Kokemus tämäkin

[Älkää vaivaantuko, jättäkää se suosiolla minun murheeksi, tunnen oloni todella vaivaantuneeksi. Aloin kirjoittaa päivän blogia eilen illalla keskellä ei v*tun mitään uutisia saadakseni palkinnoksi väkisin puristamisesta todellisen uutisvirran kun olen päättämässä p*skanjauhamistani. Olen täysin tietoinen riskeistä mitä konseptini käsittää mutta kokopäiväylityötä tekevälle olen niiden suhteen aseeton. V*tuttaa ja turhauttaa, ottakaa se huomioon, kiitos.]

Teillä on toki siihen oikeus, nimittäin vaatia ihmeitä allekirjoittaneelta mutta luovutan ensimmäisessä lauseessa. Maaottelutauko, ei.. Kesä, ei taatusti.. Yleislakko, voisin kuvitella.. Oikeasti mitä, en tiedä.

Tiedättekö mikä lienee yksi typerimmistä asioista yhteiskunnassamme, ainakin täällä Helsingissä.. Kaksi kilon painoista kotiin kannettua puhelinluetteloa, v*ttu olenko pyytänyt!? En yksinkertaisesti voi keksiä juuri nyt mitään naurettavampaa (paitsi John Terry, Ashley Cole, Manu Adebayor, Harry Redknapp, Stan Collymore [Jesus he loves himself!], Graham Poll, Alan Hansen..) kuin nämä puhelinluettelot jotka ihmiset sitten kantavat suorinta tietä paperinkeräykseen, ei niitä takuulla kukaan lue. Hetkinen, keksin.. Nyt oli Fonectan luettelot, pian postiluukusta kolahtaa Eniron versiot. Voi pyhä yksinkertaisuus ja ympäristötalkoot!

No niin, normaalisti olemme saaneet torstaisin kuulla managerin yleensä lohduttomat videoterveiset loukkaantuneista, ehtikö Arsene eilen kameran eteen lainkaan, en tiedä [kyllä ehti]. Saimme toki kuulla yhteen lyhyeen lauseeseen puristettuna etteivät Gallas, Arshavin ja Diaby matkaa huomenna Britannia Stadiumille Eduardon puolestaan palatessa normaalisti harjoituksiin tänään missä selviää krosilialaisen pelikunto.

Näillä ensitiedoilla on jokseenkin turha alkaa spekuloida huomisella kokoonpanolla Rory Delapia vastaan mutta edellisen viikonvaihteen Black Cats pelin avaus kelpaa allekirjoittaneelle kunhan Silvestre löytää itsensä penkiltä ja Campbell Vermaelenin rinnalta. Huom, sanoin kelpaa. Mikä ettei Rosicky Walcottin tilalle mutta tätäkin enemmän meille kannattajille aiheuttaa päänvaivaa managerin suunnaton dilemma, Denilson olisi jotenkin saatava huomaamatta avaukseen. No me kaikki tiedämme jo että Ramsey tekee tilaa brasilialaiselle.

Kuin pyynnöstä, kenties puhelinluettelon voimalla, kaikista mahdollisista lähteistä Sportinglife.com julkaisi artikkelin Wengerin ajatuksista kohti huomista. Pidin selvänä että Hollannista kantautuneet uutiset van Persien odotettua aiemmasta paluusta olivat ylioptimistisia ja Arsene kuittasi tämän, eikä aiheella kannata tässä vaiheessa spekuoida. Muistakaa, pääasia että Robin on kunnossa kesän MM-kisoissa, pfff, loukatakseen itsensä tulevaa kautta silmällä pitäen.

Arsene kävi läpi listan termejä kuvaillessaan tavoitettamme voittaa loput Valioliigaottelut. Toivottavasti hän ei esitä asiaa yhtä monimutkaisesti pelaajille, Denilson olisi nimittäin takuulla täysin hukassa miettiessään milloin ja miten olla pallon kanssa tai ilman pragmaattinen, nälkäisen Silvestren antaessa taustatukea.

Managerin usko ei horju, ei niin kauan kuin mestaruus on matemaattisesti mahdollinen. Allekirjoitan ja en allekirjoita. Niin Wenger kuin me kannattajatkin voidaan laskea itsemme onnekkaiksi että olemme edelleen iskuetäisyydellä. Manageri itse puhuu realismista ja jos realisteja olemme, kärkiduo on tarjonnut meille nyt jo kahteen otteeseen armopaloja, kolmatta mahdollisuutta me emme tule saamaan.

Yhtä lailla meidän täytyy suhtautua realistisesti puheisiin jäljellä olevien kaikkien otteluiden voittamisesta, tehtävä kuulosta liki ylivoimaiselta, niin pienistä eroista kuitenkin puhutaan ja se määrä virheitä puolustussuuntaan mikä meille on muodostunut tavaksi, on oltava äärimmäinen optimisti jos jaksaa uskoa ettei ne koidu jossain vaiheessa kohtaloksi kahden, jopa kolmen pisteen menetyksenä. Ja kun puhun pienistä eroista, parhaiten tätä kuvaa managerin yksi yksinkertainen lause, vastassa Stoke!

”We have a good opportunity to prove we can be better than them on Saturday.”

Haasteellisinta ja samalla kiusallisinta koko tilanteessa on joka tapauksessa se mistä itse tykkään pitää meteliä läpi kauden, inhoan tilannetta että joudumme tuijottamaan muiden tekemisiä. Jokainen ymmärtää tilanteen (ylivoimaisen?) haasteellisuuden istumalla alas ja pohtimalla että me puhumme kauden jäljellä olevien pelien kaikkien voittamisesta ja kaupan päälle edellä olevien haastettavien pistemenetyksistä. Lisään managerin termilistaan yhden, käytännöllisyyden. Tällä voisin kuvata sitä miten meidän suurin haaste on tästä eteenpäin vain ja ainoastaan seuraava peli, yksi peli. Jos alitajunnassa pakottaa yli kymmenen ottelun voittoputki, väitän se kostautuu.

Näin, tässä vaiheessa olen tietoinen ryöpsähtäneistä uutisista viitaten alun naurettavaan itkuvirteeni mutta minkäs teet, aikuisen miehenkin on lupa itkeä ja vuodattaa kyyneleitä, haha! Eli seuran yhteisölliseen työhön liittyvien juhlallisuuksien johdosta huomisen ottelun lehdistötilaisuus järjestettiin pokkeuksellisesti jo eilen, säästösyistä kaiketi, olemmehan tarkan markan vartijoita.

Katselin tottakai tilaisuuden ja jokseenkin kaikki oleellinen, pelillinen anti on kirjattu artikkeleiksi virallisille sivuille. Voihan hyvinkin olla että tällaiset jutut jos niitä on ollakseen muissa seuroissa menee ohi korvien mutten voinut välttyä ajatukselta, tai sanoisinko tunteelta että koen seurani yhä enemmän korporaationa. Nyt, en epäile etteikö ManUlla, Chelsealla, Poolilla.. olisi omaa rooliaan itse jalkapallon ulkopuolella mutta olenko sitten väärässä jos väitän että meillä managerin, siis jalkapallojoukkueen managerin rooli kaikessa tässä on valtava.

Ymmärrän pitkän päivätyön minkä Arsene on seurassa tehnyt mutta muuan punakka skotti kykenee iskemään pöytään vieläkin pidemmän työuran yhden seuran palveluksessa. Ja nyt se mitä totesin, eli saattaa olla ettei tällaisiin uutisiin edes reagoi tai kuule ylipäätään lainkaan mutta onko Ferguson sittenkin vain jalkapalloseuran manageri, niin kuin pitää, ei johtaja korporaatiossa? Toki jo seurojen – jos meitä ja ManUa verrataan – omistussuhteet poikkeavat täysin toisistaan ja selittänee jotain mutta olen vakuuttunut että ymmärrätte täysin mitä ajan takaa.

Tänään tästä ei takuulla kostunut kukaan yhtään mitään. Hymyilkää ja lohduttautukaa, v*tun vähiten allekirjoittanut. Ajatelkaa jos kaikki olisi niin helppoa kuin Bacary Sagna meille kertoo! Kohtalo, fatum, predestinaatio.. toivottavasti ei fatalismi.

”We don’t want to finish the season with regrets. There is destiny and I am sure this is Arsenal’s one and I am sure we will celebrate at the end.”

Kolmen pisteen kosteaa.. vai ’kohtalokasta'(?) viikonloppua!

0 thoughts on “Kokemus tämäkin

 1. Oli kyllä dzeko loistavassa kunnossa eilen. EI huvittaisi nähdä dzekoa meitä vastaan ensi kaudella.

 2. Yle siis esittää kotipelin portoa vastaan, kiitos ja kumarrus siitä……..

  Dzekon näkisi tosiaan mieluummin oman joukkueen paidassa mut ikävä kyllä se on utopiaa.

 3. Henten lempiaihe: http://www.arsenal.com/news/news-archive/half-year-financial-results-announced
  On se perkeleen hyvä, että korporaatiollamme pyyhkii entistä paremmin!

  Mutta vakavasti ottaen. Sehän on oikeasti hyvä, mutta olisi mukavaa sekin, jos välillä keskityttäisiin jalkapalloilulliseen puoleen ja joukkueen kehittämiseen. Voisi niitä pokaalejakin tulla.

  ps. Huolestuttaa jo nyt Delapin naama. Ennen edellistä kohtaamista totesin juuri kaverille, että toivottavasti viime kauden ”heittomaaleista” on opittu, niin eiköhän heti ensimmäisestä heitosta kolahtanut taas. Tästä viisastuneena, en totea nyt sen enempää.

  COME ON GUNNERS!!!

 4. By the way…

  Olen menossa työreissulle ensi kuussa Londoniumiin ja ikävä kyllä ajankohdalle ei osunut omaa matsia, joten haen lohtua putoajataistelusta ja menen katsomaan Hammers – Wolves. Joo säälittävää, tiedän. Mutta onko kukaan käynyt Boelyn groundilla? Liput pitäisi noutaa toimistosta ja ehdin paikalle varmaan juuri tuntia ennen kick offia, joten ei hirveästi olisi ylimääräisiin koukeroihin aikaa. Onko tietoa, miten sinne pääsee parhaiten ja mistä lippuluukku löytyy?

 5. Juha,

  oon käyny Upton Parkilla (Boylen ground) muutaman kerran Lontoon vuosinani. Mulla oli aina ticketmaster.co.uk:sta ostettu lippu jo taskussa. Toi wolves pelikin näyttää menneen jo general saleen eli käväseppä ticketmasterissa…varmaan voisivat toimittaa vaikka sun hotlalle lippusi.

  Sinne kannattaa mennä tuubilla (district line Upton Park:iin), se sitten kestää keskustasta sen kolme varttii. taksi saattas olla nopeampi, dösat ei.

  matchday ticket office on just vastakkaisella nurkalla stadikkaa kuin mikä sulla tulee ekana vastaan jos meet tuubilla.

  stadion infoa täällä:
  http://www.whufc.com/page/StadiumInformation/0,,12562,00.html

 6. Tänks Esa! Tiketit on tilattu jo Hammersin omasta myynnistä, joten pitää lunastaa lipputiskiltä. Saavun Lontooseen puolitoista tuntia ennen junalla Eustoniin, joten siitähän tuo Hammersmith & City linja menisikin. Tai sitten otetaan taksi. Saattaa tube olla nopeampi, joskin tuohon aikaan aivan turvoksissa. Talon piikkiin kun menee, niin saatanpa ottaa kumijalan.

 7. Jos ja toivottavasti kun Sol huomenna on avauksessa niin mä pidän sitä helvetin hyvänä asiana kun vastassa on fyysinen Stoke Delapin pitkien heittojen kera. Solilla on voimaa kaksinkamppailuissa ja pääpalloissa. Konkari menee tilanteisiin sellasella voimalla, että Fullerit ja Tuncayt jää jalkoihin. Stokea vastaan Sol on juuri oikea mies alakertaan. Ehkä jotain Villaa vastaan nopeus ei riittäis enää, mutta siitä viis.

 8. Puolen vuoden tulos on jatkoa edellisille: kohtuullisen hyvä parannus ja velkojakin on lyhennetty sekä Highbury Squaren asunnot menneet mukavasti kaupaksi. Mutta tulos on edelleen sellainen, että mitään 30 miltsin pelaajia ei osteta (koska Arsenal ei ota lainaa pelaajahankintoihin).

  Juha: Eustonin metroaseman liukuportaita oli rempassa ainakin lokakuun puolivälissä ja jos remppa on edelleen menossa, ryysis on tavanomaistakin mittavampi.

 9. Ja onneksi Pompey asetettiin selvitystilaan eli pelaa kauden loppuun eli emme menetä kuutta pinnaan eikä pool saa anteeksi pompey-tappiotaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s