Rahaa keinolla millä hyvänsä ja olennaisen kustannuksella?

Maanantai-ilta, lasittunut katse ja epätodellinen olo. Piti nipistää itseäni, olenko herännyt talviunilta keskelle kesää, vai onko menossa kenties maaottelutauko?! Televisiosta näkyy hiihtoa – olympialaisista – kesä ei ainakaan voi olla. Olen varmistanut nyt kahteen otteeseen, me pelaamme huomenna keskiviikkona Mestareiden liigaa Portugalissa – en meinaa uskoa, en voi uskoa.

Virallisilla sivuilla maanantain ykkösuutiset ja nimet ovat (toistaiseksi Suomen aikaa) Thomas Vermaelen ja Alex Song, molemmat juttelevat maajoukkueistaan. Belgian on aika nousta syvästä suostaan sanoo Vermaelen ja Song kertoo Kamerunin ottavan oppia Afrikan mestaruusturnauksesta kohti MM-kisoja.

Onko joukkueeseemme iskenut jokin tauti, olemmeko karanteenissa, pelaammeko sittenkään huomenna? Queensland Roadin suunnitelmat etenevät sentään suotuisasti, loistavaa, olen yhä hämmentyneempi onko seuramme funktio jalkapallossa vai kiinteistöbisneksessä. Kauan eläköön Arsenal FC Corporation, parasta asumista jo vuodesta 1886.

Ja jotta homma olisi täydellinen, yksi lupaavimmista kiinteistövälittäjistämme – Wojciech Szczesny – sai kunnian avata uuden sarjan missä saamme kuulla mm omituisimmista unista, päivä naisena haaveilua ja elämää hämähäkkien kanssa. Jum*lauta, tuskin maltan odottaa mikä elokuva saa Arshavinin kyynelehtimään ja aivan ehdoton helmi, mikä suututtaa Nicklas Bendtnerin ratin takana, haha! Mahtaako juutti olla edelleen Aston Martin miehiä vai vaihtuiko menopeli astetta turvallisempaan katumaasturiin?

Heittäydynkö peräti ilkeäksi.. Lippujen hinnat jäädytetty siinä missä pelaajahankinnat?

Ja kas ei, lähes täydellinen epätodellisuus ei loppunut vielä edelliseenkään.. Mikäli tabloideja on uskominen, tällä viikolla ei takuulla pelata jalkapalloa. Unohtakaa Mestareiden liiga, meitä kaikkia liikuttaa nyt John, Ashley, Wayne, Cheryl ja Vanessa.

Tiedä sitten lohduttiko se allekirjoittanutta mutta ehkä sittenkin on hyvä tietää etten ole yksin tämän hiljaisuuden keskellä. Monet kolleegat ovat hekin ihmetelleet samaa ja niillä median edustajilla jotka eivät välitä tuoreimmista Kauniiden ja Rohkeiden käänteistä on täysi työ keksiä minkä vanhan uutisen laittaa uusjakoon. Siitä lienee jo lähes viikko kun Vermaelen kertoi korkeasta kipukynnyksestään, eilen saimme kuulla sen toistamiseen. Niin kätevä kuin NewsNow onkin, on siinä myös omat ongelmansa. Kun yksi laittaa otsikon ja jutun jakoon, pian se on liukuhihnatuotantoa ja mikä kiusallista, varsinkin hiljaisina hetkinä laadulla, tuoreudella, usein todenperäisyydellä jne jne ei ole mitään väliä, kaikki kelpaa.

Kuinka valitettavaa tätä kirjoittaessa ettei reservipelien suorat lähetykset kuulu enää ATVO:n tarjontaan, h*lvetti! (Chelsea – Arsenal 1-2, Freeman & Sunu)

Voisin toki yrittää osoittaa ’professionaalisuutta’ ja tehdä analyysiä huomisen keskiviikon vastustajasta mutta ehkä on sittenkin parempi myöntää sekä itselleni että ennen kaikkea teille lukijoille rajallisuuteni. Kyllä, voin tarkistaa Portugalin liigan tulokset mistä selviää että Porto pelasi maalittoman tasapelin lauantaina sarjan toiseksi viimeisenä majailevaa Leixoesia vastaan ja kertoa edelleen tarkistettuani että Porto pitää kotimaansa sarjassa sijaa kolme, yhdeksän pistettä Benfican ja kahdeksan pistettä Bragan takana.

Mutta että analysoida vastustajaa? Kyllä se on henkilökohtaisesti valitettavasti niin että voisin yhtä hyvin analysoida yön pikaluistelutuloksia Vancouverista tulosten perusteella kuin FC Portoa. Jos nimittäin satun näkemään noin yhden Porton ottelun kahdessa vuodessa plus Mestareiden liigan maalikoosteet, se on kaiketi sama kuin näen Urheiluruudusta raportin Mika Poutalan ja Pekka Koskelan edesottamuksista maailmancupissa. Se että kirjoittaa päivittäin Arsenal blogia (tai syytä painottaa väillä, yrittää kirjoittaa), johtaa väistämättä siihen että kaikki se aika on pois sohvalla istumisesta ja jalkapallon vieläkin laajemmasta seuraamisesta, kuten Portugalin liigan seuraamisesta.

Summa summarum, tunnustan nöyrästi että huomisen vastustaja on hyvin pitkälti kysymysmerkki muutamaa yksilöä lukuunottamatta ja tietoa siitä ettei kyseessä ole takuulla läpihuutojuttu, kuten ei mikään vastustaja tällä tasolla. Tolppa sisään, tolppa ulos olen aina sanonut Mestareiden liigasta ja pienestä se oli kiinni kausi takaperinkin etteikö Porto olisi ollut meidän vastustaja välierävaiheessa ManUn sijaan. Mainittakoon että ManUn 1-0 voitto Portugalissa oli Porton ensimmäinen tappio englatilaisseuralle koskaan kotikentällä.

Tämä sentään oli tuore uutinen ja hyvä sellainen. David Seaman nimittäin kertoi ajatuksiaan Manuel Almuniasta ja sanoi luottavansa espanjalaiseen, loistavaa! Se että olen itse yrittänyt pysyä Almunian takana ja tukena, sillä ei ole nyt väliä, en koe Seamanin lausuntoja oman näkemykseni pönkittämisenä. Mahdotonta toki sanoa mistä Seamanin ajatukset lopulta kumpuavat, vai pitäisikö kysyä mihin hän kenties niillä haluaa pyrkiä tms. Mutta yhtä kaikki, jos ja kun pelaaja saa tällaisen luottamuslauseen, mahdoton kuvitella etteikö se palvelisi tarkoitusta, no näin ainakin haluan uskoa. Niin paljon Manuel on kritiikkiä osalleen saanut että mukava kuulla tällaista.

Jos ihmettelitte aiemmin miksi vain korostan uutisten niukkuutta enkä sitten vaivaudu kommentoimaan spekulaatioita liittyen Carlton Coleen ja Louis Sahaan. Oikeasti, tammikuu oli jo tarpeeksi vaikea yrittää kommentoida spekulaatioita, siis silloin kun jokin olisi voinut olla käytännössä mahdollista. En kertakaikkiaan voi nähdä mitään syytä miksi kommentoisin joitain spekulaatioita siitä että Cole tai Saha saattoivat ehkä kuka tietää mahdollisesti olla meidän kiikarissa. Pidän edelleen täysin selvänä sitä että Wenger kartoitti hyökkääjiä muttei sitten omien mahdottomien kriteereidensä johdosta löytänyt ’sitä oikeaa’. Se että mediassa arvuutellaan nimillä kuka tai ketä nämä kartoitetut olisivat kenties olleet.. köh ja ysk. Vähän kuin 8 miljoonan punnan brasilialainen vasen puolustaja, liikuttaa ja aiheuttaa yhtä paljon kutinaa.

Valioliigan tuorein julki tullut idea aiheutti keskustelua eilen. Saimme kuulla ajatuksen play-off peleistä panoksena paikka Mestareiden liigan karsintaan. Ymmärrän hyvin että asiassa kuin asiassa pitää pystyä olemaan kaiken aikaa ajan hermoilla, ei jäädä lepäämään laakereilleen vaan ideoida koko ajan ajatuksia lajin kehittämiseksi. Mutta on ikävää että kaikki kehittäminen tuntuu pohjaavan nykyään vain rahan takomiseen ja itse pelin kehittäminen tuntuu unohtuvan.

Idea että joukkueet sijoilla 4-7 pelaisivat kauden päätteeksi pudotuspelit paikasta Mestareiden liigan karsintaan on yhtä naurettava kuin surullisen kuuluisa 39. peli jossain Aasiassa tai Amerikan mantereella. Vähemmän ja laadukkaampaa, itse näkisin mielelläni tällaisen päinvastaisen suuntauksen kuin mitä nykyään ajatellaan. Maailman parhaat pelaajat maailman parhaissa seuroissa pelaavat nykyään aivan liikaa, tai heidän halutaan pelaavan, eihän sellaisia yli-ihmisiä ole olemassakaan joka voisi kahlata täyden ottelukalenterin läpi. Muistanko lukeneeni että parhaassa, eli pahimmassa tapauksessa pelaajalla voi olla kaudessa 80 ottelua ja jokainen jalkapalloa seuraava, puhumattakaan pelannut ymmärtää yhtälön mahdottomuuden.

Itse lähtisin karsimaan ottelumääriä niin rajulla kädellä kuin mahdollista, alkaen ystävyysmaaotteluista. Eurokilpailuidenkin formaatteja muuttamalla ottelumäärää olisi helppo karsia ja menemättä tässä nyt sen enempää keinoihin, varsinkin kun se on täysin turhaa, lähtökohdan näkisin kuitenkin olevan nykykehityksestä täysin päinvastainen. Jalkapalloyleisö haluaa nähdä maailman parhaiden pelaavan, he haluavat nähdä huippujoukkueiden huippuotteluita mutta nykyisellään pelaajien fyysiset vaatimukset toimivat rajoittavana tekijänä tarjota yleisölle sitä mitä se haluaa.

Toisaalla se on johtanut siihen että parhailla seuroilla (lue rikkaimmilla) on massiivinen rinki näitä maailman huippupelaajia jotka sitten ovat välillä loukkaantuneena, väilillä huilaavat jne mutta kaiken aikaa sarjat ja turnaukset pyörivät ja yhä useampi huippupelaaja on syystä tai toisesta aivan muualla kuin ihmisten ihasteltavana kentällä. Se että pelejä olisi vähemmän, väitän se jakaisi parhaat pelaajat tasaisemmin ja laajemmin eri seuroihin mikä puolestaan tarkoittaisi automaattisesti enemmän laadukkaampia otteluita. Vähemmällä enemmän, se voisi olla näin mutta valitettavasti ei. Sen sijaan Platini haluaa keskittyä luomaan sääntöjä jotka vaikeuttavat meidän tapaa jalostaa (kamalaa, jalostaa, olemmeko näin pitkällä lajin kehityksessä) lupauksista todellisia tekijöitä, tarjota lahjakkaimmille parhaat mahdollisuudet toteuttaa unelmansa.

Eksyinkö aiheesta? Joka tapauksessa idea pudotuspeleistä on niin surullinen että heikottaa ja syitä on niin lukuisia että tuntuu käytännössä turhalta niitä edes yrittää käydä läpi. Miksi h*lvetissä seitsemänneksi sijoittuvalla Sp*rsilla pitäisi olla mitään saumaa pelata paikasta Mestareiden liigaan neljänneksi päätynyttä Liverpoolia vastaan. Mitä h*lvetin tekemistä sarjan seitsemännellä on ’Mestareiden’ kanssa.. Oi niitä vanhoja hyviä aikoja.. Jokainen voi myös pohtia millainen piste-ero sarjan päätteeksi voi olla neljännellä ja seitsemännellä.. Neljännellä joka on kenties ns top4 seura ja kahlannut kaikki mahdolliset turnaukset läpi pitkän kaavan kautta ja itseään liiemmälti rasittanut huippukauden pelannut Stoke, joka olisi lopulta sarjan seitsemäs 18 pistettä neljännestä sijasta. Siitä sitten ’pleioffaamaan’, reilua?

Jos tämän aamun otsikoissa ei tapahdu selkeää käännettä, jäljellä on pian enää ajatukset Ashley Colesta kuvaamassa itseään kännykkäkameralla hotellin peilistä, alastomana. Hyi h*lvetti! Viimeisestä lauseesta pää kipeänä ja vatsa sekaisin nukkumaan, hyvää yötä teille olympiavirkuille, muille jotain muuta.

0 thoughts on “Rahaa keinolla millä hyvänsä ja olennaisen kustannuksella?

 1. Jos me eikä joku maksa-allas taistelisi neljännestä sijasta, olisko kenelläkään tullut mieleenkään playoffit? Kaikesta huolimatta huomista peliä jännityksellä odotellessa…

 2. Mielenkiintoiseksi menee, tosiaan. Fabianski saanee nyt näyttöpaikan, mutta Billyn paikkaaminen on kinkkisempää – Sol vai Silvestre… Minkähänlaista laatua pohjevamma on? Veikkaan, että palaa kehiin lauantaina.

 3. Muut joukkueet saa yleensä loukkaantuneita pelaajia takaisin vapaan viikonlopun jälkeen, mutta ainoastaan meillä sairaslista kasvaa kolmella uudella kaverilla myös tuolloin. V*tun uskomatonta..

 4. Fabulous-Fabianski ja hölkkäbrassi todennäköisesti avauksessa Portossa. Ei j…lauta näytä hyvältä! Jälleen kerran lähdetään pelonsekaisin fiiliksin matsiin. Tosiasiassa polakkiveskarin ja hölkkäbrassin ei pitäis edes olla meidän taspoisen joukkueen rosterissa. Näkisin Ramseyn paljon mieluummin avauksessa kuin tikittävän aikapommin. Harmi jos homma kaatuu tähän fuckin`loukkaantumiskierteeseen.

  Solin suhteen ei ole mitään hätää, Sulzeer hoitaa homman (lue paimentaa Hulkin yöhön) Portossa himaan ja Billy saa itsensä viikonlopuksi tikkiin. Eniten hirvittää kk:n pohja ja hölkkailevä brassisensaatio.

 5. Ei jumalauta on tää kyllä uskomatonta näiden loukkaantumisten kanssa : (

  Mitenkähän AW tosiaan luulee brassihölkkääjämme kestävän liukkaiden lusitaanien perässä?
  Toivottavasti ei edes harkitse sylttyä Billyn korvaajaksi , Soliin voi sentään luottaa.

  Nyt sitä saa olla taas paniikissa joka keskityksessä ja laukauksessa kun maalia ”vartioi” Fabianski. Huh huh

 6. Heh, vai on Almunia loukaantunut. Taitaa miehessä olla kaikennäköistä pikkuvikaa joka valittettavasti kestää koko loppukevään ;).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s