieltä Nelosen Sportin tarjonnasta, mutta ymmärrän myös Nelosen pointin (okei, olen lievästi jäävi, mutta anyway): koska sporttikanavalle on mahdotonta saada riittävästi mainontaa, maksutv on ainoa vaihtoehto. Ja jotta maksutv saisi tilaajia, maksuttomalla vaihtoehdolla ei voi näyttää samaan aikaan toista ottelua – katsojan kannalta ikävää ja suorastaan v-mäistä, mutta Sanoma Entertainment (joka on Nelosen emoyhtiö) ei ole Yle, vaan toiminan pitää olla kannattavaa.

    Nelonen Sportin idea (näin minulle on annettu kertoa…) on se, että se toimii sisäänheittotuotteena Sport Prolle (jota siis tehdään yhteistyössä Viasatin kanssa). Toimiiko em. idea tuollaisella ohjelmistolla, se jää nähtäväksi.

    Hente, mitenkähän suhtaudut Sport Pron tilaamiseen sen jälkeen jos ja kun Nelonen ja Viasat hankkivat ensi kaudeksi valioliigan oikeudet…

  2. Lisäksi vittumainen juttu tässä Nelonen sportin muutoksessa oli ajankohta , kesken futiskauden.

    Saa sit tosiaan nähdä missä valkkupelit ensi kaudella näkyy? Canalilta kovasti vakuuttelivat että heillä säilyy mut tiedä sitten.
    Itseni kohdalta tiedän etten kovin monia kortteja rupea näillä hankkeilla hommailemaan , jossain tulee raja vastaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s